![]() |
#7081 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Hej dziewczyny. Moja córeczka jest w podobnym wieku co Wasze dzieciaczki, więc chcę Was prosić o radę w sprawie spacerówki. Pewnie planujecie, lub już zakupiliście taki wózek. Czy możecie mi jakiś polecić? Przeglądałam allegro i wybór jest ogromny. Ale wiadomo, że wszystko wychodzi podczs użytkowania.
Teraz mam wózek wielofunkcyjny i powoli mam go dość. Jako wózek głęboki jest super, ale jako spacerówka do kitu. Przede wszystkim jest za ciężki, waży 17 kilo. Mieszkam na 4 piętrze bez windy i wnoszenie go to koszmar. Idealna spacerówka dla mnie musi być; lekka,wygodna dla dziecka, zajmować mało miejsca po złożeniu, mieć kosz na zakupy i najlepiej aby miała jeszcze folię przeciwdeszczową i okrycie na nóżki. No i żeby cena nie zwaliła mnie z nóg. Fajne są spacerówki z serii Baby Dreams. Co o nich myślicie? Wiem, że jest wątek dotyczący spacerówek, ale małe jest nim zainteresowanie, dlatego proszę Was o rady. ![]() Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2007-04-15 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#7082 |
Wtajemniczenie
|
co prawda mam dwuletnia coreczke ale juz jedna spacerowke przetestowalam. firmy baby dreams rider model na stronie bay design w unowoczesnionej formie jednak bardzo podobna do tej ktora ja posiadam. wieksze kolka inna budka i troszke bardziej oplywowe ale na ogol spacerowki tej firmy sa pozytywnie oceniane przez mamy. polecam model Orinoko
http://www.allegro.pl/item185873724_...noko_7_kg.html rozklada sie na plasko ( a roczne dzieciaczki chetnie jeszcze spia w poludnie) ma ochraniacz na nozki i folie przeciwdeszczowa, spory koszyk na zakupy. wyprobowana przez moja kolezanke nie narzeka na niego a juz ma go rok czasu. ja upatrzylam model ( w tym roku kupuje nowy) bunny http://www.allegro.pl/item182847442_...eams_nowy.html ale juz nie rozklada sie na plasko i jest leciutki bo ma 5.5. to tyle jesli chodzio typowe parasolki. z wiekszych wozkow polecam tez baby dreamsa model walker http://www.babydesign.pl/ skladany na plasko w taki prostokat. ale super duzo miejsca jest szeroki i dziecku bedzie na prawde wygodnie. ogromny kosz i bardzo wygodnie sie go uzytkuje. mialam okazje korzystac z niego przy okazji spacerow w tamtym roku z moja coreczka. bylam bardzo zaowolona. mam nadzieje ze pomoglam. na pewno dziewczyny napisza cos wiecej bo wiele zakupilo nowe wozki. pozdrawiam Tiaara
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#7083 |
Zakorzenienie
|
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
bu............
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7084 |
Zakorzenienie
|
Czarina my kupiliśmy w zeszłym miesiącu wózek Baby design Travel i jest super
![]() ![]() na jednym zdjęciu będzie widać nasz wózek ![]() My wyciągneliśmy tatę do parku na spacer do parku ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7085 |
Zadomowienie
|
Płatku -- pięknie już Mateuszek stoi
![]() ![]() Czarina -- ja kupiłam parasolkę Tako ale chyba za bardzo nie będzie Tobie pasować bo nie należy do bardzo lekkich ale ja mieszkam na parterze więc nie było to najważniejsze. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#7086 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
Alem padaka, a to dlatego, że cały dzień od rana byliśmy na powietrzu na spacerkach. Normalnie nałaziliśmy się, ze nóg nie czuję. A Kamilek teraz mnóstwo czasu spędza bawiąc się na ogrodzie, a jak się nachodzi to potem pada jak zabity o 19. Taki jest zmęczony. Płatku fajne foty. Jeszcze raz potwierdzam, że twój MAti too do twojego TŻ podobny , ale pewnie kto spojrzy to inaczej oceni ![]() ![]() Qurde, trzeba jakieś lżejsze butki kupić Kamilkowi, myślę o jakiś za kostkę, ale już z "dziurami". Trzeba upolować. Od jutra dieta, bo po tych włoskich wyjazdach mi się przybrało i ćwiczenia. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Kamil miał iść jutro do żłobka, a coś zaczął się smarkać od piątku. Przechodzi mu, ale jeszcze go nie puszczę. No nic idę spać, bo rano pobudka wcześnie. Jeszcze tygodnie harówki ![]() ![]() Spokojnej nocki ![]()
#7087 |
Zadomowienie
|
Witajcie moje Drogie!!!
Płatku, widzę że aktywnie spędzacie czas na spacerkach, to dobrze ![]() ![]() Czarina ja Ci niestety nie doradzę w wyborze wózka, ponieważ mam spacerówkę trójkołowca. Nie jest on cięzki, ani lekki. Ja jestem z niego zadowolona, ma rozkładane oparcie na płasko, kosz na zakupy, składa się na płasko. Nie ma natomiast okrycia na nózki. Wklejałam zdjęcie tego wózka już jakis czas temu tutaj na wątku. A ja dopiero dziś się pojawiłam, bo byłam zajęta przeprowadzką ![]() ![]() Wczoraj Natalka miała swoją imprezkę, "dmuchała" swieczkę i ogólnie była wniebowzięta tym, że wszyscy tylko na Nią zwracali uwagę. Postaram się jutro wkleic zdjęcia, a tymczasem miłej nocki, pa,pa.
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7088 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry słonecznie
![]() Ależ mamy pięky dzień. Tylko szkoda, że muszę w pracy go spędzić. Ale jakoś dam radę. Kostko widzę, że życie i radość w ciebie wstąpiła po przeprowadzce. Ależ się cieszę, że fajnie wam. Nie ma jak na swoim. Czekamy na zdjęcia Natalki i napisz jakie prezenta otrzymała. I tak zakończyliśmy roczkowe imprezy ![]() Joaśka jak tam sesja- zaczęła się KRA, a mieszkanie, kiedy się przeprowadzacie? Qurde już nie wiem kto pisze na tym wątku ![]() Miłego dnia idę osiągać sukces ![]()
#7089 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Agika zaliczyłam romantyzm, za tydzień mam ze staropolskiej. w czwartek dostane klucze od mieszkania więc dopiero się sajgon zacznie. W piątek jade do Poznania szturmować Ikee. Juz się ciesz ![]()
#7090 |
Zadomowienie
|
Czarina ja mam taki wózek http://www.allegro.pl/item185375922_...ia_wys12h.html i jest on bardzo fajny
![]() ![]() Płatku zdjęcia super ![]() ![]() ![]() Kostko ale masz już super, jesteś już u siebie ![]() ![]() Agiko to miłej pracy życze i żeby ci szybko czas zleciał ![]() ![]() My wczoraj pojechaliśmy na zakupy i kupiłam sobie skakanke i wczoraj już skakałam ale dałam tylko rade 300 podskoków ![]() ![]() ![]() ![]() Joasiu to poprostu super ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7091 |
Zadomowienie
|
Miłego dnia
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#7092 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny
![]() ![]() ![]() Ciesze się że mieszkanko tak Cię ożywiło i impreaza Natalki się udała ![]() ![]() Joasiu ja też jeździłam do Ikei do Poznania bo najbliżej ![]() ![]() ![]() Haniu podobno na skakance szybko się chudnie jak dasz rade tak skakać codziennie to super ![]() Ja miałam ciężką noc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7093 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję bardzo za odpowiedzi.
Tiara ten rader co miałaś bardzo mi się podoba, ale niestety dla mnie jest za ciężki- 10 kilo to za dużo. Walker też bardzo fajny, ale waga 9 kilo- też odpada, pozaty ma dość duże koła, amnie zależy także na tym, aby nie zajmował dużo miejsca w bagażniku po złożeniu. o Orinoko też myślałam, ale na wątku o spacerówkach jedna wizażanka dość mocno go skrytykowała, więcnie wiem. Przejrzałam dokładnie te wózki i myślę o modelu Travel,lub Active. Travela ma Płatek i go sobie chwali. Któraś z Was ma Chicco- też bardzo mi się podoba, ale ta waga ![]() Taco też za cięzki ![]() Może ktoś ma Activa? Wiem, że Wam marudzę, ale już mam dość wnoszenia ciężkich wózków na 4 piętro. A do tego wczoraj chciałam wjechać na krawężnik i rączka mi się ułamała (mam Breakera firmy Wychamet). Wkurzyłam się nieziemsko, bo mam 7-dmio tygodniowego synka i głęboki wózek jest mi potrzebny. No nic, spróbuję ją jakoś skleić. |
![]() ![]() |
![]() |
#7094 |
Zakorzenienie
|
Czarino dla mnie w wyborze wózka było ważne by zajmował jak najmniej miejsca po złożeniu zwłaszcza w bagażniku bo jak jedziemy do mamy to mamy zawsze dwie duże torby i jeszcze pełne reklamówki i wracamy również obładowani. Po złożeniu wózka łapie go za boczną rączkę i niose jak walizke
![]() Kasiulko co u Was? Cha_go ładnie Mateuszek sobie radzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7095 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7096 |
Rozeznanie
|
qurde dziewczyny Zuza chodzi wiec czytanie zostawiam na czas jej spania
![]() ale wiem ze Joasia zdała ![]() ![]() Kostka nowy dom, Joasia, Płatek mieszkania a nas tez czeka przeprowadzka ![]() ![]() ![]() znalazłam hodowle kociaów brytyjskich i nawet 2kotki w ciązy ale icena kociaka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Haniu,a na skakance ćwiczysz szybko-wolno? I masz taką z licznikiem?bo ja też zastanawiałam sie nad jej kupnem. Na allegro jest za 5,90+koszt przesyłki ![]() ![]() U nas wczoraj druga imprezka urodzinowa była. Mały dostał m.in super słonia na biegunach,ale się go wystraszył ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#7098 |
Zakorzenienie
|
Dario już pisałam chata super
![]() ![]() ![]() Czarino ja z ciekawości ![]() ![]() ![]() ![]() Mati jak jest poważny to rzeczywiście do tż podobny, ale jak się uśmiecha to mamusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7099 |
Zakorzenienie
|
czesc baby
![]() ![]() pamietacie mnie jeszcze? ![]() ![]() Ciagle czekam na podłączenie neostrady, ale tepsa niestety sie nie spieszy - mam nadzieje ze w przyszłym tygodniu wreszcie sprawa sie sfinalizuje. Nie pisze bo w pracy niestety nie mam czasu ostatnio. A co u nas? Oliwka stawia pierwsze samodzielne kroki, ale jeszcze sie boi i ciągle woli za rączkę. i w ogole jej ostatnio odwaliło na pukcie mamy (czyli mnie ![]() ![]() ![]() I ogólnie jest git, tylko ja dalej jestem gruba i karmie cyckiem bo Oliwka sie uzależniła ![]() Diety nie stosuje bo jak wyzej ![]() Wrzucam aktualne foty Oliweiry i spadam do pracy |
![]() ![]() |
![]() |
#7100 |
Zakorzenienie
|
Kasiulka,ale słodkie to Twoje cudo,nawet z buziakiem całym w serku
![]() ![]() ![]() A my wrócilismy już ze spacerku,bo mały mi padł. ![]()
![]() |
#7101 |
Zadomowienie
|
Ależ fajnie dziewczyny, że piszecie
![]() ![]() Joasiu to my kraczemy dalej. I super, że się w końcu przeprowadzacie ![]() DAria, a ta wasza chałupa full wypas. Jejku ja też chcę do własnego domku. Właściwie to ja wpadłam na chwilę wkleić obiecane fotki. Pomieszane z różnych dni. I niech ktoś mi przypomni jak się martwiłam, że MIlcio chudzina był i ciągle za mało ważył. ZObaczcie jak mi się pulpecik zrobił. Chyba na dietę przejdzie ![]() Kładziemy młodego spać i jedziemy do Tesco i H&M obkupić Kamilka. Zobaczymy co kupimy. Jutro naskrobie ![]() Papa
#7102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam taki wózeczek model baby design mini new jestem z niego bardzo zadowolona wazy 5,5 kg czasem jak mały mi nei chce wejsc do wózka to biore go na ręce a wózek tez potrafie wziąśc w druga i hopsa po schodach..ma zwrotne kółeczka szybciutko sie jedzi...ochrone na nózki...od kiedy go mam Natan bardziej polubił jazde wózkiem zauważyłam ze duzo mam ma ten model wózeczka...szybciutko się składa i łatwo...w bagażniku bez problemu się mieści ...pojemny kosz miejsce na kubeczek dla dziecka...okienko w daszku...folia przeciwdeszczowa,,,wygodn e pasy...noi ładny...wogóle co tu duzo gadac jest świetny a k0soztował tylko 219 zł na alegro dpostałam jeszcze grtatisy czyli kredki zabawki do piasku albumiki kolorowanki Polecam!..ale wybor należy do ciebie:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7103 |
Zadomowienie
|
Płatku -- właśnie dziś kupiłam Bartki, już z myślą o lecie. Są na zdjęciu.
Dario -- ale chata, fju fju ![]() Kasiulko -- ja też jeszcze karmię i też Mateusz uzależniony ![]() ![]() Oliwka jak zwykle śliczna ![]() Agiko -- gdzie tam pulpecik !! Mały przystojniaczek ![]() My dziś cały dzień byliśmy na dworzu z jedną tylko przerwą na obiad. A tak to deserek i pierś na dworzu ![]() ![]() Oto do czego mojemu dziecku służy nocnik ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#7104 |
Wtajemniczenie
|
czarina a mozw zdecydujesz sie na taki wozek jaki ja zamierzam kupic czyli babydesign model bunny. wazy 5,5 kg jest ladny ( wejdz i zobacz go uwaznie) i dla wygody ma pasek na ktorym mozesz przeniesc go zlozony gdzie chcesz. pasek naklada sie na ramie i nie zajmuje reki. ale jak widze opinie sa podzoielone jesli chodzi o wozki bo wystarczy sie jeden felery lub kilka na cala polske i zaraz sie trafia ze to u wizazanek i juz ale na watku. ale obre takie komentarze bo wiesz na czym stoisz.
Kasiulka mu o tobie pamietamy i z niecierpliwoscia czekay na jakiekolwiek wiesci. ciesze sie ze u was wszytsko ok i ze wszyscy zdrowi. a Oliwka normalnie bustwo. Joasiu super wiesci i dalej KRA KRA KRA. no i przekazuj wiesci z frontu (IKEI) ![]() Chaago ja podobne buciki kupilam Wiktorii w tamtym roku. mialy jedna wade - pasek w kostce z przodu przy zgietej nodze np jak Wiki kucala lub biegala wrzynal jej sie w cialko. na koniec dnia jak dlugo biegala to miala zaczerwieniona skore. potem juz kupilam z nisko osadzonym paskiem. nie mialam zadnego al do nich. ale tak to super te butki a co do nocnika to Wiki tez poczatkowo tak traktowala nocnik. Haniu 300 poddskokow ![]()
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#7105 |
Zadomowienie
|
Oliwka Kamilek poprostu dwa cuda
![]() ![]() ![]() ![]() Daria domek poprostu rewelacja, napewno będzie wam się tam fajnie mieszkało ![]() Kociulek ja kupiłam w Makro za 24 zł taką http://www.allegro.pl/item184581614_...zas_skoki.html a skakać staram się szybko a wolno to nawet mi nie wychodzi. Chaga ja też właśnie oglądałam sandałki Bartka i chyba w tym tygodniu jeszcze Pati kupimy. A zdjęcie super nocnik na głowie ![]() ![]() Tiaara 300 było wczoraj dziś 550 ale na zamiar robić po 1500-2000 podskoków ![]() ![]() A w maju jedziemy ze znajomymi do Zakopanego na pare dni ![]() ![]() Kasiulko nie martw się nie zapomnimy o was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7106 |
Zakorzenienie
|
Tak ślicznie u nas na Wątku to dawno nie było
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ch_ago śliczne buciki ![]() ![]() ![]() Agiko jak ja uwielbiam gadać o zakupach ![]() ![]() ![]() ![]() Haniu fajna ta skakanka... ![]() Joasiu co u WAS? |
![]() ![]() |
![]() |
#7107 |
Zadomowienie
|
Haniu -- Mateuszek siedzi na nocniki minutkę mówiąc przy tym "siiiiii" ale nic z tego, nocnik pusty
![]() Płatku -- zapłaciłam 110zł. Podam Ci stronkę internetową z bartkami, ceny ciut niższe ale i tak najpierw trzeba przymierzyć butka bo tak w ciemno płacić tyle kasy to raczej nie bardzo ![]() ![]() http://www.outlet.bartek.com.pl/prod...id_kategorii=1 Pozdrawiam i życzę miłego dnia, u nas piękna pogoda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7108 |
Zadomowienie
|
Chaga fajne butki. My też wlaśnie polujemy na coś podobnego dla Milcia. Ale jeszcze nie kupiliśmy .
Dzięki za komplementa wycałuję mojego skarba. ![]() Płatku, zła byłm bo mało kupiliśmy i nie wszystko co chciala. Będę musiała polatać po sklepach,a ostatnio tego nie cierpię. Nic nie mogę kupić. Nic mi się nie podoba ![]() ![]() ![]() Acha kupiłam jeszcze sobie skakankę taką jak Hania załączyła i od dziś zaczynam ćwiczyć. 27 zł w Tesco, no nie mogłam się powstrzymać i kupiłam właśnie tą, zamiast zwykłą za 5 zł ![]() No nic, wracam do pracy ![]()
#7109 |
Zadomowienie
|
A ja w ten ładny dzień już po ćwiczonkach
![]() ![]() ![]() Płatku też mi się podoba ta skaknka ale cena na allegro dużo wyższa niż ja sobie kupiłam a jest identyczna. Chaga też oglądałam buty na tej stronie ale musze iść do sklepu zobaczyć jaki rozmiar ale wydaje mi się że będzie to 21 ![]() ![]() A to fotki z wczorajszej wyprawy na podwórko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7110 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czym smarujecie buźki dzieciom przed wyjściem na dwór?
Agiko ważne że sprawiłaś sobie mały prezent ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pati ma ładne podwórko ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj przychodzi jakaś baba oglądać mieszkanie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.