Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-13, 19:18   #4441
Eleo765
Zadomowienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

ag9, boże, tak mi przykro! co się stało??? zabrakło mi słów, zatkało mnie...
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 19:56   #4442
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
ag9, boże, tak mi przykro! co się stało??? zabrakło mi słów, zatkało mnie...
Mama przegrała długą walkę z rakiem ...
Stary 2013-08-13, 20:04   #4443
Eleo765
Zadomowienie

strasznie mi przykro... czy zdążyliście jej powiedzieć o ciąży?
Stary 2013-08-13, 21:07   #4444
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
strasznie mi przykro... czy zdążyliście jej powiedzieć o ciąży?
zdążyliśmy... widziała pierwsze zdjecie usg z fasolką 2mm, płakała ze wzruszenia i radości. Niestety drugiego zdjecia juz nie widziała, nie była świadoma Staraliśmy się o te ciąże od grudnia żeby Mama doczekała wnuka. Nie udało się
To tak strasznie boli, że chce się krzyczeć z rozpaczy...
Stary 2013-08-13, 21:11   #4445
wpaula
Wtajemniczenie

leduje sie ja i moja @ ;/ prosze zmiane na lsicie 3 cykl i om 13.08 ale faktycznie mniej boli nic za 1 razem , powoli oswajam sie z mysla ze moze nie ejst mi dane bycie mama
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 21:18   #4446
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Zmarła wczoraj moja Mama, świat mi się rozsypał...
Nie mogę się pogodzić z tym że nigdy nie pozna swojego wnuka...
Bardzo, bardzo mi przykro.
Wielką niesprawiedliwością jest to, że tak się dzieje, ale niestety nie mamy na to wpływu.
Popatrz z innej strony - Twój maluszek bedzie mial prawdziwego anioła stróża.
Stary 2013-08-13, 21:49   #4447
Eleo765
Zadomowienie

Cytat:
zdążyliśmy... widziała pierwsze zdjecie usg z fasolką 2mm, płakała ze wzruszenia i radości. Niestety drugiego zdjecia juz nie widziała, nie była świadoma Staraliśmy się o te ciąże od grudnia żeby Mama doczekała wnuka. Nie udało się

ag9, zdążyliście, powiedzieliście mamie o fasolce, to bardzo dużo!!!
bardzo wam, tobie, współczuję i łączę się z tobą w bólu i płaczę razem z tobą nie mamy na to wpływu, choć wszyscy bardzo byśmy chcieli.
teraz jest czas smutku i żałoby, jeśli potrzebujesz, po prostu rycz. za niedługo będziesz bowiem potrzebowała dużo siły i sama będziesz mamą. A kiedyś opowiesz dzidziusiowi o babci...
Stary 2013-08-13, 23:14   #4448
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
O kurcze... to ceny za wózki niezłe... Nawet się nie zastanawiaj tylko bierz z Pl... nawet za nówkę dasz mniej niż u siebie

My tez mamy jedną sypialnię, ale na razie to sobie myślę, że powinniśmy jak najszybciej przenieść się do salonu a pokój oddać dzidziusiowi. Może nie od razu, ale tak po pół roku. Chociaż oczywiście w praniu się okaże
A co do tej 20stki właśnie ostatnio nawet mówiłam mężowi, że te dzieci takie fajne, ale tak szybko rosną i sobie odchodzą potem więc my nie pozwolimy i normalnie do 30stki będą z nami mieszkać A o jakiś dziewczynach / chłopakach mogą zapomnieć

Jeszcze co do kwasu foliowego - ja znowuż czytałam, że kwasu nie można przedawkować. Jak dostarczy się go za dużo, to jest nieprzyswajany i oddawany z organizmu. Więc aż takiego ryzyka chyba nie ma Poza tym bardzo trudno jest dostarczyć kwas z diety. Jest bardzo wrażliwy na ciepło i światło, więc wszelka obróbka termiczna powoduję, że go w żywności już nie ma. W każdym razie, mój tż zażywa już od roku (zaczął brać jak ja, gdy zaczęliśmy myśleć o staraniach) i żadnych niepokojących objawów nie ma.... Przynajmniej póki co

Dziewczyny, muszę się pochwalić - podpisaliśmy umowę z wykonawcą i juz pod koniec sierpnia zacznie się budowa
nasz salon jest połączony z kuchnią, więc opcja przeprowadzki absolutnie odpada w naszym przypadku, zresztą nie byłoby gdzie łóżka włożyć, bo mamy sofy...

sprawę wózka przemyślimy i zdecydujemy, chciałabym sprawdzić jak się prowadzi, jak wygląda w rzeczywistości, ale cóż... w razie czego poszukamy używanego - czasami są fajne oferty

co do kwasu ogólnie też słyszałam, że nie można przedawkować, ale jak wgłębiłam się w temat to okazało się, że można mieć jego nadmiar - być może zdarza się rzadko... albo jest to np podwyższony stan, ale nie przedawkowanie... jeśli wiecie o co mi chodzi (ja czasami mam problem z wysławianiem swoich myśli - zwłaszcza teraz

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
ale kręci ten Twój mężczyzna ja to właściwie nie rozumiem czemu oni się tak przed tym bronią? Mówi się ze "duma faceta" no ale kobieta tez ma swoja dumę a jakoś tak nie panikuje jak jej lekarz gmera w najintymniejszych miejscach przy badaniu czy usg ach Ci mężczyźni

a jakie są objawy przedawkowania kwasu?
Mi jeden lekarz powiedział ze przedawkować się nie da a inny ze można i któremu wierzyć?
jak nam jakiś czas się nie udawało to tż sam zaproponował, że pójdzie oddać plemniczki do badania... i nawet rozmawialiśmy na ten temat czemu niektórzy faceci tak się bronią, mój tż stwierdził, że "duma" to tylko przykrywka, że to raczej jakieś kompleksy albo po prostu strach, trema ... w końcu idzie się do lekarza i dokładnie tż zastosował to porównanie, że to tak jak kobiety mają czasem stracha przed ginekologiem... - to przemyślenia mojego tż-ta

tutaj jedno z zagadnień dot skutków nadmiaru kwasu foliowego, choć myślę, że u nas te dawki w tabletkach nie są aż takie duże bo kiedyś czytałam, że np w USA dawki są 2x większe (być może przez ich "dietę")... poza tym można zakłócić wchłanianie kwasu np przez piecie dużej ilości zielonej herbaty - kurczę, robię się coraz mądrzejsza hahaha
Zwiększone dawki kwasu foliowego mogą powodować: bezsenność, rozdrażnienie, depresję, zaburzenia żołądkowo-jelitowe, skórne reakcje alergiczne (wysypka, zaczerwienienie, swędzenie), w rzadkich przypadkach skurcz oskrzeli. Ponadto nadmiar kwasu foliowego w czasie ciąży zwiększa ryzyko zachorowania przez dziecko na astmę

Cytat:
jeśli potrzebujesz to krzycz, nie duś tego w sobie... płacz ile chcesz... masz do tego pełne prawo

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
leduje sie ja i moja @ ;/ prosze zmiane na lsicie 3 cykl i om 13.08 ale faktycznie mniej boli nic za 1 razem , powoli oswajam sie z mysla ze moze nie ejst mi dane bycie mama
co ty tutaj z takimi smutami?? z czym się oswajasz?? i na jakiej podstawie - 2 nieudanych cykli?? oj będzie lanie na kolanie za takie myślenie! a co mają powiedzieć dziewczyny, które starają się 8-9 cykli? tu nic nie jest przesądzone... uszy do góry, pierś do przodu i uśmiech proszę!

Zrobiłam zupę - krem z brokułów - pychota!!!!
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 08:12   #4449
malinka1984
Zakorzenienie

ag9 tak bardz mi przykro, nie wiem co mam napisać.
Gege gratuluję podpisania umowy, budowa własnego M to super sprawa.
koziemleko z tym toxo to kiepsko ale liczę na to że leki pomogą i wszysko będzie ok.
Magdus_2 usłyszeć bicie serca dziecka- bezcenne - potroszku zazdroszczę.
U Nas na tapecie temat inseminacji, jako że ja niecierpliwa jestem a to już 10cs zaczynamy tematy wspomagania medycyną i to już bardziej inwazyjną,.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 09:05   #4450
kOmorowska
Rozeznanie

Witam serdecznie
i z miejsca przepraszam za moją nieobecność. Wczoraj byłam u gin, dostałam zwolnienie, ale ogólnie wszystko jest ok. Dziecię się rozwija prawidłowo i rośnie ma już 9 cm (15 t 0d) , powoli zaczynam odstawiać duphaston i luteinę.

Ag9 bardzo mi przykro wiem jak się czujesz, mimo tego że mam 25 lat to we wrześniu będzie 18 lat jak moi rodzice odeszli.

A to moje dziecię-zdjęcie trochę niewyraźne bo robiłam telefonem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0097.jpg (110,9 KB, 17 załadowań)

24.12.2013 - Natalia

kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 09:22   #4451
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość

ale cudowne dziecie
przykro mi z powodu rodziców...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 09:40   #4452
kOmorowska
Rozeznanie

magduś widocznie tak musiało być (tato zmarł 10.09.1995 a mama 28.09.1995) wychowywała mnie babcia za co jestem jej bardzo wdzięczna.

Wczoraj po raz pierwszy mój TŻ powiedział "kocham Cię" dał buziaka i dokończył "brzuszek też kocham" i pogłaskał - o jak mi się miło zrobiło

24.12.2013 - Natalia

Stary 2013-08-14, 09:53   #4453
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
magduś widocznie tak musiało być (tato zmarł 10.09.1995 a mama 28.09.1995) wychowywała mnie babcia za co jestem jej bardzo wdzięczna.

Wczoraj po raz pierwszy mój TŻ powiedział "kocham Cię" dał buziaka i dokończył "brzuszek też kocham" i pogłaskał - o jak mi się miło zrobiło

a brzusio już pokaźny?

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-08-14, 09:56   #4454
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Mama przegrała długą walkę z rakiem ...
Ale odeszła wiedząc że kochana istotka będzie już niedługo z Wami. Trochę rozumiem Twój ból choć każdy przeżywa go inaczej. Ja po nastu latach nie potrafię pogodzić się że kiedyś najbliższa mi osoba nie poprowadziła mnie do ołtarza i nie przytuliła wnuka ehh rak jest straszna chorobą... przytulam Cie bardzo bardzo mocno...
Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
Sorry że tak prosto z mostu ale przestań gadać takie bzdury. Szkoda ze @ ale głowa do góry i zaczynajcie nowe starania z WIARĄ że się uda. Nie chcesz czekać bezczynnie? Rozumiem bo też nie chciałąm. Idz zrób hormony, przebadajcie Tza będziecie wiedzieć na czym stoicie. No już bez takich głupich myśli
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
co do kwasu ogólnie też słyszałam, że nie można przedawkować, ale jak wgłębiłam się w temat to okazało się, że można mieć jego nadmiar - być może zdarza się rzadko... albo jest to np podwyższony stan, ale nie przedawkowanie... jeśli wiecie o co mi chodzi (ja czasami mam problem z wysławianiem swoich myśli - zwłaszcza teraz

jak nam jakiś czas się nie udawało to tż sam zaproponował, że pójdzie oddać plemniczki do badania... i nawet rozmawialiśmy na ten temat czemu niektórzy faceci tak się bronią, mój tż stwierdził, że "duma" to tylko przykrywka, że to raczej jakieś kompleksy albo po prostu strach, trema ... w końcu idzie się do lekarza i dokładnie tż zastosował to porównanie, że to tak jak kobiety mają czasem stracha przed ginekologiem... - to przemyślenia mojego tż-ta

tutaj jedno z zagadnień dot skutków nadmiaru kwasu foliowego, choć myślę, że u nas te dawki w tabletkach nie są aż takie duże bo kiedyś czytałam, że np w USA dawki są 2x większe (być może przez ich "dietę")... poza tym można zakłócić wchłanianie kwasu np przez piecie dużej ilości zielonej herbaty - kurczę, robię się coraz mądrzejsza hahaha
Zwiększone dawki kwasu foliowego mogą powodować: bezsenność, rozdrażnienie, depresję, zaburzenia żołądkowo-jelitowe, skórne reakcje alergiczne (wysypka, zaczerwienienie, swędzenie), w rzadkich przypadkach skurcz oskrzeli. Ponadto nadmiar kwasu foliowego w czasie ciąży zwiększa ryzyko zachorowania przez dziecko na astmę

Zrobiłam zupę - krem z brokułów - pychota!!!!
Myśle że prawda jak zwykle lezy po srodku. Uważam ze łykanie witamin na potege jest głupie w końcu wcale nie rzadko słyszy sie o hiperwitaminozie ale na każdym leku też skutki uboczne są często przerysowane dla bezpieczeństwa producentów.
Mój mąż tak samo podszedł do badania jak Twój. Nie rozumiem też czemu dziewczyny wstydzą się mieć usg przy Tż ja tam bym bardzo chciała
Myślałam że zrobiłaś krem z borowików to już bym byłą u Ciebie ale jak z brokułów to może tylko spróbuje łyżeczkę
Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
U Nas na tapecie temat inseminacji, jako że ja niecierpliwa jestem a to już 10cs zaczynamy tematy wspomagania medycyną i to już bardziej inwazyjną,.
czyli podęliście juz decyzje?
Cytat:
Witam serdecznie
i z miejsca przepraszam za moją nieobecność. Wczoraj byłam u gin, dostałam zwolnienie, ale ogólnie wszystko jest ok. Dziecię się rozwija prawidłowo i rośnie ma już 9 cm (15 t 0d) , powoli zaczynam odstawiać duphaston i luteinę.
dla malucha
Jak się czujesz? od kiedy bierzesz luteinę?

Wiecie może jak powinno się dawkować doustna luteinę?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 09:59   #4455
kOmorowska
Rozeznanie

No co do brzuszka to wieczorem całkiem spory jest a teraz rano też już widoczny.
A Ty magduś jak się czujesz?

24.12.2013 - Natalia

Stary 2013-08-14, 10:03   #4456
malinka1984
Zakorzenienie

Pradip decyzja podjęta jeśli nam się uda już w grudniu podejdziemy do IUI a jeśli akurat owu wypadnie na święta to podchodzimy w styczniu 2014
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:05   #4457
kOmorowska
Rozeznanie

Pradip luteinę biorę prawie że od momentu kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży 2x2 dopochwowo. 31 maja robiłam test a 4 czerwca byłam u gin było widać już pęcherzyk i dostałam wtedy luteinę i duphaston a to ze względu na to kwietniowe poronienie (ponieważ po poronieniu nie dostałam @ tylko od razu ciąża).

24.12.2013 - Natalia

Stary 2013-08-14, 10:05   #4458
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
No co do brzuszka to wieczorem całkiem spory jest a teraz rano też już widoczny.

miałam tragiczne ostatnie 2 tygodnie ale już jest lepiej, czasem zapominam, że jestem w ciąży
właściwie poczułam się lepiej jak zobaczyłam i usłyszałam serduszko

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-08-14, 10:10   #4459
kOmorowska
Rozeznanie

Ogólnie czuję się dobrze może 4 razy wymiotowałam przez ten czas, na L4 jestem dlatego że odstawiamy leki i mam się oszczędzać i ze względu na pracę ponieważ jedną z dziewczyn z którymi pracuę chcieli zwolnić.

Wczoraj o 21 wysłałam TŻ do sklepu po czekoladę-napisałam mu "nasze dziecię chce czekolady-kup nam"

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

No ja powiem szczerze, że też mam takie momenty, że zapominam że w ciąży jestem

24.12.2013 - Natalia

Stary 2013-08-14, 10:20   #4460
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Pradip decyzja podjęta jeśli nam się uda już w grudniu podejdziemy do IUI a jeśli akurat owu wypadnie na święta to podchodzimy w styczniu 2014
widzę że się cieszysz więc to jak na razie to dobra decyzja
Cytat:
Pradip luteinę biorę prawie że od momentu kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży 2x2 dopochwowo. 31 maja robiłam test a 4 czerwca byłam u gin było widać już pęcherzyk i dostałam wtedy luteinę i duphaston a to ze względu na to kwietniowe poronienie (ponieważ po poronieniu nie dostałam @ tylko od razu ciąża).
pytam bo mi endo przepisała luteinę z tekstem "dawkowanie to sobie pani sama ustali, zacząć kilka dni po owulacji i brać 10 może 12 dni"
Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
miałam tragiczne ostatnie 2 tygodnie ale już jest lepiej, czasem zapominam, że jestem w ciąży
właściwie poczułam się lepiej jak zobaczyłam i usłyszałam serduszko
super że samopoczucie już dobre
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:25   #4461
kOmorowska
Rozeznanie

Pradip a czemu Ci przepisała luteinę? z tego co wiem to luteinę podjęzykową lekarze najczęściej dawkują 2x1 tabl. ale mogę się mylić. Dziwię się, że powiedziała Ci ze sama masz sobie ustalić dawkowanie.

24.12.2013 - Natalia

Stary 2013-08-14, 10:58   #4462
Gegee
Rozeznanie

Witam się i ja
Jaki ruch tu od rana Ja musiałam kilka rzeczy pozałatwiać i dopiero teraz mam chwilkę

Cytat:
Czaruj nam od już swoimi przeczuciami
Ale fajna perspektywa na środę gdzie idziecie? Mój jutro idzie na kawalerski więc mój wieczór do udanych nie będzie należał
Eeee to rzeczywiście szkoda... A w piątek idzie do pracy? Bo jutro to pewnie też średni pożytek będzie z męża

My idziemy na drinka i do kina na babski film - miłość po francusku właśnie rezerwowałam bilety Ciekawe co to, ale recenzje ma nie najgorsze... Grunt to, że się rozerwiemy, bo ostatnio bardzo rzadko do kina chodzimy

Pradip, a Ty kochana mierzysz temp czy sobie odpuściłaś na razie? i po co Ci ta luteina? Stwierdzono niedomogę progesteronu?

Cytat:
Świetna wiadomość z budową wiem jaka to ulga i radosć i też czekam na tą chwile
Cytat:
Gratulacje Gegee! świetna wiadomość
Dzięki Ja sama jestem mega podekscytowana tym wszystkim. Wprawdzie dużo czasu jeszcze minie zanim zaczniemy tam mieszkać, ale coś się ruszy i takie bardziej namacalne się stanie

Pradip - dziękuję tak w ogóle za namiar na wykonawcę wprawdzie wybraliśmy innego, bo był dużo tańszy, ale mieliśmy jakieś porównanie i opcję na lepsze zbadanie tematu.

Cytat:
Kochana... brakuje słów w takich sytuacjach... pamiętaj jednak, że mimo wszystko zdążyła się dowiedzieć... i nie mów, że nie udało się... bo właśnie się udało.... Dasz radę z tym wszystkim, zobaczysz....

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
nasz salon jest połączony z kuchnią, więc opcja przeprowadzki absolutnie odpada w naszym przypadku, zresztą nie byłoby gdzie łóżka włożyć, bo mamy sofy...

sprawę wózka przemyślimy i zdecydujemy, chciałabym sprawdzić jak się prowadzi, jak wygląda w rzeczywistości, ale cóż... w razie czego poszukamy używanego - czasami są fajne oferty

My też niby mamy połączoną z kuchnią, ale nam to nie przeszkadza. Jak mieliśmy wstawiane w sypialni półki i śmierdziało strasznie lakierem, przenieśliśmy się do salonu i było nam wygodnie... Nawet zostaliśmy tam dłużej niż było to konieczne

A wózki w IE są zupełnie inne niż u nas? Bo tak to byś mogła sobie wszystko sprawdzić na żywo u siebie, a w PL tylko kupić.. ale pewnie już to wszystko dokładnie sobie przemyślałaś... Chociaż czasami wybranie to kwestia jednej wizyty w sklepie - byle tylko sklep był dobrze zaopatrzony

A krem z brokuł - uwielbiam muszę zrobić, bo dawno nie robiłam...

Cytat:
ag9 tak bardz mi przykro, nie wiem co mam napisać.
Gege gratuluję podpisania umowy, budowa własnego M to super sprawa.
koziemleko z tym toxo to kiepsko ale liczę na to że leki pomogą i wszysko będzie ok.
Magdus_2 usłyszeć bicie serca dziecka- bezcenne - potroszku zazdroszczę.
Mam nadzieję, że mimo wszystko do tej IUI nie dojdzie Do grudnia jeszcze trochę czasu jest, więc macie duże szanse A może jak już zaplanujecie inseminację to wyluzujecie i się uda

Cytat:
Witam serdecznie

Ag9 bardzo mi przykro wiem jak się czujesz, mimo tego że mam 25 lat to we wrześniu będzie 18 lat jak moi rodzice odeszli.

Cudeńko

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Wpaula - jeszcze Tobie miałam nagadać W 100% zgadzam się z tym co napisała Malgos i Pradip . Przestań się nakręcać i uprawiać jakieś czarnowidztwo... To dopiero 2 cykle. kobieto, jeszcze wszystko przed Wami. Nie ma co się dołować, trzeba iść do przodu i działać Co mamy powiedzieć my - starające się już ponad pół roku, część prawie rok.... A też nie tracimy nadziei tylko pełne wiary działamy, bo wiemy, że się uda Głowa do góry, pierś do przodu i zero dołów i głupich tekstów

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Pochwal się brzuszkiem

p.s. czy Ty może pochodzisz z mieściny, na którą ma sugerować Twój nick? Bo jeżeli tak, to ja z tych samych prawie okolic
Stary 2013-08-14, 11:06   #4463
kOmorowska
Rozeznanie

Później wstawię zdjęcie
Nie nie ja obecnie się tak zwę
A jestem z Mazowieckiego.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Dokładniej Wysoczyzna Płońska

24.12.2013 - Natalia

Stary 2013-08-14, 11:08   #4464
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Później wstawię zdjęcie
Nie nie ja obecnie się tak zwę
A jestem z Mazowieckiego.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Dokładniej Wysoczyzna Płońska
A już myślałam, że może z Komorowa

Na zdjęcie w takim razie czekamy
Stary 2013-08-14, 11:13   #4465
kOmorowska
Rozeznanie

No nie tak się tylko nazywam juz prawie od roku
Jestem dwa dni na L4 i już nie wiem co mam ze sobą zrobić.
W przyszłym tygodniu wybieram się do W-wy, zrobię sobie wycieczkę żeby odebrać dyplom mgr.

24.12.2013 - Natalia

Stary 2013-08-14, 11:25   #4466
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

Wpaula - jeszcze Tobie miałam nagadać W 100% zgadzam się z tym co napisała Malgos i Pradip . Przestań się nakręcać i uprawiać jakieś czarnowidztwo... To dopiero 2 cykle. kobieto, jeszcze wszystko przed Wami. Nie ma co się dołować, trzeba iść do przodu i działać Co mamy powiedzieć my - starające się już ponad pół roku, część prawie rok.... A też nie tracimy nadziei tylko pełne wiary działamy, bo wiemy, że się uda Głowa do góry, pierś do przodu i zero dołów i głupich tekstów

Dołączam do wspólnego opieprzu!:pal a:
Wpaula wyluzuj bo takich głupot dawno nie czytałam! Z takim nastawieniem to zanim zajdziesz w ciążę to dopadnie Cię jakieś załamanie nerwowe. Rozumiem, że się martwisz ale tak jak dziewczyny piszą- po dwóch cyklach nie ma co przestawać mieć nadzieję a co więcej wypisywać, że się na pewno nie uda
Możesz pisać, że nam łatwiej bo nam się udało ale jak przejrzysz historię forum zobaczysz, że nam też nie było łatwo.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-08-14, 11:35   #4467
kOmorowska
Rozeznanie

Wpaula to, że tak się nakręcasz nie jest dobre. Wyluzuj i nie dręcz się tak, masz ciśnienie na dziecko doskonale to rozumiem ale to też może być swego rodzaju blokada psychiczna. Im bardziej chcesz tym ciężej jest gdy @ jednak przychodzi.

Przed ciążą miałam ładną cerę a teraz... masakra... W sumie przed @ zawsze coś mi tam wyskoczyło na twarzy a teraz cały czas, jedno zniknie drugie się pojawia, Wy też tak macie?

24.12.2013 - Natalia

Stary 2013-08-14, 11:37   #4468
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Dołączam do wspólnego opieprzu!:pal a:
Wpaula wyluzuj bo takich głupot dawno nie czytałam! Z takim nastawieniem to zanim zajdziesz w ciążę to dopadnie Cię jakieś załamanie nerwowe. Rozumiem, że się martwisz ale tak jak dziewczyny piszą- po dwóch cyklach nie ma co przestawać mieć nadzieję a co więcej wypisywać, że się na pewno nie uda
Możesz pisać, że nam łatwiej bo nam się udało ale jak przejrzysz historię forum zobaczysz, że nam też nie było łatwo.
Mi się nawet jeszcze nie udało A 8cs leci... Ale tak jak pisałam, ja już wyluzowałam. Wiadomo, przykro mi strasznie jak przyłazi @, drugą fazę cyklu jak by nie patrzeć przeżywam i też liczę po cichu, że wyszło, więc potem jest rozczarowanie. Ale przecież siłą tego nie zmienię i za pstryknięciem palca się nie zrobi Wierzę, że wyjdzie i dlatego się nie załamuję
Stary 2013-08-14, 11:39   #4469
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Mi się nawet jeszcze nie udało A 8cs leci... Ale tak jak pisałam, ja już wyluzowałam. Wiadomo, przykro mi strasznie jak przyłazi @, drugą fazę cyklu jak by nie patrzeć przeżywam i też liczę po cichu, że wyszło, więc potem jest rozczarowanie. Ale przecież siłą tego nie zmienię i za pstryknięciem palca się nie zrobi Wierzę, że wyjdzie i dlatego się nie załamuję

gegee ja w Ciebie wierzę i tylko czekam na te Twoje II

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-08-14, 11:40   #4470
kOmorowska
Rozeznanie

Masz rację Gegee tu nie trzeba się załamywać tylko korzystać z TŻ przyjdzie czas na każdą z Was.

24.12.2013 - Natalia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości