Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-20, 11:12   #2821
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Spakowałam chusteczki nawilżane, krem do pupki, zasypkę do pupki, sobie krem na brodawki (nie wiem czemu tutaj ), 2 sole fizjologiczne i 2 jałowe gaziki i kilka tych takich "płatków kosmetycznych" dla dzieci w razie gdybym coś tam musiała przetrzeć małemu na buźce.
Jestem w szoku, że bierzecie takie rzeczy. Naprawde u Was w szpitalu nie mają i nie udostępniają takich rzeczy dla dzieci? Kurcze...ja tylko mam wziąść pieluszki i to tak na wszelki wypadek

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:12   #2822
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Xal i Paulinka - GRATULUJĘ!
Stary 2013-05-20, 11:13   #2823
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
witamy się z Wojtusiem
Wojtuś ma już miesiąc
więc awansował ze statusu noworodka na niemowlę

a propos wagi - ja zważyłam się z Przemciem na łazienkowej i bez niego i wyszło mu 5 kilo

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
hej hej wpadłam tylko poinformować Was, że dnia 13.05.2013 o godz 9.20 urodziła się moja księżniczka - Zuzanna Agnieszka waga 4220g długość 59 cm. Wyskoczyła za 1 parciem a nie tak jak większość dzieciaczków na 3 więc mimo nacięcia bardzo mnie porozrywała przez co ciężko mi siedzieć. Zajrzę do Was jak trochę lepiej się poczuję
gratulacje !!!!!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
spa

aaa,i info dla mamuś niespiacych maluchow:
http://www.youtube.com/watch?v=-FmwM...1&feature=fvwp mi pomaga!!!!!! znaczy mlodej choc mnie to tez muli :P uspakaja sie szybko,że hej! polecam
super
my dziś uśpiliśmy odkurzaczem akurat odkurzaliśmy i Młody przysnął na 40 min
ale na ściągnięte mp3 z dźwiękiem odkurzacza i suszarki nie reaguje

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Kupiliśmy też dodatkowe naklejki ze słoniem, lwem, zebrą, itp. Naprawdę są świetne i jest mnóstwo wzorów! Te są trójwymiarowe i są super.

Mysia, pamiętam, że Piotruś ma mieć autowo-samolotowy kącik, to informuję, że są naklejki zarówno z autami, jak i rakietami np.

I info dla mam kochających SOWY: Naklejki z sowami też są, przepiękne...
też kupiłam te ze zwierzakami a do tego zestaw z piratami, czachami itp i trójwymiarowe autka - nie mogłam się zdecydować jeszcze chciałam też te sówki właśnie ale mąż by mnie chyba wystawił z tym wszystkim za drzwi

od 23 będą promocje dziecięce:
m.in. mega paki pielucha DaDa po 49 zł - Mini 156 sztuk (32 gr/szt), Midi 128 szt (39 gr) większe też są
- podkłady do przewijania po 12,99
- proszki Lovela kolor i do białeg0 - 5,99 za 600 gr
- mleczka Lovela do prania - 1,5 l za 16,99

dla starszych maluszków (ja zrobię zapas kilku słoiczków na niedługą przyszłość ):
- mm Bebiko 2x350 gr + osłonka samochodowa za 26,99
- kaszki BoboVita za 6.89 ale drugie op. 50% taniej
- multum słoiczków BoboVita, Gerber, Hipp, drugie op. 50% taniej
- akcesoria niemowlęce po 7,99 z motywami Disney'a (butelki, kubeczki niekapki, zestawy łyżeczek itp)

no i dla starszych też jakieś zabawki, słodycze itp

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Zabieracie do szpitala ręcznik z kapturkiem dla maluszka ??
w "naszym" szpitalu raczej Ci się nie przyda, nie będziesz raczej kąpać tam malucha, położne zabierają na kąpiel

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:20   #2824
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jestem w szoku, że bierzecie takie rzeczy. Naprawde u Was w szpitalu nie mają i nie udostępniają takich rzeczy dla dzieci? Kurcze...ja tylko mam wziąść pieluszki i to tak na wszelki wypadek
A bo ja wiem, czy udostępniają. W "moim" szpitalu nie rodzę, rodzę w innym 40 km od siebie, więc wolę mieć niż później mam prosić Męża żeby mi specjalnie przywoził... A akurat to nie zajmuje dużo miejsca.
A co do pogrubionego, to ja tak czy siak wzięłabym swoją tetrę, rożek i ubranka dla Maluszka... Jakoś mi się nie widzi, żeby w szpitalnych leżał... Ale to tylko moja opinia... Nie bij!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:21   #2825
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam witam
u mnie kolejna nocka nieprzespana. Mała wstała o 22 i nie spała do 24, tak zeszło z karmieniem, przebieraniem, odbijaniem. póżniej obudziła się o 3 i nie spała do 5:30 bo ją bolał brzuszek w końcu zrobiła kupę zjadła i zasnęła. I tak spała i spała i dopiero na śpiocha ją nakarmiłam o 10:30 i poszła z teściową na spacer. Mam nadzieję że dadzą radę a teściowa nie zabrała tel;/
mi się jakoś spać nie chce, więc ogarnęłam mieszkanie, robię pranie, posegregowałam ciuszki małej bo znów dostałam trochę takich większych na zimę. Obiadek przygotowany więc mogę was trochę poczytać
chociaż pewnie zaraz wróci mój mały głodny szkrabek

Cytat:
eeeej laski,mam rozkminkę.. na paczce mleka mm, tego Emfamil jest napisane że:
WIEKOWO mloda powinna wciagac 90ml
ale WAGOWO lapie sie na porcje 120ml
no widzisz a ja mam dwa opakowania tego samego mleka, z tym że jedno duże drugie małe i na jednym jest że w 3 tyg powinna jeść 130 ml, a na drugim że dopiero w 5 tyg. Dziwne bo to samo mleko, ten sam skład;/ dziś w nocy zjadła mi raz 130ml (dorabiałam 30) więc chyba na nocki będę robić więcej mleczka.

dziewczyny co ile ważycie maluszka?
bo myśmy byli u pediatry w zeszłym tyg i następna wizyta dopiero 20 czerwca i wtedy od razy szczepienie.
No i udało mi się w końcu dodzwonić do tej poradni i idziemy zbadać te bioderka 29.05.

axella ja właśnie jak śpię w dzień to później się czuję koszmarnie, w ogóle nie wiem co się dzieje.
Stary 2013-05-20, 11:22   #2826
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dobra, uciekam, muszę na 13 do fryzjera się doczłapać, więc czas już wychodzić. Muszę jeszcze obiad jakiś sobie kupić- dzisiaj chyba drożdżówka (albo i dwie) i jogurt...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:27   #2827
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie też tylko pieluszki, ale kilka bo szpital daje swój przydział dzienny

==
mój mały brój po ogromnej ilości słodyczy dostał ADHD wiercił się co chwilę, wystawiał nóżki, oj będzie charakterek no i na poczatku nie mogła mi położna znaleźć serducha, ja już schizę jakąś prawie podłapałam, a okazałao się że on juz jest tak nisko że brzuszek jest prawie przy lini majtek dziwne to zresztą

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 11:29   #2828
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
wczoraj zauważylimy u Małego suchy pas skóry na brzuszku tak jakby od pieluszki, dolałam więc do wanienki trochę oliwki... dziś jest tragicznie bo wysuszony ma cały brzuszek, stópki (na zgięciach) i nadgarstki.
jesteś pewna że to od pieluszki? bo do miesiąca to normalne że dzieci mają taka suchą (jakby łuszczącą się) skórę. Ja smaruje balsamem z babydream.

Can za opis porodu

Asieni dla Ciebie i Sebastiana

axella a może to brzuszek? moja mała właśnie też wczoraj miała taką jazdę. I mimo że chwilę wcześniej zrobiła kupę to dopiero po następnej przestała płakać. A ja się biedna męczyłam 2 godz bo nie wiedziałam co jej jest. Następnym razem chyba jej pomogę w tym robieniu kupki
Stary 2013-05-20, 11:34   #2829
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to Bliźniak - ma swoje humorki, ale to zależy od dnia

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
My też ostatnio próbowaliśmy, ale zero przyjemności... a nawet ból chyba przez te 5 miesięcy błona dziewicza odrosła
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
mnie też na początku boli no i tylko w sumie jedna pozycja jest odpowiednia ale całkiem miło jest
u mnie bólu nie ma.. po krótkiej rozgrzewce to nawet mi przyjemnie ale to nie to samo.. czekam już na porządne przytulanki, tak jak kiedyś

Cytat:
ale to już niedługo Myślę, że w tym tygodniu na pewno
obyyy.. bardzo bym chciała w tym tygodniu

Cytat:

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:40   #2830
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Wogóle to za nic nie moge sie pozbyć pokarmu. Biorę leki pije szałwie ciasny stanik a on leci i leci :banghead:
to nie dostałaś tabletek na zatrzymanie pokarmu?
dwa dni i po sprawie

Veronic już okres? a Ty już skończyłaś połóg?

gosiulka wprawdzie pytanie nie do mnie ale te ściereczki do prania dobre są w carefourze

Marchewka teściowa masakryczna. Nie ma jak "cenne rady"

Aaś porażka z tą położna. Szkoda że nie dało jej się jakoś "wyprosić" albo chociaż przełożyć spotkanie. Eh współczuję bardzo.

diabli trzymam mocno kciuki
Stary 2013-05-20, 11:45   #2831
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Spakowałam chusteczki nawilżane, krem do pupki, zasypkę do pupki, sobie krem na brodawki (nie wiem czemu tutaj ), 2 sole fizjologiczne i 2 jałowe gaziki i kilka tych takich "płatków kosmetycznych" dla dzieci w razie gdybym coś tam musiała przetrzeć małemu na buźce.
O, chusteczki nawilżane też wzięłam, ale reszty nie. Dziękuję, że napisałaś, bo w sumie te rzeczy mogą się przydać. W ogóle muszę jeszcze przelecieć Wasze posty, bo jak czytam to się okazuje, że jeszcze sporo rzeczy nie mam. Np. soli fizjologicznej, tego oce- do pępka, kremu na brodawki, dzieciowych płatków kosmetycznych...

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
też kupiłam te ze zwierzakami a do tego zestaw z piratami, czachami itp i trójwymiarowe autka - nie mogłam się zdecydować jeszcze chciałam też te sówki właśnie ale mąż by mnie chyba wystawił z tym wszystkim za drzwi

m.in. mega paki pielucha DaDa po 49 zł - Mini 156 sztuk (32 gr/szt), Midi 128 szt (39 gr) większe też są

dla starszych maluszków (ja zrobię zapas kilku słoiczków na niedługą przyszłość ):
- akcesoria niemowlęce po 7,99 z motywami Disney'a (butelki, kubeczki niekapki, zestawy łyżeczek itp)

Mój tż był ze mną, więc nawet się nie odzywałam. Poza tym oczywiście mieliśmy odliczoną gotówkę. Przed niektórymi biedronkami u nas już stoją bankomaty, ale oczywiście przed tą do której mam najbliżej nie. A jakby był, to pewnie by mieli większy zysk ze mnie dzisiaj. Te z piratami i czachami też były super.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 11:46   #2832
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

za wagę Przemcia
i dzięki za info
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 11:49   #2833
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A dziewczyny które urodziły, dużo wam poszło wody niegazowanej w trakcie porodu i pierwszego dnia??
w ciągu porodu prawie litr, a później to też tak z litr półtora. Po porodzie nie można pić więcej niż 3 litry dziennie (łącznie z zupami, jogurtami itd)

vil nie wiem jak u Ciebie ale u mnie Nan jest tańszy w tesco niż w biedronce.
A w biedronce są fajne kocyki, body, torby do wózka itd

xal dla Ciebie i Paulinki. Wielkie gratulacje

Veronic za pierwszy miesiąc Wojtusia a powiedz poznaje już Cię po głosie? ale to chyba dopiero od 6 tyg

Kaluda wielkie brawa dla Ciebie i Zuzy

Kamciatka za 40 tc
Stary 2013-05-20, 11:52   #2834
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja
Po porodzie nie można pić więcej niż 3 litry dziennie (łącznie z zupami, jogurtami itd)
nie wiedziałam. dlaczego i to bez znaczenia czy to cc czy sn?
Stary 2013-05-20, 11:54   #2835
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja dziś stwierdziłam, że nie odpisuję na żadne wiadomości o treści "juuuż?","urodziłaaaaaś?" ,"roooodzisz?"
ale dlaczego? to takie piękne treściwe pytania eh wiem co czujesz, też to przechodziłam. A jescze u mnie było "ale urodzisz na weekendzie majowym?"

hump nie wiem dlaczego, tzn o pokarm w piersiach chodziło. Lekarka nam to non stop powtarzała przez pierwszy dzień po porodzie
Stary 2013-05-20, 11:58   #2836
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
w "naszym" szpitalu raczej Ci się nie przyda, nie będziesz raczej kąpać tam malucha, położne zabierają na kąpiel
Dzięki za info

Cytat:
m.in. mega paki pielucha DaDa po 49 zł - Mini (czyli 2) 156 sztuk (32 gr/szt), Midi (czyli 3) 128 szt (39 gr) większe też są
- podkłady do przewijania po 12,99/10szt.
- mleczka Lovela do prania - 1,5 l za 16,99 - kolor i do białego
- odplamiacz Lovela 1.5 l/za 16.99 zł

Właśnie miałam pisać o tych promocjach

Będą jeszcze w promocji:

Majteczki do pływania Dada Swimm: Small (4-9 kg) - 14.99zł/13szt. i Medium (7-13 kg) - 14.99zł/12szt.

Wkładki laktacyjne Dada 4.99zł/30szt.

Chusteczki Dada 60szt./4.99zł

Płatki kosmetyczne 60szt. + patyczki 60szt. Dada/5.99 zł

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
vil nie wiem jak u Ciebie ale u mnie Nan jest tańszy w tesco niż w biedronce.
A po ile jest w tesco ? Bo w biedronce jak dobrze kojarzę to po ok 19.90 ?

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:03   #2837
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

A po ile jest w tesco ? Bo w biedronce jak dobrze kojarzę to po ok 19.90 ?
chyba po 18,99 jeśli dobrze pamiętam. ale nie przyglądałam się bo najbliższe tesco mamy w silesii a biedrę po nosem
też jestem ciekawa, Sharp pamiętasz dokładnie?

my się chyba spróbujemy na Bebiko przerzucić - jest w Biedrze po 14,99 i często w innych miejscach promocje. U nas wychodzi jedno opakowanie mm na 3 dni a na razie jeszcze w miarę mało je

znalazłam chwilowy sposób na mojego Marudkę - trzymam go na kolankach, bawimy się, ale jak zaczyna płakać i nie znam powodu i przytulanki nie działają to odkładam do leżaczka, wyje przez minutę-dwie jeszcze bardziej, ale jak go potem biorę to jest tak szczęśliwy że momentalnie się uspokaja - może lekko trąci sadyzmem ale działa i spokój na 10 min
a czasem jak mu dmucham w buzię jak płaczę to robi rybkę i zapomina zdziwiony że płakał

a właśnie - ile Wasze maluchy potrafią utrzymać same główkę? Przemek ostatnio ponad minutę ale nie na brzuszku tylko jak go wzięłam do odbijania, zawsze wtedy obraca ten łepek na wszystkie strony i ogląda świat

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-05-20 o 12:12
Stary 2013-05-20, 12:18   #2838
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Tak w ogóle witam się w ukończonym ... 40 tc . Dziś mój Termin Porodu
Apeluję do Ciebie, synku mój Wojtku, wchodź w kanał rodny! Już czas! Jak nie wejdziesz to i tak Cię wyciagną, nie odwleczesz tego momentu za długo
oby sie dzisij zaczelo

XAL - KLAUDA-GRATULACJEEkla ski:
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:23   #2839
maluska88
Raczkowanie

a macie jakieś sposoby na kolkę mój miał wczoraj i dziś o 4 rano. jak zrobił kupkę w sobotę wieczorem to następną zrobił dziś o 7 ale strasznie się namęczył płakał a ja razem z nim bo za nic nie szło go uspokoić.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-20, 12:24   #2840
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam chwilowy sposób na mojego Marudkę - trzymam go na kolankach, bawimy się, ale jak zaczyna płakać i nie znam powodu i przytulanki nie działają to odkładam do leżaczka, wyje przez minutę-dwie jeszcze bardziej, ale jak go potem biorę to jest tak szczęśliwy że momentalnie się uspokaja - może lekko trąci sadyzmem ale działa i spokój na 10 min
a czasem jak mu dmucham w buzię jak płaczę to robi rybkę i zapomina zdziwiony że płakał
najważniejsze że sposób działa
Stary 2013-05-20, 12:31   #2841
lonely_lady
Zakorzenienie

kusicie tą biedronką.. przeszłabym się..
nudzi mi się
nie dość, że sama w domu siedzę to mam zakaz wychodzenia
Tż zrobił mi takie zapasy, że lodówka ledwo się domyka.. nie mam pretekstu żeby wyjść z domu
w lodówce mam nawet arbuza i truskawki

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

jeśli do czwartku nie urodzę to przejdę się do lidla oblukać te staniki do karmienia.. ciekawe jak wyglądają
choć wolałabym w tym terminie być już na porodówce

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:38   #2842
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
a macie jakieś sposoby na kolkę mój miał wczoraj i dziś o 4 rano. jak zrobił kupkę w sobotę wieczorem to następną zrobił dziś o 7 ale strasznie się namęczył płakał a ja razem z nim bo za nic nie szło go uspokoić.
moj nei ma kolek tylko jest zagazowany i dzisij podam mu kropelki pierwszy raz az sie boje..wrr
a skad wiesz ze twoj ma kolki??? bo kolki wystepuja cyklicznie codziennie o tej samej porze i trwaja tele samo ...
a i kupke moj robi 2-3 razy dziennie jajeczniczke wiec z kupa jest ok on z gazami ma problemm
Cytat:
chyba po 18,99 jeśli dobrze pamiętam. ale nie przyglądałam się bo najbliższe tesco mamy w silesii a biedrę po nosem
też jestem ciekawa, Sharp pamiętasz dokładnie?

my się chyba spróbujemy na Bebiko przerzucić - jest w Biedrze po 14,99 i często w innych miejscach promocje. U nas wychodzi jedno opakowanie mm na 3 dni a na razie jeszcze w miarę mało je

a właśnie - ile Wasze maluchy potrafią utrzymać same główkę? Przemek ostatnio ponad minutę ale nie na brzuszku tylko jak go wzięłam do odbijania, zawsze wtedy obraca ten łepek na wszystkie strony i ogląda świat
moj trzyma sporo glowke ale nie mierzylam nigdy heheh
a co do placzu to moj tak daje ze po kilku sekundach sie zapowietrza wiec nie moge go na przetrzymanie brac , tylko dmucham w niego albo uciskam gdzies zeby odwrocic uwage i zeby oddech wzial - masakra jakas

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

a i zmienilam w koncu dzieciowe suwaczki ciazowych juz nie planuje hehhe
Stary 2013-05-20, 12:40   #2843
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
nudzi mi się
Tż zrobił mi takie zapasy, że lodówka ledwo się domyka.. nie mam pretekstu żeby wyjść z domu

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

jeśli do czwartku nie urodzę to przejdę się do lidla oblukać te staniki do karmienia.. ciekawe jak wyglądają
Ja dziś nektarynki kupiłam i jestem przeszczęśliwa...w ogóle jestem szczęśliwa, że wszystkie te owoce i warzywa są teraz takie dojrzałe i w końcu mają smak ( np. pomidory) a nie trącą sztucznością

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:43   #2844
banka26
Zakorzenienie

Maluska88 - masuj brzusio zgodnie kierunkiem zegara, doginaj nozki do brzuszka, i kladz duzo na brzuszku niech popracuje napewno troszke pomoze , ulzy ......
Stary 2013-05-20, 12:44   #2845
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
jak dla mnie to raczej zaparcie a nie kolka ....
na kolkę nie mam wypróbowanych sposobów bo Przemek albo (odpukać !!! ) nie ma, albo te kropelki Delicol mu pomagają, ciągle je podajemy.
bardziej go zaparcia męczą ale też nie mam pewności, chcę zmienić mleko, kupiłam Bebiko i zobaczymy.

Stary 2013-05-20, 12:45   #2846
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
nudzi mi się

zapraszam do mnie ehhehe ponosisz dracego sie Michasia heheh
a ja mam ochote na czeresnie ..kiedy bedaa/???
Stary 2013-05-20, 12:49   #2847
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Wow!
A co masz w plecaku ??
rzeczy dla maluszka, już toreb nie miałam...

Cytat:
hej hej wpadłam tylko poinformować Was, że dnia 13.05.2013 o godz 9.20 urodziła się moja księżniczka - Zuzanna Agnieszka waga 4220g długość 59 cm. Wyskoczyła za 1 parciem a nie tak jak większość dzieciaczków na 3 więc mimo nacięcia bardzo mnie porozrywała przez co ciężko mi siedzieć. Zajrzę do Was jak trochę lepiej się poczuję
wracaj jak najszybciej bo mam do Ciebie masę pytań o badania jakie miałaś robione po TP i czy byłaś w szpitalu czy w domu..

Cytat:
Apeluję do Ciebie, synku mój Wojtku, wchodź w kanał rodny! Już czas! Jak nie wejdziesz to i tak Cię wyciagną, nie odwleczesz tego momentu za długo
te Wojtki to takie nieprzewidywalne typy:p. Może Twój bedzie grzeczny i posłucha się mamy!!

Cytat:

dzisiaj mam termin według USG pierwszego trymestru
ale jak widać nic się nie dzieje...
w sumie z USG to zawsze mi wychodził 23maj (ostatnio na tym szczegółowym III trymestru też wyszedł 23maj)
22maja gin kazał mi przyjść do siebie do szpitala i zobaczymy co będzie się działo
a w którym szpitalu rodzisz??

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
W tym miesiącu wypada na 24 i 25 maja, już niedaleko
a tak się zapierałam,że mam termin między pełniami i w tą drugą pełnię to na pewno nie dam rady przetrzymać.. a tu patrz nie długo w nią trafie..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:55   #2848
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a ja mam ochote na czeresnie ..kiedy bedaa/???
Ooo właśnie, czereśnie. W zeszłym roku w lipcu u babci jedliśmy prosto z drzewa. Żądam czereśni zanim urodzę.

vil, nowy avatarek.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:55   #2849
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Cytat:
Na początek tygodnia mam dobrą wiadomość... urodziła się kolejna księżniczka !!!

Info od Xal:
"Paulinka urodziła się o 4:20, ma 50 cm i waży 2570g, poród sn. Takie to malutkie, że boję się wziąć na ręce"

"Wody odeszły po idealnym ktg z innego szpitala. Akcja szybka bez zzo."
gratulacje dziewczyny

Cytat:

w każdej chwili już może wychodzić

Cytat:
aaa,i info dla mamuś niespiacych maluchow:
http://www.youtube.com/watch?v=-FmwM...1&feature=fvwp mi pomaga!!!!!! znaczy mlodej choc mnie to tez muli :P uspakaja sie szybko,że hej! polecam
na mojego nie działają już chyba żadne muzyczki, ostatnio zasną przy oglądaniu z nami iron man 3, a dźwięki wybuchów i strzały w ogóle go nie ruszały
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-20, 12:55   #2850
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Podobno jak są burze to dużo dzieci się rodzi - tak mówiły położne w szpitalu, więc szykować się bo dziś już u mnie była
to ja poproszę w burzę, będzie dramatycznie

Cytat:

A młody sobie myśli "Poczekaj, jak wyjdę to też cię będę tak stukał i męczył. A tak w ogóle to mama jest moja i już"

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A znacie ten kawał:

Przychodzi kilkuletni Jaś do taty i puka go w głowę :
I co tatuś fajnie tak ?

Cytat:

Wow, a możesz aż tyle brać. Mi powiedzili niestety, że nie mam brać za dużego bagażu bo nie mają gdzie przechowywać, więc będę pewno kombinowała by się zmieścić w jakąś jedną torbę...ale jeszcze się nie zabrałam za pakowanie. Czekam do 36 tc.
u nas wywiesili taką wielką listę, że nie da się inaczej tego spakować, chyba ze bym miała jakąś wielką torbę podróżną.. Ale spoko - jedną torbę po porodzie zaraz zabiera TŻ..

Cytat:
tak, u mnie jest na liscie do wzięcia..
-----------
O kur...wa.. ale piorun pierdo...ln..a.. aż alarmy w samochodach się włączyły..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości