|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Sukienka na wesele- czy któraś pasuje?
Hej
![]() Siedzę, siedzę i zastanawiam się czy któraś z poniższych sukienek nadaje się na małe wesele, które odbędzie się we wrześniu. Nie będzie to wystawna impreza. Jakieś 70 lub 80 osób (podobno). Ja idę jako normalny gość. Jeszcze żadnej nie kupiłam, ale bardzo mi się spodobały. I to jest chyba najgorsze bo teraz ciężko będzie mi je wybić z głowy... Pierwsza z przodu jest prosta, ma złote zdobienia na górze i na plecach. Tylko te nieszczęsne gołe plecy. Coś czuję, że nie wypada w takiej iść ![]() Druga pewnie z kolei jest zbyt prosta. Ale totalnie zauroczyła mnie ta siateczka na górze ![]() A Wy co sądzicie? Z góry dzięki za każdą opinię ![]() ps. Jeszcze jedno. Słyszałyście może coś o firmach Best Emilie i Vila?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sukienka na wesele- czy któraś pasuje?
Podobno czarnych i białych sukienek nie wypada zakładać na wesele.
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
O nieźle... Rzadko na wesela chodzę i o takiej zasadzie nie słyszałam
![]() To może chociaż któraś nadaje się na poprawiny?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mnie bardziej podoba się druga i uważam, że jeśli dobrałabyś do niej jaśniejsze/"weselsze" dodatki oraz marynarkę to jak najbardziej nadaje się na wesele
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko też nie chciałabym wyskoczyć jak jakaś niedoinformowana ignorantka. Jeśli oczywiście zasada niezakładania czarnej obcisłej sukienki obowiązuje wszędzie. A pierwszą pewnie mimo wszystko też kupię. Na randki z TŻ będą akurat. Bo powody do zakupów zawsze trzeba sobie znaleźć ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
exmod na urlopie:)
|
Ja generalnie staram sie wybierać jakieś kolorowe sukienki na wesela, ale z tego co widzę to coraz więcej kobiet zakłada czarne i mnie osobiści na moim weselu zupełnie nie przeszkadzałoby mi gdyby ktoś ten kolor założył
![]() ![]() Vila to dość znana marka, jeśli dobrze kojarzę szczególnie w północnej Europie- u nas można ją znaleźć na allegro i w lumpkach często ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Druga też bardzo mi się podoba, ale też słyszałam o niezakładaniu czerni na wesele. Dla mnie to kolejny głupi przesąd, ale na pewno nie chciałabym robić przykrości młodej parze, gdyby było to dla nich ważne. Dlatego starałabym się jakoś delikatnie i dyskretnie wybadać grunt.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
właśnie wybadaj grunt u pary młodej, mi też by to nie przeszkadzało, ale z tym jest różnie
ja też widziałam wiele młodych dziewczyn na weselach w małych czarnych bardziej podoba mi się pierwsza kreacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja byłam niedawno w czarnej sukience, pytałam wcześniej młodej czy nie ma nic przeciwko (rzadko chodzę na wesela więc nie wiedziałam czy takie przekonanie jest wciąż aktualne) - powiedziała że chyba zwariowałam firmę VILA znam, dobre ubrania tylko rozmiarówka dziwna
i'm just standing here being a horse and a wizard Edytowane przez abiblabla Czas edycji: 2013-08-07 o 19:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
![]() Naprawdę bardzo mi pomogłyście. I ostatecznie zdecyduję się na te dwie. Najwyżej znajdę jakieś uroczystości, na które będę mogła je zakładać ![]() Panna młoda ma 24 lata więc myślę, że nie podchodzi do tych wszystkich zasad jakoś poważnie. Przynajmniej tak mi się wydaje ![]() ps. A ta druga jest zrobiona chyba z czegoś na wzór koronki więc mam nadzieję, że nie będzie źle wyglądała...
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Druga jest świetna!!!
![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ha, ma się to oko
![]() Miałam wątpliwości co do niej jedynie ze względu na cenę (99 zł), ale weź sobie człowieku odmów raz na jakiś czas przyjemności ![]()
![]() |
#14 |
Moderator
|
Pierwsza pasuje tak bardziej na Sylwester
![]() Druga siateczka dodaje uroku,a myslalas jakie dobierzesz dodatki. ![]() Ja tez kupilam czarna sukienke na wesele szwagierki. Wczesniej uzgodnilysmy ze czarna moze byc.Ale jak sie dowiedziala ze kupilam i mialam dobrac zlote dodatki, do tego jak pokazalam jaka fryzura i makijaz to zrobilo sie dosc nieprzyjemnie -ze ktos moglby sie zastanawiac ,kto tu jest panna mloda i odprawiam caly program ![]() Postanowilam ze pojde w niej na poprawiny,nie chce miec nieprzyjemnosci z tego powodu,chociaz kto wie ...rodzinka ![]() Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2013-08-07 o 22:33 ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Jestes zaproszona jako gosc ,wiec mozesz ubrac czarna sukienke.
Ja jako juz bliska rodzina panny mlodej juz nie,ale czytalam w internecie i nawet watek zalozylam.Moze faktycznie za bardzo bym sie wystroila. Do czarnej zamiast zlotych dodatkow dobiore bezowe. ![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
TU i TAM
|
bylam dwa razy na weselu w czarnych sukienkach, dodam ze nie ja jedna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
To nie chodzi o to czy para młoda miałaby coś przeciwko czarnej sukience czy nie, bo zazwyczaj nie ma. Tu chodzi o to czy ktoś umie się zachować czy nie. Ja NIGDY nie założyłabym czarnej lub białej sukienki na wesele (ani na poprawiny), ponieważ uważam, że jest naprawdę dużo fajnych sukienek w innych kolorach i na taką okazję można wybrać coś innego. To tak jakby na pogrzeb iść w czerwonej sukience (można no ale nie wypada). Zresztą wole ominąć obgadywanie mnie za plecami, że nie wiedziałam jak się ubrać, nawet jeśli kogoś to nie obchodzi to chyba i tak lepiej i przyjemniej się na to nie narażać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
często widzę kobiety w czarnych sukienkach na weselach, więc nie widzę większego problemu. Nie założyłabym na pewno białej, ale mała czarna i do tego jakies kolorowe dodatki, czemu nie? Z tych przedstawionych przez Ciebie, druga mi się bardziej podoba
![]()
![]() |
#20 |
BAN stały
|
jeśli juz to sukienka numer dwa, ale i tak poszukałabym czegoś w kolorze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Mnie się żadna z tych dwóch nie podoba, ale to kwestia indywidualna co się komu podoba
![]() A odnosząc się do koloru to nawet mi nie przyszło do głowy żeby pytać, czy mogę przyjść w czarnej sukience na wesele i byłam na 3 w czarnej. I nikt mi uwagi nie zwrócił, że to niestosowne ![]() ![]() Na swoim weselu to nawet nie zwróciłam na to uwagi czy ktoś miał czarną sukienkę i musiałabym zdjęcia obejrzeć żeby sprawdzić. Z kolorami też trzeba uważać bo widać na imprezach jaki jest obecnie modny, na moim np. królował fiolet ![]() Co do białego to rzeczywiście nie patrzą na to zbyt pozytywnie bo biały jest zarezerwowany dla panny młodej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem to ta z koronką u góry
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.