|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() mi żadne syfy nie wyskakiwały i będzie dziewczynka ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale ja za to często dziwne rzeczy chowam wdziwne miejsca, ostatnio jednorazówki do golenia w lodówce, pastę do zebów w chlebaku i a mąke i cukier dałam do zamrażalnika. mąż miał ubaw cały dzień jak to znalazł ![]() ![]()
![]() |
#2283 |
Raczkowanie
|
Rybko u Ciebie przy żelazie też problemy z żołądkiem?
Wzięłam o 13... Na razie spokój, oby tak dalej, może jednak nic mi nie będzie ![]() U Nas wstępnie też dziewczynka, a buzie mam dużo ładniejszą niż przed ciążą, pojedyncze niespodzianki tylko.
#2284 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i asortyment... ![]()
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
a co się dzieje? jakieś mdlości masz?
#2286 |
Zakorzenienie
|
Azealia-szczerze? przez pierwsze 3 dni myslałam że umrę, teraz po 2 tyg brania mam taką masakre... nie dość że kupa mi się rozregulowała, co zjem to mnie "przeczyszcza" a jak chwile przetrzymam to mnie wszystko w środku tak boli.. mało tego budze sie w nocy z bolu i już nie wiem co mam robić.
#2287 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Kurde :/ pocytowała i coś kliknęłam na komórce i wszystkie cytaty mi znikły :x
Widziałam że mamy nową mamusię ![]() Niunia chyba pisała o wstydnisiu który nie chciał dać potwierdzić płci, może następnym razem się uda ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2288 |
Zakorzenienie
|
teściowa zrobiła metrowca i sie nie podzieliła. mam focha.
![]()
#2289 |
Raczkowanie
|
My już po dzisiejszej wizycie.
![]() Z maluszkiem wszystko dobrze, wyniki i ciśnienie też. USG nie było, bo za niecałe 1,5 tygodnia mam iść na połówkowe ale do innego gina, bo tamten ma lepszy sprzęt. Także jestem spokojniejsza. Jakoś tak mi lżej jak czytam wasze posty, że nie tylko ja się tak stresuję przed każdą wizytą. A i mam się już umówić na zajęcia ze szkoły rodzenia. Będę dzwonić w poniedziałek. Ciekawe kiedy będę mogła zacząć na nie chodzić... ![]()
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jabłuszka (obrane i pokrojone w ćwiartki) gotuje z 20 min w lekko osłodzonej wodzie z cynamonem i smaczne to jest ![]()
![]() |
#2291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie słucham sobie piosenki Sylwii Grzeszczak i się głupia poryczałam ie wiem czemu ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nie on się pierścionka uparł tylko moja przyjaciółka mi afere zrobiła że jak możemy ślub planować skoro on mi pierścionka nie dał ![]() Dziękuje za wszystkie odpowiedzi ![]() Wygadałam się Wam i jakoś mi się lepiej zrobiło ![]() A ja po raz pierwszy w życiu czuję się naprawdę szczęśliwa, w końcu moje marzenia zaczynają się spełniać ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Domii, a co ma Twoja przyjaciółka do Twoich zaręczyn? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jasne, że się cieszymy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [B] Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kupiłam sobie lakier- neonowy róż ![]()
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tego dotykania cycuchów to faceci już tacy raczej są i się nie zmienią ![]() Mój tylko szuka pretekstu żeby móc sobie "złapać" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj znowu to samo, leciała, już wiedziałam co się święci, chciałam przełączyć ale TŻ mi nie dał, a po powrocie mi wstawił na facebooka z odpowiednim dopiskiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | ||
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2299 |
Zakorzenienie
|
mój mąż ma okres.. a przynajmniej tak sie zachowuje, ale za to kupił lodówkę, ale dopiero w sobote wieczorem bedzie
#2300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
na jutro goście się zapowiedzieli ![]() muszę pomalować paznokcie i kurde nie mogę się zdecydować na kolor ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-12 o 17:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
Udanej imprezy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
Cytat:
a no to chyba że tak ![]() zobaczcie jakie fajne sukienki http://store.orsay.com/viewCatalog.s...l&ori=facebook ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-12 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zadomowienie
|
Hej na razie tylko na szybko się melduję. Miałam dość intensywne 3 dni, także nie miałam czasu nawet do Was zajrzeć. Późnym wieczorem postaram się nadrobić. U nas z nowości, to byłam u internisty z tymi dusznościami. Powiedział, że jego zdaniem wszystko jest w porządku cyt "jedne rzygają inne mają duszności taki urok ciąży"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie usg połówkowe lekarz robi jako zwykłe usg czy 3D ?
za dwa tyg ide na "połówkowe" rezerwowałam wizyte przez internet i zaznaczyłam usg 3/4D ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby USG połówkowe było w 3D to nikt by nie zapisywał sie dodatkowo... a przynajmniej Ci co na NFZ chodzą. ![]() ![]() ![]() ale mam zgagę :/ i jeszcze maż zamiast ugotować obiad to zamówi pizze ![]()
![]() |
#2308 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
![]() Ja dzisiaj poszłam w regały i Mikołaj się wzbogacił w 3 pajace i 2 śpiochy ![]() Sobie kupiłam 2 sweterki w H&M, w promocji z działu MAMA po 40 zł za sztukę. Myślę, że na jesień/zimę będą jak znalazł. 2 godziny nadrabiania za mną... to teraz odpisuję: Kyte ja zamawiałam pościel i jest dużo mniej nasycona (kolory) niż na tych zdjęciach. Na zdjęciach jest ładniejsza, ale jakościowo jest bardzo fajna i myślę, że za tą cenę warto. Dobrze, że napisałaś o tym gulaszu bo mi się przypomniało, że od godziny mi się ziemniaki gotują - wyskoczyłam jak z procy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Domii odnośnie glukozy to weź i dopytaj jeszcze raz w laboratorium bo dla mnie to dziwne, że mają Ci tylko raz pobrać krew. Pierwsze pobranie jest przecież po to, żeby móc je porównać z kolejnym i wiedzieć jaki masz cukier na czczo. Szkoda by było gdyby się okazało, że wypijesz tą glukozę a badanie trzeba będzie powtórzyć. Zawsze robi się 2 pobrania, czasem nawet 3 jeśli lekarz zaleci. Cytat:
Pisałyście, że źle znosicie Tardyferon, ja nie mam większych problemów, czuję się dobrze, czasem luźny klex ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam też dwie kolejne nowe mamusie! Jest nas z każdym dniem więcej! Cytat:
Widzę, że mi sporo nie pocytowało. Ktoś wklejał takie słodkie ciuszki dla dziewczynki - sukieneczka, żółte body z pszczółką i komplecik różowy, ale cuda! Dobrze, że będę miała synusia bo bym naprawdę nie umiała się powstrzymać w sklepie i nakupowała tych piękności tyle, że pewnie bym nie miala ich kiedy założyć. Ryba dzięki za fotorelację z Tesco ![]() Domii fajny kombinezon! Wydaje mi się, że rozmiarowo będzie ok i Ci starczy na całą zimę. Taki granat jest super dla chłopaka! Będzie w nim ślicznie wyglądał! Ja mam jeden jasny 56 i granatowy 62/68 i myślę, że to wystarczy. Dziewczyny a w jakim wieku mniej więcej dzieciak zaczyna wyrastać z 62 i trzeba przeskoczyć na 68??? 3 miesiące ?
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-07-12 o 19:08 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam zgagę, codziennie wieczorem mnie dopada ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() Co do tego kombinezonu, jak go zobaczyłam to stwierdziłam że muszę go mieć ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-12 o 19:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |||
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.