Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-19, 17:40   #2731
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

a może masz owulke?
też nad tym się właśnie zastanawiam czy to nie to

My dziś po szczepieniu , Ewcia troszke marudna ale gorączka na szczęście brak, nareszcie zasneła
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 17:45   #2732
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Black-to może ja Cię zaskocze ale kolejny poród (o ile takowy będzie ) też będę chciała sn (o ile nie będzie wskazań do cc).
Ja tak samo Ale to raczej z rozsadku (szybkie dochodzenie do siebie, itp) niz z milosci do sn
Bo nadal jak sobie przypomne te meczarnie to...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 17:49   #2733
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Deli, właśnie dlatego ja chciałam po cc sn spróbować, by to przeżyć
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 18:18   #2734
Delicjanka
Zakorzenienie

kurcze, ale spiacy dzis dzien, nie wyrabiam po prostu

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 18:20   #2735
nafiyqa
Zakorzenienie

Moge miec kretynskie pytnie? Tylko sie nie smiejcie...

W "darach" od mojej mamy dostalam taki podgrzewacz: http://nokautimg1.pl/p-d2-b8-d2b889f...do-butelek.jpg

Oswieci mnie ktoras jak tego uzywac? Tam sie wlewa wode czy jak?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 18:28   #2736
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
kurcze, ale spiacy dzis dzien, nie wyrabiam po prostu
a weź.. ja nie mogłam w ogóle wstać.. trzy kawy i nic.. Pójdę się wykąpać i mam nadzieję że młody ładnie będzie spać dzisiaj..
Jutro idę do fryzjera sobie humor poprawić albo spartaczyć
BTW Deli doczytałaś o herbatce z kopru co pisałam?

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

W "darach" od mojej mamy dostalam taki podgrzewacz: http://nokautimg1.pl/p-d2-b8-d2b889f...do-butelek.jpg

no raczej tak chyba, że masz "na sucho" grzanie.. Ja mam tak przy opcji samochodowej

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 18:36   #2737
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40390256]http://www.szajajaba.blogspot.com/20...ki-wyjazd.html macie

Debrah, nie, jak tuż przed snem to bez sensu wybudzać wg mnie. Moja niedostymulwana dzisiaj jakoś, więc siedzę w chuście i się na boki bujam [/QUOTE]

szczerze? lepiej teraz ! zupełnie jak nie Twoje włosy

Po czym poznać że dziecko niedostymulowane lub przestymulowane ?

Cytat:
To ja wczoraj też na swojego tż byłam cięta (miałam gorszy dzień) i podobnie jak Twój Hope-penisem mnie straszył. Mhm-tak już bo mu się udało-srają muchy będzie wiosna!

Trza by gary pomyć bo przyjdzie pić w słoikach
Coś do żarcia wymyśleć...

Ale tak dobrze mi się leży z synkiem że aż żal wychodzić od tego mojego pieszczocha

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Co do pogrubionego- mój tak samo twierdzi

Chciałabym następnym razem cc ale nie wiem czy kase będę miała

Bokeh,w rudych CI ślicznie!! Ale zmieniaj jak chcesz Zawsze możesz znów do rudości wrócić KOBIETA ZMIENNĄ JEST. A blond miałaś kiedyś???

Ładnemu we wszystkim ładnie

Padłam,wstałam.... i znów padłam
Tylko mentalnie ze mnie blondyna haha nie no joke (a może nie?) miałam blond pasemka wrzuciłam kiedyś takie zdjęcie na fb gdzie miałam przekrój wszystkich fryzur... aż je poszukam zaraz tylko potem miałam jeszcze pare może dodam

A co widzis zmnie w blond? :P
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Planujecie jakis wyjazd na weekend majowy?
Bo my myslimy nad Chorwacja, ale ja sie boje troche, czy dam sobie rade i czy dziecko nie jest jeszcze za male, bedzie mial wtedy jakies 3,5 miesiaca
Chorwacja kocham nad życie ! nie wiem czy bym się zdecydowała, ja chce na wakacje tam ale póki nie mamy auta to nie ma o czym gadać

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mała, nie zaskoczyłaś mnie, bo dużo dziewczyn po sn decyduje się ponownie na sn , ale ja na pewno się nie zdecyduję, bo BARDZO chciałam tę cesarkę i teraz mam czasem takie jazdy, że mnie szlag trafia, jak o tym pomyślę, albo spojrzę na listę na 1. stronie.

Ale po co to tak rozpamiętujesz? było minęło najważniejsze że masz zdrową Oliwke przy sobie !

Może ja jestem dziwna ale mi to wszystko jedno.... tzn teraz chciałam sn żeby tak jak szajka napisała przeżyć to, przeżyłam wiem jak to jest bez znieczulenia i jestem z siebie dumna, ale tak naprawde najważniejsze dla mnie było i jest żeby moje dziecko było zdrowe i zdrowo się urodziło i czy to będzie sn czy cc to naprawde wsio ryba. Boje sie tych wszystkich różnych sytuacji co sie czyta ogląda przez jakieś niedpoatrzenie lekarzy czy po prostu tak z natury... i to była by jednya rzecz której bym się bała w następnej ciąży.

Wkleje Wam jeszcze zdjęcie jakie chce te wlosy i kolor (sory że truje jak wrzód na dupie ale no komu jak nie Wam )

No a na tym drugim to tlumaczyć nie musze to w sumie od 2004 wygladalam niekiedy jak przychlast, ale nie wydaje wam sie w krótszych lepiej?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c28f047f5df5a326e0ebfc454f2f8221_zps94e4c04a.jpg (69,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez nazwy-1.jpg (63,6 KB, 80 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-19, 18:36   #2738
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo Ale to raczej z rozsadku (szybkie dochodzenie do siebie, itp) niz z milosci do sn
Bo nadal jak sobie przypomne te meczarnie to...
He he-no ja też nie pałam miłością do wspomnień z sali porodowej. Byłam przygotowana na taki ból-owszem ,ale nie da się polubić bólu porodowego. Trudno być szczęśliwym kiedy człowiekowi dupe rozdziera (może nie dosłownie ale wrażenie takie jest ). A co do kolejnego porodu sn -wiem na co się przygotować a cc to jednak operacja-świadomie nie dam się pokroić
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 18:40   #2739
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Tylko mentalnie ze mnie blondyna haha nie no joke (a może nie?) miałam blond pasemka wrzuciłam kiedyś takie zdjęcie na fb gdzie miałam przekrój wszystkich fryzur... aż je poszukam zaraz tylko potem miałam jeszcze pare może dodam

Chorwacja kocham nad życie ! nie wiem czy bym się zdecydowała, ja chce na wakacje tam ale póki nie mamy auta to nie ma o czym gadać

Ale po co to tak rozpamiętujesz? było minęło najważniejsze że masz zdrową Oliwke przy sobie !

Może ja jestem dziwna ale mi to wszystko jedno.... tzn teraz chciałam sn żeby tak jak szajka napisała przeżyć to, przeżyłam wiem jak to jest bez znieczulenia i jestem z siebie dumna, ale tak naprawde najważniejsze dla mnie było i jest żeby moje dziecko było zdrowe i zdrowo się urodziło i czy to będzie sn czy cc to naprawde wsio ryba. Boje sie tych wszystkich różnych sytuacji co sie czyta ogląda przez jakieś niedpoatrzenie lekarzy czy po prostu tak z natury... i to była by jednya rzecz której bym się bała w następnej ciąży.

Wkleje Wam jeszcze zdjęcie jakie chce te wlosy i kolor (sory że truje jak wrzód na dupie ale no komu jak nie Wam )

No a na tym drugim to tlumaczyć nie musze to w sumie od 2004 wygladalam niekiedy jak przychlast, ale nie wydaje wam sie w krótszych lepiej?
moim zdaniem na dwoch ostatnich zdjeciach wygladasz najladniej
pasuje Ci ten czerwony, chociaz ffyruzrka z pierwszego zdjecia jest cudowna, ciecie, ulozenie plus kolor, ale jakos tego nie widze w realu bez ukladania, to beda pewn ie zwykly wlosy do ramion.
Stary 2013-04-19, 18:42   #2740
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh, łatwo Ci mówić. Ja mam uraz psychiczny teraz, nie wiem skąd i dlaczego, ale mam i chyba jest to forma depresji poporodowej u mnie, no i uwielbiam takie komentarze, że po co ktoś coś rozpamiętuje... Jak ktoś czegoś nie rozumie, to łatwo tak komentować... Rozpamiętuję, bo mi z tym źle, tak trudno to zrozumieć?

Jestem rozżalona i tyle. I będę, chciałabym nie być, ale to silniejsze ode mnie. I na razie nie umiem tego opanować, ani sobie z tym poradzić, jak mam napad wściekłości z tego powodu.

Ale na poród sn na pewno się nie zdecyduję drugi raz, chociażby ze względu na własną psychikę. To nie dla mnie.

A, i żeby nie było - Oliwka w żaden sposób na tym nie cierpi, bardzo ją kocham i ona nie ma tu nic do rzeczy.

A najładniej Ci w czerwieni, nie zmieniaj! Masz piękny odcień, mi się zawsze taki marzył...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-04-19 o 18:47
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 18:44   #2741
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

2,6,7 i 10 mi sie też bardzo podobają

Stary 2013-04-19, 18:45   #2742
mala_19kw
Zakorzenienie

Bokeh-czego ty na głowie nie miałaś?
W pierwszym rzędzie mi się drugie podoba i ostatnie. I w drugim rzędzie też ostatnie. Ale w czarnym też ci ładnie
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-19, 18:46   #2743
marsi11
Zakorzenienie

ej laski ale mam stresa, za tydzień o tej porze będziemy już w Austrii, cieszę się na ten wyjazd a z drugiej strony ciekawe jak mały zniesie podroz
już raz jechaliśmy 7 godziny i było spoko, mam nadzieję,że tym razem będzie tak samo

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Jakie majtki? Masz jakiegoś linka?
nie mam linka, kupilam w tesco

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Czy karmienie boli jak dzieci mają zęby?
jak dwulatek zaciska zęby to boli jak diabli
a taki maluszek jak nie ma wielkiego scisku w szczęce to da sie przeżyc

Cytat:

A co do ząbków, to przecież jest już więcej na wątku. Ja mówiłam już dawno, że moja ma na górze 2 białe kreseczki, to nikt uwagi nie zwrócił. I jeszcze Hope mówiła o swoim małym, że mu też już ząbki wychodzą.
pamiętam bo nawet Ci pisałam coś odnośnie jedynek górnych ale już mi nie odpisałaś

Cytat:
delicjanka:
mi w szpitalu blizna cudownie sie zagoila a teraz tez robi sie bliznowiec, ale ja sie tego spodziewalam, bo u mnie na skorze wszytsko sie zle goi, mam blizny po byle zadrpananiu.. smaruje contratubecxem ale wiem ze nic to nie da .. najwyzej kiedys zainwestuje w laser
mi się też robi bliznowiec bo pod skórą czuje zgrubienie
moja koleżanka po operacji cycków używała plastry na blizny, ponoc super jest, moj gin mi mowil,ze contratubex jest do dupy
Cytat:

bokeh- szok, we wszystich Ci dobrze

Blogerka my do Chorwacji jedziemy pod koniec sierpnia

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-04-19 o 18:47
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 18:47   #2744
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Bokeh, łatwo Ci mówić. Ja mam uraz psychiczny teraz, nie wiem skąd i dlaczego, ale mam i chyba jest to forma depresji poporodowej u mnie, no i uwielbiam takie komentarze, że po co ktoś coś rozpamiętuje... Jak ktoś czegoś nie rozumie, to łatwo tak komentować... Rozpamiętuję, bo mi z tym źle, tak trudno to zrozumieć?

Jestem rozżalona i tyle. I będę, chciałabym nie być, ale to silniejsze ode mnie.
otóż to..
każdy jest inny, jak ktos chce rozpamietywac, to niech rozpamietuje ... dla mnie sn nie jest zadnym cudem. mialam cc i bardzo sobie chwale ale gdyby ktoś mnie zmusił do sn to też bym do konca zycia rozpamiętywala i wcale nie dziwię się black
Stary 2013-04-19, 18:51   #2745
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, kochana, musiałam nie zauważyć, sorry.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-19, 18:56   #2746
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi, kochana, musiałam nie zauważyć, sorry.
Ja też pamiętam że pisałaś że Oliwce górne jedynki idą a marsi pisała że przeważnie dół najpierw idzie.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-19, 18:56   #2747
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja wiem, że nie powinnam się śmiać, ale nie mogę

14 zębów

to samo chciałam napisać

AAAAAAAAAAAAAAA laski ja nie ogarniam!!!!!!! Był ten rehabilitant (swoją drogą zapomniałam już jaki był przystojny ) kurka, powiedział, że on nie ma co tu rehabilitować!!!!!! Że Piotruś jest mega fajnym facetem, że się super rozwija, że nie widzi żadnych nieprawidłowości i że kto sobie to wymyślił, babcie? to mu mówię co i jak, a ten, że gdyby coś było neurologicznie to by nie zniknęło z dnia na dzień. Przebadał go dokładnie jak ta neurolog wczoraj, pobawił się z nim, pooglądał, pogadał, i ofen powiedział, że on nas na kasę nie będzie naciągał, bo tu rehabilitacja potrzebna nie jest. Ja pierdziu!!! Mówię, że się tak wyginał strasznie to i tamto, a on, że może go coś bolało (swoją drogą Pietraszko od wczoraj wieczora do dzisiaj ani razu się nie wygiął). I że gdyby się coś takiego zdarzyło ponownie to mu mam nagrać filmik i wysłać na maila i wtedy nas zaprasza do siebie do szpitala w Zabrzu ze skierowaniem które mamy i przyjmie nas bez żadnej kolejki.

No i co teraz?! Kurkaaa..... w środę mamy usg przezciemiączkowe, i chyba dodatkowo się wybierzemy jeszcze raz do neurologa ale prywatnie, bo szczerze mówiąc totalnie zgłupiałam
No to może Pietraszko nie potrzebuje reh. Miejmy nadzieję, że tak jest!
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
czytałąm właśnie wcześniej, że chcesz Tulę kupić, ja też mam w planach no i masz jeszcze trochę czasu na namówienie TŻ, bo i tak najlepiej żeby dziecko samo już siedziało jak się je do nosidła wkłada
No wiem wiem, już się nie mogę doczekać wakacji, jak będę chciała wyskoczyć do sklepu i tylko siup dziecia w nosidło i tyle. Nie trzeba będzie się tarabanić tym wózkiem.
Cytat:

Nie no nie śmieję się. Bo jak dostałam od koleżanki to też nie wiedziałam jak się tego używa
Cytat:

Bokeh w tej grzyweczce krótkiej namber łan

Cytat:
He he-no ja też nie pałam miłością do wspomnień z sali porodowej. Byłam przygotowana na taki ból-owszem ,ale nie da się polubić bólu porodowego. Trudno być szczęśliwym kiedy człowiekowi dupe rozdziera (może nie dosłownie ale wrażenie takie jest ). A co do kolejnego porodu sn -wiem na co się przygotować a cc to jednak operacja-świadomie nie dam się pokroić
Ja też raczej SN mimo tego okropnego bólu. A to dlatego, że szybko o nim zapomniałam. No i jak oglądam porodówkę to jednak CC mnie bardziej przeraża.... Jednak co fizjologia to fizjologia chyba, że istnieje zagrożenie dla matki lub dziecka.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 19:01   #2748
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem rozżalona i tyle. I będę, chciałabym nie być, ale to silniejsze ode mnie. I na razie nie umiem tego opanować, ani sobie z tym poradzić, jak mam napad wściekłości z tego powodu.

Ale na poród sn na pewno się nie zdecyduję drugi raz, chociażby ze względu na własną psychikę. To nie dla mnie.

A, i żeby nie było - Oliwka w żaden sposób na tym nie cierpi, bardzo ją kocham i ona nie ma tu nic do rzeczy.

A najładniej Ci w czerwieni, nie zmieniaj! Masz piękny odcień, mi się zawsze taki marzył...
Nie zrozum mnie źle, tylko moja odpowiedź odnośnie rozpamiętywania bardziej dotyczyła tego że sama sobie robisz krzywde ciągle o tym myśląc i denerwując się przez to a nic kompletnie na to nie poradzisz, ale widocznie musisz taka masz reakcje i może z czasem sobie z tym poradzisz i myśl o tym nie będzie wzbudzała w Tobie gniewu, tego Ci życzę

Cytat:
moim zdaniem na dwoch ostatnich zdjeciach wygladasz najladniej
pasuje Ci ten czerwony, chociaz ffyruzrka z pierwszego zdjecia jest cudowna, ciecie, ulozenie plus kolor, ale jakos tego nie widze w realu bez ukladania, to beda pewn ie zwykly wlosy do ramion.
No..pewnie tak ale jakoś ten kolor mnie urzekł, to może na początek tylko zetne na dłuzszego boba z grzywką
Cytat:
Bokeh-czego ty na głowie nie miałaś?
W pierwszym rzędzie mi się drugie podoba i ostatnie. I w drugim rzędzie też ostatnie. Ale w czarnym też ci ładnie
No właściwie to blondu Aha a przed tym pierwszym zdjęciem miałam obcięte na chłopca ale nie mam tych zdjęc w wersji digital może to i lepiej
Stary 2013-04-19, 19:06   #2749
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh, masz 100% racji, ja sama sobie tylko krzywdę tym robię i niestety mam tego świadomość, bo wszystko jest okej, nawet z TŻem o tym rozmawiałam, to mówił, że dla niego nic się nie zmieniło, nie patrzy na mnie przez pryzmat porodu, tylko... ja sama tak na siebie patrzę. Musi mi to przejść i dziękuję, że mi tego życzysz. Na razie jest mi ciężko, ale może w końcu mi przejdzie ta złość na przewrotność losu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-19, 19:31   #2750
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Przebiera pieluszke małemu-ten oczywiście uchachany,zesikał się nie szczędząc przy tym taty puścił meeega głośnego bąka a mąż do niego- no synek jeszcze z tej radości mi się zesraj
żeby sobie nie wykrakał

Cytat:
przedostatnie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 19:34   #2751
Debrah
Zakorzenienie

Bokeh: ile metamorfoz! w czarnym też ci świetnie
Kombinuj, jeśli masz potrzebę, chociaż ten rudy jest cudowny i idealnie ci pasuje.

Fryz z załącznika fajny.

Ja przesymulowanie poznaję przez to, że wiem, że np mała już nie śpi bardzo długo, oczka ma już mniejsze, ciężkie takie (np zabawiać się jej już nie da, widać,że koncentracji zero). Ale jednocześnie przy zasypianiu macha nerwowo łapkami, kopie, popłakuje i jest właśnie taka mocno nabuzowana, nerwowa. Jak np przystawię do piersi to nerwowo szybko ssie ale wiem, że nie o jedzenie chodzi, ssie ze dwie minuty, wydaje z siebie to słynne "ejo ejo ejo" - czasem popłakuje i się marszczy..ssie minutę, uspokaja ją to i śpiii.

A przy niedostymulowaniu to spokojna ogólnie i zasypia, ale macha łebkiem samym na boki, rusza głową bardzo przy zasypianiu.

Dzieć mi zasnął przed 19 na rękach przy jedzeniu, odłożyłam to ruchliwa, nerwowa izaraz płacz. Podniosłam ją - piąstka do buzi, oczka latające i płacz. To przystawiłam do piersi na moment - złapała, possała minutę i zasneła znowu. Bujałam się na boki trochę z nią jeszcze. I wiem co to było bo spała dzić tylko 30 minut na spacerku - zmęczenie i przestymulowanie, ( bo mieliśmy gości), nie umiała sie sama wyciszyć.
Śpi mi teraz, ale jeszcze przed 21 sprawdzę pieluszkę i piżamkę założę może,
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 19:45   #2752
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
ej laski ale mam stresa, za tydzień o tej porze będziemy już w Austrii, cieszę się na ten wyjazd a z drugiej strony ciekawe jak mały zniesie podroz
już raz jechaliśmy 7 godziny i było spoko, mam nadzieję,że tym razem będzie tak samo

nie mam linka, kupilam w tesco

jak dwulatek zaciska zęby to boli jak diabli
a taki maluszek jak nie ma wielkiego scisku w szczęce to da sie przeżyc

pamiętam bo nawet Ci pisałam coś odnośnie jedynek górnych ale już mi nie odpisałaś

mi się też robi bliznowiec bo pod skórą czuje zgrubienie
moja koleżanka po operacji cycków używała plastry na blizny, ponoc super jest, moj gin mi mowil,ze contratubex jest do dupy

bokeh- szok, we wszystich Ci dobrze

Blogerka my do Chorwacji jedziemy pod koniec sierpnia
a dokad do chorwacji sie wybieracie?
Stary 2013-04-19, 19:52   #2753
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
BTW Deli doczytałaś o herbatce z kopru co pisałam?

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

nie zauwazylam;> ide szukac

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 19:56   #2754
Debrah
Zakorzenienie

O Deli, zapomniałam: pooowiedz, co zaniepoiło lekarkę w związku z blizną Twoją?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-19, 19:56   #2755
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie i w celu bardziej plaszczenia się czy zwiedzania? Bo na plaszczenie się mogę rzucić kilkoma miejscami

Stary 2013-04-19, 19:57   #2756
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
właśnie i w celu bardziej plaszczenia się czy zwiedzania? Bo na plaszczenie się mogę rzucić kilkoma miejscami
dawaj co to za miejsca?
Stary 2013-04-19, 19:58   #2757
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
[

a wiesz,że to całkiem naturalne jeśli nastawiałaś się na cc a był sn i nie byłaś psychicznie z tym pogodzona , nie musisz się obwiniać za taką złość, nastawienie itp
jest wiele takich porodow niuansów
ponoć u facetow też jest coś takiego,że jeśli nie chcą uczestniczyć z partnerką przy porodzie a są do tego zmuszeni wtedy częściej mają awersje do seksu i wogóle podobno do partnerki
tu musiałby się psycholog wypowiedzieć ale tak mi się teraz skojarzyło bo kiedyś czytałam publikacje na ten temat

Cytat:
mamy taką swoją miejscóweczkę pod Zadarem ale w tym roku zahaczymy jeszcze o dubrownik

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-19, 20:01   #2758
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
a wiesz,że to całkiem naturalne jeśli nastawiałaś się na cc a był sn i nie byłaś psychicznie z tym pogodzona , nie musisz się obwiniać za taką złość, nastawienie itp
ponoć u facetow też jest coś takiego,że jeśli nie chcą uczestniczyć z partnerką przy porodzie a są do tego zmuszeni wtedy częściej mają awersje do seksu i wogóle podobno do partnerki
tu musiałby się psycholog wypowiedzieć ale tak mi się teraz skojarzyło bo kiedyś czytałam publikacje na ten temat

mamy taką swoją miejscóweczkę pod Zadarem ale w tym roku zachaczymy jeszcze o dubrownik
ja nie rozumiem jak mozna namawiac facetow do uczestniczenia w porodzie albo zajeciach szkoly rodzenia, jesli tego nie chca - w takim wypadku kobiety szkoda same sobie.

a co to za miejscowka?
my do segetu sie wybieramy, kolo trogiru.

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:

mamy taką swoją miejscóweczkę pod Zadarem ale w tym roku zahaczymy jeszcze o dubrownik
dubrovnik
spedzilismy tam sywlestra rok temu i tego tez planowalismy ale za duzy juz mialam brzuch
Stary 2013-04-19, 20:01   #2759
marsi11
Zakorzenienie

dawaj Hope- niestety moje chłopaki nie lubią leżeć antenką do gory
raczej aktywnie - oni są fanami nurkowania
Stary 2013-04-19, 20:02   #2760
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
dawaj Hope- niestety moje chłopaki nie lubią leżeć antenką do gory
raczej aktywnie - oni są fanami nurkowania
mam nadzieje, ze moj tez zostanie fanem sportow wodnych

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości