Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-30, 12:03   #1231
xal
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Idę się kąpać, muszę umyć głowę przed wizytą u znajomych dzisiaj wieczorkiem. Mężowi nie chce się iść, ale koleżanka z zagranicy przyjechała to pójdziemy na chwilę.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:04   #1232
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
barwineczek w pepku mam 104(rano, przed jedzeniem). Ale ja jestem niska (158 cm) wiec to sporo.

.
to całkiem normalnie, może zbyt szybko nagle Ci brzuch urósł. Podobno jeśli chodzi o rozstępy to zależy od genetyki, albo ktoś ma predyspozycje albo nie
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:07   #1233
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Witam;-)

Aaś no nareszcie księżniczki są z nami!!! OGROMNE GRATULACJE i buziaczki dla Was!!!!

Banka słońce to nas wzięłaś z zaskoczenia:-D GRATULACJE i buziaki!!!!

Motylku obyś szybko wyszła ze szpitala!:-*

Can no młody wage już ma:-D jeszcze troszke:-*

Widzę wysyp nam się tu kolejny szykuje;-)

U nas leci od 3 dni 35 tydzień!!!
I chyba jako jedyna tutaj wcale się nie spieszę by rodzić. Modle się by Tymek posiedział do terminu a nawet kilka dni dłużej;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000

Edytowane przez colorblue
Czas edycji: 2013-04-30 o 12:08
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:09   #1234
ankaaa206
Wtajemniczenie

właśnie piję sobie soczek z marchwi i jabłka, odnalazłam starą sokowirówkę i już litr tego soku wciągnęłam, pycha

a co do cm w pępku to ja mam 110 cm, i każdy mówi że mam mały brzuch

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam;-)

Aaś no nareszcie księżniczki są z nami!!! OGROMNE GRATULACJE i buziaczki dla Was!!!!

Banka słońce to nas wzięłaś z zaskoczenia:-D GRATULACJE i buziaki!!!!

Motylku obyś szybko wyszła ze szpitala!:-*

Can no młody wage już ma:-D jeszcze troszke:-*

Widzę wysyp nam się tu kolejny szykuje;-)

I chyba jako jedyna tutaj wcale się nie spieszę by rodzić. Modle się by Tymek posiedział do terminu a nawet kilka dni dłużej;-)

to ja z Tobą odprawiam modły żeby mój mały też posiedział najlepiej do terminu lub dłużej, bo wtedy tatuś będzie mógl sobie wziąć wolne

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:12   #1235
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
mam jeszcze jedno pytanie do Was. bardzo pogorszyła mi się skóra w ciąży, zawsze miałam lekką "tarkę na rękach" a teraz mam ręce, całe plecy i pośladki zsypane tzw rogowacenie mieszkowe. Do tego zawsze miałam gładką skórę na nogach, a teraz po depilacji mam takie okropne czerwone kropki i one się cały czas utrzymują i do tego mi odrastające włoski wrastają w skórę

też macie jakieś problemy ze skórą??
Cytat:
ja też robię peelingi, ale zobzczyłam, że lepszy rezultat jest jak szorstką gąbką ścieram naskórek, niestety tarka nie znika, a tylko lekko się wygładza
Ja mam to samo na nogach. Brzydko to wygląda...i szorowanie nie pomaga :/
can za wizytę

Najadłam się cebuli, mam nadzieję, że nie zacznę rodzić

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:13   #1236
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Jak zacznę dzis rodzic to jadę tam u mówię ze mam gdzieś nie mam siły i chce cesarke

Jakby to takie proste było...myślę, że adrenalina robi swoje i jakies siły przynajmniej na początek byś znalazła.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Mi od wczoraj leci 35 i mam tak jak ty. Chciałabym do terminu dociągnąć.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:20   #1237
Kinga_20
Zakorzenienie

Dziewczyny, koleżanka mi podesłała - nie wiem czy któraś już wklejała to

http://umamy.homestead.com/porod.html

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:22   #1238
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
O chyba już dziewczyny wszystko napisały
Ja bym jeszcze spróbowała jeszcze do letniej przegotowanej wody dodać miodu i soku z cytryny i tą miksturę popijać.
A na katar: do gorącego naczynia z wodą wrzucić rumianek, potem ręcznik na głowę i wdychać to - mi bardzo pomogło

dla Sofci - pięknie rośnie
A co do tej baby to Mogła się pohamować!

A mi się wydawało, że absolutnie nie wolno się przegrzewać...

Też bym się wybrała do Chorwacji Ale to raczej za rok Dobrze, że wreszcie zrobili połączenia lotnicze z Wro to nie będzie trzeba tylu godzin spędzić w samochodzie

dla Michasia - duży mężczyzna już z niego

----------------------------------------------
Dziewczyny co do rozstępów to mi pojawił się jeden nad pępkiem jakieś 2 tygodnie temu - paskud taki szeroki wyglądał jak blizna. I od razu zaatakowałam go olejem z dzikiej róży (Cloche polecała) i teraz jest duuużo węższy - została taka cienka kreska.
Serce moje jaka ulga... Głowa od razu mniej boli. A buzke Mam jak po dwóch godzinach na pełnym słońcu

niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:23   #1239
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
hhihihihi.. ciekawa jestem jak wyglądają nowe szkraby..
Ala, Maja i Michaś

----
Mamy już bliźniaczki i inne dzieciaczki-niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki
cuuuudny temat nowego watku zdolniacha z Ciebie!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:23   #1240
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem podczas "rutynowej" wizyty w WC na papierze zauważyłam niezidentyfikowany do tej pory obiekt i chyba raczej na pewno był to czop! Na szczęście nie był podbarwiony krwią... Ot takie śluzowato glutowate coś... Czyli już niedługo, coraz bliżej...
Aż mi się gorąco zrobiło...
niezidentyfikowany obiekt za czopa

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
No i zapomniałam się pochwalić
Zostały nam 3 tygodnie do tp 21 dni

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
niestety moja córa miała to samo, dlatego przez jakieś 2 pierwsze miesiące w ogóle nie używałam chusteczek nawilżanych tylko zmoczone w wodzie przegotowanej duże płatki kosmetyczne. Trochę to upierdliwe jest, ale mała była za delikatna.

KATHERINE, ja też uwielbiam jak mała położy się ze mną "na łyżeczkę", tylko, że ja do niej plecami a ona mnie ręką obejmuje za szyję i mi szepnie do ucha "mamusiu kocham cię". Często tak robi... to jest mały pieszczoch.
Rozkoszna masz córeczkę.

Cytat:

Mialam USG
Sofcia zmierzona na 3200g -sprzet maja ponoc super dokladny wiec.mozna wierzyc, ze taka jest mnie to cieszy. Na 11 dni do terminu to chyba ok waga. Za to wod mam bardzo duzo - 20 AFI, czyli na granicy normy. Stad moj wielgasny brzuchol.
Podczas badania pielegniarka, ktora mnie szykowala zrobila taka mine jak zobaczyla moje rozstepy. Mowie do niej: "wiem, wiem, troche mnie porylo", a ona "troche???". Wiec super wyczucie, no ale nie ma co ukrywac, brzuch mam pocharatany. Ale przynajmniej teraz wiem,ze nie dlatego,ze Sofcia jest za duza tylko przez wody.

Kathrine Ty mowilas,ze dziwisz nam sie,ze sie przejmujemy waga dziecka. Ja sie przejmuje bo mam cukrzyce ciazowa i przez nia dziecko moze nabierac niezdrowej masy i miec w przyszlosci problemy z waga i cukrem. Wiec dla mnie info, ze Sofia nie wazy jeszcze 4kg jest ulga.

Co za wstrętne babsko. Jakby to od nas zależało, ze mamy te rozstępy.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Ja czuję każdy ruch małej na dole w pipie i kuje... Zastanawiam się, czy jest aż tak nisko Ale jeszcze 6 dni do wizyty. Wytrzymam,.
Ja może nie każdy ruch, ale też czuje jak mi tak nisko rączkami gmera Ale to tak nisko, tam gdzie włosy rosną i to w połowie

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-04-30 o 12:33
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:23   #1241
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
O chyba już dziewczyny wszystko napisały
Ja bym jeszcze spróbowała jeszcze do letniej przegotowanej wody dodać miodu i soku z cytryny i tą miksturę popijać.
A na katar: do gorącego naczynia z wodą wrzucić rumianek, potem ręcznik na głowę i wdychać to - mi bardzo pomogło

dla Sofci - pięknie rośnie
A co do tej baby to Mogła się pohamować!

A mi się wydawało, że absolutnie nie wolno się przegrzewać...

Też bym się wybrała do Chorwacji Ale to raczej za rok Dobrze, że wreszcie zrobili połączenia lotnicze z Wro to nie będzie trzeba tylu godzin spędzić w samochodzie

dla Michasia - duży mężczyzna już z niego

----------------------------------------------
Dziewczyny co do rozstępów to mi pojawił się jeden nad pępkiem jakieś 2 tygodnie temu - paskud taki szeroki wyglądał jak blizna. I od razu zaatakowałam go olejem z dzikiej róży (Cloche polecała) i teraz jest duuużo węższy - została taka cienka kreska.

Dobrze wiedzieć, ze jest połączenie z Wro. Choć w zeswzłym roku leciałam samolotem do Bułgarii i muszę stwierdzić, ze lotniska tam są w straaaasznym stanie Podbno w Chorwacji jest tak samo, stad tak niewiele lotów ttam, głównie wycieczki autokarowe lub własny dojazd, bo nie mają zaplecza w postaci lotnisk.
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:28   #1242
maarchewka
Zakorzenienie

Mięśnie Kegla!!!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:34   #1243
barwineczek
Wtajemniczenie

poprawił mi się nastrój, przyjadą mi roślinki do ogrodu to jutro mogę troszke się zająć i powsadzać będę miała jakieś zajęcie
Stary 2013-04-30, 12:39   #1244
justyna_g4
Zakorzenienie

A ja sie chyba wezmę za czytanie bo jakos mi tak nudno dziś.

Laura

Stary 2013-04-30, 12:46   #1245
maarchewka
Zakorzenienie

Będzie mi brakowało tych słodkich kopniaczków i podnoszenia mojej bluzki przez TŻta przytulania się do brzuszka, robienie cmok cmok i mówienia hej hej tu tata

Wojtek
Stary 2013-04-30, 12:46   #1246
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
E to nie Jestes sama :p wczoraj u gina waga 83
to będziemy potem myśleć, co z tym zrobić
Cytat:
dobrze pamietam, że byłaś na diecie przed ciążą?
tak
sharpnowaja dziękuję

Cytat:

Mialam USG
Sofcia zmierzona na 3200g -sprzet maja ponoc super dokladny wiec.mozna wierzyc, ze taka jest mnie to cieszy. Na 11 dni do terminu to chyba ok waga. Za to wod mam bardzo duzo - 20 AFI, czyli na granicy normy. Stad moj wielgasny brzuchol.
Podczas badania pielegniarka, ktora mnie szykowala zrobila taka mine jak zobaczyla moje rozstepy. Mowie do niej: "wiem, wiem, troche mnie porylo", a ona "troche???". Wiec super wyczucie, no ale nie ma co ukrywac, brzuch mam pocharatany. Ale przynajmniej teraz wiem,ze nie dlatego,ze Sofcia jest za duza tylko przez wody.

Kathrine Ty mowilas,ze dziwisz nam sie,ze sie przejmujemy waga dziecka. Ja sie przejmuje bo mam cukrzyce ciazowa i przez nia dziecko moze nabierac niezdrowej masy i miec w przyszlosci problemy z waga i cukrem. Wiec dla mnie info, ze Sofia nie wazy jeszcze 4kg jest ulga.

ma babka wyczucie.... Nie ma co

Brawa dla Sofci Super waga
Stary 2013-04-30, 12:53   #1247
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Będzie mi brakowało tych słodkich kopniaczków i podnoszenia mojej bluzki przez TŻta przytulania się do brzuszka, robienie cmok cmok i mówienia hej hej tu tata
mój tez tak robi

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
to będziemy potem myśleć, co z tym zrobić

tak
sharpnowaja dziękuję

ma babka wyczucie.... Nie ma co

Brawa dla Sofci Super waga
no waśnie, porzucenie diety to efekt jojo plus do tego normalna waga ciążowa i wynik jest mało zadowalający
Stary 2013-04-30, 13:05   #1248
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
cuuuudny temat nowego watku zdolniacha z Ciebie!

Cytat:
Mięśnie Kegla!!!
gdyby nie Ty to chyba wcale bym ich nie ćwiczyła

Cytat:
mi też
ale z drugiej strony marzę już o powrocie do normalności..
-o fajnej sylwetce..
-o tym żeby znowu czuć się sexownie...
-żeby się ubrać w jakieś fajne ciuszki, wskoczyć w szpileczki i czuć mega atrakcyjnie..
-żeby iść na porządny trening i tak dać czadu że pot będzie leciał po dupie..
-żeby poszaleć z Tż w łóżeczku
-żeby bez kompleksów znowu pokazywać ciało..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 13:06   #1249
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
lonely - wizytę miałam o 22
_pola- chcemy się wybrać gdzieś niedalko-moze Włochy? Francja? Jeszcze nie podjelismy decyzji. Może Chorwacja...Bo Egipt itp odpadaą ze względu na choróbska tam panujące...
Aaś kochanie - ogromnie Ci gratuluję Cieszę się, żemiałas taką dobrą opiekę. Przy bliźniakach to baaardzo wazne Ucałuj dziewczynki
banka- ty tez już po??? O matko - sporo mnie omineło- dla Ciebi też kochanaogromne gratulacje. ucałuj Michasia

----------------------------
Krótko napszę co się dowiedziałm na wizycie.
Szyjka trzyma dalej
Michaś ma główkę wysoookooo - nawet się nie szykuje do wyjścia.
cc mam w przyszłym tygodniu chyba żeby młodemu zachcialo się wczesniej - to wtedy wczesniej.
Dostałam skierowanie, zeby komuś nie przyszło do głowy zmuszać mnie do rodzenia sn gdyby poród zaczął się w majowy weekend - bo mojagin leci sobie w ciepłe kraje odpoczywać
Waga młodego to 4100 na chwilę obecną.
Aa i nie mam paciorkwca

Resztę nadrobię później bo teraz jadę na zakupy bo w lodówce tylko świtło i jogurty
za Wagę Michasia, za brak paciora. I dobrze, że masz na papierze, że cc.
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mam tak samo ale to chyba każda tak ma która ma zagrożenie przedwczesnym porodem. Ja bym chciała, żeby choć 2 tygodnie mała jeszcze posiedziała.
ja 4... do skończonego 37
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
pogorszyła mi się i to bardzo. Ale ja robię peeling kawowy raz w tyg i bardzo pomaga. Chrostki na nogach mam straszne i za bardzo nie wiem jak z tym walczyć- więc nie walczę.

anoxe no ciekawa jestem kiedy urodzę. Tata mi ciągle mówi że 8 maja, wiem że to dziwne ale on często ma racje z takim swoim gadaniem. Więc czekam

Justyna mi gin nie pozwala ściągać butów do ważenia
Ja też się ważę z butami i ciuchami
Cytat:
mój tez tak robi

no waśnie, porzucenie diety to efekt jojo plus do tego normalna waga ciążowa i wynik jest mało zadowalający
Zrzucę po porodzie
Stary 2013-04-30, 13:09   #1250
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

gdyby nie Ty to chyba wcale bym ich nie ćwiczyła

mi też
-o fajnej sylwetce..
-żeby się ubrać w jakieś fajne ciuszki, wskoczyć w szpileczki i czuć mega atrakcyjnie..
mi tego też bardzo brakuje;(

Mam po boku ciała taką dziwną bliznę.. W zasadzie taką kropkę.. W ogóle nie mam pojęcia skąd sie wzieła:confused : Wygląda jak po jakimś zabiegu - moze mnie kiedyś porwali kosmici i mi coś wszczepili?

W każdym bądź razie patrze na to a od tego wychodzą takie dwa rozstępy.. To ja za lusterko i ogłądam cały brzuch i się okazało, że brzuszkowi było smutno ze cyce i uda mają rostępy a on nie więc i na brzuchu już też są... takie okrężne wokół pępka.. skubane się schowały bo są od dołu pępka i ich nie widziałam...

Wojtek
Stary 2013-04-30, 13:11   #1251
sharpnowaja
Zakorzenienie

Zjadłam drugie śniadanie i zabrałam się za obiadek.
Serwuje dziś pieczone ziemniaczki + pieczone żeberka w miodzie.
Mam nadzieję że wyjdzie dobre

Cytat:
nie mam wanny, wzięłam długi prysznic i póki co jest znośnie, dopóki nie muszę siusiu, poprostu skórę mi podrażniło
może oliwka pomoże?

co do rozstępów to moje raz mi się wydają większe, raz mniejsze. Nie wiem od czego to zależy

Cytat:
-o fajnej sylwetce..
czytasz w moich myślach ja już na siebie patrzeć nie mogę
Stary 2013-04-30, 13:11   #1252
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, koleżanka mi podesłała - nie wiem czy któraś już wklejała to

http://umamy.homestead.com/porod.html
fajna stronka

Stary 2013-04-30, 13:12   #1253
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadłam drugie śniadanie i zabrałam się za obiadek.
Serwuje dziś pieczone ziemniaczki + pieczone żeberka w miodzie.
Mam nadzieję że wyjdzie dobre

może oliwka pomoże?

co do rozstępów to moje raz mi się wydają większe, raz mniejsze. Nie wiem od czego to zależy
może od oświetlenia, bo ja te na cycach to raz mam takie sine raz takie blade ze mi się wydaje ze znikają.. potem znowu mi się wydają sine..

Wojtek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 13:15   #1254
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
mam jeszcze jedno pytanie do Was. bardzo pogorszyła mi się skóra w ciąży, zawsze miałam lekką "tarkę na rękach" a teraz mam ręce, całe plecy i pośladki zsypane tzw rogowacenie mieszkowe. Do tego zawsze miałam gładką skórę na nogach, a teraz po depilacji mam takie okropne czerwone kropki i one się cały czas utrzymują i do tego mi odrastające włoski wrastają w skórę

też macie jakieś problemy ze skórą??
ja przed ciążą miałam mega tłustą skórę, włosy po porannym umyciu wieczorem były już ble... jedna zaleta - zero zmarszczek a ledwo zaszłam w ciążę, to mi się cera uspokoiła, teraz włosy co drugi dzień mogę myć nie wyglądając drugiego dnia jak menel ale mam z kolei problemy z odwodnieniem skóry. w pierwszych miesiącach nie dawałam rady pić, więc ratowałam się tylko kremami, a teraz picie i odpowiednia pielęgnacja dają radę.
na to twoje rogowacenie to mocznik - stężenie 10% spokojnie możesz zastosować nawet teraz
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A ja zaraz na początku znalazłam algorytm ( według tej samej zasady co to kółko na którym one sprawdzają ) jak się to liczy w przypadku cykli innej długości i jak sa krótsze coś się odejmowało chyba a jak dłuższe to dodawało. Mi wyszedł termin 5 dni później bo cykle miałam 34 dni.
oj tam zaraz algorytm jako ścisłowiec muszę zaprotestować!
od owulacji 267 dni trwa ciąża. a kiedy owulacja? 14 dni przed kolejną miesiączką. czyli jeśli cykle 28-dniowe, to 267+14 od ostatniej miesiączki. jeśli krótsze, to odejmujemy tą ilość dni (bo o tyle dni wcześniej prawdopodobnie wystąpiła owulacja), jak dłuższe, to dodajemy. ot, cała filozofia
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 13:17   #1255
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

Mam po boku ciała taką dziwną bliznę.. W zasadzie taką kropkę.. W ogóle nie mam pojęcia skąd sie wzieła:confused : Wygląda jak po jakimś zabiegu - moze mnie kiedyś porwali kosmici i mi coś wszczepili?

W każdym bądź razie patrze na to a od tego wychodzą takie dwa rozstępy.. To ja za lusterko i ogłądam cały brzuch i się okazało, że brzuszkowi było smutno ze cyce i uda mają rostępy a on nie więc i na brzuchu już też są... takie okrężne wokół pępka.. skubane się schowały bo są od dołu pępka i ich nie widziałam...

może potraktuj tym olejkiem różanym
mi rozstępy jeszcze nie wyszły.. ale boję się że to niedługo się zmieni..
brzuch mi strasznie szybko urósł w ostatnim czasie, jest baaardzo napięty i swędzi mimo ciągłego oliwkowania..
niestety nie ominęły mnie inne defekty.. takie jak cellulit i żylaki
cellulitem staram się nie przejmować, tłumaczę sobie że po ciąży szybko go zwalczę, ale żylaki i pajączki na łydkach dołują mnie strasznie

Cytat:
czytasz w moich myślach ja już na siebie patrzeć nie mogę
ja też a jak mamy gdzieś wyjść i próbuję coś na siebie włożyć to się wściekam..
wyglądam jak wieloryb..
no, ale jeszcze troszkę muszę się pomęczyć. mam nadzieję, że po porodzie wszystkie szybko odzyskamy upragnione sylwetki

Stary 2013-04-30, 13:19   #1256
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja przed ciążą miałam mega tłustą skórę, włosy po porannym umyciu wieczorem były już ble... jedna zaleta - zero zmarszczek a ledwo zaszłam w ciążę, to mi się cera uspokoiła, teraz włosy co drugi dzień mogę myć nie wyglądając drugiego dnia jak menel ale mam z kolei problemy z odwodnieniem skóry. w pierwszych miesiącach nie dawałam rady pić, więc ratowałam się tylko kremami, a teraz picie i odpowiednia pielęgnacja dają radę.
na to twoje rogowacenie to mocznik - stężenie 10% spokojnie możesz zastosować nawet teraz
stosuję 30% i nic mi to nie daje, po ciąży chcę się umówić gdzieś do gabinetu medycyny estetycznej, żeby zrobić porzadek ze skora
Stary 2013-04-30, 13:21   #1257
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
smaruj gnoja dalej!
Stary 2013-04-30, 13:23   #1258
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Mi też brakuje tego, żeby poczuć się atrakcyjnie, założyć szpilki itd o szaleństwie w łóżku nawet nie wspomnę...

A ja dziś zauważyłam 3 takie 1,5 cm rozstępy na biodrze. Do tej pory miałam tylko kilka na dole piersi. Zastanawiam się czy to nie dlatego, że cały czas leżę na lewym boku.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

oj tam zaraz algorytm jako ścisłowiec muszę zaprotestować!
od owulacji 267 dni trwa ciąża. a kiedy owulacja? 14 dni przed kolejną miesiączką. czyli jeśli cykle 28-dniowe, to 267+14 od ostatniej miesiączki. jeśli krótsze, to odejmujemy tą ilość dni (bo o tyle dni wcześniej prawdopodobnie wystąpiła owulacja), jak dłuższe, to dodajemy. ot, cała filozofia
Też jestem ścisłowce, a tak napisałam bo tak to było nazwane na stronie

Laura

Stary 2013-04-30, 13:30   #1259
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Mięśnie Kegla!!!
przypominaj częściej - moje automatycznie zaczynają działać, jak cię czytam

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:

no patrz, cholery się schowały przed czujnym okiem
ja właśnie tak sobie raz myślałam, że muszę się "od spodu" pooglądać, bo tam najczęściej rozstępy wychodzą. ale nic nie ma na razie... nie skaczę z radości, bo niestety ale brzuch mi może jeszcze wyskoczyć krótko przed metą, no i jak tak nagle wyskoczy, to skóra może nie wyrobić...
Stary 2013-04-30, 13:31   #1260
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
To takie krótkie info na początek bo jestem na pooperacyjnej a tu nie można tel mieć

Niestety kończyło się cc. Zaraz po tym jak wam wyslalam info że się nudze majka zaczęła mieć spadek. Taki konkretny do 60 aż...zlecieli się lek i położne, podali mi tlen i po minucie było ok. Tylko powiedzieli że jeszcze 1 taki spadek i od razu cc. Było ich potem trochę a tylko do ok 80-90. I to takie krociutkie. Ale przy okazji wyszło że jak zdjęła mi moja dr prowadząca pessar o 8:30 i z 1cm doszło do 3cm to o 14:20 nadal były 3...
Więc mi mówi że ona miała dyżur do 14 ale zostanie i w takim przypadku kieruje mnie na cc i zostanie na nim. No to się zgodzilam.
Napiszę potem jak to wyglądało bo było i śmiesznie i wzruszająco.
Dziewczyny urodziły się 14:53 Ala i 14:54 Majka
A - 2100g i 49cm
M - 1989 i 47cm
M najpierw dostała tylko 3pkt bo miała małe problemy z oddychaniem przez te spadki ale za chwile podwyższyli do 9.
A od razu 9 pkt.
Poleżą w inkubatorach 2-3 dni potem do końca tygodnia w mydelniczkach i jak będzie to pod koniec tyg wypisują!

Są cudne. Obie kudlate czarnule
Było naprawdę bosko! W takiej atmosferze mogę rodzic co tydzień

Pozdrowienia od całej naszej czwórki
o rety gratuluje córeczek
a Ty wracaj do formy, bo czeka cię podwójna robota, ale za to masz jedno maleństwo wiecej do kochania, super gratuluje!!!
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości