![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
raczej co Mlodemu przywiezli ![]() ![]() no i herbate :P saga 3x150szt - zupy we proszku - sposoby na i takie tam ☠☠☠☠☠☠☠ki jeszcze ![]() taaa no Kiedys to nastapi ![]() i witam sie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 | ||||
Zakorzenienie
|
Heej
![]() Za oknem znowu ponuro ![]() Byłam wczoraj na kontroli u gina, wchodzę do gabinetu, a ona do mnie "poważona pani, serduszko osłuchane " a ja w śmiech ![]() Wszystko w porządku, można się seksić ![]() ![]() mój ma tak od kilku dni. Z tym, że jeszcze ma napady płaczu i wrzasku. Pocieszam się, że może ma tak jak Stasiu OC, że każda nowa umiejętność poprzedzona jest marudzeniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do wagi - już Cię nie lubię ![]() ![]() aaa no i ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Wtajemniczenie
|
ja tylko mm i wypija ok. 500ml na dobę
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem jak mama nie ma mleka, ale jak jest? na dodatek odciagniete ![]() ![]() nie daj sie... jak waga malenstwa? a ja pomstuje na 12...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
wow
![]() to w czym problem! badz lwica ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- wiecie co mam ochotę na takie ciacho http://gotowaniecieszy.blox.pl/2012/...i-brownie.html mam zamrożone jagody to może zrobię ![]()
![]() |
![]() |
#489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję! Nasz skubaniec po kąpieli rozbrykał się... TŻ go na rękach tulił a on oczka jak 5 zł i nie bedzie snu... Mówię mężowi memu odłóż go do łóżeczka... nie, uparł się, że go uśpi... o 24 go odłożył - mały stęknął ze 3 razy, 15 min machał łapkami i padł! Sprawdzaliśmy nawet czy wszystko z nim w porządku
![]() Jeszcze mi się przypomniało o kończeniu karmienia - w 30% Filip sam pluje piersią, w 30% zasypia z piersią i wystarczy lekko się odsunąć i pierś sama wyskakuje, w 40% po jedzeniu się bawi - ciumla, naciąga, łaskocze językiem... wtedy palec w kącik ust i koniec jedzonka (nie rzadko jest wtedy ryk taki na 5 sekund). Jeśli pomagam mu skończyć jedzenie pilnuję, żeby jadł min 15 -20min. Kasia, Ty już tylko mm karmisz? Co do innych dziewczyn i karmienia- nie dajcie się! Mój Filip mało przybiera na moim mleczku, ale jest zdrowy (taki jego urok) - czasami też ma dzień głoda i najchętniej by wisiał i wisiał... więc wisi ![]()
![]() |
![]() |
#491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no WOW - trzeba dbac o Mlodego - a ze byli autem to im te kilka kg dodtakowo nie robilo problemu. eh miala byc ladna podoga i co ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale na etapie kiedy próbuję pozbyć się nadmiaru brzucha i kilogramów za to ciasto dostajesz ![]()
![]() |
![]() |
#493 |
Zadomowienie
|
Witam sie w ten ponury dzień.
Kinga właśnie śpi. Może nadrabia po wczorajszym dniu gdzie prawie cały przebalowała i spać nie chciała. najbardziej szalała na macie edukacyjnej- aż byłam w szoku, że tak ją zainteresowała. Klementynka:współczuję przejść z US. Mam nadzieję, że jakoś uda się to rozwiązać i nie będziecie musieli tak dużo płacić. Choć wiadomo jak to jest wygrać z US i biurokracją... Dziewczyny: śliczne zdjęcia dodajecie ![]() Małpka: jaki fajny Karolek! Zapasy z pieskiiem ![]() ![]() Strippi: cudny uśmiech ma Michaś. A jak patrzę na to zdjęcie w chuście to sama nabieram ochoty na taką. Tyle że wysiada mi kręgosłup. Nie mam pojęcia dlaczego. Przez 3 noce spać nie mogłam tak mnie bolał aż paracetamol wzięłam, nawet jak nic nie robiłam, tylko leżałam... Zastanawiam się czy to odreagowanie po dźwiganiu brzucha, czy może jakieś skutki uboczne znieczulenia w kręgosłup, czy co... W każdym razie jestem przestraszona jak to dalej będzie... Nestelle: jak przeczytałam jak sobie sama przebijałaś język po zarośnięciu to aż misię słabo zrobiło szalona kobieto ![]() Piszecie tutaj o dokarmianiu mm. Ja przez pierwsze 3 tygodnie czasem raz na dobę dawałam butelkę, zwykle wieczorem. Potem, jak laktacja mi sie unormowała karmiłam i karmię tylko piersią. Powiem szczerze, że jakoś nie miałam oporów, żeby dać to mm. Widziałam że Kinga jest głodna. Widziałam też, że nie mam już mleka w cycach więc nie miałam oporów. Nie wpłyneło to źle ani na moją laktacje ani na przyzwyczajenia Kingi (że wolałaby butelkę od cyca). Obecnie butelki się nie tyka, nawet jak wychodze z domu. Woli mamlać rękę niż zjeść z butelki i czeka aż mama wróci ![]() Kupiłam sobie pas poporodowy. Ciekawe czy coś da... A oto moja Kinga przed kapaniem- nie może doczekać się cyca ![]() Chyba idę zrobic sobie jakąś kawę lurę bo padam na twarz. Jakieś ciśnienie dziś słabe chyba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Wtajemniczenie
|
słodka
![]() głodne dziecko molestuje żyrafe ![]()
![]() |
#495 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zrób sobie te rogaliki szybko się robi i są przepyszne! http://gotuj.skutecznie.tv/2010/11/r...kie-i-smaczne/ Cytat:
![]() a co do kręgosłupa to ja jak ćwiczę to mnie nie boli jak ćwiczę codziennie to móje plecy nie dają tak znać o sobie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja tak na szybko pocytowane mam ale nawet nie mam kiedy odpisać. We wtorek udało mi się wyrwać z domku na 3 godzinki tak więc fryzjer, kosmetyczka zaliczone ![]() Wczoraj w środę mała w końcu ładnie spała w dzień i w nocy więc korzystałam z pogody i byłyśmy na dworze i u koleżanki. I żeby tak różowo nie było wieczorem mała już nie chciała spać i noc z głowy do prawie 4 się męczyłam a ona się bawiła ![]() W ogóle ogłaszam wszem i wobec że doba została wydłużona dzień ma 48 godzin a noc 24 ![]() ![]() Czy ktoś chętny na pomoc w sprzątaniu w domu ?? mam sajgon trzeba się ogarnąć ![]() Mała na cycku to chociaż nadrobię . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
W końcu słoneczko wyszło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Demeter - ja dokarmiam odrobine bo przez ostatnie 4 tyg przybral duzo mniej niz przez 1 miesiac. Jak macie dobra wage to mm tylko krzywde zrobisz. Dziecko nie moze byc przekarmione. Mi tez mowili dokarmiac a wtedy jeszcze bylo dobrze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Demeter - doczytalam. Jak przybiera to nie ma potrzeby mm. A ze zasypia przy cycu to tak jak moj. Ja dawalam wode czasem popil odrobine i bylo ok. Jak glodny to woda nie przejdzie. Tez jestem za wstrzymywaniem sie z mm ale u nas to juz nie jest "taka uroda" jak ostatnio bylo 90 gram w tygodniu tylko. Gdyby byls norma choc minimalna to ok ale tak to nie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
moni_ka.g i Demeter wierzcie w siebie i jak karmicie piersią to karmcie i nie słuchajcie innych mi też teściowa, że mała płacze że głodna bo na cycu ciągle wisi tż się też udzieliło. Ale ja swoje argumenty i skończyło się gadanie.
Jeśli mała wisi cały dzień na cycu to mleko tryskać nie będzie ale ona sobie wyciągnie poprzez ssanie tyle ile potrzebuje. W dni takie gdzie śpi po 2-3 godziny nieraz 4 jedzenia mam pełno piersi twarde. Nawet ostatnio wyciągnęłam znowu laktator żeby odciągnąć troszkę pokarmu i mieć w razie wyjścia do fryzjera czy gdzieś żeby tż mógł ją nakarmić jak zostanie i żeby nie robił mm. Ja mm dokarmiłam może 4-5 razy i to robiłam po 30 max 60 ml więc nie za dużo. Ale jak ostatnio zaczęłam odciągać jak mała spała tyle godzin a piersi zaczynały boleć to udało mi się np. wczoraj odciągnąć 160 ml! oczywiście dwa razy ściągałam ale zawsze coś. I teraz jak ma marudny dzień i nie śpi mi wisi na cycu a cycki bolą to odstawiam ją i daję troszkę mleka widzę że nie chce zabardzo pić to znaczy że najedzona. Jak przysypia przy cycu trzymam ją do max 30 minut i odstawiam bo ona sobie ciumka bokiem po brodzie mleko leci ![]() Z resztą tak sobie postanowiłam że do 6 tygodnia będę ją na cycka brać na każde zawołanie i tak długo jak będzie chciała to będzie go miała. Później będziemy się martwić i robić przerwy 2-3 godzinne między karmieniem. Choć dziś ładnie je pomimo iż nie śpi od rana co godzinę i później od 10 do 12 mi wytrzymała teraz nakarmiona leży o dziwo ![]() moni_ka.g moja mała też mało przybiera ale jak pokazuję zdjęcia rodzicom czy ktoś ją widzi po paru dniach to mówią że pyza zaczyna się robić i że rośnie. moni_ka.g może weź malego jako go nakarmisz ponoś zajmij czymś pogadaj do niego i zaczynaj od początku karmienia do następnego niech będzie godzina i coraz dłuższe przerwy wtedy będzie bardziej intensywnie ssał i tak szybko nie przyśnie, próbuj ja tak robiłam i robię jak mała siedzi cały dzień na cycu a mnie sutki bolą to żeby dać im odpocząć przeciągam ją. I tak jak pisze Małpka a jak skończy jeść i ciągle będzie chciał to dajcie wodę w butelce pociumka smoka ![]() Sorki że może tak nieskładnie jak zawsze u mnie ale napisałam się a tu przez przypadek się skasowało i od nowa pisałam ehh. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |||
Wtajemniczenie
|
bry!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze, po prostu mnie dziecko nauczyło jednego nie zakładam danego dnia że posprzątam, ugotuję obiad, coś załatwię..urlop się nazywa macierzyński..a nie perfekcyjna pani domu, i o dziwo im więcej luzuję i im mniej chce zwiać z kanapy od swojego syna, tym bardziej on spokojniejszy a ja ten czas mam.
![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
moni_ka.g może uroda małego taka że on za dużo nie tyje i będzie taki szczuplutki ? nie wiem co ci poradzić,
My jutro mamy usg bioderek i zobaczymy ile mała przytyła, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko pogoda nie wypali :/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki - Filip ma jakaś alergie - idziemy na 17 do pediatry. Ma dużo suchych plamek, były tylko na nóżkach, teraz już nawet plecki. Mam nadzieję, że to uczulenie na coś (proszek, albo moje jedzenie)... Bardzo się boję, żeby nie była skaza albo jakieś cholerne AZS ;(
![]() |
![]() |
#504 |
Wtajemniczenie
|
Jej kochane wspolczuje wam problemów z kp i jedzeniem maluszków.
OC można tak powiedzieć ze misia się zajmuje soba ![]() wychwalam też hustawke pod niebiosa ![]()
![]() |
![]() |
#505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po południu jade do Biedronki mam nadzieję, że będą jeszcze te pampersy, wezmę opakowanie 3 i 4. I do Rossmanna wstąpie bo od dzisiaj ta promocja -40% na kolorówkę i pielęgnację twarzy. Kupię mój ulubiony podkład z Bourjous zamiast 60zł 36zł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() :slinka: ![]() ja dopiero na 15 str eh;/ co do kolczykow ja mam od 2 roku zycia ![]() a i zgadnijcie ile florek wazy? ![]()
![]() |
![]() |
#507 | ||||||
Zadomowienie
|
jeszcze nie widział wnuka
![]() Mama tylko była nas odwiedzić na kilka godzin...Latem pojedziemy na mazury na dłużej to wtedy wnuk się z dziadkiem zapozna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdjęcia piękne! Cytat:
![]() ja na razie zgrzeszyłam dwoma wrapami z maca ![]() ![]() ![]() tak ma być do poniedziałku ![]() Cytat:
Malpka, Karol super ![]() Klementyna, trzymam kciuki za walkę z systemem ![]() Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-05-23 o 12:12 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to widziałaś, warto poczytać: http://www.hafija.pl/p/laktacja_27.html Cytat:
![]() ![]() cudna! ![]() szczęsciara ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 7,5? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
my po szczepieniu ok. przy wkłuciu nie płakał dopiero jak wciskała ten płyn. szczepilismy 6w1, za tydzień pneumokoki bo nie chcielismy tyle na raz. w końcu was nadrobilam
![]() wczoraj się dowiedzielismy ze bedziemy musieli neurologowi wspomniec ze przy lezeniu na brzuchu florek prostuje prawa reke i przy lezeniu na plecach rozklada rece na jezusa. to cos niby neurologiczne eh ![]() studia zalatwilam, index oddalam, zostala tylko praca mgr, oczywiscie z promotorem sie nie widzialam bo byl na konferencji ![]() a i musze sie pochwalic ze moj zarloczek ma juz czasem dluzsze przerwy od jedzenia, godzinka, w porywach do poltorej, jak go dziadki maja sile nosic na rekach ![]() no to zgadujcie ile wazy ![]()
![]() |
#510 | ||||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ehhh nawet nie będe marudzic na pogode -wszystkie wiemy jak jest paskudnie ... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() natura tak sprytnie to wszystko wymysliła ze gdyby faktycznie co 3 mamusi brakowało mleka juz dawno bysmy wyginęli ... ![]() śliczna ![]() ![]() Cytat:
![]() czyli,czyli .... -jak mówi Ninka to papryka ![]() ile Florek moze wazyc? u niego to waga cięzka - trudno mi zgadnąć .....ile ?ile ? Cytat:
![]() jak byłam na szczepieniu to lekarka (baaaaardzo starej daty ![]() ehhhhh a ja jestem padnięta troszkę przez szkołę Kuby -codziennie zadawanie prac domowych .... i do tego na zeszły pon.wiersz,na wtorek prezentacja ,na srode lektura ...na czwartek praca na konkurs i na jutro praca na drugi konkurs (konkursy nieobowiązkowe ale ocene się dostanie)a do tego słówka z angielskiego i inne pierdoły ....
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.