|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Witajcie
![]() ![]() Dziś wróciłam do pracy po ponad dwutygodniowym urlopie i ciężko mi się "wkręcić" z powrotem ![]() ![]() Gratuluję serduszek ![]() Bejbik chyba rośnie, bo coraz bardziej mnie mdli, dwa razy musiałam biec do łazienki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tym farbowaniem to rozmawiałyśmy tu chwilę temu o tym i większość orzekła, że jak farba bez amoniaku to można farbować. Ja osobiście mam zamiar poczekać przynajmniej do końca I trymestru, bo tak wyczytałam w M jak Mama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O spodnicy nie pomyslalam wtedy bo wlasnie mialam glowe zaprzatnieta czyms innym ![]() A ja kurcze nie moge czekac do konca 1trym. bo mam to wesele i nie chce wygladac jak jakis oszolom z odrostami na pol glowy...wstrzymam sie do 13 i zapytam lekarza co ona sadzi... Na ktora macie wizyte? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Denerwuję się
![]() |
#815 |
Raczkowanie
|
Ja farbowałam taką bez amoniaku, tyle, że na farbie było napisane "brąz", a wyszedł mi kruczoczarny
![]() Mam pytanie całkiem z innej beczki, a mianowicie czy któraś z Was latała samolotem w I trymestrze? Ja leciałam pierwszy raz jak jeszcze nie bylam świadoma, że jestem w ciąży i teraz w sobotę drugi raz, a ginekolog powiedział mi w czwartek że ABSOLUTNIE nie wolno do 16 tyg. (cyt. "jak chce pani stracić ciąże to niech pani leci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Moderator
|
Ja nigdy nie byłam w spódnicy, bo nie bardzo wiem jak to ma wyglądać - idę do przebieralni, ściągam gatki i wracam jak gdyby nigdy nic? A przed fotelem kieca w górę? He, he - głupie to, wiem
![]() ![]() Tym bardziej że lekarz i tak wszystko widzi i tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Raczkowanie
|
No zdarza się po tym jak naoglądałam się "ciąża z zaskoczenia" to i tak jest nieźle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Co do farbowania uważam, że na tyle mamy nowoczesne farby, że nie ma co się bać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#820 | ||
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Staram się nadrobić wszystkie zaległości ![]() ![]() Ela87 przepraszam za pominięcie, rzeczywiście gdzieś mi umknął Twój post, ale wszystko już nadrobiłam ![]() Witaj mariolasl! Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny jak ktoś ma np. 12 lat i 8 miesięcy to mówimy że mam 12 lat, a nie 13, (13 będzie miał dopiero jak skończy 13 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#821 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki Dziewczyny za rady odnośnie pływania ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Czy któraś z Was też ma stale kwaśny posmak w ustach? Ja mam tak non stop, 24h na dobę, czy jem, czy nie jem i cokolwiek bym nie zjadła jest tak samo. Dobija mnie to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was też ma stale kwaśny posmak w ustach? Ja mam tak non stop, 24h na dobę, czy jem, czy nie jem i cokolwiek bym nie zjadła jest tak samo. Dobija mnie to ![]() Ja mam taki metaliczny nie wiem czemu.. może od leków?? |
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja dziwiłam się, gdy koleżanka dowiedziała się w trzecim - myślała, że przez różne zawirowania życiowe spóźnia się jej okres ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 | ||||
Zadomowienie
|
Hey Byłam zrobić HCG, wynik po 15, ciekawe co wyjdzie. Z tego co czytałam to ma być przyrost min 60% co drugi dzień czyli jeśli ja miałam w 4 tyg i 2d niu 377 to teraz 5 tydz i 6 dzien powinnam mieć między 3955 a 7138 żeby to odpowiadało i przyrostowi i 5 tygodniowi.
Cytat:
Cytat:
![]() Ale nie wiesz jaki był duży ten pęcherzyk i który to był dokładnie tydzień i dzień? Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz się zbieram po wynik ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#826 | ||
Zadomowienie
|
Ja mam wizytę o 17.15
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#828 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Do fotela jestem zakryta a potem podciągam trochę bluzkę i już. Cytat:
(Bo 4 dnień cyklu wskazywałby na zerowy tydzień z tego co piszesz). Z wiekiem jest tak bo mówimy ile mamy skończonych lat - bo dziecko po pierwszych urodzinach nie zaczyna pierwszego roku życia, tylko zaczęło już drugi. Tak mi się przynajmniej wydaje bo wszystkie kalkulatory internetowe tak liczą, to skądś to się musiało wziąć. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-07-23 o 13:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie dziewczyny.
Tydzień temu dowiedziałam się, że będę mamą ![]() Zrobiłam test i zamiast poczekać 5 min, zobaczyłam jedną kreskę i schowałam do torebki. Po jakimś czasie wyjęłam go znowu, żeby wyrzucić i co ? 2 kreski ![]() Byłam u lekarza, ale na USG dopochwowym nic jeszcze nie było widać. Wczoraj zrobiłam betę i wyszła 1820. Ostatni @ miałam 16 czerwca, więc wychodzi na to, że to wczesna ciąża. Wszystko jest chyba OK bo dzwoniłam do mojej gin i mnie uspokajała, że jest jeszcze wcześnie i żebym się nie stresowała ( łatwo powiedzieć, trudniej zrobić ![]() Mogłabym poczekać jeszcze, ale wyjeżdżam nad morze i po prostu chciałabym się upewnić, że wszystko w porządku. To moja pierwsza ciąża, a że mam 31 lat to można powiedzieć, że naprawdę cudowna niespodzianka, że jednak będę mamą ![]() Martwię się czy wszystko ok, czy się zagnieździ, rozwinie prawidłowo. No, denerwuję się. Ale moja gin mnie uspokaja, że nie ma powodu do nerwów. |
![]() ![]() |
![]() |
#830 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Może kiedyś nawet sama spróbuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No widzisz ja mam OM 12 czerwca i wczoraj na USG widziałam tylko mały pęcherzyk, więc może faktycznie nie trzeba panikowac tylo czekać ![]() ![]() Jadę po tą bętę Plis o kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bo dostawałam świra normalnie. A jak wczoraj odbierałam betę, to zawału prawie dostałam, żeby nie była za mała. Ale wynik mnie ucieszył. I nawet pielęgniarka powiedziała, że na ok. Bedę trzymać kciuki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Moderator
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Raczkowanie
|
xhankax lot do Oslo, niecałe 2 godz. Tak jak napisałam zdecydowałam się na lot, nie miałam innego wyjścia, bo tutaj teraz mieszkam z TŻ i co miałam czekać 8 tyg. żeby minął ten 16 tydz.? No nie wiem... We wrześniu będę w Polsce (polecę już po 16 tyg) na USG kontrolnym i wtedy dopiero się dowiem czy wszystko ok... Chociaż pewnie nie wytrzymam tak długo i w sierpniu zrobię USG tu w Norwegii prywatnie.
nadzwyczajna gratulacje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja miałam trochę problemy typu PCO i po prostu nie spodziewałam się, że mogłabym tak szybko "zaskoczyć". Poza tym z moim partnerem znamy się i jesteśmy jeszcze krotko, ale oboje bardzo się kochamy i cieszymy, że los nam już szykuje "rodzinkę". Gdyby ktoś mi parę miesięcy temu powiedział to bym puknęła się w czoło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Moderator
|
![]() Wystraszyłam się że źle się wysłowiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#840 | ||
Zadomowienie
|
Beta 4 167. Więc póki co przyrasta mój wynik sprzed 10 dni to 377. Któras miała robioną betę w 5 tygodniu z hakiem
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-07-23 o 15:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.