Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 19:52   #4441
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Liwka spradzasz na promobaby.pl ceny pampersów

Dziś na spacerze spotkałam dziewczynę, której córka jest starsza od mojej o jakiś miesiąc-wydawał mi siętaka kruszynka w porównaniu do Roszpunkiale przeraziło mnie w co była ubrana: body na długi rękaw, bluza weluru i spodniaszki dżinsowe i czapka a u nas dziś parno i duszno:/dziewczyna zdziwiona, że Jej dziecko płacze:/miałam Jej powiedzieć żeby się sama tak ubrała
Tak tak sprawdzam tam

co do ubrania dziecko to masakra jakas!!!!! to u nas najchłodniej na pomorzu a Miska dziś latała w body z krótkim i leginsach! bez czapki!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 19:55   #4442
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość

ja mam fotelik przodem do kierunku jazdy - mowie o tylnym siedzeniu
bo ja sie juz pogubilam dziewczyny. jak ma byc??
musi być tyłem do kierunku jazdy
widzę, że już dziewczyny napisały
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Michałek Strippi pozdrawia ze szpitala wszystkie wizażowe ciocie!
----------------------------------
zdrowiej Aniołku!
Biedny ale na zdjęciu uśmiechnięty ważne że ma mamę i tatę przy sobie.
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
JAkich uzywacie? Bo u nas na razie próbujemy i jedziemy na promocjach
ja zazwyczaj pampersów albo dady. Ostatnio kupiłam mega pakę pampersów zielonych 108szt. za 50 zł, a ogólnie to wszędzie dookoła promocje na 3 a my jeszcze na 2 lecimy.
BD też wg mnie nie za bardzo - takie właśnie sztywne a poza tym ta siateczka się nieraz przyklejała normalnie do pupy
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Ja przesypywałam.
a ja się własnie zawsze nad tym zastanawiałam, bo tż ciągle marudzi,żebym przesypała ( karmimy Bebiko i ciulowo z tej torebki się nabiera ), ale na pudrłku było napisane, że ma być mleko w oryginalnym opakowaniu i bałam się przesypać
Cytat:
gdzie ten wieprzek bo nie widze??? synio śliczny i Ty też ładna kobitka!

Kupiłam dzisiaj w aptece maskę wzmacniającą włosy i zapobiegającą wypadaniu i szampon z tej samej serii. Pewnie dalej będą wypadać, ale może chociaż ich kondycja się poprawi

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-07-03 o 19:58
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 19:59   #4443
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
kurcze nie mogę zgrac filmiku udostępniłam na g+ ciekawe czy zobaczycie zaraz będę próbować jeszcze

No więc Karol nie chciał dać się nagrać ale jak widać i tak w końcu wylądował na dywanie i tak jest za każdym razem ostatnio tż z nim sam został to mówi że cały koc przewędrował

https://plus.google.com/u/0/11176418...ts/CcKHj64WSci
zdolny chłopak

Cytat:

uwierze moja tez jest mega grzeczna
wczoraj 10 min gadala do pluszowej krowy nawet film nakrecilam
i to skupienie jakie miala na twarzy i jak jej gleboko patrzyla w oczy to myslalam ze sie posikam
wyobraziłam to sobie
Cytat:
pomysłowe
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Hehehe. Moj kiedys tez przepraszal za wszystko bo nie wiedzial za co. A miesiac temu z pelna powaga skladal mi zyczenia z okazji 5 lat razem (tyle ze to dopiero w tym miesiacu). .

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

ja kiedys w klotni rzucilam szklanka w sciane - do dzis jest tam dziura
haha tez mamy takie popisy ,choc nie szklanką .... ale lepiej juz nic nie pisze
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Matulu,moje dziecko po szczepieniu marudne jak nigdy, caly czas recę, jak śpi to niespokojnie, kręcąc się na boki, ryczy co chwilę- masakra...

nie mogę się powstrzymac, więc wrzucam- ja się splułam kawą:

Blondynka dostaje SMS'a czyta go i wykonuje następujące czynności: patrzy na zegarek, wkłada rękę w majtki i się drapie. Co było napisane w
SMSie? - "Pogrzeb w Szczecinie o 17:00"
haha

biedna Mała , roszek tym razem dobrze szczepienie przezył ale poprzednie to tez na marudzenie czesto sie zbierało ......
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
My już po szczepieniu. Nikoś strasznie, ale to strasznie krzyczał. Dobrze, że za nami już nikogo nie było, to pielęgniarka pozwoliła nam posiedzieć trochę w zabiegowym. Chyba z pół godziny tak krzyczał. Aż zadzwoniłam po tż żeby przyszedł(bo pojechaliśmy razem, ale on poszedł też do lekarza ) bo trzeba go było na rękach nieść.

No i niezbyt dobre wiadomości. Nikoś ma 62 cm, ale niestety waży tylko 4900. )Od 20 maja przybrał tylko 900g. Jest poniżej 3 centyla. Za miesiąc mamy przyjechać na kontrolę wagi i jak dalej będzie tak mało przybierał, to skierowanie na badania dostanie.
Ale teraz już troszkę więcej je, bo tak ok. 120 ml zawsze, nawet co dwie godzinki, więc może nadrobi.
Wcześniej przybierał prawidłowo, więc się nie martwiłam zbytnio tym, że mniej je. Oby ładnie zaczął nabierać wagi

ha ha no to twardą ma głowę ten twój chłop

A tak a propo fotelika. Wyciągnęłyście już tę wkładkę ze środka? ( zaraz się pewnie okaże, że tylko ja z nią wożę dziecko ). Bo mi się wydaje, że jak ją wyciągnę, to będzie za bardzo na siedząco

Zmiana mleka z BD z powrotem na Bebiko to chyba jednak był dobry krok. Problemy brzuszkowe zniknęły. Tylko raz miał wczoraj kolkę, ale dostał kropelki i raz dwa przeszło. A wcześniej to całymi dniami się męczył
- biedny Nikos i za przybieranie !

-co do głowy mojego tzta to moze i twarda ale nie sprawdzałam ,tym garnkiem w ramie celowałam i trafiłam ...ehhhh dawne czasy ....

-co do wkładki w foteliku to my mamy 1 i jeszcze nie wyciągnęłam - Roszek jak zasnie to gówka sie mu na tym opiera wiec sie jeszcze przyda ale pewnie nie na długo.....

- super ze brzuszek ma sie juz lepiej !
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Szczepienia szczepieniami, Róża zapłakała przy wkłuciu, ale...mój dzisiejszy kalafior... Po szczepieniu karmiłam małą w przychodni. Gdy przyszedł sms, że taksówka już czeka, to się szybko zebrałam z dzieckiem i idę. Wsiadłam do taxi, patrzę, a ja mam rozpiętą bluzkę

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
no cóż to wchodzi w nawyk, ja czasami się łapię na tym że bujam nogami jakbym małego na kolanach miała
ja tez

cos mi ucieło (cytat) ide poszukac i lece dalej nadrabiac........
Stary 2013-07-03, 20:00   #4444
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłam dzisiaj w aptece maskę wzmacniającą włosy i zapobiegającą wypadaniu i szampon z tej samej serii. Pewnie dalej będą wypadać, ale może chociaż ich kondycja się poprawi
Mi chyba już przestały tak wypadać, albo przestałam zwracać na to uwagę heh nie wiem sama ja używam ceceMed z Rosmanna - dziewczyny polecały.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 20:10   #4445
BYou
MBZ♥

Monika_ka.g w aptece internetowej bebilon ha 12x400g z dostawą 317zł.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 20:15   #4446
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Tradzik niemowlecy wystepuje bardzo czesto, pojawia sie, znika, znowu pojawia.
U nas znowu odrobinke wysypalo na czole i na owlosionej skorze glowy.
Alarmujace sa plamy, suche placki, saczace sie krostki.
Trądzik też mieliśmy, teraz to chyba nie trądzik. Krzyś ma takie trochę zaróżowione policzki, jakby małe rumieńce (raz bledsze, raz trochę ciemniejsze) i jak dotknąć, to dość szorstkawe/chropowate są. Jakby kaszeczka. I to się zmienia z dnia na dzień, mam wrażenie - raz prawie całkiem gładkie, potem bardziej szorstkie, bardziej i mniej czerwone.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 20:18   #4447
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
nadrabiam dalej......

kasia jej, to co zrozumiałam z Twojego info to moze sie wytłumacze ze pół dnia na słoncu w parku byłam i kalafior sie ugotował ....
a wiec zrozumiałam ze J ma kupic papier -pomyslałam toaletowy ...-i czy zrobisz wiecej -pomyslałam ze chodzi no wiesz........ o kupe -bo ta J boi sie ze moze dla niej nie starczyc (tego papieru toalet) .....

Cytat:

a tak czasami jeździmy w wózku jak już marudzi na plecach
Super! Bardzo mi się podoba jak dzieci tak jeżdżą

Cytat:
Nikoś ma 62 cm, ale niestety waży tylko 4900. )Od 20 maja przybrał tylko 900g
Trzymam kciuki za wagę.
Wkładki nie wyciągnęliśmy.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem wsciekla!!!!!!!!!!!!!
Bylismy pobierac malemu krew, morfologie I tsh.
Bidulek

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
tak dziewczyny mogę być z Misiem cały czas.
To całe szczęście. Michałek na zdjęciu pięknie wygląda, wcale nie jak chory chłopczyk, ale okaz zdrowia.

Cytat:
Pytałam dziś pediatrę o ssanie palców, szczególnie kciuka. Powiedziała, żeby dawać smoczka, bo na rękach są bakterie. Nie no, cudowna rada. Co o tym myślicie? Smoczek - źle, ale pchanie paluchów do buzi też niedobrze. Z drugiej strony, w książce guru, czyli "Pierwszy rok życia dziecka" piszą, żeby nie wyciągać kciuka i że dziecko może ssać nawet do 5 roku życia i nie skutkuje to złym nawykiem
No właśnie mój też kciuk zasysa, ale póki co mu nie wyciągam - zakładam, że w ten sposób poznaje świat i boję się, że go przyhamuję. Co ciekawe, zasysa lewy kciuk, a prawą rękę wpycha niemal całą do buzi, nigdy odwrotnie.
no i za kalafiora w taksówce

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
J
I jeszcze zapomniałam napisać: z tą alergią czy skazą Krzysia, to mi już ręce opadają Nabiału nie jem, z owoców tylko banan, warzywa tylko gotowane - marchewka, szpinak itp. Odstawiłam wieprzowinę i wołowinę, bo czytałam, że też może uczulać; i co? Jajco I tak co jakiś czas Krzysia wysypuje, potem zanika i znów Nie wiem już, od czego to Czuję się tylko coraz bardziej osłabiona i dupa, nic nie wiem
A może to po prostu potówki Czy on głównie na buzi ma te krostki?
Edit: doczytałam, że nie potówki.
A propos, u nas na potówki super zadziałała kąpiel w wodzie z mąką ziemniaczaną - może którejś się przyda.

Cytaty mi pouciekały

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-07-03 o 20:19
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 20:24   #4448
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero teraz zauwazylam, ze nie dopisalam: wacik namoczony w wodzie, odcisniety i na to kilka kropel olejku
Bardzo lagodnie doczyszcza pupcie
spróbuję dziękuję

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
mój nigdy nie zapomni bo braliśmy ślub w jego urodziny

ale naskrobałyście. nie wiem czy dziś nadrobie
no cóż dlatego napisałam "zazwyczaj"

Cytat:
My po wizycie. Jakub nadrabia i wazy 5300. Dokarmiamy sie dalej. Bebilon cos nam chyba nie podchodzi bo sa wieksze problemy z kupa takze kupilam tego hippa ale on w kartonowym opakowaniu. Moge sobie go przesypac do jakiegos pojemnika albo puszki po innym mleku?

Ale ceny powalajace. Za 500g zaplacilam 42 zl. Zazdroszcze wam mozliwosci karmienia zwyklym mlekiem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no to nie jest źle za wagę
no a cena mleka no cóż nie zachwyca...

Cytat:
meldujemy sie ponownie
przezylismy szczepienie bardzo dzielnie -Roszek tym razem zapłakał w momencie wkłócia jednego i drugiego -płacz trwał niespełna minutke i koniec . szczepienie do picia standardowo -niesmakowało ale dał rade .
Po wszystkim dostał cyca i padł na 15 min.
Jedynym nastepstwem szczepienia jak na razie były tylko 2 kupy i 2 razy spanko po ok.15 min.za to dobry humor jest cały czas
wazy 6800 i ma 70,5 cm .
pani dr stwierdziła ze przystopował cos i minimalnie tyje bo tylko 100 gr na tydzien -a ja sobie mysle eeeetam głupia jest !
Roszek ma sie świetnie ,zdrowy ,wesoły ,długi szczuplak .
Zresztą miarą wartosci sprawdzenia czy dobrze odzywiany było tylko 1 pytanie "czy pije co najmniej 6 razy na dobe?" .no nie wiem jaką to da jej informacje bo przeciez dziecko moze pic często ale maluteńko albo rzadziej a duzo ...moze tez nie przyswajac pomimo prawidłowego przystawiania....
A Roszek nie mam pojecia co ile pije -bo nie zwracam uwagi ... moze 10 w dzień? nie wiem zresztą czasem przesypia 4 godziny po czym sie budzi i pije co godzinke bo gorąco .... a do tego w nocy pije niekontrol.bo od ok.4 spi ze mną .....

ide nadrabiac ...........
dla Roszka- Groszka
pięknie ważę i mierzę

Co do pieluch to u nas Pampersy zielone i białe od czasu do czasu dady.
A propos pampersów http://promobaby.pl/promocja-14539.html
Stary 2013-07-03, 20:30   #4449
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Mi chyba już przestały tak wypadać, albo przestałam zwracać na to uwagę heh nie wiem sama ja używam ceceMed z Rosmanna - dziewczyny polecały.
a mi wypadają strasznie. Jak się czeszę, to zawsze garść włosów mniej więcej

no i nie zrobiłam kuracji na włosy, bo zadzwoniła szwagierka i się zagadałyśmy. Miała mieć na 80% córeczkę, a teraz była na 3d i wyszły jajka jak ta lala
Szkoda, bo już się wybierałam na rajd po sklepach kupować ubranka dla dziewczynki.

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 20:35   #4450
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Nyaa - ja juz przesypalam w puszke po wczesniejszym mleku. Raczej jest przystosowana do przechowywania mleka. Nie cierpie tych kartonow i zamykania klipsem. Puszka wygodniejsza. Poza tym i tak nie jestem wierna nstrukcjom uzytkowania. Nie gotuje np wody 5 min i nie czeksm az ostygnie do odpowiedniej temp tylko mieszam zimna z goraca itp.

Wlasnie, Ptaszysko na opakowaniu zwyklego Hippa tez pisza zeby dac mniej wody rozrobic mleko i dolac brakujaca wode?? Jaki to ma sens??

Niektore sposoby przygotowania mleka sa chyba dla mega cierpliwych dzieci...

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Monika_ka.g w aptece internetowej bebilon ha 12x400g z dostawą 317zł.
Bebilon mam wlasnie zaczety ale nie podchodzi. Nawet gdyby to nie wiem jak dlugo bede dawac ha wiec ilosc 12 puszek jest dla mnie ogromna. My dopiero zaczynamy watpliwa przygode z mm.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 20:37   #4451
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Nyaa - ja juz przesypalam w puszke po wczesniejszym mleku. Raczej jest przystosowana do przechowywania mleka. Nie cierpie tych kartonow i zamykania klipsem. Puszka wygodniejsza. Poza tym i tak nie jestem wierna nstrukcjom uzytkowania. Nie gotuje np wody 5 min i nie czeksm az ostygnie do odpowiedniej temp tylko mieszam zimna z goraca itp.

Wlasnie, Ptaszysko na opakowaniu zwyklego Hippa tez pisza zeby dac mniej wody rozrobic mleko i dolac brakujaca wode?? Jaki to ma sens??

Niektore sposoby przygotowania mleka sa chyba dla mega cierpliwych dzieci...

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Bebilon mam wlasnie zaczety ale nie podchodzi. Nawet gdyby to nie wiem jak dlugo bede dawac ha wiec ilosc 12 puszek jest dla mnie ogromna. My dopiero zaczynamy watpliwa przygode z mm.

tez tak pisze. no taki ma sens ze jak masz miec np. objetosc 100 ml to mleko tez ma jakas objetosc ale mozesz oczywiscie ciut wiecej wody nalac swiat sie nie zawali. a na raty bo wydaje mi sie ze byloby inaczej gestsze a tak to sie rozpuszcza i potem rozcienczasz, bo to na pewno tez troche pecznieje i wypiloby cala wode na raz.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 20:42   #4452
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wacik zuzywam 1 jak jest tylko siku. Na kupe wiecej, jak taka mniejsza czyli miesci sie w pieluche to 3-4 a jak gigant to byle jak i do wanny.

Pieluchy tylko dady uzywam 2 wiec 29zl za 78 szt. Mam pampersy jakies ale tak smierdza chemia ze odrzuca mnie jak nachylam sie nad dzieckiem. BD mialam jedynki i byly okropne takie sztywne. Teraz mam zapas dady bo kupilam 3 jak byly w tych duzych kartonach a Jakub jeszcze za cienki na 3 wiec tamte leza a kupuje dalej 2...

ANo własnie...my jedziemy na rozm. 4 a tych mniej i stąd droższe....
Cytat:
ja kupuje takie duze platki, prostokatne, sa duzo trwalsze - i najczesciej potrzebuje 1 lub 2
ahh i wyzej pisalam, ze zapomnialam dopisac, ze olejek na wilgotny wacik
nawet jak kupka lekko przyschnie to wilgotnym wacikiem z olejkiem zmywasz pupcie bez tarcia
Mozesz uzyc nawet oliwy z oliwek, tez jest dobra, a ja olejki kupuje w aptece internetowej lub w zielarskim
ja tez te płatki duze kupuje...małymi chyba bym sie zapłakała jakbym miała pupe wycierać;p Kupiłam z 8szt.jak były w promocji z biedrze z patyczkami, a teraz osttanio zostały jeszcze i były przcenione na 4.99 to znow z 8szt wziełam...niesttey idą w expresowym tempie, mogłyby na stałe wejść do Biedronki, bo moim zdaniem lepsze od rossmanowskich...a patyczkami uszy bedziemy Kacprowi czyścic chyba jeszcze przez 4 lata;p tyle tego zostało;p
Cytat:

A w co tam gracie?

Prawdziwa dama

ale i tak już po... na pewno zniósł to dzielnie!

Jeszcze 4 strony
ja kalambury iliteraki, ale to dawno temu...przed porodem;p
Cytat:
Niestety. Ale czyms karmic musze...

Mialam tyle pytan ze zapomnialam zapytac jak dlugo dawac mleko ha? I jak dlugo mam stosowac diete? A nastepna wizyta za miesiac dopiero.

Kmagg tobie jak mowili?

brawa za wagę;D
dlatego ja zawsze pisze sobie kartke raz miałam taki świstek na szybko na strzępku gazety zapisany, a lekraka mi zabrała i zaczela czytac i odpowiadac...ale wstyd;p

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-07-03 o 20:44
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 20:47   #4453
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Najpierw trzymaly mu I gniotly jedna reke zeby znalezc zyle, pozniej druga wiec juz sie zaczal mlody denerwowac. Pozniej znow ta pierwsza... I w koncu sie wbila I dalej nic wiec mu popychala ta igle pare razy w srodku (to boli bo mi kiedys tez tak pod skora szukali) no I nie poszlo, za to krwi sie duzo lalo.
Wiec palce ukuli I po kropelce wycisaly do pojemniczka. Trwalo to 20 minut, 3 palce tak krzyczal ze w zyciu nie slyszalam takiego placzu w pewnej chwili ja tez juz mialam dosc, brzuch mnie strasz rozbolal z nerwow a ta pipa mi mowi ze jego to nie boli! a cisnela mu palce ze mial sine...
Nigdy wiecej! Nastepnym razem pojde prywatnie I najpierw zapytam jak wykonuja pobranie, jestem wykonczona psychicznie I nie moge dojsc do siebie....
i tyle - tak meczyc dzieci nie ogarniete babsztyle

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Pani laba laba... 2 dni w krk i znowu laba bo chlop ma urlop i wybywamy z krk na biezaco z Wami ale nie lubie pisac na tel i zaaasieg marny wiec nie mam sily do tego ale z plusow to nauczylam sie kapac dziecko i obcinac mu pazury ) rychlo wczas biorac pod uwa. ge ze ma ju z 3 miesiace .Z minusow Mama mnie tak rozpieszcza kulunarnie ze wroce jak w ciazy
za wypoczynek
i wiesz mozesz sie zalapac na nowo powstaly watek wiec uwazaj

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
pochlonely mnie sprawy zwiazane z kredytem i domem... prosze o kciukasy..
sa i witaj

Cytat:
Michaś tak wczoraj się wycierpiał, bo piguły nie mogły mu się wbić w żyłę Mój mąż ledwo wytrzymał, mnie przy tym nie było, ale słysząc jego płacz, płakałam razem z nim.
Obie ręce ma pokute bidulek
Jestem z nim cały czas, akurat była wolna izolatka (mamy 2 na oddziale) i dostałam ją, bo karmię piersią. Tam opłacam łóżko 17zł za dobę i 2zł godzina tv.
Jedzenie we własnym zakresie.
Także mamy swój "pokoik". Współczuję tym matką co siedzą 24h na krześle przy łóżku dzieci.
Ja nienawidzę szpitali i ten pobyt źle na mnie działa, ale będę siedzieć ile się da, dla mojego malutkiego synka.
Michaś dostaje leki dożylnie, oprócz tego inhalacje mu robimy 3 razy dziennie, dostaje krople do nosa i antybiotyk w strzykawce, tylko nie chce połykać
3majcie kciuki mocno, abyśmy szybko wyszli
leca leca bardzo mocne

Cytat:
Ostatnio była temat o fotkach, że mamy mają mało z dziećmi. Z tej okazji tż mi pstryknął jedną. Ale niestety wyglądam na niej jak wieprzek ( w sensie tuszy ) mam nadzieję, że Nikoś bardziej przykuwa uwagę
:
oj tam oj tam - ladnie wyszlac i ja takze wieprzka nie widzem

Cytat:

My też po szczepieniu, ważymy 5500 i mamy 64cm
oczywiście był płacz przy wbijaniu igły, ale co się dziwić jak franca tak ukuła że przykleiła watkę plastrem, nie wiedziałam po co a w domu odkleiłam a tam plamka krwi no co za baba...
i dla piewiegniarek ( moja siostra tak mowila jak byla mala, wiec sie nie smiac ahahaha )

Cytat:
Kasiu zawsze jak mnie TZ wkurza to mysle jaki Ty masz spokoj I o dziwo chyba najbardziej urozmaicone zycie towarzyskie
- eheh czy ja wiem czy urozmaicone - no ale dalej czekam na tego bialaego konia na ksieciu

Cytat:

Na razie pochwalimy się: byłam w przychodni zważyć Krzysia i wyszło 6100gr I 62 cm wzrostu

oooooooooooooki 147 skonczona, chyba
lece dalej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 20:54   #4454
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw trzymaly mu I gniotly jedna reke zeby znalezc zyle, pozniej druga wiec juz sie zaczal mlody denerwowac. Pozniej znow ta pierwsza... I w koncu sie wbila I dalej nic wiec mu popychala ta igle pare razy w srodku (to boli bo mi kiedys tez tak pod skora szukali) no I nie poszlo, za to krwi sie duzo lalo.
Wiec palce ukuli I po kropelce wycisaly do pojemniczka. Trwalo to 20 minut, 3 palce tak krzyczal ze w zyciu nie slyszalam takiego placzu w pewnej chwili ja tez juz mialam dosc, brzuch mnie strasz rozbolal z nerwow a ta pipa mi mowi ze jego to nie boli! a cisnela mu palce ze mial sine...
Nigdy wiecej! Nastepnym razem pojde prywatnie I najpierw zapytam jak wykonuja pobranie, jestem wykonczona psychicznie I nie moge dojsc do siebie....
aż mi słabo

Cytat:
Ostatnio była temat o fotkach, że mamy mają mało z dziećmi. Z tej okazji tż mi pstryknął jedną. Ale niestety wyglądam na niej jak wieprzek ( w sensie tuszy ) mam nadzieję, że Nikoś bardziej przykuwa uwagę

Cytat:
Nasz marudzi az ruszymy .a potem na wszystkich swiatlach jak stoimy zaczyna sie marudzenie i placz.
skąd ja to znam mój też by na czerwonym świetle jeździł

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
Zastanawiam się kiedy można podać w niewielkiej ilości do mleczka kleik kukurydziany?
od 5 mc

Cytat:

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 20:56   #4455
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
a tak czasami jeździmy w wózku jak już marudzi na plecach
Jak fajnie! To głęboki czy sapcerówka

Cytat:
Witam pisze na telewizorze, a tu wszystkie funkcjg nie działają. pani,u mnie jeszcze ryku przy cycku niet. Zapomnialam, ze zaraz ide na szczepienia
Ale że jak na TV?

Cytat:
kurcze nie mogę zgrac filmiku udostępniłam na g+ ciekawe czy zobaczycie zaraz będę próbować jeszcze

No więc Karol nie chciał dać się nagrać ale jak widać i tak w końcu wylądował na dywanie i tak jest za każdym razem ostatnio tż z nim sam został to mówi że cały koc przewędrował

https://plus.google.com/u/0/11176418...ts/CcKHj64WSci
Ale pięknie pełza, wow! Jak szybko i w ogóle

Cytat:
ja wiem -moja rodzina nienormalna jest .... ale uwierzycie ,ze Roszek nie marudzi ,w wózku tez ??? np.wczoraj bylismy w parku z Kubą , mały ponad 2 godziny przespał ,obudził sie dałam cyca , poprzytulał sie ,pogadalismy ,obserwował swiat na moich rekach a potem odłozyłam do wózka a on ponad godzinke fikał nózkami,bawił sie motylem,obalem ,rączkami ,gadał .... i zasnął na kolejne 2 godzinki ,potem przyjechałam zjedlismy obiad ,dostał cyca i pojechalismy po ninke ,do fryzjera z kubą -roch pogadał z fryzjerką i ... potem wrócilismy tata sie zaczepiał , dzieci tez ,kąpiel ,wieczorkiem starsze do spania , a my z roszkiem dyskutujemy ,giglamy ,bawimy sie .... potem daje cyca i ok.22 odkładam do łózeczka i zasypia - tak nam mija dzien .....
No, nienormalna
A tak serio to naprawdę chyba wyjątkowo spokojne dziecko I mówisz, że cała trójka tak miała? Faaajnie masz
Ania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 21:01   #4456
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie pochwalimy się: byłam w przychodni zważyć Krzysia i wyszło 6100gr I 62 cm wzrostu

Cytat:
A w wózku nie przebierasz? Na spacerze nachylam się i zmieniam pieluchę, jak trzeba

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 21:03   #4457
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
tylko przy cycu OK. ale on zwykle spi na spacerach, a teraz

ja też
przeczytałam na cycu OC i se myślę co ma cyc OC do Torresiatka

Cytat:
meldujemy sie ponownie
przezylismy szczepienie bardzo dzielnie -Roszek tym razem zapłakał w momencie wkłócia jednego i drugiego -płacz trwał niespełna minutke i koniec . szczepienie do picia standardowo -niesmakowało ale dał rade .
Po wszystkim dostał cyca i padł na 15 min.
Jedynym nastepstwem szczepienia jak na razie były tylko 2 kupy i 2 razy spanko po ok.15 min.za to dobry humor jest cały czas
wazy 6800 i ma 70,5 cm .
pani dr stwierdziła ze przystopował cos i minimalnie tyje bo tylko 100 gr na tydzien -a ja sobie mysle eeeetam głupia jest !
Roszek ma sie świetnie ,zdrowy ,wesoły ,długi szczuplak .
Zresztą miarą wartosci sprawdzenia czy dobrze odzywiany było tylko 1 pytanie "czy pije co najmniej 6 razy na dobe?" .no nie wiem jaką to da jej informacje bo przeciez dziecko moze pic często ale maluteńko albo rzadziej a duzo ...moze tez nie przyswajac pomimo prawidłowego przystawiania....
A Roszek nie mam pojecia co ile pije -bo nie zwracam uwagi ... moze 10 w dzień? nie wiem zresztą czasem przesypia 4 godziny po czym sie budzi i pije co godzinke bo gorąco .... a do tego w nocy pije niekontrol.bo od ok.4 spi ze mną .....

ide nadrabiac ...........

za wagę no i....podoba mi się Twoje podejście

Cytat:
mi wypadają dalej, poszłam dziś do fryzjera i 30 cm poszło, kiedyś pomogła mi maska Waxa- muszę znowu kupić (tyle, ze wtedy stylista mi łeb załatwił- schodziła mi skóra z głowy razem z włosami)

Cytat:
Trądzik też mieliśmy, teraz to chyba nie trądzik. Krzyś ma takie trochę zaróżowione policzki, jakby małe rumieńce (raz bledsze, raz trochę ciemniejsze) i jak dotknąć, to dość szorstkawe/chropowate są. Jakby kaszeczka. I to się zmienia z dnia na dzień, mam wrażenie - raz prawie całkiem gładkie, potem bardziej szorstkie, bardziej i mniej czerwone.
a wit A na tą buzię nie pomoże, znaczy maść z wit A? Nam pomogła

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
i tyle - tak meczyc dzieci nie ogarniete babsztyle

za wypoczynek
i wiesz mozesz sie zalapac na nowo powstaly watek wiec uwazaj

sa i witaj

leca leca bardzo mocne

oj tam oj tam - ladnie wyszlac i ja takze wieprzka nie widzem

i dla piewiegniarek ( moja siostra tak mowila jak byla mala, wiec sie nie smiac ahahaha )

- eheh czy ja wiem czy urozmaicone - no ale dalej czekam na tego bialaego konia na ksieciu

oooooooooooooki 147 skonczona, chyba
lece dalej
Ksiąze konia nie uniesie, mozesz wieczność czekać
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 21:17   #4458
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Niestety. Ale czyms karmic musze...

Mialam tyle pytan ze zapomnialam zapytac jak dlugo dawac mleko ha? I jak dlugo mam stosowac diete? A nastepna wizyta za miesiac dopiero.

Kmagg tobie jak mowili?

za wagę i na pewno będzie coraz bardziej przybierał
Co do HA to u nas sprawa ma się tak:
Dopóki małemu waga się nie ustabilizuje, tzn. dopóki nie zacznie ładnie stabilnie przybierać to dajemy HA, żeby dziecku nie mącić.
Za dwa tygodnie idziemy na kontrolę wagi i jak przyrost będzie dobry to wtedy zaczniemy próby wprowadzania normalnego mleka oczywiście z należytą obserwacją.

Cytat:
a mi wypadają strasznie. Jak się czeszę, to zawsze garść włosów mniej więcej
a ja przeczytałam że jak się cieszysz to Ci garść włosów wypada i się zastanawiam że pewnie jak się cieszysz to w radości sobie włosy wyrywasz

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

My używamy Dady i pampersy. Chciała bym wypróbować jeszcze te z lidla i hagisy. Co do BD to jakoś mnie od nich odrzuca. Co prawda nie miałam ich jeszcze, ale miałam raz z BD chusteczki i tak śmierdziały, że mam już awersje do wszytskiego z BD

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 21:23   #4459
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Dziecko mi się popsuło !
Jak wkladam do fotelika i potem do auta to jest taki wrzask, ze chyba poł osiedla słyszy ;/ a taki był niedawno szczęśliwy jak w aucie jeździł.

A poza tym, to wsiadłam do samochodu - a ten ani drgnie ;/
akumulator się rozładował no i nie pojechałam nigdzie wzięłam mojego rozdarciuszka i wróciliśmy do domu.
Ale żem się zezłościła
współczuje ..ja bez auta jak bez reki ....
Roszek tez nie bardzo lubi wsiadanie do fotelika ....ale jazde tak .
Cytat:
jej biedactwo ,co za sucz jak to nie boli??? kretynka i tyle
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Pani laba laba... 2 dni w krk i znowu laba bo chlop ma urlop i wybywamy z krk na biezaco z Wami ale nie lubie pisac na tel i zaaasieg marny wiec nie mam sily do tego ale z plusow to nauczylam sie kapac dziecko i obcinac mu pazury ) rychlo wczas biorac pod uwa. ge ze ma ju z 3 miesiace .Z minusow Mama mnie tak rozpieszcza kulunarnie ze wroce jak w ciazy pzdr nestelle co i jak przeczytalam napsze w pon jak dotre do domu
haha .
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
pochlonely mnie sprawy zwiazane z kredytem i domem... prosze o kciukasy.

Jutro mamy wizyte u pediatry. W piatek jade do ortopedy, mam nadzieje, ze bedzie ok wszystko...
i...

Cytat:
Ja przyjechałam o 12:00 wykąpać się, zjeść coś i odpocząć. Mąż z małym teraz jest, a ja o 16:00 będę na miejscu.
Michaś tak wczoraj się wycierpiał, bo piguły nie mogły mu się wbić w żyłę Mój mąż ledwo wytrzymał, mnie przy tym nie było, ale słysząc jego płacz, płakałam razem z nim.
Obie ręce ma pokute bidulek
Jestem z nim cały czas, akurat była wolna izolatka (mamy 2 na oddziale) i dostałam ją, bo karmię piersią. Tam opłacam łóżko 17zł za dobę i 2zł godzina tv.
Jedzenie we własnym zakresie.
Także mamy swój "pokoik". Współczuję tym matką co siedzą 24h na krześle przy łóżku dzieci.
Ja nienawidzę szpitali i ten pobyt źle na mnie działa, ale będę siedzieć ile się da, dla mojego malutkiego synka.
Michaś dostaje leki dożylnie, oprócz tego inhalacje mu robimy 3 razy dziennie, dostaje krople do nosa i antybiotyk w strzykawce, tylko nie chce połykać
3majcie kciuki mocno, abyśmy szybko wyszli
jej biedulek .
trzymam mocno
Cytat:
Ostatnio była temat o fotkach, że mamy mają mało z dziećmi. Z tej okazji tż mi pstryknął jedną.
za foty ! data na nich 2007 -komentarza ....nie komentuję juz Ci dziewczyny wytłumaczyły .....
no i dla tzta za to ze sie "poswiecił " i pstryknął Ci JE-DNĄ!
[QUOTE=Ptaszysko16;4161806 3]Co do tego ze dziecko krzyczy tylko sie cieszyc nie no powaznie mowie. czytalam ze wczesniaki dostaja taka dawke bolu ze niektore wytwarzaja sobie mechanizm obronny i w ogole nie reaguja na bol ! Na pocieszenie pisalo tez ze nie udodowniono ze dzieci pamietaja bol takze uszy do gory Mamusie [QUOTE]
biedactwa
w ogóle ...czasem jak mysle ile Wy musicie wytrzymac,przetrwac ...... tzn .ja wiem ze w takich bolesnych sytuacjach lepiej aby mama nie płakała i choc udawała ze jest dzielna bo tym dodaje otuchy dziecku a jak sie rozpłacze i mama to juz wszystko lezy..... ale jak czasami piszesz o waszych doswiadczeniach i mysle o tym to mi samej chce sie płakac......
Cytat:
Kazdy ma naturalna flore bakteryjna, nie mozesz dziecka trzymac w sterylnych warunkach bo nie nabierze odpornosci i jakikolwiek kontakt z bakteriami sie zle skonczy.
Mnie tak wlasnie mowili w szpitalu - ze w domu jest nasza flora bakteryjna i dziecko musi sie do niej dostosowac, takze nie wyparzac co chwile butelek itd.
Zreszta nie trzyma tych paluchow bog wie gdzie zeby to bylo takie szkodliwe
zgadzam sie
Cytat:
wiesz zawsze w 'kontrowersyjnych" miejscach mozesz miec w zanadrzu takie chusteczki jak do pupy i przemyc - nie koniecznie wacik i woda
ja tak robie
Cytat:
oczywiście był płacz przy wbijaniu igły, ale co się dziwić jak franca tak ukuła że przykleiła watkę plastrem, nie wiedziałam po co a w domu odkleiłam a tam plamka krwi no co za baba...

po szczepieniu to chyba normalne ze troszke krwi poleci....? wydaje mi sie ze tak . Roszkowi za kazdym razem kapneło odrobinke .

co do pupki moze bephanten......

i dalej ide nadrabiac .......... masakra baby jedne ile napisałyscie dzisiaj .........
Stary 2013-07-03, 21:25   #4460
maria28
Kniaginia

Jak TŻ wrócił z pracy to mu opowidałam o dzisiejszej wizycie u lekarza, m.in. o małym ciemiączku i że mózg nie ma miejsca, żeby się rozrastać. A TŻ, patrząc na Różę: "No rzeczywiście, już ma jakiś taki tępy wzrok".

Cytat:
meldujemy sie ponownie
przezylismy szczepienie bardzo dzielnie -

wazy 6800 i ma 70,5 cm .

Zaczynam się martwić: Róża waży tyle samo, długości nie wiem, ile ma, ale sądząc po ubrankach i przewijaku to coś ok 68-70, a miesiąc młodsza i dziewczyna. Będzie jakaś Agata Wróbel albo Pudzian

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość

a ja przeczytałam że jak się cieszysz to Ci garść włosów wypada i się zastanawiam że pewnie jak się cieszysz to w radości sobie włosy wyrywasz

Cytat:
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 21:35   #4461
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda tylko, ze te waciki wychodza drożej niż chusteczki
a ja myślałam, że to ekonomiczniej

Cytat:
ja też próbuję i jadę na promocjach. białych pampków jeszcze tylko nie próbowałam (jakoś ich cena - mnie! rozrzutnika! przeraża) i Huggiesów, bo ich ilość mnie przeraża (są w ogóle pakowane w niejsze paki?).
Ja z Lidla mam w tej chwili takie z granatowym wielorybkiem i dla mnie koszmar. dobrze, że w pudełku pieluchowym mam zazwyczaj ze 3 rodzaje, bo tych na wyjście bym mu nie włożyła.

Cytat:
Jakub nadrabia i wazy 5300.
bardzo, bardzo się cieszę

Cytat:
wazy 6800 i ma 70,5 cm .
ale dłuuugaaśny!kl aski:

Cytat:
dziewczyna zdziwiona, że Jej dziecko płacze:/miałam Jej powiedzieć żeby się sama tak ubrała
nie pojmę tego nigdy. a mama pewnierozgolaszona?! :/

Cytat:

zaszalałaś u fryzjera! 30 cm to dużo!!! fajny fryz?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 21:37   #4462
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

No to masz wymagania- konia na księciu niedoczekanie

Cytat:

po szczepieniu to chyba normalne ze troszke krwi poleci....? wydaje mi sie ze tak . Roszkowi za kazdym razem kapneło odrobinke .

co do pupki moze bephanten......

i dalej ide nadrabiac .......... masakra baby jedne ile napisałyscie dzisiaj .........
no zgodzę się ale ostatnio poleciało troszkę i tylko przytrzymałam watkę, a teraz zakleiła i było dużo więcej krwi

Ja zmykam lulać, dobrej nocki Mamusie
Stary 2013-07-03, 21:40   #4463
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hejo!

Dziewczyny ja tak na szybko przeleciałam wątek, nie mam czasu nadrabiać. Widzę, że Michałek Strippi w szpitalu Trzymam kciuki za małego! Będzie dobrze

Ja jestem na wakacjach 2 tygodniowych u rodziców z małym. Jest super, mały jak wstanie jest szykowany do wózka i tak siedzimy sobie z nim w ogródku, a po południu spacerek z teściową

Oczywiście moja mama widząc, jak często karmię małego stwierdziła, że ona kupi - uwaga, uwaga MAIZENĘ, czyli: "maizena to skrobia kukurydziana pozyskiwana z białych pręcików kukurydzy, w odróżnieniu od mąki kukurydzianej (zmielona kukurydza). Znajduje zastosowanie jako zagęszczacz potraw."
I jakby Kubuś zjadł takiej maizeny to by 4 godziny pospał! Aż mi się włos na głowie jeży! Tłumaczę jej, że czasy się zmieniły i teraz nie daje się takich rzeczy dzieciom i zaleca się kp do 6 miesiąca a rozszerzanie diety na 5,6 miesiąc z tego co wiem. W ogole moja mama jest zdziwiona, że mi się tak chce karmić piersią (ona karmiła 2 tygodnie).

W domu wszyscy sie Kubusiem zachwycają - jaki jest cudny, słodki i maluśki wożą go, bawią, noszą, karmią, także bardzo mi miło. W sobotę robimy grilla przed domem, małego popilnuje babcia.

To tyle newsów pozwolę sobie Was w wolnej chwili podczytywać.

Buziaki!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 21:41   #4464
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
zaszalałaś u fryzjera! 30 cm to dużo!!! fajny fryz?!
zwykły bob...
wypadały mi masakrycznie, wystarczyło żeby Emi szarpnęła lekko już kilkanaście w łapce miała, więc i tak caly czas ze spietymi łaziłam, w upale i w nocy kark mi się pocił - więc mam nadzieję, ze bedzie lepiej- a na szczęście szybko rosną
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 21:41   #4465
maria28
Kniaginia

Cytat:
Ale że jak na TV?
Z dostępem do internetu

Jutro dzień "medyczny" - idziemy pierwszy raz na rehabilitację, a wieczorem na usg główki (na drugi koniec miasta:/) Stwierdziliśmy, że lepiej zrobić to usg i iść już z wynikiem do neurologa. Pediatra dziś mówiła, że to ostatni dzwonek na takie usg, a pewnie jakbym poszła za 2 tygodnie, jak mamy wizytę u neurologa, to dopiero bym dostała skierowanie na to usg i wszystko by się wydłużyło.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 21:46   #4466
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
mnie przedwczoraj pani w Smyku uprzejmie poinformowała, że "hmmm... proszę sobie bluzkę zapiąć". jestem jej mocno wdzięczna

Cytat:

ale wiecie co Kalafior jak nic - klikam wchodze paczam a on tak zpier.... jak ekspres po chiwili sie skaplam ze to jest ''przyspieszona'' wersja calego filmiku

Cytat:
ja mam fotelik przodem do kierunku jazdy - mowie o tylnym siedzeniu
bo ja sie juz pogubilam dziewczyny. jak ma byc??
tak jak dziewczyny pisały -tyłem .pierwszy fotelik ten do 9 kg zawsze tyłem obojetnie gdzie .dopiero od drugiego 9-18 przodem.
Cytat:

Cytat:
I jeszcze zapomniałam napisać: z tą alergią czy skazą Krzysia, to mi już ręce opadają Nabiału nie jem, z owoców tylko banan, warzywa tylko gotowane - marchewka, szpinak itp. Odstawiłam wieprzowinę i wołowinę, bo czytałam, że też może uczulać; i co? Jajco I tak co jakiś czas Krzysia wysypuje, potem zanika i znów Nie wiem już, od czego to Czuję się tylko coraz bardziej osłabiona i dupa, nic nie wiem
tez mysle ze to nie alergia .....
Cytat:
Michałek Strippi pozdrawia ze szpitala wszystkie wizażowe ciocie!
----------------------------------
zdrowiej Aniołku!
za zdrówko ! ale dobrze wygląda
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
mój nigdy nie zapomni bo braliśmy ślub w jego urodziny
hehe dobre jak tu zapomniec o własnych urodzinach.....
Cytat:
pampki . teraz 4+ te zielone .

i lece dalej.........
Stary 2013-07-03, 21:52   #4467
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
wczoraj 10 min gadala do pluszowej krowy nawet film nakrecilam
i to skupienie jakie miala na twarzy i jak jej gleboko patrzyla w oczy to myslalam ze sie posikam

Mój też potrafi konwersować - ze zwierzakami na karuzeli, Puchatkiem na ścianie i ukochanym drzewem na regale obok przewijaka

Cytat:
Polozylam malego na macie na brzuszku, zeby cwiczyl - i guzik - nie ruszyl nawet na milimetr - zostawilam go tak chwile z nadzieja, ze cos ruszy - to on zasnal
to niech spi - mama ma w takim razie chwile dla siebie

Cytat:
my we wtorek mamy szczepienie

Zobaczcie jaka pułapka na komary
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
O, fajne I dodałam Cię na fb do znajomych, gdybyś się dziwiła, od kogo to zaproszenie
I za szczepieni już na zaś

Cytat:
Hehehe. Moj kiedys tez przepraszal za wszystko bo nie wiedzial za co. A miesiac temu z pelna powaga skladal mi zyczenia z okazji 5 lat razem (tyle ze to dopiero w tym miesiacu). Buahahaha.
faceci...

Cytat:
My już po szczepieniu. Nikoś strasznie, ale to strasznie krzyczał. Dobrze, że za nami już nikogo nie było, to pielęgniarka pozwoliła nam posiedzieć trochę w zabiegowym. Chyba z pół godziny tak krzyczał. Aż zadzwoniłam po tż żeby przyszedł(bo pojechaliśmy razem, ale on poszedł też do lekarza ) bo trzeba go było na rękach nieść.

No i niezbyt dobre wiadomości. Nikoś ma 62 cm, ale niestety waży tylko 4900. )Od 20 maja przybrał tylko 900g. Jest poniżej 3 centyla. Za miesiąc mamy przyjechać na kontrolę wagi i jak dalej będzie tak mało przybierał, to skierowanie na badania dostanie.
Ale teraz już troszkę więcej je, bo tak ok. 120 ml zawsze, nawet co dwie godzinki, więc może nadrobi.
Wcześniej przybierał prawidłowo, więc się nie martwiłam zbytnio tym, że mniej je. Oby ładnie zaczął nabierać wagi
Oby zaczął!!! Biedny Nikoś po szczepieniu...

Cytat:
kładziesz dziecko na brzuszku, rączki do przodu tak, żeby się na nich opierał. Jedna osoba trzyma mu rączki,żeby się nie przesuwały, a druga trzyma pupkę, żeby nie wierzgał nią do góry i wtedy on ćwiczy mięśnie karku i podnosi główkę. Nie wiem czy w miarę zrozumiały sposób to napisałam
Zrozumiały Też będziemy ćwiczyć
Ania
Stary 2013-07-03, 22:03   #4468
BYou
MBZ♥

Pani u nas w smyku pracuje kilku panów, to by było
a pani ubrano lekutko topik na ramiączkach i spodenki.

Maria za usg. Roszpunka popłakała troche przy nim bo lekarka nie miała podgrzewanego żelu:/
tez mamy taki telewizor ale nie na moje nerwy pisanie a nim

Demeter udanego wypoczywania
a jak karmisz piersią, to jak inni karmią

Stary 2013-07-03, 22:08   #4469
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
a jak karmisz piersią, to jak inni karmią
Dzięki
Codziennie mam porcję odciągniętego mleka albo daję mm więc idzie w butli.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 22:11   #4470
BYou
MBZ♥

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dzięki
Codziennie mam porcję odciągniętego mleka albo daję mm więc idzie w butli.
Aaaaaaaaaaaaa

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości