Mój TŻ ma stulejkę i nie chce leczenia - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 10:42   #61
Littlejackie
Zadomowienie

Dot.: Mój TŻ ma stulejkę i nie chce leczenia

To jest jak jakaś bajeczka, facet 'diagnozuje' u siebie całkowitą stulejkę, czyli taką, że tego napletka NIE DA się odciągnąć, wyczyścić tego co tam się pod spodem nazbierało, boli pewnie itd a on mówi, z uśmiechem na ustach że nie ma żadnych zakażeń ani problemów urologicznych, no po prostu taka stulejka to jeszcze fajny gadżet bo pozwoli wytrzymać bez seksu. Cud miód malina taaaaaaaaa jasne. Całkowita stulejka i jemu to nic nie wadzi w niczym absolutnie. Kit prawie tak gruby jak by się mu tam pod spodem nazbierał

Moim zdaniem ściema i tyle.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez sakartwelo Pokaż wiadomość
Teraz po prostu powiedzial, ze chce mnie poinformowac o stanie swojego zdrowia, bo uwaza, ze nasz zwiazek jest juz na tyle powazny. Wraz z informacja o stulejce przekazal mi tez informacje o alergiach, o chorobach, ktore mial, ale wyleczyl itp.
wyleczył? to może stulejkę niech też wyleczy ;d
Littlejackie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 10:42   #62
201803290936
Konto usunięte

I nie czujesz się trochę "nie teges", że 1. dopiero teraz Ci to mówi, 2. nie zamierza na razie (nie wiadomo jak długo to potrwa) niczego z tym robić, 3. w sumie to nie bierze pod uwagę Twojego zdania?

Zdajesz sobie sprawę z tego, że masz prawo wymagać pewnych rzeczy od faceta, mieć swoje zdanie, z którym on musi się liczyć? Bo na razie, z tego co piszesz, wygląda to tak, że pan decyduje w sumie za Was dwoje o sprawach bardzo ważnych, bo rzutujących na cały związek.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 10:42   #63
zlosliwe_straszydelko
Raczkowanie

Sakartwelo ale jeśli stulejka jest pełna to nie da się odprowadzić napletka a co za tym idzie nie da się dokładnie umyć nie przeszkadza mu to? Mnie by martwił taki stosunek partnera do higieny
bo to mezalians byłby dla psa."
zlosliwe_straszydelko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 10:43   #64
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Littlejackie Pokaż wiadomość
To jest jak jakaś bajeczka, facet 'diagnozuje' u siebie całkowitą stulejkę, czyli taką, że tego napletka NIE DA się odciągnąć, wyczyścić tego co tam się pod spodem nazbierało, boli pewnie itd a on mówi, z uśmiechem na ustach że nie ma żadnych zakażeń ani problemów urologicznych, no po prostu taka stulejka to jeszcze fajny gadżet bo pozwoli wytrzymać bez seksu. Cud miód malina taaaaaaaaa jasne. Całkowita stulejka i jemu to nic nie wadzi w niczym absolutnie. Kit prawie tak gruby jak by się mu tam pod spodem nazbierał

Moim zdaniem ściema i tyle.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

wyleczył? to może stulejkę niech też wyleczy ;d
Dla mnie to również niezła ściemka.
Stary 2013-06-18, 10:45   #65
grubella
BAN stały

Cytat:
Oczywiscie ze nie zdiagnozowal sie teraz. To byloby co najmniej dziwne. Mowi ze wie o tym od okresu dojrzewania.

Teraz po prostu powiedzial, ze chce mnie poinformowac o stanie swojego zdrowia, bo uwaza, ze nasz zwiazek jest juz na tyle powazny. Wraz z informacja o stulejce przekazal mi tez informacje o alergiach, o chorobach, ktore mial, ale wyleczyl itp.

A najważniejszą "chorobę "to sobie zostawil na koniec?
Od tego powinien zacząć, od zlikwidowania siedliska bakterii.

Teraz to faktycznie wstyd mu iść z tym do lekarza. Tak się zapuścić jakby to było średniowiecze.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 10:47   #66
Littlejackie
Zadomowienie

Poza tym co, ok, chce zaczekać z seksem? A dotykanie? Głaskanie? Patrzenie? Jakieś pieszczoty? Nie trzeba od razu 'wsadzać', ale zobaczyć siebie nago to by wypadało chociaż haha Poznać swoje ciała.

Jak dla mnie to on ma idealną wymówkę, żebyś trzymała ręce z dala od jego krocza i żeby Cię nic nie kusiło. No i żeby bez tego seksu się obyć.
Stary 2013-06-18, 10:50   #67
grubella
BAN stały

Niech zwleka. Zgnije mu, amputują albo sam odpadnie i amen.
Stary 2013-06-18, 10:53   #68
ciezko_jest_lekko_zyc
Zadomowienie

Wyobraziłam sobie ten syf, który sie tam zgromadził i
ciezko_jest_lekko_zyc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 10:58   #69
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Mój TŻ ma stulejkę i nie chce leczenia

Cytat:
Oczywiscie ze nie zdiagnozowal sie teraz. To byloby co najmniej dziwne. Mowi ze wie o tym od okresu dojrzewania.

No po prostu super. Ide wezme TZ-ta na spytki, bo moze zapomnial mi powiedziec o tym, ze ma HIV lub cos.

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Niech zwleka. Zgnije mu, amputują albo sam odpadnie i amen.
Hahaha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 11:00   #70
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Mój TŻ ma stulejkę i nie chce leczenia

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
No po prostu super. Ide wezme TZ-ta na spytki, bo moze zapomnial mi powiedziec o tym, ze ma HIV lub cos.
(...)
A jesteście już poważnym związkiem? Bo to wiesz - muszą przynajmniej 2 lata minąć.
Stary 2013-06-18, 11:00   #71
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlosliwe_straszydelko Pokaż wiadomość
Sakartwelo ale jeśli stulejka jest pełna to nie da się odprowadzić napletka a co za tym idzie nie da się dokładnie umyć nie przeszkadza mu to? Mnie by martwił taki stosunek partnera do higieny
haha przegięłaś pałę nie pomyślałam o tym, ale teraz nie odczuwam przyjemności z jedzenia żelka...
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 11:01   #72
grubella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Littlejackie Pokaż wiadomość
Poza tym co, ok, chce zaczekać z seksem? A dotykanie? Głaskanie? Patrzenie? Jakieś pieszczoty? Nie trzeba od razu 'wsadzać', ale zobaczyć siebie nago to by wypadało chociaż haha Poznać swoje ciała.

Jak dla mnie to on ma idealną wymówkę, żebyś trzymała ręce z dala od jego krocza i żeby Cię nic nie kusiło. No i żeby bez tego seksu się obyć.
Moja śp. babcia miała przyjaciółkę. I kiedyś podsłuchałam przypadkiem taki tekst tej przyjaciółki babci gdy obydwie zbulwersowane wyłączyły telewizor gdy na ekranie pojawiła się nago p. Szapołowska w jakimś filmie po dzienniku.To było ponad 20lat temu.

"Ja to z mężem miałam 5 dzieci ale jego przyrodzenie to zobaczyłam dopiero pierwszy raz jak spadł z drabiny/złamał kręgosłup w wieku dobrze po 60-ce/ i po szpitalu go przywieźliśmy do domu i trzeba było mu pieluchy zmieniać.
I on też nie widział co ja tam mam .On się kładł spać w kalesonach, ja w koszuli nocnej ,gasiliśmy światło i zberezieństwa nie było coby gołym tyłkiem świecić jak ta tutaj.A fuuj."
Stary 2013-06-18, 11:05   #73
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mój TŻ ma stulejkę i nie chce leczenia

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
A jesteście już poważnym związkiem? Bo to wiesz - muszą przynajmniej 2 lata minąć.
No jestesmy "powaznym zwiazkiem", ale slubu nie mamy, wiec nie musial mi mowic

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 11:10   #74
olenkasz
Zakorzenienie

to jest jedna z najpaskudniejszych rzeczy, o jakiej w życiu słyszałam.
przeca twój facet ma w gaciach jakiś kompostownik.
Stary 2013-06-18, 11:10   #75
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
to jest jedna z najpaskudniejszych rzeczy, o jakiej w życiu słyszałam.
przeca twój facet ma w gaciach jakiś kompostownik.
może myśli, że to normalne i kazdemu tak śmierdzi mniej lub bardziej...
Stary 2013-06-18, 11:12   #76
natash88
Wtajemniczenie

sorry, masz faceta, ktory sie pewnie wstydzi nawet powiedziec 'penis'

wlasnie skazujesz sie na wieczna frustracje seksualna z facetem, ktory ma problem z seksualnoscia calkowicie

i Ty sie wielce cieszysz, ze Ci powiedzial, nie oklamal i blablabla...zart.
zakochanym to chyba mozgi lasuje.

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 11:14   #77
grubella
BAN stały

Wszystko jest na dobrej drodze. Chłopak się przyznał gdy stwierdził ,że związek jest poważny na tyle aby partnerkę o tym fakcie poinformować.

Teraz bojowe zadanie, misja dla autorki aby jej się udało przekonać go do bezzwłocznego zabiegu.

I mając na uwadze naszą służbę zdrowia lepiej to zacząć teraz. Gdyż terminy oczekiwania na wizytę u specjalisty i zabiegi są długie.

Bo może się okazać ,że zabieg może być wykonany jedynie po ślubie bo nie ma wolnego terminu wcześniej.
Tak może się chłopak tłumaczyć.

A prywatnie to ok .1000zł.
Stary 2013-06-18, 11:17   #78
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz bojowe zadanie, misja dla autorki aby jej się udało przekonać go do bezzwłocznego zabiegu.
a co ona jest jego matką a on małym dzieckiem?
to dorosły facet i sam musi decydować o swoim penisie, ale woli łazić z chorą, śmierdzącą.. nawet nie wiem czym, nie mówić o tym swojej partnerce i jeszcze być zadowolonym

przekonywać ahaha śmieszne i poniżające ble
Stary 2013-06-18, 11:28   #79
grubella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
a co ona jest jego matką a on małym dzieckiem?
to dorosły facet i sam musi decydować o swoim penisie, ale woli łazić z chorą, śmierdzącą.. nawet nie wiem czym, nie mówić o tym swojej partnerce i jeszcze być zadowolonym

przekonywać ahaha śmieszne i poniżające ble
On zdecydował kilkanaście lat temu/od wieku dojrzewania jak pisze autorka / ,że nic nie będzie z tym robił aż do pięć minut przed ślubem.

Jeżeli go nie przekona to z własnej inicjatywy tego nie zrobi.

Dla dobra autorki powinno się to wyjaśnić więc musi się poniżyć i namawiać go.
Stary 2013-06-18, 11:30   #80
The light
Zadomowienie

Odp: Mój TŻ ma stulejkę i nie chce leczenia

Przeczytałam cały wątek i szczerze mówiąc bardzo szybko została postawiona diagnoza: na pewno jest chory psychicznie, ma problemy i wogole.

Bo rzeczywiście ludzie się poznają, i od razu powinni mówić: "cześć miałem tyle i tyle partnerek, mam stulejke". I to najlepiej od razu na 1 randce bo jak nie to przecież coś ukrywa.

Moja koleżanka poznała faceta który miał 28 lat i stulejke. Kochał się z żona mimo,ze go mega bolało. Mimo ze lekarz mu powiedział, ze zabieg można wykonać "od ręki" powiedział, ze nigdy tego nie zrobi bo się boi

To jakie ma relacje z partnerem autorka wątku to jej sprawa. Nie każdy chodzi ze sobą do łóżka na 1 czy 3 randce.

Facet może chciał powiedzieć wcześniej ale się wstydził.

Nie jestem za tym żeby go straszyć chorobami bo to może przynieść odwrotny skutek.
Porozmawiaj z nim żeby od razu wykonał zabieg bo im młodszy organizm tym szybciej się regeneruje, zabieg jest praktycznie"standardowy", na znieczuleniu i będzie miał "z głowy".

Stulejka nie wpływa na chęć uprawiania sexu rzadziej. Jak się chce to się chce

The light jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 11:36   #81
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
On zdecydował kilkanaście lat temu/od wieku dojrzewania jak pisze autorka / ,że nic nie będzie z tym robił aż do pięć minut przed ślubem.

Jeżeli go nie przekona to z własnej inicjatywy tego nie zrobi.

Dla dobra autorki powinno się to wyjaśnić więc musi się poniżyć i namawiać go.

nie wiem w imię czego ona ma się poniżać i namawiać. mnie by momentalnie odrzuciło od osoby, która wykazałaby się takim brakiem higieny i pomyślunku.
nawet jak on zdecyduje się na tą operację i później wezmą ślub, to co? wskoczy z nim ochoczo do wyrka? no ja bym nie dała rady.

a poza tym, skoro już teraz widać, że faceta trzeba wielce namawiać do dbania o zdrowie, to dla mnie nie jest to dobry kandydat na przyszłość. ona powinna być jego żoną, a nie mamusią.
Stary 2013-06-18, 11:38   #82
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
nie wiem w imię czego ona ma się poniżać i namawiać. mnie by momentalnie odrzuciło od osoby, która wykazałaby się takim brakiem higieny i pomyślunku.
nawet jak on zdecyduje się na tą operację i później wezmą ślub, to co? wskoczy z nim ochoczo do wyrka? no ja bym nie dała rady.

a poza tym, skoro już teraz widać, że faceta trzeba wielce namawiać do dbania o zdrowie, to dla mnie nie jest to dobry kandydat na przyszłość. ona powinna być jego żoną, a nie mamusią.
no właśnie z resztą skoro dla niego to nie problem no to pewnie inne obleśne/niebezpieczne rzeczy to też nie będzie problem
Stary 2013-06-18, 11:38   #83
SOCKI
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mój TŻ ma stulejkę i nie chce leczenia

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Przeczytałam cały wątek i szczerze mówiąc bardzo szybko została postawiona diagnoza: na pewno jest chory psychicznie, ma problemy i wogole.

Bo rzeczywiście ludzie się poznają, i od razu powinni mówić: "cześć miałem tyle i tyle partnerek, mam stulejke". I to najlepiej od razu na 1 randce bo jak nie to przecież coś ukrywa.

Moja koleżanka poznała faceta który miał 28 lat i stulejke. Kochał się z żona mimo,ze go mega bolało. Mimo ze lekarz mu powiedział, ze zabieg można wykonać "od ręki" powiedział, ze nigdy tego nie zrobi bo się boi

To jakie ma relacje z partnerem autorka wątku to jej sprawa. Nie każdy chodzi ze sobą do łóżka na 1 czy 3 randce.

Nie jestem za tym żeby go straszyć chorobami bo to może przynieść odwrotny skutek.
Porozmawiaj z nim żeby od razu wykonał zabieg bo im młodszy organizm tym szybciej się regeneruje, zabieg jest praktycznie"standardowy", na znieczuleniu i będzie miał "z głowy".

Szkoda, że się nie boi żony jakimś syfem zarazić. Albo szkoda, że nie boi się zgnilizny. Ohyda.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44413363
SOCKI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 11:40   #84
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:

Wybacz dosadność, ale jeśli dla Ciebie mężczyzna, który kisi ogóra w brudzie bo uznał, że stulejka jest fenomenalnym środkiem antykoncepcyjnym i nie zrobi z nią nic do czasu ślubu nie ma ze sobą żadnych problemów, to albo jesteś bardzo tolerancyjna, albo nie dostrzegasz powagi całej sytuacji. A dziewczyna pcha się w związek z facetem, który wyraźnie ma skrzywione podejście do intymności i seksualności, nie wspominając już o argumentacji godnej 5 latka - to bardzo źle wróży na przyszłość.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 11:42   #85
Littlejackie
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie z resztą skoro dla niego to nie problem no to pewnie inne obleśne/niebezpieczne rzeczy to też nie będzie problem
Złapie grzybka na basenie? Łeee, panie, po co do dermatologa.
Krew w kale? Po co będę szedł do lekarza. Hemoroidy - to wstyd, kolonoskopia - boli to też nie pójdę!
Badanie prostaty u urologa? Fuj! Facetowi w tyłku sobie grzebać nie pozwolę!

Nie mówiąc już o jakichkolwiek innych schorzeniach ;/ Sam sie zdiagnozuje, że ma nadciśnienie i tyla
Stary 2013-06-18, 11:51   #86
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:

heheszki.
super, że lasencja uprawiała seks z kimś, kto nie może sobie nawet porządnie domyć penisa. no szczyt tolerancji, oświecenia i miłości. zazdroszczę. też bym chciała mieć tak bardzo w nosie swoje zdrowie i względy estetyczne.
a on jaki męski! mimo że bolało, to i tak seks uskuteczniał.
to musi być prawdziwa miłość taka, która nawet brudu się nie boi!
Stary 2013-06-18, 11:52   #87
chwast
Zakorzenienie

swoją drogą ciekawi mnie (tzn ciekawi to chyba złe słowo bo ja wiem jak by było ) jak by było gdyby taki facet przyszedł sobie, o tu, na forum i napisał, że ma stulejkę od X czasu, jest z dziewczyną od X czasu, powiedział jej dopiero niedawno, ale niestety on stulejki nie usunie BO NIE.

już widzę te pełne empatii komentarze "pewnie się wstydzisz, spokojnie" "jeśli cię kocha to zrozumie" itd hahahahaha
a już w ogóle jakby podał swój cudny pachnący inteligencją i dojrzałoscią (pachnący to chyba też tutaj złę słowo? ) argument jako, że to ZABEZPIECZENIE przed seksem

no ludzie

rwałybyście go sobie pewnie z łapek bo taki kochany i dobry, powiedział przecież, problem ma wstydniśi trzeba się nim zająć jak bobaskiem i zaprowadzić do lekarza

chłop co przyrodzenia nie myje i nie widzi w tym problemu
chłop co ma chorobę i nie widzi w tym problemu

BLE BLE BLE

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2013-06-18 o 11:55
Stary 2013-06-18, 11:56   #88
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
swoją drogą ciekawi mnie (tzn ciekawi to chyba złe słowo bo ja wiem jak by było ) jak by było gdyby taki facet przyszedł sobie, o tu, na forum i napisał, że ma stulejkę od X czasu, jest z dziewczyną od X czasu, powiedział jej dopiero niedawno, ale niestety on stulejki nie usunie BO NIE.

już widzę te pełne empatii komentarze "pewnie się wstydzisz, spokojnie" "jeśli cię kocha to zrozumie" itd hahahahaha
a już w ogóle jakby podał swój cudny pachnący inteligencją i dojrzałoscią (pachnący to chyba też tutaj złę słowo? ) argument jako, że to ZABEZPIECZENIE przed seksem

no ludzie

rwałybyście go sobie pewnie z łapek bo taki kochany i dobry, powiedział przecież, problem ma wstydniśi trzeba się nim zająć jak bobaskiem i zaprowadzić do lekarza

chłop co przyrodzenia nie myje i nie widzi w tym problemu
chłop co ma chorobę i nie widzi w tym problemu

BLE BLE BLE

co ty możesz wiedzieć o prawdziwej miłości?
nie widzisz, że faceta bolało, ale i tak radośnie wpychał swoją bombę biologiczną w partnerkę? to się nazywa poświęcenie. a nie tam jakieś higieny i ostrożność.
żyć szybko, umierać młodo.
Stary 2013-06-18, 11:59   #89
chwast
Zakorzenienie

a poza tym jak ktoś to akceptuje i dla niego to nic takiego to nie zazdroszczę standardów mówię wam są jeszcze faceci, którzy dbają o higienę i choćby zdrowie, nie musicie zadowalać się takimi

poważka
Stary 2013-06-18, 12:00   #90
morska fala
Rozeznanie

Cytat:
A wcześniej żaden lekarz pediatra nie poinformował o tym rodziców? Coś tu nie pasuje...
Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Dałaś mi pole do myślenia. Może TŻ autorki nie jest taki święty na jakiego się kreuje i ma jakieś choroby weneryczne? wiem, wiem daleko idące wnioski, ale TŻ autorki na pewno nie mówi całej prawdy

Cytat:

Mnie akurat nie dziwi, że facet na pierwszym spotkaniu nie poinformował jej o tym fakcie, ale że z tym nic nie zrobił to już jest bardzo podejrzane.

Cytat:
Cóż za dojrzałe podejście, on się boi, a co jeśli nie daj Boże złamie rękę, też będzie tak chodził latami? Już nie wspominając o jakichś nowotworach czy innych poważnych chorobach (bo stulejka przy nich to pikuś). Do tego seks z zaciśniętymi zębami i modlitwy by szybko się skończył, masakra A szanowny Pan chce mieć dzieci? Ja bym mu powiedziała, że się boję ciąży, porodu i ewentualnie w razie co on będzie odbierać poród, bo do szpitala nie pójdę.

Jak dla mnie w ogóle na razie krążymy wokół nieznanego temau, bo niby facet sobie sam zdiagnozował coś, czego wcześniej nie dostrzegli ani rodzice, ani lekarze. Ewentualności jest mnóstwo:
- znalazł sobie wymówkę by autorka dała spokój z seksem
- ma chorobę weneryczną
- ma problemy z potencją
- wstydzi się, że jego penis ma 5 cm w zwodzie
- jest gejem (to by się wiązało z punktem pierwszym)
- ma problemy z seksualnością o podłożu psychicznym
- najmniej prawdopodobna wersja - naprawdę ma stulejkę, którą są po kilkunastu latach żywota sam zdiagnozował

Ogólnie tak mnie zaintrygowała ta sprawa, że mam nadzieję, że wrócimy do niej po ślubie autorki i dowiemy się co mistrz suspensu autorce zaprezentował w noc poślubną (albo czego nie zaprezentował ).

Wejdź na stronę i kliknij w serduszko "7 w 1".

http://humanitarni.pl/

morska fala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości