|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
po slubie polecielismy do Tunezji,gorąco, lot samolotem, smażenie sie na sloncu,to ich jedzenie,alkohol......... ...czasami papierosek, jak wrocilam okazalo sie ze jestem w ciąży, gince odrazu sie nie podobała wielkosc zarodka................ ale ja sobie tlumaczylam tym ze zmienilam klimat itd ![]() Niestety ciąża obumarła w 11 tygodniu................n a tyle fasolka byla silna aby walczyć ![]() Wiem co czujesz, ja nie mogłam dojsc do siebie dlugo dlugo a najgorzej bylo w szpitalu przed zabiegiem................ ..ale............nie bede Cie nie potrzebnie dobijac, Ty masz ten komfort jesli mozna to tak nazwac ze masz juz synka w domu...................a moja byla to pierwsza ciąża,jednak ból na pewno podobny. Trzymaj sie kochana, masz meza,synka dasz rade i wkrótce znow zafasolkujesz ![]()
![]() |
#1172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odebrałam wynik i tak pierwsza beta z dnia 5 lipca była 1150 a z wczoraj jest 9148. No to chyba przyrost dobry? Chociaż dalej nie mogę dojść do ładu z tymi datami, gdzieś coś jest do tyłu te dwa tygodnie.
![]() |
#1173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama dzisiaj jadlam i rozne inne pysznosci. Fajnie bylo posiedziec z dziewczynami. Pozniej szly na drinki, tylko czesc wiedziala, ze jestem w ciazy. Jedna z nich zapytala, dlaczego nie ide, czy czuje sie za stara, a ja jej na to, ze za bardzo w ciazy ![]() Z drugiej strony naprzeciwko mnie siedzialy inne dziewczyny, w tym jedna w ciazy, tak gdzies w 7 miesiacu. Tak z nudow liczylam ile wypila ![]() ![]() Cytat:
![]() kazda strata boli, niezaleznie od ilosci posiadanych dzieci ![]()
![]() |
#1174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kilka dni temu teściowa też mi się przyznała, że kiedy była w ciąży z moim tż piła wino bardzo często, miała smaka ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() A ta dziewczyna o ktorej pisalam ze chce poronic to na imprezach pije wodke i to rowno ze wszystkimi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | ||
Zadomowienie
|
Witam się z pyszną kawusią!
Kto ma ochotę? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() eluś, no np. byłam w szpitalu bo zaczęłam krwawić, ale jest już ok, to było z nadżerki tylko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niepotrzebnie zaprzątasz sobie głowę tą betą obliczaniem czy dobrze czy źle, pójdziesz na usg przed wyjazdem wszystko się wyjaśni ,głowa do góry ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1179 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że wypad wyszedł fajnie ![]() A tak z ciekawości, słyszałaś żeby w UK położne czy lekarze zalecały czy tam pozwalały na lampkę wina? Bo w Polsce słyszałam o tym kilka razy. Ja np piwo lubię, ale kurcia, przecież rok czy tam trochę więcej wytrzymam, bez przesady. Czy to winko "na krew" ? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() A na bolące piersi polecam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...i-kapusty.html Ja kupiłam, używam i polecam naprawdę moim zdaniem jest super ![]() ![]() Ja chyba właśnie wpadłam w tą lepszą fazę 2trymestru bo jakoś tak minęły mi dolegliwości.... tzn trochę mi ten upał dokucza i czasami nerwy mnie ponoszą ale ogólnie jest ok ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Generalnie powiem ci, ze kobiety tutaj w ciazy pija, tylko ok 1/3 nie bierze w ciagu calej ciazy w ogole alkoholu do ust. Tak samo jest z kofeina, spora czesc pije baaardzo mocna herbate i to przez cala ciaze. Cytat:
![]() Super, ze dobrze sie czujesz.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Mam też Sexy Mama żel do nóg http://www.goldmax.pl/bielenda-sexy-...ml-p-2693.html i tez polecam w rossmanie koło 11zł były takie dni że strasznie mnie łydki bolały albo po całym dniu latania nie mogłam nogami ruszyć tak bolały to smarawalam i też przynosiło mi to dużą ulgę na takie ociężale nogi jak znalazł takie przyjemne uczucie chłodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A możecie mi dziewczyny poradzić? Jak to jest z tą rozbieżnością wieku dziecia z OM i USG? U mnie różni się 10 dni, spodziewałam się tego, bo miałam nieregularne cykle. Czy dzidzia potem goni OM czy zwykle tak już mniej więcej zostaje do końca? ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-07-27 o 12:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na nogi koniecznie bede cos potrzebowala, bo w poprzedniej ciazy bardzo mi puchly i bolaly, ale to tez bylo zwiazane z gestoza, ktora mam nadzieje nie miec w obecnej ![]() Cytat:
![]() Tu herbate parza tak, ze na litrowy dzbanek wrzucaja 6-7 torebek Tetley na przyklad, wiec to jest juz siekiera. Oczywiscie z mlekiem.
![]() |
#1185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1187 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ha wyliczyłam sobie właśnie płeć dzidzi (znalezione gdzieś na wizażu) i wychodzi ![]() ![]() Dla chętnych: 49 + (miesiąc zapłodnienia - u mnie kwiecień 4) = 53 - (wiek 23) = 30-1=29 -2=27 -3=24 -4=20 -5=15 -6=9 -7=2 Wyniki parzyste - DZIEWCZYNKI Wyniki nieparzyste - CHŁOPCY Wiek jest do zapłodnienia doszło później niż 6mc po urodzinach zaokrąglamy wiek o 1, w moim przypadku 22 ur we wrześniu zapłodnienie po 7mc czyli 23lata |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zadomowienie
|
Mariola Świetny, znakomity blog!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, świetny blog.
![]() |
#1190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Paula ja mam dokładnie tak jak to napisałaś - cyce gorące ze jajka można smażyć na nich ![]() ![]() Widzę ze wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na córeczkę u Ciebie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Wczoraj popołudniu pojechaliśmy do moich rodziców i dopiero wróciliśmy, zaraz wezme się za nadrabianie ![]()
#1193 |
Zakorzenienie
|
Jaka tu cisza dzisiaj
![]() Siedzę po prysznicu i czytam różności na wizazu. Jak u nas gorąco! Na dodatek mam nowo założony ogród przed domem i zero cienia! Więc większość czasu siedzę w domku, bo co zrobić. Schładzam się lodami i sorbetem truskawkowym ![]()
![]() |
#1194 |
Zadomowienie
|
No nie wierzę9.22 i nikt jeszcze nic nie naskrobał
![]() ![]() W takim razie witam się pierwsza DZIEŃ DOBRY mamusie, życzę Wam udanej niedzieli i uważajcie na siebie bo straszne upały mają być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mój Mąż wyjechał o 3 w nocy, więc będę z Wami częściej ![]() miłego dnia... gorąąąąco ![]()
#1196 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() U mnie o dziwo nie tak upalnie jak prze zostatnie dwa tygodnie, wiec troche odpoczne. Wieczorem zaczynam serie nocek, ktore mam nadzieje, nie beda tak meczace, jak kilka ostatnich ![]() mmhym, xhankax dziekuje ![]() ![]()
#1197 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Hej!
![]() Odrzuciło mnie od kawy... Zaczyna się ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Mam ostatni dyżur i od jutra L4.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
![]() Witam sie szybciutko ![]() U mnie taki upal ze nie daje rady...ale nudnosci w miare daja mi juz funkcjonowac albo ja sie nauczylam z nimi zyc ![]() Mmhym ja mam właśnie taki dziennik ktory wkleiłaś bardzo fajny ![]() 12mu05 piekne zdjecie ![]() Katekate nic jeszcze nie wiadomo wszytskie trzymamy za ciebie kciuki ![]() ![]() Zmykam bo juz mnie wolaja ide na spacer buziaki dla wszytskich i oby powialo troszke chlodem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
![]() ja na piersi mam balsam z Palmersa, ale on bardziej na rozstępy niż na ból ![]() Wczoraj usłyszałam od szwagierki, że już po mnie widać bo mam brzuch i boczki mi wiszą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.