![]() |
#2761 |
Zakorzenienie
|
Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Haha, rozsmieszylo mnie to z ta woda
![]() A co tam w ogole u Was? Bo cos watek przygasl. Nie udalo sie to planowane spotkanie czy cos ominelam? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2762 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Uniwersytet Łódzki część II
O spotkaniu nic nie wiem
![]() Dostałaś już może list? Bo msg od nas podobno listy już podostawało |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2764 |
Raczkowanie
|
Ma ktoś jakieś informacje na temat prywatnego akademika na gdańskiej 10? W sensie jak tam jest itd
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2765 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
A jjeszcze się zapytam propo akademików:
1. jak to jest na uł w każdym pokoju jest lodówka czy tak jak w niektórych akademikach z innych uczelni np. jedna czy 2 na segment 2. to będzie głupie pytanie ale się zapytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2766 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2767 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
większe przesyłki raczej listonosz zostawia na recepcji i potem babka z recepcji do ciebie dzwoni żeby zejść i wziąć, podpisujesz jej w zeszycie, że odebrałeś i tyle. a listy, pocztówki zostawiane są w takiej półce z przegródkami wg nazwisk.
"Odkładanie na później przedłuża iluzję geniuszu, bo nigdy nie trzeba zmierzyć się z rzeczywistością". Edytowane przez Myya Czas edycji: 2013-07-27 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2768 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Monka543 Czas edycji: 2013-07-27 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
BAN stały
|
ja daję radę za 800 miesięcznie z Łodzi a nie mieszkam w akademiku tylko wynajmuję kawalerkę. i mam neta i bilet miesięczny i pozwalam sobie chociaż raz w tygodniu an jedzenie na mieście i można? czasem i 100 odłożę jak nie latam po mieście.
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- aha! i kawalerka, którą wynajmuję jest w super stanie. normalne panele, duży pokój, żadnego robactwa, spokojni sąsiedzi. generalnie z TŻ płacimy 1000 zł miesięcznie za kawalerkę już z opłatami za media, netem i abonamentami za telefony. oboje po 800 zł miesięcznie wykładamy i nie zamieniłabym tego na pokój w w akademiku albo mieszkaniu. a jak się mieszka w pokoju to trzeba się liczyć, że współlokatorzy nie liczą się z opłatami, kompy chodzą całe noce i dnie (nawet jak ich nie ma w domu), z wodą też się nie liczą bo przecież płacą na pół i syf w kuchni czy łazience przy takim mieszkaniu to norma więc nic dziwnego, że wychodzi 1200 miesięcznie za dwa pokoje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tzn akurat u mnie raczej nie ma szans na ten syf i marnowanie wody, ponieważ moi rodzice nie chcą wynajmować mieszkania studentom. Mieszka tam małżeństwo, bardzo spokojne z nietypowym dość podejściem do życia, bo oni np. nie oglądają wcale telewizji. Wody też zużywają bardzo małe ilości, chociaż akurat za wodę był zwrot... Poza tym 1200 to i tak nie jest dużo, dzieląc na pól to jest 600zł + życie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2771 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
W Katowicach spokojnie się znajduje 3-pokojowe mieszkanie 70-80 m2* w cenie 1400-1500 zł, czyli mniejszy pokój jednoosobowy to około 400 zł. Łódź ma niższe ceny niż Kato, średnia jest znacznie niższa - pokazują to statystyki ceny wynajmu, więc pewnie nawet za 350 zł da rade, jak weźmiesz 2-osobowy pokój na 2 osoby to pewnie nawet za 300 zł. Cytat:
Cytat:
Na "Trzy Stawy" jak idę ( taki fajny rejon Katowic - "miasto parków" ) to też raczej z buta. Cytat:
Szczególnie że akademiki UE są totalnie z pleców - jakieś 30-35 minut tramwajem oddalone od uczelni. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2772 |
Raczkowanie
|
A kawalerka po to, żeby nie dzielić kibla z obca osobą, chociażby :P
Poza tym to jest bardziej komfortowe wyjście, nie trzeba przejmować się współlokatorem. Ja z narzeczonym mam kawalerkę za 970 zł z opłatami. Mieszkanko jest piękne, w spokojnej okolicy. Jak się ma cierpliwość i dobrze się szuka to się znajdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja brałem duże mieszkanie 3-pokojowe z 2 innymi obcymi osobami i nie miałem powodów do narzekań. No ale w sumie ja to facet jestem...czytaj nie jestem przewrażliwiony na punkcie czystości. :F
![]() |
#2774 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Generalnie, co kto woli, ja jestem zadowolona, że jednak mam możliwość wynajęcia kawalerki. A mnóóóstwo osób, stawia na dom pełen ludzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Zadomowienie
|
No nie wiem czy pełen ludzi...ja za 1400 zł ( 2 pokoje jedynki po 400 zł, duża dwójka za 600 zł ) mam 3-pokojowe jakoś 72 m*2 na współkę z 2 innymi lokatorami.
![]() |
#2776 |
Raczkowanie
|
Naprawdę nikt nic o prywatnych akademikach w łodzi??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2777 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeszcze tak wracając, bo zapomniałem dodać: Cytat:
![]()
![]() |
#2778 |
Raczkowanie
|
Na Gdańskiej podobno jest bardzo fajny i czysty, moja koleżanka rok mieszkała sama, bo jej współlokatorka się nie pojawiła, ale była bardzo zadowolona ze standardu, z okolicy mniej, ale do wszystkiego da się przyzwyczaić.
![]() |
#2779 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że od razu każdy facet który dba o higienę w wiekszym stopniu niż to się mieści w coponiekótrych główkach musi być automatycznie pedałem jak to ująłeś. No ale co ja tam zwykły szarak wiem-toż ty wiesz wszystko najlepiej ![]() PS a i dodam że jestem hetero żeby nie było niedomówień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym jak dziewczyna lubi porządek i poukładanie to jest od razu pedantką. Dlatego wszędzie trzeba mieć ten umiar, ani zbyt wszystkiego nie olewać, ani przesadnie nie pięlegnować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Zakorzenienie
|
[1=8c5e47fe6e48fd89bc9c227 f1239fe5b9f79e095_5edd717 29ccf0;41996681]Nie przejmujecie się tym. Dziewczyna też ma źle. Jak dba o wygląd i jest ładna, to jest pustą lalunią. Tak samo zresztą facet, tylko że go uważają za geja.
Poza tym jak dziewczyna lubi porządek i poukładanie to jest od razu pedantką. Dlatego wszędzie trzeba mieć ten umiar, ani zbyt wszystkiego nie olewać, ani przesadnie nie pięlegnować.[/QUOTE] Najlepiej to sie w ogole nie przejmowac zdaniem innych. I tak Ci ktorzy beda mieli to zrobic to to zrobia - w sensie obrobia dupke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Raczkowanie
|
Japanication, siłownia wychodzi jednak trochę ponad 80, bo jak ogarniałem na necie i gadałem z typami z ŁDZ, to przynajmniej 100 trzeba, ale.. podobno na instytucie można wbijać za darmo, więc i tutaj pojawia się cyfra 0, na dodatek jest to zaraz przy akademikach, więc biletu nie trzeba
![]() ![]() Co do jedzenia to cięzko się zgodzić. Jeśli ktoś np coś trenuje i ogarnia dietę, to jednak trzeba brać pod uwagę koszt około 20pln dziennie czyli koło 600pln miesięcznie za szamę ![]() Ogólnie jak liczyłem ile by kosztowało mnie mniej/więcej utrzymanie w Łodzi, to wyszło mi to tak: Akademik: 340PLN Jedzenie: 600PLN [w czasie diety, poza 500] Bilet: 32PLN Siłownia: 0PLN [z tego co rozmawiałem, to w Instytucie for free] Rozrywka: 100PLN Czyli jeśli ogarnia się akademik, to spokojnie można zamknąć wszystko w 1000PLN, albo nawet mniej, gdyż ja cenę jedzenia zawyżam, z wiadomego względu, a drobna kobietka/koleś spokojnie może zamknąć się w granicach 400-450 miesięcznie, czyli około 800PLN. Wiem, że nie wliczyłem chemii, ale ją sprowadzam z Niemiec [o wiele lepsza jakość] i koszty ponosi ojciec mieszkający tam.
Edytowane przez nemtor Czas edycji: 2013-07-29 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2784 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() GODZINY PRZYJĘĆ STUDENTÓW W OKRESIE LIPIEC – SIERPIEŃ Poniedziałek 08.30 do 14.30 Wtorek 08.30 do 14.30 Środa 08.30 do 14.30 Czwartek 08.30 do 14.30 Piątek 08.30 do 14.30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale bardzo dziękuję Ci za pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Raczkowanie
|
Jest wg coś takiego jak maksymalny dochód na członka rodziny i wtedy nie dostanie się akademika?
![]() |
#2788 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę już w tym siedzę także wiem co mówię. ![]() Cytat:
Na UE masz tak, że masz 1 wf w tygodniu + 1 zajęcia fakultatywne w tygodniu. Moi znajomi z innych uczelni mają podobnie, chyba że akurat UŁ ma inaczej. Cytat:
Ja przy redukcji na LC, tak hmm - lekko poniżej 400 zł dawałem rade. Przy masie ( teraz jestem ) to fakt, już więcej idzie - z białkiem/carbo itp. lekko poniżej 600 zł idzie się zmieścić. Kluczowa kwestia to cena piersi z kuraka. ![]() Ja mam obczajone sklepy, także często udawało mi się kupić w promocji za 12-13 zł, a normalnie chodzi po 16-17 zł. Cytat:
![]() W Kato za 400 zł masz dużą jedynkę tylko dla siebie, w pobliżu centrum ( mieszkanie 3-pokojowe duuuże ![]() Łódź sporo tańsza, więc pewnie za 350 zł da rade. ![]() Cytat:
![]() Hmm chemia nie jest jakaś specjalnie droga, pasta starcza na miesiąc, szampon czy żel też w miarę długo jeśli rozsądnie używasz, no i nie są to drogie artykuły. Wszelkie zapachowe też niespecjalnie drogie, zresztą Old Spice też mi starcza na długo. ![]()
![]() |
#2789 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
LINK: http://www.city-studio.com.pl/Las_vegas_cennik.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2790 |
Raczkowanie
|
Na widzewie wschodzie jest siłownia Lesio, podobno też fajna
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.