![]() |
#3661 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy, tatusiowie - pomóżcie w wyborze wózka :)
A na mamie z klasą jest GIGANTYCZNY przyklejony wątek o wózkach...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 |
Przyczajenie
|
Witaj, ja co prawda czekam na swojego synka ( tp 25.08) ale wózek kupilismy już w maju i to trochę przez przypadek. Ja przeszukiwałam internet, czytałam opinie, analizowałam itd, a pewnego dnia weszlismy z mężem do Smyka i ...... kupiliśmy ten model http://dino.sklep.pl/nowy/wozki-4w1-...s-p-15907.html
Przyznam szczerze,że zalezało mi na wózku o podobnych to Twoich kryteriach i ten to ma. Jak będzie w praktyce to dopiero sie przekanam, ale to dory jakościowo wózek ( porządna firma) i bardzo rozbudowany komplet. Chyba wart uwagi. My załapalismy sie na prezent od chico w wysokości ok 300 zł ( np. wkładki laktacyjne, płyn do płukania, nozyczki, szczoteczka i grzebyk, laktator, butelka i inne). My mamy kolor romantic, taki i dla chłopca i dla dziewczynki. jedyne zastrzeżenie do wózka to pewne ewentualne utrudnienia w dostępie do kosza, ale coś za coś - wózek składa się jak parasolka ( lekki i zajmuje mało miejsca). Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Zakorzenienie
|
quinny moodd ma składaną gondolę i spełni wszystkie twoje kryteria
![]() wózki firmy mutsy też są lekkie, zgrabne, zwinne |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie gondola jest niezbędna, pora roku nie ma tu nic do rzeczy. w foteliku tak małe dziecko może przebywać do 2 godzin, to nie jest najlepsza pozycja. generalnie fotelik powinien służyć wyłącznie do przewożenia dziecka a nie codziennych spacerów. nie odważyłabym się wsadzić noworodka w spacerówkę przeznaczoną dla dzieci siedzących. teraz mam obawy do zamienienia gondoli na spacerówkę, a moje dziecko ma prawie 5 miesięcy. spacerówki owszem rozkładają się na prawie płasko (nigdy idealnie), ale zawsze są to 2 powierzchnie, między którymi nie raz są przerwy. w gondoli masz idealnie równą, płaską powierzchnię. gondola składa się na płasko i nie zajmuje dużo miejsca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Wtajemniczenie
|
Maxi Cosi Mura nie jest lekka, jest ciężka. A Mura Plus jest bardzo ciężka. Luca jest zdecydowanie lżejsza. Navington cadet też jest całkiem lekki, ale to wózek miejski nie w teren.
#3666 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi i czekam na kolejne propozycje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Przyczajenie
|
Hej my kupiliśmy wózek quinny speedi, polecam, szybki, lekki, zwinny,gondolka i spacerówka, i pasuje do fotelika samochodowego maxi cosi. Jest to super wygoda, bo na zakupy do bagażnika zabierasz tylko stelaż wózka, rozkładasz go jedną ręką i dołączasz do niego fotelik i na zakupy
![]() na allegro cały zestaw zfotelikiem kupisz już za półtorej tys |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3668 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ps. Piękne zdjęcia. Gratuluję ślicznego Synusia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zakorzenienie
|
A ja trochę z innej beczki ...
Nie wiem czy piwnica jest dobrym miejscem na wózek (jeśli mowa o wózku jako całości ). Sam fakt wilgoci i "lokatorów" mieszkających w takim miejscu by mnie skutecznie odstraszał. Co do wożenia w foteliku z tego co się orientuję nie zaleca się powyżej godziny jednorazowo. A jednak spacery warto uskuteczniać dłuższe. Co do reszty to jestem w identycznej sytuacji mieszkaniowej jak Ty. Przerobiłam temat i jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem było (choć niestety męczącym) noszenie gondoli z małym z domu a trzymanie stelaża do wózka w samochodzie. Tu ewentualnie mogłabyś pomyśleć o trzymaniu samego stelaża w piwnicy. Wg mnie też łatwiej malucha "zapakować" i okryć w domu na spokojnie niż gdzieś na klatce. Ja akurat byłam posiadaczką wózka marki "jedo" i bardzo sobie chwaliłam. Pasuje do niego również fotelik maxi cosi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
teraz można zgłosić się żeby przetestować ten wózek
![]() ![]() ![]()
#3672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wózki Jedo faktycznie ciekawe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwróć jeszcze uwagę na spacerówkę, dla mnie to było bardzo istotne (mam marcowe dziecko). akurat na jesień/zimę będziesz zmieniać gondolę na spacerówkę, a dziecko jeszcze będzie małe i dobrze by było, żeby była jak najbardziej obudowana żeby w jak największym stopniu osłaniała dziecko od wiatru. niektóre (nie znam konkretnych modeli) są wyjątkowo płytkie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wydawałoby się, że kupno wózka to dużo prostsza sprawa... Dziewczyny, dzięki za wszystkie cenne uwagi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z mam posiada informacje na temat wózków z Biedronki (takich z myszka miki) są u mnie w sklepie po 70 zł? Zastanawiam się nad kupnem dodatkowej, lekkiej spacerówki do jazdy autobusem i na zakupy do centrum handlowego. Córka niebawem skończy dwa lata więc już długo z wózka korzystać nie będzie. Na temat tanich wózków spacerowych słyszałam dość rozbieżne opinie. Niektóre były nawet zaskakująco dobre
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3676 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
W lutym przyszłego roku powiększy się nasza rodzinka, ale żeby nie zostawiać na ostatnią chwilę wszystkiego rozglądamy się z mężem za wózkami. Po długich namysłach i paru wyprawach do sklepów jesteśmy prawie w 100% zdecydowani na Baby Design Lupo, ale mamy kilka wątpliwości i chciałam prosić o poradę bardziej doświadczone mamy. Lupo pojawia się aktualnie w dwóch wersjach, różniących się o ile dobrze zrozumiałam jedynie materiałem siedziska spacerówki - w wersji nowszej jest to materiał "siateczkowy", taki jak często spotyka się na tyłach plecaków, w wersji starszej zwykły materiał. Podobno nowa wersja ma zapewniać lepszą wentylację, ponieważ w starszym modelu dzieci bardzo się pociły - czy są tu może jakieś użytkowniczki Lupo i mogą potwierdzić że faktycznie dzieci nadmiernie się pociły? I czy sądzicie że faktycznie taki siateczkowy materiał coś zmieni? Z moich doświadczeń z plecakami wynika że jest to chwyt marketingowy, no i nie wyobrażam sobie czyszczenia tej siateczki z resztek produktów spożywczych czy błota czy co tam jeszcze dziecko mogłoby na niej rozsmarować (zapewne regularnie ![]() Bardzo chętnie przyjmę też wszelkie uwagi co do wózka, bo moje doświadczenie ogranicza się do rajdów po sklepowych alejkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
<ciach_reklama> Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-10-20 o 21:14 Powód: link |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Raczkowanie
|
Dzięki pierwszafabryko, zajrzałam
![]() A orientujesz się może czy ten wózek ma szansę sprawdzić się przez cały okres "wózkowania"? O ile gondola jest duża, to spacerówka nie wydaje się przesadnie pojemna, ale to chyba we wszystkich wózkach typu x-w-1 tak jest? Jakieś małe w porównaniu do parasolek mi się wydają ich spacerówki i obawiam się czy kupno wózka x-w-1 nie zemści się koniecznością dokupienia kolejnego wózka później? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3681 |
Rozeznanie
|
a ja Ci mogę z czystym sumieniem polecić wózek Bebetto solaris b ma pompowane skrętne koła z możliwością blokady łatwo się składa wagowo też nie jest ciężki jedną ręką wkładam go do samochodu poza tym ma gondolę składaną(można złożyć i schować za szafę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. u mnie na wątku marcowym dziewczyny narzekają na spacerówkę w mutsy evo.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś ma może wózek Speedy Verts Light? Proszę o opinie. Jest piękny, ale czy dobry?
http://allegro.pl/speedy-verts-light...486732647.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio coś pisały, więc przejrzyj kilka ostatnich stron i może napisz do konkretnych dziewczyn bo nie pisały wielu szczegółów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zerknęłam, wózek posiad wady i zalety jak każdy wózek, posiada budkę, którą można wydłużyć w gondoli BOSKO ![]() ![]() ![]() ![]()
<ciach_reklama> Edytowane przez pierwszabryka Czas edycji: 2013-08-23 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3688 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamy, tatusiowie - pomóżcie w wyborze wózka :)
Cytat:
![]() Ponoć jednak spacerówka rozkłada się do pozycji leżącej (pisałam do producenta i tak mi odpowiedział). Muszę gdzies na żywo go zobaczyć, to uwierzę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Raczkowanie
|
Jeżeli zastanawiacie się nad wielkością gondoli to zrobiłam zdjęcia 2 wózków
![]() ![]() dziecko jeżeli chodzi o wagę i wzrost jest przeciętne ( 50 centyl)
<ciach_reklama> Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-10-20 o 21:14 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
#3690 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy, tatusiowie - pomóżcie w wyborze wózka :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
<ciach_reklama> Edytowane przez pierwszabryka Czas edycji: 2013-08-25 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.