|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() Koziemleko - zgadzam się w całości z tym co napisała Pradip. Rozmawiaj dużo z TŻ, wspieraj go, ale przypominaj także, że to Wy jesteście najważniejsi i musicie przede wszystkim dbać o siebie. Wtedy też będziecie dużo lepszym oparciem dla rodziców ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Podziwiam wytrwałości w ćwiczeniach, oby tak dalej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Chociaż nawet dzisiaj chciałam iść na rower, ale wczoraj wpadli do nas znajomi i do rana balowaliśmy i ledwo się dzisiaj do czegokolwiek nadaję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli możesz podać namiary do tego wykonawcy to my bardzo chętnie skorzystamy. musimy się rozeznać w cenach i terminach, więc każdy namiar jest cenny ![]() No i staram się nakręcać pozytywnie na majówkę... Chociaż przyznam, że nadziei coraz mniej niestety ;(
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-04-28 o 12:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() No i oczywiście wpadaj do nas i nie tylko podczytuj, ale też dawaj znać co u Was ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- No to się napisałam... aż jestem sama z siebie dumna ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Raczkowanie
|
koziemleko trzymam kciuki bardzo mocniuteńko
![]() ![]() dzoker007 bardzo sie ciesze ze wszystko jest dobrze z Twoim maleństwem mnie ostatnio śni sie ze jestem w ciaży hee mam kłucia w prawym jajniku ale tak pewnie nic nie powie mi lekarz we wtorek bo już jestem po @ i mam 10dc (zaczynam 5cs),a wczoraj z koleżankami zrobiłyśmy sobie wycieczke rowerowa 30 km a dzis miałam iść na 3 godzinny maraton ZUMBY ale kolana posłuszeństwa odmawiaja i kolano które mniałam skerecone z naderwanym miesniem lekko napuchły wiec odpuściłam ![]() [B] shamanka7[B/] jest nadzieja wiec bedzie wszystko dobrze i zobaczysz II kreseczki. PPPatinka trzymam kciuki ![]() Mam nadzieje,że majówka bedzie dla Nas bardziej przyjazna i bedzie wysyp samych dobrych wiadomośći czego Wam zycze z całego serduszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
![]()
Już nie musicie trzymac kciukow. Rozpoczelam ósmy cykl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Rozkręcila się zaraz po tym jak Wam się pozalilam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2680 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Rozeznanie
|
No mówiłam, ze ten kwiecień to jakiś pechowy
![]() Jutro dzwonie do mojej gin i umawiam się na monitoring. Zobaczymy co tym razem będzie.
![]() |
#2683 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
A powiedzcie mi ten monitoring to same sobie wymyśliłyście czy to zalecenie gina? Mi nikt czegoś takiego nie proponował więc nie wiem a Wy tu macie z tym doświadczenia;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2684 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale dziewczyny powiem Wam, że ja- nie lubiąca piwa, tolerująca Somersby aby, mogę szczerze polecić nowego redsa grejfrut-ananas . pyszota ![]() ![]() Cytat:
![]() jeśli masz w porządku lekarza, możesz sama zaproponować . wiem też, że niektóre dziewczyny ![]() ale pogoda do dupy ![]()
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gegee - super plan. Tam gdzie moi znajomi byli to bardzo blisko Wenecji, płacili chyba coś koło 400zł za domek (za tydzień) być może ceny teraz się zmieniły, ale pewnie niewiele. Znajomego siostra jeździ tam od lat. Spokojne miejsce, blisko plaży, domki całkiem nowe, więc jak chcesz to napiszę do niego żeby dał mi namiary na to miejsce Zawsze możecie (i powinniście) zahaczyć o Weronę - to nawet trochę po drodze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Od piątko nie włączałam kompa wiec miałam teraz co nadrabiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ze mnie też straszny leń od wtorku do piątku jak byłam sama to ćwiczyłam ale w weekend ciągle pomagałam mężowi i już zapału na ćwiczenia nie starczyło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale jestem padnięta... W sobotę byliśmy u dentystki bez znieczulenia zrobiła mi ząb i powiedziała ze w ciążę mogę zachodzić ![]() ![]() Przez resztę soboty przesiewaliśmy ten nieszczęsny piach i gruzowaliśmy podłogę w piwnicy bo dziś mieliśmy ja wylewać ale ze 3/4 dnia padało to wieliśmy się za robienie podłogi w pokoju i teraz salon mam zawalony gratami, w pokoju porozkładane deski a piwnica jak była nie wylana tak stoi nadal ![]() Podsumowując weekend zaliczam do udanych ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
Pradip - ja nie wiem co to znieczulenie... zawsze pytam czy duży ubytek, że już nawet moja dentystka się śmieje, bo ciągle pytam a jeszcze nigdy się nie zdecydowałam. Ja na szczęście miałam tylko plombę do wymiany (zresztą takie miałam przeczucie, że tylko to), a tż miał chyba ze 6 do roboty - kupę kasy zostawiliśmy, ale przynajmniej z głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | ||||
Rozeznanie
|
Witam się z rana
![]() ![]() Pochwalę się, że wczoraj udało mi się zrobić tartę owocową ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o te domki, to ile to od Wenecji i czy można je wynajmować na jedną noc? Tak na pobyt nad morzem myślimy żeby jechać dalej od Wenecji, ale na samo zwiedzanie tego miasta przydałby się jakiś niedrogi nocleg. Cytat:
![]() A te likiery i nalewki ![]() ![]() Ty to masz zdrowie z tym dentystą.... ja to bez znieczulenia nawet na fotel nie usiądę. Tak się panicznie boję i do tego mam chyba niski próg bólu, że dla mnie to jakaś maskara iść do dentysty. Ciekawe jak ja poród zniosę ![]() A Ty kochana coś niedługo miałaś do gin iść, chyba dobrze kojarzę...? daj znać co i jak... no i czekam kiedy będę mogła na liście zmienić, że już 1cs u Was ![]()
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-04-29 o 07:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Gegee te noclegi nie są przy samej Wenecji, ale na tyle blisko, żeby podjechać sobie autkiem. Wiesz co ja dowiem się co i jak i dokładnie napiszę ci gdzie to jest i czy można na jeden nocleg. Poszukaj też na booking.com - nie wiem czy korzystałaś, ale to fajna i niezawodna stronka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry bardzo
![]() Ja cały weekend miałam gościnny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja u dentysty zawsze pytam czy duży ubytek czy mały jak mały to idę na żywioł, ale jak coś grubszego to biorę znieczulenie. Mi się teraz wytarło szkliwo na jednym zębie i wizytę mam dopiero 9 maja ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale mi smaka na ciasto narobiłaś ![]() Ja właśnie uważam ze Ty na serio przyjedziesz ![]() Mi dentystka na nfz jak robiła ząb to też powiedziała że mam bardzo niski próg bólu a ta druga aż wierzyć nie chciała że ktoś tak rozwiercił zęba i to na żywca ![]() ![]() Do gina idę dziś. Powiem mu o podwyższonej TSH i długich cyklach ciekawe czy mnie nie oleje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Bać to się boję ale bardziej niż strachliwa to ciekawska jestem i wszystkiego muszę spróbować ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zadomowienie
|
dzień dobry moje panie
![]() cykl odpuściłam i to skutecznie ![]() ostatnio poczytałam o za krótkiej fazie lutealnej i znalazłam info, że należy łykać magnez i wit. b1 oraz wapń (mądrości NPR). Łykam i o dziwo, mimo że ta małpa przyszła, pojawiła się 2 dni później niż zwykle. Ciekawe czy to wynik działania tych magnezów ![]() powiem wam że jeden odpuszczony cykl dał nam trochę oddechu. a oddech od wizażu mam przymusowy, bo jestem na etapie zmiany dostawy internetu i aktualnie w domu nie mam go wcale ![]() koziemleko, no to zaczynamy razem kolejny cykl, tak jak ostatnio. |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Czułam, że ten cykl stracony przytulaliśmy się z mężem dosłownie 3 racy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tymczasem proszę Was o mocne kciuki wiem, że one działają cuda ![]() Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i obiecuję zaglądać częściej ![]() Ps. Miałam dzisiaj dawać wypowiedzenie z pracy gdyż wracamy z mężem do rodzinnego miasta(przez czas studiów mieszkaliśmy w Krakowie)ale chyba narazie się wstrzymam ![]() Wysyłam pozytywne fluidki dla Was wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jasne ze pamiętamy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zaczynamy razem, ale ja tu chyba jestem już najdłużej ![]() A w ogóle mam bardzo dziwną tą miesiączkę, może mi coś poradzicie bo to chyba nie jest normalne ![]() Wrażliwi niech nie czytają bo opiszę w miarę dokładnie ![]() No więc w poniedziałek był pierwszy dzień i ten dzień było słabiutko, ale w sumie normalnie. Za to wczoraj drugi dzień @ był dziwny. Wystarczyłaby mi jedna podpaska, bo cieczy prawie wcale nie było, za to pełno dziwnych śluzówek , skrzepów ![]() ![]() Tak jaby to sobie czekało aż będę w wc i wtedy wylatywało ![]() Jak, któraś coś wie co to może być to będę wdzięczna. Idę do gina za dwa tygodnie po wyniki cytologii to mu o tym powiem ale martwi mnie to, bo z cyklu na cykl jest gorzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Przyczajenie
|
koziemleko powiem Ci szczerze, że ja zwykle raz do roku też miałam taki dziwny okres. A nie ćwiczyłaś ostatnio jakoś więcej albo brałaś jakieś leki, może jakaś infekcja??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje! Cytat:
u mnie to samo, moje @ odkąd się staramy są dziwne, już to kiedyś mówiłam...trwają np.1,5-2 dni heh no i piersi non stop wielkie jakbym sobie już tą ciążę uroiła...
![]() |
#2699 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam krótką fazę lutealną i aż jestem ciekawa czy ten magnez ma jakiś wpływ? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Witajcie przed lub w majówkę ![]() Dziś mam już lepszy humor ale wczoraj po wizycie u gina nawet mi się nie chciało nic pisać. Generalnie lekarz ok, Zrobił wykład że wszelkie działania zaczynamy po roku regularnych starań a ja według jego wyliczeń mam za sobą dopiero 10 miesięcy a potem na KARTECZCE napisał spis wszystkich badań (sam stwierdził że pewnie ponad 300zł wydam) i zaprosił z wynikami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Uspokoiłyście mnie, że nie jestem jedyna z tymi miesiączkami. Jednak nie jestem dziwadłem
![]() Podpytam się gina jak będę miała okazje jak coś się dowiem to dam wam znać ![]() Cytat:
A ja nie trenowałam bo za leniwa jestem. Właśnie pochłaniałam wielkie ilości jedzenia ![]() A mogłabyś przepisać jakie badania masz zrobić? Bo ja tez mam zamiar sobie zrobić a nie wiem jakie dokładnie. Już się tu kiedyś pytałam ale jeszcze nie zrobiłam żadnego badania. Myśle, że już czas. W końcu to już 8 cs |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.