Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-31, 17:15   #1981
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

ja-ika
napisz od czego oszustko oby teraz już było ok
Stary 2013-05-31, 17:18   #1982
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
no napisz bo teraz to mnie będzie ciekawość zżerać pożarłaś coś słodkiego? albo coś słodkiego się napiłaś

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 17:24   #1983
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam powtórne skierowanie na obciążenie glukozą idę w poniedziałek na 8. Pasowałoby w niedzielę od 19 już nic nie jeść no nie? i wiem od czego wyniki mogły być sfałszowane, ale tego tu nie napiszę bo mnie zlinczujecie
smacznego oby tym razem wyszlo ok

co do spania w spiworkach, to ja mlodej nie lubilam w nim klasc, generalnie przykrywalam ja grubszym kocykiem w zimie bo tez zawsze mi sie wydawalo ze jej zimno. a do spania miala pajace/ spiochy + w chlodniejszych miesiacach bodziak z dlugim czy krotkim pod spod.

boze wykoncze sie... nad nami mieszkaja ludzie z dwiema corkami, jedna chuda jak patyk a druga niestety otyla. zaadaptowali poddasze, a co za tym idzie laza po drewnianych stropach, a ta otyla postanowila chyba jak co roku na sezon schudnac co nie co, bo napitala na skakance tak ze juz wscieklizny dostaje skacze centralnie nad moja glowa, czekam teraz tylko na to az zacznie biegac i inne cuda uskuteczniac jak to mialo miejsce w zeszlym roku normalnie nerwicy sie nabawie a jak jej starej zwracalam uwage ze to gruba przesada jest bo potrafi i po 23 to robic, to tylko odparla ze przeciez nie zabroni dzieciom! sie bawic, a dzieci maja 14-17 lat
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 17:25   #1984
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Nie wiem jak TT ale te aventu miala moja kuzynka i od mycia sie takie brzydkie porobily takie styrane a nie uzywala ich jakos specjalnie dlugo.
ooo ja to też zauważyłam na butelkach z Aventu chrześnicy że jakieś takie "styrane" są ale myślałam że wszystkie butelki po prostu od używania się niszczą i odbarwiają na taki pożółkły kolor
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 17:29   #1985
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A ile masz tych grubych śpiworków?Ja mam tylko jeden taki polarkowy bardziej.
ja mam 2 ale nie takie jakieśą mega grube, takie bawełniane
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
1. ja myślę że mu będzie ciepło
3. no raczej tak, te wszystkie pajace raczej chociaż na dzień tez mogą być, tu wsumie nie wiem wyjdzie w praniu
4. ja myślę zakładać pod pajaca body z krótkim
2. jeśli będzie body plus pajac to chyba nie?

ale ja nowicjuszka więc wiesz mogę się mylić
dzięki za odp
Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o numer 1 i 2 to też chętnie posłucham doświadczonych mam. Jeśli chodzi o pytanie 3 to być może tak będzie bo w szafie maleństwa mam ciuszki takie bardziej dzienne- z jakimiś aplikacjami itp i mam takie zwykłe bawełniane pajace bez żadnych gumowych nadruków, żadnych aplikacji itp i być może te pajacyki będą służyły jako piżamki a do snu to ja na pewno będę bodziaka pod pajacyk zakładała. Sama w zimie śpię we flanelowej piżamie bo zmarźluch jestem więc sam bawełniany pajac to jak na moje oko za mało- dodam bodziaki
też tak myślę, że sam pajac to mało, ale wolę zapytać
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 17:36   #1986
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Inwersja, byle do końca remontu
a następnym 10x się zastanowić kogo wziąć do remontu
no teraz to w życiu, bym zbierała kase do momentu aż bym uzbierała na jakąś firmę żeby opłacić robocizne. przynajmniej nie miałabym ich na głowie na co dzień, nie musiała ich żywić, sprzątać po nich, prać, gotować...

ojciec mój przyjechał, głównie do babci, bo oan mu tak jakieś zadania wymyśliła, ale ja go poprosiłam, że chcę na targ po warzywa, owoce, worek pyrek i mięso jakieś na zupe, bo taniej. no i on chce tam pojechać i zobaczyć jak to tam wygląda. więc mówię mężowi, że nie wiem jak jutro będzie z obiadem. to już widzę krzywą minę. no to mu rzuciłam, że "jutro gosposia chce mieć wychodne", a oni niech se odgrzeją bigos, bo jest jeszcze jeden słoik i finito.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
jestem, byliśmy w straży miejskiej, zaryzykowałam, poszłam tam i powiedziałam że to ja zaparkowałam, wypięłam brzuch, pogadałam o ciąży, o pośpiechu i generalnie szybkim tempie życia młodych ludzi no i mi odpuścił mandat
jak to mówią "każdy orze jak może"

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Tak, dzis zaczynam 27tc - mamy ten sam TP

Z nami na szczescie wszystko ok :thumbup::thumbup::thumbu p:
W srodku wszystko sie trzyma jak powinno. Lekarz sie pytal, czy nie mialam ostatnio jakos wiecej aktywnosci, czy gdzies nie jezdzilam, nie robilam za duzo etc. Niestety, musze sie przyznac, ze tak, co bylo troche niezalezne ode mnie :sly:
Ale juz zamknelam zobowiazania, jakie mialam mam wiecej lezec - teraz lezalam 2 dni i dzis czuje sie duzo lepiej. A bole po lewej czy prawej stronie, to w zw.z rozciagajacymi sie wiezadlami.
Poradzil mi jeszcze magnez brac.

Naprawde mialam juz widmo przedwczesnego porodu zwlaszcza, ze ktoras z Was pisala o dziewczynie, ktora rodzila chyba w 24tc i dzidzius nie przezyl...

Dziekuje za kciuki i wsparcie!

A-i zelazo popijamy tylko woda zadna herbata czy kawa.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
uff, dobrze, że dobrze
a co do tabsów, ja wszystkie popijam wodą, jakoś kawą czy herbata bym nie mogła
ale akurat co do żelaza to mam powiedziane, że ma być "kwaśny napój, np. sok pomarańczowy czy woda z cytryną", no i u mnie to jest najczęściej to drugie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Nie martw się, moja teściowa, potrafi powiedzieć do mojego R jak jesteśmy w Polandii, że zrobiła jego ulubione pierożki, bo ja pewnie nie potrafię.... Przy mnie.
też milusia. wczoraj to przemilczłam, ale dziś powiedziałam tż'towi, że jeszcze jedna podobna uwaga to mu odpowiem tak jak teściowa do nich mówi kiedy jej marudzą, że coś jest "be", czyli że ja do jedzenia nie zmuszam, można iść na dół do restauracji i tam się żywić.

no ale dziś, szok normalnie! postawiłam te naleśniki ze szpinakiem i piersią z kurczaka i mu smakowały! wpierdzielał aż mu się uszy trzęsły! dodałam tam nawet ziół prowansalskich trochę (bez nich taki mdły smak jest), ale dodałam też jogurtu greckiego, więc nawet nie poczuł intensywności ziół i nie zczaił, że one tam są, bo wcześniej twierdził, że ich nie lubi zapytał mnie nawet ile wydzieliłam sztukna osobę, to mu odpowiedziałam, że ja nie robię tak żeby na porcje
ale do tej pory jestem pełna podziwu dla samej siebie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Obiecane ślubne
boskie i Wy boscy
a fotograf spisał się na medal, bo zdjęcia na prawdę dobre jakościowo
i piękny kościół

a mieliście/macie mieć jakiś plener też?

Cytat:
tak sobie nadrabiam was wstecz i jak zobaczyłam to zdanie to tak poczułam się solidarnie razem z Tobą Inwersja ja też jak zaczynaliśmy budowę to robiłam sobie ładne kosztorysy i w ogóle a potem jak przyszło co do czego to wszystko się sypało... zanim jakakolwiek robota się zaczynała to mi tyle faktur przywozili do zapłacenia za jakieś graty cholera wie na co komu potrzebne że potem mój kosztorys to można sobie było wziąć i tyłek nim wytrzeć także rozumiem cię jak nie wiem co bo ja też przez to czułam że nie mam żadnej władzy nad tą budową
To ja Cię podziwiam, bo u mnie to maleńkie mieszkanko przy domie to bym wścieku macicy chyba dostała

Cytat:
Dostałam powtórne skierowanie na obciążenie glukozą idę w poniedziałek na 8. Pasowałoby w niedzielę od 19 już nic nie jeść no nie? i wiem od czego wyniki mogły być sfałszowane, ale tego tu nie napiszę bo mnie zlinczujecie
jak ja ide na jakiekolwiek badania, na których musze być na czczo to jem kolacje ok 19h (zwykle kończę tak najpóźniej 19:30 jeść) i w nocy to tylko wodę piję jak mi się coś zachce pić, a raniutko jade na badania. u mnie labolatorium jest czynne od 7:30.

przed glukozą pewnie bym jeszcze słodkiego nie jadła na kolacje tylko może coś w stylu białego sera, pomidorków itp.

kurcze też mam stracha, a teraz pewnie mi da skierowanie jak będę w środę

po pysznym obiadku, bo mnie i meżowi również smakował, nie tylko teściowi zjadłam truskawy od taty, ale widać, że to jeszcze nie ten smak co powinien być, bo mutanty-giganty i dość wodniste i potem banana z lodówy
młodemu banan raczej bardziej przypadł do gustu teraz mi skacze po pęcherzu i piczce. ten drugi zakres to jego debiut i nie powiem, wolałabym żeby po dzisiejszej premierze spektakl zdjęli z repertuaru...
Stary 2013-05-31, 17:40   #1987
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
smacznego oby tym razem wyszlo ok

co do spania w spiworkach, to ja mlodej nie lubilam w nim klasc, generalnie przykrywalam ja grubszym kocykiem w zimie bo tez zawsze mi sie wydawalo ze jej zimno. a do spania miala pajace/ spiochy + w chlodniejszych miesiacach bodziak z dlugim czy krotkim pod spod.

boze wykoncze sie... nad nami mieszkaja ludzie z dwiema corkami, jedna chuda jak patyk a druga niestety otyla. zaadaptowali poddasze, a co za tym idzie laza po drewnianych stropach, a ta otyla postanowila chyba jak co roku na sezon schudnac co nie co, bo napitala na skakance tak ze juz wscieklizny dostaje skacze centralnie nad moja glowa, czekam teraz tylko na to az zacznie biegac i inne cuda uskuteczniac jak to mialo miejsce w zeszlym roku normalnie nerwicy sie nabawie a jak jej starej zwracalam uwage ze to gruba przesada jest bo potrafi i po 23 to robic, to tylko odparla ze przeciez nie zabroni dzieciom! sie bawic, a dzieci maja 14-17 lat
zainwestuj i pod wycieraczką podłóż 'pas odchudzający mango' jaka mala, drobna sugestia...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 17:42   #1988
agusiamaskota
Wtajemniczenie

inwersja - pleneru nie mamy

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 17:46   #1989
inwersja
dryfuję słowami

aaa.. na śniadanie braklo mi chleba, zjadlam platki na mleku, dosypalam otrębów i mam normalnie brązowy dzień

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
inwersja - pleneru nie mamy
nam na plenerze bardziej zależało niż na weselu choć nie ma co wróciliśmy stamtąd zorani jak konie po westernie

2 razy byliśmy - od rana do wczesnego przedpoludnia, i potem popoludniu do wieczora. normalnie tyrka, od tej pory juz wierze, ze praca modelek jest ciężka i mega fizyczna

no ale oplacalo sie, bo efekt nas zachwycil

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-05-31 o 17:48
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 17:50   #1990
butterfly20
Zakorzenienie

Mój biedny mąż zjechał za chipsami wszystkie sklepy w okolicy, kupił na sąsiednim osiedlu dopiero.Biedak.

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
ja mam 2 ale nie takie jakieśą mega grube, takie bawełniane

dzięki za odp

też tak myślę, że sam pajac to mało, ale wolę zapytać
Ale to masz takie nie wypełnione niczym puchatym?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 17:51   #1991
bajka1807
Zakorzenienie

tylko dziewczyny pamietajcie ze zdrowa trzustka radzi sobie ze slodyczami bez problemu i nawet jak sie wieczorem slodyczy nazrecie to ma to tylko i wylacznie przeklad na cukier na czczo a nie na cukier po obciazeniu. po obciazeniu oddzialywanie ma tylko glukoza ktora wypijecie wiec jesli wynik jest wysoki to znaczy ze cos jest nie tak i nie ma tu mowy o pomylce. wiec dla mnie powtorka badania w przypadku gdy cukier na czczo jest ok a po obciazeniu zly jest bez sensu bo to tylko oszukiwanie samej siebie.
ale to moje zdanie z ktorym nie musicie sie zgadzac
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 17:54   #1992
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
tylko dziewczyny pamietajcie ze zdrowa trzustka radzi sobie ze slodyczami bez problemu i nawet jak sie wieczorem slodyczy nazrecie to ma to tylko i wylacznie przeklad na cukier na czczo a nie na cukier po obciazeniu. po obciazeniu oddzialywanie ma tylko glukoza ktora wypijecie wiec jesli wynik jest wysoki to znaczy ze cos jest nie tak i nie ma tu mowy o pomylce. wiec dla mnie powtorka badania w przypadku gdy cukier na czczo jest ok a po obciazeniu zly jest bez sensu bo to tylko oszukiwanie samej siebie.
ale to moje zdanie z ktorym nie musicie sie zgadzac
ja póki co nie mialam tego badania, ale teraz pewnie mi je da i juz sie stracham
Stary 2013-05-31, 17:56   #1993
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki Ja dzisiaj tylko na chwilę, bo mam problem z oczami. Szczypały mnie od kilku dni i przedwczoraj byłam okulisty i dostałam jakieś krople gęste w żelu nawilżające. Dzisiaj rano wstaję i coś mnie kłuje w oko, patrzę - a tam taka grudka przezroczysta. Mąż spojrzał i mówi, że to na pewno ta maść mi zaschła i trzeba wydłubać ale się nie dało jakoś choć próbowaliśmy. Więc znowu do okulisty - i mam cystę na oku do tego jakieś grudki na spojówkach - podobno wygląda to na podłoże alergiczne. Mam antybiotyk do oczu na 7 dni i jak mi nie zejdzie, to trzeba będzie nakłuwać

A poza tym to miałam całkiem przyjemny dzień, prawie w całości na zakupach. Byliśmy w nowej IKEI i kupiliśmy stolik do salonu za 69zł i parę innych drobiazgów oglądałam też łóżecaka, ale one wszystkie mają rozmiar 120x60, więc chyba trochę małe?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 18:01   #1994
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

nam na plenerze bardziej zależało niż na weselu choć nie ma co wróciliśmy stamtąd zorani jak konie po westernie
o Jezu ja też pamiętam że po plenerze to byliśmy zjechani na maxa.. wcześniej mieliśmy jeszcze jakieś pomysły na więcej miejsc do obejścia żeby zdjęć fajnych porobić ale jak od rana do późnego popołudnia tyraliśmy jako modele latając po trawie, po sianie, po parku, po torach, po wszystkim tak już w końcu niemalże uciekliśmy temu fotografowi żeby dał nam już spokój, niech coś wymyśli z tych zdjęć co ma a my już więcej nie chcemy bo jak zaraz nie pojedziemy do domu to dokonamy swego żywota przed obiektywem na samo wspomnienie tego całodziennego biegania w ślubnej kiecce, welonie i ciągłego uśmiechania się jestem zmęczona
a co najlepsze moja siostra jeździła z nami jako taka asystentka- przynieś wynieś pozamiataj i mieliśmy wśród gadżetów butelkę wina i jak ją otworzyliśmy do zdjęć tak zamknąć jej nie mogliśmy i siostra musiała ją trzymać i już z nudów zaczęła popijać to winko tak że po kilku godzinach takich rumieńców dostała i tak się wyluzowała że jej wszystko jedno już było gdzie te zdjęcia i w ogóle
Stary 2013-05-31, 18:02   #1995
dirtymagic85
Zadomowienie

hejo

Samba dobrze, że szyjka się nie skraca, tylko wiesz, bądź grzeczna

Snow White cieszę się, że po wizycie u ciebie wszystko dobrze też

Agusiamaskota piękna para z Was, sentymentalnie mi się zrobiło, bo my z tżem w niedzielę mamy rocznicę swojego ślubu

Aamelka super, że udało ci się załatwić sprawę z tą strażą, spryciurko masz dobry bajer

Kaśka a tobie to wolno już tak szaleć, że ty chwasty powyrywałaś koło domku??

A ja wypłaty dziś niestety nie dostałam, szkoda, bo jadę na debecie, ale co tam, musiałam sobie humor poprawić i nakupiłam dziś ciuszków trochę, czuję się jakbym ubiła interes życia, bo znalazłam w ciuszkach rzeczy nowiutkie i w stanie idealnym, zero oznak użycia, to lepiej niż na Allegro nawet, bo dałam w sumie 100zł za 13 ubranek+ niedrapki, skarpetki, czapka i takie cos nie wiem co, chyba do podkładania pod buzię albo do rączki bez żadnych przesyłek! Chyba się przekonam do SH, bo to na prawdę patrząc na jakość i cenę lepiej wychodzi Kwestia wyszukania czegoś nieużywanego praktycznie, no ale widzę, ze to możliwe
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 18:04   #1996
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
a ja chyba zaraz sobie wyjmę z szafki maszynkę do robienia waty cukrowej- kto chce? dostałam taką mini na gwiazdkę

Cytat:
trafiła się fajna okazja i nas z tżtem poniosło i kliknęliśmy "kup teraz" aaaale się cieszę normalnie ekstaza
my już fotelik mamy na szczęście więc to był największy zakup i wreszcie jest z głowy w sumie to moi rodzice fundują wózek więc radość jeszcze większa że mamy wózek i wciąż ani złotówki mniej na koncie

ślicznie wyglądaliście masz przystojnego męża
aaaa gratuluję!
my też kupujemy wózek tylko czekamy aż babka nam powie co i jak z wysyłką więc jeszcze nie chcę zapeszać...

Cytat:
właśnie nie wiem Matal, Misia i Ladan gdzieś uciekły
ja korzystałam z D.
Stary 2013-05-31, 18:04   #1997
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
oglądałam też łóżecaka, ale one wszystkie mają rozmiar 120x60, więc chyba trochę małe?
120x60 to standardowy wymiar łóżeczka. Nasza 2 letnia chrześnica dalej w takim łóżeczku śpi i jeszcze trochę pośpi więc nie takie małe. Są jeszcze łóżeczka 140x70 ale jak dla mnie to już za duże także ja biorę to normalne 120x60
Stary 2013-05-31, 18:07   #1998
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
o Jezu ja też pamiętam że po plenerze to byliśmy zjechani na maxa.. wcześniej mieliśmy jeszcze jakieś pomysły na więcej miejsc do obejścia żeby zdjęć fajnych porobić ale jak od rana do późnego popołudnia tyraliśmy jako modele latając po trawie, po sianie, po parku, po torach, po wszystkim tak już w końcu niemalże uciekliśmy temu fotografowi żeby dał nam już spokój, niech coś wymyśli z tych zdjęć co ma a my już więcej nie chcemy bo jak zaraz nie pojedziemy do domu to dokonamy swego żywota przed obiektywem na samo wspomnienie tego całodziennego biegania w ślubnej kiecce, welonie i ciągłego uśmiechania się jestem zmęczona
a co najlepsze moja siostra jeździła z nami jako taka asystentka- przynieś wynieś pozamiataj i mieliśmy wśród gadżetów butelkę wina i jak ją otworzyliśmy do zdjęć tak zamknąć jej nie mogliśmy i siostra musiała ją trzymać i już z nudów zaczęła popijać to winko tak że po kilku godzinach takich rumieńców dostała i tak się wyluzowała że jej wszystko jedno już było gdzie te zdjęcia i w ogóle

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
120x60 to standardowy wymiar łóżeczka. Nasza 2 letnia chrześnica dalej w takim łóżeczku śpi i jeszcze trochę pośpi więc nie takie małe. Są jeszcze łóżeczka 140x70 ale jak dla mnie to już za duże także ja biorę to normalne 120x60
ja będę brać łóżeczko/tapczanik 140x70
dokładnie to: http://allegro.pl/lozeczko-tapczan-a...199714684.html
Stary 2013-05-31, 18:14   #1999
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
superowe
ja raczej wezmę to mniejsze 120 na 60 bo teraz nie mam gdzie większego do naszego pokoju wsadzić a z resztą za 2-3 lata mam nadzieję że będziemy się już przeprowadzać do nowego domku i wtedy kupię dziecku jakiś zestawik mebli do własnego pokoju a do tego łóżeczka mam nadzieję że kolejnego bobaska wsadzimy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 18:15   #2000
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny w pon babka daje kurierowi wózek czyli we wtorek będziemy go mieć
Tako Laret fioletowo-szary

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-05-31 o 18:17
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 18:19   #2001
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
A mi się zachciało pracy na lipiec-sierpień Ale w sumie 3 tysiące drogą nie chodzi, na wózek będzie
co będziesz robić?

Cytat:
Mój biedny mąż zjechał za chipsami wszystkie sklepy w okolicy, kupił na sąsiednim osiedlu dopiero.Biedak.
ale jaki dzielny i wytrwały
mój by poszedł do najbliższego sklepu i jeśli by nie znalazł, wróciłby do domu z zamiennikiem

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 18:20   #2002
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
super może i mój sprzedawca w poniedziałek nada kurierowi wózek i we wtorek będzie już u nas
Stary 2013-05-31, 18:25   #2003
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
super może i mój sprzedawca w poniedziałek nada kurierowi wózek i we wtorek będzie już u nas
tylko, że my kupujemy używkę
no i kurier za pobraniem, więc dopiero jak dam mu kasę to uwierzę, że kupiłam

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Tako Laret fioletowo-szary, 3w1, ze wszystkimi akcesoriami, spacerówka prawie nieużywana, gondola 4,5 miesiąca.. rysek prawie wcale, koła i opony w świetnym stanie! za 800 zł. plus 70 zł kurier

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-31, 18:26   #2004
ja :)
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Melduję się tuż przed weekendem Dzisiejsza noc mnie wykończyła - całą noc mi się śniło co muszę dokończyć w pracy przed urlopem - oczywiście w dużym ubarwieniu. Dodatkowo śniły mi się osobyz podstawówki, których nie widziałam już dobrych kilka lat. O so chodzi

Nie miałam szansy Was nadrobić, ale przy najbliższej przerwie na pewno to zrobie A tymczasem wracam do pracy..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 18:40   #2005
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Ale to masz takie nie wypełnione niczym puchatym?
Jest wypełnienie zobacz w którymś moim poprzednim poscie ze środy - wstawilam zdjęcie spiworka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...

Edytowane przez kropla_deszczu
Czas edycji: 2013-05-31 o 18:42
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 18:41   #2006
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
to u nas podzielił to na dwie tury, bo by się nie dało w słońcu wytrzymać. rano poszliśmy na PKP i akurat udało nam się dorwać pusty pociąg który skończył bieg, a maszynista pozwolił z niego skorzystać i nas tam nawet zamknął żeby nikt nie przeszkadzał także farta mieliśmy
potem do domu, szybki prysznic i do banku, bo trzeba było kasiorę uzbieraną na konto wpłacić, kupić eurasy na wyjazd itp
potem na obiad i spowrotem w kieckę musiałam wsiąść i jechaliśmy najpierw jakieś 20km za Sieradz do muzeum kolei, a potem ze 30km w drugą stronę na łąkę słoneczników

wróciliśmy zjechani i totalnie uflagani. miała kiecka była cała szara, a na dole brązowa, pończochy podarte.. normalnie jak ulicznica wyglądałam a od uśmiechania na pokaz to mnie policzki bolały

no i znów prysznic i szybko spać, bo gdzieś ok. 1 w nocy trzeba było wyjechać do Wawy na lotnisko, żeby na wcześnie rano dotrzeć
Stary 2013-05-31, 18:43   #2007
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
tylko, że my kupujemy używkę
no i kurier za pobraniem, więc dopiero jak dam mu kasę to uwierzę, że kupiłam
Tako Laret fioletowo-szary, 3w1, ze wszystkimi akcesoriami, spacerówka prawie nieużywana, gondola 4,5 miesiąca.. rysek prawie wcale, koła i opony w świetnym stanie! za 800 zł. plus 70 zł kurier
ja też wzięłam przesyłkę pobraniową i zapłacę dopiero jak zobaczę że dostałam wózek, cały i zdrowy w wymarzonym kolorze bo z tym kolorem Europe podobno kłopot jest i trzeba czekać ja za 1499zł kupiłam mój wózio XA i w cenie jest już torba X-bag która kosztuje ze 150zł poza zestawem, a do tego dodają folię na spacerówkę której normalnie nie ma w zestawach, a na stronie bobowózków kosztuje aż 89zł i jeszcze uchwyt na kubek/butelkę, który sprzedają po 29zł także będę miała dodatkowe gadżeciki ułatwiające życie nie mogę się doczekać
Stary 2013-05-31, 18:46   #2008
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
co będziesz robić?

to praca w antykwsriacie

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 18:51   #2009
kaska87
Zakorzenienie

alarm!!!!!!!!!!! mam na drzewie już jedną czerwoną czereśnię o mamo, ja nastawiłam się, że jeszcze ze -3 tygodnie, a może i za tydzień już będę jak bączek wpierdzielać
rodzice u mnie byli, bo uznali, że się na spacer przejdą i przynieśli mi miodzik tata od jakiegoś gościa kupuje już zjadłam z nim kanapkę, a teraz herbatę z miodem i cytryną piję bo pomaga mi na zgagę
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
no ale dziś, szok normalnie! postawiłam te naleśniki ze szpinakiem i piersią z kurczaka i mu smakowały! wpierdzielał aż mu się uszy trzęsły! dodałam tam nawet ziół prowansalskich trochę (bez nich taki mdły smak jest), ale dodałam też jogurtu greckiego, więc nawet nie poczuł intensywności ziół i nie zczaił, że one tam są, bo wcześniej twierdził, że ich nie lubi zapytał mnie nawet ile wydzieliłam sztukna osobę, to mu odpowiedziałam, że ja nie robię tak żeby na porcje
ale do tej pory jestem pełna podziwu dla samej siebie
super widzisz jaka zdolna jesteś ale też bym takiego naleśniczka zjadła
Cytat:
eee tam biedak, ma żonę w ciąży to raz a dwa, że autem był hehe biedne te nasze chłopy
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Ja dzisiaj tylko na chwilę, bo mam problem z oczami. Szczypały mnie od kilku dni i przedwczoraj byłam okulisty i dostałam jakieś krople gęste w żelu nawilżające. Dzisiaj rano wstaję i coś mnie kłuje w oko, patrzę - a tam taka grudka przezroczysta. Mąż spojrzał i mówi, że to na pewno ta maść mi zaschła i trzeba wydłubać ale się nie dało jakoś choć próbowaliśmy. Więc znowu do okulisty - i mam cystę na oku do tego jakieś grudki na spojówkach - podobno wygląda to na podłoże alergiczne. Mam antybiotyk do oczu na 7 dni i jak mi nie zejdzie, to trzeba będzie nakłuwać
bidulko mam nadzieję, że szybko Ci lekarz oczka wyleczy
ja chyba też chcę łóżeczko z IKEI- na pewno chcę białe
Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Kaśka a tobie to wolno już tak szaleć, że ty chwasty powyrywałaś koło domku??
no nic się nie dzieje, więc chyba mogłam, ale ja mam taki wózeczek ogrodowy więc na siedząco to robiłam i w cieniu

Cytat:
ja korzystałam z D.
pogodzeni
Cytat:

śliczne tylko troszkę drogie, bo ja później kupię jakieś bardziej dorosłe łóżeczko dla Mikusia, bo będzie łóżeczko dla siostrzyczki odstąpić

Cytat:
superowe
ja raczej wezmę to mniejsze 120 na 60 bo teraz nie mam gdzie większego do naszego pokoju wsadzić a z resztą za 2-3 lata mam nadzieję że będziemy się już przeprowadzać do nowego domku i wtedy kupię dziecku jakiś zestawik mebli do własnego pokoju a do tego łóżeczka mam nadzieję że kolejnego bobaska wsadzimy
macie plan jak my wiosna 2017 mam zamiar urodzić siostrzyczkę dla Mikusia
Cytat:
na razie lepiej linka nie podawaj, bo wiesz jak jest gratulacje!

Cytat:
super cena i wózek sobie wygooglowałam i ładny jest

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-31, 18:55   #2010
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Za jaki okres dostałaś, że wyszło Ci dużo? za okres trwania L4, czyli pewnie ponad miesiąc?
Ja też dostałam wypłatę, ale 20% pensji i nie kumam o co chodzi Z tym, że to od pracodawcy, więc możliwe, że reszta przyjdzie z ZUS, ale dziwnie jakoś. Muszę w poniedziałek zadzwonić do księgowej co to za pieniądze
Za miesiąc, bo ja od 13 maja jestem za zwolnieniu, więc pracodawca zapłacił mi za 1-13 maja pensję i 14-31 maja l4
Tzn. dostałam mniej niż pensji, ale grosze mniej
Spodziewałam się ze 100 zł mniej

Cytat:
ej ja tez tyle ze omylkowo mam wpisane na pierwszej stronie 7.09 Matall zmienisz mi ?
Done

Cytat:
Part 2
Śliczne

Cytat:
właśnie nie wiem Matal, Misia i Ladan gdzieś uciekły
Ja rano robiłam pranie i takie tam, korzystając z dobrego samopoczucia, potem była u mnie psiapsióła, a potem skoczyłyśmy do IKEA po pościel dla młodego i już schnie
WIELKA JEST, 2 razy się nią owinie dookoła
A i czuję się dobrze mimo dosyć aktywnego dnia, ale jako, że od 6 dni brzuch cacy, to jest cacy

Cytat:
Super, że się udało

Ja licytuję, ale chyba nie wygram
To nic, najwyżej w sierpniu kupimy nowy

A w ogóle zdecydowałam się kupić używaną kołyskę dla małej, bo wejdzie mi koło łóżka i na jakieś 5 miesięcy nie będę się martwić, gdzie łóżeczko postawię
Także zaczynam oglądać kołyski na allegro
I w związku z tym nie wiem, czy nie będę szukać innego leżaczka Bo jak coś, to na płasko mogę zawsze kołyskę wziąć do drugiego pokoju i nie wiem, czy jest sens leżaczko-łóżeczko kupować. Chyba nie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości