Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-12, 07:03   #2131
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Aaby, na razie tylko brzuch mnie boli chyba z glodu
I strasznie nie wygodne siedzenia maja bo juz tylek mnie boli :\

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 07:24   #2132
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Ja tak szybko witam się, gratuluję wizyt tym którym nie gratulowałam, na pewno aaby i witam nową mamusię
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 07:37   #2133
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

dziękuję za gratulacje

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

dopiero się dowiedziałaś dzisiaj o płci?
tak. wcześniej w 17tc mały się odwrócił tak, że nie było widać a na jeszcze wcześniejszym wspomniał, że może chłopak ale nie miał pewności.

Zaczynamy dziś 21tc

ps. jak dobrze jest być na zwolnieniu
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 07:39   #2134
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Witam się i ja, dawo mnie tu nie było, Wy jak zwykle szalejecie z postami ale to dobrze to dobrze.
Gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za kolejne wizyty.
Gratuluję za dobre wyniki badań i za wspaniałe wieści od bociana ( co też On ze sobą przyniesie)

U mnie nic się na razie nie zmieniło, oprócz tego, że hemoglobina i hamatokryt leci na złamanie karku w dół, teraz mam 6, jeżeli spadnie poniżej 4 to mam zastrzyki.
Słabo się przez to czuję ale małej na razie nie dolega nic.
Wizytę lekarską będę miała dopiero 22.07. bo wtedy lekarka wraca z urlopu.
Mała kopie więc jestem na razie spokojna, choć mam tam swoje myśli, które potrafią przysłonić mi uśmiech na twarzy...staram się jednak z tym bardzo usilnie walczyć.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 07:47   #2135
malinka123108
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

ola gratki!podobne terminy mamy a ja tez dopiero niedawno uslyszalam:chyba corka ale sie ciesze tylko w piatek za tydz mam kolejne usg wiec licze na pewne chyba

Edytowane przez malinka123108
Czas edycji: 2013-07-12 o 08:35
malinka123108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 07:48   #2136
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Cytat:
A tutaj foteczki KTOSIKA

1.Rączusie skrzyżowane
2.Nóżka na nóżkę

No i ostatnie pisiorek
Piękne zdjęcia Ja tez dziś idę na wizytę i mam nadzieję, że będzie usg i zobaczę maleństwo.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Witam się i żegnam
Jestem bez nastrojubi w stresie.
Jutro usg.
Dobranoc

Zobaczysz, że będzie wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Witam.
Troszke Was tu podczytuje. Mam na imie Aga, mam juz jednego szkraba - coreczke ur 04/09/2010. Obecnie oczekuje drugiego maluszka. Termin porodu 22/23 listopad. Jeszcze nie znamy plci - za tydzien w piatek mamy usg. Juz nie mozemy sie doczekac kiedy dowiemy sie co tam w brzuszku sobie plywa
Hej. Fajnie, że coraz więcej mamuś w wątku. Współczuję tak ciężkiego przechodzenia ciąży, ja mam wielkie szczęście, bo praktycznie nie czuję takich niemiłych skutków w ogóle.

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
U mnie nic się na razie nie zmieniło, oprócz tego, że hemoglobina i hamatokryt leci na złamanie karku w dół, teraz mam 6, jeżeli spadnie poniżej 4 to mam zastrzyki.
Słabo się przez to czuję ale małej na razie nie dolega nic.
Wizytę lekarską będę miała dopiero 22.07. bo wtedy lekarka wraca z urlopu.
Mała kopie więc jestem na razie spokojna, choć mam tam swoje myśli, które potrafią przysłonić mi uśmiech na twarzy...staram się jednak z tym bardzo usilnie walczyć.
Trzymam kciuki za lepsze wyniki.

Eh... Jak ja się nie mogę doczekać tych kopniaczków o których piszecie...
Stary 2013-07-12, 08:23   #2137
rusalka12
Zadomowienie

Dziekuje
Wlsciwie to ja sie przyzwyczailam i pomimo tych wszelkic niedogodnosci nie przechodze tego zle. Przyzwyczajenie? Doszlo do tego, ze sie wrecz niepokoje, kiedy nie "rozmawiam z lwami" :-D

Kathrin co do kopniaczkow i ruchow uwielbiam je na tym etapie, ale pod koniec ciazy kopniecia w zebra i przesuwanie sie maluszka juz nie nalezy do takich przyjemnych

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

[B]Lineczka[B]czy ty masza badania na cukrzyce? Kilka godzin o pustm brzuszku wypelniona glukoza po same uszy? Uch niefajne. Mam to za soba przy pierwszej ciazy i czeka mnie ponownie za 6tygodni :-/
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 08:26   #2138
Azealia
Raczkowanie

Witajcie

Dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa Magazynier nie opity, ale objedzony

Ale wszystkim po lampce piccolo prosz..

Cora dobrze że z Twoją ślicznotką już dobrze. Strachu się najedliście..

Witam nową Mamusię

Nemosku jaki śliczny Ktosik Myrdusia tam nie widzę, ale dwie pierwsze fotki rozszyfrowałam, no a buziolek cudny

Dzidziu za wizytę

A ja, że w poniedziałek wizyta, dzisiaj byłam zrobić mocz krew i to moje podwyższone żelazo. Oby morfologia nie spadła. Pije ten wstrętny pietruszkowy koktajl, jem buraka w tabsach, ale dopiero od tygodnia, więc cudów się nie spodziewam.
W każdym razie była inna babka niż zwykle i tym sposobem mam sińca na pół ręki i żyłe mi tak wybrzuszyło... I tyle krwi zapaćkało gazik który mi potem przyłożyła, że był cały mokry, a zwykle miałam ledwo kropeczkę.. Ale jak kończyła pobierać to zamiast trzymać te igłe z tym czymś i drugą brać ten gazik do przyłożenia wkłucia, to ona mi to puściła i to mi tak wisiało na żyle Brak słów!

No, ale teraz już mam wolne, zabieram się zatem za odgruzowanie Naszej sypialni, bo przy nauce do mgr i tych upałach przez kilka dni zrobił Nam się sajgon
Stary 2013-07-12, 08:29   #2139
rusalka12
Zadomowienie

Azealiadziekuje i wspolczuje "doswiadczonej" pielegniarki :-(. Trzymam kciuki za poprawe wynikow.
Stary 2013-07-12, 08:29   #2140
Antibia86
Rozeznanie

Gratuluje wizyt, płci i magistrów ja mecze antybiotyk i czekam do wizyty poniedziałkowej bo mi sie cos tam przyplatało i umarne ze swedzenia;/
Synek nad morzem wkleje wam zdjecie a mniejszy odkrył ostatnio przewracanie bo tak zawsze mnie po spojeniu kopał a teraz już na górze daje czadu...tak mówicie o tych wagach ciekawe ile moj teraz bedzie wazył Piotrus urodzil sie wczesniej i wazył 2750 ale był zdrowiutki no i długi więc pocichu mam nadzieje że teraz bedzie podobnie

ostatnio z nudów ogladałam brytyjskąsuper nianię i powiem że sie wyleczyłam z kompleksu niewielkiej różnicy wieku między dziecmi. Babka miała 2 corki 5lat i 3 latka.....sorry za komantarz ale zatłukłabym te małechybaalbo by mnie do psychiatryka zabrano....ja nie wiem jak sobie rodzice moga tak pozwolic....ech....

p.s. mój synek na zdjeciu z ciocią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31546_508351255902964_1756445419_n.jpg (66,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1069949_508351165902973_228259181_n.jpg (72,9 KB, 29 załadowań)
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 08:30   #2141
rusalka12
Zadomowienie

Aj cos mi komp swiruje i teraz wszystko pogrubilo :-/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 08:34   #2142
Antibia86
Rozeznanie

a wogole jaki głupi sen miałam. przyszlado mnie jakas mloda dziewczyna i zaczela na mnie wrzeszczec ze ja dzieci swoich nie kocham bo do koscioła nie chodze i w Boga nie wierze....to chyba przez moje wczorajsze rozmowy z TŻ o tym że jak tak dalej pojdzie to biednego papieża Franciszka otruja albo cos za rewolucję w Kosciele a jak nie to może nawet wróce na ścieżkę wiary
Stary 2013-07-12, 08:35   #2143
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Aaa byłam na wizycie, o dziwo przyjął mnie o czasie
Weszłam i wyszłam w sumie, moje badanie nawet 5 minut nie trwało, rozebrałam się, zaglądnął, ubrałam się i wyszłam
Oczywiście dostałam skierowanie na glukozę i od razu ją kupiłam, w poniedziałek zrobię i będę mieć z głowy
Jaśka w prawdzie nie widziałam, ale za to słyszałam Położna stwierdziła że słychać go jak zza światów

Maomami w tym miejscu chciałam Ci baaaaaaaaaaaardzo podziękować Jesteś moją/naszą wybawicielką, kupiłam ten żel i o niebo lepiej. Aż TŻ kazał Ci podziękować więc dziękuję jesteś wielka !
za wizytę.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Hej. Będę miała syna
Miałam szybkie usg bo połówkowe za 2 tyg. Dostałam zwolnienie do 26 ! Jupi!!!
Idę teraz lulu ale jutro mam nadzieję, że się poudzielam
Gratuluję syneczka!

Cytat:
Gratuluję synka

Pokaże Wam jaki kombinezon wypatrzyłam na tablicy, dzisiaj wysłałam kobitce pieniądze więc w następnym tygodniu powinnam go już mieć, już się nie mogę doczekać
Bardzo ładny Ja od początku polowałam na granatowy kombinezon i udało mi się dostać taki jak chciałam, też używany ale w bdb stanie, jaki to jest rozmiar?

Cytat:
A tutaj foteczki KTOSIKA

1.Rączusie skrzyżowane
2.Nóżka na nóżkę

No i ostatnie pisiorek
No piękne foteczki

Cytat:
Witam się i żegnam
Jutro usg.
Dobranoc

za jutrzejsze USG!

Cytat:
Witam.
Troszke Was tu podczytuje. Mam na imie Aga, mam juz jednego szkraba - coreczke ur 04/09/2010. Obecnie oczekuje drugiego maluszka. Termin porodu 22/23 listopad. Jeszcze nie znamy plci - za tydzien w piatek mamy usg. Juz nie mozemy sie doczekac kiedy dowiemy sie co tam w brzuszku sobie plywa
Witamy nową mamusię

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Witamy się z Niną w 25tym tygodniu!

Wczorajsza wizyta mega szybka. Wyniki ok. Co prawda morfologia poleciała w dół, ale tragedii nie ma. Dostałam końską dawkę żelaza - 2x2 tabletki dziennie do odwołania. Poza tym na wadze +0,8kg od ostatniej wizyty (w sumie +4,2kg).
W badaniu wszystko ok, więc moje uczucie schodzenia małej w dół to pewnie po prostu puszczanie więzadeł i przygotowywanie się macicy. Szyjka długa i twarda
Z racji, że nie miałam jeszcze echa, zrobił mi szybkie usg. Niestety ognisko w serduszku wciąż jest, także czekam na echo Im bliżej tym bardziej się boję
Poza tym wszystko dobrze. Serduszko bije jak dzwon!
Żadnych pomiarów nie robił, więc nie wiem, ile Mała waży. Pewnie zrobi na następnej wizycie.
rybko, dopisz mi proszę wizytę 08.08., godz. 17.20

Aaa, zapytałam, czy na zwykłym usg byłoby widać rozszczep podniebienia. Powiedział, że tak
Więc spokojnie, mamy śliczne zdrowe dzieciaczki!

Po wizycie byliśmy na zakupach i kupiłam parę rzeczy Nieważne, że nie będziemy mieli co jeść - ważne, że Nina ma piękne jeanski

Oto łupy:

Załącznik 5322600

Załącznik 5322601

Załącznik 5322602

Załącznik 5322603

+ dwie pary tyci skarpetek

Za wizytę i 25 tydzień
Śliczne łupy, te ostatnie spodenki mega mi się podobają i upolowałam je w lumpku w idealnym stanie,z tym że jasny jeans i rozmiar 80,także będzie je miał na wiosnę

Dzień Dobry

Dziewczyny jak to jest z tą glukozą?
Czy mogę zrobić tak: Mam bliziutko przychodnie więc idę/ lub nawet podjeżdzam autem żeby nie było wysiłku rano na czczo, pobierają krew, wracam do domu,wypijam ten napój i po 2 h idę ponownie do przychodni na pobranie.. czy muszę tam siedzieć przez te 2 h i iść tam od razu z zrobionym napojem?

Nasz mały wieczorem tak grasował,że się śmialiśmy z Tż że chyba sobie chatę urządza Tż przykładał ręke a mały pływał od jednego boku do drugiego+co jakiś czas kopniak

Wgl to 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

Antibia, widać że synek zadowolony z pobytu nad morzem

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-12 o 08:38
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 08:36   #2144
rusalka12
Zadomowienie

Antibia fajne foteczki.
Ja tez kiedys ogladalam te super nianie (mialam nawet jej ksiazke) ale szybko doszlam do wniosku, ze nie wszystkie jej metody mi sie podobaja a i te pokazywane w programie to jakies ekstremalne przypadki, ktore sie zwyczajnie biora z zaniedbania rodzicow. Caly czas sie martwilam czy nam sie uda z nasza mala i w sumie nie jest zle, bez zadnych kar, metod 3,5,7 czy innch takich. Nie mowie, ze mam idealne dziecko, no byloby za dobrze hehe, ale panujemy nad sytuacja ;-)
Stary 2013-07-12, 08:36   #2145
coralady
Wtajemniczenie

Witam się z mdłościami w 6 miesiącu

O ludzie...nie dość,że bezsenność mnie budzi to mnie mdli cały dzień

rusałka witaj!Współczuje mdłości do 39 tc.Obawiam się,ze będe miec to samo,tyle,że ja na szczęcie ! nie wymiotuje!

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Trele- ja czkawke to czułam takie rytmiczne pukanie w jednym miejscu w równych odstępach, tak chwile dłuższą a potem już nic, i za chwile kop w innej stronie . ;D
Trele-morele dokładnie tak jak opisała to rybka

issia fajny ten wózek Camarelo

Azealia wielkie gratulacje za obronę!!!

I dziękuje za wszelkie dobre słowa w kierunku mojej córy i jej zdrowia
Także bardzo się cieszę,zę już wszystko ok!

Dziś rano jak nie mogłam spać patrzyłam sobie na nią Pomimo,ze jest z nami 27 mieisęcy to nie moge się nią nacieszyć i kocham ja na zabój,z każdym dniem bardziej,choć to chyba niemozliwe!Umarłabym gdyby sie jej coś stało...
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-12, 08:37   #2146
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
A tutaj foteczki KTOSIKA

1.Rączusie skrzyżowane
2.Nóżka na nóżkę

No i ostatnie pisiorek
Przepiękne zdjęcia

Cytat:
Witam.
Witaj

Widzę, że mamy podobną sytuację Ja mam córkę Aleksandrę- 30.06.2010, też miałam cesarkę i podobnie jak u Ciebie nieplanowaną, nagle stanęło na 1,5cm rozwarcia i nic więcej więc cc..

Teraz też mam termin na 23 listopada Ale nic jeszcze nie wiem o tym jak będziemy rodzić. Jak znam moją panią dr to powie, że będę pięknie rodzić. Ja mam wrażenie, że będzie powtórka z rozrywki bo jak lekarz po cesarce mi powiedział "taka już uroda pani szyjki"
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 08:45   #2147
rusalka12
Zadomowienie

Dzastin ja nie wiem jak jest w Polsce, bo juz drugi raz bede rodzic w Irlandii, ale tu absolutnie nie mozesz wyjsc ze szpitala. Ostatnio siedzialam 8 godzin, napoili mnie pol litra lukozady i pobrali w sumie 7fiolek krwi. Musialam byc na czczo od polnocy wiec zanim wszystko sie skonczylo myslalam, ze zemdleje...

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Dzieki dziewczynki
Ja mam nudnosci i wydaje dziwwne dzwieki (moje rozmowy z lwami), ale zadko konczy sie wymiotami choc nie wiem co lepsze hehe.
CORALADY nie doczytalam, co sie dzialo z Twoja coreczka ale trzymam mocno za nia kciuki. Ja chyba bym postradala zmysly, gdyby pannie Zuzannie cos sie stalo...

WERONISIEK ja mam prawo wyboru, choc tu stawiaja na porody naturalnie i juz mnie wszyscy lekarze magluja, zebym rodzila naturalnie, ale dopoki nie dadza mi 100% zapewnieni, ze nie skonczy sie tak jak poprzednio to sie nie dam przekonac.
Stary 2013-07-12, 08:45   #2148
niunia32
Zakorzenienie

Witam nowa mamusie

Azealia gratuluje mgr

Brawa za wczorajsze wizyty

Dzidzia za usg, bedzie dobrze

Ja sie powoli zbieram do lekarza

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 08:49   #2149
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa byłam na wizycie, o dziwo przyjął mnie o czasie
Weszłam i wyszłam w sumie, moje badanie nawet 5 minut nie trwało, rozebrałam się, zaglądnął, ubrałam się i wyszłam
Oczywiście dostałam skierowanie na glukozę i od razu ją kupiłam, w poniedziałek zrobię i będę mieć z głowy
Jaśka w prawdzie nie widziałam, ale za to słyszałam Położna stwierdziła że słychać go jak zza światów

Maomami w tym miejscu chciałam Ci baaaaaaaaaaaardzo podziękować Jesteś moją/naszą wybawicielką, kupiłam ten żel i o niebo lepiej. Aż TŻ kazał Ci podziękować więc dziękuję jesteś wielka !
Nie ma za co cieszę się że pomogłam

Miałam więcej pocytować ale po prostu nie jestem w stanie wysiedzieć, kręgosłup mi pęka takie mam uczucie do tego całą noc męczyłam sie z dreszczami i gorączką, mam powiększony węzeł chłonny, a wszystko od zębów, mam dwie 8 do wyrwania i dwie mi się wyrzynają odezwę się może wieczorkiem jak będę wstanie wysiedzieć

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 08:55   #2150
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Gratuluje wizyt, płci i magistrów ja mecze antybiotyk i czekam do wizyty poniedziałkowej bo mi sie cos tam przyplatało i umarne ze swedzenia;/
Synek nad morzem wkleje wam zdjecie a mniejszy odkrył ostatnio przewracanie bo tak zawsze mnie po spojeniu kopał a teraz już na górze daje czadu...tak mówicie o tych wagach ciekawe ile moj teraz bedzie wazył Piotrus urodzil sie wczesniej i wazył 2750 ale był zdrowiutki no i długi więc pocichu mam nadzieje że teraz bedzie podobnie

ostatnio z nudów ogladałam brytyjskąsuper nianię i powiem że sie wyleczyłam z kompleksu niewielkiej różnicy wieku między dziecmi. Babka miała 2 corki 5lat i 3 latka.....sorry za komantarz ale zatłukłabym te małechybaalbo by mnie do psychiatryka zabrano....ja nie wiem jak sobie rodzice moga tak pozwolic....ech....

p.s. mój synek na zdjeciu z ciocią
Ale duzy facecik :O

Ja chybA tez ogladalam ta sama nianie , ale ja to zaraz wylaczam , bo potem jestem przerazona ze moje dziecko tez bedzie takie , ze nie dam sobie rady.. To samo mam jak idziemy do siostry Tz , widze co sie tam dzieje , jak dzieci doroslyn chodza po głowie I jestem przerażona , tak se czasem mi sie płakać chce. Moja Majka napewno bedzie rozpieszczana, przez nas I dziadkow jako dlugo wyczekiwana wnuczka - ale zrobie wszystko zeby na glowe nam nie wlazła !!

Antibia - a z kad kompleks ròżnicy wieku miedzy dziećmi?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 08:56   #2151
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
A tutaj foteczki KTOSIKA

1.Rączusie skrzyżowane
2.Nóżka na nóżkę

No i ostatnie pisiorek
Super zdjęcia Nemosku !

Cytat:
Witam się i żegnam
Jutro usg.
Dobranoc

Za usg

Cytat:
Witam.
Witaj
Cytat:

Wczorajsza wizyta mega szybka. Wyniki ok. Co prawda morfologia poleciała w dół, ale tragedii nie ma. Dostałam końską dawkę żelaza - 2x2 tabletki dziennie do odwołania. Poza tym na wadze +0,8kg od ostatniej wizyty (w sumie +4,2kg).
W badaniu wszystko ok, więc moje uczucie schodzenia małej w dół to pewnie po prostu puszczanie więzadeł i przygotowywanie się macicy. Szyjka długa i twarda
Z racji, że nie miałam jeszcze echa, zrobił mi szybkie usg. Niestety ognisko w serduszku wciąż jest, także czekam na echo Im bliżej tym bardziej się boję
Żadnych pomiarów nie robił, więc nie wiem, ile Mała waży. Pewnie zrobi na następnej wizycie.

Aaa, zapytałam, czy na zwykłym usg byłoby widać rozszczep podniebienia. Powiedział, że tak

Gratuluję udanej wizyty i tygodnia

Tak wogóle to witam się z rana U nas dzisiaj brzydko i pada deszcz eh i się nie wyspałam
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 09:01   #2152
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

A I chciałam Wam w koñcu pokazać jak moje dziecko dziennie rano przeciagajac sie - deformuje mamie brzuch )
Dzis udalo mi sie cyknac fotke bo zwykle ucieknie zanim odpale aparat ImageUploadedByWizaz Forum1373616064.601235.jpg

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 09:04   #2153
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Antibia fajne foteczki.
Ja tez kiedys ogladalam te super nianie (mialam nawet jej ksiazke) ale szybko doszlam do wniosku, ze nie wszystkie jej metody mi sie podobaja a i te pokazywane w programie to jakies ekstremalne przypadki, ktore sie zwyczajnie biora z zaniedbania rodzicow. Caly czas sie martwilam czy nam sie uda z nasza mala i w sumie nie jest zle, bez zadnych kar, metod 3,5,7 czy innch takich. Nie mowie, ze mam idealne dziecko, no byloby za dobrze hehe, ale panujemy nad sytuacja ;-)
Ja na mojego też nie mogę złego słowa powiedziec, len mały jest i wredota (ale to po mamusi ) a na te supernianie to patrzec nie moge bo mnie trafia i jak juz kiedys napisałam to lałabym tych rodziców. ja syna chowałam tez jako samotna matka 4 lata i jakos wyszedłna ludzi...

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ale duzy facecik :O

Ja chybA tez ogladalam ta sama nianie , ale ja to zaraz wylaczam , bo potem jestem przerazona ze moje dziecko tez bedzie takie , ze nie dam sobie rady.. To samo mam jak idziemy do siostry Tz , widze co sie tam dzieje , jak dzieci doroslyn chodza po głowie I jestem przerażona , tak se czasem mi sie płakać chce. Moja Majka napewno bedzie rozpieszczana, przez nas I dziadkow jako dlugo wyczekiwana wnuczka - ale zrobie wszystko zeby na glowe nam nie wlazła !!

Antibia - a z kad kompleks ròżnicy wieku miedzy dziećmi?

no duży już kawaler ale dla mnie i tak bedzie malutki ostatnio kupilam mu bluze na 122 i zdziwiłamsię że na styk na niego

a co do kompleksu to zawsze sobie obiecywałam że nie bede miała duzej róznicy miedzy dziecmi-miedzy mna a siostra jest 7 lat....a nocoż powieliłam to hehehe
Stary 2013-07-12, 09:11   #2154
rusalka12
Zadomowienie

TRELE-MORELE kochana to jakie bedzie Twoje dziecko zalezy tylko od Ciebie i Twojego tza ja tez mialam takie obawy, ale kiedy patrze na naszego Zuzola wiem, ze cos nam sie udaje i cale nie jest to tak trudne. Sa sytuacje, kiedy wychodze na chwile z pokoju (cos w te ciazy latwiej sie denerwuje) ale kazdy ma swoje gorsze dni, a co dopiero male dziecko

MAOMAMI wspolczuje klopotow z zebami :-*

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

ANTIBIA. No wlasnie - to jakie sa dzieci to wina/zasluga rodzicow. Jak rodzic moze wymagac, zeby dziecko nie przeklinalo i nie bylo agresywne skoro sam taki daje przyklad? U nas w domu sie nie klnie bo mala papuga wszystko powtarza. Ok. Zna jedno slowo niezbyt hmmm ladne "dupa" i to moja wina. Jak byla mlodsza i sie wyglupialysmy to wolalam "dawaj dupe, dawaj dupke" no i malej tak sie wrylo w glowke, ze tak wlasnie nazywa swoja pupe. Czasem sa komiczne sytuacje kiedy siedzi na krzesle i mowi: "oj tatusiu, ale mi boli dupa" hehe, ale nie robie z tego afery. Wszak to moja wina ;-)
Wlasnie przyszla do mnie z lakierem w rece i chce, zeby jej pazurki u nog malowac
Stary 2013-07-12, 09:13   #2155
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

Miałam więcej pocytować ale po prostu nie jestem w stanie wysiedzieć, kręgosłup mi pęka takie mam uczucie do tego całą noc męczyłam sie z dreszczami i gorączką, mam powiększony węzeł chłonny, a wszystko od zębów, mam dwie 8 do wyrwania i dwie mi się wyrzynają odezwę się może wieczorkiem jak będę wstanie wysiedzieć
oj ja Cię rozumiem..mi na ostatniej wizycie dentysta powiedział że mam tylko 4 zeby bez ubytków.....nawet 1 mi poszły
Stary 2013-07-12, 09:16   #2156
rusalka12
Zadomowienie

Uciekam bo mala powinna zjesc sniadanko o 9:00, a tu juz 9:15...dzis wyjatkowo pozwolila mi posiedziec przy kompie, ale juz wola o owsianke , potem spacer, prace w domu i na 17:00 do roboty.

Dzieki za cieple przyjecie i zycze milego dnia mamusie
Stary 2013-07-12, 09:20   #2157
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
TRELE-MORELE kochana to jakie bedzie Twoje dziecko zalezy tylko od Ciebie i Twojego tza ja tez mialam takie obawy, ale kiedy patrze na naszego Zuzola wiem, ze cos nam sie udaje i cale nie jest to tak trudne. Sa sytuacje, kiedy wychodze na chwile z pokoju (cos w te ciazy latwiej sie denerwuje) ale kazdy ma swoje gorsze dni, a co dopiero male dziecko

MAOMAMI wspolczuje klopotow z zebami :-*

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

ANTIBIA. No wlasnie - to jakie sa dzieci to wina/zasluga rodzicow. Jak rodzic moze wymagac, zeby dziecko nie przeklinalo i nie bylo agresywne skoro sam taki daje przyklad? U nas w domu sie nie klnie bo mala papuga wszystko powtarza. Ok. Zna jedno slowo niezbyt hmmm ladne "dupa" i to moja wina. Jak byla mlodsza i sie wyglupialysmy to wolalam "dawaj dupe, dawaj dupke" no i malej tak sie wrylo w glowke, ze tak wlasnie nazywa swoja pupe. Czasem sa komiczne sytuacje kiedy siedzi na krzesle i mowi: "oj tatusiu, ale mi boli dupa" hehe, ale nie robie z tego afery. Wszak to moja wina ;-)
Wlasnie przyszla do mnie z lakierem w rece i chce, zeby jej pazurki u nog malowac
heheh no tak nie wiem czy wam pisałam w koncu jak mnie moje dziecko z jednej strony ubawilo a z drugiej wstydu narobilo

siedzimy sobie w knajpce poszlismy na obiad. Młody zjadl wielka porcję pierogów i poprawił jeszcze polowa mojej porcji miesa z ziemnakami ( nawet tesciowa ostatnio dzownila i mowila że go lepiej ubierac jak żywic)
no i zjadł oparl sie na krzesełku i na cala knajpkę: "CHYBA SIE ZARAZ POZYGAM" ja z TŻ na siebie i mówie "Piotrek cicho tak nie wolno" na to on ( znów na cały głos) "NO DOBRA ZARAZ ZWYMIOTUJE".....ale wiecie co miał na twarzy swój szelmowski uśmiech.....
Stary 2013-07-12, 09:23   #2158
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.
Witaj
Miło że do nas dołączyłaś

Cytat:

Po wizycie byliśmy na zakupach i kupiłam parę rzeczy Nieważne, że nie będziemy mieli co jeść - ważne, że Nina ma piękne jeanski
Super że wszystko dobrze i trzymam żeby z serduszkiem też wszystko okazało się w porządku.
A zakupy piękne

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Hejo
W koncu udalo sie z glukoza :P wypilam juz to ohydztwo, pierwszy lyk poszedl jakos ale z kazdym bylo coraz gorzej ostatni byl z odruchem wymiotnym

Przepraszam ze nie cytuje ale zrobie to jak bede w domu

Dzielna dziewczyna

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Bardzo ładny Ja od początku polowałam na granatowy kombinezon i udało mi się dostać taki jak chciałam, też używany ale w bdb stanie, jaki to jest rozmiar?

Dziewczyny jak to jest z tą glukozą?
Czy mogę zrobić tak: Mam bliziutko przychodnie więc idę/ lub nawet podjeżdzam autem żeby nie było wysiłku rano na czczo, pobierają krew, wracam do domu,wypijam ten napój i po 2 h idę ponownie do przychodni na pobranie.. czy muszę tam siedzieć przez te 2 h i iść tam od razu z zrobionym napojem?

Nasz mały wieczorem tak grasował,że się śmialiśmy z Tż że chyba sobie chatę urządza Tż przykładał ręke a mały pływał od jednego boku do drugiego+co jakiś czas kopniak
Rozmiar kombinezonu to 68, dziewczyna napisała mi że rodziła pod koniec października i posłużył jej praktycznie na całą zimę więc mam taką cichą nadzieje że u mnie też tak będzie

Co do glukozy to wszystko zależy od przychodni, w jednej Ci pozwolą wrócić do domu i przyjść z powrotem po 2h, a w innej będą kazali Ci siedzieć. Zapytaj jak jest u Ciebie

Ale cudowne uczucie patrzeć jak Ci się brzuszek rusza nie ?

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość

Współczuję i trzymam żeby szybko przeszło

Cytat:
A I chciałam Wam w koñcu pokazać jak moje dziecko dziennie rano przeciagajac sie - deformuje mamie brzuch )
Dzis udalo mi sie cyknac fotke bo zwykle ucieknie zanim odpale aparat Załącznik 5322719

Jakbym widziała swój brzuch codziennie rano tylko brzuch mam trochę mniejszy i dziecko też więc mniej wystaje póki co

Dzień dobry
Ale się wyspałam
A na śniadanie umyślałam sobie frytki... ze mną jest coś nie tak
Jaśko aktywny od samego rana więc i ja szczęśliwa

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-12 o 09:25
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 09:30   #2159
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzastin ja nie wiem jak jest w Polsce, bo juz drugi raz bede rodzic w Irlandii, ale tu absolutnie nie mozesz wyjsc ze szpitala. Ostatnio siedzialam 8 godzin, napoili mnie pol litra lukozady i pobrali w sumie 7fiolek krwi. Musialam byc na czczo od polnocy wiec zanim wszystko sie skonczylo myslalam, ze zemdleje...

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Dzieki dziewczynki
Ja mam nudnosci i wydaje dziwwne dzwieki (moje rozmowy z lwami), ale zadko konczy sie wymiotami choc nie wiem co lepsze hehe.
CORALADY nie doczytalam, co sie dzialo z Twoja coreczka ale trzymam mocno za nia kciuki. Ja chyba bym postradala zmysly, gdyby pannie Zuzannie cos sie stalo...

WERONISIEK ja mam prawo wyboru, choc tu stawiaja na porody naturalnie i juz mnie wszyscy lekarze magluja, zebym rodzila naturalnie, ale dopoki nie dadza mi 100% zapewnieni, ze nie skonczy sie tak jak poprzednio to sie nie dam przekonac.
No zobaczymy... może pójdę do przychodni i zapytam.

Cytat:
Dzis udalo mi sie cyknac fotke bo zwykle ucieknie zanim odpale aparat Załącznik 5322719

Ale fajnie widać Majka szaleje

Cytat:
Rozmiar kombinezonu to 68, dziewczyna napisała mi że rodziła pod koniec października i posłużył jej praktycznie na całą zimę więc mam taką cichą nadzieje że u mnie też tak będzie

Co do glukozy to wszystko zależy od przychodni, w jednej Ci pozwolą wrócić do domu i przyjść z powrotem po 2h, a w innej będą kazali Ci siedzieć. Zapytaj jak jest u Ciebie

Ale cudowne uczucie patrzeć jak Ci się brzuszek rusza nie ?
Ten co kupiłam też jest rozmiar 62/68 więc fajnie by bylo jak by posłużył przez całą zimę

Ojj tak cudowne uczucie.. aż mi się wieczorem humorek poprawił, on to wie jak mamusię pocieszyć

Ja tu gadu gadu a w międzyczasie pokój sprzątam
Mieliśmy jechać jutro na działkę ale chyba nici z tego bo pogoda do du...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-12, 09:41   #2160
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Moje upolowane ciuszki dla Majuni
Śliczne!!

Cytat:

A Twój mąż to winczacho popija?
Bo zazwyczaj to my babeczki winko lubimy

Lubi i z chęcią ze mną sie napije. tak jak ja z nim pije Whisky czy inny mocny alkohol.. znaczy teraz już nie ale przed ciążą jak idzie na impreze to pije wódke czy piwo zwykłe, jak jesteśmy w domu a jest gorąco to pije Lecha shandy ( jedyne smakowe które pije ;p ) a do obiad czy kolacji winko odpowiednie. Upija się coraz rzadziej przez chorobe, a takie winko mu mniej szkodzi

Cytat:
A tutaj foteczki KTOSIKA

1.Rączusie skrzyżowane
2.Nóżka na nóżkę

No i ostatnie pisiorek

Cytat:
Witam.
Cytat:
Cesarka nie byla planowana. Dzidzia byla 10dni po terminie, postanowili wywolywac porod, dostalam 5 kroplowek, meczylam sie cala noc, rozwarcie bylo tylko 2 cm i sie nie powiekszalo, wody nie odeszly, musieli przebic. W koncu po 15 godzinach malutka zaczynala slabnac, tetmo stawalo sie coraz slabsze. Lekarz swierdzil, ze jest zagrozona i szybko mnie przeniesli na sale operacyjna.
Teraz mowila, ze mam 70% szansy na porod naturalny. Jednak juz postanowilismy, ze bedzie kolejna cesarka. Nie chce powtorki z pierwszego porodu.
Dobranoc
Witam iwspółczuję tych mdłości. Ja mam bóle głowy i zgagi i jest jakaś masakra wiec co Ty musisz przeżywać. Co do cesarki, gdybym miała taką sytuację to też bałabym sie rodzić sn.
DOPISAĆ CIĘ DO LISTY MAMUŚ I KALENDARZA?
jak cos:
Nick- imię, OM, TP ew. płec/imie
kalendarz - data i godzina wizyty czy wizyta z USG czy bez :P

Cytat:

Oto łupy:

Załącznik 5322600

Załącznik 5322601

Załącznik 5322602

Załącznik 5322603

+ dwie pary tyci skarpetek

o jaaaaaaaaaa, ale piękne ostatnie galotki azkochałam się

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
a wogole jaki głupi sen miałam. przyszlado mnie jakas mloda dziewczyna i zaczela na mnie wrzeszczec ze ja dzieci swoich nie kocham bo do koscioła nie chodze i w Boga nie wierze....to chyba przez moje wczorajsze rozmowy z TŻ o tym że jak tak dalej pojdzie to biednego papieża Franciszka otruja albo cos za rewolucję w Kosciele a jak nie to może nawet wróce na ścieżkę wiary
ja aż sie boje, bo może być tak jak mówisz. Kościół sie zmienia, dzisiaj czytałam ze kara za pedofilię zostałą podwyższona.
a co do snów,..
ja miałam straszny sen. śniło mi sie ze miałam depresje poporodową nie umiałam sie zająć małym, nie umiałam przystawić go do Cyca, siostra sie ze mnie cały czas nabijała ze do niczego sie nie nadaje, a ja siedziałam z bawarką i płakałam ze jestem beznadziejną matką... MATKO JA SIE TAK STRESUJE ZE SPAC NIE MOGĘ. boje sie ze nawet nie bede umiała wziąć na ręce małego, a co dopiero nakarmić. wiem ze jeszcze mam czas, ale to taaaaaaaaki stres ze ja pierdziele.
Cytat:

hehhe fajnie ja tylko raz przyuważyłam coś podobnego

WITAM się z pracy

gratuluje poznania płci - CZY CHCECIE DOPISAĆ DO LISTY? PEGGY, OLA? KTOŚ CHCE ZROBIĆ ZMIANĘ? OD JUTRA MNIE NIE MA WIEC WIECIE ..

wiecie co....... zaczynamy dzisiaj 27 TYDZIEŃ

ALE fajna pogoda naprawdę- chłodno,wiaterek, troche słoonka no idealna dla mnie. pierwszy raz chyba od miesiaca nie mam spuchniętych nóg

wklejam : 1. brzuszek, ostatni to jest tak mało z boku zrobiony, a te poprzednie to typowy profil, wiec tak inaczej wygląda
2. body z krótki z tesco F&F 5x w opakowaniu bo nie było otwartych, a ja nie lubie jak ktoś otwiera bo potem są takie "wypalcowane" itd wiec dopiero jak hcce kupic to sobie otwieram i wtedy tą paczkę zabieram do kasy. Poza tym, takie same są body z dł i pajace i śpiochy, ceny pisałam wczoraj. moze później bedzie cos wiecej bo widziałam kartony to zrobie zdj i wrzuce

za dzisiejsze wizyty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14-22.jpg (31,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0518.jpg (99,9 KB, 32 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości