|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
Dziś tylko wewnętrznie: skrzypokrzywa i jedna kapsułka oleju z wiesiołka, wieczorem będzie to samo
|
#513 |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Kupiłam dziś go w kapsułkach ale nie z gala (60 kapsułek) Będę go zażywać dwa razy dziennie ![]() Na co pomógł Ci ten bio garden?? ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Ja szamponem myje zawsze tylko skórę głowy, piana przy spłukiwaniu umyje resztę włosów A na sam koniec zawsze chłodną/zimną wodą je spłukuje ![]() Chyba że przychodzi czas oczyszczania włosów to "zdzierakiem" myje całe włosy i pozostawiam go na dwie minutki i spłukuje[/QUOTE] bio garden to suplement na włosy i paznokcie. Mnie pomógł na paznokcie. Po tygodniu stwardniały, a po jakimś czasie zagoiły się zdarte skórki wokół paznokci. Myjesz samą skórę głowy i tylko spłukujesz, czy rozprowadzasz jeszcze tą pianę ze skóry głowy? |
|
|
|
#514 |
|
Zadomowienie
|
Tylko delikatnie "przeczesuje" ją palcami na włosy i spłukuje
|
#515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja muszę też zawsze 2 razy dolewać: namoczyć włosy, nałożyć szampon, włosy wydają mi się niedokładnie namoczone i 'uszamponione', więc znowu polewam wodą włosy kilka sekund i nakładam jeszcze trochę szamponu. Wtedy dopiero się mi dobrze myje.
|
|
#516 | |
|
Rozeznanie
|
Muszę spróbować tego sposobu, używając jeszcze odżywek mogę doczekać się obciążenia, ale na razie ich nie używam, więc tra metoda chyba jest dla mnie.
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a myje tylko raz Pochwalę się, że wczoraj pierwszy raz użyłam ręcznie robionego suchego szamponu polecanego na blogach i Wizażu łyżka mąki ziemniaczanej plus poł łyżeczki kakao (wersja dla ciemniejszych włosów) nałożyłam na skalp, poczekałam parę sekund i wytrzepałam włosy do wanny Uwierzcie - jestem zachwycona! Włosy jak świeżo po myciu mimo, że miałam tłustawe bo nie myłam wczoraj. Normalnie myję włosy codziennie ale od niedawna staram się co drugi dzień, więc teraz albo opaska na włosy albo ten suchy szampon
Edytowane przez soltera n Czas edycji: 2013-07-25 o 11:18 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
Ja kiedyś próbowałam mąki ziemniaczanej jako suchego szamponu ale kompletnie się to u mnie nie sprawdziło...
|
#519 |
|
kic kic
|
W jaki sposób nakładacie naftę na długość, żeby się większość nie rozlewała? Na mokre czy suche dajecie?
|
|
|
|
#520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
Stosujecie raz na jakiś czas na włosy słynną maskę z żółtka oleju nafty?? Macie jakieś swoje kombinacje??
Tak sobie myślę że już dawno nie dałam moim włosom dawki protein...
|
#522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Olej rycynowy, nafta, żółtka, sok z cytryny i rybki z GAL'a albo A+E albo keratynowa. Ale ciężko się to nakłada i lepiej za długo nie trzymać tego - wiem to po sobie
22-06-13 - AKCJA W 16-07-13 - AKCJA D 17-07-13 - AKCJA C Edytowane przez twojmotyl Czas edycji: 2013-07-25 o 13:11 |
|
|
|
|
#523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile tą miksturę trzymasz na włosach?? Ja zrobię ja w przyszłym tygodniu pewnie po oczyszczeniu włosów "rypaczem"
|
|
#524 |
|
Konto usunięte
|
M a d z i o s z e k poprosiła mnie żebym do was zajrzała. W styczniu minie 2 lata odkąd :,,świadomie pielęgnuje włosy''. Jeżeli macie jakieś pytania to możecie śmiało pytać.
Tutaj są zdjęcia z okresu moich początków aż do dzisiaj https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=21679 |
|
|
|
#525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękne włosy!! Jak ty to zrobiłaś że ona tak szybko ci urosły?!
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-07-25 o 14:12 |
|
|
|
|
#526 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#527 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-07-25 o 14:55 |
|
|
|
|
#529 | |||
|
kic kic
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do glutka nie zauważyłam jakichś zmian, żadnego wzmocnienia, porostu, bejbików |
|||
|
|
|
#530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Są wysokoporowatę więc nie wiem dlaczego to masło im służy
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-07-25 o 17:27 |
|
|
|
|
#531 | |
|
Rozeznanie
|
Ja na szczęście nie musiałam czekać, aż włosy mi urosną, bo je zapuszczałam od 4 klasy podstawówki i zawsze nosiłam je bardzo długie, aż za długie.
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
Nie jestem zwolenniczką teorii,że rozdwojone końcówki mogą się wyżej przesunąć. Azjatki się z tego śmieją. Ja sama przeproteinowałam sobie włosy i uszkodzenie nie poszło wyżej. Edytowane przez Amalia1989 Czas edycji: 2013-07-25 o 17:31 |
|
|
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
Amalia1989, to Ci zazdroszczę....
Jak to zawsze przed komunią zapuszczałam włosy, były zdrowe i lśniące. Po komunii chodziłam z mamą do jej fryzjerki (która się kompletnie nie zna na tym co robi...) ścinała mi włosy do ramion i cieniowała A ja się dziwiłam dlaczego mam puch na głowie skoro miałam zawsze idealnie proste włosy, gdzieś w szóstej klasie podstawówki siostra przywiozła mi z anglii prostownicę i się zaczął koszmar... nawet po wyprostowaniu nie były proste więc co chwile chodziłam do pokoju i je "poprawiałam" prostownicą. Była moją "przyjaciółką" i tak było aż do 3 gimnazjum.... potem doszło jeszcze farbowanieCieszę się że mam jeszcze włosy xD
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-07-25 o 17:35 |
|
|
|
#533 |
|
kic kic
|
Ja na szczęście nie miałam takich przygód, nie wiem, co to zniszczone włosy po prostowaniu (dokładnie raz wyprostowałam włosy na wycieczce klasowej z ciekawości), po rozjaśnianiu, codziennym suszeniu, kręceniu lokówką, farbowaniu itp. Co prawda kilka razy farbowałam, ale nie agresywnie i przez krótki czas, nie miały kiedy mi się zniszczyć. I jak większość miałabym teraz długaśne włosy, gdyby nie ścięcie po komunii
Ze zdrowych włosów do pasa skróciły się do ramion... Wtedy byłam zadowolona, ale gdybym wiedziała jak będę żałować... No i cieniowanie w gimnazjum, tragedia, do teraz z tego wychodzę, ale już meta blisko Ah, jak marzę o gęstych włosach za tyłek...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś mówiłam mojemu TŻ że chcę mieć włosy za tyłek to on mnie zaszantażował że by mu zasłaniały moją pupę i oglądałby się za innymi a wie że jestem na to uczulona Ale do talii to mu się na szczęście podobają
|
|
#535 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do uszkodzeń włosów to z czasem idą wyżej. Wiem po sobie z 5 cm zrobiło się 10 w ciągu kilku miesięcy. Rozdwojenie szło dalej, ale część włosów się łamała, dlatego nie było tego tak bardzo widać. |
|
|
|
|
#536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedyne z czego się cieszę to to, że gdzieś po roku zaczęłam zabezpieczać końcówki. Dało to jakąś tam ochronę na pewno minimalną ale lepsze to niż nic. Do tego jeszcze w kwietniu zaliczyłam farbowanie (włosy i tak nie złapały prawie koloru ale farbowanie to farbowanie) Teraz zaczęła się walka o zdrowe włosy. Mam nadzieję, że się uda |
|
|
|
|
#537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jaka porowatosc boju ![]() Takie afrykanskie kedziorki mam to chyba bardzo wysoka? Cytat:
![]() Bo |
||
|
|
|
#538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jakieś cztery lata prostowałam niemalże codziennie, nie prostuje już od roku
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozcieram w dloniach niewielka ilosc nafty i sie maziam po skorze i wlosach. To jest chyba za malo zeby mialo splywac. Pozniej robie kitke, zeby nie tluscic sobie plecow.
Acha, dzieki barylka za wyczerpuja a odpowiedz
Edytowane przez Mahdab Czas edycji: 2013-07-25 o 19:21 |
|
|
|
#540 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma za coo
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

A ja się dziwiłam dlaczego mam puch na głowie skoro miałam zawsze idealnie proste włosy, gdzieś w szóstej klasie podstawówki siostra przywiozła mi z anglii prostownicę i się zaczął koszmar... nawet po wyprostowaniu nie były proste więc co chwile chodziłam do pokoju i je "poprawiałam" prostownicą. Była moją "przyjaciółką" i tak było aż do 3 gimnazjum.... potem doszło jeszcze farbowanie
Ze zdrowych włosów do pasa skróciły się do ramion... Wtedy byłam zadowolona, ale gdybym wiedziała jak będę żałować... No i cieniowanie w gimnazjum, tragedia, do teraz z tego wychodzę, ale już meta blisko
Ah, jak marzę o gęstych włosach za tyłek...