|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy polecasz e-papierosa? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
66 | 65,35% |
Nie |
26 | 25,74% |
Nie wiem |
9 | 8,91% |
Głosujący: 101. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
sissy that walk
|
Dot.: E-papierosy
Jestem na e-papierosie od czerwca. Od tamtej pory nie zapaliłam normalnego papierosa, zaczęłam czuć ich zapach (obrzydlistwo), moje zęby i skóra się poprawiły... Widzę same plusy
![]() ![]() PS Grzałkę wymieniam wedle potrzeby, mniej-więcej raz w miesiącu. Zdarzają się wadliwe, ale i tak kosztuje mniej niż paczka fajek, więc strata żadna. Clearomizer wymieniałam ze trzy razy od czerwca. Baterię raz oddałam do naprawy na gwarancji, dostałam nową.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-03-11 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Mój TŻ pali e-papierosa od dwóch lat, wcześniej palił papierosy ok. pół paczki dziennie. Stwierdzić mogę, że jest fanem tego urządzenia i ja również
![]() Ktoś wcześniej pisał odrapaniu gardła, też miałam takie odczucie na początku ale TŻ wytłumaczył mi, że zależy to od mocy liquidu i faktycznie- kiedy paliłam tzw. "zerówki" (bez nikotyny) nic takiego nie czułam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Dot.: E-papierosy :)
Dobry , też mam eGo i nie narzekam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
Dot.: E-papierosy :)
Palę e-fajkę od 2 miesięcy i powiem, że dużo lepsza poprawa samopoczucia. Mi w pełni zastępuje tzw. analogowe. Zwykły papieros mi przeszkadza jak i dym papierosa. Ci co chcą palić, bo potrzebują nikotyny, a nie chcą zatruwać się polecam e-fajkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
Dot.: e - papieros
Ja polecam Cigito. Mały, zgrabny, łatwy w użyciu. Jest to dobra opcja szczególnie dla kobiet. Ja używam od 4 miesięcy i jestem zadowolona. I nie jest taki najdroższy!
Edytowane przez annanaja Czas edycji: 2013-04-07 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
ja duzo czytalam na temat e papierosow
i moej wnioski sa takie ze to tylko nowy sposob na zarobienie na uzaleznieniu nikotyna dalej jest dawkowana do organizmu tylko w inny sposob sama rzucialam palenie metoda Allena Carra ktora wszytskim polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() problem jest w głowie,więc to tam musisz zacząć wszystkie zmiany ![]() nie znam nikogo kto próbował przejść na E-PAPIEROSY i pozostali im wierni nie dopalając tradycyjnego cybucha.każdy z nich twierdził,że nie dostawał takiej dawki nikotyny,a ja twierdzę,że to tylko przyzwyczajenie. skąd wiem? paliłam,próbowałam E-PAPIEROSA od tz-a,ale rzuciłam bez pomocy żadnych wspomagaczy. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2013-04-08 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to tak jakby zastąpić pomarańczę mandarynką
![]() Wcześniej ktoś uzależniony od fajek, teraz od e-papierosa ![]() No ale muszę przyznać, że jednak zdrowotnie już lepiej e fajka ![]() Tutaj trzeba silnej woli i wybicia z głowy PLACEBO jakim są papierosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym jako osoba niepaląca wyczuwam dymek z e-papierosa i nie ukrywam, że bywały sytuacje, gdzie mi to przeszkadzało. Wiadomo, że dym z e-papierosa nie jest tak cuchnący jak ten z normalnego papierosa, ale no...w pewnych miejscach wolalabym po prostu nie czuć takich rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Rozeznanie
|
Po prostu inny rodzaj uzależnienia
![]()
![]() |
#251 |
Przyczajenie
|
Nie jestem zwolennikiem żadnego uzależnienia, sama paliłam i rzuciłam jak mi się odwidziało, bez wspomagaczy. Ale zdarzyło mi się pracować jako sprzedawca e-papierosów :P i chyba uczciwie mogę powiedzieć że jest to mniej szkodliwy i tańszy nałóg. Klienci nieraz mi mówili że lepiej się czują paląc te elektroniczne, a przestawienie się na liquid o mniejszej zawartości nikotyny jest łatwiejsze niż zmniejszenie ilości wypalanych papierosów.
Jeśli ktoś jest zainteresowany, to tu można znaleźć wyniki badań porównawczych: http://www.esmokinginstitute.com/pl/node/31 Chociaż nie wiem na ile są wiarygodne, biorąc pod uwagę że chyba są sponsorowane przez producentów e-papierosów, a ja średnio ufam każdemu kto próbuje coś sprzedać. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Moj maz pali e-papierosa od 2 miesiecy. Wczesniej palil od 15lat po paczce mocnych fajek. kilka razy probowal rzucic ale sie nie udalo. na e-papierosa przeszedl i jest bardzo zadowolony. Ja rowniez- ma lepsze samopoczucie, pieniedzy w kieszeni wiecej i nie smierdzi wreszcie fajkami. Jestem ciekawa tych badan ale cos czuje ze ta nagonka na e-papierosy bierze sie stad ze coraz wiecej ludzi je pali i rzuca zwykle papierosy a to mniejsze zyski z akcyzy itp.
Jestem kierowcą ![]() 21.03.14- teoria zdana 02.04.14- praktyka: plac + miasto - 04.04.14- praktyka: plac + miasto + Edytowane przez eevciaa Czas edycji: 2013-04-08 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Odp: E-papierosy
Mój tż palił e-papierosa.. po 4miesiacach zaczal popalac do tego analogowe papierosy bo nawet najmocniejszy liquid byl dla niego za slaby. Dla mnie to nie jest dla osob ktore palily po 2paczki dziennie. Zreszta by rzucic wystarczy silna wola a nie wspomaganie sie nikotyna z ktorej trzeba sie uwolnic
wyslane z fonika L5 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
E-papierosy
dokładnie to po prostu przeniesienie nałogu, a czy zdrowsze od fajek to się okaże za 20-30 lat jak będzie można przedstawić jakieś sensowne wyniki badań długoletnich epalaczy bo dziś to tylko pobożne życzenia
![]()
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
No nie wie,m chyba nie dla każdego bo mój tż kiedyś musiał palić tak co max 1,5h a teraz jak ma tego e-papierosa to może nie palić nawet pół dnia :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Przyczajenie
|
Dot.: E-papierosy - czy ktoś z Was próbował?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Przyczajenie
|
Dot.: e - papieros
Ja mam z kolei e-papierosa The ONE series G2 z rm1. Używam także ich liquidów. Podpasowały mi od razu i nie zamierzam ich zmieniać. Szczególnie do gustu przypadła mi biała czekolada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć Wam wszystkim! Ostatnio postanowiłam zaszaleć i zdecydowałam się na zakup e-papierosa. A tak naprawdę sęk tkwi w tym, że idę do nowej pracy w fabryce z substancjami łatwopalnymi i jest tam całkowity SUROWY wręcz zakaz palenia Usłyszawszy to wpadłam w panikę, ponieważ palę już od 8 lat ok 12-14 papierosów dziennie. Także mogę wytrzymać bez nikotyny maksymalnie 3 godziny a nie żeby 8-10 godzin...
![]() ![]() Chcę a nawet muszę zakupić e-papierosa na allegro, ponieważ są tańsze, a te w specjalnych punktach są markowe i drogie. Nie mogę sobie pozwolić teraz na tak drogiego ekskluzywnego E-papierosa. Nie powiem, bo bardzo bym chciała mieć takiego w posiadaniu ![]() Chciałabym od Was Drodzy Palacze e-papierosów usłyszeć opinie na temat swoich zakupów. Interesują mnie nazwy a najlepiej linki i opisy za i przeciw tych e-papierosów. Z niecierpliwością czekam na Wasze odpowiedzi ![]()
"Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wredna (...) jest początkiem i końcem" Namieszałeś w mojej głowie jednym gestem, jednym słowem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Dot.: E-PAPIEROS proszę o pomoc
W sklepie też kupisz e-fajkę do 100zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Ja tylko powiem, że do 100 zł ciężko będzie Ci kupić coś godnego uwagi. Wbrew pozorom e-papierosy to nie jest prosty temat i trzeba trochę czasu, żeby się z tym zapoznać. Polecam rozpoczęcie przygody z e-paleniem od poczytania forum dotyczącego e-palenia ( bez problemu takie znajdziesz). Musisz sprecyzować swoje oczekiwania co do papierosa. No i nie radzę kupowania na allegro. Często jest tam sprzedawany badziew, który do niczego się nie nadaje. Najlepiej jest kupować w zaufanych sklepach internetowych. Na forach bez problemu znajdziesz linki do tych sklepów, bo nie wiem, czy tu mogę podać. Poza tych na forach często takie e-sklepy zamieszczają fajne promocje i dobry sprzęt można zakupić w naprawdę rozsądnej cenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
E papieros to nadal papieros i nie wyobrażam sobie jak pracodawca pozwala go tobie palić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
"Od grzechu zaczął się jej świat, a że Bóg ją stworzył a Szatan opętał - jest więc odtąd po dziś dzień raz grzeszna a raz święta, zdradliwa i wredna (...) jest początkiem i końcem" Namieszałeś w mojej głowie jednym gestem, jednym słowem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o wychodzenia na dymka zamiast pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Właśnie z tym papierosem nie trzeba nigdzie wychodzić i to jest najlepsze
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
biegam dla Zabawy
|
Pracodawca może zakazać palenia e-papierosa np. wewnętrznym regulaminem czy też po prostu słownie. Tak jak może zabronić rozmów prywatnych z telefonu służbowego czy siedzenia na fb w czasie pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po za tym czy ty kiedyś widziałaś fabryke i wiesz jak wygląda praca w środku? tam jest ciężka praca i nie ma przerw na dymka. Może, sama podpisywałam dokument że w miejscu pracy palić nie będę pod groźba kary finansowej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.