|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
kwestia tego żeby nie popadać ze skrajności w skrajność.... bo mojego kuzyna córeczka mamie nie da wyjść do łazienki na siku bo już za nią płaczę... nigdy jej nawet na godzinę nie zostawiła samej (nawet z dziadkami), już nie mówiąc o nocy i teraz jak kończy dwa lata to mają problem bo zapisali ją do przedszkola a ona mamy na krok nie odpuści...
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Jakby któraś z Was jeszcze chciała to napiszę tak żeby było widoczne
![]() Mam książkę w wersji e-book "W oczekiwaniu na dziecko" Jakby co proszę o wiadomość prywatną z e-mailem to wyślę
|
|
|
|
#1173 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
C do pieluch, ja będe używała oryginalnych pampersów, u każdego dziecka one przeszły, i pozostane tylko przy nich, bo próbowałam różnych a tylko pampersy nie uczulały
|
#1175 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale później już testowaliśmy tańsze- najlepsze z tych tańszych okazały się Dada z Biedronki, Gaga z Tesco w ostateczności, a Rossmannowe masakra, sztywne to i jakieś takie niefajne.Znów wcinam rzodkiewki kilogramami... ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Nie chciałam straszyć
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41283221]My na początek kupiliśmy pampersy Pampersa
Ale później już testowaliśmy tańsze- najlepsze z tych tańszych okazały się Dada z Biedronki, Gaga z Tesco w ostateczności, a Rossmannowe masakra, sztywne to i jakieś takie niefajne.Znów wcinam rzodkiewki kilogramami... ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Nie chciałam straszyć [/QUOTE]też właśnie słyszałam że te dada są na poziomie Pampersów... ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- a uczysz swojego 2,5 latka korzystać z nocnika? bo my mamy taki plan żeby w wieku 2 latek nie robił już w pampersy, chcemy szybko przyzwyczajać do nocnika...
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Już Ci na pw wysyłam |
|
|
|
|
#1178 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem z Olą niemal non stop od dnia jej urodzin, ale studiowałam jeszcze 2 lata po jej urodzeniu i musiałam ją zostawiać na kilka godzin gdy jechałam na uczelnię. Jak podrosła to też czasem ją zostawialiśmy na chwilkę, kilka godzin z babcią. Ale tylko, gdy musieliśmy. Ale najgorsze dla mojej teściowej było to, że jak skończyła 7 miesięcy to wyniosłam jej łóżeczko do 2 pokoju i nauczyłam samodzielnego zasypiania. Ale była afera... Że jestem wyrodną matką, że znęcam się nad dzieckiem. Babcia potrafiła wpaść w środku nocy do nas i złapać małą z łóżeczka na ręce i kołysać kolejne kilka godzin. Żeby nie było, że jestem taka okrutna: Ola nauczyła się usypiać kołysana w wózku, potem musieliśmy ją przekładać delikatnie do łóżeczka i niemal na czworaka wychodzić bo jak poczuła, że nie jest już w wózku to zaczynała się aria na nowo. I tak kołysałam czasem do 2 w nocy, a potem wymiotowałam ze zmęczenia. Sińce miałam do połowy policzków. Więc zastosowałam metodę nauki samodzielnego zasypiania i po 3 dniach Ola zasypiała sama bez płaczu, a po tygodniu już w swoim łóżeczku, szłam ją w nocy tam nakarmić butelką i spała dalej. A ja odżyłam i miałam siłę na zabawę i patrzenie na moje dziecko z miłością, a nie jak na wroga. Różne są te oblicza macierzyństwa ![]() Ale żeby nie było, że straszę- tych pięknych jest więcej
|
|
|
|
|
#1179 |
|
Zadomowienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41283377]To ja zostałam przez otoczenie uznana za zimną matkę.
Jestem z Olą niemal non stop od dnia jej urodzin, ale studiowałam jeszcze 2 lata po jej urodzeniu i musiałam ją zostawiać na kilka godzin gdy jechałam na uczelnię. Jak podrosła to też czasem ją zostawialiśmy na chwilkę, kilka godzin z babcią. Ale tylko, gdy musieliśmy. Ale najgorsze dla mojej teściowej było to, że jak skończyła 7 miesięcy to wyniosłam jej łóżeczko do 2 pokoju i nauczyłam samodzielnego zasypiania. Ale była afera... Że jestem wyrodną matką, że znęcam się nad dzieckiem. Babcia potrafiła wpaść w środku nocy do nas i złapać małą z łóżeczka na ręce i kołysać kolejne kilka godzin. Żeby nie było, że jestem taka okrutna: Ola nauczyła się usypiać kołysana w wózku, potem musieliśmy ją przekładać delikatnie do łóżeczka i niemal na czworaka wychodzić bo jak poczuła, że nie jest już w wózku to zaczynała się aria na nowo. I tak kołysałam czasem do 2 w nocy, a potem wymiotowałam ze zmęczenia. Sińce miałam do połowy policzków. Więc zastosowałam metodę nauki samodzielnego zasypiania i po 3 dniach Ola zasypiała sama bez płaczu, a po tygodniu już w swoim łóżeczku, szłam ją w nocy tam nakarmić butelką i spała dalej. A ja odżyłam i miałam siłę na zabawę i patrzenie na moje dziecko z miłością, a nie jak na wroga. Różne są te oblicza macierzyństwa ![]() Ale żeby nie było, że straszę- tych pięknych jest więcej [/QUOTE]moim zdaniem miałaś bardzo dobre podejście
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41283213]Właśnie tez tak myślę, już teraz zaczyna bawić się lalkami- dzidziami, karmi, przebiera, wozi w wózku i ciągle z czułością całuje mój brzuch, gładzi, mówi do brzucha: "halo, to ja twoja siostrzyczka". Aż mnie to rozczula
[/QUOTE]Kochana [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41283221]My na początek kupiliśmy pampersy Pampersa Ale później już testowaliśmy tańsze- najlepsze z tych tańszych okazały się Dada z Biedronki, Gaga z Tesco w ostateczności, a Rossmannowe masakra, sztywne to i jakieś takie niefajne.Znów wcinam rzodkiewki kilogramami... ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Nie chciałam straszyć [/QUOTE]Teraz końcówka na zimniejsze miesiące przypada.Ale wtedy też siedzi się więcej w chacie i je ![]() Miejmy nadzieję że jesień będzie pogodna
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Co sie dzieje ze dzien taki koszmarny ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1182 |
|
Konto usunięte
|
Eko mamy uważają inaczej
zostałam kiedyś niemal zlinczowana, gdy napisałam pod wpisem u jednej z blogowych mam, że uważam, że dziecko powinno nauczyć się samo zasypiać...Ja rozumiem- więź z dzieckiem. Ale ja mam ogromną więź z Olą! A od 7 miesiąca życia wysypia się i ona i ja. Nie zauważam u niej traumy z tego powodu, że śpi w swoim łóżku a nie ze mną i z mężem. |
|
|
|
#1183 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim!
![]() Gratuluje udanych wizyt i poznania płci ![]() Sama nie mogę się doczekać wizyty w poniedziałek. Pisałyście o TŻ... różne tutaj historie się pojawiły i stwierdzam że pomimo iż mam ochotę mojego czasami zabić to nie najgorzej trafiłam. Mogłaby mu zarzucić brak umiejętności zarządzania finansami - teraz nie potrafi siebie miesiąc utrzymać a co to będzie jak się maluch pojawi... ale rachunki zawsze mamy opłacone (płacimy po połowie) i jedzenie w lodówce też jest, więc mam nadzieje że mu się jakoś poukłada po urodzeniu albo poprostu brutalnie przejmę jego pensję i ja będę rządzić Do szału mnie tylko doprowadza jego wieczne "damy radę", ale jak się spytam co planuje, to tylko ramionami wzrusza... grrrCo do zostawiania dzieci... z własnego doświadczenia nie wiele powiem, ale u mojej siostry było tak że pierwszą córę nazywaliśmy "cygańskim dzieckiem". Wszędzie jej było dobrze, do każdego od razu chciała na rączki (nawet do obcych), więc zostawienie jej nie było żadnym problemem. Natomiast z drugą juz jest gorzej... do dziadków musiała się przyzwyczaić, z Paniami ze żłobka też różnie bywało. Zależy od charakterku Dziewczynki mam takie pytanko trochę osobiste, ale nie wiem gdzie indziej mogłabym się spytać... a mianowicie jak tam wasze libido? Bo ja osobiście mogłabym z osobistego nie schodzić i zastanawiam się czy to normalne czy mi coś odbiło? Nawet osobisty robi już wielkie oczy i z radością twierdzi że ciąża to była najlepsza decyzja w naszym życiu... weronisiek - rzodkiewki rządzą tez mogłabym je ciągle wcinać
|
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41283213]Właśnie tez tak myślę, już teraz zaczyna bawić się lalkami- dzidziami, karmi, przebiera, wozi w wózku i ciągle z czułością całuje mój brzuch, gładzi, mówi do brzucha: "halo, to ja twoja siostrzyczka". Aż mnie to rozczula [/QUOTE]Oj słodka musi być Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1185 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ojjj z tym libido to u mnie było podobnie w 1 ciąży. Teraz w sumie też by się chciało, a tu zakaz od pani dr... i trwa to już 2 miesiąc... Aż czasem mam ochotę jej nie posłuchać ![]() Ale powiedziała, że na wizycie 1lipca sprawdzi czy łożysko się podniosło i da nam wtedy zezwolenie
|
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję ![]() Mojej córci wyszło uczulenie na białko i żółtko jajka... ide robić obiad i trochę posprzątać... córcia śpi |
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie do 4 miesiąca "przytulanki" z TŻtem to była męczarnia bo miałam infekcje która nie ustępowała, teraz już wszystko wróciło do normy i tak jak i Ty mogłabym nie schodzić z TŻta
|
|
|
|
|
#1188 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
ja oczywiście znowu tylko z doskoku pomiędzy czytaniem notatek, mam teraz dwa kosmiczne egzaminy w piątek i sobotę, modlę się żebym chociaż jeden zaliczyła bo naprawdę baaaaaaaaaaaardzo marnie to widzę. Nauka dla mnie teraz to jest jakaś tragedia, czytam notatki i nic z nich nie wiem, prawie jak słuchanie kogoś jednym uchem a drugim wylatuje.Dodatkowo przeziębienie mnie nie opuściło, dzisiaj zarejestrowałam się do lekarza ogólnego niech mi coś przepisze bo zwariuje, nos mam zatkany a nie mam kataru, wszystko siedzi mi gdzieś w zatokach :/ do tego jeszcze w nocy zaczęło gardło boleć Gratuluję Wam wszystkich udanych wizyt, przepraszam że nie wymieniam po kolei. Dzidzia super że synek został synkiem , a Trele u Ciebie Maja Majcią a nie Marianem. Domek Majusia ma śliczny napewno jej tam wygodnie ![]() lineczka gratuluję zakończenia sesji i zazdroszczę, ja niestety obronę chyba jednak będę miała we wrześniu, jakoś się będę musiała dotoczyć. Domi ja również poproszę o książkę, za chwilkę wyślę adres. A co do Twojego Tżta myślę że trzeba poważnie porozmawiać i najważniejsze szczerze. Musi Cię traktować jak przyjaciela, któremu może zaufać i wszystko powiedzieć. A Ty spróbuj go trochę zrozumieć że świat mu się zmienia o 180 stopni, może potrzebuje czasu. Ale żeby nie było jak go nie bronię i nie jestem po jego stronie Ryba w piątek to już myślę że napewno się dowiesz kto mieszka w brzuszku i jakoś tak mi się wydaje że to będzie kolejny chłopaczek na wątku ![]() Aaaaaa no i oczywiście witam jeszcze nowe mamusie Aha jeszcze pisałyści eo różnicach wieku, między mną a moim mężem jest 8 lat różnicy, na początku trochę ja miałam z tym problem zanim podjęłam decyzję że będziemy razem, ale gdybym miała się zdecydować jeszcze raz to zrobiłabym tak samo.
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-06-12 o 14:20 |
|
|
|
#1189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
he he Margot, moje libido ma się dokładnie tak samo jak Twoje i nie powiem jest to miłe Słyszałam że podobno to normalne w drugim trymestrze |
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez uwazam ze bardzo dobrze zrobilas I modle sie zebym ja tez miala takie zdrowe myslenie jak mała sie urodzi. Masz jak w banku ze bede Cie wtedy szukac
A dla kolejnego malucha kup cos takiego ImageUploadedByWizaz Forum1371039025.971793.jpg moze tesciowa zaskoczy ;D ja chyba kupie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1192 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak moja siostra stosuje te dada z biedronki sa rewelacyjne prawie to samo co 'pampersy' tylko cena inna ![]() co do libido, to wieksze niz w I trymestrze, ale seksoholiczka nie jestem, moze dlatego, ze problemy przykrywaja wszystko... ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41283546]Eko mamy uważają inaczej
zostałam kiedyś niemal zlinczowana, gdy napisałam pod wpisem u jednej z blogowych mam, że uważam, że dziecko powinno nauczyć się samo zasypiać...Ja rozumiem- więź z dzieckiem. Ale ja mam ogromną więź z Olą! A od 7 miesiąca życia wysypia się i ona i ja. Nie zauważam u niej traumy z tego powodu, że śpi w swoim łóżku a nie ze mną i z mężem.[/QUOTE] ![]() To przecież całkowicie normalne Cytat:
![]() Moje na razie śpi.Tżta brak ![]() A tak się zapytam czemu nazywasz Tżta osobisty? [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41283645]Koleżanka twierdzi, że rzodkiewki to na chłopaka Ojjj z tym libido to u mnie było podobnie w 1 ciąży. Teraz w sumie też by się chciało, a tu zakaz od pani dr... i trwa to już 2 miesiąc... Aż czasem mam ochotę jej nie posłuchać ![]() Ale powiedziała, że na wizycie 1lipca sprawdzi czy łożysko się podniosło i da nam wtedy zezwolenie [/QUOTE]Ale jak dobrze pamiętam to pisałaś że się uniosło
|
|
|
|
|
#1194 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ale ze mnie śpioch się zrobił....zasypiam po 23 i zazwyczaj budziłam się po 8, koło 9 a dziś spałam twardo do 10 i jeszcze godzinę później leżałam za dzisiejsze wizyty!!Cytat:
Dobrze nam razem i świetnie się dogadujemy, tej rożnicy wieku w zachowaniu nie widać. W wyglądzie w sumie też nie. Mam w nim oparcie i czuje sie bezpiecznie a to chyba najważniejsze Cytat:
![]() Cytat:
super, ze wizyta udana, duży już Twój dzidziolek ![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Cytat:
Cytat:
ale widzę, że Domi sie już zajęła rozsyłaniem
|
||||||
|
|
|
#1195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wracaj do nas szybko , zagrzać na dłużej .. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Maomami Nie przejmuj się
Trzymam kciuki!!! Zdrówka |
|
|
|
#1197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A żeby nie było to też się pochwalę domkiem Zuzanki. W sumie chyba nie urósł jakoś w ostatnim czasie.
|
|
#1198 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszmarny bo wszystko nie po mysli, mislsm dxis miec 3 xslicxenis, e efekcir nie msm xsdnrgo, bo sie pokomplikowalo. Myslalam, ze epsulam obiektyw w aparacie, ylam nawet w serwisie foto i goscv potwierdzil moje obawy, ale okazlo sie ze facet sie nie zna bo TZ mi naprawil. W drukarni robili problemy z drukowaiem. Ogolnie sesja miala byc szybka prosta i przyjemna a tu sie wszystko wydluza No rosnie szybciej niz myslalam P.S. wybaczcie ze bez polskich znakow ale od TZ pisze |
|
|
|
|
#1200 |
|
Zadomowienie
|
De28, wiesz, ja wiem, że to zależy dużo od dziecka i jego charakteru i nic na siłę. My co prawda całą rodzinę mamy jakieś 70 km od nas, ale będziemy się starali jeździć często do nich. Poza tym będę też dziecko przyzwyczajać i zostawiać u koleżanek (mam co najmniej 2, które również w niedługim czasie zostaną mamami i w razie potrzeby wiem, że będziemy u siebie dzieci zostawiać na godzinkę czy dwie). Ale chodzi o to, że moja siostra, jak jej synek miał już 2-3 latka i zero problemów z zostawaniem u dziadków, u których nocuje regularnie w niektóre weekendy - nadal twierdziła, że wyjście z koleżankami czy wyjazd na koncert to nie jest żadna opcja. Chyba dla samej zasady.
weronisiek88, i bardzo dobrze zrobiłaś z tym zasypianiem. Ja planuję bardzo szybko nauczyć dziecko zasypiać samo, a nie na rączkach czy przy bujaniu. A dziwię się tylko, że babci pozwoliliście na coś takiego, żeby dziecko w nocy z łóżeczka wyciągała. Oj, u mnie byłaby o to niezła awantura. Co do pampersów - planuję jednorazowe. Nie upieram się przy najdroższych. O ile tylko nie będą uczulać, to będę używała tych z Biedronki albo z Lidla. Myślałam intensywnie nad spróbowaniem pieluszek wielorazowych, ale przeraża mnie perspektywa sprzątania tych pieluch po kupce i "gromadzenia" wkładów w oczekiwaniu na pranie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

Ślub 25.08.2012 

KCIUKI DLA ANI