|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:56 ---------- fewciu jeszcze troche cierpliwosci! marsi najlepszego! cala apetytu dla Juliusza i oklaski na pol roczku mika kciuki! ---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ---------- Juz?! Oklaski! |
|
|
|
|
#3542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
mi TZ przywiózł i musieliśmy na dwa tygodnie do t. przyjechać żeby się gówniarz opamiętał ale tu też się szaleju nażarł ale szybko się uczy. Cytat:
![]() Daduś standardowo obudzony przez ojca budzik ale przynajmniej ładnie przespał noc. Dziewczyny ale mnie t. wkurza. O ile gadki typu "co ta mama ci daje, niedobre takie", "mama niedobra" puszczam mimo uszu, to gadanie że ona wie najlepiej na pewno gardło młodego boli, to go boli bo nieswój jest tak mnie grzeje! a czemu kurna jak mi beczał pół dnia go wziąć nie przyszła?!TZ wczoraj na pół chałpy do młodego "nie będzie rączek, bo ty się na rączkach OD NOWA przyzwyczajasz i potem mama ma przeorane z Tobą, a wtedy mamie nikt nie pomaga!"
|
||
|
|
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurde, znowu bączki wrócily, juz 3 dzien o 3 w nocy Amelka mi sie budzi i ne może sobie bacznąć;/
|
|
|
#3544 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() --------------------------- Dziewczyny, tu fajne o odruchach znalazłam, miałam wkleić wczoraj i zapomniałam: http://regnerlogopedia.pl/pl/art_12.htm |
||
|
|
|
#3545 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() dziewczyny śpiące z dzieciaczkami, do kiedy zamierzacie tak spać?? i czy w dzień maluchy śpią 'normalnie' same? a teraz idę nadrabiać, nie wiem kiedy się odezwę bo pewnie potrwa to z 3 lata ![]() nie ma chętnej na etacik, co by raz w tyg. pisać streszczenia?
|
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Dziewczyny piszecie o działalności..tak bym chciala żeby nam się udało...od roku próbujemy się wkręcić.na rynek ale ciężko.nie prowadzimy działalności...za male obroty.rachunki wystawia nam znajomy...czasem telefon dzwoni raz na dlugi czas (często) a czasami kilka telefonow w tygodniu.nie jest to na tyle stale by móc prowadzić działalność...dlatego ja pracuje...gdzie pracuje a mój mąż w pepsico..pensje mamy bardzo kiepskie..mieszkamy za sciana u teściów...wspólny domek...ale własne wejście...łazienka i kuchnia i...jeden pokój. A za ogrodzeniem 1100m własnej działki...marze by się tam wybudować..choćbym miała malutki domek...ale swój..swoje podwórko...ale zostaje nam dobudowa do tego gdzie mieszkamy...bo na nic innego nas nie stać..to przynajmniej rachunki na pół-a nawet gdyby jakimś cudem postawić dom..to jak go utrzymać? Dlatego tak bym chciala żeby nam się udało..ale nie jest łatwo..konkurencja duża...i ceny zmniejszaja na leb na szyję....i zaraz to będą za darmo robić...i weź się z tego utrzymaj
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-07-12 o 09:01 |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po CC które są niezadowolone ze swojej blizny ;p kupiłam te plastry sutricon (120zł) ok 3 tygodnie teemu i jestem mega zadowolona, od 3 tygodni ich uzywam i widze mega poprawę! blizna juz nie jest wypukła jak wcześniej i jaśnieje. A i plastrów jest 5 ale można je pociąć i starczy na ok 3 msc a moze i dluzej bo jeden plaster nosi sie 5 dni .
A wlosy tak mi wypadają, ze chyba zaczne przegladac oferty z perukami
|
|
#3548 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja chodzilam do fizjoterapeutki bo miałam bolesne zrosty. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-07-12 o 09:03 |
|
|
|
|
#3550 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41749152]nie, taki etap, i Agatka tak robiła, i Dorotka, poza tym w późniejszym wieku ustali się lateralizacja i w takich początkach to może być widoczne.
wczoraj mi neurolożka powiedziała, że u dzieci, u których są mini mini problemy z asymetrią to tylko w chwilach nerwów to widać - tym sposobem u Dorotki widać np. zaciśniętą piąstkę przez moment, gdy jest zdenerwowana (co ważne: bez zaciskania kciuka w środku i łatwo jest tę piąstkę rozprostować) reh. też powiedziała, że gdy zaciskanie piąstek jest objawem zdenerwowania, to spokojnie natomias nie wiem, jak z odruchem moro, bo u nas nie ma od dawna kiedy macie termin neuro? nie, bada świat ![]() a mama jako najbliższy świat jest szalenie interesująca u nas łapanie za włosy,nos, okulary ojca, drapanie nieraz też silniejsza jedna strona, ćwicz drugą i już - właśnie poprzez podchodzenie częściej od słabszej strony, przed podawanie tak zabawek, połóż w łóżeczku i zabawki tylko z jednej daj - albo w ogóle mocną stronę zawiń ochraniaczem, a słabszą odsloń - dodatkowy bodziec będzie przypomniałaś mi, bo miałam pisać wczoraj - neuroożka mi powiedziała, że NAJPIERW dziecko przewraca się świadomie z pleców na brzuszek, NIE odwrotnie! bo najpierw pojawia się obrót na boki, potem siłą rzeczy na brzuszek, a dopiero na koniec - z brzuszka na plecy! więc jeśli wcześniej jest z brzuszka na plecy, to na bank jest przypadkowy Kane nie znam, ja piosenkę uwielbiam ze względu na Anouk i jej muzykę lubię, a co?Fewciu, ale to już bliżej, niż dalej ![]() pozdrów ją [/QUOTE]dzięki Ci dobra kobieto Cytat:
Cytat:
dla Oli jaka już duża ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
|
|
|
|
#3552 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej. sniadanko mama zjadla, synus tez, teraz spiocha wiec mozna powizazingowac
![]() Mlody obudzil sie na nocne zarlo dopiero o 3! zawsze byla 12-1 a dzis niespodzianka ![]() Cytat:
jedzenie? maja jakas swoja marke jedzeniowa? Cytat:
Kochana, spojrz na to z innej strony, to tylko 6 tyg (mam nadzieje ze nie dluzej). tyle przetrwalyscie to dacie rade i teraz. a z kazdym dniem jestescie blizej sukcesu! mala coraz lepiej spi, powolutku wszystko zmierza ku dobremu Cytat:
![]() dziwi mnie taka ogromna rozbieznosc w tych bioderkowych kontrolach ![]() Cytat:
powodzenia na chrzcinach! Cytat:
![]() spokojnej podrozy! a dokad wyruszacie?
|
|||||
|
|
|
#3553 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() powiem tak - Agatka spała sama do ok 1,5 roku, noce były koszmarne a ja miałam głowę naładowaną "nie śpij z dzieckiem, bo się nauczy" zaczęła spać z nami - poprawiło się BARDZO a w sumie w maj 3 lata skończyła, i nadal potrzebuje spania z kimś mam wrażenie, że odrabia stracony czas ![]() Cytat:
ty budżetówka, prawda? no tam niestety marniuchno ![]() Cytat:
od razu podkreślenie, że podłoga najlepsza a z własnego podwórka - koleżanka ma córę, obecnie 2latkę, ale młoda ciągle była na rękach lub w łóżeczku, miała 9mcy i ani nie siadała sama (nawet prób nie było), ani nie raczkowała, ogólnie ruchowo b. słabo (tyle, co obroty były). Dopiero po moim ględzeniu zaczęła ją na podlogę puszczać i młoda zaczęła się ruszać. |
|||
|
|
|
#3554 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Cytat:
jejciu, a jednak! GRATULACJE przeogromniaste! strasznie sie ciesze i ciesze sie ze Wy tez sie cieszycie pamietam ze ja jako jedna z nielicznych tutaj cieszylam sie na ta wiadomosc jak glupia dziecko to najwspanialszy dar! zycze Ci spokojnej ciazy, latwego i szybkiego porodu oraz zdrowego synka ![]() Ale fajnie ze mozesz to wszystko na nowo przezywac Cytat:
|
|||
|
|
|
#3555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest ta ksiazka co polecaja jedzenie lapkami? co tam jeszcze ciekawego pisza? Cytat:
![]() za efekty! Cytat:
pokaz nam corcie ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#3556 |
|
Konto usunięte
|
Patrzcie, normalnie łzy w oczach
![]() http://www.hafija.pl/2013/07/toksycznie.html |
|
|
|
#3557 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41752045]Patrzcie, normalnie łzy w oczach
![]() http://www.hafija.pl/2013/07/toksycznie.html[/QUOTE]
|
|
|
|
#3558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pozniej zaczelam zazywac witaminy i troche sie to uspokoilo.---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41752045]Patrzcie, normalnie łzy w oczach ![]() http://www.hafija.pl/2013/07/toksycznie.html[/QUOTE] Jezu, jakie to smutne
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja tak na moment, bo akurat mam chwilę wytchnienia - to już jutro! Authentic, gratuluję! Choć ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji u siebie, dla mnie to by była przekichana sprawa... Ale mówię tu tylko o sobie, rzecz jasna.
|
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uzywacie jeszcze wkladek laktacyjnych? bo ja to musze, kapie ze mnie jak nie wiem..
|
|
|
#3561 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super!!! Jak tak czytam o tych wszystkich przygotowaniach to sobie mysle, ze tez sie chyba kiedys zdecydujemy Ale pozniej sobie mysle, ze jestem juz coraz starsza, brzydsza i nie bede sie dobrze prezentowac w sukni slubnej Cytat:
|
|
#3562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powiem tak - Agatka spała sama do ok 1,5 roku, noce były koszmarne a ja miałam głowę naładowaną "nie śpij z dzieckiem, bo się nauczy" zaczęła spać z nami - poprawiło się BARDZO a w sumie w maj 3 lata skończyła, i nadal potrzebuje spania z kimś mam wrażenie, że odrabia stracony czas ![]() [/QUOTE] heh, Pstryczku jak Ty to robisz? Zawsze (tj. od jakiegoś m-ca ) Ci zazdroszcze jak czytam: Kubuś własnie śpi, mam czas Kubuś usnął Moja od paru tyg. nie usnie beze mnie i bez cyca (sama nie wiem, co ważniejze ), gdyby chociaz usnęła i spała, ale ona jak radar, ja wstaje ona się budzi, a włozenie do łóżeczka to już w ogóle masakra i koniec swiata dla Niej.
|
|
|
|
|
#3563 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41748366]
tak ![]() dziecko wbrew pozorom nie siada z leżenia na plecach, tylko najpierw właśnie boczek i wspomaganie ręczne ale Pstryniu spokojnie, młody ma czas na to, a dosadniej: jakby teraz siadł samodzielnie to zrobiłby to bardzo wcześnie ![]() samodzielne, terminowe siadanie (nie siedzenie!) to 8-10 miesiąc. [/QUOTE] to zle sie wyrazilam, chodzilo mi o siedzenie to fajnie, probuje siadac a sam nie siedzi ![]() p.s. - Kubulszczak za chwile konczy 7 miesiecy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czekamy na fotki! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:chyba jej dawno nie widzialysmy ![]() Cytat:
dla TZ!!!Cytat:
ale tak jak mowie, to sa plany, a zycie pokaze Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41752045]Patrzcie, normalnie łzy w oczach ![]() http://www.hafija.pl/2013/07/toksycznie.html[/QUOTE]
|
|||||||
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są też droższe rzeczy ale jak chcesz taniej to też się najeszAuthentic ! gratuluje dacie rade na kiedy termin???Fewciu, to tylko 6 tyg zleci szybko zobaczysz ! jesteś strasznie silna i Blaneczka też ! ![]() Mam do Was prośbę, bo kupiłam ostatnio na szybko sukienke no i do jutra mam czas ją zwrócić bo tylko 3 dni na zwrot, no i nie wiem sama.... myślałam iść w niej na wesele koleżanki tylko że pewnie ubiorę ją raz i koniec....(czyli standrd w mojej szafie ) a dwa nie wiem czy dobrze w niej wyglądam tż to oczywiście tak doradza choby wcale tzn jemu średnio się podoba.... mi się strasznie podoba wzór <3 ale ja w niej? sama nie wiem.... kosztowała 100 zł więc niby dużo no ale jak na sukienke to też nie jakoś strasznie dużo pewnie jak będe miała kupić inną to też tyle wydam no i nie wiem
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz stresa? wszystko juz zalatwiliscie? |
|
|
|
|
#3566 |
|
Konto usunięte
|
Bokeh,mnie się podobacie razem
![]() Black, ślub o której ?
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ps. mamy prawie identyczne narzuty na lozko
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Pstryczku ... www.pranienazawolanie.pl
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sukienka super, bardzo ladna tylko jakos tak srednio podobaja mi sie te rozciecia po bokach ale to tylko to. ja bym zostawila, spokojnie na spacer mozna sie w niej wybrac rowniez. naprawde bardzo ladna! ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Cytat:
zasypia na raczkach ![]() lepiej Ci? ![]() narazie mi to nie przeszkadza bo jest lekki a i to zasypianie trwa w sumie krociutko. nieraz moglabym go odlozyc juz bo widze ze spi mocna to jeszcze z nim chodze bo tak lubie go miec blisko siebie
|
|||
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Ślub mamy o 15:20 - bo o 15:00 jest koronka, dlatego taka dziwna godzina. Ale goście są zaproszeni na 15:00.
Stres jakiś tam jest, ale chyba bardziej ekscytacja, szczerze mówiąc. Nawet zaszalałam i sobie zamówiłam - http://shoes.highlife.com.pl/product.php?id_product=102 Zawsze chciałam je mieć, a że są za pół ceny, to zrobiłam sobie prezent ślubny. A co mi tam.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

Myślałam, że laktacja "wstrzymuje" płodność 
ale szybko się uczy. 
a czemu kurna jak mi beczał pół dnia go wziąć nie przyszła?!

Choć ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji u siebie, dla mnie to by była przekichana sprawa...
także rozumiem w pełni
klask i: