|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Ufff udało mi się jeszczena dziś umówić do lekarza. Teraz tylko powiadommić szefową.
Masakra, ale jeśli to nie jest jakies alergiczne, to lepiej żebym dzieciaków nei zarażała...
|
#1982 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
Wyslalismy zapytanie czy maja tez inne kolorki bo ja dla Wktori tez bym taki chciala... tylko ten niebieski kolor moze byc dla dziewczynki a jakbysmy od razu wzieli 2 szt to na przesylce by sie zaoszczedzilo ![]() Suuuuperrrrr ... tylko czemu mdlejesz?? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niebieskie pasuje i dla chłopca i dla dziewczynki rozwala mnie ta rozkmina kolorów, ale ja już pisałam, że u mnie dowolność w kolorach- jedyny nie dla chłopca to róż, aczkolwiek jakies polo różowe jak będzie starszy- why not?
|
|
#1984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
![]() Podaj dane, to Cię dopisze jeśli chcesz oczywiście ![]() ![]() Wpisujemy czy czekamy na większy %? Cytat:
za streesowanie ciężarnych Wczoraj padlam z Eda i dopiero się obudziłam i nadaje z łóżka. Tylko tel mi zaraz padnie, więc i tak muszę wstać po ladowarke.
|
|
|
#1985 |
|
BAN stały
|
Wg mnie ważniejsze by chłopiec nie miał jakiś dziewczęcych emblematów.Rózowe gładkie body bardziej pasują niż białe z falbankami i kokardkami.
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
z nami wszystko ok, D. miał 3 dni wolnego, wywoził mnie albo na działkę albo gdzieś na świeże powietrze, robiliśmy grilla, nie grilla itp... zaznaczam: kupił mi rozkładany, 3-stopniowy leżak i całymi dniami zero stresu, aktywności, tylko leżing ![]() nie dam rady was w tym momencie nadrobić ![]() coś szczególnego mnie ominęło?
|
#1987 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hejo o poranku
Super-gratki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze,że mąż już wrócił-będzie Cię wspierał i nie pozwoli na żadne doły Cytat:
|
||||
|
|
|
#1988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie mogłam dzisiaj spać. Za to jestem już po pysznym śniadaniu - omlecik z truskawkami i jogurtem ![]() Cytat:
![]() Przedstawiciel był z firmy Maxi Cosi, więc oczywiście prezentował ich ofertę. Ale oprócz wymienia zalet danego modelu, udzielił też kilku uniwersalnych rad. Dla mnie pierworódki, nawet najbardziej oczywiste fakty są nowe M.in. jak prawidłowo zapiąć dziecko w foteliku, jak prawidłowo zamontować taki fotelik w aucie (za pomocą bazy izo-fix lub pasów), kiedy dokonać zmiany fotelika pierwszego na większy, które miejsce jest najbezpieczniejsze do zamontowania fotelika (środkowe z tyłu) itd.No i dalej mam zagwozdkę czy kupić fotelik maxi-cosi czy taki od kompletu wózka??? Mamy a wy jakie miałyście foteliki? W tym pierwszym dziecko będzie jeździć dosyć krótko, w drugim nawet do 4 roku życia i tu na pewno zainwestuję w coś trwałego. Cytat:
Oczywiście, że tak.
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehhh tyle dobrze, że on już jest ale i tak mi jakoś źle
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny muszę wam coś powiedzieć... wczoraj podszedł do mnie dziwny koleś.. dodam, że siedziałam w obszernej bluzce i miałam zasłonięty brzuch tak, że ni chu chu nie było widać, że jestem w ciąży... podszedł i nagle do mnie mówi: "proszę się nie martwić, córka będzie zdrowa"... powiem wam, że miałam gęsią skórę na plecach... a potem dodał: "ale będą duże problemy przy porodzie"... mój D. z kolegami chcieli go zaciągnąć gdzieś i zlać za stresowanie mnie ale prosiłam, żeby dali mu odejść, bo nie lubię takich akcji.. wiecie, ogólnie nie przejmuję się takimi bzdetami ale tego normalnie nie mogę wyrzucić z głowy, dziś w nocy budziłam się 3 lub 4 razy spocona... brzuch mnie boli, głowa... taka pierdoła... wiem, może jestem dziwna...
|
#1991 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
A korzystając z wolnej chwili zrobiłam spis tego, co już mam dla Zuzy
![]() Zaznaczam, ze różne rozmiary! 21x body (13xdługi rękaw, 8x krótki) 2x śpiochy 14x pajacyk 9 x spodnie, półśpiochy,, legginsy 16x bluzka (dlugi, krótki rękawek) 5x skarpetki 10x sweterek 4x sukienka, spódniczka 1x ogrodniczki jeansowe 3 x rajstopki 7x skarpetki 5x czapeczka 3x kurtka (2x jesienna, 1x zimowa) 2x buty (1x kapcie, 1x kozaki typu emu 2x sliniaczek 2x kocyk 1x ręczniczek 10x pieluchy tetrowe zawieszka na łóżeczko "sprężyna" mata edukacyjna fotelik bujaczek autobus edukacyjny ![]() Uffff. Całkiem nieźle. A wydalismy na to wszystko.... Nie więcej niż 500 zł chyba. Więc myślę, że nie jest źle? Teraz jeszcze spisać to wszystko rozmiarami żeby zobaczyc na kiedy coś dokupować. (aaaaa i jeszcze jeden kocyk w drodze i 5 zabawek edukacyjnych )
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2013-05-21 o 08:53 |
|
|
|
#1993 |
|
Wtajemniczenie
|
fikusek - bardzo ładne zdjęcie
![]() ladan-to byl jakis obcy koles? Tak sobie podszedl po prostu..?
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(głupia ja, przecież nigdy w takie bujdy nie wierzyłam
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja skłaniam się do kupna wózka 2w1 + dokupimy lepszy fotelik dobrej firmy , ale tak jak Ty jestem pierworódką wiec w temacie nie mam doświadczenia
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
tak.
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ciary... ja też bym się bała
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie wyniika to z tego że w ogóle jestem wyczulona na komentarze związane ze swoim wyglądem, ze względu na nadwagę.... super Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Rusałko, to również moje pierwsze dziecko, więc doświadczenia nie mam.
U nas było tak: na początku wahanie. Po warsztatach wyrzuty sumienia, że chcieliśmy zaoszczędzić na foteliku. Po rozmowie z koleżanką, mamą czterolatki wyrzuty sumienia uspokojone. Oni mieli zwykły. Mówi, żeby nie przesadzać. Pierwszy fotelik posłuży niecały rok, więc nie ma co przepłacać. Dała nam fotelik po swojej córci (używany łącznie przez 2 dzieci). Myślę, że jak już to kupimy nowy, ale chyba jednak tańszy... Pomyślimy o porządniejszym/droższym na kolejne lata.
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Dlatego postanowilam ze jesli stanie juz na konkretnym imieniu to nic nikomu nie powiem, bo jeszcze mi je obrzydza. Dowiedza sie jak synus sie urodzi
![]() Gratuluje coruni
|
|
|
|
#2002 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwna historia...ale nie mysl o tym i nie martw sie niepotrzebnie
![]() teacherka-niezla masz kolekcje
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co facet mówił pierwsze foteliki mają zakres wagowy 0-13 kg, następne 9-18kg, czyli mamy 4 kg różnicy. Przesadzenie dziecka będzie związane z osiąganą wagą i wzrostem. Jeśli dziecko waży już ponad 9 kg, to główka nie może mu wystawać poza obręb fotelika (wystawanie nóg nie ma znaczenia). Przy zakupie drugiego fotelika ważne by dziecko było z nami na zakupach i przymierzyło się do niego. Foteliki różnią się między sobą szerokością wnętrza, a dzieci są szczuplejsze/pulchniejsze więc warto to zmierzyć.
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ta akcja faktycznie dziwna... Zważywszy na ciążę, też bym się stresowała Ale z drugiej strony w sumie powiedział, że zdrowa będzie, więc nawet jeśli jakiś prorok, to najważniejsze, że z młodą będzie ok
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
aha kupiłam te dwa body: http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/Galeria/1889333/1
http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/Galeria/1889333/2 powiem wam, że mam taki wisielczy humor, że ja pierdziele...
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
ladan ale przygoda
a to był jakiś starszy facet czy młody?Kłuje, boli mnie pępek, to podobno normalne
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za opinię ![]() Moja siostra np. pierwszy fotelik miała w wersji z wózka 3w1. Dosyć szybko (w okolicach roku) zmieniła go na większy. W tym czasie nie jeździła zbyt wiele, stąd nie inwestowała w maxi-cosi. Mnie również czekają raczej krótkie trasy: do rodziców 3km, do lekarza max. 15km. No nic dalej będę główkować ![]() Landan rzeczywiście dziwna historia. Ale ja bym podeszła do tego dużym dystansem i nie przejmowała się tym!
Edytowane przez rusałka_1 Czas edycji: 2013-05-21 o 09:09 |
||
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
młody, 20-25 lat
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ladan dobrze,że jesteś, ale za o nie odpisywanie Kaśce Ci złoję dupę ![]() A co do gościa to faktycznie dziwne, bo skąd wiedział,że córa?I że jesteś w ciąży?Natomiast ja bym się nie przejmowała tym gadaniem na Twoim miejscu ![]() Dziewczyny help me, bo mam zagwozdkę. Pokoik będzie w stylu safari (na ścianach zwierzęta z bajki Madagaskar).Ściany w jasnym beżu,mebelki białe, podłoga drewniana. Myślę o dywaniku. Czy taki jak na dole się nada?Najpierw myślałam o jakimś beżowym bardziej,ale może ten bardziej ożywi pokój?No i ma kilka zwierzątek więc może być ciekawy dla dziecka?
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez nie mam jeszcze dzieci ale inwestuje w maxi cosi. uwazam ze fotelik musi miec 4 bezpieczenstwa. to podstawa a to czy to maxi cosi czy cos innego to juz nie wazne. wiec mysle ze najlepeij w ta strone sprawdzic. jakie byly testy prowadzone na foteliku itp.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

Także jesteśmy w tym samym klubie
moze byc dla dziewczynki
a jakbysmy od razu wzieli 2 szt to na przesylce by sie zaoszczedzilo 
... tylko czemu mdlejesz?? 

rozwala mnie ta rozkmina kolorów, ale ja już pisałam, że u mnie dowolność w kolorach- jedyny nie dla chłopca to róż, aczkolwiek jakies polo różowe jak będzie starszy- why not? 

)

ale ciary... ja też bym się bała