Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 13:33   #601
BrykBryk
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

o ja nie nadążam czytać, o pisaniu w ogóle nie ma mowy
katekatee - ja też jeszcze nie widziałam serduszka, wizytę mam 25 lipca dopiero
mój synek idzie do żłobka do września i też się boję, że coś przytaszczy no ale jakoś to będzie, no nie?
a z lakier do paznokci spokojnie możesz używać, byleś przed porodem zmyła (nie pamiętam dokładnie ale chodziło o kolor paznokci czy są zasinione czy cuś)

paulina_radom - ja ostatnią @ miałam 14 czerwca a termin mam na 20 marca wg om, prawie to samo

witajcie nowe dziewczyny a wszystkim, którzy widzieli serduszko - gratulacje
Elżbieta 25.03.2014
BrykBryk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:53   #602
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
w sumie jak bede pracowała długo jak w poprzedniej ciąży nikt mi awansu z tego powodu nie da a doceni >? wątpie...........
Bardzo mądrze napisane - takie są realia.
Ja pewnie będę pracować, a i tak nikt tego nie doceni

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Wcale CI się nie dziwię że nie wytrzymałaś, ja też się chciałam umówić wcześniej ale gin powiedziała że wizyta najwcześniej 2 tyg od przewidywanego terminu miesiączki, więc muszę czekać do tego poniedziałku
Już niedługo poniedziałek
A w sumie teraz masz szansę od razu serduszko zobaczyć

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez BrykBryk Pokaż wiadomość
a z lakier do paznokci spokojnie możesz używać, byleś przed porodem zmyła (nie pamiętam dokładnie ale chodziło o kolor paznokci czy są zasinione czy cuś)
wczoraj przed malowaniem dokładnie to samo wyczytałam
Stary 2013-07-18, 14:01   #603
Rossa1988
Raczkowanie

Dzewczyny nawet nie wyobrażacie sobie jaką mam chęć na sałatkę warzywną... chyba wyślę Tż po warzywa....
Coś zjęść trzeba a ja generalnie nie mam apetytu przez te mdłości...
A Wy macie już jakieś zachcianki? ;p
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 14:52   #604
cobra115
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie

Zjadłam obiad w pracy, pyszny był, ale chyba przesadziłam bo myślałam, że do wc nie dolecę taki miałam odruch wymiotny, ale ostatecznie nie rzygałam... Teraz mi się kręci w głowi i mi słabo czyżby się zaczynało
Stary 2013-07-18, 15:16   #605
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Dzewczyny nawet nie wyobrażacie sobie jaką mam chęć na sałatkę warzywną... chyba wyślę Tż po warzywa....
Ja bym teraz baaaardzo chciała mieć zachcianki - byłoby to lepsze niż to, że jestem ciągle głodna a na nic nie mam ochoty. Jak pomyślę o jedzeniu to mi niedobrze, już nie wiem co mam jeść
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:24   #606
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Witam was mamuśki
Ja dzis czuje sie dobrze, powiem wam ze gorzej jest wieczorami aktualnie, czuje sie taka ciężka, nabrzmiała, wielka ]ja tez w przedszkolu na szczęście dyżurów żadnych nie mamy a porót do pracy wypada na 20 sierpnia :
ooo Enia nie wiedziałam ze ty też pracujesz w przedzkolu jesteśmy już 3 ja czuję się podobnie źle wieczorami jak ty, mam nudności, czuję się jakby mi straszna oponka na brzuchu przybyłasama zastanawiam się czy to możliwe bo ze względu właśnie na nudności nie jem jakoś szczególnie dużo
Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
Ja bym teraz baaaardzo chciała mieć zachcianki - byłoby to lepsze niż to, że jestem ciągle głodna a na nic nie mam ochoty. Jak pomyślę o jedzeniu to mi niedobrze, już nie wiem co mam jeść
ja niby jem, ale bez przyjemności, zjadłbym coś dobrego ale kompletnie nie mam na nic ochoty
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:26   #607
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Druga beta 116

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:58   #608
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ja niby jem, ale bez przyjemności, zjadłbym coś dobrego ale kompletnie nie mam na nic ochoty
Mam podobnie, tylko mi np. coś smakuje, ale za chwile zaczyna mi śmierdzieć i często po jakimś gorszym dniu w pracy jechałam do sklepu 'po coś dobrego' a teraz idę do sklepu i nic mi się nie chce
Stary 2013-07-18, 16:52   #609
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Was też brzuch boli? Mnie gniecie prawy bok i co jakis czas dol brzucha
Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Mnie też pobolewa brzuch ale tak delikatnie w pierwszej ciąży też tak miałam
mnie w sumie codziennie coś boli na dole tzn może boli to złe określenie, mam wrażenie że moja skóra na brzuchu się naciąga ale to może efekt picia takiej ilości wody. czuję jakby coś we mnie żyło

Cytat:
Hey ale nas przybyło I widzę że coraz większa grupa dziewczyn widziała już fasolki, a ja ciągle czekam. I podobnie jak koleżanka mmhym zaczynam sobie wymyślać różne rzeczy, tym bardziej że lekko mnie kluję w dolnej części brzucha...

Wcale CI się nie dziwię że nie wytrzymałaś, ja też się chciałam umówić wcześniej ale gin powiedziała że wizyta najwcześniej 2 tyg od przewidywanego terminu miesiączki, więc muszę czekać do tego poniedziałku
w internecie piszą żę to normalne że "czuje" się rozciągającą macicę, brzuch więc głowa do góry!
ja też dostaję do głowy od czekania. gdyby nie koszt wizyty chyba biegałybyśmy do lekarzy co tydzień

Cytat:
mój mąż wczoraj o 21 bieg po raz pierwszy po ogórki zielone i z dumą przez telefon zakomunikował stojąc jeszcze przy kasie "mam dwa ostatnie"
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 16:56   #610
baja_86
Zakorzenienie

Raz jeszcze dziękuje za przywitanie

Mona ja też się cieszę, że się tu spotkałyśmy a tu się okazuje, że jeszcze fach nas łączy

Cytat:
No tak mi się wydawało z opisu USG, chyba, że źle to odczytałam Może to 0,6mm ??? Jednostek nie napisali i to dlatego

A jednak jednostki są na zdjęciu, w opisie tylko nie ma. No i ze zdjęcia wynika, że ma 6mm. No i nawet z ciekawości poszukałam info w Internecie, bo coś mi nie pasował ten Twój 1mm. Taką informację znalazłam: "Na początku 6 tygodnia zarodek ma ok. 6 mm a pod koniec 7 tygodnia już ok. 12 mm długości". Więc wszystko się zgadza
Rzeczywiście od 6 tyg dziecko rośnie bardzo szybko, praktycznie 1 mm dziennie. Moje dziecię w 6t5d miało 1,2 cm

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
byłam wczoraj był 5 tydzień 6 dzień zarodek ma 2,7mm i bije mu serduszko już a mnie męczą te mdłości okropne dostałam zdjęcie bo poprosiłam dla męża. Dał mi skierowanie na badanie krwi tam chyba z 10 pozycji zaznaczył ok 300 zł to wyniesie ale niech tam.
Szybciutko się serce ujawniło, super Ja też mam wypisane badania do zrobienia, część robiłam przed ciążą, także teraz trochę mniej mam, ale chyba 6-7 jeszcze zostało

Cytat:
Witam
Chciałam dołączyć dwie kreseczki już są według moich obliczeń termin porodu 23 marca 2014 to już drugi maluszek mam nadzieje że wszystko będzie w porządku gratuluje reszcie szczęśliwych przyszłych mam
witaj

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Moge dołaczyc???(Asia l.25) ostatnia mies.29.05,pierwszy pozytywny test 25.06,beta 134,6, teraz maluszek zaczal dzis 8tydz. Wizyta ostatnia we wtorek(16.07) maluszek ma juz piekne serduszko i mierzy az 20mmkolos TP wg ost@ 4.03.14 wg usg 7.03.14 czekamy z utesknieniem
Od tego tyg siedze juz na zwolnieniu bo mialam miale plamienie po cytol. i strasznie mecza mnie nudnosci,ale bedzie dobrze!

Gratuluje wszytskim brzuchatka!
Witaj

Cytat:
Witam was mamuśki
baja_86 ja tez w przedszkolu na szczęście dyżurów żadnych nie mamy a porót do pracy wypada na 20 sierpnia
około 17 mam wizyte u gin i do tego czasu musze sie zastanowic czy ide na zwolnienie od razu czy wracam do pracy chociaż wolałabym pierwszą opcję ;-)
w sumie jak bede pracowała długo jak w poprzedniej ciąży nikt mi awansu z tego powodu nie da a doceni >? wątpie...........
Ja też wieczorami ociężała bardzo jestem, mam wrażenie, że już mi brzuch wyskoczył.
Ooo jak fajnie poznać koleżankę po fachu. Jak dobre macie bez dyżuru. ja jutro idę ostatni dzień, a łącznie będę 3 dni ale 2 dni po 10 godzin, jeden po 5 także taki maraton trochę i dziś po tych 10 godzinach jestem zmęczona bardzo.
Ja do pracy w swojej placówce (bo teraz jestem na dyżurze w innej) wracam 26 sierpnia. Ale pod koniec sierpnia mam iść do szpitala na badania-moja endo-gin bo leczę się na niedoczynność tarczycy zawsze swoje pacjentki zaciążone wysyła do szpitala na jednodniowe badania, żeby sprawdzić wszystko dokładnie. Także czy wrócę do pracy to też jeszcze nie postanowione.
Jak długo pracowałaś ostatnio?

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi dziewczyny, bo już przed wyjazdem nie będę sie widziała z ginką, wrazie biegunki można wziąć jakieś lekarstwo? Boje się że nad morzem gdzie będzie zmiana jedzenia to może mnie dopaść i co wtedy można brać? Stoperan chyba raczej nie? Czytałam że Smecta jest dobra i niby mozna ją brać w ciąży. Polecacie coś?
Chyba takie domowe sposoby- kisiel, wygazowana cola, albo łyżka mąki ziemniaczanej wymieszana z wodą- to akurat choć nie smakuje zbyt dobrze jest naprawdę bardzo dobrym sposobem-polecam

Cytat:
Ja mam synka który chodzi do przedszkola i własnie obawiam się że mi
do domu przyniesie jakieś choróbsko

Ja na twarz stosuję samoopalacz z Loreal-a, w tamtej ciąży też stosowałam, ale tylko cieniutką wastwę na twarz ale też się właśnie zastanawiam czy posmarować sobie czymś nogi i ręce. Ale wiesz zastanawia mnie jedno bo byłam dziś w rossmanie i np większość tych kremów dla kobiet w ciazy jest po 4 miesiącu czyli teoretycznie lepiej okolic brzucha nie smarowac niczym?
Na pewno coś tam przyniesie, ale wiesz lepiej być obkichaną przej jednego niż przez gromadkę
Chodzi o krem typowo do pielęgnacji brzucha? Podobno rossmanowski olejek Baby Dream jest b.dobry. Kupiłam wczoraj, bo na opakowaniu napisali, że można stosować od 1 miesiąca ciąży.Pachnie fajnie tak "dzieciowo"Można stosować na brzuszek, piersi i uda-podobno systematycznie stosowany zapobiega rozstępom

Cytat:
oj mam. Ostatnio zachciało mi się jajecznicy z boczkiem, a za jakiś czas chleb z ziarenkami i serem topionym, w międzyczasie natomiast marzyłam o lodach i arbuzie. Na szczęście nie mam jeszcze pomysłów by łączyć dziwne smaki

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie

Zjadłam obiad w pracy, pyszny był, ale chyba przesadziłam bo myślałam, że do wc nie dolecę taki miałam odruch wymiotny, ale ostatecznie nie rzygałam... Teraz mi się kręci w głowi i mi słabo czyżby się zaczynało
Ja mam mdlości ale rano lub gdy jestem głodna-wtedy właśnie mam taki odruch wymiotny. No i przy myciu zębów. A tak to całkiem znośnie jest, czasem mam tylko delikatną zgagę.

Cytat:
Mam podobnie, tylko mi np. coś smakuje, ale za chwile zaczyna mi śmierdzieć i często po jakimś gorszym dniu w pracy jechałam do sklepu 'po coś dobrego' a teraz idę do sklepu i nic mi się nie chce
Mam tak samo, dziś zachciało mi się ogórka kiszonego, jak ugryzłam stwierdziłam, że śmierdzi kiszonką

Boli mnie ząb-mam za swoje, bo odzywał się już jakiś czas temu, mogłam się wtedy z nim rozprawić. Czytam, że trzeba leczyć zęby w ciązy, ale nie można stosować znieczulenia, także jutro na wizycie idę na żywca. No ale dam radę-nie ma wyjścia
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 17:16   #611
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
R
Mam tak samo, dziś zachciało mi się ogórka kiszonego, jak ugryzłam stwierdziłam, że śmierdzi kiszonką

Boli mnie ząb-mam za swoje, bo odzywał się już jakiś czas temu, mogłam się wtedy z nim rozprawić. Czytam, że trzeba leczyć zęby w ciązy, ale nie można stosować znieczulenia, także jutro na wizycie idę na żywca. No ale dam radę-nie ma wyjścia

Ja starałam się wyleczyć przed ciążą zęby, no ale nie wiem w końcu czy wszystko się udało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 17:28   #612
teQiba
Moderator

Ja zachcianki i bez ciazy mialam wiec trudno mi teraz stwierdzic czy sa wzmozone
Stary 2013-07-18, 17:38   #613
Gianna M
Zakorzenienie

Ale mam dzis parszywy dzien tylko
Magdus a moze twoj prawy jajnik jest z ciałkiem żółtym wtedy jest wiekszy i naprawde bardziej boli...Wiem bo ja tak mam Na pewno wszytsko jest dobrze!
Rossa zazdroszcze ci apetytu ja sie juz martwie bo nic mi nie wchodzi na nic nie mam ochoty,po wszytskim mi jest niedobrze...do 13 nic nie jem potem sucha bułka teraz dopiero mi sie udalo zjesc ugotowane ziemniaki z ogorkiem i leze zeby nie oddac masakra
Enia masz racje w pracy raczej nikt nie doceni twojego poswiecenia...dzidzius wazniejszy!Ale fajna masz prace zawsze chcialam pracowac z dziecmi!
Cobra mam tak samo w tych sklepach nic nie ma

Jak radzicie sobie z mdłosciami???Ja wstaje rano i juz mnie zsie ale najpierw leki na tarczyce(w ciazy sie rozszalała) czekam pol godz pije herbate,potem banan,sucha bułka kurde i nic innego nie moge a i to oddaje i tak do 13-14 w łózku potem moze cos zjem moze nie dopiero na wieczor zaczynam sie lepiej czuc...strasznie mnie to meczy...

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 18:33   #614
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

Ja starałam się wyleczyć przed ciążą zęby, no ale nie wiem w końcu czy wszystko się udało
ja jakiś czas temu wyleczyłam wszystko, został mi jeden ubytek, ale że nie bolalo to się nie spieszyłam, aż do teraz gdy o sobie znów przypomniał

Cytat:
Magdus a moze twoj prawy jajnik jest z ciałkiem żółtym wtedy jest wiekszy i naprawde bardziej boli...Wiem bo ja tak mam Na pewno wszytsko jest dobrze!
Rossa zazdroszcze ci apetytu ja sie juz martwie bo nic mi nie wchodzi na nic nie mam ochoty,po wszytskim mi jest niedobrze...do 13 nic nie jem potem sucha bułka teraz dopiero mi sie udalo zjesc ugotowane ziemniaki z ogorkiem i leze zeby nie oddac masakra
Enia masz racje w pracy raczej nikt nie doceni twojego poswiecenia...dzidzius wazniejszy!Ale fajna masz prace zawsze chcialam pracowac z dziecmi!
Cobra mam tak samo w tych sklepach nic nie ma

Jak radzicie sobie z mdłosciami???Ja wstaje rano i juz mnie zsie ale najpierw leki na tarczyce(w ciazy sie rozszalała) czekam pol godz pije herbate,potem banan,sucha bułka kurde i nic innego nie moge a i to oddaje i tak do 13-14 w łózku potem moze cos zjem moze nie dopiero na wieczor zaczynam sie lepiej czuc...strasznie mnie to meczy...
Ja też biorę leki na tarczycę i żeby rano nie nasilać mdłości biorę je nad ranem kiedy się przebudzę, zazwyczaj ok 5. Zasypiam dalej i potem zanim wstanę mogę wciągnąć biszkopta zeby nie zdążyło mi sie zrobić niedobrze. Ale ja nie mam silnych mdlości, więc może dlatego sie sprawdza
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 18:37   #615
Gianna M
Zakorzenienie

Ja też biorę leki na tarczycę i żeby rano nie nasilać mdłości biorę je nad ranem kiedy się przebudzę, zazwyczaj ok 5. Zasypiam dalej i potem zanim wstanę mogę wciągnąć biszkopta zeby nie zdążyło mi sie zrobić niedobrze. Ale ja nie mam silnych mdlości, więc może dlatego sie sprawdza[/QUOTE]

Baja robie tak samo i nie pomaga jak juz maz obudzi mnie kolo 6 zeby wziac euthyrox musze juz cos wypic bo tak mnie zsie ze nie moge usnac...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 18:48   #616
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Mam tak samo........głodna non stop a nic mi nie smakuje na nic nie mam chęci....
Cytat:
Raz jeszcze dziękuje za przywitanie

Mona ja też się cieszę, że się tu spotkałyśmy a tu się okazuje, że jeszcze fach nas łączy

Rzeczywiście od 6 tyg dziecko rośnie bardzo szybko, praktycznie 1 mm dziennie. Moje dziecię w 6t5d miało 1,2 cm

Szybciutko się serce ujawniło, super Ja też mam wypisane badania do zrobienia, część robiłam przed ciążą, także teraz trochę mniej mam, ale chyba 6-7 jeszcze zostało

witaj

Witaj

Ja też wieczorami ociężała bardzo jestem, mam wrażenie, że już mi brzuch wyskoczył.
Ooo jak fajnie poznać koleżankę po fachu. Jak dobre macie bez dyżuru. ja jutro idę ostatni dzień, a łącznie będę 3 dni ale 2 dni po 10 godzin, jeden po 5 także taki maraton trochę i dziś po tych 10 godzinach jestem zmęczona bardzo.
Ja do pracy w swojej placówce (bo teraz jestem na dyżurze w innej) wracam 26 sierpnia. Ale pod koniec sierpnia mam iść do szpitala na badania-moja endo-gin bo leczę się na niedoczynność tarczycy zawsze swoje pacjentki zaciążone wysyła do szpitala na jednodniowe badania, żeby sprawdzić wszystko dokładnie. Także czy wrócę do pracy to też jeszcze nie postanowione.
Jak długo pracowałaś ostatnio?

Chyba takie domowe sposoby- kisiel, wygazowana cola, albo łyżka mąki ziemniaczanej wymieszana z wodą- to akurat choć nie smakuje zbyt dobrze jest naprawdę bardzo dobrym sposobem-polecam

Na pewno coś tam przyniesie, ale wiesz lepiej być obkichaną przej jednego niż przez gromadkę
Chodzi o krem typowo do pielęgnacji brzucha? Podobno rossmanowski olejek Baby Dream jest b.dobry. Kupiłam wczoraj, bo na opakowaniu napisali, że można stosować od 1 miesiąca ciąży.Pachnie fajnie tak "dzieciowo"Można stosować na brzuszek, piersi i uda-podobno systematycznie stosowany zapobiega rozstępom

oj mam. Ostatnio zachciało mi się jajecznicy z boczkiem, a za jakiś czas chleb z ziarenkami i serem topionym, w międzyczasie natomiast marzyłam o lodach i arbuzie. Na szczęście nie mam jeszcze pomysłów by łączyć dziwne smaki

Ja mam mdlości ale rano lub gdy jestem głodna-wtedy właśnie mam taki odruch wymiotny. No i przy myciu zębów. A tak to całkiem znośnie jest, czasem mam tylko delikatną zgagę.

urodziłam 14 lutego a pracowałam do 14 grudnia o ile dobrze pamiętam ale wtedy nie miałam umowy na stałe wiec chcialam pokazac ze mi zalezy ;-) Dyrka sama mnie wysłała na zwolnienie bo ja jezdze do pracy 20 km a wtedy byly okropne sniegi,zaspy a ja biedna z tym brzucholkiem tak sie meczyłam
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 19:06   #617
paulina_radom
Raczkowanie

Jej jak bym chciała jeść a nie mogę na samą myśl mnie odrzuca.. jak sobie radzę piję herbatę to mi najlepiej pomaga a po za tym dużo spaceruje młody nie pozwala na nudę codzienny spacer na piaskownice musi być a świeże powietrze mi służy chociaż jak wracam to usypiam jak niemowlę.

Czy powiedziałyście już najbliższym o ciąży? Ja się waham jeszcze czy już mówić czy poczekać do usg? I nie wiem.. wiem że nie wszyscy bedą zadowoleni..
paulina_radom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 19:14   #618
katekatee
Zadomowienie

Hey a ja miałam dziś taki dzien w pracy że masakra A jutro będzie chyba gorzej Oby do października

Współczuję z tymi mdłościami, ja narazie oprócz wyżywania się na tżtcie, lenistwa i tych bóli brzucha objawów jako takich nie mam. Syfki mi z buzi poschodziły, smarowałam raz bambinem a raz mąką ziemniaczaną

Cytat:

Cytat:

Ja też biorę leki na tarczycę i żeby rano nie nasilać mdłości biorę je nad ranem kiedy się przebudzę, zazwyczaj ok 5. Zasypiam dalej i potem zanim wstanę mogę wciągnąć biszkopta zeby nie zdążyło mi sie zrobić niedobrze. Ale ja nie mam silnych mdlości, więc może dlatego sie sprawdza
Ja też biorę leki na tarczyce, a dziewczyny bierzecie też jod? Ja biorę femibion natal i tam jest 150 jodu ale endo zanim poszedł na urlop cos przez telefon o dawce 200 przebąkiwał? Jestem ciekawa czy wy bierzecie, jak co to pójdę do mojego ogólnego to mi przepisze ten jod żebym więcej brała. Robiłam sobie teraz wyniki i mam ft3 trochę poniżej normy pozostałe sa ok, mój endo mi mówi że ft3 zawsze "skacze" i najważniejsze jest ft4 ale on taki mało wiarygodny jest...

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:

Czy powiedziałyście już najbliższym o ciąży? Ja się waham jeszcze czy już mówić czy poczekać do usg? I nie wiem.. wiem że nie wszyscy bedą zadowoleni..
Wiesz co jak znam życie to nigdy wszyscy nie będą z wszystkiego zadowoleni, ważne że ty jesteś

U mnie wiem tylko ja, tżt, wizaż i moja mama. Jak będę u gina i bedzie serduszko to wtedy się zastanowię co dalej

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 19:35   #619
Gianna M
Zakorzenienie

katekatee ja biore euthyrox mam podwyzszone tsh i nie biore jodu wiec ci nie pomoge bo nie wiem...na poczatku tez bylam ciagle zla minelo szybko za to mdlosci nie chca odejsc
Pulina moj maz powiedzial wszystkim jak juz mialam wyniki bety,czyli zanim poszlam na pierwsze usg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 19:49   #620
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Enia_
urodziłam 14 lutego a pracowałam do 14 grudnia o ile dobrze pamiętam ale wtedy nie miałam umowy na stałe wiec chcialam pokazac ze mi zalezy ;-) Dyrka sama mnie wysłała na zwolnienie bo ja jezdze do pracy 20 km a wtedy byly okropne sniegi,zaspy a ja biedna z tym brzucholkiem tak sie meczyłam
Bidulka.
Ale docenila chociaz?

Cytat:
U mnie wie Tz, moi rodzice i siostra. Chcemy jeszcze powiedziec tacie TZ i jego siostrze. Po serduszkowym USG powiem przyjaciolkom, a w pracy jak bede gotowa psychicznie - reszta sama sie rozniesie
Czemu nie wszyscy beda zadowoleni? Przeciez to normalne ze dwoje kochajacych ludzi moze miec dzieci

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-07-18 o 20:19
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 19:56   #621
justine_87
Raczkowanie

Witajcie
Szczególnie witam wszystkie nowe marcowe mamuśki Jest nas coraz więcej Jakiś baby boom?

Gratuluję cudownych małych serduszek w cudownych małych ciałkach Tak się denerwuje przed moją wizytą w środę!!! To będzie 7tc, więc chyba powinnam zobaczyć serduszko?

Dziś odebrałam wyniki - wszystko (na moje oko) jest w normie... Okazało się, że kiedyś chorowałam na różyczkę, ale nie złapałam nigdy toxo,
"hiva" też nie mam

Tak poza tym to snuję się po mieszkaniu czasami wychodząc na zakupy... Nie mam na nic siły, ani weny... Ale Was podczytuję, nawet tż się złości, gdy przed snem jeszcze wchodzę na nasze forum w komórce

Będziemy mieli teraz trochę zajęcia, bo postanowiliśmy się sprężyć i to ze wszystkich sił, żeby wykończyć nasz mały domek jeszcze przed zimą (na razie wynajmujemy kawalerkę). Tak bardzo chciałabym zamieszkać już "na swoim"... No nic, teraz będziemy szaleć po marketach budowlanych - dobrze, że mniej więcej już wybrałam, ups tzn. wybraliśMY panele i drzwi wewnętrzne. Czeka nas też mega zaciskanie pasa...

Cytat:
Mam tak samo... Zmuszam się do jedzenia - nawet na owoce nie mam ochoty, ale odkąd jestem w ciąży, to codziennie wcinam owoce z pobliskiego warzywniaka
Acha, i jedyne na co jeszcze mam ochotę to... ziemniaki

Życzę miłego wieczoru

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 20:10   #622
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:

Masakra

Ja jadę jutro do szpitala Bo dzwoniłam dzisiaj do ginki i mi mówiła, że plamki/nitki krwi mogą być od podrażnienia przez globulki, ale że mam obserwować i jakby coś się znowu pojawiło, to jutro ma dyżur w szpitalu to mam przyjechać I cały dzień było ok, chociaż cały czas mam upławy - chyba powinno przejść po globulkach i teraz jakiś lekko różowy zaobserwowałam nie będę się denerwować do 1.08
Stary 2013-07-18, 20:22   #623
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Jej jak bym chciała jeść a nie mogę na samą myśl mnie odrzuca.. jak sobie radzę piję herbatę to mi najlepiej pomaga a po za tym dużo spaceruje młody nie pozwala na nudę codzienny spacer na piaskownice musi być a świeże powietrze mi służy chociaż jak wracam to usypiam jak niemowlę.

U mnie niby wiedza tylko zaufane osoby,oprócz Tz i mojej mamy..........wiedzą; przyjaciółki dwie i kolezanka pracy .
Czemu ktos ma byc u Ciebie nie zadowolony ? Przeciez ciaza to najpiekniejsze co moze spotkac kobiete ! kto niby ma byc nie zadowolony ? chyba ze szefostwo

Cytat:
katekatee ja biore euthyrox mam podwyzszone tsh i nie biore jodu wiec ci nie pomoge bo nie wiem...na poczatku tez bylam ciagle zla minelo szybko za to mdlosci nie chca odejsc
Pulina moj maz powiedzial wszystkim jak juz mialam wyniki bety,czyli zanim poszlam na pierwsze usg

fajnego masz męża cieszy sie no
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Bidulka.
Ale docenila chociaz?

U mnie wie Tz, moi rodzice i siostra. Chcemy jeszcze powiedziec tacie TZ i jego siostrze. Po serduszkowym USG powiem przyjaciolkom, a w pracy jak bede gotowa psychicznie - reszta sama sie rozniesie
Czemu nie wszyscy beda zadowoleni? Przeciez to normalne ze dwoje kochajacych ludzi moze miec dzieci
hmmm ciezko powiedziec, niby za rok dostalam nagrode dyrektora ale to raczej bylo wynikiem ze przyszła na mnie kolej ;-) chociaz nie powiem bo ja bardzo pilna jestem jesli chodzi o prace i na prawde bardzo sie staram i duzo robie POZA
Dlatego tez powaznie mysle nad odpoczynkiem od wrzesnia

Cytat:
Masakra

Ja jadę jutro do szpitala Bo dzwoniłam dzisiaj do ginki i mi mówiła, że plamki/nitki krwi mogą być od podrażnienia przez globulki, ale że mam obserwować i jakby coś się znowu pojawiło, to jutro ma dyżur w szpitalu to mam przyjechać I cały dzień było ok, chociaż cały czas mam upławy - chyba powinno przejść po globulkach i teraz jakiś lekko różowy zaobserwowałam nie będę się denerwować do 1.08
Jedź, ginka sprawdzi co i jak, będziesz spokojniejsza
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 20:23   #624
teQiba
Moderator

Justine - trzymam kciuki za szyba przeprowadzke

Cobra - faktycznie nie czekaj jesli Cie cos niepokoi, ale miejmy nadzieje ze to tylko obawy na wyrost

Stary 2013-07-18, 20:37   #625
Ela87
Zakorzenienie

Witam dziewczyny. Nie wiem co mam myśleć.
Chciałam się zapisać, jak zrobiłam test i betę, ale stwierdziłam, że za wcześnie. Poszłam do gina, ale był pęcherzyk - nie było serduszka,, poszłam za kilka dni (dziś) i już było serduszko, ale boję się chwalić, by nie zapeszyć
Ale niech to. Co ma być, to będzie. Przeznaczenia się nie zmieni.
Więc troszkę pomarudzę...

5 tydzień 6 dzień, a ja zobaczyłam serduszko (109 na minutę). Fasola ma 3mm, ale doktor powiedział, że za dwa tyg. chce to zobaczyć i teraz w domu zastanawiam się dlaczego pewnie tylko profilaktycznie, a ja wymyślam, że coś nie tak jest
Niestety dzisiaj musiałam wyrwać zęba od dwóch dni tak mnie bolał (sam korzeń w sumie), a dziś zaczęła zbierać się ropa. Powiedziano mi w klinice, że zapalenie i bakterie w tym zębie są większym zagrożeniem dla płodu niż znieczulenie, ale serduszko bije, a ja czuję się lepiej. Nie płaczę już z bólu i może prześpię ten noc.
Powiedziałam tylko mojej mamie, ale jutro chyba powiemy rodzicom tż i może w weekend mojemu tacie (dziwny człowiek, więc nie wiem jak będzie ). Do pracy prawdopodobnie chodzę ostatni przyszły tydzień. Pracuję fizycznie, a gin powiedział, że z L4 nie ma problemu. Od 22.07 do 18.08 mam urlop, a po urlopie nie wracam, tylko nie wiem czy coś powiem, czy może od razu L4

Nie marudzę wiecej.
Dorzucam od siebie art. na temat ćwiczeń w ciąży.
http://www.sfd.pl/-t451674.html
Ja przed ciążą ćwiczyłam siłowo, więc jak już poczuję się lepiej to może coś podźwigam

pozdrawiam

PS.: Można wpisać na listę:
Ela, lat 25 (r.87), OM 03.06.2013, TP. wg USG 14.03.2014, Śląsk ok. Tychów, 1wsze dziecko.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:31   #626
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Jutro zaczynam 9 tc.
Ja też
Cytat:
mmhym ja mam wesele w sierpniu i na pewno bede uzywac tez cos na poproawe koloru ja raczej skusze sie na balsam brazujacy albo chusteczki bo po samoopalaczu mam plamy...
My też mamy 31 sierpnia wesele i muszę jakoś opalić nogi. Będe leżała na kocu - tam gdzie nogi słońce, dalej cień. Zawsze tak leżymy z mężem - ja na słońcu, on w cieniu - koc jeden

Cytat:

Zastanawiam się co z lakierem do paznoki. Malować czy nie
Nie popadajmy w obłęd

Cytat:
Ja bym mogła non stop jeść zupkę chińską z biedronki o smaku krewetek
raz musiałam KUPIĆ arbuza w sklepie
Cytat:
czuję się jakby mi straszna oponka na brzuchu przybyłas
Mój brat był dzisiaj tak miły, że powiedział że powoli widać, a ja się frytek najadłam
Cytat:
Mnie się udało
Cytat:

Jak radzicie sobie z mdłosciami???
Ja je ignoruje rano mnie trochę muli - zapycham śniadaniem
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Powiedz to mojej szefowej
Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

Będziemy mieli teraz trochę zajęcia, bo postanowiliśmy się sprężyć i to ze wszystkich sił, żeby wykończyć nasz mały domek jeszcze przed zimą (na razie wynajmujemy kawalerkę). Tak bardzo chciałabym zamieszkać już "na swoim"... No nic, teraz będziemy szaleć po marketach budowlanych - dobrze, że mniej więcej już wybrałam, ups tzn. wybraliśMY panele i drzwi wewnętrzne. Czeka nas też mega zaciskanie pasa...
Jedziemy na tym samym wózku my też szalejemy po marketach budowlanych, zaciskamy pasa i chcemy na zimę przejsć na górę - obecnie mieszkamy z rodzicami na dole.
Cytat:
Masakra

Napisz koniecznie jak będziesz coś wiedziała. Trzymaj się Słońce

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Ela, lat 25 (r.87), OM 03.06.2013, TP. wg USG 14.03.2014, Śląsk ok. Tychów, 1wsze dziecko.
Ja też mam 25 lat a jestem rocznik 88
Cześć imienniczko

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:45   #627
Gianna M
Zakorzenienie

Ja jadę jutro do szpitala Bo dzwoniłam dzisiaj do ginki i mi mówiła, że plamki/nitki krwi mogą być od podrażnienia przez globulki, ale że mam obserwować i jakby coś się znowu pojawiło, to jutro ma dyżur w szpitalu to mam przyjechać I cały dzień było ok, chociaż cały czas mam upławy - chyba powinno przejść po globulkach i teraz jakiś lekko różowy zaobserwowałam nie będę się denerwować do 1.08[/QUOTE]

Cobra tez dostalam teraz glob. na jakis stan grzybiczny i jak przeczytalam twoja wypowiedz to sie przestraszylam...Mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze...Ja mam taka schize ze co pojde do lazienki to sprawdzam czy wszytsko ok...Ale musi byc dobrze!!!

Stary 2013-07-18, 23:26   #628
justine_87
Raczkowanie

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Ja mam taka schize ze co pojde do lazienki to sprawdzam czy wszytsko ok...Ale musi byc dobrze!!!
To jakiś obłęd, ale też tylko sprawdzałabym, czy wszystko jest ok... Najbardziej boję się pierwszej wizyty w toalecie zaraz po obudzeniu... Schiza na całego!

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 03:35   #629
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja też

My też mamy 31 sierpnia wesele i muszę jakoś opalić nogi. Będe leżała na kocu - tam gdzie nogi słońce, dalej cień. Zawsze tak leżymy z mężem - ja na słońcu, on w cieniu - koc jeden

Ja też mam 25 lat a jestem rocznik 88
Cześć imienniczko
My mamy ślub 03 czerwca ale taki cichy. Zaczęliśmy się starać w czerwcu, bo stwierdziłam, że co ma być, to będzie. Jak będzie wcześnie, to fajnie, jak nie, to sie poczeka i bęc jest

No ja mam urodziny 28 grudnia, więc jeszcze 25

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 06:29   #630
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
ooo Enia nie wiedziałam ze ty też pracujesz w przedzkolu jesteśmy już 3 ja czuję się podobnie źle wieczorami jak ty, mam nudności, czuję się jakby mi straszna oponka na brzuchu przybyłasama zastanawiam się czy to możliwe bo ze względu właśnie na nudności nie jem jakoś szczególnie dużo

Mam bardzo podobne dolegliwości - też się czuję taka wydęta... Poza tym chyba dopadły mnie jednak mdłości a moje dziecko chyba nie lubi malin wczoraj miałam powtórkę z soboty

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Druga beta 116

Cytat:

Tez mam ten olejek i również emulsję, na razie stosuje się przyjemnie

Cytat:

Ja powiedziałam, bo z moimi rodzicami jestem super blisko, a mój mąż ma 4 braci, z 2 pracuje, więc nie dało się nie powiedzieć lub tylko jednemu Może tylko Ci się wydaję, dlaczego mieliby się nie cieszyć? Ja też się trochę bałam, bo nie pracuję, ale zwłaszcza moi rodzice byli wniebowzięci

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Gratuluję cudownych małych serduszek w cudownych małych ciałkach Tak się denerwuje przed moją wizytą w środę!!! To będzie 7tc, więc chyba powinnam zobaczyć serduszko?

Dziś odebrałam wyniki - wszystko (na moje oko) jest w normie... Okazało się, że kiedyś chorowałam na różyczkę, ale nie złapałam nigdy toxo,
"hiva" też nie mam

Tak poza tym to snuję się po mieszkaniu czasami wychodząc na zakupy... Nie mam na nic siły, ani weny... Ale Was podczytuję, nawet tż się złości, gdy przed snem jeszcze wchodzę na nasze forum w komórce

Dużo pracy przed Wami
I siły na nic też nie mam.

Cytat:
Masakra

Jestem pewna, że wszytsko okażę się być w porządku

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Nie wiem co mam myśleć.
Chciałam się zapisać, jak zrobiłam test i betę, ale stwierdziłam, że za wcześnie. Poszłam do gina, ale był pęcherzyk - nie było serduszka,, poszłam za kilka dni (dziś) i już było serduszko, ale boję się chwalić, by nie zapeszyć
Ale niech to. Co ma być, to będzie. Przeznaczenia się nie zmieni.
Więc troszkę pomarudzę...

5 tydzień 6 dzień, a ja zobaczyłam serduszko (109 na minutę). Fasola ma 3mm, ale doktor powiedział, że za dwa tyg. chce to zobaczyć i teraz w domu zastanawiam się dlaczego pewnie tylko profilaktycznie, a ja wymyślam, że coś nie tak jest
Niestety dzisiaj musiałam wyrwać zęba od dwóch dni tak mnie bolał (sam korzeń w sumie), a dziś zaczęła zbierać się ropa. Powiedziano mi w klinice, że zapalenie i bakterie w tym zębie są większym zagrożeniem dla płodu niż znieczulenie, ale serduszko bije, a ja czuję się lepiej. Nie płaczę już z bólu i może prześpię ten noc.
Powiedziałam tylko mojej mamie, ale jutro chyba powiemy rodzicom tż i może w weekend mojemu tacie (dziwny człowiek, więc nie wiem jak będzie ). Do pracy prawdopodobnie chodzę ostatni przyszły tydzień. Pracuję fizycznie, a gin powiedział, że z L4 nie ma problemu. Od 22.07 do 18.08 mam urlop, a po urlopie nie wracam, tylko nie wiem czy coś powiem, czy może od razu L4

Nie marudzę wiecej.
Dorzucam od siebie art. na temat ćwiczeń w ciąży.
http://www.sfd.pl/-t451674.html
Ja przed ciążą ćwiczyłam siłowo, więc jak już poczuję się lepiej to może coś podźwigam

pozdrawiam

Wszytsko na pewno jest super

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości