|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
11 | 17,46% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
3 | 4,76% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
4 | 6,35% |
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
9 | 14,29% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
10 | 15,87% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
6 | 9,52% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
nie ma za co
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- hmm ja tez nie lykam, ale w tych wszystkich kompleksach witaminowych dla ciezarnych jest magnez :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
ale dzisiaj wezme dodatkowo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wstawiłam pierwsze pranie dla małej
![]() ![]() Zaczyna do mnie docierać wszystko i zaczynam się bać jak ja sobie poradzę ![]()
#4624 |
Rozeznanie
|
Ja nie brałąm nic oprócz zestawu witamin dla cięzarnych, które kazała mi odstawic juz ponad miesiac temu, bo miałąm dobre wyniki. A na SR połozna mówiła, żeby po zakończonym 36 tc odstawić magnez, bo skurcze same nie przyjdą
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
ja nie brałam na początku, nie miałam skurczy łydek ani nic, zaczęłam może w 6. miesiącu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Instynkt nam podpowie wiele napewno ![]() sharp te położne to jakieś kretynki... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
To wiem, że wszystkie leki trzeba odstawić wtedy. Ciekawe jak to się u mnie skończy.
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Ponadrabiam Was troszke zaraz ale najpierw sie pozale moim ostatnim zwyczajem....
Moja mala krolewna spadla ponad 10% wagi urodzeniowej. Probowalam ja karmic dzis caly czas tylko,ze ona ciagle zasypiala przy cycku, a jak juz spala, to nie moglam jej wybudzic na kolejne karmienia... Ostatecznie miala moze ze 4 pelne karmienia... A tak to tylko chwile possala i w kime... Niby sprawdzaja, mam pokarm ale nikt nie ucsy mnie jak uskutecznic laktacje... Do tego Sofcia ma zoltaczke i dzisiejsza noc spedzi na naswietlaniach... Beda mi ja tylko przywozic do karmienia... Ona jest taka cudowna, malutka... Az mi sie cos w sercu robi jak widze, ze nie do konca sobie radzi. Ja tez nie czuje,zeby szpital wspieral moje starania. Po dzisiejszym wazeniu pytaja "yo czemu nie przychodzila Pani dokarmiac" po pierwsze nikt nie zlecal dokarmien, choc mowilam,ze malo je bo mi przysypia. Nikt nie widzial problemu, bo jak sie nir domaga to musi byc ok. A potem na wadze 2900g, wczoraj bylo 3220g a jak sie urodzila to 3320g .. Juz chce stad wyjsc i pojsc na kompleksowa porade laktacyjna... sutki mnie bola ale nie sa popekane. Przystawiac mala moge tylko w pozycji lezacej na boczku bo rana po cieciu za bardzo mnie boli, zeby utrzymac Sofcie dlugo na rekach... a lezac z kolei ciezej mi kontrolowac czy dobrze zasysa ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Rozeznanie
|
Maja_rosee gratulacje
![]() ![]() Barwineczku jeszcze raz gratuluję ![]() ![]() Banieczko cudny jest ten Twój Synuś ![]() ![]() No właśnie ciekawe co u colorka i szcześliwej dawno nie było ![]()
![]() |
#4632 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Kochana wiem, że jest Ci przykro, że nie możesz liczyć na pomoc personelu i nie powinno tak być bo po to są te położne tam, żeby pomóc matce zwłaszcza jak ma pierwsze dziecko. Daj sobie czas, a mleko na pewno będzie dobrze płynąć i takie, że mała będzie ładnie rosła.
![]() |
#4633 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sharp ja bym chyba nie wytrzymała przy takiej położnej, ale ja mam niewyparzoną gębę jak mnie ktoś wkurzy na maksa.
![]() |
#4634 |
Zakorzenienie
|
Ash kochana, przykro mi, że położne tak olewają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
Któraś jeszcze odstawiła magnez? Mi lekarka nie kazała, chyba bym się pozwijała ze skurczy stóp i łydek.
#4636 |
Zakorzenienie
|
ja biorę jak mi się przypomni i chyba oleję :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
We wtorek miałam skurcza łydki, nie odstawiam
![]() Przecież nie bierzemy nie wiem jakich ilości, żeby skurcze porodowe przegapić, co?
#4638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Dzieki dziewczyny. Ja tez wierze, ze damy rade ale dzis to mnie zdolowalo na maksa... Jednak poczatki sa trudne, a ja nigdy nie czulam sie bardziej zielona niz teraz na poczatku macierzynstwa.... I tak mi szkoda tego naszego szkraba. Cos musi byc nie tak skoro ona nie bardzo domaga sie jedzenia i woli spac... Ale, moze wrzuce Wam foteczke, jaki to jest mistrz w spaniu (jej ulubiona pozycja)
1368129966391.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 |
Wtajemniczenie
|
Ash radzisz sobie super, 4 pełne karmienia to dużo jak na początki
![]() ![]() ale Aniołeczek mały ![]() ![]() ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-05-09 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
Ash tutaj jest poradnia laktacyjna to może ci skolowac telefon? Bo chyba dla osób z zewnątrz też jest dostępna tylko odpłatnie.
Oni tu mają fiola na punkcie laktacji. Już ze 3 razy od soboty babka przychodzila i pytała się czy w czymś nie pomóc... No i chyba drugie pytanie jak tylko mnie na położnictwo przenieśli to było jak z pokarmem. Także duży plus. W ogóle to chciałam powiedzieć że kocham nad życie te moje malpeczki ![]() Są takie małe kochane w ogóle nie płaczą a jak coś chcą to raczej piszcza niż płaczą. Codziennie na obchodzie jak są ważone to tylko w pierwszym kontakcie z wagą jest pisk a potem znów cisza. Także pragnę to wykrzyczeć całemu światu: KOCHAM MOJE DZIECI!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też chcę ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A karmienie opanujesz, widzę ,że bardzo chcesz, napewno się uda, nie załamuj sie Ash ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecie nawet jak kwili to najslodziej na calym oddziale. I jest taka bezbronna, cudowna ![]() A co do poradni to wlasnie szukam kogos sprawdzonego,ale kogos na wizyte domowa, na takie godzinne szkolenie. Pytam na razir wsrod znajomych, mam nadzieje dostac namiar na kogos sprawdzonego. Taka wizyta to akurat bedzie najlepiej wydana kasa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
Ash spokojnie, daj sobie czas, dzisiaj po podjęciu decyzji o wypisie uświadomiłam sobie, że teraz to już każdą decyzję będziemy podejmować na własną odpowiedzialność, a jak człowiek zielony w temacie to można mu różne rzeczy wmówić, trzeba słuchać swojego ciała i robić to co wg nas jest słuszne, mam nadzieję, że uporasz się z problemem :-*
Niestety łażenie po schodach nic nie daje, aż mam zakwasy na nogach od łażenia :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4648 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 20
Cytat:
Bo nasze wizazowe dzieci tak mają ![]() Kurcze. Nie mogę się doczekać jakiegoś wspólnego spaceru ![]() A zdjęcie boskie! Pozycja wygląda na bardzo wygodną ![]() To ja może wrzuce radosna twórczość mojego męża. Zdjęcie pt. "Prefekt czyli Studenci! Proszę rozejść się do swoich dormitoriow!" 1368130846496.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
Cytat:
![]()
![]() |
#4650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój maż łazi i kontroluje kwiatki.. stwierdził, że za dużo wody im wlalam, teraz łazi i z nich wylewa ![]() Matko a teraz stwierdził, że powinnam w ciągu dnia wynosić je na balkon, żeby zażyły kąpieli slonecznej.. to niby ma pobudzić mój matczyny instynkt... Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-09 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.