Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-04, 11:14   #661
aaliyah
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
ja mialam próbki toniku 2 i od spirytusu kosmetycznego jego dzialanie rózniło sie tylko tym, że lekko chłodzi. Sprirytus kosmetyczny tez dokładnie oczyszcza i nie wysusza.

Clinique 2: Alkohol denat., woda i i wyciag z hammamelisu
pojemność 100 ml
cena 55zł

Spirytus kosmetyczny: Alkohol denat., woda, kwas salicylowy i wyciag z aloesu
pojemność: 115 ml
cena 2,49
Ja tam pozostane przy swoim zdaniu . Poza tym to nie jest pelen sklad. Na moim toniku jest na spodzie podwojna naklejka i te 3 skladniki to sa tylko na pierwszej widocznej stronie, reszta pod spodem Mnie spirytus wysuszal, a tonik nr3 jest znacznie mocniejszy niz nr2 i same plusy jak dla mnie .
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 11:14   #662
AniaWila
BAN stały

Cytat:
ja mialam próbki toniku 2 i od spirytusu kosmetycznego jego dzialanie rózniło sie tylko tym, że lekko chłodzi. Sprirytus kosmetyczny tez dokładnie oczyszcza i nie wysusza.

Clinique 2: Alkohol denat., woda i i wyciag z hammamelisu
pojemność 100 ml
cena 55zł

Spirytus kosmetyczny: Alkohol denat., woda, kwas salicylowy i wyciag z aloesu
pojemność: 115 ml
cena 2,49

Twoje teorie Hosenko sa stare na wizazu jak swiat ze toniki clinique to luksusowa wersja spirytusu dla tych co lubia wydac wiecej kasy niz trzeba. Moje zdanie jest takie: sklad skladem, ale czesto fenomen czegos wynika z odpowiednich proporcji, techniki laczenia skladnikow, czy tez czasami z fermentacji danych skladnikow - nie wiem - nie moj temat Ale do czego daze - mimo, ze nie raz udowdniono czarno na bialym prosty sklad clinique i szybko znaleziono odpowiednik za 3zl mnie to nie przekonuje. Moim zdaniem tkwi w tym jakis fenomen, niczym diabel w szczegole. Ja z tonikiem sie nie rozstane i nigdy nie szkoda mi wydanej na niego kasy.

tak wiec niech sobie wszyscy maja racje....a ja wiem jaka jest prawda

Aaliyah Ty tu mi nie pisz tak oficjalnie, ze ja wiem jak mi sie odwdzieczysz, bo to brzmi za lubieznie przed godzina 22
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 11:18   #663
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość
Twoje teorie Hosenko sa stare na wizazu jak swiat ze toniki clinique to luksusowa wersja spirytusu dla tych co lubia wydac wiecej kasy niz trzeba. Moje zdanie jest takie: sklad skladem, ale czesto fenomen czegos wynika z odpowiednich proporcji, techniki laczenia skladnikow, czy tez czasami z fermentacji danych skladnikow - nie wiem - nie moj temat Ale do czego daze - mimo, ze nie raz udowdniono czarno na bialym prosty sklad clinique i szybko znaleziono odpowiednik za 3zl mnie to nie przekonuje. Moim zdaniem tkwi w tym jakis fenomen, niczym diabel w szczegole. Ja z tonikiem sie nie rozstane i nigdy nie szkoda mi wydanej na niego kasy.

tak wiec niech sobie wszyscy maja racje....a ja wiem jaka jest prawda

Aaliyah Ty tu mi nie pisz tak oficjalnie, ze ja wiem jak mi sie odwdzieczysz, bo to brzmi za lubieznie przed godzina 22
kurcze, a ja myślałam że odkrycia dokonałam, bo na wizazu nie sptokałam sie ztym wcześniej. POprostu kiedyś w klepie z ciekawości poaptrzyłam na taki spirytus

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 11:46   #664
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, a ja myślałam że odkrycia dokonałam, bo na wizazu nie sptokałam sie ztym wcześniej. POprostu kiedyś w klepie z ciekawości poaptrzyłam na taki spirytus
Oczywiscie, ze kazdy uzywa tego co chce . Jesli Cie nie przekonuje ten tonik to Twoj wybor Hosenko. Ale w tym co napisala Ania jest duzo prawdy. Wiele skladnikow w kosmetykach ma optymalne dzialanie wlasnie w okreslonym procencie/proporcjach. Na przyklad dla kwasu salicylowego jest to 2%. Podobnie jest z alkoholem etylowym (choc nie mowie teraz o kosmetykach , ale raczej o zastosowaniu w medycynie) - najlepsze dzialanie odkazajace ma w 50% stezeniu. I mysle, ze takie przyklady moznaby tu mnozyc. Takze sklad to jedno, proces produkcji, proporcje - to juz inna historia I zeby przekonac sie z cala pewnoscia musialabys stosowac przez powiedzmy miesiac tonik nr2 i przez miesiac spirytus salicylowy. Wtedy mialabys wiarygodne porownanie. Po zuzyciu probki naprawde ciezko cokolwiek stwierdzic.
Stary 2007-04-04, 14:17   #665
Camomile
Zadomowienie

Cytat:
Camomille jak to kurcze nie ma Shiseido na KWC? ze niby w ogole czy chodzi Ci o kremy z filtrami ? zerknij no jeszcze raz http://www.wizaz.pl/kosmetyki/szukaj.php?slowa=shiseido &gdzie=produkty
Ogolnie Shiseido jest, tylko te seria, ktora mnie interesuje (UV White, patrzac na nazwe tak po cichutku liczylam, ze filtry beda dobre, ale nie mam jak zdobyc na razie dokladnego skladu) nie pojawila sie jeszcze w Europie, o ile kiedykolwiek sie pojawi...

Ania, co do Twojej niecheci w stosowaniu filtrow, to w pelni rozumiem. Tez dlugo nie moglam sie przelamac, bo ciezko znalezc cos milego w stosowaniu, niestety, ale jak patrze na kondycje skory widze spora roznice na lepsze, wiec ze swojej strony bardzo polecam stosowanie stabilnych filtrow. A, jeszcze z takich "znosnych" w stosowaniu to fajny jest fluid Vichy, bodajze 50 SPF, szybko sie wchlania i nie ma efektow widocznych jak przy wiekszosci innych kremow z filtrami.

Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość
Filtry mają dobre tylko niestabilne, czyli żeby uzyskać właściwą ochronę gwarantowaną przez producenta tzn. SPF 15 (ochrona UVB), powinno się nakładać go na 2 mg/cm2 i często replikować. Poza tym takie kosmetyki mają zbyt małą ochronę UVA. Filtry niestabilne powinny być stabilizowane innym filtrami właśnie stabilnymi, a tu tego nie ma.

Filtry stabilne chemiczne to Mexoryl SX, Mexoryl XL, Tinosorb S i Tinosorb M, Univul A Plus, a mineralne to dwutlenek tytanu i tlenek cynku. I takich powinnaś szukać w składach kremów z filtrami.

Chanel - Precision, Age Delay, Time-Fighting Rejuvenation Cream SPF 15
zawiera ethylhexyl methoxycinnamate (parsol MCX)– filtr UVB i buthyl metoxydibenzolmethane (parsol 1789) – filtr UVA. Oba to filtry chemiczne, ale niestety niestabilne. Poza tym zawiera poliakrylamid, który jest rakotwórczy i kumuluje się w organiźmie.

Ciekawy artykuł o filtrach => http://www.pinezka.pl/content/view/2137/203/

Jak masz jakieś wątpliwości to polecam lekturę Biochemii Kosmetycznej

Contax, dzieki za szybka odpowiedz. Czyli Shiseido i Chanel raczej nie bardzo by sie sprawdzily, szkoda, ale przynajmniej wiem, czego mam szukac w skladzie...

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 14:52   #666
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość

Contax, dzieki za szybka odpowiedz. Czyli Shiseido i Chanel raczej nie bardzo by sie sprawdzily, szkoda, ale przynajmniej wiem, czego mam szukac w skladzie...
Vichy Fluide SPF 50 +

to kremy bardziej pielęgnacyjne niż ochronne

Generalnie krem z flitrem SPF 15 to tochę mało, jak Ci naprawdę zależy na utrzymaniu dobrej kondycji skóry to nie powinnaś schodzić poniżej SPF 50+.
Niskie filtry praktycznie nie chronią przed prominowaniem UVA, które odpowiedzialne jest właśnie za starzenie się skóry, zmiany nowotworowe i nadreaktywność naczynek. Oznaczenie SPF to ochrona przez promienowaniem UVB.

Powinnaś przetestować Anthelosa XL Aqua lait SPF 50+ La Roche Posay, po nalóżeniu grubej warstwy mam ochronę i makijaż w jednym.
Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-04, 16:26   #667
AniaWila
BAN stały

Contax i powiedz mi moja Droga ??? Ty jestes taka wytrwala w tym filtrowaniu??? zawsze sumiennie bez pieciu dyszek nie wychodzisz z domu? A tak w ogole dzieki za precyzyjne info dzieki ktorym wychodzi jeszcze bardziej jakie z nas ignorantki

Camomille najgorsze jest to, ze ja sobie z tego zdaje sprawe

Hosenko ok, jak Ci zalezy to moze stanac na tym, ze to Ty ta Ameryke i prawde o Clinique odkrylas :d
Stary 2007-04-04, 16:39   #668
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Contax i powiedz mi moja Droga ??? Ty jestes taka wytrwala w tym filtrowaniu??? zawsze sumiennie bez pieciu dyszek nie wychodzisz z domu? A tak w ogole dzieki za precyzyjne info dzieki ktorym wychodzi jeszcze bardziej jakie z nas ignorantki

Camomille najgorsze jest to, ze ja sobie z tego zdaje sprawe

Hosenko ok, jak Ci zalezy to moze stanac na tym, ze to Ty ta Ameryke i prawde o Clinique odkrylas :d
hehehe a kto odkrył? chetnie bnym coś jeszzce poczytała. Macie rację z Aaliyah że denaturat denaturowi nie równy. Już samo to ze Clinique chłodzi a spirytus kosm nie o czymś świadczy. Póki co używam spirytu a co bedzie dalej to zoabczymy... Może trafi sie jakaś fajna promocja w Sephorze - bedzie łatwiej się wtedy skusić

Instagram

Stary 2007-04-04, 16:53   #669
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
ponizej SPF 50+ jeszcze nie zeszlam ale to kwestia priorytetow i znalezienia odpowiedniego dla siebie filtra. Ja taki znalazlam => Anthelios XL Aqua Lait SPF 50+ LRP Nalozony na krem/serum z wit. C lekko ciemnieje i po wchlonieciu wyglada i zachowuje sie jak podklad - lekko tonuje i wyrownuje koloryt cery, przypudrowany pudrem jedwabnym Hauschki nie swieci sie co najmiej kilka ladnych godzin.
Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-05, 01:19   #670
AniaWila
BAN stały

to sie chwali zuch Dziewczyna....chcialabym miec tyle samozaparcia. Obiecalam sobie, ze po wakacjach jak juz bedzie blizej do 30-stki bede stosowac sumienna, porzadna pielegnacje

A tymczasem......testuje Creme de la mer. Boje sie troche bo to tluscioch niesamowity ale jako ta z podatnych na reklamy chce sie przekonac o jego super wlasciwosciach wartych 500zl za 30ml tzn ja kupilam 7ml za 15f, zeby nie bylo. Narazie pierwsze smarowanie za mna. Wchlonal sie pieknie, nie ma tlustego filmu, buzia wydaje sie miekka i nawilzona. Jak rano nie bede wygladac jak Claudia S. to sie obraze, wywale wszystkie kosmetyki na smietnik i kupie sobie szare mydlo JELEN ...postanowione
Stary 2007-04-05, 01:27   #671
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

Cytat:
Jak rano nie bede wygladac jak Claudia S. to sie obraze, wywale wszystkie kosmetyki na smietnik i kupie sobie szare mydlo JELEN ...postanowione
jako, że szansa, abyś po obudzeniu sie rano była Claudią S. jest dość nikła, to czy zamiast wywalać wszystkie swoje kosmetyki na smietnik nie mogłabyś je wysłać MI?
Stary 2007-04-05, 01:51   #672
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
jako, że szansa, abyś po obudzeniu sie rano była Claudią S. jest dość nikła, to czy zamiast wywalać wszystkie swoje kosmetyki na smietnik nie mogłabyś je wysłać MI?

o Ty wredna malpo! pije sobie wlasnie juz trzeciego drineczka ale momentalnie otrzezwialam jak to minimalna szansa? minimalna szansa jest zlapac szympansa!

w sumie poslac moge, mam sentyment do Wrocka mieszkalam tam pol roku

a w ogole to co Ty Bee?? lawirujesz miezy Wro i Uk? czy jak to jest? kupilas juz ta paletke Pop Beauty? ja za kazdym razem mam chcice na ta do zielonych oczu....kolorki sa obledne a oczy mam szaro-nijakie-nibyniebieskie

i czemu jeszcze nie spisz?
Stary 2007-04-05, 11:14   #673
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
A tymczasem......testuje Creme de la mer. Boje sie troche bo to tluscioch niesamowity ale jako ta z podatnych na reklamy chce sie przekonac o jego super wlasciwosciach wartych 500zl za 30ml tzn ja kupilam 7ml za 15f, zeby nie bylo. Narazie pierwsze smarowanie za mna. Wchlonal sie pieknie, nie ma tlustego filmu, buzia wydaje sie miekka i nawilzona. Jak rano nie bede wygladac jak Claudia S. to sie obraze, wywale wszystkie kosmetyki na smietnik i kupie sobie szare mydlo JELEN ...postanowione
Eee tam, Claudia stara juz Po co taka ladna dziewczyna che wygladac jak prawie czterdziecha, no doba 36 lat ma Szkoda Twego pieknego lica na jelenia

Cytat:
o Ty wredna malpo! pije sobie wlasnie juz trzeciego drineczka ale momentalnie otrzezwialam jak to minimalna szansa? minimalna szansa jest zlapac szympansa!

w sumie poslac moge, mam sentyment do Wrocka mieszkalam tam pol roku
Kurcze, gdzie nie wejde, na kazdym watku malpy!!!!

Ja tez jestem z Wroclawia ... jak juz jestesmy przy prezentach
Stary 2007-04-05, 14:00   #674
iwONKA595
Zadomowienie

dziewczyny moze wiecie jakie sa tu dobre nablyszczacze do wlosow, zamierzam zakupic ale nie wiem jaki, z gory dziekuje, pa
Stary 2007-04-06, 00:11   #675
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwONKA595 Pokaż wiadomość
dziewczyny moze wiecie jakie sa tu dobre nablyszczacze do wlosow, zamierzam zakupic ale nie wiem jaki, z gory dziekuje, pa
A do jakich wlosow? Jaki kolor?

Dobry jest spray charles worthington dream hair (do wszystkich kolorow). Ja lubie tez kremy nablyszczajace johna friedy i umberto gianni'ego (uzywam wersji dla brunetek)
Stary 2007-04-07, 11:17   #676
margo2
Raczkowanie

halo, halo, wracamy do Clinique! Tydzien temu stalam sie posiadaczka probki turnaround concentrate i jestem zachwycona! nakladam na paszcze dwa razy dziennie i buzka naprawde wyglada lepiej, taka rozjasniona i sliczna sie zrobila ach, ach Kupuje! mam tylko do was dziewczyny pytanie, szczegolnie do wolnoclowych poszukiwaczek. Czy jest duza roznica w cenie produktow Clinique miedzy wolnoclowka a normalnym sklepem?

I jeszcze w ogole chcialam dodac, ze uzaleznilam sie od Wizazu. Wczorajszy dzien spedzilam na przegladaniu starych watkow czytaniu i ogladaniu, CALY DZIEN, no gdzies tam w miedzy czasie zdazylam zrobic pranie (tzn. pralka w sumie zrobila) i nawet ugotowalam obiad. Moj TZ spedzil cale popoludnie u brata tak wiec mialam blogi spokoj. Coz za fantastyczny dzien to byl i jaka madrzejsza jestem
margo2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-08, 00:55   #677
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo2 Pokaż wiadomość
halo, halo, wracamy do Clinique! Tydzien temu stalam sie posiadaczka probki turnaround concentrate i jestem zachwycona! nakladam na paszcze dwa razy dziennie i buzka naprawde wyglada lepiej, taka rozjasniona i sliczna sie zrobila ach, ach
No wlasnie! W temacie Clinique - dostalam dzis od TZeta 15 minute turnaround facial i repairwear intensive night lotion. A do tego 8 mini-produktow, bo akurat byla promocja Cuda, cudenka. Miedzy innymi turnaround concentrate, wiec bede miala okazje wyprobowac na wlasnej skorze. Bosko! Clinique rules (na tym forum na pewno ).

Cytat:
I jeszcze w ogole chcialam dodac, ze uzaleznilam sie od Wizazu. Wczorajszy dzien spedzilam na przegladaniu starych watkow czytaniu i ogladaniu, CALY DZIEN, no gdzies tam w miedzy czasie zdazylam zrobic pranie (tzn. pralka w sumie zrobila) i nawet ugotowalam obiad. Moj TZ spedzil cale popoludnie u brata tak wiec mialam blogi spokoj. Coz za fantastyczny dzien to byl i jaka madrzejsza jestem
Witaj w klubie. Dzien bez Wizazu to dzien stracony Wizaz jest bardzo pro-edukacyjny
Stary 2007-04-08, 12:41   #678
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy Tylko jęsli zauważysz że pieniążki Ci szybciej uciekają z portfela, a połki i kosmtyczki niebezpiecznie sie zapełniają z szybkością błyskawicy to nie miej do nas pretensji

Instagram

Stary 2007-04-10, 17:57   #679
Hosenka*
Zakorzenienie

Zabijecie mnie pewnie ale znowu zapytam o tonik Clinique 2
Tym razem tylko jedno pytanie: czy po nim skóra się mniej przetłuszcza i mneijswieci??

Instagram

Stary 2007-04-10, 19:48   #680
Zmijka
Zakorzenienie

Cześc dziewczyny Dawno mnie tu nie było
Znów jestem w Anglii w związku z tym mam do Was pytanie, w czwartek wybieram sie na miasto po małe zakupy kosmetyczne, wiecie może czy sa jakies ciekawe promocje w sklepach??
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-10, 21:14   #681
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Zabijecie mnie pewnie ale znowu zapytam o tonik Clinique 2
Tym razem tylko jedno pytanie: czy po nim skóra się mniej przetłuszcza i mneijswieci??
Ja uzywam nr 3 i mniej mi sie przetluszcza. A dlaczego mialybysmy Cie zabic? Przeciez kto pyta nie bladzi

Cytat:
Napisane przez Zmijka Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny Dawno mnie tu nie było
Znów jestem w Anglii w związku z tym mam do Was pytanie, w czwartek wybieram sie na miasto po małe zakupy kosmetyczne, wiecie może czy sa jakies ciekawe promocje w sklepach??
Zmijko zawsze jakis promocje sa A gdzie mieszkasz? Bo nie wiem czy Ci doradzac w Londynie
Stary 2007-04-10, 21:21   #682
Zmijka
Zakorzenienie

No właśnie wiem, że większośc z Was jest z Londynu, ja jestem w Birmingham. Chodziło mi raczej o promocje w sklepach, które maja jakąś sieć sklepów, wiecie o co mi chodzi ?
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-11, 02:17   #683
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
No wlasnie! W temacie Clinique - dostalam dzis od TZeta 15 minute turnaround facial i repairwear intensive night lotion. A do tego 8 mini-produktow, bo akurat byla promocja Cuda, cudenka. Miedzy innymi turnaround concentrate, wiec bede miala okazje wyprobowac na wlasnej skorze. Bosko! Clinique rules (na tym forum na pewno ).

NARESZCIE a teraz przybiegaj tutaj moja Kochana i pisz potulnie, ze mialam racje

a co do tematu: ja tam nic nie testuje... caly czas aplikuje sobie creme de la mer i narazie ostroznie przymierzam sie do werdyktu na jego temat z najnowszych zakupow, tendencyjnie: zielony balsamik Palmersa, peeling Exfotonic Loreala, rozany plyn do kapieli z Tesco - moje odkrycie sezonu

Zmijko z takich super hiper charakterystycznych promocji to chyba nic mi sie nie rzucilo na oczy
Stary 2007-04-11, 08:56   #684
Hosenka*
Zakorzenienie

a jak cenowo w Anglii toniki Clinique się przedstawiają?? Bo nie wiem czy kupić (ewentualnie ) w pl czy fatygować TŻ

Instagram

Stary 2007-04-11, 09:22   #685
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmijka Pokaż wiadomość
No właśnie wiem, że większośc z Was jest z Londynu, ja jestem w Birmingham. Chodziło mi raczej o promocje w sklepach, które maja jakąś sieć sklepów, wiecie o co mi chodzi ?
To mi na mysl przychodzi jedynie Boots. Na jego stronie zawsze mozesz sprawdzic co jest w promocji aktualnie. W pozostalych przypadkach to trzeba patrzec na stronach internetowych producentow.

Cytat:
NARESZCIE a teraz przybiegaj tutaj moja Kochana i pisz potulnie, ze mialam racje
MIALAS RACJE! - napisala potulnie Aaliyah.

Cytat:
a jak cenowo w Anglii toniki Clinique się przedstawiają?? Bo nie wiem czy kupić (ewentualnie ) w pl czy fatygować TŻ
Hosenko* 200ml to wydatek 14 funtow, 400ml - 23 funty. Oczywiscie taniej mozna kupic w sklepach internetowych (mozna zaoszczesdzic z 5 funtow). Wszystkie ceny sa na stronie: http://www.clinique.co.uk/templates/...ORY_ID=CAT1037
Stary 2007-04-11, 09:25   #686
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Hosenko* 200ml to wydatek 14 funtow, 400ml - 23 funty. Oczywiscie taniej mozna kupic w sklepach internetowych (mozna zaoszczesdzic z 5 funtow). Wszystkie ceny sa na stronie: http://www.clinique.co.uk/templates/...ORY_ID=CAT1037
oj to w pl wychodzi taniej (w przeliczeniu na złotówki a nie na godziny pracy - tż by 400ml miał za 4 godz pracy a ja za ..eh przemilcze)

Instagram

Stary 2007-04-11, 09:30   #687
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
oj to w pl wychodzi taniej (w przeliczeniu na złotówki a nie na godziny pracy - tż by 400ml miał za 4 godz pracy a ja za ..eh przemilcze)
Taniej, znaczy jakie sa ceny w PL? Nie chce Cie martwic Hosenko, ale to wyglada na stawke nieco powyzej minimalnej...
Stary 2007-04-11, 09:41   #688
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Taniej, znaczy jakie sa ceny w PL? Nie chce Cie martwic Hosenko, ale to wyglada na stawke nieco powyzej minimalnej...
w pl:

100ml 55 zł
200ml 75 zł
400ml 110 zł

a przeliczając ceny z funtów (1L licze 5,90)
200ml 82,60
400ml 135,70

o stawke minimalną to ci chodzi o prace tak? no tak, ma minimalną ale też nic szczególnego nie robi leni sie tylko i tyle (nadgodziny ma płacone chyba podwójnie a nocki tez jakoś wiecej niz dniówki) I tak zarabia więcej niz ja

Instagram

Stary 2007-04-11, 10:00   #689
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
w pl:

100ml 55 zł
200ml 75 zł
400ml 110 zł

a przeliczając ceny z funtów (1L licze 5,90)
200ml 82,60
400ml 135,70

o stawke minimalną to ci chodzi o prace tak? no tak, ma minimalną ale też nic szczególnego nie robi leni sie tylko i tyle (nadgodziny ma płacone chyba podwójnie a nocki tez jakoś wiecej niz dniówki) I tak zarabia więcej niz ja
Hosenko, kurs sredni funta dzisiaj to 5.64 Czemu tak zaokraglasz? Ja tam zawsze patrze na relacje cen do zarobkow i tym sposobem niemal zawsze korzystniej wychodzi w UK.

Nieladnie tak o TZecie, ze sie leni
Stary 2007-04-11, 10:03   #690
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko, kurs sredni funta dzisiaj to 5.64 Czemu tak zaokraglasz? Ja tam zawsze patrze na relacje cen do zarobkow i tym sposobem niemal zawsze korzystniej wychodzi w UK.

Nieladnie tak o TZecie, ze sie leni
oo to już tak zleciał funcik jeszcze niedawno był za 5,90 dlatego tak liczyłam

Z cenami masz rację pod warunkiem, że te funty masz za prace w anglii a nie za polskie złotówki bo widzisz, ja jednego funta mam za niecałą godzine pracy wiec mi przeliczanie na godziny pracy nie wychodzi korzystnie

leni sie leni, a jak juz pracuje to zawsze musi sobie coś zrobić (np tydzien temu wsadził łape do maszyny i mu rękę między wałki wessało i był biedak w szpitalu )

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości