Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-10, 08:52   #3091
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Mam pytanie

Czy jakiś zaopatrujecie apteczki dla maluszków?

Jeśli TAK CO CZYM??
ja to tylko sól fizjologiczną w ampułkach i onisept do pępka zamierzam kupić, a po resztę tż będzie biegał na bieżąco do apteki

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:53   #3092
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Mam pytanie

Jeśli TAK CO CZYM??
Ja na razie nie zaopatruję niczym apteczki bo w bloku obok mam aptekę czynną od pn do nd a niedaleko całodobową i szpital, więc jak coś to wyślę TŻ

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
dzień dobry

W nocy już sra.am w gacie, bo przed 12 w nocy tak zaczęły walic pioruny i sie błyskać, że aż się coś robiło z nerwów mna telepało, ale na szczęscie przeszła ta burza bokiem bo inaczej mogła być powtórka z zalania

Gratuluję wszystkich nowo rozpoczętych tygodni

Trzymam kciuki za wizyty

Perse lekarze wiedzą co robią jesteś pod dobrą opieka i na pewno podejmą decyzję najlepszą dla Artusia i Ciebie. Cały czas o Was myśle i trzymam kciuki

Dzona że obiadek i popołudnie z rodzicami wypaliło.

Oli cieszę się, że plamy ustępują

Adriana super, że z tatą już lepiej no i trzymam kciuki za rozmowę Tż o pracę

Fiazo za dobrą robotę statystyczną

Czarownica super, że bakterii nie ma i nie będzie antybiotyku

Paulinka za wizyte i postępujący remont

Dotkaaa puchną Ci te nogi a jak z ciśnieniem u Ciebie??

Ja mam dzisiaj w planach zrobic pranie i skończyć pisać Tżtowi pracę, bo już mam jej dosyć
Do nas ta burza doszła, raz jak piz.dło to na łóżku podskoczyłam, musiało w coś walnąć dziękowałam Bogu, że w bloku mieszkam bo w domku to bym na zawał zeszła, brrr

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:54   #3093
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Magolina wsumie to mierze tylko u gin co wizyte i zawsze mam idealne...

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Nigdynie mialam z cisnieniem niccc

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:55   #3094
Agrafka86
Wtajemniczenie

A ja miałam mieć wyniki egzaminu w sobotę, a tu dalej ich nie ma i normalnie w stresie żyję

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 08:56   #3095
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja to tylko sól fizjologiczną w ampułkach i onisept do pępka zamierzam kupić, a po resztę tż będzie biegał na bieżąco do apteki
A no tak, to zamierzam kupić wcześniej a resztę tak jak pisałam

Stary 2013-06-10, 08:56   #3096
Oliath
Zakorzenienie

Dzizas, robie wszystko naraz - pranie dorosle, prasowanie bialych ciuszkow, obiad juz gotowy - barszczyk ukrainski.
Z prasowania najciezej te malenkie mega falbaniaste sukieneczki, ktore kompletowalam z takim upodobaniem jakos idzie, ptoem juz tylko troszeczke kolorowych i posciel.

Wizytka dopiero o 17.30 i musi mnie maz zawiezc, bo nie mam szans zbyt wielu krokow postawic w jedynych butach, ktore wchodza na stopy - traperach w azteckie wzorki oczywiscie rozsznurowanych na maksa

PERSE, umieram z ciekawosci i kciuki juz mi zdretwialy od trzymania za Was!!!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:01   #3097
surka
Zakorzenienie

Cześć słoneczka

Zaciskam za dzisiejsze wizyty
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:03   #3098
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hej chcialam was nadrobic - ale nie mam jak

Mala budzi sie w nocy z bolem, od wszystkiego jest mama, wiec na bacznosc staje, jak tylko miauknie lub zacznie plakac. Pozniej zasypia wtulona. Ja z tym wielki brzuchem juz ledwo laze. A tu miesiac ponad jeszcze do terminu wg OM. TZ od 9-18 w robocie - wykoncze sie.

Dziekuje za slowa otuchy i zyczonka zdrowka dla mojej Malej. Nie wiem czemu ja tak wszystko "dotyka"

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:06   #3099
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Mam pytanie

Jeśli TAK CO CZYM??

Ja już mam sól fizjologiczną i fridę do noska, a mam zamiar jeszcze dokupić gaziki jałowe, jakieś czopki na gorączkę i octenisept (czy jakos tak) do pępuszka.
Czopki wolę mieć w domu- bo jeśli jakaś przygoda zacznie się w nocy to nawet nie wiem gdzie mamy aptekę całodobową. Wolę być przygotowana.
Stary 2013-06-10, 09:11   #3100
Charlize89
Rozeznanie

Uf...upał dzisiaj. Ledwo żyję, w nocy spać nie mogłam. TŻ otworzył w nocy okno, ale wiało po plecach. Więc nie wiadomo co gorsze, czy być spoconym czy mieć przewiane plecy, kark i dupsko.

Pranie wstawione, piorę dzisiaj pieluchy tetrowe, prześcieradełka dla małej i inne duperelki. Czeka mnie prasowanie Anulkowych ubranek z weekendu. A mnie tak duszno i stopy już napuchnięte.

Biorę się do roboty...
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:13   #3101
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny..szybko nadrobilam gratuluje nowych tyg i trzymam kciuki za wizyty..

chcialam zapytac bo niewiem...pisalam wam ze wczoraj strasznie spuchniete nogi mialam no i mysllam ze mi to zejdzie po nocy a tu nic moze delikatnie tylko zeszlo ale nie duzo,niewiem cY dzwonic do gin czy to normalme czy moge chodzic(mialam isc do sklepu ) czy cooo? wizyte mam w piatek...
A sprawdzasz sobie ciśnienie?

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Pisała nawet kiedys artykuł o tym wierzeniu (bo chyba inaczej nie mozna tego nazwać) i wyobrazcie sobie, że doszła do teorii, że ten mit powstał w czasach kiedy wstydem było iść do ołtarza z brzuchem. Jak dziecko rodziło się wczesniej to mówili, że jest z 7 miesiaca, a tak na prawde było z 9. Samo to, że 7 miesieczne dziecko samo oddychało i w ogóle, do tego z waga 3,5 kg np.

Kurcze coraz częściej łapią mnie bóle podbrzusza a'la miesiączkowe. W nocy to mnie nawet obudziły, ale wzięłam nospę i usnęłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 09:13   #3102
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Ech dostałam fenoterol na polepszenie przepływów i mam kontrolować ruchy...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:17   #3103
Guuusiaa
Zadomowienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Uciekam zabierać się za jakąś robotę bo znów nic nie zrobię

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:18   #3104
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Mala budzi sie w nocy z bolem, od wszystkiego jest mama, wiec na bacznosc staje, jak tylko miauknie lub zacznie plakac. Pozniej zasypia wtulona. Ja z tym wielki brzuchem juz ledwo laze. A tu miesiac ponad jeszcze do terminu wg OM. TZ od 9-18 w robocie - wykoncze sie.

Dziekuje za slowa otuchy i zyczonka zdrowka dla mojej Malej. Nie wiem czemu ja tak wszystko "dotyka"
Zdrówka dla Mery ! Biedactwo małe łapie wszystkie choroby tego świata.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Kurcze coraz częściej łapią mnie bóle podbrzusza a'la miesiączkowe. W nocy to mnie nawet obudziły, ale wzięłam nospę i usnęłam
Przepowiadacze coś mi się zdaje..

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41242947]Ech dostałam fenoterol na polepszenie przepływów i mam kontrolować ruchy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Perse oni wiedzą co robią- widać, że jesteś pod dobrą opieką bo cały czas Cię mają na oku. Będzie dobrze Pewnie chcą, żeby Arturek jeszcze chwilkę w brzuszku poczekał !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:26   #3105
jakierka
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41242947]Ech dostałam fenoterol na polepszenie przepływów i mam kontrolować ruchy...

A nadal trzymaja Cie na czczo?
Stary 2013-06-10, 09:26   #3106
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Wy tu tak piszecie o dzidziusiowym praniu i prasowaniu a ja jeszcze nawet proszku czy tam płynu nawet nie kupiłam do tego jeszcze zastanawiam się co w ogóle do tego prania kupić, chyba płyn dzidziuś

Stary 2013-06-10, 09:28   #3107
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam z rana z milką carmelową
Ja wczoraj też kupiłam sobie milkę carmel tą dużą za jedyne 7,50, ale jeszcze nie konsumowałam

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, wchodzimy w 36 tydzień

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
DZ tego wszystkiego nawet sie nie pochwalilam, ze od soboty jestesmy z Anulka w 33 tc.

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
mam pytanie do was w wózku to podusie się podkłada pod główkę czy na płasko powinien maluch leżeć??
Na płasko

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
A i jeszcze coś. Moja przyjaciółka powiedziała: "Wiesz jakbym była w ciąży to moim marzeniem jest wyglądać i czuć się w ciąży jak ty", normalnie pękam z dumy
Za szcery komplement

Cytat:
Witamy się w 35 tygodniu

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
W sobote nie moglam się dodzwonić do labu, bo okazuje się ze musieli zamknąć wcześniej.....
no i dziś Pani mi mówi, że:
WYNIK UJEMNY, bakterii nie ma, czyli nie będzie na to antybiotyku

tylko nie rozumiem jednego: w badaniu moczu wychodza liczne bakterie a na posiewie ich nie ma... o co chodzi???
Ale ja też tak zawsze mam, badanie mocu liczne bakteri, posiew czysto

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A no i się nie pochwaliłam- zaczynam powolutku kompletować wyprawkę
Zakupiłam pampersy 1, dostałam fotelik do samochodu ten poczatkowy od przyjaciolki mojej mamy, do tego podgrzewacz do butelek i laktator ręczny Aventu (kij, że nie użyje, no ale się chwalę )

D

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Przepowiadacze coś mi się zdaje..
!
Myślałam, że przepowiadacze nie bolą

Perse trzymam za was Wszytsko będzie dobrze z wami

Edytowane przez surka
Czas edycji: 2013-06-10 o 09:30
Stary 2013-06-10, 09:29   #3108
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Wiecie co brzuch mi się obniżył. Ile przed porodem się obniża? Musze wytrzymać do lipca, żeby zaczął się 9 miesiąc, kurcze boje się trochę. Cieżko mi sie siedzi, bo mam wrażenie że brzuch aż w nogi się wciska, za to lepiej mi się oddycha.
moj brzuch też est troche nizej niż był, bo zebra mnie nie bolą, ale mysle, że nie mozna mowic ze za tydzien, dwa trzy sie urodzi bo to jest chyba zalezne od czego innego

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana.Ja już od 4 na nogach,męża odwiozłam do pracy.Śniadanko zjedzone,kawka wypita!Mam nadzieje,że dziś będzie dobry dzień na Wizazu i żadnych gorszych wiadomości.Trzymam kciuki za wszyskie wizytujące!No i zaczynamy dziś z dzidziolkiem 31 tydzień!

za kolejny tydzien

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ----------

Super,że już z brzuszka schodzi - to jest duża szansa że i reszta też zacznie ustępować.Dobrze,że zgaga ustąpiła,ja niestety chyba jescze jakiś czas się z nią pomęcze.

---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41241292]Dziewczyny jestem wydygana jak nie wiem. Wczorajsze usg wykazało deficyt ogólnie ok. 2,5 tygodnia, przepływy ok. Potem miałam jeszcze 3 razy ktg i wychodziły średnio, polozna mówiła, że nie są tragiczne, ale nie za dobre. A dziś kazali mi zostac przed wizyta na czczo... Boję sie jak nie wiem. Sory że wczoraj nie pisałam, ale było tu tak gorąco, że pół dnia przespalam... Podczytywalam was. Madi tak, po fenoterolu to normalne, choć paskudne objawy....dlatego zawsze mówię, że to najgorszy lek.

trzymamy mocno kciuki żeby było wszystko dorbze i wiemy wszystkei ze tak będzie, nic sie nie bój lekarze wiedzą co robią, nie Ty pierwsza nie ostatnia

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Witamy się z Kacperkiem w 36 tc czyli zaczynamy dziś 9 miesiąc.
Zaczynam się bać chyba. W tm tygodniu muszę torbę spakować

Dzięki dziewczynki za zdrówka dla taty, dziś jak wszystko będzie dobrze to może już wyjdzie i trochę lżej bedzie bo nie będę musiała ganiać do szpitala co dzień, moja noga, doopa czy co to tam mnie rwie bez zmian, mam zamiar dziś się na zakupy wybrać bo dziś Matki Bożej pieniężnej u mnie ale muszę dobrze rozplanować miejsca parkingowe na mieście co by nie łazić dużo

za kolejny tydzien i zdrówka dla taty i dla Ciebie

Kathe Ja to co dzień między 14 a 17 śpię jak niemowlę, godzinka to absolutne minimum wstaję i znowu śpiąca jestem

ja też chodze taka spiąca, dzisiaj czuje sie jakby ktos mnie uderzył w głowe taka przygłusza i troche oszolomiona jakas jestem

Charlize współczuję sytuacji z mamą. Kurczę nie ogarniam takich osób chyba

ja nie wiem czemu tak Twoja mama Ci mowi, moze po prostu jej powiedz że Ci sprawia przykrosc, a nóż widelec sobie przemysli

A sama proszę o kciuki o 10.00 dla mojego męża bo ma rozmowę o pracę

-----

[QUOTE=czarownica1;4124158 2]Dzień dobry, wchodzimy w 36 tydzień

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny za slowa otuchy. Troche to boli jak nie mozna liczyc na wlasna mame. Chce byc lepsza dla swojej corki. Z tego wszystkiego nawet sie nie pochwalilam, ze od soboty jestesmy z Anulka w 33 tc.

[QUOTE=fiazo;41241681]wrzucam najnowsze statystyki i jak zwykle są jakieś zastrzeżenia co do listy

lubisz takie rzeczy robic co?

[QUOTE=kooocur;41241830]Witamy się w 35 tygodniu

[QUOTE=enlevee;41241989]Hej

Wczoraj mnie mało było, bo najpierw walczyłam z alergią, a wieczorem pojechalismy do rodziców Tżta..no i sukces- tej nocy wstawałam tylko 6 razy a nie 60 jak poprzedniej dusznosci dalej mnie męczą, dobrze, że dzisiaj o 15 mam alergologa to mi da mocne leki juz w porównaniu z tym co biorę i to ustąpi Najlepsze jak ja spałam- prawie, że na siedząco, kazałam Tżtowi przyniesc poduszki z kanapy z salonu zeby miec głowę jak najwyzej.

A no i się nie pochwaliłam- zaczynam powolutku kompletować wyprawkę
Zakupiłam pampersy 1, dostałam fotelik do samochodu ten poczatkowy od przyjaciolki mojej mamy, do tego podgrzewacz do butelek i laktator ręczny Aventu (kij, że nie użyje, no ale się chwalę )

Dzisiaj też mnie mniej będzie, bo na 15 do lekarza, a o 19 widzę się z przyjaciółką

wkoncu robisz wyprwke, no świety czas to znak ze niedlugo beda dzieciaczki u nas
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:29   #3109
enlevee
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Wy tu tak piszecie o dzidziusiowym praniu i prasowaniu a ja jeszcze nawet proszku czy tam płynu nawet nie kupiłam do tego jeszcze zastanawiam się co w ogóle do tego prania kupić, chyba płyn dzidziuś

Spoko ja zrobiłam dopiero jedno małe pranie, a zostało mi chyba ze 4,5 jak nic ja kupiłam lovelle proszek do kolorów bo nie będę kupowała osobno do tych osobno do tych, wypralam białe ciuszki i proszek dał radę o prasowaniu jeszcze nawet nie myślałam więc nie jesteś sama

12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:31   #3110
iwona335
Zakorzenienie

która z Was piecze to pyszne ciasto z rabarbarem?? i dlaczego nie ma jeszcze przepisu w klubie?
Stary 2013-06-10, 09:31   #3111
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie

Jeśli TAK CO CZYM??
Ja co rusz zmieniam zdanie, chcialam zamawiac niektore rzeczy z apteki polskiej, ale chyba nie bede
Poszperalam w necie i wiem, ze w UK bez problemu mozna znalezc jod, sol fizjologiczna i wode utleniona, wiec w to sie zaopatrze.

W Rosji do pepuszka popularna jest woda utleniona 3%, jak myslicie czy to wystarczy to pielegnacji??? W razie 'w' moge chyba zwyklym spirytusem?
Stary 2013-06-10, 09:33   #3112
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

nie Ty jedna, ja będę prać gdzieś za miesiąc i wtedy też poszukam czegoś do prania

iwona335to prawda lubię i to bardzo

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:34   #3113
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

O kura właśnie pokazali w tv zalaną Wawę nie wiedziałam, że to aż tak

U mnie znowu na deszcz się zbiera, skończy się to kiedyś?! A tak pięknie było rano

Uciekam szykować się na jazdę. Paaaa, do później

Stary 2013-06-10, 09:35   #3114
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry!

Charlize: jeszcze raz napiszę, Twoja mama jest .. okropna dla Ciebie..<przytulam>. Myślę, że ona sobie nawet z tego nie zdaje sprawy..a powiedz mi, macie możliwość ewentualnie sie wyprowadzić i pójść na swoje? czy jesteście jakoś uwiązani? w razie gdyby to do jeszcze trudniejszych momentów doszło...

Niunia: brawo za kolejne zakupy! widzę że ruszyło ostro! Odnośnie poduszki do wózka, mam akurat w swoim taki regulator, że mogę delikatnie podnieść - coś na zasadzie jak klin. Ale wydaje mi się, że na początek powinno być na płasko... chyba że po karmieniu.

idzia: różnie się obniża tak naprawdę, nie ma reguły. Podobnie jak na czop.

dzoan: pięknie nadrobiłaś, udał sie dzionek z rodzicami?

Adriana: brawa za tygodnie! kciuki za męża!

czarownica: wyrzuty sumienia z powodu TZ? ale też rozumeim panikę... będzie dobrze, nie stresuj się za mocno, na pewno zdążycie... Pamiętaj, że potem bedziesz mogła na raty zająć się jakimś układaniem i w ten sposób odciążysz TZ-ta,a jednocześnie też to troche czasu zajmuje..

fiazo: za statystyki!

kocuur: brawa za tygodnie!

Envl: brawa za kompletowanie wyprawki!) i kciuki za wizytę!

Oliath: kciuki za wizytę! u nas też miał być barszcz ukraiński ale chyba bęzie pomidorowa lub pesto:P

Paulinka: super, że remont zmierza ku końcowi.. żarówkami na kablach sie nie przejmuj - u nas tak już ponad 3 lata:P mieliśmy jż kupować na początku roku, ale w związku z ciążą inne priorytety zakupowe wyszły. Widzę że już też niewiele CI zostało..

Evewee: buziaki dla Mery! niech zdrowieje

Perse: 3mam kciuki cały czas, a dalej Cie na czczo trzymają? dobrze że jesteś pod stała obserwacją. Arturek jakby sie teraz urodził, to nie byłoby tak źle.. ale jak może to niech siedzi w brzuszku...

U mnie też upał, idę rozwieszać pranie...

3mam kciuki za wizytujące!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:35   #3115
jakierka
Zadomowienie

Kallisto - Ja tez jeszcze nie robilam prania i nadal nie mam proszku Zajme sie tym prawdopodobnie za tydzien, dwa
Stary 2013-06-10, 09:40   #3116
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
która z Was piecze to pyszne ciasto z rabarbarem?? i dlaczego nie ma jeszcze przepisu w klubie?
A to ja się raczyłam ostatnio wrzucę przepis jak wrócę

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Ja co rusz zmieniam zdanie, chcialam zamawiac niektore rzeczy z apteki polskiej, ale chyba nie bede
Poszperalam w necie i wiem, ze w UK bez problemu mozna znalezc jod, sol fizjologiczna i wode utleniona, wiec w to sie zaopatrze.

W Rosji do pepuszka popularna jest woda utleniona 3%, jak myslicie czy to wystarczy to pielegnacji??? W razie 'w' moge chyba zwyklym spirytusem?
Słyszałam, że wody utlenionej i spirytusu się już nie stosuje bo wysusza
i podrażnia skórę wokół pępuszka

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
nie Ty jedna, ja będę prać gdzieś za miesiąc i wtedy też poszukam czegoś do prania

iwona335to prawda lubię i to bardzo
Za miesiąc to już będę rodzić

Teraz serio uciekam, paaaa

Stary 2013-06-10, 09:40   #3117
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupiłam płyn Bobini do nowych ubranek, a do używanych kupię proszę biały jeleń albo lovela

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Spadam Jutro zaczynam 35 tydzień, zatem możecie już od rana mi klaskać

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
WNo i zaczynamy dziś z dzidziolkiem 31 tydzień![COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Witamy się z Kacperkiem w 36 tc czyli zaczynamy dziś 9 miesiąc.

A sama proszę o kciuki o 10.00 dla mojego męża bo ma rozmowę o pracę
za tc i dla TŻ

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
teraz się odchodzi od spirytusu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 09:40   #3118
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Magolina wsumie to mierze tylko u gin co wizyte i zawsze mam idealne...

Nigdynie mialam z cisnieniem niccc
Jak masz ciśnieniomierz w domu to zmierz sobie ze dwa razy dziennie. Ja też mam zawsze dobre u ginki ale każe mi co jakis czas sprawdzać w domu

Cytat:

Eve kochana nie masz łatwo, ale dasz radę jeszcze tylko trochę. No i zdrówka dla Małej

Może chcą żeby Artuś jeszcze troszkę posiedział w brzuszku??? nic Ci nie mówią?? jakie mają zamiary co i jak????

Cytat:
Ja mam z Biedry kupione dwa małe proszki Lovelli czy jak to się tam pisze, a jeszcze zamówiłam Białego Jelenia do kolorów no i chyba fiazo pisała, ze na sr mówiły położne że bez płynu do płukania ale w razie czego zamówiłam koncentrat Dzidziuś
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 09:44   #3119
iwona335
Zakorzenienie

[QUOTE=Oliath;41242728]

Dzizas, robie wszystko naraz - pranie dorosle, prasowanie bialych ciuszkow, obiad juz gotowy - barszczyk ukrainski.
Z prasowania najciezej te malenkie mega falbaniaste sukieneczki, ktore kompletowalam z takim upodobaniem jakos idzie, ptoem juz tylko troszeczke kolorowych i posciel.

Wizytka dopiero o 17.30 i musi mnie maz zawiezc, bo nie mam szans zbyt wielu krokow postawic w jedynych butach, ktore wchodza na stopy - traperach w azteckie wzorki oczywiscie rozsznurowanych na maksa

życze powodzenia na wizycie i jak lekarz wysle do spzitala to śmigasz tam bo Cie tutaj udusimy wizażowo i siadz na tyleczku juz co??

Cytat:

mała jest ruchliwa to widac na zdjeciach wiec pewnie tu ją rpzewieje, tam sie zapoci i łapie różne takie, ona chodzi do przedszkola co nie??
Stary 2013-06-10, 09:45   #3120
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

kallisto: u mnie proszki biały jeleń do białego i koloru, plus zakupiłam jeszcze dzidziusia w tym samych wersjach, do tego Jelp płyn do zmiękczania i Biały Jeleń do płukania. Tyle, że ja już w tym zaczęłam prać też nasze rzeczy..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości