|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Aaby, na razie tylko brzuch mnie boli chyba z glodu
![]() I strasznie nie wygodne siedzenia maja bo juz tylek mnie boli :\ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Ja tak szybko witam się, gratuluję wizyt tym którym nie gratulowałam, na pewno aaby i witam nową mamusię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Witam się i ja, dawo mnie tu nie było, Wy jak zwykle szalejecie z postami ale to dobrze to dobrze.
Gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za kolejne wizyty. Gratuluję za dobre wyniki badań i za wspaniałe wieści od bociana ( co też On ze sobą przyniesie) U mnie nic się na razie nie zmieniło, oprócz tego, że hemoglobina i hamatokryt leci na złamanie karku w dół, teraz mam 6, jeżeli spadnie poniżej 4 to mam zastrzyki. Słabo się przez to czuję ale małej na razie nie dolega nic. Wizytę lekarską będę miała dopiero 22.07. bo wtedy lekarka wraca z urlopu. Mała kopie więc jestem na razie spokojna, choć mam tam swoje myśli, które potrafią przysłonić mi uśmiech na twarzy...staram się jednak z tym bardzo usilnie walczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
ola
![]() ![]() ![]() ![]()
w oczekiwaniu na corenke ![]() Edytowane przez malinka123108 Czas edycji: 2013-07-12 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Eh... Jak ja się nie mogę doczekać tych kopniaczków o których piszecie...
![]() |
#2137 |
Zadomowienie
|
Dziekuje
![]() Wlsciwie to ja sie przyzwyczailam i pomimo tych wszelkic niedogodnosci nie przechodze tego zle. Przyzwyczajenie? Doszlo do tego, ze sie wrecz niepokoje, kiedy nie "rozmawiam z lwami" :-D Kathrin co do kopniaczkow i ruchow uwielbiam je na tym etapie, ale pod koniec ciazy kopniecia w zebra i przesuwanie sie maluszka juz nie nalezy do takich przyjemnych ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- [B]Lineczka[B]czy ty masza badania na cukrzyce? Kilka godzin o pustm brzuszku wypelniona glukoza po same uszy? Uch niefajne. Mam to za soba przy pierwszej ciazy i czeka mnie ponownie za 6tygodni :-/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa ![]() ![]() Ale wszystkim po lampce piccolo prosz.. ![]() Cora dobrze że z Twoją ślicznotką już dobrze. Strachu się najedliście.. Witam nową Mamusię ![]() Nemosku jaki śliczny Ktosik ![]() ![]() Dzidziu ![]() ![]() A ja, że w poniedziałek wizyta, dzisiaj byłam zrobić mocz krew i to moje podwyższone żelazo. Oby morfologia nie spadła. Pije ten wstrętny pietruszkowy koktajl, jem buraka w tabsach, ale dopiero od tygodnia, więc cudów się nie spodziewam. W każdym razie była inna babka niż zwykle i tym sposobem mam sińca na pół ręki i żyłe mi tak wybrzuszyło... I tyle krwi zapaćkało gazik który mi potem przyłożyła, że był cały mokry, a zwykle miałam ledwo kropeczkę.. Ale jak kończyła pobierać to zamiast trzymać te igłe z tym czymś i drugą brać ten gazik do przyłożenia wkłucia, to ona mi to puściła i to mi tak wisiało na żyle ![]() No, ale teraz już mam wolne, zabieram się zatem za odgruzowanie Naszej sypialni, bo przy nauce do mgr i tych upałach przez kilka dni zrobił Nam się sajgon ![]()
#2139 |
Zadomowienie
|
Azealiadziekuje i wspolczuje "doswiadczonej" pielegniarki :-(. Trzymam kciuki za poprawe wynikow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Rozeznanie
|
Gratuluje wizyt, płci i magistrów
![]() Synek nad morzem wkleje wam zdjecie ![]() ![]() ![]() ostatnio z nudów ogladałam brytyjskąsuper nianię i powiem że sie wyleczyłam z kompleksu niewielkiej różnicy wieku między dziecmi. Babka miała 2 corki 5lat i 3 latka.....sorry za komantarz ale zatłukłabym te małechybaalbo by mnie do psychiatryka zabrano....ja nie wiem jak sobie rodzice moga tak pozwolic....ech.... p.s. mój synek na zdjeciu z ciocią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zadomowienie
|
Aj cos mi komp swiruje i teraz wszystko pogrubilo :-/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Rozeznanie
|
a wogole jaki głupi sen miałam. przyszlado mnie jakas mloda dziewczyna i zaczela na mnie wrzeszczec ze ja dzieci swoich nie kocham bo do koscioła nie chodze i w Boga nie wierze....to chyba przez moje wczorajsze rozmowy z TŻ o tym że jak tak dalej pojdzie to biednego papieża Franciszka otruja albo cos za rewolucję w Kosciele a jak nie to może nawet wróce na ścieżkę wiary
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Śliczne łupy ![]() ![]() Dzień Dobry ![]() Dziewczyny jak to jest z tą glukozą? Czy mogę zrobić tak: Mam bliziutko przychodnie więc idę/ lub nawet podjeżdzam autem żeby nie było wysiłku rano na czczo, pobierają krew, wracam do domu,wypijam ten napój i po 2 h idę ponownie do przychodni na pobranie.. czy muszę tam siedzieć przez te 2 h i iść tam od razu z zrobionym napojem? Nasz mały wieczorem tak grasował,że się śmialiśmy z Tż że chyba sobie chatę urządza ![]() ![]() Wgl to 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! Antibia, widać że synek zadowolony z pobytu nad morzem ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-12 o 08:38 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zadomowienie
|
Antibia fajne foteczki.
Ja tez kiedys ogladalam te super nianie (mialam nawet jej ksiazke) ale szybko doszlam do wniosku, ze nie wszystkie jej metody mi sie podobaja a i te pokazywane w programie to jakies ekstremalne przypadki, ktore sie zwyczajnie biora z zaniedbania rodzicow. Caly czas sie martwilam czy nam sie uda z nasza mala i w sumie nie jest zle, bez zadnych kar, metod 3,5,7 czy innch takich. Nie mowie, ze mam idealne dziecko, no byloby za dobrze hehe, ale panujemy nad sytuacja ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się z mdłościami w 6 miesiącu
![]() O ludzie...nie dość,że bezsenność mnie budzi to mnie mdli cały dzień ![]() rusałka witaj!Współczuje mdłości do 39 tc.Obawiam się,ze będe miec to samo,tyle,że ja na szczęcie ! nie wymiotuje! Cytat:
![]() issia fajny ten wózek Camarelo ![]() Azealia wielkie gratulacje za obronę!!! I dziękuje za wszelkie dobre słowa w kierunku mojej córy i jej zdrowia ![]() Także bardzo się cieszę,zę już wszystko ok! Dziś rano jak nie mogłam spać patrzyłam sobie na nią ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę, że mamy podobną sytuację ![]() Teraz też mam termin na 23 listopada ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zadomowienie
|
Dzastin ja nie wiem jak jest w Polsce, bo juz drugi raz bede rodzic w Irlandii, ale tu absolutnie nie mozesz wyjsc ze szpitala. Ostatnio siedzialam 8 godzin, napoili mnie pol litra lukozady i pobrali w sumie 7fiolek krwi. Musialam byc na czczo od polnocy wiec zanim wszystko sie skonczylo myslalam, ze zemdleje...
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Dzieki dziewczynki ![]() Ja mam nudnosci i wydaje dziwwne dzwieki (moje rozmowy z lwami), ale zadko konczy sie wymiotami choc nie wiem co lepsze hehe. CORALADY nie doczytalam, co sie dzialo z Twoja coreczka ale trzymam mocno za nia kciuki. Ja chyba bym postradala zmysly, gdyby pannie Zuzannie cos sie stalo... WERONISIEK ja mam prawo wyboru, choc tu stawiaja na porody naturalnie i juz mnie wszyscy lekarze magluja, zebym rodzila naturalnie, ale dopoki nie dadza mi 100% zapewnieni, ze nie skonczy sie tak jak poprzednio to sie nie dam przekonac. |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Zakorzenienie
|
Witam nowa mamusie
![]() Azealia gratuluje mgr ![]() Brawa za wczorajsze wizyty Dzidzia ![]() Ja sie powoli zbieram do lekarza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Miałam więcej pocytować ale po prostu nie jestem w stanie wysiedzieć, kręgosłup mi pęka takie mam uczucie ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Ja chybA tez ogladalam ta sama nianie , ale ja to zaraz wylaczam , bo potem jestem przerazona ze moje dziecko tez bedzie takie , ze nie dam sobie rady.. To samo mam jak idziemy do siostry Tz , widze co sie tam dzieje , jak dzieci doroslyn chodza po głowie I jestem przerażona , tak se czasem mi sie płakać chce. Moja Majka napewno bedzie rozpieszczana, przez nas I dziadkow jako dlugo wyczekiwana wnuczka - ale zrobie wszystko zeby na glowe nam nie wlazła !! Antibia - a z kad kompleks ròżnicy wieku miedzy dziećmi? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2151 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak wogóle to witam się z rana ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
A I chciałam Wam w koñcu pokazać jak moje dziecko dziennie rano przeciagajac sie - deformuje mamie brzuch
![]() Dzis udalo mi sie cyknac fotke bo zwykle ucieknie zanim odpale aparat ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2153 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a co do kompleksu to zawsze sobie obiecywałam że nie bede miała duzej róznicy miedzy dziecmi-miedzy mna a siostra jest 7 lat....a nocoż powieliłam to hehehe |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Zadomowienie
|
TRELE-MORELE kochana to jakie bedzie Twoje dziecko zalezy tylko od Ciebie i Twojego tza ja tez mialam takie obawy, ale kiedy patrze na naszego Zuzola wiem, ze cos nam sie udaje i cale nie jest to tak trudne. Sa sytuacje, kiedy wychodze na chwile z pokoju (cos w te ciazy latwiej sie denerwuje) ale kazdy ma swoje gorsze dni, a co dopiero male dziecko
![]() MAOMAMI wspolczuje klopotow z zebami :-* ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- ANTIBIA. No wlasnie - to jakie sa dzieci to wina/zasluga rodzicow. Jak rodzic moze wymagac, zeby dziecko nie przeklinalo i nie bylo agresywne skoro sam taki daje przyklad? U nas w domu sie nie klnie bo mala papuga wszystko powtarza. Ok. Zna jedno slowo niezbyt hmmm ladne "dupa" i to moja wina. Jak byla mlodsza i sie wyglupialysmy to wolalam "dawaj dupe, dawaj dupke" no i malej tak sie wrylo w glowke, ze tak wlasnie nazywa swoja pupe. Czasem sa komiczne sytuacje kiedy siedzi na krzesle i mowi: "oj tatusiu, ale mi boli dupa" hehe, ale nie robie z tego afery. Wszak to moja wina ;-) Wlasnie przyszla do mnie z lakierem w rece i chce, zeby jej pazurki u nog malowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zadomowienie
|
Uciekam bo mala powinna zjesc sniadanko o 9:00, a tu juz 9:15...dzis wyjatkowo pozwolila mi posiedziec przy kompie, ale juz wola o owsianke
![]() Dzieki za cieple przyjecie i zycze milego dnia mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() siedzimy sobie w knajpce poszlismy na obiad. Młody zjadl wielka porcję pierogów i poprawił jeszcze polowa mojej porcji miesa z ziemnakami ( nawet tesciowa ostatnio dzownila i mowila że go lepiej ubierac jak żywic) no i zjadł oparl sie na krzesełku i na cala knajpkę: "CHYBA SIE ZARAZ POZYGAM" ja z TŻ na siebie i mówie "Piotrek cicho tak nie wolno" na to on ( znów na cały głos) "NO DOBRA ZARAZ ZWYMIOTUJE".....ale wiecie co miał na twarzy swój szelmowski uśmiech..... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miło że do nas dołączyłaś ![]() Cytat:
![]() A zakupy piękne ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() Co do glukozy to wszystko zależy od przychodni, w jednej Ci pozwolą wrócić do domu i przyjść z powrotem po 2h, a w innej będą kazali Ci siedzieć. Zapytaj jak jest u Ciebie ![]() Ale cudowne uczucie patrzeć jak Ci się brzuszek rusza nie ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ale się wyspałam ![]() A na śniadanie umyślałam sobie frytki... ze mną jest coś nie tak ![]() ![]() Jaśko aktywny od samego rana ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-12 o 09:25 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ojj tak cudowne uczucie.. ![]() ![]() ![]() Ja tu gadu gadu a w międzyczasie pokój sprzątam ![]() Mieliśmy jechać jutro na działkę ale chyba nici z tego bo pogoda do du... ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |||||||
Zakorzenienie
|
Śliczne!!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
DOPISAĆ CIĘ DO LISTY MAMUŚ I KALENDARZA? jak cos: Nick- imię, OM, TP ew. płec/imie kalendarz - data i godzina wizyty czy wizyta z USG czy bez :P Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a co do snów,.. ja miałam straszny sen. śniło mi sie ze miałam depresje poporodową nie umiałam sie zająć małym, nie umiałam przystawić go do Cyca, siostra sie ze mnie cały czas nabijała ze do niczego sie nie nadaje, a ja siedziałam z bawarką i płakałam ze jestem beznadziejną matką... MATKO JA SIE TAK STRESUJE ZE SPAC NIE MOGĘ. boje sie ze nawet nie bede umiała wziąć na ręce małego, a co dopiero nakarmić. ![]() Cytat:
![]() WITAM się z pracy ![]() gratuluje poznania płci - CZY CHCECIE DOPISAĆ DO LISTY? PEGGY, OLA? KTOŚ CHCE ZROBIĆ ZMIANĘ? OD JUTRA MNIE NIE MA WIEC WIECIE .. ![]() wiecie co....... zaczynamy dzisiaj 27 TYDZIEŃ ![]() ALE fajna pogoda ![]() ![]() wklejam : 1. brzuszek, ostatni to jest tak mało z boku zrobiony, a te poprzednie to typowy profil, wiec tak inaczej wygląda ![]() 2. body z krótki z tesco F&F 5x w opakowaniu bo nie było otwartych, a ja nie lubie jak ktoś otwiera bo potem są takie "wypalcowane" itd wiec dopiero jak hcce kupic to sobie otwieram i wtedy tą paczkę zabieram do kasy. Poza tym, takie same są body z dł i pajace i śpiochy, ceny pisałam wczoraj. moze później bedzie cos wiecej bo widziałam kartony to zrobie zdj i wrzuce ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.