|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Asiuk, dobrze,że masz tyle samozaparcia do tego
![]() Xzora, fajne takie spotkanie z couchem W zeszłym semestrze miałam zajęcia z babką, która zawodowo zajmuje się coachingiem, dużo fajnych rzeczy nam pokazała, opowiadała ![]() Chciałabym zrobić kiedyś kurs, ale to bardzo drogie ![]() Novo, no jak częsci nie wypełniłaś, to nie dziwne, że nic nie wyszło. Swoją drogą, kto Ci robił to badanie, jak mogłas nie wypełnić i oddać w recepcji
|
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jeszcze można korzystać z bezpłatnych szkoleń UE, ale w twoim przypadku przy studiach i pracy to chyba nie miałabyś jak czasowo go zrobić
|
|
|
|
|
#723 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Ja ani razu nie wpisałam "nie wiem", ustosunkowałam się do wszystkich stwierdzeń. Cytat:
Taka motywacja jest bardzo pomocna, ale dla osób "sprawnych myślowo", tylko nieco pogubionych lub niepewnych ![]() Na mnie to niestety nie działa. Cytat:
Jestem w takim miejscu, że nie umiem i nie chcę się ruszyć, zrobić kroku w jakąkolwiek stronę. Totalna pustka. Więc chyba nie mam wyjścia ![]() Kurs pewnie drogi, ale tego typu rzeczy są coraz bardziej popularne. Po pracy skoczę zrobić prześwietlenie tej stopy, bo boli mnie cały czas, jest spuchnięta. |
|||
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
hey.
Ale dziś zimno. Zarezerwowaliśmy nocleg w Zakopcu, ciekawe gdzie na szlak uda się iść z dwójką A jedziemy jeszcze z parą z półrocznym dzieckiem. Dobrze że Pyśka lekka do noszenia będzie.
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Drugi dzień pada deszcz bez przerwy. Paskudna pogoda, jesiennie się zrobiło od razu. A moja droga do domu (jakiś kilometr po nieutwardzonej) to dziura na dziurze teraz. Wstawili nam wczoraj drzwi do łazienki ![]() Blaty w kuchni też już mam, wczoraj podłączyliśmy kran, zlew i zmywarkę. Dziś tż pomaluje korytarz (mam nadzieję) a ja będę sprzątać, żeby można było panele kłaść w salonie. Są też złe wiadomości - cieknie gdzieś przy kominie i przy wykuszu. Był człowiek dewelopera w tej sprawie, mają poprawiać jak przestanie padać, mam nadzieję, że to już wkrótce, bo nie chcę mieć wilgoci w domu |
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I "chwilę" bez bieżącej wody![]() Nieciekawie z tym dachem, u nas zaciekało ale jak była sama papa, po obróbce i z blachą już jest ok. A wilgoć nam niestety weszła w spiżarce (przez różnicę temperatur i nieocieploną górę). U nas droga też tragedia. I będzie wojna z sąsiadem, wywyższył działkę tylko przy ogrodzeniu, wszystko spływa na drogę. Teraz widzę że sobie takie małe rowki w trawie wykopuje żeby z reszty działki też woda spływała. Jak przywoził towar na budowę to rozjeździł ją strasznie i nawet palcem nie kiwnął żeby poprawić ![]() Jak będzie tak dalej to odgrodzimy naszą część i zobaczymy co wtedy zrobi
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
u nas też się zrobiło ponuro i co gorsza zimno ![]() Misku widzę, że pracujecie pełną parą. Mieszkanie na budowie przyjemne nie jest, ale jesteście coraz bliżej końca Szkoda tylko że coś przecieka, oby szybko naprawili.U nas na dniach będą montować szafę zabudowaną w pokoju B. Nareszcie będzie miejsce na wszystkie zabawki i w końcu wyprowadzę ciuchy dzieciaków z mojej szafy
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też długo ciekło z dachu w dobudowanej klatce schodowej. Na szczęście ostatnio przyszli fachowcy, ściągnęli "starą" papę, nałożyli drugą, odpowiednio są wywinęli i zabezpieczyli obróbką blacharską. I nie cieknie.
A wcześniej lało się konkretnie przy średnim deszczu. |
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Lać się nie leje, ale cieknie trochę, więc trzeba to załatwić.
Znowu muszę jechać po budowlane zakupy, ostatni raz byłam wczoraj wieczorem. Jakaś masakra po prostu |
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Co tu tak pusto, wczoraj cały dzień nikogo nie było? Dobrze, że piątek, chociaż weekend nie zapowiada się na odpoczynek. Muszę jechać do rodziców i pomóc mojej mamie w sobotę przewieźć babcię do nowego mieszkania i trochę ją oporządzić, bo niestety mój tata ma jakiś służbowy wyjazd a nie może. Wszystkim się jednak spieszy z tą przeprowadzką, bo każdy ma dość mieszkania razem po miesiącu. W poniedziałek natomiast mam rezonans, niezbyt lubię to badanie, no ale odpękam i będzie znów z głowy na rok |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam, tyle że na fitnessie
![]() a skąd dokąd się twoja babcia przeprowadza? my babcię przenosiliśmy dwa lata temu i teraz mieszka w moim mieście (5minut pieszo od mojej mamy i 15min pieszo ode mnie). Ja z takich medycznych kwestii to wczoraj byłam u dentysty na usuwaniu osadu, na wtorek zapisałam się do dentysty na leczenie, a na piątek do okulisty. |
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udało się sprzedać ten dom i kupić za to mieszkanie w innym mieście (bliżej do moich rodziców, w tym mieście mieszka też jej syn jeszcze). Teraz siedziała ponad miesiąc u moich rodziców, bo czekaliśmy na meble, załatwianie formalności itd. No i w sobotę ją tam zawozimy. Czyli będę mieć robotę taką jak u siebie - meblowanie, sprzątanie, zakupy. No może poza remontami, bo mieszkanie jest z 2008 i nie wymaga jeszcze jakiegoś dużego remontu |
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
To jak z 2008 roku, to pewnie fajne mieszkanko. No i syn na miejscu. Mam nadzieję, że babcia się szybko zadomowi.
Moja ekspresowo nawiązała znajomości, odwiedza inne babki, albo do niej przychodzą. W sezonie wiosna - lato to nie ma czasu i ciężko ją w domu zastać, jedynie w zimie się jej trochę nudzi. Mieszka też w takiej emeryckiej klatce, gdzie na ławce przed blokiem skupia się życie towarzyskie. |
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cześć,
Ja jakoś nie miałam czasu na Wizaż. Dostałam wyniki testu psychologicznego - wylazło wszystko na wierzch Ostateczna diagnoza nieco zbiła mnie z tropu, ale dzięki temu mam konkretny plan działania, potrwa to ok. 2 lat.W RTG stopy nie wyszło nic konkretnego w miejscu bólu, tylko w innym fragmencie Mam jakieś rozrzedzenie kości, najpewniej torbiele zwyrodnieniowe - mam halluksy, i właśnie te torbiele są tam. Czeka mnie ortopeda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cześć...
Cytat:
![]() Mówisz, że diagnoza trafna? Czemu zbiła Cię z tropu?
|
|
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
![]() Chyba trafna, choć ja te objawy mam łagodne w porównaniu do chorobliwej postaci, ale mechanizm mojego myślenia ponoć ten sam, więc w taki sam spisób będę leczona. I chyba trochę nakłamałam, choć ten aspekt akurat ominęła, widziałam jednak wartość tej skali i wyszła dyssymulcja, czyli prawdopodobnie ukryłam niektóre rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
czasami opisy ze zdjęć brzmią strasznie, a w rzeczywistości są to mało istotne rzeczy |
|
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: wymarzony pierścionek cz. XXIV - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
hej,Mnie nie ma bo mało pracuję , a w domu jak piszę to na fitnesowym
![]() W szoku jestem że już koniec czerwca. Strasznie szybko mi zleciał..miałam dużo wolnego i to pewnie dlatego. Wczoraj strasznie ścięłam się z mężem..ale chyba nas to oczyściło, jak emocje minęły powiedzieliśmy sobie dużo miłych słów i niby mamy się oboje starać...bo ostatnio tylko na siebie warczymy i obwiniamy o wszystko nawzajem. Nie było fajnie- już myślałam że będzie z tego pierwszy poważny kryzys. Ale chyba uda się uniknąć. Asiuk dobrze że się zdiagnozowałaś..i od strony głowy i stóp
|
#741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem jaki to luksus mieć drzwi do łazienki ![]() Przez pierwszy miesiąc po wprowadzeniu się do domu nie mieliśmy drzwi, bo zamówienie nie zostało dostarczone na czas. Ale przez pierwsze dwa tygodnie nie mieliśmy także firanek i zasłonek w oknach, bo firma szyła. To był czas kiedy chodziliśmy po domu nago... (bo zaraz po ślubie, wiecie ). Jak był np. wieczór, ciemno za oknem, a u nas w domu światło się pali, my nago pijemy np. herbatę..., w łazience prysznic... drzwi nie ma.Sąsiedzi mieli ubaw, co?
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Asiuk: super, że zajęłaś się sobą! Haniu: ojej, to przykre, że źle się u Was dzieje..ale oby teraz szło ku lepszemu, skoro emocje się oczyściły. |
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah jak tam Twoja Amelka? Może wstawisz jakieś zdjęcie?
![]() A studia i sesja?
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-06-30 o 19:59 |
|
|
|
#744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() W ubiegłym tygodniu byłam 5 dni w Warszawie. W weekend był ze mną Tż, potem sobie pojechał, a ja zostałam sama Odpoczęłam sobie jak nigdy, odstresowałam się totalnie, pieszo zrobiłam chyba z 30km Niestety musiałam wrócić do rzeczywistości, wystarczyły 2 dni w pracy i z powrotem jestem kłębkiem nerwów A wczoraj byłam na weselu (kto to widział, żeby w niedzielę wesele robić ), pół dnia zastanawiałam się którą kieckę założyć (strasznie niezdecydowana się zrobiłam), ale było całkiem przyjemnie Cytat:
Haniu, dobrze, że doszliście do porozumienia ![]() ---------- W temacie domowym: w sobotę kupiliśmy lodówkę (nie bedzie w zabudowie) i zamówiliśmy drzwi (będą za tydzień, więc ominie mnie etap mieszkania bez drzwi łazienkowych )Zostało nam zamówić kuchnię, nawet przyszedł gość pomierzyć, co by jakiś projekt zrobić. Jak już będzie kuchnia to można się wprowadzać, co mnie lekko przeraża
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2013-07-01 o 09:27 |
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ale tu tłok! Betti, myślę, że oprócz leczenia zachowawczego (jakieś kliny między palce, wkładki) lub chirurgicznego, na które i tak się nie zgodzę, nie zaproponuje mi nic innego Ale idę na wizytę, w końcu po coś się prześwietlałam. Chcę zmienić fryzurę. Wpadło mi to do głowy parę dni temu. Do fryzjera idę w czwartek, ale trochę się obawiam, bo liczę na konkretną zmianę, a koleś jest dość zachowawczy
|
|
|
|
#746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA czekam na pensję właśnie i też lecę się obciąć bo zarosłam strasznie. Cytat:
Takie standardowe weselicho było? Czy przyjęcie? No dajże spokój..będziesz mogła robić grille z komarami- super ![]() Nic tylko się cieszyć latem i domem. A tak poważnie- trzymam kciuki żeby Ci się tam dobrze mieszkało ![]() Cytat:
Oby tak dalej.! ______________ I w końcu zrobiłam rezerwację na wakacje - nie Costa del Sol, nie Włochy, nie Kanary- a Chorwacja - i mały 35 pokojowy hotelik- tak jak lubimy. Walić te molochy z All!!!!!!!
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem trzeba się pokłócić żeby atmosferę oczyścić
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam Chorwację! Mieliśmy jechać jeszcze w tym roku, ale raczej zrezygnujemy. Po pierwsze, nie umiemy zgrać się urlopowo z resztą bandy (czyli teściami i bratem TŻ), po drugie, teściowi wali na głowę coraz bardziej i raczej nikt nie chce z nim już jechać
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sądzę że też uwielbiam Chorwację
- wybrałam hotel 20 min jazdy od Splitu i również rzut beretem od Trogiru- nastawiam się na zwiedzanie knajp z krewetkami
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

A jedziemy jeszcze z parą z półrocznym dzieckiem. Dobrze że Pyśka lekka do noszenia będzie.