|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część III
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40765313]Skąd ja to znam
![]() Amla zawiera parafinę, więc jeśli Twoje włosy nie mają nic przeciwko parafinie, powinna nabłyszczyć ładnie włosy, może też ponoć delikatnie dociążyć. Vatika powinna być fajna dla niskoporów - ślicznie pachnie i włosy miałam po niej takie pogrubione Na Sesę mam wielką chrapkę, ale cena.. Natomiast zauważyłam, że reliable mi podesłała linka z allegro z Vatiką i Sesą za 29.90 Może jednak się skuszę Dzięki kochana za podesłanie linka! ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
Natomiast z orzechów włoskich nie używałam
|
|
|
#32 | ||
|
Tajka
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;40765387]Winogronowy mi się nie domył, ale kiedyś jeszcze zrobię do niego podejście. Za to ten z orzechów włoskich jest bardzo fajny ;D[/QUOTE]
Z orzechów nigdy nie miałam, natomiast winogronowy to mój ulubieniec. Również mogę polecić Olej Bhringraj, bo u mnie sprawdza się idealnie.
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
To i ja się melduję w kolejnej części
![]() Co do olei, to ja mam teraz Sesę i resztkę Bringraj - oba lubię , chociaż żeby jakieś wow wielkie było to chyba nie. Po olejkach Alterra też zadnego wow nie zaobserwowałam, lepsze chyba te ziołowe dla mnie. Muszę koniecznie wypróbować jakiś lniany, winogronowy, arganowy czy jeszcze coś innego. |
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też się pod tym podpisuję
Cytat:
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
No to i ja się melduję. Nie udzielam się tutaj zbyt często bo mam dość małe pojęcie na temat tych wszystkich rzeczy związanych z włosoaniactwem i nie chcę wypisywać głupot, po prostu czytam sobie co Wy piszecie i się inspiruję
Co do olei to ja na początku stosowałam Vatikę, ale mam włosy wysokoporowate więc powodował straszne puszenie się. Odstawiłam i zaczęłam używać oliwki BB fur Mama, średni efekt. Olejowałam bo wiedziałam, że muszę, a jakiś czas temu wpadłam na olej lniany. On działa świetnie na moje włosy. Są po nim mięsiste, lejące i delikatne Rozważam zakup olejku Khadi tylko, że po ujrzeniu ceny szczęka opadła mi do podłogi Może, jak uzbieram trochę to kupię sobie. Podobno ma świetne działanie na włosy, któraś próbowała?
|
|
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie Vatika też puszyła włosy, moja siostra brunetka ma amlę to jedyne w czym jej pomogło to miała fajny skręt natomiast mówiła, że ciężko jej się zmywał nawet alverde czy alterrą ![]() poziomkowa truskawka KOchana uwielbiam twój kolor włosów ![]() gorzkawisnia Na allegro można wiele znaleźć Ja sama korzystam z niego nagminnie
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
To wrzucam wpisowe ![]() To w różowej koszulce: 1. kolor po hennie 2. poblask w słońcu (w tym wypadku lampa imituje słońce )W fioletowym sweterku (wybaczcie jakość, ale było kiepskie oświetlenie i musiałam sama kombinować z robieniem sobie zdjęć): skręt po proteinach Dokładnie widać, ile powinnam ciachnąć - to jeszcze pozostałości po cieniowaniu i chętnie się go pozbędę
|
#38 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#39 | ||
|
Tajka
|
hahihehy Te po prawej (mocniejsze fale) wyglądają cudownie.
Tak kobieco i romantycznie ![]() I ten blask i widać, że są miękkie (przynajmniej takie odnoszę wrażenie)
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Mogę podkraść Twoje zdjęcia do folderu z hairspo?
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ładne refleksy robią się po tej maseczce : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...sow-blond.html Na moje włosy fajnie działa też płukanka rumiankowa , dodawanie miodu do masek i odżywek no i słoneczko , któremu najwięcej chyba zawdzięczam ![]() śliczniochy . jakie błyszczące
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kolor super
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() hahihehy Piękne włosy jak aktorek wenezuelskich telenoweli Kiedyś moje też były takie gęste ale po ciąży powypadały
|
|
#44 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() super są!
|
|
|
#45 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja właśnie wycinam końcówki ( teraz mam przerwę, bo nudzi mnie to )Oczywiście te najdłuższe, są ok, ładne, za to w tych krótszych włosach pojawiają się miotełki |
|
|
|
|
#46 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
a jaki masz naturalny kolorek ?
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do waszego wątku. Moje włosy mają około 67 cm, ale za niedługo (tzn. po maturach ) wybieram się je podciąć tak 3-4 cm, bo już 4 msc nie byłam u fryzjera.
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem i ja
.Dziewczyny widziałam olej lniany w biedronce za 12.99zł jeśli dobrze pamiętam! Z pewnością sobie kupię na próbę ![]() hahihehy masz boskie włosy ![]() Ja niestety musiałam wczoraj zrobić coś strasznego...zauważyłam, że całkiem pod spodem z jednej i z drugiej strony mam bardzo zniszczone dwa duże pasma włosów. Wszystkie mam takie mięciutkie, gładkie a te były okropne, jak filc do tego jeszcze się plątały i wiecznie spuszone. Obciełam je do ramion, nie widać nic bo włosy mam cieniowane i gęste na szczęście. Siostra mi powiedziała, że może te włosy chronią te które są na wiechrzu i dlatego takie były ale wierzyć mi się nie chce. Końce zabezpieczam, olej kładę równo, maski i odżywki też zawsze najwięcej na włosy, które mam pod spodem bo wiadomo że te są najbardziej narażone...a tu taki zonk...nawet dzisiaj nie chciało mi się nic z nimi robić bo straciłam zapał i chęci...tyle czasu człowek poświeca, kupuje, trzyma na tych włosach, obchodzi się jak z jajkiem a tu takie rzeczy się dzieją...Jestem mega zawiedziona i smutna, że musiało się tak stać...ja chyba nigdy tych włosów nie zapuszczę do wymarzonej długości ![]() Przepraszam za żale ale już sił mi brakuje
|
#50 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.W Biedrze lniany? Nie widziałam, kurde szykuje się kolejne wydanie kasy .
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#52 | |
|
Nindżopesz
|
Cudny, mięsisty skręt
Cytat:
|
|
|
|
|
#53 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście nie straciły na długości ale cały czas się boje, że znów coś wyskoczy ;( Ja też widziałam lniany pierwszy raz wczoraj w biedrze, jestem pozytywnie zaskoczona ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
ale Red wyobraź sobie, że ja nawet szalik jak zakładałam to głowa w dół i włosy w dół i tak samo zdejmowałam żeby nie targać, w domu tylko w spiętych i tak samo śpię, poduszki owinięte śliskim materiałem żeby nie szarpało a tu takie "cuda" ;( Straszne no ale trudno, żyję dalej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
21.08.12 - piję pokrzywe ![]() 19.03.13 - łykam CP ![]() Włosy rośnijcie szybko ![]() Odchudzam się: ![]() 20.03 - 98,6 27.03 - 95,1 04.04 - 93,6 12.04 - 91,6 06.05 - 86,5 13.05 - 85,4 20.05 - 84,4 27.05 - 82,9 ......... - 80 ----> I cel |
||
|
|
|
#55 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#56 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Zapuszczanie i regularne podcinanie mija się z celem zapuszczania. sama się po roku o tym przekonałam. Włosy mam dokładnie tej samej długości co rok temu
teraz podcięłam i za miesiąc znów pojawią się rozdwojone końce, bo nic nie działa zabezpieczająco na moje końcówki. Owszem są dwa razy gęstsze, ale zależy mi także na długości. Postanowiłam teraz kolejny rok ich nie podcinać i zobaczę jaki będzie rezultat. Wiem, że warto o nie dbać, warto olejkować cudować, to wszystko później widać na włoskach. Dieta wpływa tylko na stan cebulek i zdrowy wzrost włosa, włosom już wyrośniętym pomaga tylko pielęgnacja od zewnątrz. Ja zapuszczam od dwóch lat. W galerii można podejrzeć Miłego zapuszczania i wytrwałości
|
|
#58 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj lub jutro wrzucę zdjęcie
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Wrzucam zdjęcia. Tak jak mówiłam końcówki wołają o pomoc. Ale wkrótce jej się doczekają. ps. Przepraszam za tak duże zdjęcia ale nie ogarniam jeszcze wrzucania zdjęć po całości :P![]()
Edytowane przez violetdaisy Czas edycji: 2013-05-12 o 15:31 |
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.

Natomiast zauważyłam, że reliable mi podesłała linka z allegro z Vatiką i Sesą za 29.90
Dzięki kochana za podesłanie linka! 
Zapraszam 

To wrzucam wpisowe 

do tego jeszcze się plątały i wiecznie spuszone. Obciełam je do ramion, nie widać nic bo włosy mam cieniowane i gęste na szczęście. Siostra mi powiedziała, że może te włosy chronią te które są na wiechrzu i dlatego takie były ale wierzyć mi się nie chce. Końce zabezpieczam, olej kładę równo, maski i odżywki też zawsze najwięcej na włosy, które mam pod spodem bo wiadomo że te są najbardziej narażone...a tu taki zonk...nawet dzisiaj nie chciało mi się nic z nimi robić bo straciłam zapał i chęci...tyle czasu człowek poświeca, kupuje, trzyma na tych włosach, obchodzi się jak z jajkiem a tu takie rzeczy się dzieją...Jestem mega zawiedziona i smutna, że musiało się tak stać...ja chyba nigdy tych włosów nie zapuszczę do wymarzonej długości