|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
My już mamy zaklepane, że Maja idzie na noc do moich rodziców
A w sylwka ją bierze teściowa. Co prawda jeszcze nie mamy planów na sylwka, ale teściowa już nam to dawno obiecała (sama wyszła z pomysłem), najwyżej spędzimy sylwka we dwoje W tym roku mąż pracował więc teraz na bank będzie miał wolne
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Ana, moja wypowiedź nie miała być zaczepna, więc nie wiem czemu tak reagujesz
takie są fakty, skuteczność stosunku przerywanego jest bardzo niska, najniższa z wszystkich dostępnych metod anty. Dawno nie byliśmy na weselu
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
A ja dziś plamię, więc chyba nici z fasolki Zrobiłam test (wieczorem) i jest negatywny. |
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może następnym razem się uda...
|
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny
i pomyślec że przedłużoną majówkę miałam poświęcic na "zdrowotne zaległości" czyli kontrolę u okulisty+zajęcie się na poważnie moimi ząbkami jak ze znieczuleniem zęba w ciąży? wolno czy nie, o rtg zęba to wiem że mogę zapomniec, kurde a mogę miec z tym problem |
|
|
|
#1657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a drugie w czerwcu.... ![]() Cytat:
![]() Dla mnie te fakty to o kant rozbić... i tyle Mi już się zatęskniło za balangą to białego rana ogólnie lubię wesela |
||
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym to nie tak, że stosunek przerywany jest całkiem nieskuteczny. jest po prostu najbardziej zawodną metodą anty...Co do wpadnia/zachodzenia, to tak jak pisałam, dla mnie to magia, że ludzie wpadają, nie wiem, jak to się w ogóle może zdarzyć Skoro zajście w ciążę, jak się chce jest tak przerąbanie trudne! |
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie uważam przerywanego za metodę anty i często mówiłam mężowi że po prostu nie chcę żeby robił w ten sposób, zwłaszcza że gdy decydowałam się na odstawienie tabsów które brałam bardzo długo to pytałam go kilka razy czy jest gotowy na gumowe sexżycie
mówił że tak, gdybym wiedziała wtedy że praktyki będą inne to pewnie dalej brałabym tabsy i odstawiła pewnie z początkiem następnego rokutymczasem wygląda na to że otwieram listę porodów na rok 2014
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajoma zaszła ze spiralą kosmos dla mnie...
|
|
|
|
|
#1661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę Cytat:
Ja się boję, że teraz, jak wiem, że mogę zajść w ciążę, będę się jeszcze bardziej wkręcać i szukać objawów od owu do @
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie chciałam nikogo wystraszyc, urazic, zasmucic czy nie wiem co jeszcze
narazie mam tyle...a nie wiem czy pamiętacie ale mam za sobą czas kiedy już od niektórych z was zbierałam gratulacje kiedy test pokazał mi cień drugiej kreski (fot.1) |
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
bao - zdrowka dla córci!
mala - fajny ten peeling! Na pewno sobie w PL kupie ![]() butter - no słodkie te buciki ![]() strong - dziekuje , i gratulacje dla Was za zabka! Wogole co tam u Kamilka slychac? ![]() mabi - aaa gratulacje!! ![]() ana - my tez mamy wesele w Polsce u mojej znajomej już się nie mogę doczekać , zanosi się super impreza ![]() magda - tak lecimy w lipcu do PL. Co do bucików , to ważne żeby pierwsze buciki dziecka były dobrze dopasowane do nozki. Żeby pieta trzymala stope a podeszwa nie była sztywna. Dlatego wybraliśmy się do specjalnego sklepu z bucikami dla dzieci gdzie zmierzyli Dominowi nozke i dopralismy odpowiednie buciki. Wpadly mi w oko 3 pary ale jak na razie kupiliśmy mu takie - http://www.zappos.com/stride-rite-sr...-bear-cub-moab A w jaki butach chodzi Majka ? Witajcie ![]() My dzisiaj malowaliśmy balustradę przed domem i słoneczko mnie zlapalo Pozniej pojechaliśmy po kwiaty także przed domem mamy wiosne na całego
|
|
#1664 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Butki fajne, ja mam świra na punkcie butów, każde oglądam setki razy nim kupię, czy to sobie, czy dzieciom jak będziesz w PL to się możesz obkupić, bo jest masa dobrych firm z butami dzieciowymiJa nie wiem jak Isia zacznie chodzić czy jej kupię balerinki i inne cuda - niby ładne, ale to chyba ich jedyna cecha dla takiego dziecka ![]() Iza noc przespała, posmarowałam ją pulmexem, leki dałam, ani raz nie kichnęła, ze 4 razy zakaszlała ale to bardziej od tej wydzieliny co jej spływa - mam nadzieję, ze zdrowieje matko, lecę bo na 7 mam do szkoły ten dyżur, a ja jeszcze w piżamie
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Mabi, gratuluje
![]() Malenstwo, a moze Asia ma refluks? W to schyniecie chyba nie bardzo wierze... |
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Mabi ![]() Ja dzisaj w pracy, ale mam nadzieje, ze jakos nas wypuszcza wczesniej i jedziemy do spa
|
#1667 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() ułoży się jakos. na pewno ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety u mnie w przychodni nie ma dziś lekarza do tak małych dzieciaczków...po 2 karmieniach narazie jest ok...więc zobaczymy...
![]() A w ogóle to dzisiaj przespały prawie całą noc! ![]() No i dziś kończymy 3 miesiące!
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malenstfo dla dziewczynek![]() Czesc ![]() Wczoraj była komunia bratanicy, Seba sie wyszalał z dziecmi. I co najwazniejsze rusza z mowa I strasznie skarzy, wczoraj wszyscy mieli z nigo polewke bo co go ktos szturnał to przybiegał do mnie i pokazywał palcem mówiac po swoejmu Zapamietu je wszystko, jestesmy w szoku, bo teraz 2 razy był u brata i wie która klatka i które drzwi imówi ze chce do cioci(tak mówi na bratanice ). Wie który guzik od domofonu u mamy nacisnac a naciskał tylko raz![]() No i strasznie uczepił sie mojego bratanka, on ma 10 lat, ale biega z Seba i bawi sie, bo Seba go ciagle głaszcze i sie przytula ![]() Mama poszla z Seba do Koscioła(bo wyobrazacie sobie z nia stoi nawet godzine!), a Nam odstawiał szopki na swieceniu pokarmów Dzis jakas modlitwa jest dla dzieci od 0 do lat 5 wiec poszła z Nim Potem jedziemy do brata na działke, bo jeszcze goscie sa
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Madzia, rzeczywiście miły dzień
Cytat:
Mała, Cytat:
i cały czas mam wrażenie żę mam czysto. Tomalinko, ciesze się że odpoczęłaś ![]() Żabcia, Cytat:
Piszczy i wszystko zrzuca cud miód malina i orzeszki poprostu ![]() Ładne te buciki, masz racje, że buty do chodzenia powinny być dobrze dobrane My Kamilowi też kupiliśmy porządne.Bao, zdrówka dla Isi. Blonde, brawa dla Seby raz dwa i sie cłopak rozgada Masz zdolnego i mądrego synusia ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Mieliśmy dziś jechać rodzinnie do zoo i na piknik ale niestety pogoda okropna ... więc siedzimy w domku. Idę posprzątać troszkę i naszykować na obiad. Nie uwierzycie co nam się wczoraj przytrafiło.... Jestem stara jak koń a jeszcze nigdy mnie na seksie nie przyłapano... do wczoraj... tragedia.... mama nam do pokoju weszła bo uznała że o 10 rano to się raczej takich rzeczy nie spodziewała... ale mamy teraz wstydliwą atmosferę
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
no to całe szczęście bo właśnie wróciłam od dentysty,zatruła mi zęba, kazała przyjśc za 2 tyg.na zmianę opatrunku a potem leczenie kanałowe
![]() dzięki dziewczyny |
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Mabi paracetamol możesz
Pani w aptece powiesz że ciężarna jesteś to Ci da odpowiedni Ja właśnie miałam paracetamol.
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie tak przeglądam forum w tym temacie i to samo piszą, ale mimo wszystko boję się bo to samiutki początek, przemęczę się te 3 godziny i jak nie przejdzie to wezmę ten paracetamol
|
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Mabi, masz racje, wytrzymaj ile możesz a potem weź. Ja brałam w I trymestrze ale chyba jednak później niż Ty teraz. W każdym bądź razie jest bezpieczny,
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Mabi, są dwie wyraźne krechy, bez porównania z tym poprzednim testem!
Idziesz na betę? Strong, no to niezła przygoda Nie dziwię się, że atmosfera jest 'wstydliwa'...A co Wam zostało do przygotowania na ślub/wesele? Żabciu, a te butki kupowałaś w jakimś profi sklepie z butkami dla dzieciaczków, tak? Dziś o 5:45 obudził mnie mega grad. Co a pogoda!! |
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
nie robię bety, do poniedziałku spróbuję się wbic na prywatną wizytę do gina (do takiego do którego założyłam sobie kiedyś że poprowadzi moją ciążę )ale wiadomo długi weekend więc pewnie się uda dopiero po niedzieli, a ja tak bym chciała już wszystko wiedziec
zresztą laboratorium w majówkę też nieczynne więc i tak du.pa z bety
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Butter, u nas też z rana lało, no i burza nawet była.
A do przygotowania:
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki,żeby udało się wbić w pn
|
|
|
|
|
#1679 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Seby---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
|
#1680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja też zawsze patrzę z zazdrością na cerę innych dziewczyn ![]() Cytat:
Ustaliliśmy z mężem, że na początek kupimy zestaw na tydzień w rozm. 56 i może ciut więcej w 62 (bo 62 jest pewniejsze i pewnie dziecko ciut dłużej nosi niż 56), a jak się okaże, że maluch ulewa czy coś, to się dokupi. I stawiamy na body, śpiochy i pajace... Żadnych innych udziwnień. Także body w 56 już mam Teraz muszę na lumpa napaść ![]() Cytat:
![]() A dziś dość mocno Jr już widać Wrócę do pracy po weekendzie majowym i wszyscy zrobią wielkie oczy Z wózków mam kilka modeli na oku, ale wszystko na razie tak wizualnie, on line oglądane. Dopiero koło sierpnia pewnie będziemy oglądać i coś wybierzemy. Na razie są to Mutsy 4Rider, Mutsy Evo, X-Lander X-move, może Navington Cadet. dla Domino! I za pierwsze buciki ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

My mamy też 2 w tym roku

Ale długo nie będziemy siedzieć...
W tym roku mąż pracował więc teraz na bank będzie miał wolne
to dlaczego u nas przez 5 lat nie zawiodła?

kosmos dla mnie...
narazie mam tyle...

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.
przyjmuując że raz dziennie dzizecko przebierasz, to prawie na tydzień Ci wystarczy....