|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Pradip - ja na funduszach to się zupełnie nie znam...
Ania - to teraz tylko zaciągnij swojego faceta do łóżka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | |
Rozeznanie
|
Hello
![]() Cytat:
![]() Co do pogrubionego - to nie do końca tak, no ale wiadomo jak się poda US nr konta to nie muszą już szukać, żeby egzekucję przeprowadzać i jest to łatwiejsze. Co się zaś tyczy funduszy - nie mam zielonego pojęcia. Kiedyś najlepsze notowania miał ZUS, ale teraz to już nie wiem. Ja się zapisałam, bo trzeba było i nigdy więcej tego już nie śledziłam. Wychodzę z założenia, że jak się samemu na emeryturę nie odłoży to niewiele się będzie miało. Tak to niestety u nas jest ![]() ![]() Już weekend ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3393 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny.
Miałam dziś okropny dzień w pracy. Szef zły jak osa, bo dużo pracy a ja w dodatku muszę się zwolnić 2h wczesniej No ale w koncu z wielką łaską i obrazą mnie puścił. Byłam u ginki na pierwszym monitoringu. W 8 dc - w prawym jajniku mamy pęcherzyk 15mm, tylko szkoda, że jest trochę spłaszczony. Jutro robię kolejny raz badanie na poziom estradiolu i przy okazji ginka kazała mi zrobić poziom vit. D3 OH25. Z wrażenia zapomniałam zapytać po co Teraz siedzę na necie i znalazłam na prawdę ciekawe informacje: "Parom, które bezskutecznie starają się o dziecko często poleca się wyjazd na wakacje. Relaks, romantyczna aura, odcięcie od codziennej rutyny z pewnością robią swoje, ale okazuje się, że za tą radą kryje się coś jeszcze, choć dopiero teraz zostało to naukowo udowodnione. Naukowcy z Uniwersytetu Medycznego w Graz odkryli, że słońce zwiększa prawdopodobieństwo poczęcia poprzez równoważenie poziomu żeńskich hormonów płciowych i zwiększanie liczebności plemników w męskim nasieniu.Kluczem do zagadki jest witamina D, którą organizm wytwarza pod wpływem promieni słonecznych, a której niedobory odkryto u par zgłaszających chęć spróbowania zapłodnienia in vitro.Dowiedziono również, że w okresie zimowym kobiety owulują mniej regularnie, a jajeczko ma mniejsze szanse zagnieżdżenia się w macicy, co może być bezpośrednio związane z niedoborem światła i zmniejszoną produkcją witaminy D." Dla zainteresowanych do poczytania: http://mamzdrowie.pl/witamina-d-podnosi-plodnosc/ http://potreningu.pl/artykuly/190/witamina-d-a-plodnosc __________________
#3394 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niezłe ![]()
![]() |
#3395 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak a propo mojego odmóżdżenia... Robiłam dzisiaj zakupy i kupiłam koperek - specjalnie do młodych ziemniaczków. I nie kupiłam ziemniaków ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Nic straconego - słońce świeci też w stolicy ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-06-14 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie chce mi sie czytać o tych funduszach bo jak piszesz każdy marny wiec podepnę się chyba jak maż pod ING. My jutro oboje pracujemy wiec taki piątek to nie piątek a co do planów to muszę mężowi obciąć włosy bo już ma za długie a potem... może wspólna kąpiel? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciłam od gina i mi się trochę humor popsuł ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do OFE to ja jestem w Polsacie bo podobno nieźle stoi ale nie kontroluje tego. Nie mogę się doczekać jutra i wiadomości gdzie była owulka, dobrze że ide do kumpeli pomóc w sprzątaniu nowo wybudowanego domu bo się czyms zajme i będzie grill ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale najważniejsze żeby któryś z pęcherzyków urósł, nawet jeśli miałoby to trwać trochę dłużej. Bardzo bardzo mocne ![]() ![]() ![]() Widzę, że magnezu już nie bierzesz ![]() Tylko mu wszystkich włosów nie przystrzyż ![]() ![]() Cytat:
![]() A o grillu to mi nawet nie mów, bo mi się marzy już od jakiegoś miesiąca i do tej pory nie udało mi się na żaden wprosić ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie od dziś powracam do magnezu nie pamiętam od którego dc brałam ostatnio ale może on faktycznie coś zmienił że ta owulka była wcześniej? Gin nic więcej nie mówił oprócz tego że owu będzie znów z prawej strony i że wszystko wygląda dobrze ale gdzieś czytałam że pęcherzyk powinien przez 1 dzień rosnąc około 2mm a u mnie lipa no i jednak coś jest nie tak skoro w jednym cyklu owu 24 potem 16 a teraz znów około 20dc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, Polsat to nie jest dobre ofe, polecam raczej allianz, ing, axa, generali
gegee, ja prosze o wpisanie: Eleo765, 30 lat, 6cs, om 25.05, kolejna 22.06 czy ja też mogę dołączyć do klubu ![]() huraaaa, weeeeekeeeend!!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3402 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam też taki termin następnej @, trzymam za nas kciuki co by nie przyszła! ![]()
![]() |
#3403 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak tam strzyżenie? Maz jeszcze z włosami? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny, mi też @ ma przyjsc koło 20-21 (centralnie na wyjazd ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-06-14 o 21:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Zakorzenienie
|
Eleo- jesteś z nami długo i zaproszenie było wysłane. Rozwiń zakładkę z prywatnymi wiadomościami, jeśli jednak nic nie dostałaś to spróbuję wysłać jeszcze raz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu zakładasz ze @ przylezie? A i miałam zapytać dlaczego tyle przeciwbólowych łykasz? Z tego co wiem zaproszenie juz do Ciebie poszło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co tam jeszcze? Mąż już obcięty i w końcu wygląda jak człek a ja do gina ide w poniedziałek i po cichu liczę na wiadomość ze poprzednio źle spojrzał i pęcherzyk jest tłuściutki i w ogóle już bije serduszko ![]() Dobra zbieram sie do pracy proszę o kciuki za słonko ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3406 |
Zakorzenienie
|
witam sobotnio
![]() TAK w skrócie chciałam Wam przedstawić do u mnie ![]() wczoraj zaczęłam 6 miesiąc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podczytuje Was i nadal mam zaciśnięte ![]() Pozdrawiamy ![]()
#3407 |
Zakorzenienie
|
Ryba - super, że u was OK. Bardzo podoba mi się imię i też kiedyś się nad nim zastanawialiśmy
![]() Ja przespałam wczoraj pół dnia, a drugie pół wymiotowałam... ach te uroki ciąży... mam nadzieję, że to jednak nie będzie się powtarzało. Trzymam za was kciuki, żeby te paskudne @ nie przychodziły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Rozeznanie
|
hej melduje się i ja
Geegee - zmien proszę u mnie na liscie OM 12.06 caly czas Was podczytuje ale ostatnio mam cos dola eh u mnie w pracy jest tak ze za moimi plecami siedzi grupka dziewczyn która ma już swoje bąble i codziennie rano jak tylko przyjdziemy do pracy slysze za plecami '' moje dziecko a moje tamto" i tak w kolko a ja przychodzę do pracy i znow kolejny @ masakra jakas biore wszystkie leki które mi kaza i dalj nic a cylke się wydluzaja ![]() ![]() Witam nowe staraczki i trzymam kciuki Dziewczyny ale Wam fajnie ze słyszycie bicia serduszka to musi być niesamowite uczucie ![]() Ryba gratuluje synusia ![]() Jeśli kogos pominelam z góry przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |
Raczkowanie
|
Hejka witam dziewczęta niestety z podłym humorem
![]() Cytat:
![]() Co do wizyty to skończyła się bekiem w aucie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3410 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Nie było mnie dawno na forum bo wybyliśmy na działkę, żebym mogła pooddychać świeżym powietrzem i powiem Wam, że dobrze mi to zrobiło ![]() ![]() Wymioty mi tak na 99% ustąpiły ![]() ![]() Dziś dopadła mnie huśtawka hormonów bo stałam i płakałam bez przyczyny ![]() ![]() Jutro jedziemy na komunię i na samą myśl robi mi się słabo. Jak byłam bardzo towarzyska osobą to teraz szukam miejsc bez ludzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki,
malgos, prywatna wiadomosc ukazala sie mym oczom dopiero gdy sama wlazlam w ustawienia, cos mi sie wizac popsul, dziekuje za zaproszonko ![]() Pradip, rzeczywiscie biore duzo pzreciwbolowych, glownie paracetamol, bardzo czesto boli mnie glowa, reaguje na pogode, a ostatnio bylo duzo deszczu. Poza tym siedze w pracy caly dzien na d...pie bez otwieranych okien w klimatyzacji, brakuje mi powietrza. Co prawda wciaz biegamy z mezem, ale to dopiero wieczorami. A mam tez tak, ze jak mnie tylko zaczyna bolec, to juz samo nie przestanie, nie wiem jak sie uwolnic od tych lekow:/ Na miesiaczke tez mnie boli glowa, na kolopoty zoladkowe tez boli... glowa <beczy> a jedna z dziewczyn-przyjaciolek na ovufriend wlasnie zaszla w ciaze (oczywiscie cykl stracony bo cośtam, jak zwykle :P) ![]() rybko, gratuluję Kacperka! Aniu, nie smuc sie, przynajmniej masz jakis punkt zaczepienia, wiesz wiecej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Zakorzenienie
|
Eleo - zrób sobie mały odwyk od leków. Mam migreny więc wiem jak to jest z bólem głowy. Polecam nasmarować sobie kark, czoło, puls, kilkoma kroplami Olbas oil - fajnie wygrzewa, ale najlepiej wtedy jak zaczyna cię boleć i staraj się rozluźnić. Jak dzieje się to w momencie kiedy możesz się położyć, to siup do łóżka i nie bierz leków - okropnie niszczą żołądek.
Aniu - ale jeszcze nie wszystko stracone, choć jak człowiek czegoś mocno pragnie i mu na tym zależy, to wiadomo, że nawet 2-3 miesiące czekania dają w kość. Pradip - zaczęłam pić, ale nie mogłam dokończyć, bo na samą myśl było nie okropnie niedobrze.... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak w realu to mi trochę smutno jak się dowiaduje ale na forum cieszą mnie wszystkie pozytywne testy szczególnie teraz jak przed chwilką przeczytałam że znajoma w szpitalu i już jest sama... ![]() Cytat:
![]() Obyś w pracy dobrze się czuła bo o zwolnieniu chyba nie myślisz na razie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Raczkowanie
|
Hejka witam się z troszkę lepszym humorem
![]() Cytat:
A u endo byłam i mi powiedział że leki mogą mieć wpływ na to, ale gin powiedział że to bzdura bo lewy działa normalnie ![]() A co do laparoskopii to nie można mieć nadżerki bo można przenieść bakterie i jjest ryzyko infekcji. Może jak mi prawego ponakłuwa to ruszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Zakorzenienie
|
Pradip - rzeczywiście o zwolnieniu nawet nie chcę myśleć, bo chyba bym w domu zwariowała... a i z kasą było by ciężko, bo tutaj płaca bardzo niewiele.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Zakorzenienie
|
oby przeszło Ci jak najszybciej bo nie wyobrażam sobie, że z wymiotami i mdłościami mogłabyś pracować, ja bym nie dała rady. Teraz strasznie się meczę i jestem ledwo żywa, nawet składanie ciuchów wykańcza mnie całkowicie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3418 | |||
Rozeznanie
|
Hej, hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby gin zrobił monitoring. Chodzisz prywatnie? zawsze mnie to zastanawiało, dlaczego lekarze robią problemy z badaniami skoro i tak trzeba za nie płacić kupę kasy ![]() ![]() Monitoring to dobra sprawa, a ustalenie, że pęcherzyk pęka bezcenne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie było mnie cały weekend, bo dużo się działo... Zakupy, sprzątanie, imprezy ze znajomymi i czas zleciał, a ja nawet nie miałam czasu ani chęci, żeby komputer odpalać. Ale jak zwykle podczytywałam na komórce ![]() Żyję już wakacjami, jeszcze tylko trzy dni robocze, parę spraw zawodowych do ogarnięcia i wyjeżdżamy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki za zaproszenie do klubu ![]() Edytowane przez PPPatinka Czas edycji: 2013-06-17 o 17:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.