![]() |
#271 | |
kic kic
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
CP, drożdże, pokrzywa, wcierki, u mnie na razie tyle.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Przyczajenie
|
To ja też zgłaszam swoją obecność. Do tej pory to co w podpisie. Planuję zacząć wcierać wodę brzozową a jak skończę skrzypovitę zaczynam skrzypokrzywe!.
Moje włosy muszą być piekne ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że wlewanie w siebie drożdży bezpośrednio na pewno odbija się jakoś na organizm
![]() Jak czasami patrzę na te wymysły włosomaniaczek... Odżywki dla kulturystów dodawane do masek to mój faworyt... |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() To opinia lekarza.
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Kurcze czyli wychodzi na to, że wyrzucilam 7 zł na ten radical ;/ no ale zobaczymy. Pisze, że chroni przed 'szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi', może chociaż przed słońcem troche mnie uchroni
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
kic kic
|
Czytałam w wolnych chwilach wątek o tej urynoterapii na włosy, przyznam, że w pewnym momencie nabrałam ochoty wypróbować tego, ale na szczęście ochłonęłam
![]() ![]() Przyda Ci się radical, stosuj jako wcierkę, absolutnie nie jako mgiełkę (prawdopodobne wysuszenie). Na razie mam od niego przerwę po 3 tygodniach, więc się o nim nie wypowiem, ale na pewnym blogu czytałam i widziałam, że daje niezłe efekty. Edytowane przez Moniczken Czas edycji: 2013-07-21 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mimo obecnych wad kallosa mlecznego polubiłam go za to, że wywija mi moje końcówki co bardzo mi się podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
jesteśmy świadkiem przemian nas system nie złamał! ![]() ![]() ![]() 16.07. 2013 -----> picie skrzypokrzywy, wcierka z kozieradki START! 24.07.2013 -----> łykanie tabletek Calcium Pantothenicum START ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
Ja to uwielbiam. Moje włosy zyskują ogromnie na objętości dzięki maskom proteinowym, ale przyznam, że staje się to trochę upierdliwe bo wyglądam jakbym miała ich dwa razy więcej i jakoś przyzwyczaić się nie mogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zabitych, zalanych wodą lub mlekiem. Niezabite są "nagazowane" i przyprawiają o problemy żołądkowe. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie mam refluks i jak przyjmuję leki to nie jest źle, ale drożdże dałam radę pić tylko z mlekiem, a przy moich schorzeniu mleko zakazane. Z wodą nijak mi nie szły, więc przestałam, ale żałuję. Może za jakiś czas wrócę do nich. Teraz dopiero po miesiącu mi zaczął żołądek dolegać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Możecie polecić jakąś silikonowa odzywkę do splukiwania lub szampon ktory nie bedzie obciążal wlosow? Nie moge patrzec na porozdwajane i polamane konce wlosow. Odzywka b/s nic nie daje
![]() Najwyżej jesli bedzie obciążać będę używac co drugie, trzeciemycie...
#285 |
Zakorzenienie
|
A jedwab nie działa na końce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
nie mam jedwabiu, ale ja mam bardzo roznej dlugosci wlosy na calej głowie, nie bylabym w stanie nałożyć go wszedzie. Zapuszczam od dawna, mam duzo bejbikow, ale tez takich do ucha wlosow, krótszych, dluzszych, a dlugosc do lopatek.
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nakladam jedwab niemal na cale wlosy, ale ja nie mam problemu z obciazeniem. Jest seria Joanny z jedwabiem, moze ona by ci przypasowala? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
jesteśmy świadkiem przemian nas system nie złamał! ![]() ![]() ![]() 16.07. 2013 -----> picie skrzypokrzywy, wcierka z kozieradki START! 24.07.2013 -----> łykanie tabletek Calcium Pantothenicum START ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#290 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Joanna dla mnie ok ale CHI lepszy. Na pewno nie Biosilk, bleeee ![]() ![]()
![]() |
#291 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Czytałam,że suplementów nie można brać cały czas i należy robić sobie od nich przerwy. Przy braniu skrzypu trzeba też zażywać wit. B, bo skrzyp ją wypłukuje. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Mnie nie podpasowała maska Bingo shea i pięć alg. Dodawanie olejków, kwasu hialuronowego (HA) niewiele ulepszało kiepski produkt. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z odżywek z silikonami to od siebie polecam Nivea Long Repair lub Intense Repair, używam je zawsze po myciu na ok 5 min. od ucha w dół, spłukuje chłodną wodą i włosy po nich zawsze ładnie wyglądają ![]()
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-07-22 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi tez wlosy sie jeszcze troche łamią, rada to obciąć. Ja dlatego chodze co jakiś czas podcinać. Rozejrzę się za tym jedwabiem o ktorym napisałaś ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Chodzilo mi o taka serie z jedwabiem, jest tam tez odzywka d/s
![]() Woda brzozowa dziala! Wyprobowana przez lysiejacego znajomego, na lysince wyroslo duzo nowych wloskow (widzialam) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Z jakiej firmy ta brzoza ? na rynku jest duży wybór..
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#297 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I tak myślę, że pomimo tego, że to wątek dla obecnie początkujących to dobrze, że są dobre dusze czuwające nad takimi informacjami ![]() Cytat:
A od słowa do słowa mój TŻ w weekend (po tym jak mi nie chcąco wyrwał włosa i mu powiedziałam, że jak nie będzie uważał to zetnę włosy ![]() ![]() ![]() Swoją drogą znał też sposób mycia włosów deszczówką. Kto wie. Może babcine sposoby rzeczywiście są najlepsze. Cytat:
Ja na przykład codziennie piję kolagen. Zaczęłam go pić ze względu na kontuzję nogi, kupuję go w sklepie dla kulturystów i obecnie kontynuuję picie głównie dla kondycji włosów. Vo jest złego w produktach dla kulturystów/sportowców? Cytat:
Cytat:
Ja z Radicalu jestem zadowolona i kupiłam kolejne opakowanie. Cytat:
To ważne info dla mnie ![]() Jedno zażywam a ucieka drugie. Co za los Powiem Wam, że nie spodziewałam się aż tylu stron do nadrobienia ![]() Nie było mnie zaledwie 2 dni. Co prawda te 2 dni wystarczyły żeby doprowadzić włosy do stanu nędzy i rozpaczy. Mam już porównanie - jak wyglądają przy pieszczeniu a jak w warunkach "spontaniczny wyjazd bez kosmetyków". Chyba przekonuję się do tego by spróbować jantara - nawet z nową recepturą. Myślę też nad drożdżami.
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#299 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gdy są mokre to tak, są dość dobrze poplątane, ale i tak z czesaniem czekam do wyschnięcia, i wtedy nie mam żadnych problemów. W dotyku są miękkie i raczej gładkie, giętkie, ale wyglądają jakoś nie takoś (: Zresztą, dorzucę zdjęcia włosów, ze słońcem i bez. Hmm, możliwe z tą Alterrą. Ale i tak póki co nie mam innej, to lepiej ją zostawić i nic nie kłaść, czy stosować, ale jakoś inaczej? Płukanek nie stosuję też co mycie, ale może coś w tym być. Ostatnio tylko płukankę z octu jabłkowego, ale to też nie co mycie. Poza tym stosuję też co jakiś czas - po myciu -maskę z żelu lnianego (gluta ![]() Planowałam ten pierwszy miesiąc olejować tak intensywnie (i mieć nadzieję, że to coś da ![]() No właśnie myślałam, że te oleje dadzą radę. ![]() Raczej nie mam niskoporowatych. Przy doborze kierowałam się tą listą olejów (podział na cztery listy, jednonienasycone, wielonienasycone, nasycone, inne). Wybrałam oliwę z pierwszej, i olej z pestek winogron z drugiej, bo jest podobny budową do słonecznikowego, który się tam znajduje. A te z listy 1 i 2 podobno nadają się do wysoko i średnioporowatych. Może jakiś inny z tych list zadziała lepiej. Też tak właśnie myślę, i zaczęłam po internetach szukać jakieś maski nawilżającej, ale i tak nie stać mnie teraz na nic. ![]() Końcówki zabezpieczałam kilkoma kropelkami oliwy, ale przestałam, bo na dniach i tak zamierzam skrócić włosy mniej więcej do łopatek, i dopiero wtedy zadbać o "nowe" końcówki. Mam takie brzydkie prześwity, i nie za wiele tych najdłuższych włosów. Myślę o kupieniu jedwabiu, ale nie Biosilk, bo wszyscy narzekają na niego. ![]() ![]() No i znowu litanię strzeliłam. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------------------------- Są z innych dni, przy czym te "bez słońca" są nierozczesane i robione komórką, to i jakość gorsza.
![]() Edytowane przez _Fanaberia_ Czas edycji: 2013-07-22 o 14:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro jesteś zaopatrzona w olej z pestek winogron to dobrze ![]() Glutek jest dobry, niesamowicie nawilża. Częste olejowanie w Twoim przypadku również jest wskazane. Warunkiem jest to, czy nie obciążają włosów, ale smiało polecam jak najczęsciej . Myślę, że skoro krucho u Ciebie z finansami to nie ma co popadać w obłęd i kupować następnego oleju - lnianego w tym przypadku. Dobry pomysł z wyrównaniem końcówek. Na ' nowe' końcówki polecam serum A+E Biovaxu ![]() A co do kozieradki ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.