|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy cz. IV
Witam
Z racji tego,że MAKA jeszcze do mnie nie dotarła(pani ponownie do mnie wysyła towar,ponoć ),zakupi łam dzisiaj kozieradkę i zaczynam z nią przygodę,mam nadzieje,że z pozytywnym zakończeniem
|
|
|
|
#4592 |
|
Zadomowienie
|
empressofshadows kolejna kozieradkowa dziewczyna
![]()
|
|
|
|
#4593 |
|
Raczkowanie
|
mastiff
|
|
|
|
#4594 |
|
Zadomowienie
|
Mastiff widziałam Twój post, nie miałam czasu na niego odpisać i dopiero teraz mi się przypomniało, przepraszam
Co do kozieradki - zapach mnie wykańcza, nie wiem czemu, ale cały czas czuję go i strasznie mnie to irytuje Dlatego nakładam ją tylko dzień albo kilka godzin przed myciem. Stosuję też wcierkę Jantar i te witaminy o których pisałam Nie chcę zapeszać, mam nadzieję, że nie powiem tego w złym momencie, ale widzę ogromną różnicę |
|
|
|
#4595 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki ja nie widzę na razie żadnej poprawy, ale mozliwe, że dlatego, że rzadko wcieram. Mam problem z przesuszonym skalpem i chwilowo ograniczyłam wcieranie czegokolwiek, więc wcieram 2 razy w tygodniu.
Mi zapach nie przeszkadza, mało tego...nie czuję go I ode mnie tez nikt nie czuje (dawałam głowę do powąchania). Chcę nadal stosować, bo ma jednak dużo pozytywnych opinii. Może z czasem zadziała |
|
|
|
#4596 |
|
Raczkowanie
|
Ja u siebie widzę znacząco poprawę, wypada mi do 20 włosów dziennie i tego raczej już nie zmienię, ale jestem bardzo zadowolona z efektów, mam dużo nowych włosków które sterczą strasznie co mnie irytuje, ale cieszę się że je mam
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Postanowiłam, że też spróbuję kozieradki. Jak skończę radical i balsam z pijawkami
. Zależy mi obecnie na baby hair.
|
|
#4598 |
|
Zadomowienie
|
Też chciałam balsam z pijawkami, ale wszystko wykupili
Podobno dopiero pod koniec maja ma być dostawa, trzeba będzie pilnować. Swoją drogą, chyba nie mają za dużo zapasów w takim razie.
|
|
|
|
#4599 |
|
Raczkowanie
|
mastiff
Ja widzę,że balsam z pijawkami jest,mgiełki nie ma
|
|
|
|
#4600 |
|
Zadomowienie
|
empress dzięki! Patrzyłam jeszcze wczoraj i nie było!
|
|
|
|
#4601 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Wypadające włosy cz. IV
Właśnie siedzę z pijawkami na głowie :sly:
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wypadające włosy cz. IV
ja tez dzis miualam pijawki i mam kozieradke
to moja nadzieja!
|
|
|
|
#4603 |
|
Raczkowanie
|
Mastiff przeoczyłaś post którejś z dziewczyn na "drugim" wątku, że balsam z pijawek się pojawił.
Czy tą kozieradkę można przerobić na glutka tak jak siemię lniane? Czytałam kiedyś, że tak ale nie pamiętam kiedy i gdzie. Podobno trzeba dobrze rozgotować i można nałożyć jak maskę. Z moimi włosami jest istny koszmar. Ścięłam je wczoraj i mam fryzurę niczym babcia Tina ;(. Nawet nie mam ich jak związać ;/. Pomysły mi się wyczerpały i nie wiem co na nie nakładać. Pieprzone dermeny i inne gówna... Maska samoróbka z oleju, jaja, cytryny g... daje, tak samo jak glutek z siemienia. Olejowanie powoduje, że są jeszcze sztywniejsze i bardziej się odkształcają co wcale nie jest korzystne bo część włosów zaczęła mi się wywijać do wewnątrz a część na zewnątrz. Nie próbowałam jeszcze kremowania włosów - szkoda, że nie mam żadnego kremu który nadał by się do tego celu ;/. Odżywka, którą używam (yves rocher) przestała działać. Normalnie czuję, że jestem w czarnej d..... . Macie może jakieś dobre odżywki bez sylikonów a w każdym razie bez tych mocnych. Dzisiaj w akcie desperacji użyłam biosilk dupa ...dupa... dupa. Całe szczęście, że przestały mi wypadać .
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Moje pijawki dzisiaj przynieśli
.Jedno pytanie do stosujących - jak balsam z pijawek wpływa na skórę głowy? Raczej przesusza czy raczej obciąża? I czy nakładacie normalnie po zmyciu odżywkę? ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- To najważniejsze! Z pielęgnacją dasz radę. A jaką masz porowatość włosów? Może źle olejujesz? (dziwnie to brzmi )
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2013-05-10 o 23:53 |
|
|
|
#4605 |
|
Raczkowanie
|
hehehe porowatość mam chyba maksymalną
. Olejowałam migdałowym i oliwą ale oliwę mam taką z lidla czyli słabą. Kokosem 2x chyba z dwa miesiące temu to była porażka ale wtedy nie wiedziałam, że porowatość ma tu jakieś znaczenie. Olejuję po masce na mokre włosy i zostawiam na noc. Następnym razem skrócę ten czas do kilku godzin .
|
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
boze, niech ta kozieradka zacznie dzialac, dzis przy czesaniu znowu cala szczotka wlosow
wylysieje jak nic..
|
|
|
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
s_pinka u mnie też kokos się nie sprawdza, a moje są średniporowate. Tym sposobem olejowania nie byłam w stanie włosów domyć. Wyglądały strasznie! A skóra prawdziwy horror. No i dla mojej skóry tak częste mycie jest dramatem, później strasznie świruje
![]() Nałożyłam kiedyś olej lniany i wtedy mi się efekt nie podobał, bo były jakieś takie ciężkie, ale może własnie to było to. Drugi raz już nie spróbowałam, a teraz lnianego już nie mam. No i u mnie olejowanie skóry się nie sprawdza. Jeszcze w żaden sposób nie pomogło, a tylko zaszkodziło, a podejść robiłam już kilka. |
|
|
|
#4608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja potem myje szamponem bez sls czasem z sls i normalnie nakladam maski, odzywki. A jak wlosy wyschna to kozieradke ![]() Wczoraj przy robieniu fryzury zauwazylam mase malutkich wloskow, zawsze mi rosly, ale teraz jest ich naprawde sporo. Sa takiej dlugosci, ze obwiniam za to kozieradke , ktora stosuje wlasnie ponad dwa miesiace. Edytowane przez Marie Madeleine Czas edycji: 2013-05-11 o 10:19 |
|
|
|
|
#4609 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak tak zapytam z tą kozieradką ,bo nie chce mi się przeglądać str.
![]() Kozieradka jest ziołem? tak? http://www.digesta.com.pl/kozieradka...a-luz-1kg.html Taka jest dobra? I Wy to na włosy dajecie, ale ją też można normalnie jeść? ![]() Pardom za pytanie. ale ja już zgłupiałam . A też chciałabym kupić
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale stosowałam już mnóstwo preparatów, które mimo dokładnego umycia głowy po zastosowaniu, jednak w jakiś sposób oddziaływały na skórę i tym samym na kondycję włosów. Skoro piszesz, że nie, to pozostaje mi wierzyć na słowo i przekonać się po pierwszym użyciu. Dzięki.
|
|
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
dzamatasi ja mam taką http://www.kosi-kosi.pl/produkt/nasi...zieradki-100g/
to chyba nie ma znaczenia jaka, tylko żeby nie była chyba mielona bo wtedy musisz farfocle przecedzać. I nie pij jej! Chyba, że chcesz wstąpić do zakonu, albo zostać pustelnicą
|
|
|
|
#4612 |
|
Rozeznanie
|
U mnie już postanowione, w poniedziałek lecę do zielarskiego, kupuję kozieradkę i zaczynam wcieranie
![]() Moja obecna sytuacja to plus minus 100 włosów dziennie, rzekoma norma, ale już patrzec nie mogę na walające się wszędzie włosy ![]() A w środe, zainspirowana jednym z wpisów na blogu mastiff (który bardzo chętnie podczytuję )poszłam zrobić pierwsze badanie na pasożyty, na razie brak takowch u mnie...planuje powtórzyć je jeszcze 2 razy żeby mieć pewność
|
|
#4613 |
|
Zadomowienie
|
Catacomb_Kitten badanie można robić czasami i 10 razy a skubane nie chcą wyjść. Lekarze też bez wyników nie chcą przepisywać nic a farmaceuci sprzedawać. Spróbuj może Parafarm, on jest chyba bez recepty.
|
|
|
|
#4614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojej znajomej za 3 razem dopiero wyszło ze ma lamblie.Ja pocieszam się tym, że poza wypadaniem włosów nie mam żadnych innych objawów które mogłyby świadczyć o pasożytach, ale to też tak naprawdę nie świadczy w pełni o tym że ich nie mam...Zrobie badanie jeszcze ze 2 razy a jak nic nie wyjdzie to chyba skuszę się na ten Parafarm, właśnie czytam o nim i podoba mi się że to lek oparty na ziołach a nie środkach chemicznych
|
|
|
#4615 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie włosowy kryzys, podczas mycie leci ich więcej niż dotychczas
Shit,wydaj e mi się ,że to po zmianie antyków,gin mówił,że po miesiącu powinno być lepiej jeśli chodzi o włosy.Mam nadzieje,że się nie pomylił![]() catakomb kitten Możesz też Sufrin spróbować,na Candidię też jest,po za tym to sama biosiarka,dobra na włosy
|
|
|
|
#4616 |
|
Rozeznanie
|
empressofshadows dzięki za wskazówkę
obecnie jestem na etapie gotowości skorzystania z każdego suplementu który może pomóc lub trochę chociaż poprawić sytuacje U mnie przy myciu też jest ciężko, a najgorzej po, jak schną to wyłażą masowo, i w trakcie rozczesywania tak samo. Gdy budze sie co drugi dzień i wiem że to akurat dzień mycia to wstawać z łóżka już kompletnie mi się odniechciewa
|
|
#4617 |
|
Raczkowanie
|
catacomb kitten
No,u mnie jest to samo, podczas mycia wyleci zaledwie parę włosków,ale jak schną to istny pogrom |
|
|
|
#4618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale z powodu obecej kiepskiej sytuacji z włosami zaczęłam ostatnio intensywnie rozglądac się za jakimiś naturalnymi, ziołowymi szamponami bez chemii, i dokonałam bardzo pozytywnego odkrycia - szampon Green Pharmacy z dziegciem brzozowym i cynkiem, naprawdę jest genialny Używam go od ok 2 tygodni, ale juz po ok 4 myciu zauważyłam pozytywne efekty, mianowicie zauważalną redukcje łupieżu i właściwie całkowitą redukcje wszelakich podrażnień i wyprysków na skalpie, które od czasu do czasu mi się pojawiły, moja skóra głowy jest tak "złagodzona" jak po żadnym innym szamponie w dodatku świetnie oczyszcza, nie plącze, a włosy są miękkie i lśniące
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
mam go, ale niesamowicie smirdza mi po nim wlosy i nie uzywam
mam zaczerwieniona skore glowy na przedzialku, a wczesniej tegonie byloczyzby do belosalic, a moze steiprox? a jakich pasozytach i wpisie mowa? a co do wypadania, u mnie tez najgorzej rozczesywanie po mycu, chociaz robie to juz na sucho to wraz mi dzienne wypada kolo 200, raz mniej raz wiecej,boje ise liczyc
|
|
|
|
#4620 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Wypadające włosy cz. IV
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

),zakupi łam dzisiaj kozieradkę i zaczynam z nią przygodę,mam nadzieje,że z pozytywnym zakończeniem

Dlatego nakładam ją tylko dzień albo kilka godzin przed myciem. Stosuję też wcierkę Jantar i te witaminy o których pisałam
Nie chcę zapeszać, mam nadzieję, że nie powiem tego w złym momencie, ale widzę ogromną różnicę
I ode mnie tez nikt nie czuje (dawałam głowę do powąchania). Chcę nadal stosować, bo ma jednak dużo pozytywnych opinii. Może z czasem zadziała

Podobno dopiero pod koniec maja ma być dostawa, trzeba będzie pilnować. Swoją drogą, chyba nie mają za dużo zapasów w takim razie.