|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Pierwszy raz nad morzem
Hej
wiem że może to śmieszne ale jeszcze nigdy nie byłam nad morzem i w tym roku mój chłopak wymyślił wakacje we Władysławowie od 1 do 7 lipca może któraś doświadczona wizażanka mo pomoże?
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pierwszy raz nad morzem
Do Władka jeździmy co roku
Co zabrać hm... bikini, letnie ciuszki, i na pewno coś ciepłego bo nie zawsze słońce świeci. Jeśli chodzi o pieniądze to dużo zależy od tego na jak długo jedziecie.Trzeba liczyć nocleg (ceny są bardzo zróżnicowane), kasa na barowe jedzenie bo wątpie że będzie ci się chciało stać przy garach,tym bardziej że nie we wszystkich stancjach jest możliwość gotowania. Do tego pamiątki (wedle życzenia),jakieś atrakcje. A znaleźliście już pokoje? Dobrze było by zadzwonić do gospodarzy i dopytać czym dysponują (czy jest czajnik elektryczny do dyspozycji chociażby). Nie radzę brać ze sobą za dużo bo to nie pustynia, sklepów dużo, wszystko można dokupić.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
heh też wybieram się do Władysławowa za 2 tygodnie
Prognozy pogody na ten okres są takie sobie ( jeśli ufać długoterminowym),także oprócz bikini i sukienek trzeba wziąć coś ciepłego. My znaleźliśmy nocleg 80 zł za pokój 3osobowy ( 2 dorosłych i dziecko), ale to dosyć daleko od plaży, bliżej są droższe. Planujemy wziąć ok. 2 000 ale wiadomo, że z dzieckiem to drożej, jeśli będziecie chcieli codziennie rybkę jeść to też trochę kasy pójdzie, ale są też "jadłodajnie" gdzie za domowy(duuuuzyy) obiad zapłaci się max 15 zł.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo nie oglądam prognoz. My jedziemy z jeszcze jedną parą, chyba że ktoś jeszcze z nami pojedzie bo domek jest 6 osobowy
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszelkie picie, powiem wprost kupuj w sklepach typu beidronka czy cos podobnego. Jest ciepło a watpie żeby Waszym celem było wydawanie 5 zł za pół litra wody, bo takie są ceny w sklepikach i barach przy morzu. hmm. jakieś jedzenie typu pizza czy fast foody cenowa takie same jak w innych miejscach. Jak bedziecie chcieli iśc na rybkę, to poszukajcie dobrej smazalni a nie jakieś budy, bo się możecie nawet potruć :P bikini, ręczniki, klapki, ale też parasol coś ciepłego do ubrania bo pogoda jaka jest wszyscy wiemy : ) policz sobie ile np dziennie wydasz na picie, jedzonko i jakieś przyjemnosci typu lody ale weź tez troche kasy ponad, żeby nie było że wziełaś na styk a coś było droższe i będziesz głodować : ) mam nadzije że pomogłam
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
zrób sobie rozeznanie, że np wydasz 60 złotych na dzień.
20 zl na obiad (raz zjesz kebaba, raz rybkę z frytkami), 20 śniadanie i kolacje (w założeniu, że jecie w domku jakieś bułki z serem, wędliną z biedronki\tesco) i masz powiedzmy 20 na loda\piwo\frytki. 60 * 7 = 420 pi razy drzwi (bez noclegu i dojazdu). jeśli uważasz, że wydasz więcej\mniej to sobie dopasuj kwotę do swoich możliwości.
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam we władysławowie tydzień temu i za nocleg płaciłam 50zł/osoba na ulicy obrońców heluz kolei 3 lata temu wynajmowałam aż w cetniewie i płaciłam 35zł/osoba, ale bardzo daleko od morza, bo aż na morenowej :/ Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2013-06-21 o 11:47 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
Dokładnie, daj namiar na domek bo ta cena jest jakoś niewyobrażanie niska. A jak wrócisz napisz jak było koniecznie, bo aż mnie to zastanawia. Nawet na weekend bym skoczyła.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Jak spotkam tego kolegę to zapytam bo on jednak jedzie tylko ze swoją dziewczyną(chyba-bo nie bardzo chcą sami) bo mój chłopak nie dostał urlopu
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
;/ współczuję
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Z imprezowaniem wychodzi 150zł/dzień a skromnie to z 50 zł /dzień. Ale to podstawowe rzeczy.
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

wiem że może to śmieszne ale jeszcze nigdy nie byłam nad morzem i w tym roku mój chłopak wymyślił wakacje we Władysławowie od 1 do 7 lipca
może któraś doświadczona wizażanka mo pomoże?

Prognozy pogody na ten okres są takie sobie ( jeśli ufać długoterminowym),także oprócz bikini i sukienek trzeba wziąć coś ciepłego. My znaleźliśmy nocleg 80 zł za pokój 3osobowy ( 2 dorosłych i dziecko), ale to dosyć daleko od plaży, bliżej są droższe. Planujemy wziąć ok. 2 000 ale wiadomo, że z dzieckiem to drożej, jeśli będziecie chcieli codziennie rybkę jeść to też trochę kasy pójdzie, ale są też "jadłodajnie" gdzie za domowy(duuuuzyy) obiad zapłaci się max 15 zł.

byłam we władysławowie tydzień temu i za nocleg płaciłam 50zł/osoba na ulicy obrońców helu
http://www.ofertypracyza-granica.blogspot.com