![]() |
#4441 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
![]() co do ubrania dziecko to masakra jakas!!!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4442 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że już dziewczyny napisały ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
BD też wg mnie nie za bardzo - takie właśnie sztywne a poza tym ta siateczka się nieraz przyklejała normalnie do pupy a ja się własnie zawsze nad tym zastanawiałam, bo tż ciągle marudzi,żebym przesypała ( karmimy Bebiko i ciulowo z tej torebki się nabiera ), ale na pudrłku było napisane, że ma być mleko w oryginalnym opakowaniu i bałam się przesypać Cytat:
![]() Kupiłam dzisiaj w aptece maskę wzmacniającą włosy i zapobiegającą wypadaniu i szampon z tej samej serii. Pewnie dalej będą wypadać, ale może chociaż ich kondycja się poprawi ![]() Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-07-03 o 19:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4443 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() biedna Mała ![]() Cytat:
![]() ![]() -co do głowy mojego tzta to moze i twarda ale nie sprawdzałam ,tym garnkiem w ramie celowałam i trafiłam ![]() -co do wkładki w foteliku to my mamy 1 i jeszcze nie wyciągnęłam - Roszek jak zasnie to gówka sie mu na tym opiera wiec sie jeszcze przyda ale pewnie nie na długo..... - ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() cos mi ucieło (cytat) ide poszukac i lece dalej nadrabiac........
![]() |
![]() |
#4444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4446 |
Wtajemniczenie
|
Trądzik też mieliśmy, teraz to chyba nie trądzik. Krzyś ma takie trochę zaróżowione policzki, jakby małe rumieńce (raz bledsze, raz trochę ciemniejsze) i jak dotknąć, to dość szorstkawe/chropowate są. Jakby kaszeczka. I to się zmienia z dnia na dzień, mam wrażenie - raz prawie całkiem gładkie, potem bardziej szorstkie, bardziej i mniej czerwone.
![]() |
#4447 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Super! Bardzo mi się podoba jak dzieci tak jeżdżą ![]() Cytat:
Wkładki nie wyciągnęliśmy. Cytat:
![]() To całe szczęście. Michałek na zdjęciu pięknie wygląda, wcale nie jak chory chłopczyk, ale okaz zdrowia. Cytat:
no i ![]() ![]() Cytat:
![]() Edit: doczytałam, że nie potówki. A propos, u nas na potówki super zadziałała kąpiel w wodzie z mąką ziemniaczaną - może którejś się przyda. Cytaty mi pouciekały ![]()
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-07-03 o 20:19 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4448 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no a cena mleka no cóż nie zachwyca... Cytat:
![]() pięknie ważę i mierzę ![]() ![]() Co do pieluch to u nas Pampersy zielone i białe od czasu do czasu dady. A propos pampersów http://promobaby.pl/promocja-14539.html ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i nie zrobiłam kuracji na włosy, bo zadzwoniła szwagierka i się zagadałyśmy. Miała mieć na 80% córeczkę, a teraz była na 3d i wyszły jajka jak ta lala ![]() Szkoda, bo już się wybierałam na rajd po sklepach kupować ubranka dla dziewczynki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Nyaa - ja juz przesypalam w puszke po wczesniejszym mleku. Raczej jest przystosowana do przechowywania mleka. Nie cierpie tych kartonow i zamykania klipsem. Puszka wygodniejsza. Poza tym i tak nie jestem wierna nstrukcjom uzytkowania. Nie gotuje np wody 5 min i nie czeksm az ostygnie do odpowiedniej temp tylko mieszam zimna z goraca itp.
Wlasnie, Ptaszysko na opakowaniu zwyklego Hippa tez pisza zeby dac mniej wody rozrobic mleko i dolac brakujaca wode?? Jaki to ma sens?? Niektore sposoby przygotowania mleka sa chyba dla mega cierpliwych dzieci... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Bebilon mam wlasnie zaczety ale nie podchodzi. Nawet gdyby to nie wiem jak dlugo bede dawac ha wiec ilosc 12 puszek jest dla mnie ogromna. My dopiero zaczynamy watpliwa przygode z mm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4451 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
25.02.2010 ![]() 25.04.2010. ![]() 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dlatego ja zawsze pisze sobie kartke ![]() Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-07-03 o 20:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4453 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i wiesz mozesz sie zalapac na nowo powstaly watek wiec uwazaj ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() oooooooooooooki 147 skonczona, chyba lece dalej |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4454 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4455 | |||
Wtajemniczenie
|
Jak fajnie!
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tak serio to naprawdę chyba wyjątkowo spokojne dziecko ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4457 | ||||
Zakorzenienie
|
przeczytałam na cycu OC i se myślę co ma cyc OC do Torresiatka
![]() Cytat:
![]() za wagę no i....podoba mi się Twoje podejście Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4458 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do HA to u nas sprawa ma się tak: Dopóki małemu waga się nie ustabilizuje, tzn. dopóki nie zacznie ładnie stabilnie przybierać to dajemy HA, żeby dziecku nie mącić. Za dwa tygodnie idziemy na kontrolę wagi i jak przyrost będzie dobry to wtedy zaczniemy próby wprowadzania normalnego mleka oczywiście z należytą obserwacją. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- My używamy Dady i pampersy. Chciała bym wypróbować jeszcze te z lidla i hagisy. Co do BD to jakoś mnie od nich odrzuca. Co prawda nie miałam ich jeszcze, ale miałam raz z BD chusteczki i tak śmierdziały, że mam już awersje do wszytskiego z BD |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4459 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roszek tez nie bardzo lubi wsiadanie do fotelika ....ale jazde tak . Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam mocno ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i ![]() ![]() [QUOTE=Ptaszysko16;4161806 3]Co do tego ze dziecko krzyczy tylko sie cieszyc ![]() ![]() ![]() biedactwa ![]() w ogóle ...czasem jak mysle ile Wy musicie wytrzymac,przetrwac ...... tzn .ja wiem ze w takich bolesnych sytuacjach lepiej aby mama nie płakała i choc udawała ze jest dzielna bo tym dodaje otuchy dziecku a jak sie rozpłacze i mama to juz wszystko lezy..... ale jak czasami piszesz o waszych doswiadczeniach i mysle o tym to mi samej chce sie płakac...... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() po szczepieniu to chyba normalne ze troszke krwi poleci....? wydaje mi sie ze tak . Roszkowi za kazdym razem kapneło odrobinke . co do pupki moze bephanten...... i dalej ide nadrabiac .......... masakra baby jedne ile napisałyscie dzisiaj ......... ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 | |||
Kniaginia
|
Jak TŻ wrócił z pracy to mu opowidałam o dzisiejszej wizycie u lekarza, m.in. o małym ciemiączku i że mózg nie ma miejsca, żeby się rozrastać. A TŻ, patrząc na Różę: "No rzeczywiście, już ma jakiś taki tępy wzrok
![]() Cytat:
![]() Zaczynam się martwić: Róża waży tyle samo, długości nie wiem, ile ma, ale sądząc po ubrankach i przewijaku to coś ok 68-70, a miesiąc młodsza i dziewczyna. Będzie jakaś Agata Wróbel albo Pudzian ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4461 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Ja z Lidla mam w tej chwili takie z granatowym wielorybkiem i dla mnie koszmar. dobrze, że w pudełku pieluchowym mam zazwyczaj ze 3 rodzaje, bo tych na wyjście bym mu nie włożyła. bardzo, bardzo się cieszę ![]() ![]() ale dłuuugaaśny! ![]() ![]() Cytat:
![]() zaszalałaś u fryzjera! 30 cm to dużo!!! fajny fryz?!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to masz wymagania- konia na księciu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja zmykam lulać, dobrej nocki Mamusie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4463 |
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Dziewczyny ja tak na szybko przeleciałam wątek, nie mam czasu nadrabiać. Widzę, że Michałek Strippi w szpitalu ![]() ![]() ![]() Ja jestem na wakacjach 2 tygodniowych u rodziców z małym. Jest super, mały jak wstanie jest szykowany do wózka i tak siedzimy sobie z nim w ogródku, a po południu spacerek z teściową ![]() Oczywiście moja mama widząc, jak często karmię małego stwierdziła, że ona kupi - uwaga, uwaga MAIZENĘ, czyli: "maizena to skrobia kukurydziana pozyskiwana z białych pręcików kukurydzy, w odróżnieniu od mąki kukurydzianej (zmielona kukurydza). Znajduje zastosowanie jako zagęszczacz potraw." ![]() ![]() I jakby Kubuś zjadł takiej maizeny to by 4 godziny pospał! Aż mi się włos na głowie jeży! Tłumaczę jej, że czasy się zmieniły i teraz nie daje się takich rzeczy dzieciom i zaleca się kp do 6 miesiąca a rozszerzanie diety na 5,6 miesiąc z tego co wiem. W ogole moja mama jest zdziwiona, że mi się tak chce karmić piersią (ona karmiła 2 tygodnie). W domu wszyscy sie Kubusiem zachwycają - jaki jest cudny, słodki i maluśki ![]() To tyle newsów ![]() Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
zwykły bob...
wypadały mi masakrycznie, wystarczyło żeby Emi szarpnęła lekko już kilkanaście w łapce miała, więc i tak caly czas ze spietymi łaziłam, w upale i w nocy kark mi się pocił - więc mam nadzieję, ze bedzie lepiej- a na szczęście szybko rosną
![]() |
#4465 |
Kniaginia
|
Z dostępem do internetu
![]() Jutro dzień "medyczny" - idziemy pierwszy raz na rehabilitację, a wieczorem na usg główki (na drugi koniec miasta:/) Stwierdziliśmy, że lepiej zrobić to usg i iść już z wynikiem do neurologa. Pediatra dziś mówiła, że to ostatni dzwonek na takie usg, a pewnie jakbym poszła za 2 tygodnie, jak mamy wizytę u neurologa, to dopiero bym dostała skierowanie na to usg i wszystko by się wydłużyło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4466 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() hehe dobre ![]() ![]() Cytat:
i lece dalej.........
![]() |
![]() |
#4467 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój też potrafi konwersować - ze zwierzakami na karuzeli, Puchatkiem na ścianie i ukochanym drzewem na regale obok przewijaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I za szczepieni ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4468 |
MBZ♥
|
Pani
![]() ![]() ![]() a pani ubrano lekutko ![]() Maria ![]() tez mamy taki telewizor ale nie na moje nerwy pisanie a nim ![]() Demeter udanego wypoczywania ![]() a jak karmisz piersią, to jak inni karmią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4469 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4470 | |
MBZ♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.