Taniec Brzucha- zaraże Was swoją pasją ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-27, 18:36   #1
madzia171717
Raczkowanie

Taniec Brzucha- zaraże Was swoją pasją ;)

Hej dziewczyny Czy jest tu może ktoś, kto tak jak ja jest zakochany w tańcu brzucha ? Intersowalłam się nim od kilku lat i teraz w końcu się przełamałam i zaczęłam wystepować na scenach . Dziewczyny które juz długo ćwiczą i boją się występów publicznych z chęcią do tego namówie ;D Niesamowite przezycie

Edytowane przez madzia171717
Czas edycji: 2013-05-02 o 17:44
madzia171717 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 19:00   #2
Ieka
Zakorzenienie

Dot.: Taniec Brzucha- zaraże Was swoją pasją ;)

oooo obiecuję, że będę zaglądać! Chusta wisi w szafie, chyba czas znów ją założyć
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 19:49   #3
madzia171717
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ieka Pokaż wiadomość
oooo obiecuję, że będę zaglądać! Chusta wisi w szafie, chyba czas znów ją założyć
Pewnie ;D niedość że belly dance wyszczypla i uelastycznia ciało to jeszzce do tego ile przyjemności sprawia działa jak terapia odstresowująca

p.s. na moim blogu mozna zobaczyc dwa filmiki z moich występów , wiem ze nie są jakieś tam super , ale uwielbiam to
Stary 2013-04-27, 20:27   #4
Lea_ny
Zakorzenienie

Kiedyś chciałam się nauczyć tańca brzucha, ale mi nie szło... stwierdziłam, że chyba brakuje mi jakichś mięśni
Stary 2013-04-27, 20:33   #5
madzia171717
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Kiedyś chciałam się nauczyć tańca brzucha, ale mi nie szło... stwierdziłam, że chyba brakuje mi jakichś mięśni
Na pewno nie hehe ;p poprostu każdy uczy się w innym tempie , ale wszystkiego mozna się nauczyć
Stary 2013-04-27, 20:37   #6
Żenada
Rozeznanie

Jak długo tańczyłaś zanim zdecydowałaś się występować?

Żenada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 20:41   #7
madzia171717
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Żenada Pokaż wiadomość
Jak długo tańczyłaś zanim zdecydowałaś się występować?
hmmm powiem tak zaczęłam 3 lata temu , ale nie cwiczylam codziennie przez 3 lata :P czasami były długie przerwy np. 6 miesięcy a potem znowu do tego wracałam.Dopiero w tym roku zaczęłam intensywniej ćwiczyć bo postanowiłam zacząć wsytępować i jestem z siebie bardzo dumna bo przełamałam swój strach Postanowiłam że mój starch nie będzie dłużej ograniczać moich marzeń

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-27, 21:02   #8
Mini007
Zakorzenienie

Życzę Ci sukcesów, a przede wszystkim satysfakcji.
Mini007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 21:10   #9
madzia171717
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mini007 Pokaż wiadomość
Życzę Ci sukcesów, a przede wszystkim satysfakcji.
dziekuje bardzo
Stary 2013-04-27, 21:17   #10
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia171717 Pokaż wiadomość
hmmm powiem tak zaczęłam 3 lata temu , ale nie cwiczylam codziennie przez 3 lata :P czasami były długie przerwy np. 6 miesięcy a potem znowu do tego wracałam.Dopiero w tym roku zaczęłam intensywniej ćwiczyć bo postanowiłam zacząć wsytępować i jestem z siebie bardzo dumna bo przełamałam swój strach Postanowiłam że mój starch nie będzie dłużej ograniczać moich marzeń
Cały czas uczyłaś się pod okiem instruktorki czy może zaczynałaś naukę sama w domu, posiłkując się np. filmikami?

Btw., znasz jeszcze jakieś polskie blogi o tej tematyce?

(\__/)
{ ^y^}

Edytowane przez Lisciolaz Straszliwy
Czas edycji: 2013-04-27 o 21:18
Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 21:33   #11
madzia171717
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lisciolaz Straszliwy Pokaż wiadomość
Cały czas uczyłaś się pod okiem instruktorki czy może zaczynałaś naukę sama w domu, posiłkując się np. filmikami?

Btw., znasz jeszcze jakieś polskie blogi o tej tematyce?

jestem samoukiem ;p wszytsko co umiem nauczyłam sie ogladajac filmmiki na youtube. Chodziłam przez krótki okres czasu na zajęcia tanca brzucha , ale nic nowego tam się nie nauczyłam . Teraz w sumie poszłabym na jakieś zajęcia ale u mnie w mieście za bardzo nie ma , a pozatym narazie brak funduszy

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

a blogów nie znam , bo w sumie dopiero nie dawno założyłam bloga i zaczełam przeglądac różne blogi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-27, 21:44   #12
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem samoukiem ;p wszytsko co umiem nauczyłam sie ogladajac filmmiki na youtube. Chodziłam przez krótki okres czasu na zajęcia tanca brzucha , ale nic nowego tam się nie nauczyłam . Teraz w sumie poszłabym na jakieś zajęcia ale u mnie w mieście za bardzo nie ma , a pozatym narazie brak funduszy

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

a blogów nie znam , bo w sumie dopiero nie dawno założyłam bloga i zaczełam przeglądac różne blogi.
A po jakim czasie zaczęłaś zauważać efekty, tj. stwierdziłaś do wniosku, że naprawdę Ci to wychodzi ? Mi brakuje samozaparcia i systematyczności, żeby uczyć się sama [by regularnie chodzić na zajęcia do jakiejś szkoły tańca, to też jakoś nie mogę się zebrać ]. A kto wie, może gdybym zaczęła wtedy, kiedy pierwszy raz pomyślałam o tańcu brzucha, to teraz już bym śmigała?

(\__/)
{ ^y^}

Stary 2013-04-27, 21:55   #13
LilyAllen
Zadomowienie

Jest już wątek o tańcu brzucha... -> KLIK
LilyAllen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 21:59   #14
madzia171717
Raczkowanie

Cytat:
A po jakim czasie zaczęłaś zauważać efekty, tj. stwierdziłaś do wniosku, że naprawdę Ci to wychodzi ? Mi brakuje samozaparcia i systematyczności, żeby uczyć się sama [by regularnie chodzić na zajęcia do jakiejś szkoły tańca, to też jakoś nie mogę się zebrać ]. A kto wie, może gdybym zaczęła wtedy, kiedy pierwszy raz pomyślałam o tańcu brzucha, to teraz już bym śmigała?
no pewnie, nie zwlekaj im predzej zaczniesz tym szybciej zobaczysz efekty. Trening czyni mistrza. Powiem Ci że wydawało mi się ,że już się nie rozwijam, że tancze wciąż tak samo, ale dopiero jak oglądnelam swoje stare filmiki z tancem, dostrzeglam jak duze postepy zrobilam. Ogólnie takie ruchy jak fale ciałem , kółeczka biodrami i biustem -umiałam od zawsze :P najbardziej dostrzegłam postepy w shimmy , gdyż na początku nie umiałam go wcale, a po pewnym czasie udało mi się zatrzęść ciałem :P Teraz umiem nakłada na shimmy inne figury , czyli np. shimmy i jednoczesnie fala brzuchem. Jednak do idealnego shimmy wciąż mi jesczze dużo brakuje, ale staram sie cwiczyc jak najwiecej
Stary 2013-04-27, 23:33   #15
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Od dłuuuugiego czasu chciałam zapisać się na taniec brzucha, jednak zawsze jakoś nie było mi po drodze. Zainspirowałaś mnie, znalazłam szkołę, w poniedziałek idę się zapisać! Mam tylko pewną wątpliwość... jestem dość szczupła, przy ruchu widać mi żebra, wystają mi kości biodrowe, widać zarys kości na klatce piersiowej, cycka u mnie nie uświadczysz - czy takie dziewczyny też mają szanse prezentować się ładnie w tym tańcu?

Powiedz mi proszę, w czym najlepiej stawić się na zajęcia? Czy top+ luźne dresy będą ok?
Stromanthe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-28, 08:40   #16
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Mnie się bardzo podoba taniec hinduski, nie wiem, czy jest jakaś różnica między tańcem brzucha czy to to samo

Podoba mi się np. ten:

http://www.youtube.com/watch?v=Z0oKo...9EE0EC&index=6
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-28, 09:37   #17
madzia171717
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stromanthe Pokaż wiadomość
Od dłuuuugiego czasu chciałam zapisać się na taniec brzucha, jednak zawsze jakoś nie było mi po drodze. Zainspirowałaś mnie, znalazłam szkołę, w poniedziałek idę się zapisać! Mam tylko pewną wątpliwość... jestem dość szczupła, przy ruchu widać mi żebra, wystają mi kości biodrowe, widać zarys kości na klatce piersiowej, cycka u mnie nie uświadczysz - czy takie dziewczyny też mają szanse prezentować się ładnie w tym tańcu?

Powiedz mi proszę, w czym najlepiej stawić się na zajęcia? Czy top+ luźne dresy będą ok?
Oczywiascie bez wzgledu na to czy ma się chudy czy duży brzuszek, mozna pieknie sie prezentowac. Taniec brzucha jest dla każdego . Moze być spodnica, dresy , leginssy , jak Ci wygodniej

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Mnie się bardzo podoba taniec hinduski, nie wiem, czy jest jakaś różnica między tańcem brzucha czy to to samo

Podoba mi się np. ten:

http://www.youtube.com/watch?v=Z0oKo...9EE0EC&index=6
Z tego co widzę to jest to bollywood Jest to odmiana tańca brzucha
Stary 2013-04-28, 10:02   #18
Kitty_91
Raczkowanie

Witam tańcem brzucha zainteresowałam się około 2 lata temu kiedy po raz pierwszy zobaczyłam występy Zoe Jakes. Co prawda to tribal fusion ale zainspirowana zaczęłam szukać na YT filmików instruktażowych gdyż u mnie w mieście nie było wtedy żadnej szkoły uczącej tego tańca. Opanowałam kilka podstawowych ruchów samodzielnie ale miałam przerwę około roku w ćwiczeniach. Nie dawno przeglądałam oferty szkół tańca w moim mieście i natrafiłam na zajęcia z klasycznego belly dance jak i wymarzonego trubal fusion Jako że chciałabym zrobić sobie przerwę od siłowni to myślę że wreszcie nadszedł ten moment żeby zapisać sie na zajęcia, przypomnieć sobie to co się kiedyś uczyłam oraz poznać nowe ruchy - juz pod fachowym okiem instruktorki
Stary 2013-04-28, 10:18   #19
madzia171717
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kitty_91 Pokaż wiadomość
Witam tańcem brzucha zainteresowałam się około 2 lata temu kiedy po raz pierwszy zobaczyłam występy Zoe Jakes. Co prawda to tribal fusion ale zainspirowana zaczęłam szukać na YT filmików instruktażowych gdyż u mnie w mieście nie było wtedy żadnej szkoły uczącej tego tańca. Opanowałam kilka podstawowych ruchów samodzielnie ale miałam przerwę około roku w ćwiczeniach. Nie dawno przeglądałam oferty szkół tańca w moim mieście i natrafiłam na zajęcia z klasycznego belly dance jak i wymarzonego trubal fusion Jako że chciałabym zrobić sobie przerwę od siłowni to myślę że wreszcie nadszedł ten moment żeby zapisać sie na zajęcia, przypomnieć sobie to co się kiedyś uczyłam oraz poznać nowe ruchy - juz pod fachowym okiem instruktorki
To bardzo fajnie ze do tego wracasz. Ja tańczę tylko TB ale osotanio właśnie widziałam dużo występów tribalek na żywo i powiem że bardzo mi się spodobało i zamierzam również zaczącz ćwiczyć tribal mmmm
Stary 2013-04-28, 13:02   #20
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Też mi się podoba tribal [głównie ze względu na muzykę], ale wolę jednak zacząć od tradycyjnego bd. Co jakiś czas lubię zajrzeć sobie na yt, ostatnio nawet ze zgrozą odkryłam, że do niemal każdej piosenki są filmiki z figurami, hm, powiedzmy, inspirowanymi tańcem orientalnym [wydaje mi się, że takie stwierdzenie będzie bezpieczniejsze, nie znam się na klasyfikacjach, co jest tańcem brzucha, a co już nie] . Czemu ze zgrozą? Strasznie mi się to gryzie, nie pasuje mi...szukając skupiałam się na podkładach metalowych . Nawet tribal średnio przy takiej muzyce wygląda. Co innego, jeśli ktoś tańczy przy muzyce dark oriental czy tribal właśnie, ale na Jowisza, taniec brzucha przy Alice Cooperze albo Rammsteinie ?

(\__/)
{ ^y^}

Stary 2013-04-28, 13:52   #21
Kitty_91
Raczkowanie

Właśnie to w tribalu podoba mi się najbardziej, że jest pełna dowolność interpratacji, można połączyć to niemal z każdym innym gatunkiem tańca. I co mnie bardzo leży to fakt, że jest to jeden z niewielu (jeśli nie jeden, nie znam się :P) rodzajów tańca, który da się zatańczyć do wszelkich chillouto-podobnych gatunków muzyki np bardzo mi się podoba ten występ:

http://www.youtube.com/watch?v=-PzEbUX3U-4

jest tu mała domieszka electric boogie (o ile się nie mylę) i całość zatańczona do super nastrojowej muzyki
Stary 2013-04-28, 17:00   #22
madzia171717
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kitty_91 Pokaż wiadomość
Właśnie to w tribalu podoba mi się najbardziej, że jest pełna dowolność interpratacji, można połączyć to niemal z każdym innym gatunkiem tańca. I co mnie bardzo leży to fakt, że jest to jeden z niewielu (jeśli nie jeden, nie znam się :P) rodzajów tańca, który da się zatańczyć do wszelkich chillouto-podobnych gatunków muzyki np bardzo mi się podoba ten występ:

http://www.youtube.com/watch?v=-PzEbUX3U-4

jest tu mała domieszka electric boogie (o ile się nie mylę) i całość zatańczona do super nastrojowej muzyki
Ogólnie Taniec brzucha mozna połączyć z wieloma rodzajami tańca, bardzo podoba mi się TB połączony z sambą lub z tańcem afrykańskim .
A filmik który dodałaś -bardzo fajny
Stary 2013-04-28, 18:12   #23
OliOli
Rozeznanie

Ooo jaacie Bardzo mi się podoba jak tańczysz Sama mam ochotę spróbować, ale może na początek poćwiczyłabym sama w domu Mój facet byłby zachwycony bo pochodzi z jednego z krajów arabskich, jakbym mu tak zatańczyła jak Ty to szczęka by mu opadła Może znasz jakieś godne polecenia filmiki dla początkującej?
OliOli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-28, 18:48   #24
madzia171717
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OliOli Pokaż wiadomość
Ooo jaacie Bardzo mi się podoba jak tańczysz Sama mam ochotę spróbować, ale może na początek poćwiczyłabym sama w domu Mój facet byłby zachwycony bo pochodzi z jednego z krajów arabskich, jakbym mu tak zatańczyła jak Ty to szczęka by mu opadła Może znasz jakieś godne polecenia filmiki dla początkującej?
Dziekuję bardzo kiedyś uczyłam się troche z jej filmików, ma ich sporo http://www.youtube.com/watch?v=KBqXxXL-6jo
Stary 2013-04-28, 22:30   #25
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:

Z tego co widzę to jest to bollywood Jest to odmiana tańca brzucha
A, bo to z filmów boollywoodzkich Świetne są te tańce

A stroje
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 11:58   #26
madzia171717
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
A, bo to z filmów boollywoodzkich Świetne są te tańce

A stroje
W strojach mozna się zakochac
Stary 2013-04-30, 15:40   #27
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=8U6uNx1adRA
Nie wiem, czy ta dziewczyna tańczy dobrze, bo się nie znam, ale uwielbiam ten utwór [jak i całą twórczość projektu Shiva in Exile ]

(\__/)
{ ^y^}

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-01, 12:30   #28
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Co innego, jeśli ktoś tańczy przy muzyce dark oriental czy tribal właśnie, ale na Jowisza, taniec brzucha przy Alice Cooperze albo Rammsteinie ?
O kurczę, nie wpadłabym na to, żeby "tańczyć brzuchem" do "Poisona" Alice'a Coopera
Stary 2013-05-01, 12:54   #29
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, czy ta dziewczyna tańczy dobrze, bo się nie znam, ale uwielbiam ten utwór [jak i całą twórczość projektu Shiva in Exile ]
hmm, mialam napisac, ze taniec brzucha kojarzy mi sie z prymitywizmem. ale dlatego, ze nigdy sie temu nie przyjrzalam, wiec najgorzej oceniac cos, czegos nie znamy.
I zobaczylam ten filmik-pieekne Muzyka bardzo duzo daje.
Teraz powiem: zazdroszcze, ze ktos tak potrafi
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-02, 10:07   #30
madzia171717
Raczkowanie

Cytat:
moim zdaniem tańczy dobrze bardzo podoba mi się jej taka delikatność i zmysłowość w ruchach
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości