|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze kolekcje masek, odżywek, szamponów część 2
Lana Del Rey lubię ziołowe szampony i w sumie to głównie takich używam, czasem w ramach odskoczni i chęci spróbowania czegoś nowego skuszę się na szampon typowo drogeryjny. Jednak koniec końców zawsze wracam do ziołówek. Aktualnie używam Seboradinu do wypadających i pokrzywowego z Farmony. Obie firmy bardzo lubię i w sumie od lat regularnie używam ich produktów. Chociaż nie podoba mi się, że jakiś czas temu Farmona zmieniła składy szamponów i to na gorsze. Nie wiem po co wpakowali tam pochodne formaldehydu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
Witam ![]() Na dobry początek przedstawiam moje zbiory: Szampony:
Maski:
Odżywki: Do spłukiwania:
Bez spłukiwania:
Oleje:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1773 |
Raczkowanie
|
EdizA dużo tego masz, ale widzę, że same fajne rzeczy. Zadowolona jesteś z maski Farcomu? Pytam z ciekawości, bo też ją mam, ale użyłam dopiero raz i póki co efekt mi się podobał. Mam jeszcze z tej serii tą z miodem, ale czeka na wypróbowanie (zapach ma świetny), bratowa dostała ode mnie odlewkę jednej i drugiej i mówi, że ta z miodem super i daje lepszy efekt niż ta zieloną herbatą. I napisz też proszę jak Ci się sprawuje Kallos, bo się na niego czaję od dłuższego czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz wiem już trochę więcej i ciągle mi się podobają ![]() Maskę Farcomu uwielbiam w mixie z proteinami, inaczej efekt jest taki, że są lekko nawilżone, ujarzmione i to wszystko. Natomiast gdy dodam czegoś z proteinami, wygładza, nabłyszcza i ogólnie sprawuje się dużo lepiej. Co do Kallosa natomiast- maska, cudo. Zostawiona na dłużej, na krócej, jako pierwsze, lub drugie O w OMO, jako baza pod mikstury- za każdym razem jestem zadowolona. Pięknie pachnie, zmiękcza włosy, świetnie się układają, nie obciąża- kocham ją ![]() Na razie ciężko mi się wypowiadać, ponieważ samą użyłam ją tylko raz, a do tego raz w mixie. Pierwsze wrażenia są takie, że bardzo ładnie wygładza, niezależnie od tego, czy jest sama, czy z czymś jeszcze. ![]() No i bardzo podoba mi się jej leciutki, słodki zapach. ![]() Edytowane przez EdizA Czas edycji: 2013-07-13 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1776 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
Ten z papryką daję tylko i wyłącznie na skalp w połączeniu z o. cedrowym, a ten drugi dodaję do mixów z masek i tu sprawdza się najlepiej.
Ogólnie,ten z papryką fajnie pobudza krążenie, przynajmniej w moim odczuciu. Czuć delikatne mrowienie, mam wrażenie, że mniej po nim włosy wypadają (jeśli użyję kilka razy pod rząd, nie trzymając dłużej niż 2-3 godziny. Spektakularnych efektów typu większy przyrost nie zaobserwowałam, a nawet jeśli, to "obwiniam" za to inne czynniki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1780 |
Raczkowanie
|
zuzolek00900 jesteś zadowolona z szamponu Jantar? Jakie są po nim włosy? Nie przetłuszczają się szybciej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1781 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj nareszcie kupilam od dawna wyczekiwaną Garnier awokado+maslo karite! Po mega pozytywnych komentarzach modle sie od swietne dzialanie na moich wlosach
![]()
![]() |
#1782 |
Raczkowanie
|
Po roku włosomaniactwa postanowiłam zrobić "rachunek sumienia" i uświadomić sobie ile tych różnych włosowych cudów zebrałam
![]() Przepraszam za jakość zdjęć, ale mój aparat nie chciał dziś współpracować... 1. Szampony - wiem, że ich ilość może przerażać, ale nadal szukam swojego ideału ![]() ![]() 2. Odżywki d/s i b/s 3. Maski 4. Oleje 5. Inne : a)wcierki: Joanna Rzepa i woda pokrzywowa b)preparaty zabezpieczające: Biovax silk, serum termoochronne Marion c) półprodukty: gliceryna, kwas hialuronowy, pantenol, keratyna hydrolizowana, zatężony roztwór aloesu Edytowane przez Lorelai88 Czas edycji: 2013-08-06 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie interesuję szampon Planeta Organica. Jak się sprawuje? ![]() Sama miałam ten na objętość i był super dla włosów i skóry, ale trochę obciążał. Edit: i jeszcze jakbyś mogła powiedzieć jakie efekty daje szampon z efektem laminowania? czaję się na niego od dłuższego czasu :P Edytowane przez girl_anachronism Czas edycji: 2013-08-06 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1784 |
Raczkowanie
|
Z szamponu Planeta Organica jestem bardzo zadowolona
![]() ![]() ![]() Co do szamponu Love 2 Mix to nie mam jeszcze wyrobionego zdania - użyłam go dopiero 2 razy, ale jak dla mnie jakichś spektakularnych efektów nie daje. Co nie zmienia faktu, że także jest bardzo przyjemnym delikatnym myjadłem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Możliwe, że skuszę się na szampon prowansalski, ale wyżej na liście są wzmacniający i właśnie fiński : D. Z Love 2 mix mam szampon z jagodami acai i średnio mnie zadowala (przyspiesza przetłuszczanie). Chyba sobie odpuszczę próbowanie innych wersji, choć ten na przyspieszenie porostu kusi (jak wszystkie rosyjskie odżywki/szampony/maski/lotiony itd. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do rosyjskich produktów to mam tak samo - też się strasznie na nie nakręcam. "Dobrze", że nie są dostępne stacjonarnie, bo bym pewnie zniosła do domu parę nowych cudów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1787 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do szamponu na objętość... tak jak pisałam: troszkę obciążał przy dłuższym stosowaniu i musiałam częściej oczyszcząć włosy czymś z sles, ale efekty... jeju... włosy były mięciutkie, gładkie, sypkie i wcale nie przylizane jak np. po tym z jagodami acai (choć jak w szampony na objętość nie wierzę :P), a i jeszcze...moje fale były idealnie dociążone. Nie ciężkie, ale takie... "syte". I był taki okres (przed i podczas sesji na studiach), że nie miałam czasu na żadne nakładanie olejów, maski i inne tego typu i używałam tylko tego szamponu, a włosy pozostały w dobrej kondycji. Zapach to kwestia gustu, ale ja lubię oryginalne nuty zapachowe i po wypróbowaniu reszty możliwe, że do niego wrócę. Z tym nakręcaniem... niby niefajnie, ale z drugiej strony super, że wreszcie u nas są takie produkty i to nie za ceny z kosmosu (jak w niektórych internetowych sklepach naturalne szampony i odżywki, itd.). W gruncie rzeczy nie jest źle ![]() A co do tego "nie są dostępne stacjonarnie"... podobno w Krakowie można je dostać w drogerii Jaśmin... założę się, że niebawem "przypadkiem" nadrobię masę kilometrów i tam wpadnę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1788 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
![]() ![]() Eh nie mów o tym Krakowie, bo w sumie nie mam tak daleko i jeszcze gotowa jestem tam jechać;P W sumie w moim mieście też jest ta sieć drogerii, więc kto wie, może niedługo też je u nas wprowadzą... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1790 |
Raczkowanie
|
Vatikę bardzo lubię i darzę dużym sentymentem, gdyż był to mój pierwszy "włosomaniacki" zakup. Jest bardzo wydajna - kupiłam ją rok temu, a zostało mi jej jeszcze na jakieś 2 użycia. Zapach ma bardzo oryginalny, mocno kadzidlany, można go kochać albo nienawidzić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1791 |
Zadomowienie
|
Nie porządkowałam tego wszystkiego na zdjęciach, bo jak zaczęłam opróżniać szafki, to się załamałam... Jestem studentką, więc w domu rodzinnym mam pewnie drugie tyle jeszcze innych rzeczy.
W domu mam jeszcze (piszę z pamięci ![]() mydełko SESA, olej kokosowy Vatika 150ml, olej arganowy 100ml, maskę Eveline Argan+Keratin, Isana bawełniana, Isana z Babassu, Natura Siberica odżywka Obj. i nawilżenie Babuszka Agafia maska drożdżowa Babuszka Agafia szampon (nie pamiętam, chyba brzozowy propolis? taki sam, jak na zdjęciu) Yves Rocher szampon pokrzywowy (stara wersja) Gliss Kur odżywka z 20 substancjami ... (taka biała) maska Natur Vital aloesowa (kolejny dubel) Equilibra szampon aloesowy (dubel) Equlibra szampon do farbowanych Equilibra kuracja do skóry głowy (wcierka z tej nowej serii) Jeszcze pewnie coś by się znalazło, nie pamiętam aż tak dokładnie... Ręce mi opadają i zarządzam ZAKAZ kupowania co najmniej przez 2-3 miesiące... Sporo rzeczy jest jeszcze nieużywanych, używanych kilka razy max. Ciągle znajduję coś MUST HAVE. Pocieszcie mnie proszę ![]() A może przepis na dobrą zupę z tego wszystkiego? Hahahah... ![]() Ach, na zdjęciach nie ma ponad 20 torebek przeróżnych ziół na płukanki itp. oraz profesjonalnej kuracji Joico K-Pak (4 butle po 1000ml z Allegro). Czy to już choroba? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1792 |
Rozeznanie
|
Szampon:
-Joanna Z Apteczki Babuni Mleko i Miód (cały czas szukam jakiegoś dobrego) Odżywki: -Joanna Miód i Cytryna b/s -Timotei "Moc i Blask d/s Maski: -Stapiz Sleek Line -Kallos Latte Oleje: -rycynowy -Amla -olej kokosowy Inne: -wcierka Jantar -nafta kosmetyczna -CHI na końcówki Jak widać-skromnie ![]()
![]() |
#1793 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
-odżywce Natural Vital (tej niebieskiej) - odżywce Farmony lnianej? I ewentualnie gdzie ją można dostać? - masce equilibra? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1794 |
Rozeznanie
|
malyszkicownik jak się sprawuje odżywka aloesowa Jason?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natur Vital na wypadanie (niebieska) - bardzo fajna, ale nie mam problemu z wypadaniem, więc w tej kwestii się nie wypowiem. Działa szybko, używam jej pod prysznicem jako drugie O i nie robi u mnie puchu, włosy są miękkie i "zadowolone" ![]() Farmona lniana - jeszcze nie używałam, czeka w kolejce. Ale jestem sama jej ciekawa. Ze względu na skład raczej powędruje jako pierwsze O, chociaż jeszcze nie wiem. Maska Equilibra - świetna! Jestem bardzo z niej zadowolona. Wydajna i nawilża włosy, nie robi u mnie nic złego (aloes na 2 miejscu w składzie). Używam jej też na parę minut pod prysznicem jako drugie O, tyle moim włosom wystarczy. Ogólnie moje włosy lubią się z aloesem, więc Equilibra to aktualnie moja ulubiona firma (obok Natur Vital). Cena wydaje się dość wysoka, jak za taką pojemność (200ml chyba?), ale nie nakładam jej dużo i robi swoje mimo to. Warto spróbować, jeśli kogoś kusi, ja na pewno kupię ponownie, jak będzie dostępna znowu na dozie... ![]() Używałam jej chyba tylko raz czy dwa, więc nie mam wyrobionego zdania. Ale chyba mi się na początku nie spodobała, skoro ją odstawiłam na bok (84% aloesu!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1796 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
![]() Na wstępie powiem, że ciągle poszukuję swoich włosowych ideałów ![]() Wiele produktów udało mi się niedawno zdenkowac i nie mogę się pochwalic pokaźną kolekcją ![]() * szampon kokosowy, Oriflame * szampon borówkowy, Oriflame * szampon Familijny * szampon brzozowy, Pati * odżywka borówkowa, Oriflame * odżywka do włosów zniszczonych, Ziaja * odżywka Syoss Color * maska z glinką ghassoul, BingoSpa * odżywka w sprayu Schauma Creme&Oil * odżywka Timotei Moc i blask * wcierka Jantar * olej kokosowy, Vatika * olej rycynowy * jedwab Biosilk Prawdopodobnie jutro w moich zapasach znajdą się maski Kallos - Color i Latte, idzie do mnie paczuszka ![]() Muszę także dokupic jakiś porządny szampon, kuszą mnie te z Joanny, Barwy i Green Pharmacy.
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog ![]() Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-08-11 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wywal tego Biosilka w cholerę, jak najdalej.. alkoholowy brzydak. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1799 |
Raczkowanie
|
Niestety tylko po nim kręcą mi się włoski, więc jestem skazana na tego syfa ;( używam go od wielkiego dzwonu, więc nie jest źle
![]()
![]() |
#1800 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.