|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
po slubie polecielismy do Tunezji,gorąco, lot samolotem, smażenie sie na sloncu,to ich jedzenie,alkohol......... ...czasami papierosek, jak wrocilam okazalo sie ze jestem w ciąży, gince odrazu sie nie podobała wielkosc zarodka................ ale ja sobie tlumaczylam tym ze zmienilam klimat itd ![]() Niestety ciąża obumarła w 11 tygodniu................n a tyle fasolka byla silna aby walczyć Wiem co czujesz, ja nie mogłam dojsc do siebie dlugo dlugo a najgorzej bylo w szpitalu przed zabiegiem................ ..ale............nie bede Cie nie potrzebnie dobijac, Ty masz ten komfort jesli mozna to tak nazwac ze masz juz synka w domu...................a moja byla to pierwsza ciąża,jednak ból na pewno podobny. Trzymaj sie kochana, masz meza,synka dasz rade i wkrótce znow zafasolkujesz *
|
|
#1172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Odebrałam wynik i tak pierwsza beta z dnia 5 lipca była 1150 a z wczoraj jest 9148. No to chyba przyrost dobry? Chociaż dalej nie mogę dojść do ładu z tymi datami, gdzieś coś jest do tyłu te dwa tygodnie.
|
|
|
#1173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama dzisiaj jadlam i rozne inne pysznosci. Fajnie bylo posiedziec z dziewczynami. Pozniej szly na drinki, tylko czesc wiedziala, ze jestem w ciazy. Jedna z nich zapytala, dlaczego nie ide, czy czuje sie za stara, a ja jej na to, ze za bardzo w ciazy ![]() Z drugiej strony naprzeciwko mnie siedzialy inne dziewczyny, w tym jedna w ciazy, tak gdzies w 7 miesiacu. Tak z nudow liczylam ile wypila . Cala butelke wina i pewnie na tym nie przestala ![]() Cytat:
kazda strata boli, niezaleznie od ilosci posiadanych dzieci
|
|
#1174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kilka dni temu teściowa też mi się przyznała, że kiedy była w ciąży z moim tż piła wino bardzo często, miała smaka
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#1175 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() A ta dziewczyna o ktorej pisalam ze chce poronic to na imprezach pije wodke i to rowno ze wszystkimi
|
|
|
|
|
#1176 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się z pyszną kawusią!
Kto ma ochotę? ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
eluś, no np. byłam w szpitalu bo zaczęłam krwawić, ale jest już ok, to było z nadżerki tylko
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1178 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niepotrzebnie zaprzątasz sobie głowę tą betą obliczaniem czy dobrze czy źle, pójdziesz na usg przed wyjazdem wszystko się wyjaśni ,głowa do góry Cytat:
|
|
#1179 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się, że wypad wyszedł fajnie A tak z ciekawości, słyszałaś żeby w UK położne czy lekarze zalecały czy tam pozwalały na lampkę wina? Bo w Polsce słyszałam o tym kilka razy. Ja np piwo lubię, ale kurcia, przecież rok czy tam trochę więcej wytrzymam, bez przesady. Czy to winko "na krew" ?
|
||
|
|
|
#1180 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
A na bolące piersi polecam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...i-kapusty.html Ja kupiłam, używam i polecam naprawdę moim zdaniem jest super Ja chyba właśnie wpadłam w tą lepszą fazę 2trymestru bo jakoś tak minęły mi dolegliwości.... tzn trochę mi ten upał dokucza i czasami nerwy mnie ponoszą ale ogólnie jest ok za tydzień wizyta mam nadzieje że wkońcu mój uparty lekarz zdradzi mi płeć Cytat:
![]() Cytat:
zawsze istnieje piwo bezalkoholowe a na wielkiego smaka łyczek normalnego nie zaszkodzi, ja tam ostatnio dorwałam Lecha pomarańczowego i kupiłam mojemu Tż tylko po to żeby się napić łyczka ale powiem Wam że było ohydne...
|
|||
|
|
|
#1181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), nie jest to jednak oficjalne stanowisko NHS, czyli naszego ministerstwa zdrowia, ktore nadal zaleca nie pic przed zajsciem w ciaze i w pierwszych trzech miesiacach (zwiekszenie ryzyka poronienia). Oficjalne stanowisko jest takie, ze jesli juz ktos musi , to nie wiecej niz lampke wina lub male piwo raz lub dwa razy na tydzien. Natomiast nie jest to zdrowotnie polecane, na dobra krew itp.Generalnie powiem ci, ze kobiety tutaj w ciazy pija, tylko ok 1/3 nie bierze w ciagu calej ciazy w ogole alkoholu do ust. Tak samo jest z kofeina, spora czesc pije baaardzo mocna herbate i to przez cala ciaze. Cytat:
![]() Super, ze dobrze sie czujesz.
|
|
#1182 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mnie akurat bardzo bolały piersi a miałam taaaak gorące że mogłabym na nich jajka sadzone zrobić i mi akurat pomógł. Mam też Sexy Mama żel do nóg http://www.goldmax.pl/bielenda-sexy-...ml-p-2693.html i tez polecam w rossmanie koło 11zł były takie dni że strasznie mnie łydki bolały albo po całym dniu latania nie mogłam nogami ruszyć tak bolały to smarawalam i też przynosiło mi to dużą ulgę na takie ociężale nogi jak znalazł takie przyjemne uczucie chłodu. |
|
|
|
|
#1183 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A możecie mi dziewczyny poradzić? Jak to jest z tą rozbieżnością wieku dziecia z OM i USG? U mnie różni się 10 dni, spodziewałam się tego, bo miałam nieregularne cykle. Czy dzidzia potem goni OM czy zwykle tak już mniej więcej zostaje do końca?
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-07-27 o 13:45 |
||
|
|
|
#1184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na nogi koniecznie bede cos potrzebowala, bo w poprzedniej ciazy bardzo mi puchly i bolaly, ale to tez bylo zwiazane z gestoza, ktora mam nadzieje nie miec w obecnej ![]() Cytat:
![]() Tu herbate parza tak, ze na litrowy dzbanek wrzucaja 6-7 torebek Tetley na przyklad, wiec to jest juz siekiera. Oczywiscie z mlekiem.
|
|
#1185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, takie mam nieregularne miesiaczki, wiec dla mnie data TP bedzie ten z USG i bedziemy sie tego trzymac.
|
|
#1187 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
a w szpilkach bo wiecie chcialam ladnie wyglądać bo jechałam do rodziców do rodzinnego miasta 3h w jedną stronę stania w pociągu potem latanie z mama po sklepach itp to wracajac do domu jak na skrzydłach wleciałam do rossmana żeby sobie go kupic Cytat:
Ha wyliczyłam sobie właśnie płeć dzidzi (znalezione gdzieś na wizażu) i wychodzi ![]() Dla chętnych: 49 + (miesiąc zapłodnienia - u mnie kwiecień 4) = 53 - (wiek 23) = 30-1=29 -2=27 -3=24 -4=20 -5=15 -6=9 -7=2 Wyniki parzyste - DZIEWCZYNKI Wyniki nieparzyste - CHŁOPCY Wiek jest do zapłodnienia doszło później niż 6mc po urodzinach zaokrąglamy wiek o 1, w moim przypadku 22 ur we wrześniu zapłodnienie po 7mc czyli 23lata |
||
|
|
|
#1188 |
|
Zadomowienie
|
Mariola Świetny, znakomity blog!
Dodałam stronę do zakładek i już zapisałam w notesiku kilka pozycji. Mamy podobny gust literacki.
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, świetny blog.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Paula ja mam dokładnie tak jak to napisałaś - cyce gorące ze jajka można smażyć na nich ![]() Widzę ze wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na córeczkę u Ciebie który to już tydzień, kiedy mas dokładnie wizytę? i przypomnij mi bo nie pamiętam ty pracujesz czy jesteś na l4? pytam bo sama dostałam l4 i szczerze waham się bardzo co zrobić |
|
|
|
|
#1191 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wizytę mam w piątek (2.08) nie pracuje już od kilku mc jak przeprowadziłam się do Tż musiałam zrezygnować z pracy dzięki temu wpełni cieszę sie ciąża a raczej spokojem jaki mi pozostał no a TŻ mną bo już za niedługo nie będę tylko jego
|
|
|
|
|
#1192 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Wczoraj popołudniu pojechaliśmy do moich rodziców i dopiero wróciliśmy, zaraz wezme się za nadrabianie
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka tu cisza dzisiaj
![]() Siedzę po prysznicu i czytam różności na wizazu. Jak u nas gorąco! Na dodatek mam nowo założony ogród przed domem i zero cienia! Więc większość czasu siedzę w domku, bo co zrobić. Schładzam się lodami i sorbetem truskawkowym
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
No nie wierzę9.22 i nikt jeszcze nic nie naskrobał
W takim razie witam się pierwsza DZIEŃ DOBRY mamusie, życzę Wam udanej niedzieli i uważajcie na siebie bo straszne upały mają być |
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mój Mąż wyjechał o 3 w nocy, więc będę z Wami częściej ![]() miłego dnia... gorąąąąco
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
U mnie o dziwo nie tak upalnie jak prze zostatnie dwa tygodnie, wiec troche odpoczne. Wieczorem zaczynam serie nocek, ktore mam nadzieje, nie beda tak meczace, jak kilka ostatnich ![]() mmhym, xhankax dziekuje
|
#1197 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Hej!
![]() Odrzuciło mnie od kawy... Zaczyna się ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Mam ostatni dyżur i od jutra L4.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie szybciutko U mnie taki upal ze nie daje rady...ale nudnosci w miare daja mi juz funkcjonowac albo ja sie nauczylam z nimi zyc ![]() Mmhym ja mam właśnie taki dziennik ktory wkleiłaś bardzo fajny 12mu05 piekne zdjecie Katekate nic jeszcze nie wiadomo wszytskie trzymamy za ciebie kciuki ![]() ![]() Zmykam bo juz mnie wolaja ide na spacer buziaki dla wszytskich i oby powialo troszke chlodem |
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
![]() ja na piersi mam balsam z Palmersa, ale on bardziej na rozstępy niż na ból ![]() Wczoraj usłyszałam od szwagierki, że już po mnie widać bo mam brzuch i boczki mi wiszą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

*

. Cala butelke wina i pewnie na tym nie przestala

Perfect Housewife

Dodałam stronę do zakładek i już zapisałam w notesiku kilka pozycji. Mamy podobny gust literacki.