Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 12:29   #4801
bijkora
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Mam dzisiaj pierwszą jazdę o 15 Trzymajcie za mnie kciuki żebym sobie siary nie narobiła

Włosomaniaczka

Stary 2013-06-24, 12:33   #4802
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj pierwszą jazdę o 15 Trzymajcie za mnie kciuki żebym sobie siary nie narobiła
3mam

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Ku*wa dziewczyny!!! ZAWSZE jak w niedziele jesteśmy u t. to Dawid mi w poniedziałek żyć nie daje!!!! jęczydło!!!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 12:35   #4803
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wedle zyczenia
Śliczna Yae

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dzień dobry moje kochane,

nie było mnie od czwartku, tęskniłam za Wami i myślałam ciągle

chyba przez miesiąc będę Was nadrabiać.

Postaram się w skrócie napisać co u nas- moj służbowy wyjazd do Szczecina- dałam radę, tylko w drogę powrotną miałam problem z cyckami, nie wzięłam laktatora, zaczęłą mnie gorączka brać ,kupiłąm najzwyklejszy odciągacz w aptece za 8 zł, w ciągu 5 miniut ściągnęłam chyba z 500 ml bo do butelki po wodzie mineralnej
a tak wogóle to ten laktator to najlepszy na świecie- medela, avent i lovi się chowają-serio Leoś nie zauważył braku mamy
Witaj z powrotem ta gorączka mnie przeraziła, dobrze, że laktator pomógł. Doczytałam potem jakie pyszności zaserwowałaś, mniaaam

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

mamy obrót z brzuszka na plecki szkoda tylko, że tego nie widziałam szukałam na jutubie jego przeboju

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dodzwonilam sie do pediatry. wizyta dzis na 18.30
Trzymam kciuki, oby było wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Sluchajcie, dyktatorka (lat 82 ) ma dzis operacje na oko, trzymajcie kciuki za mojego malego rudzielca teraz, nie dosc ze bedzie dyktatorem, to jeszcze z sokolimi oczami, wszystko wypatrzy, dobrze ze ma nos zatkany, to chociaz nie wywęszy
Ale to napisałaś kciuki są!

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiem Wam, ze ostatnio mala co raz czesciej zaciska mi zeby na sutkach jestem co raz blizsza zrezygnowania z kp.. cale sutki mnie bola.. nie wiem jak to ogarnac..
Ała... Współczuję szczerze

Cytat:
niestety nie i jeszcze pojechał z tekstem "ooo uspokoił się to mu smakuje" , ja z moją mamą to po prostu zaniemówiłyśmy :/ ale oni są trochę dziwni, kiedyś o nich na forum pisałam, nie wiem czy pamiętacie, pochajtali się, bo mieli dziecko i żeby na wsi nic nie gadali.
Super podejście

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kurde, tak sobie mysle...
Mama wpadla na pomysl, zebym pojechala z rodzicami i moja siostra na tydzien za granice, oczywiscie z Kuba...
Ja najpierw bylam kategorycznie na NIE.
Bo jak to z malym dzieckiem, jak dam rade, przeciez to wielka wyprawa, itp, ale ona mnie ciagle przekonuje, ze przeciez bedzie ze mna, pomoze mi, itp.

Generalnie nasze wakacje wygladalyby tak: najpierw chcemy jechac z TZ do mnie do domu na jakis tydzien. TZ by wrocil (praca), a ja bym zostala z Kuba u rodzicow jeszcze 2 tyg. I potem bylby ewentualnie ten wyjazd...

Plusem na pewno jest to, ze nie spedze wakacji sama z Kuba w kawalerce (TZ i tak wiecznie w pracy), a minus - wiadomo, upaly....
Poza tym TZ dlugo nie widzialby sie z malym.

Mama mnie namawia, bo byla na wakacjach z 4-miesieczna siostra. Pomagala jej tylko kolezanka i bardzo dobrze wspomina te wakacje.
A Kuba bedzie mial wtedy 5,5 miesiaca.

Co myslicie? Pojechalybyscie?
Jestem sceptycznie nastawiona, ale z drugiej strony np djerba z dziecmi i mezem jedzie...
Ja bym pojechała, wg mnie będziesz żałować jak zostaniesz w domu. No i jednak nie będziesz sama to w razie czego będziesz mieć pomoc.

Cytat:
Jeszcze nie, na 14 idziemy :/
Dygam juz od wczoraj
Prosze o kciuki, ale i tak jestem zlej mysli
Trzymam mocno i czekam na wieści!

Dzień dobry chyba zepsuła mi się kablówka :/ Strasznie mnie ostatnio bolą stopy, od wczoraj też kolana, ledwo chodzę, a jak jeszcze Małą niosę to już tragedia
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 12:41   #4804
hope01
Zakorzenienie

szklanka, a nie na pogodę?

Mnie tak nadgarstek napierdziela że schodzę z bólu jak źle młodego złapię..

Stary 2013-06-24, 12:46   #4805
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
aaaaaaa, zapomniałam pochwalic mojego Bartunia- wracam wczoeaj z koscioła a ten sam robi kosia kosia na hasło pieknie klaszcze w łapki, na razie bez dzwieku ale zawsze wie o co chodzi tesciowa go naumiała
dla Bartunia

Cytat:
Osz Ty! Takiego smaka mi narobiłaś. A miałam iść na dietę od dzisiaj, póki co trzymam się, ale ten smalec chodzi za mną odkąd o tym przeczytałam
Za mną teeeeeż
Moja mama robi taki pyyyyyyyyszny
mmmmmniam

Cytat:
Prosze o kciuki, ale i tak jestem zlej mysli
KCIUKI mocno zaciśnięte!!

Będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jak miło, dostałam paczuszkę z Bebilonu, w środku książeczka, śliniaczek i próbka.
Miłe takie niespodzianki
Też ją dostałam chyba 3 tyg temu.

Cytat:
Stary 2013-06-24, 12:47   #4806
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Szkoda z ta piersia
Odciagaj poki mozesz...
A z jakiej butli podajesz mm?

Wyjezdzacie gdzies, ze dowod potrzebny?

Co myslicie? Pojechalybyscie?
...
Tak jak pisałam, dawałm już z różnych, nie i foch!
Planujemy jechać do mojej siostry do Holandii jeśli uda nam się załatwić formalności związane z dowodem.
Ja bym jechała ! Odpoczniesz troszkę A gdzie byście jechali??

Cytat:
no ja przez weekend pofolgowałam a dziś też zaczynam ostrą walkę o swoje ciało
przeglądałam zdjęcia jak wyglądałam kiedy trenowalam i od dziś zaczynam trening siłowy
kurde może w końcu znajdę czas by obiecane ćw wkleić w klubie

dokładnie i samo siadanie nie wygląda,że dziecko z pleców siada tylko z brzuszka podnosi się na kolankach i dopiero wtedy bach na pupę- tak wygląda siad

Fewcia nie poddawaj się jeszcze, ja wielokrotnie pisałam,że maly odrzuca pierś a moj lekarz uważa,że to dziecka fanaberie i po kilku dniach przechodziło samo
Leo dużo pije z butelki bo ja pracuje i czasem cyrk przy cycku jest niesamowity a po paru dniach cycuś znowu do łask wraca
próbuj karmić swoim mlekiem choćby do 6 miesieciąca tak jak zaleca WHO

Cytat:
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 12:49   #4807
s i l v e r
Zakorzenienie

Ale mam dziś lenia w
Nic mi się nie chce. Daria wreszcie zasnęła więc wypadałoby sobie obiad zrobić...tylko co?? Co dziś jecie dobrego na obiad??? ja mam jakieś pierogi zamrożone w lodówie, chyba je zjem na szybko.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-06-24 o 12:50
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 12:49   #4808
hope01
Zakorzenienie

Krowa widzę Cię

Stary 2013-06-24, 12:49   #4809
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Wiecie, że żeby wyrobić dowód dziecku muszą być mama i tata przy składaniu wniosku? TŻ musi się z pracy zwalniać, żeby to załatwić
Stary 2013-06-24, 12:50   #4810
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ale mam dziś lenia w
Nic mi się nie chce. Daria wreszcie zasnęła więc wypadałoby sobie obiad zrobić...tylko co?? Co dziś jecie??? ja mam jakieś pierogi zamrożone w lodówie, chyba je zjem na szybko.
Ja machnę TŻtowi zupkę z mieszanki warzyw mrożonych

Stary 2013-06-24, 12:50   #4811
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Ale mam dziś lenia w
Nic mi się nie chce. Daria wreszcie zasnęła więc wypadałoby sobie obiad zrobić...tylko co?? Co dziś jecie??? ja mam jakieś pierogi zamrożone w lodówie, chyba je zjem na szybko.
Ja robię żeberka duszone i warzywa na parze.
Stary 2013-06-24, 12:52   #4812
YellowSheep
Rozeznanie

Hej ho

Cytat:
hej mamusie

dokładnie a zaraz potem następuje tekst "rodzice są od wychowywania, dziadki od rozpieszczania"

za 5 m-cy
co do nalewki to chociaż coś Wam opowiem.
Moja daleka kuzynka urodziła dziecko i razem ze chrzcinami machnęli też ślub swój, mniejsza o to, byli u nas po tych chrzcinach (tzn u moich rodziców i ja wtedy też byłam) z tortem i szampanem. Mały w pewnym momencie zaczął płakać a jego tatuś zamiast z nim pochodzić czy coś (albo mamusia, żeby nakarmić)umoczył smoczek w szampanie i mu dał do ciumkania, mi szczena opadła, moim rodzicom tak samo. I ostatnio jak byliśmy u moich rodziców to odwiedziła nas babcia tego chłopca (właściwie prababcia) i powiedziała, że nasz Kubuś to się pięknie rozwija nie to co ich M. No ale jak ma się rozwijać jak uciszają go alkoholem
O matko! Brak słów po prostu... Mogą wyrządzić mu krzywdę do końca życia

Cytat:
Hej Kochane jak ja bym chciaaala byc tu z Wamiiiiiiiiiiii abuu

Sluchajcie, dyktatorka (lat 82 ) ma dzis operacje na oko, trzymajcie kciuki za mojego malego rudzielca teraz, nie dosc ze bedzie dyktatorem, to jeszcze z sokolimi oczami, wszystko wypatrzy, dobrze ze ma nos zatkany, to chociaz nie wywęszy

zaciśnięte

Cytat:
ciesze sie bo to zastepca (-czyni) ordynatora pediatrii w naszym szpitalu wiec jakby kiedys cos odpukac to bedziemy miec tam swojego czlowieka
juz dawno zamierzalam do niej zadzwonic bo nasz lekarz to "tylko" ogolny, super facet, zyciowy, pisalam wam o nim kilka razy, dobry lekarz ale... nie pediatra
obejrzy malego, zobaczy czy dobrze sie rozwija, bo martwi mnie to ze nie chce mu sie siadac i ogolnie bede chciala przyjezdzac do niej regularnie na kontrole, tak na zaś....
takze prosimy dzis o kciuki
zaciśniete

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Bijkora to super, ze z TZ juz dobrze! A co do tesciowej.... Nie mozna chrzcic dziecka bez zgody rodzicow, mozesz jej pogrozic ze zglosisz do kurii i beda miec problemy czy cos :P

Nawijko no tesciowka wychillowana dosyc :P Ale nie moge na nia narzekac, akceptuje wszystkie nasze decyzje.

Dziewczyny, ktore jednak nie beda chrzcic dzieci? Ja bym wolala nie chrzcic, niz teraz udawac przed wkurzajacym, przemadrzalym ksiedzem ze jestesmy katolicka rodzina, jak nigdy w tym kosciele nie bylam... Matka by mnie zlinczowala. Nie wiem co w koncu robic, najlepiej to bym zaprosila tylko chrzestnych na torta i juz, cholera mnie bierze na sama mysl spraszania prawie 20 osob, przeciez to tylko uroczystosc koscielna trwajaca 10 minut a nie wesele... Wiecej roboty z ogarnianiem krzesel i stolow niz siedzenia u nas. Ktoras tak robi? Ze tylko chrzestnych zaprasza?
Ja bym też chciała tak zrobić. Nie widzę sensu spraszać rodziny której nie widziałam od stu lat, poza tym nie bardzo stoimy teraz z kasą żeby robić imprezę w knajpie. Planujemy w lipcu i raczej skromnie.

Cytat:
Powodzenia

O, moje dziecko wstało. Teraz nabrało to nowego znaczenia bo jak się budzi to zaraz do góry się podnosi żeby usiąść śmiesznie to wygląda tak jakby chciał wstać z bujaka i pójść a na razie tylko raz udało mu się usiąść i posiedzieć, bo go przeważa, za ciężki jest

bu, muszę poprasować, 3 prania a jedno jeszcze się suszy, pomocy

Jeszcze Wam opowiem o mojej schizie weekendowej tylko się nie śmiejcie. a więc:
w sobotę wieczorem poczułam w brzuchu kopniaki. Serio! Dokładnie takie jak rok temu w 17 tygodniu ciąży no i tak po pół godzinie lecę do tż spanikowana i mówię, że chyba w ciąży jestem! Jak położyliśmy się spać, to już tak "kopało", że aż było czuć pod ręką. No i już myśli, a może dziewczynka będzie, że to nawet nie tak źle, że fajnie dwójkę takich małych dzieci mieć rano wstaję i dalej czuję te kopniaczki. Byłoby to absurdalne żebym w ciąży była, okres skończył mi się dwa dni temu, bungabunga to tyle co kot napłakał no i w gumciach, no ale że wszystko może się zdarzyć to sru do scc po test ciążowy. Wyszedł negatywnie, a powiem Wam że już zaczynałam się cieszyć i zaczęłam się zastanawiać jak ja ogarnę dwa wątki na wizażu
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 12:56   #4813
misia1505
Rozeznanie

Fewciu nas też mój brat z chrzestną Lenki namawia żeby ich odwiedzić (też holandia) ale nie wiem jak mała by zniosła podróż. nawet nie pomyślałam o dowodzie dla niej.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Yellow ja też czuję ruchy w brzuchu ale to chyba jelita.
Stary 2013-06-24, 12:59   #4814
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej ho

O matko! Brak słów po prostu... Mogą wyrządzić mu krzywdę do końca życia

zaciśnięte

zaciśniete

Ja bym też chciała tak zrobić. Nie widzę sensu spraszać rodziny której nie widziałam od stu lat, poza tym nie bardzo stoimy teraz z kasą żeby robić imprezę w knajpie. Planujemy w lipcu i raczej skromnie.

Powodzenia

O, moje dziecko wstało. Teraz nabrało to nowego znaczenia bo jak się budzi to zaraz do góry się podnosi żeby usiąść śmiesznie to wygląda tak jakby chciał wstać z bujaka i pójść a na razie tylko raz udało mu się usiąść i posiedzieć, bo go przeważa, za ciężki jest

bu, muszę poprasować, 3 prania a jedno jeszcze się suszy, pomocy

Jeszcze Wam opowiem o mojej schizie weekendowej tylko się nie śmiejcie. a więc:
w sobotę wieczorem poczułam w brzuchu kopniaki. Serio! Dokładnie takie jak rok temu w 17 tygodniu ciąży no i tak po pół godzinie lecę do tż spanikowana i mówię, że chyba w ciąży jestem! Jak położyliśmy się spać, to już tak "kopało", że aż było czuć pod ręką. No i już myśli, a może dziewczynka będzie, że to nawet nie tak źle, że fajnie dwójkę takich małych dzieci mieć rano wstaję i dalej czuję te kopniaczki. Byłoby to absurdalne żebym w ciąży była, okres skończył mi się dwa dni temu, bungabunga to tyle co kot napłakał no i w gumciach, no ale że wszystko może się zdarzyć to sru do scc po test ciążowy. Wyszedł negatywnie, a powiem Wam że już zaczynałam się cieszyć i zaczęłam się zastanawiać jak ja ogarnę dwa wątki na wizażu
Pogrubione: faaakt, to byłby największy problem padłam!

U nas rozszerzanie diet trwa.
Mała zna już:
* marchewkę
* marchewkę z jabłkiem
* jabłko z bananem

Banana poznała dzisiaj, na początku wszystkim pluje, bo jeszcze nie wie co z tym zrobić, ale potem już je. ?Tylko mi łapie za łyżeczkę i sama do dzioba głęboko pcha . Grunt, że wtedy ciumka łyżeczkę buzią i jedzenie na niej też.

Doradźcie mi - jak mi przyjdzie kaszka Holle - jak ja mam sobie te posiłki w czasie ułożyć?
Teraz je słoiczek (nadal 1/3 - bo to nowe smaki, dzielę 1 słoik na 3 dni) między 12- 13, a o której np podawać kaszkę na moim mleku?

Aha zapomniałam: kciuki za wszystkie wizyty lekarskie i gratulacje dla dzieci za skończone miesiące!

My 2 dni temu skończyłyśmy 5 miesięcy !
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 13:00   #4815
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Fewciu nas też mój brat z chrzestną Lenki namawia żeby ich odwiedzić (też holandia) ale nie wiem jak mała by zniosła podróż. nawet nie pomyślałam o dowodzie dla niej.
My na pewno będziemy jechać na noc. Bo wtedy wiem, że Blaneczka lepiej zniesie podróż. Choc i tak się boję. Będzie miała prawie 5 miesięcy.

Yellow a co Ty tak wcześnie na wizażu robisz???:brzyda l:
Przepraszam, ale Może test kłamał???
Stary 2013-06-24, 13:00   #4816
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mam dziś lenia w
Nic mi się nie chce. Daria wreszcie zasnęła więc wypadałoby sobie obiad zrobić...tylko co?? Co dziś jecie dobrego na obiad??? ja mam jakieś pierogi zamrożone w lodówie, chyba je zjem na szybko.
ja robię tortille z kurczakiem
za to muszę się nad kolacją nagłowić bo mam dziś gości z krakowa- mój brachol ze swoją kobietą wpada
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 13:00   #4817
YellowSheep
Rozeznanie

Nawijko jedź, pewnie, odpoczniesz
meneq podziel się włoskami Yae
Silver ja dziś też na obiad pierogi

jak mi się nic nie chceeeeeee...
Stary 2013-06-24, 13:02   #4818
marsi11
Zakorzenienie

acha moje dziecko odkryło,że ma.... ptaka, uwieblia się za niego ciągnąć
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 13:05   #4819
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Mała zna już:
* marchewkę
* marchewkę z jabłkiem
* jabłko z bananem

Banana poznała dzisiaj, na początku wszystkim pluje, bo jeszcze nie wie co z tym zrobić, ale potem już je. ?Tylko mi łapie za łyżeczkę i sama do dzioba głęboko pcha . Grunt, że wtedy ciumka łyżeczkę buzią i jedzenie na niej też.

Doradźcie mi - jak mi przyjdzie kaszka Holle - jak ja mam sobie te posiłki w czasie ułożyć?
Teraz je słoiczek (nadal 1/3 - bo to nowe smaki, dzielę 1 słoik na 3 dni) między 12- 13, a o której np podawać kaszkę na moim mleku?

Aha zapomniałam: kciuki za wszystkie wizyty lekarskie i gratulacje dla dzieci za skończone miesiące!

Niestety w rozszerzaniu Ci nie pomogę, bo sama jestem zielona. Krcze, myślałam, że to będzie łatwiejsze. A przypomnij mi proszę jakie kaszki zamawiałaś? jest jakaś różnica dla kaszek robionych na mm a kaszek na mleku matki? Bo mam troszkę mleka zamrożonego, więc mogłabym wykorzystać jeszcze dla Blaneczki

Brawa za 5 miesięcy! To już nie przelewki

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
ja robię tortille z kurczakiem
za to muszę się nad kolacją nagłowić bo mam dziś gości z krakowa- mój brachol ze swoją kobietą wpada
jutro u nas tortilla Już się mięsko marynuje
A z synem przyjedzie?

Cytat:
Nie boli go??
Stary 2013-06-24, 13:08   #4820
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Pogrubione: faaakt, to byłby największy problem padłam!

Mała zna już:
* marchewkę
* marchewkę z jabłkiem
* jabłko z bananem

u nas menu wygląda tak:
6,30 mleczko
10,30 słoiczek
14,00 mleczko
17,00 słoiczek
19,30 mleczko
23,00 mleczko/kaszka (jaglana holle - u nas na noc jest ok) i generalnie to tyle. Pomiędzy posiłkami jeszcze jakieś picie głównie rozcieńczone soczki bo wody i herbatki się nie chwyci...

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
My na pewno będziemy jechać na noc. Bo wtedy wiem, że Blaneczka lepiej zniesie podróż. Choc i tak się boję. Będzie miała prawie 5 miesięcy.

Yellow a co Ty tak wcześnie na wizażu robisz???:brzyda l:
Przepraszam, ale Może test kłamał???
haha też mi to przyszło do głowy, no ale chyba nieeee, no bo jak?

pogody niet, na bieżąco jestem, to mogę pisać o tej porze, a co!

marsi

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-06-24 o 13:09
Stary 2013-06-24, 13:16   #4821
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wedle zyczenia
pięknie
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Co do teścia to pyta się mnie czy Zuza truskawki może jeść , ja mówię że tylko daliśmy jej polizać, a on do mnie że zrobił koktajl truskawki, maślanka , cukier i że myślał że Zuza zje myślałam że padne. Powiedziałam to mężowi, to nie skomentował, tylko później się pytał teścia że może jeszcze schabowego jej chciał dać, a teść że nie, on tylko tak myślał że taki koktajl już moze pic :banghead::banghead::bang head:

Meneq witaj
tesciu nie chcial na pewno zle, to mile z Jego strony, po prostu nie wiedzial, ze nie mozna, tak mi sie wydaje
ja oddalabym bardzo duza zeby mojej rybce dziadek cos zrobil

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ktora z Was przeeluzala macierzynski? Jakies podaie trzeba pisac? Macie wzor?
Na podstawie art. 1821 kodeksu pracy proszę o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w uzupełniającym wymiarze 2 tygodni w okresie od dnia 19 czerwca 2013 roku, tj. bezpośrednio po wykorzystaniu dodatkowego urlopu macierzyńskiego.

Cytat:
ciesze sie bo to zastepca (-czyni) ordynatora pediatrii w naszym szpitalu wiec jakby kiedys cos odpukac to bedziemy miec tam swojego czlowieka
juz dawno zamierzalam do niej zadzwonic bo nasz lekarz to "tylko" ogolny, super facet, zyciowy, pisalam wam o nim kilka razy, dobry lekarz ale... nie pediatra
obejrzy malego, zobaczy czy dobrze sie rozwija, bo martwi mnie to ze nie chce mu sie siadac i ogolnie bede chciala przyjezdzac do niej regularnie na kontrole, tak na zaś....
takze prosimy dzis o kciuki
trzymam kciuki

Cytat:
kciuki za wizytę

mamy obrót z brzuszka na plecki szkoda tylko, że tego nie widziałam szukałam na jutubie jego przeboju

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja kupilam a czemu?

MARSI fajnie ze wyjazd udany i bez problemow . Juz sobie wyobrazam jakie pysznosci zaserwowalas z jeednej strony jestem ciekawa a z drugiej nie wiem czy moj zoladek to przezyje
pokazcie wozek, pewnie pokazywalyscie ale ja juz nie pamietam jak wygladal
Cytat:
Dziewczyny, a te podania o urlop rodzicielski to jest tylko dla pracodawcy co nie? tzn jesli mi pracodawca wyplacal macierzynski to tylko dla niego ten kwitek? bo moj pracodawca wie doskonale ze bede rok i mu nie wysylalam zadnego papierkaaaaaaa. mhmmmmm
tak musisz napisac do pracodawcy wnioske o rodzicielski
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Wiecie, że żeby wyrobić dowód dziecku muszą być mama i tata przy składaniu wniosku? TŻ musi się z pracy zwalniać, żeby to załatwić
tak musi byc ojciec, ale moze byc albo przy skladaniu albo przy odbiorze, moj nie musial w ogole babka dala tylko oswiadczenie i mialam przyniesc podpisane, ale akurat ta babka zna mojego meza
i ja czekalam ok miesiaca, ale mozesz poprosic zeby szybciej zrobili poniewaz wyjezdzacie
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 13:16   #4822
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Dawid podczas kąpieli i leżenia w negliżu bawi się ptaszurem od dwóch miesięcy.. Pisałam tu nawet wtedy czy któryś synek tak robi bo on jak się ściśnie to mu jajca między palcami wyłażą, ale żadna się nie odezwałą..

Stary 2013-06-24, 13:17   #4823
Debrah
Zakorzenienie

Czuję coś na kształt euforii - dzieciątko bawi się na macie (tylko ręka przeszkadza w obrocie na brzuch), a ja właśnie zrobiłam sobie kawę mrożoną i wizażuję

Chata prawie posprzątana, skończę jak się zrilaksuję.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 13:22   #4824
sarah67
Zadomowienie

ja pitole dziewczyny chrzestna bedzie 18-latka, i oczywiscie ona ma taka mame ze na kazde imprezy kupuja sobie nowe kiecki ale zawsze ladne maja a ona teraz kupila Jej taka bordowa dluga z satyny jak na wesele jakies chociaz juz na wesele sie takich nie zaklada, i co ja mam jej napisac bo przeslala zdjecie, tu wies,
przeciez psy o budę się pozabijają
jak zobaczylam na telefonie myslalam, ze z krzesla spadne
co ja mam zrobic?? kasa wydana, kurcze przykro jej bedzie, ona wiecie nadwage ma i to znaczna wiec ciezko jej sie ubrac w cokolwiek

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dawid podczas kąpieli i leżenia w negliżu bawi się ptaszurem od dwóch miesięcy.. Pisałam tu nawet wtedy czy któryś synek tak robi bo on jak się ściśnie to mu jajca między palcami wyłażą, ale żadna się nie odezwałą..
a to cwaniaczki dwa małe
Stary 2013-06-24, 13:22   #4825
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

nawijko jedz! Bedziesz miala pomoc, rozerwiesz sie troche. Podrozowanie z takim maluszkiem jest naprawde fajne. Trzeba sie tylko odwazyc. (Nota bene jutro znow czeka nas dwugodzinna podroz pociagiem na szczepienie).
Z Yae sporo zjezdzilismy i tylko raz plakala (powod - pielucha, ale na autostradzie nie bylo jak zmienic).

Yae nie bedzie widziec swojego taty przez 1,5 miesiaca, w Waszym przypadku krotkie wakacje to nie problem mysle.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 13:24   #4826
sarah67
Zadomowienie

dziewczyny doradzcie co zrobic z ta kiecą u gory ma gorset, i dol taki rozszerzany, ona jak ze sklepu dzwonila do mnie to mowila cos o gorsecie, ale wiecie, nie wyobrazalam sobie, ze ona "balową" kupuje
chrzestna sie cieszy bo wiecie fajna kieca, na nia ciezko cos kupic, ale nie chrzciny
Stary 2013-06-24, 13:26   #4827
Debrah
Zakorzenienie

Fewciu : a może wy macie kryzys laktacyjny?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 13:33   #4828
badziabadzia
Zakorzenienie

Marsi mowisz, ze sie ciagnie

Tez dostalam pacuszke z bebilonu . Jak ktoras chce ta probke mleka to chetnie wysle, bo my sie enfamilem dokarmiamy

Ja to jestem zamulona o co nie zapytam to wsystko w klubie ze wątku nie ogarnelam to luz, ale ze w klubie sie nie moge polapac

Nawijko, my z mala sie na Hel wybieramy, to bedzie z pincet kilometrow ale wierze w nia

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Bijkora
Stary 2013-06-24, 13:33   #4829
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
dziewczyny doradzcie co zrobic z ta kiecą u gory ma gorset, i dol taki rozszerzany, ona jak ze sklepu dzwonila do mnie to mowila cos o gorsecie, ale wiecie, nie wyobrazalam sobie, ze ona "balową" kupuje
chrzestna sie cieszy bo wiecie fajna kieca, na nia ciezko cos kupic, ale nie chrzciny
Kurdę..sama nie wiem? A może to olej? Skoro jej się taka podoba..właściwie ciężko wpłynąć na czyiś gust.

Dzieć bawi się o taak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0238.jpg (39,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0245.jpg (36,6 KB, 29 załadowań)
Stary 2013-06-24, 13:37   #4830
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Fewciu : a może wy macie kryzys laktacyjny?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości