|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej
![]() My dzisiaj pospaliśmy do 8.30 ale się wyspałam ![]() Cytat:
a może czerwony był dostępny od ręki i z tym dodatkowym wyposażeniem?Cytat:
za ząbulkiCytat:
Mi mała wczoraj coś pokasływała przez sen na drzemce a jeszcze była po kąpieli w baseniku więc już byłam przekonana, że znowu będzie chora ale na szczęście już nie kaszle ![]() kurcze byłam dzisiaj w miasteczku i całkiem zapomniałam o tych książkach w biedrze Otylka też tak robi jak staje na czymś nowym Lewek miałm Ci jeszcze pisać, że jak Michaś nie chce pić wody to spróbuj mu kupić arbuza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no to super, że z mamą lepiej i że Jagoda spokojniejsza
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-08-09 o 14:05 |
||||||
|
|
|
#992 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też już z 2 razy się zdarzyła sucha pielucha po nocy, ale się nie przejmowałam, bo potem już sikała normalnie i to zaraz po przebudzeniu, jak mocz taki jak zwykle (kolor, zapach), dziecko spokojne to chyba nie ma co się przejmować
Ja dzisiaj jakoś słabo się czuję, to może sobie potas z magnezem zażyję, aspargin chyba ma taki skład, zaraz zobaczę ![]() Angel- u nas też teraz względny spokój, chociaż ostatnia dwójka na wylocie, najgorzej było jak 4 górne na raz praktycznie szły, uff to Cię pocieszyłam pewnie ![]() Kinga też bardzo wodę lubi, ale jak ją się wyciąga to tylko zawiedziona i robi podkówkę, bo ona nie jest histeryczką, co dziwne bo mamusia histeryczka, a tatuś choleryk ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- W ogóle Kinga dzisiaj pierwszy raz raczyła mi zjeść chrupkę kukurydzianą, tak to nie chciała, a dzisiaj od rana byłyśmy u koleżanki na działeczce i jadłyśmy sobie ciasto i dałam jej i zjadła tak ładnie pogryzła, że byłam w szoku
|
|
|
|
#993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Zdrówka dla malutkiej Cytat:
![]() Super że mama ma inny zastrzyk i już o wiele lepiej jest !!! Oby tak dalej !! A no i na pewno Jagódce te zębiska dokuczały. U nas znowu znowu nie dość że zębyvw natarciu i marudny dzidź strasznie to teraz jak ma isc spać bo ziewa i ma oczy jak patykiem w śnieg to on wiecznie wstaje i znowu marudzi ![]() Usypiam go teraz już z godzine a ten w kółko to samo. Wstaje, marudzi - ja go klade i znowu to samo - ehhhh... Cytat:
zazdroszcze wyspania ![]() Czerwony dostepny z folią i okryciem na nogi ![]() No mam ten wóz w końcuuuuuu ![]() Nie zielony bo oczywiście tego koloru nie ma bo wczoraj sprzedali Mam ale w odcieniu siwym Z drugiej strony ten oczo.ebny kolor przyciąga muszki i zrezegnowałam z tego. No a wózek w domu i potem pierwsza próba jazdt do dziadków
|
|||
|
|
|
#994 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a tak w ogóle to jesteś jakieś 60km ode mnie
|
|||
|
|
|
#995 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki dzięki dzięki Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- dzięki
|
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas rano pielucha waży chyba z 10kg taka zasikana
![]() Cytat:
![]() ![]() a co do zębów to mnie faktycznie pocieszyłaś ![]() nie wiem teraz znów co z tym cycem czy próbować dalej odstawić teraz między ząbkami(idzie druga dolna jedynka) czy poczekać aż wyjdzie. Jestem załamana ostatnimi próbami odstawiania![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Iwoncia super,że w końcu udało się kupic wózeczek daj znac czy przypadł Alankowi do gustu
|
|
#997 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
podejrzewam, że będzie jak u ciebie, że będzie wyła aż się nie poddam a o zaśnięciu to już mowy nie będzie Dziewczyny któraś pisała osatnio, że uczy dziecko bez cycka zasypiać jak idzie? da to się zrobić w ogóle??
|
||
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Gda kochana czy Henio Ci nadal zasypia na cycu?o ile w dzień udaje mi sie uspac Jagode bez cyca to na noc nie ma szans
czasem w nocy jeszcze musi być cyc jak wodą sie nie da oszukać. Gdyby nie te zasypianie o wiele sprawniej poszlo by mi odstawienie małej. Tylko jak to zrobic![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Monarika no ja próbuje i w dzien zasypia mi we wózku lub glaskana po główce ale to sporadycznie. Na noc masakra! Wczoraj sie udało ale tylko dlatego, ze zasnela przy butli mm i sie już nie obudziła, jak dopiero dziś rano. Dziś spróbuje znów i w nocy jak sie obudzi. Jestem nastawiona bojowo!nie poddam Także może mnie jutro nie być
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-08-09 o 16:40 |
|
|
|
#999 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie, kiedyś się już tutaj ujawniałam ale wstyd przyznac od tego czasu tylko Was czytam..codziennie i regularne tylko jakoś pisanie mi nie wychodzi , mam nadzieje, ze czasem będę mogla i popisać z Wami. Dzisiaj Was znowu czytam i widzę odpowiedz na nurtujące mnie pytanie wiec poczułam się zobligowana aby coś naskrobać
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pobudka o 5 rano i pielucha sucha, aż w szoku byłam bo zawsze zasikane, a dzisiaj sucho.... zwłaszcza ze o 2 wypił z 80ml wody bo strasznie gorąco, w dzień również sporo pije bo mu co rusz podkładam kubeczek i kilka łyków weźmie. Strasznie się zaniepokoiłam ale jak go obudziłam to w ciągu kilkunastu minut zasikał pampersa na maxa no i w ciągu dnia również normalnie. Ech mam nadzieje, ze wszystko ok.
|
|||
|
|
|
#1000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
chyba są malutkie postępy. Cytat:
a ja nawet myślałam o Tobie i sprawdzałam w necie odległość, ale raz ze jesteśmy tu dosyć krótko, a dwa jesteśmy służbowym autem tz-ta a to manualna skrzynka z którą ja juz nie umiem jeździć... Cytat:
fon mój słodki fon ;-) |
|||
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Wczoraj byłyśmy cały dzień na basenie,jestem jak czekoladka ![]() Dzisiaj w końcu lunęło ale i tak duszno nie ma czym oddychać. Angel powinna dostać medal za cierpliwość Anusia witaj Czekamy na zdjęcia domku.
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek no 6h płaczu to akturalny Jagody rekord
![]() Marta a tam za cierpliwość raczej za głupotę ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- I zazdroszze opalenizny! Ja po chyba z 10wypadach na basen nadal blada
|
#1003 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
mało mnie bo prace na działce ruszyły pełną parą. za tydzień organizuję grilla i mąż wziął się za robotę. jutro panowie kończą taras ![]() muszę częściej coś organizować ![]() Lena prawie cały tydzień poza domem, wyjeżdża rano i wraca wieczorem. nie dałabym rady ogarnąć wszystkiego więc dziadkowie ruszyli z pomocą. dobrze, że są blisko ![]() Cytat:
2. tylko na śpiocha, inaczej się nie da 3. na golasa jakie tytuły wybrałaś? ja dzisiaj kupiłam tylko jedną, Cień wiatru, ale to dlatego, że byłam z małżonkiem. jutro skoczę sama ![]() Cytat:
dobrze wiem o czym mówisz, bo u Leny katar również ciągnie się ok 3 tygodni. ostatnio pediatra poleciła mi wodę morską ale roztwór hipertoniczny i 10 dniach było po katarze. może spróbuj. u nas działa rewelacyjnie gratuluję nowych ząbków, u Leny nadal tylko dolne jedynki. a jak zawzięcie je sama szczotkuje, pokażę Wam
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-08-15 o 00:20 |
||
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Aga_ton no pięknie Lenka szczotkuje te ząbki
Dawno swojej slicznotki nam nie pokazywałas! super, ze dziadkowie zajęli sie małą![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- [/COLOR]Co ja tylko dziś tyle czasu mam ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Godzina zero sie zbliża
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-08-09 o 20:03 |
|
|
|
#1005 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się
wczoraj miałam się odezwać, ale mi nie pozaznaczało cytatów i się zniechęciłam ![]() brawa za zębolki o ile dobrze pamiętam to dla Jagody, Matiego, Henia i Antosia ![]() my siedzimy u mamy Tż i są postępy tym razem w ogóle praktycznie się nie wtrąca.Cytat:
w ogóle mam nadzieję, że wyjazd udany ![]() Cytat:
dużo zdrówka dla niejCytat:
no i Jagódka odetchneła z tym ząbkowaniem ![]() swoją drogą polecam dentinox zamiast calgelu, lepiej działa ![]() Cytat:
![]() a zielony przyciąga muszki strasznie, my mamy taki i wkurza mnie to strasznie Cytat:
![]() ale to ja uczę zasypiania bez cyca i nie jest źle, raz dziennie zasypia sam w łóżeczku, tylko na noc mu się coś przestawiło i kiedyś sam zasypiał, a teraz jest ryk nieziemski.Stwierdziłam, że spokojnie powoli będziemy odstawiać. A i znowu nie chce na noc mleka tylko cycCytat:
pamiętam, że się ujawniłaś i zaraz znikłaś. Szkoda , zapraszamyCytat:
![]() a powiedz mi jaki to wózek na tych zdjęciach??
Moja miłość - Antek 16.09.2012 Edytowane przez Katiaskaa Czas edycji: 2013-08-09 o 21:47 |
|||||||
|
|
|
#1006 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ś
Cytat:
Cytat:
ja dziś też nie znalazłabym czasu,padam na przysłowiowy "ryj"![]() Cytat:
Federico Moccia "Mężczyzna którego nie chciała pokochać" "Tylko Ciebie chcę" "Wybacz ale będę Ci mówiła skarbie" Kasia Bulicz-Kasprzak "Nie licząc kota" Katarzyna Zyskowska-Ignaciak "Przebudzenie" Stephen King "Cmętarz Zwieżąt" Jodi Picoult "Przemiana" |
|||
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w Biedrze, rzuciłam się na książki, ale się opamiętałam bo chyba z 10 mam nie przeczytanych.
Aga_ton dlaczego nie dajesz wit. D?????????? Kupiliśmy Matinkowi pchacz taki: https://www.google.pl/search?q=pchac...ml%3B572%3B429 można z niego zrobić stolik edukacyjny za 20zł ![]() Stan jak nowy, nawet szybka nie zarysowana
|
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia dzisiaj próbowała stanąć przy toalecie czego efektem jest siniak na pół czoła
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Zuzia, ale kochana nie oszukujmy się, jeszcze nie raz guza nabije.
Swoją drogą co jest w tych kiblach że dzieciaki tak do nich lecą? Mati pół dnia może przestać patrząc w kibel
|
|
|
|
#1010 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Melduję tylko, że żyję ![]() mam wolną chatę, bo teściowa jest na wakacjach z koleżankami, teściu w delegacji, a mąż w trasie ehh... no i wczoraj była u mnie kumpela i namówiłam ją i została u nas na noc, bo aktualnie nie pracuje także był zarąbisty babski wieczór a teraz siedzę sobie już sama i popijam mojito teściu dzisiaj będzie, ale jeszcze nie dobił do domu, mąż jutro, a teściowa w niedzielę ![]() dziewczyny są jakieś postępy - ściągnęłam sobie skalpel na kompa jeszcze nie ćwiczyłam, ale już go mam, więc jest coraz bliżej!wybaczcie mi, że nie pocytuję, ale dużo tego było, a moja pamięć krótka... ![]() zdrówka dla Isi, super, że Jagódka spokojniejsza, biedna Zuzia i jej siniak i więcej nie pamiętam, wybaczcie... ![]() myślę, że zaglądałabym częściej gdybym sobie sprawiła porządny telefon... bo tak muszę odpalać kompa, a mój komp ma tak zmarnowaną baterię, że cały czas musi być pod kablem więc trochę się zniechęcam...
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
Aga_ton - Śliczna Lenka.
Melka tez uwielbia szczoteki rossmannowskie ![]() Aaaa. Chwalimy się ![]() Melka od kilku dni zaczęła się puszczać gdy stała przy czymś. A dzisiaj postawiła swoje pierwsze samodzielne kroczki. |
|
|
|
#1012 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słodka jest A czemu wit d nie dajesz? Cytat:
ale ważne, że próbuje Cytat:
brawo!Tamlin za 20 zł? wow super zakup
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-08-09 o 21:34 |
|||
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Biedna Zuzia, miała twarde lądowanie. Mój jeszcze nie jest taki sprytny. Staje tylko w łóżeczku i na kanapie. A wiecie, że on jeszcze nie potrafi sam usiąść? Z leżąc mam na myśli.
Bagheera ale miałaś fajny wieczór, więcej Ci takich życzę. My jutro już wracamy, nawet się cieszę bo nie lubię długo mieszkać w takim barlogu, nie ma gdzie stanąć a pokój malusi, a z każdym dniem coraz większy bałagan. Poza tym muszę się dzieckiem więcej zajmować jak w domu. Tż pomaga, ale jest również z nami jego córka wiec musi też z nią czas spędzać. No ale taka odmiana jest wskazana raz na jakiś czas. fon mój słodki fon ;-) |
|
|
|
#1014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Bo jak o to, to Otylka siada już sama kilka miesięcy a z leżenia na pleckach jeszcze nigdy nie siadła ![]() Dziewczyny jakie macie nocniki interaktywne? te z fishera? Ma któraś taki? http://allegro.pl/nocnik-ze-spluczka...429598643.html Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-08-09 o 21:40 |
|
|
|
|
#1015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogóle to wiecie, że ona tu wczoraj przyjechała?? i na wstępie: "myślałam, że Cię nie ma" i "kto u Ciebie jest" bo widziała buty kumpeli... i nic nie mówiła po co przyjechała ani nic, tylko poszła do ogródka, narwała sobie ogórków (które miałam zerwać wieczorem i zakisić...), coś tam jeszcze zgarnęła i na razie!! ja rozumiem, że ona ma prawo się czuć tu bardziej u siebie niż ja, w końcu to jest jej rodzinny dom, ale po co to przyjeżdża i nawet nic nie mówi???? a ma swoje klucze, więc po prostu sobie weszła do domu...fajnie wam, że sobie wypoczywacie u nas tż zaczyna urlop od poniedziałku ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- ja na dzisiaj dobranockam do jutra!! |
|
|
|
|
#1016 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to pada jak kłoda
|
||||
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Monarika - My mamy ten z fp. Fajny jest, aczkolwiek Melka gdy była młodsza bała się go. Teraz nachętniej, by z niego nie schodziła, tylko rozkazuje. 'dej' 'dej' i 'dej', a dupska sama nie ruszy
|
|
|
|
#1018 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to już teraz całkiem jestem pewna że dobrze wybrałam ![]() Cytat:
oj biedna Zuzinka, ale tak jak Tamlin mówi, to na pewno nie ostatni raz ![]() Cytat:
mojego też do kibla ciągnie ale raczej wchodzi pod niego bo tam spryskiwacz stoi do zraszania kwiatków taki ostro pomarańczowy ![]() Cytat:
![]() Ja padłam po 15 min skalpela i w ten hic nie dam rady ![]() Może sie spręże jak przyjdzie jesień ![]() Zdaje relacje z nowego wózka ![]() A więc... nie zdam relacji bo rozpadał sie deszcz i pojechaliśmy autem ![]() No ale wlożyliśmy na próbe Alana w domu do tego wózka to był zadowolony pomimo zmęczenia ![]() Oby na spacerach też tak było
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2013-08-09 o 21:59 |
||||
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Monarika no z plecków ani z brzuszka. Chyba nie wie że tak można czy jak.
Bagheera a kiedy szwagierka się wprowadza? No Współczuję sytuacji... fon mój słodki fon ;-) |
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pier... eks Kropka znów wrzuca dziwne sentencje na fb. Najnowsza że miło zobaczyć eks z kimś brzydszym od siebie, a ona to maszkara straszna. Nie byłam dłużna jej
Z resztą możecie przeczytać na moim fb.---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- I polubcie mi to tam I jakieś ochy i achy możecie względem nas dorzucić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

ale się wyspałam 
a może czerwony był dostępny od ręki i z tym dodatkowym wyposażeniem?
za ząbulki

dobrze, że zapytalas!

czy próbować dalej odstawić teraz między ząbkami(idzie druga dolna jedynka) czy poczekać aż wyjdzie. Jestem załamana ostatnimi próbami odstawiania
jak idzie?
da to się zrobić w ogóle??