|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przed i po - czyli wasze makijaze :D
dokaldnie...
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
kiciulec wyglądasz świetnie!
bardzo lekki, niewidoczny makijaż ![]() Macie rację, trądzik przechodzi z wiekiem, ale czasem trzeba "trochę" czekać, jakby nie patrzeć najlepsze lata życia bo wiek młodzieńczy A i nierzadko zdarza się tak, że trądzik występuje po 20-stce czy nawet po 30-stce. W silnych przypadkach jest to choroba i trzeba (!) to naprawdę leczyć, lekka postać to niech będzie, powiedzmy tylko defekt kosmetyczny, który można łatwo zatuszować makijażem. Trądzik strasznie wpływa na samopoczucie, samoakceptację, poczucie wartości i chociażby dlatego warto to leczyć. Ja mam już taką psychikę, że źle się czuję nawet z jednym małym pryszczem na twarzy, mimo że nikt oprócz mnie tego nie widzi. Po prostu obsesja . Z tego to nie wiem czy się kiedyś wyleczę. Lubię makijaż, chociaż chętnie poprzestałabym jedynie na pomalowaniu ust i oczu, ale niestety muszę więcej. Są dni kiedy nawet z makijażem źle się czuję bo mam świadomość że pod nim cera nie jest zdrowa.
|
|
#424 |
|
Wtajemniczenie
|
Aj dziewczyny, dziewczyny
podany przez was link jest przykładem programu Extreme Makeover, czyli oprócz makijażu, fryzury i fotoszopa oglądacie również efekty operacji plastycznch niby skąd te nagle powiększone biusty? przyjrzyjcie się drugiej od lewej na samym dole babce- to makijaż powiększył jej biust i wybielił zęby?
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mówimy tutaj o regule jaką jest to, iż makijaż naprawdę potrafi zrobić wiele dobrego dla urody
|
|
|
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
kiciulec- b. ładnie pomalowane oczy pasuja do kolory oczu
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
Kiciulki bardzo zmyslowy makijaz,tak jak trzeba,slicznie wydobywa piekne oczka
|
|
|
|
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
Kiciulcu, straszna czarna krecha dookoła oczu
Całosc wyglada ladnie, ale ta czarna krecha... odstrasza mnie, no ale kwestia gustu.Natomiast wpadłam dzisiaj rano na naprawde fantastyczną strone z niesamowitą metamorfozą! http://www.joemonster.org/article/71...a-zmienna-jest Rewelacja, prawda? Nie wiedziałam, że można się aż tak zmienić!
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#431 |
|
Przyczajenie
|
Ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To dopiero są metamorfozy!!!!!!!!!!!!!! ! |
|
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne kobieta o stu twarzach
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
kobieta zdecydowanie zmienną jest.
A co do wcześniejszych opinii o trądziku - dziewczyny zapominacie, że trądzik, choć jest jedą z częściej występujących chorób skóry, to nie jedyną. Są jeszcze chorobu skóry, które nie mogą byś leczone, np bielactwo czy plamy ogniste. A dziewczyna, zwłaszcza w młodym wieku chce się sobie i innym podobać. A w takich wypadkach jedynym wyjściem jest makijaz (czesto dość mocno kryjący). I to nie dlatego, że dziewczyna chce, tylko dlatego, że musi. Bo po co ma się wstydzić wychodzić bez makijażu do ludzi. Już lepiej się pomalować. Bo zawsze znajdzie się jakaś życzliwa osoba, która skomentuje w niemiły sposób dany defekt skóry. A takie komentarze bardzo ranią. Zawsze jak czytałam te opinie dziewczyn (i chłopaków), że jakaś laska ma tapete na twarzy, to chciałam poprosić o odrobinę rozwagi przy rzucaniu tego typu komentarzy. Nalezy się wtedy zastanowić, czy dziwczyna nie ma czasem, np jakichś poważnych przebarwień. Pamiętajcie, nie oceniajcie ludzi pochopnie, bo nie każdy kto się maluje robi to dla przyjemności. Czasami robi to bo musi.
|
|
#435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak, ta babka ma pępek na wysokosci biustu! yyy, a nawet odwrotnie ![]() Hm, słuchajcie, a co powiecie na taki wątek? Robienie nie takich "zwykłych" mejkapów, ale własnie takich... aktorskich? Razem z fryzurą, przebraniem itd. Moze być drwal, pielęgniarka, dresiara, femme fatale, wampirzyca... co tylko przyjdzie do głowy Oczywiscie zrobienie sie na Murzynke moze byc trudne bez jakis specjalnych farb do ciała, ale reszta? Kurcze, mnie strasznie naszła na to ochota i cholernie załuje, ze nie mam aparatu, zeby zacząć taki wątek...
|
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
czarna krecha u Kiciulca? nie widzę, a na pewno by mi sie rzuciła w oczy bo sama jestem bardzo wyczulona na punkcie takich właśnie krech u kobiet spotykanych na co dzień
Enigma1985 doskonale Cię rozumiem . Nie wychodziłam (i wciąż nie wychodzę) z domu bez makijażu bo źle się czuję. Bywa i tak, że źle się czuję w tapecie( niech im będzie, że tapecie ) ale sama wiem co to znaczy, gdy ktoś ci się przygląda z obrzydzeniem i komentuje twój wygląd, co wcale nie było budujące gdy się miało -naście lat. Po prostu było przykro . Wczesne wstawanie, by wszystko zatuszować, niewychodzenie na imprezy i w ogóle izolowanie się od ludzi, unikanie kontaktu wzrokowego- tak, to wszystko przeszłam. Trądzik mija, niska samoocena i strach przed brakiem akceptacji ze strony niektórych ludzi pozostają. Teraz mam poniekąd gdzieś, co kto myśli o trądziku i niech go uważa nawet za błahy problem, ja wiem co przeszłam
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choc wiem ze w dużym stopniu poprawia wygląd.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
http://www.dorota.tv/retouch/retouch18.html
tia patrzcie na to ![]() a to jeszcze ja tutaj nizej
największa jędza w tym kurniku !!! Edytowane przez Monicoor Czas edycji: 2007-04-12 o 20:25 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
A ja nadal uwazam,ze makijaz SAM potrafi czynic cuda. Bez chirurgii i fryzur,wszystko mozna wymodelowac by wygladalo korzystniej,niekoneicznie idealnie,bo po co,ale lepiej,a najwazniejsze to wyeksponowac to,co mamy najpiekniejszego i tyle.
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie ze tak ja nie zaprzeczam temu, chodzilo mi konkretnie o ten link ze tam nie ma JEDYNIE makijazu, wiec te kobity byly kiepskim dowodem na to co mowisz i co ja takze popieram.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
Lol, własnie pokazałam chłopakowi foty Kiciulca przed i po i poprosiłam, żeby powiedział gdzie ładniej.
Zawachał się i stwierdził, że zdecydowanie tam gdzie makijazu nie ma Troche mnie to zdziwiło wiec na wszelki wypadek dopytałam sie z 3 razy, ale tak, zgadza się, wcale sie nie pomylił :PBtw. jak tam nie ma czarnej kreski to niby co jest na dolnej powiece? Twarz 2 razy bielsza niz byla wczesniej i wyczarnione oczy.
|
|
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie umarłam![]() Dzięki dziewczyny za podniesienie na duchu ![]() Makijaż w rzeczywistości był dużo mocniejszy, ale aparat zeżarł kolory. Jak to jest że koloru czerwieni z mojej twarzy nie zje, ale kolor cieni juz tak? Tralalinka cienie są zdobyczne od ciotki ze stanów, taki kuferek noname
|
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
Łałł... brawa za odwagę wszystkim dziewczynom, które zamieściły fotki. Ja się muszę przełamać dopiero
|
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
Przejrzałam cały wątek i stwierdzam, że wszytskie dziewczyny, które wkleiły swoje zdjęcie przed-po są bardzo ładne i naprwde nie rozumiem ich rozterek. U żadnej nie ma spektakularnej różnicy w wygdlądzie bez lub z makijażem. Ja mam bardzo jasną oprawę oczu, jestem blondynką i mam jasną cerę. Na co dzień maluję tylko oczy, tzn. tuszuję rzęsy i robię kreskę na dolnej powiece. Nigdy nie pokazałabym się bez makijażu. Jestem bez niego zupełnie inną osobą. W makijażu wyglądam nie najgorzej, ale bez...dramat! Mam zdrową cerę, ale po prostu moja twarz jest bez wyrazu. Zawsze miałam na punkcie fioła. No, bo co z tego, że ktoś mi mówi, że jestem ładna, kiedy wiem, że gdybym była bez makijażu, to już by tak nie powiedział. Zresztą znajomi potwierdzają, że w makijażu jestem całkiem inna, czyt. lepsza. Myślę, że jest to problem wynikający przede wszytskim z tego, że nie mam naturalnie ciemnej oprawy oczu. Gratuluję wszytskim dziewczynom, które zamieściły tu swoje zdjęcia odwagi.
|
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
ja również nie wyobrażam sobie siebie bez makijażu!! od dziecka mam problemy z rumieniącymi sie policzkami, choc teraz ten efekt jest mocno oslabiony i nie placze z tego powodu, co kiedys sie zdarzalo
![]() mam natomiast spore problemy z cerą (pryszcze, uczulenia i podrażnienia) i muszę zawsze mieć na buzi podkład, bo bez niego poprostu źle się czuję... raczej nie wykonuję na codzien pełnego makijażu, tylko podkład tusz i błysczyk, natomiast na większe wyjscia lub dla zabawy kosmetykami w domu - robię mocniejszy makijaż![]() ciężko znaleźć zdjęcia na ktorych nie mam makijażu, bo stronie wtedy od aparatu jak mogę, a teraz mam akurat bardzo podrażnioną twarz i nie chcę się dołować jeszcze bardziej , więc zdjęć nie będę sobie robic dlatego też zamieszczam to co znalazłam, musialam powiekszyc jakies grupowe zdjecia i wyciac zeby bylo cokolwiek widac bez makijażu wyglądam jakby mnie nie było:|![]() a inne moje makijaże mozna zobaczyc gdzies na MM, choć ostatnio się nie udzielam neistety ![]() Pozdrawiam wszystkie piękne panie, bo i same piękne tu na wizażu są jak dla mnie wiekszość z Was nie powinna się malowac!! bo bez "tapety" jesteście najpiekniejsze!!ps. trzy pierwsze zdjęcia bez makijażu (wydaje mi się że na 3cim mam puder, choc szczerze nie pamietam, bo juz dawno robione ), kolejne już z. wybrałam oczywiscie te "ładniejsze" zdjęcia, w rzeczywistości moja cera wygląda dużo gorzej, szczególnie jak mi się różowią policzki:/
MY IDEA OF HAPPINESS HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED "Wierzę w styl, a nie modę" RL Edytowane przez mi.a Czas edycji: 2007-09-07 o 23:24 |
|
|
|
|
#449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba ze wstawilas takie na ktorych Twoja skora wyglada wybitnie dobrze... Ja na cere (mimo ze jest obiektywnie patrzac problematyczna) nie narzekam szczegolnie, a moja jak ma wybitnie dobre dni to wyglada i tak o wiele gorzej od Twojej
|
|
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydawało mi się, że jak pokaże twarz w te lepsze dni kiedy nie musze uciekac przed wszystkimi bez makijażu, to będzie widać roznicę PRZED i PO...naprawdę w większość dni mam co ukrywać dlatego mam niewiele zdjec bez makijazu:/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.

bo zdarza mi się takie widywać), a wręcz tylko podkreslić kobiece piękno.

A i nierzadko zdarza się tak, że trądzik występuje po 20-stce czy nawet po 30-stce. W silnych przypadkach jest to choroba i trzeba (!) to naprawdę leczyć, lekka postać to niech będzie, powiedzmy tylko defekt kosmetyczny, który można łatwo zatuszować makijażem. Trądzik strasznie wpływa na samopoczucie, samoakceptację, poczucie wartości i chociażby dlatego warto to leczyć. Ja mam już taką psychikę, że źle się czuję nawet z jednym małym pryszczem na twarzy, mimo że nikt oprócz mnie tego nie widzi. Po prostu obsesja 

ale mówimy tutaj o regule jaką jest to, iż makijaż naprawdę potrafi zrobić wiele dobrego dla urody 

) ale sama wiem co to znaczy, gdy ktoś ci się przygląda z obrzydzeniem i komentuje twój wygląd, co wcale nie było budujące gdy się miało -naście lat. Po prostu było przykro