Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 16:37   #1321
ejani
Zadomowienie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Tak to się składa,zawsze można gdzieś wcisnąć,są jeszcze stojaki metalowe,ale do mnie przemawia drewno
Ja właśnie zakupiłam pieluszki tetrowe białex6,tetrowe kolorowex2,flanelowe białex4 i flanelowe kolorowex2(z kolorowych brałam tylko beżowe) u tego sprzedawcy,ma dobre ceny http://allegro.pl/listing/user/listi...00891&id=99392
zapisałam sobie do zakładek, daj znać, jak dotrą, czy szybko i jak z jakością, to może spapuguję

a tych pieluszek są różne rozmiary, doradzi któraś z mamuś, czy różnica jest tylko w ilości materiału, czy ma to znaczenie dla dziecka? skoro do przewijania będę używać pampersów, to może takie lepiej mieć od razu większe, żeby na dłużej starczyły?

p.s. po Waszych odpowiedziach/ poradach wcześniejszych coraz bardziej podobają mi się pieluchy flanelowe)
Stary 2013-08-23, 16:40   #1322
Akkma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
W moim szpitalu, mozna opłacić położną legalnie i polowa kasy idzie do szpitala polowa dla niej. 400zl to kosztuje jesli sie nie myle. W drugim szpitalu się to wszystko po cichu odbywa, dzwoni sie do poloznej ugaduje oplaca i jest opieka.
Dziękuję za info

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
To wychodzi na to że tylko ja nie chcę dać (ewentualnemu) synkowi imienia po ojczulku?
Ja też nie dałabym na imię dziecku po tatusiu

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Co sadzicie o imieniu Ernest? (do nie polskiego nazwiska)
Mój wujek ma na imię Ernest i jest bardzo sympatyczny Jednakże mnie to imię średnio się podoba

Cytat:
Kurcze ja juz sama nie wiem jakie imię dla synka: Oliwier, Marcel czy Alan. Kto jest za ,a kto przeciw? Podpowiedzcie...Jakieś skojarzenia?
Kiedyś bardzo podobało mi się imię Alan ale chyba już z niego wyrosłam
W wymienionych przez Ciebie wybrałabym Oliwiera

ufff.. przejadłam się

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-08-23 o 16:42
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 16:46   #1323
ejani
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie, te imiona. Mi bardzo podobał się Maksymilian, ale od jednej znajomej już jest na świecie, drugi za miesiąc pewnie też już będzie. I jest to bliska znajomość i często będziemy się widywać i dwóch małych Maksiów to chyba nieee...
Dziewczynka będzie Łucja i tu się zgadzamy.
Co do chłopca to mi się podoba się Gabriel (Gabryś) i Beniamin (Beni, Benek)

A to bebzolek mój w 16 t.c
A na ramieniu widać kondycję mojej skóry. Nadal jest strasznie

mam też pytanko: czy któraś z Was ma lub planuje zakupić fotel bujany? Bo ja sobie zażyczyłam na Boże Narodzenie. Takie mam wyobrażenie, że ja na fotelu się bujam a dzidziuś śpi w ramionach
mi się z tego bardzo podoba Łucja (sama brałam je pod uwagę) i Gabriel (kojarzy mi się z siłą).

ja mam taki fotel. dostałam go w sumie przypadkiem od rodziny męża, a zawsze o nim marzyłam. na razie średnio z niego korzystam (bardziej znajome dzieci, które przychodzą z wizytami dla których to świetna huśtawka) ale czytałam że już w ciąży na jakieś bóle/skurcze czy niepokój w brzuchu pomaga bujanie (a tak sobie myślę, że skoro już teraz potrafię dostać solidnego kopniaka, to im później tym nie będzie lepiej).

i też sobie wyobrażam, jak sobie z dzieckiem będziemy w nim siedzieć otuleni ciepłym kocem i od razu mi się robi błogo)
Stary 2013-08-23, 16:51   #1324
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja też nie dałabym na imię dziecku po tatusiu
Ja też, mimo że bardzo mi się imię tżta podoba i gdybym miała innego tżta to syn miałby na imię właśnie tak jak obecny tż

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 16:56   #1325
Lusso
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Ja też, mimo że bardzo mi się imię tżta podoba i gdybym miała innego tżta to syn miałby na imię właśnie tak jak obecny tż
Myślę że żadna z nas by nie dała ja tylko wspomniałam że Julek to piękne imię ale że Tż ma to odpada :P
Chociaż mój sąsiad dał na imię synowi po sobie i wołają go (nie pamiętam imienia) np Zbyszek Junior
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 17:04   #1326
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem zdecydowana na taki zestaw z tegi koniecznie drewniany stojak i wanienka ecru misie
http://allegro.pl/stojak-drewniany-p...470688306.html

ja musze mieć taki stojak ale plastikowy albo alumionowy bo będę go do wanny wstawiać.Niestety mam tak mała łazienkę i to razem z wc że na podłodze nei mam jak

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Kurcze ja juz sama nie wiem jakie imię dla synka: Oliwier, Marcel czy Alan. Kto jest za ,a kto przeciw? Podpowiedzcie...Jakieś skojarzenia?

a tych co wymieniłaś jeśli już to Oliwer, Marcel kojarzy mi się z takim jednym dzieckiem znajonych- rozdarty i płaczliwy cholernie a Alan to dla mnie za bardzo udziwnione- nie polskie i na siłę przeniesione do naszego języka. No ale to oczywiści moje zdanie
Stary 2013-08-23, 17:05   #1327
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Witam mamuśki. Jesteśmy już po USG połówkowym, z dzieciaczkiem wszystko w porządku, ruchliwy jak nie wiem, no i kopał mocno, że aż czułam i Pani robiąca USG się śmiała,że mocne kopniaki dostaję. Pani bardzo dokładnie wszystko mierzyła i oglądała. Więc jestem zadowolona z jej podejścia do sprawy. Termin porodu 3.01, waga 414 gram. Co do płci to potwierdziła się opinia lekarza z Polski - chłopiec
Widzieliśmy jak maluszek ssie kciuka tak mu bródka chodziła wtedy ślicznie

Proszę o wpisanie płci

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-08-23 o 17:07
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 17:05   #1328
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Znam jednego Ernesta- bardzo mądry i fajny facet, ale skrót Erni mi zupełnie nie pasuje.
U nas z egzotyki, ze względu na pochodzenie męża, padały jeszcze takie imiona: Nestor, Orest, Borys, Sławoj itp. Dla dziewczynek: Oksana, Jarka Odpadło wszystko w przedbiegach

o matko- dobrze że odpadło
Stary 2013-08-23, 17:06   #1329
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja musze mieć taki stojak ale plastikowy albo alumionowy bo będę go do wanny wstawiać.Niestety mam tak mała łazienkę i to razem z wc że na podłodze nei mam jak
U mnie też wanienka będzie przebywać w wannie.
ojjj będzie się działo
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 17:08   #1330
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
mam też pytanko: czy któraś z Was ma lub planuje zakupić fotel bujany? Bo ja sobie zażyczyłam na Boże Narodzenie. Takie mam wyobrażenie, że ja na fotelu się bujam a dzidziuś śpi w ramionach
fotel bujany to jest cudowne, szkoda, że ja nie mam gdzie postawć..
brzuszek super
Stary 2013-08-23, 17:10   #1331
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
U mnie, może ze względu na obecną zgagę i nie tak dawne mdłości, myśl o bujaniu się na fotelu wywołuje uczucie takie - Ale to tylko ja, jeśli masz ochotę, to czemu nie.

Cytat:
Też się zastanawiałam nad taką opcją, bo w łazience nie mam gdzie tego postawić. Tylko mam obawy co do stabilności takiej konstrukcji w wannie.
Stary 2013-08-23, 17:11   #1332
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Witam mamuśki. Jesteśmy już po USG połówkowym, z dzieciaczkiem wszystko w porządku, ruchliwy jak nie wiem, no i kopał mocno, że aż czułam i Pani robiąca USG się śmiała,że mocne kopniaki dostaję. Pani bardzo dokładnie wszystko mierzyła i oglądała. Więc jestem zadowolona z jej podejścia do sprawy. Termin porodu 3.01, waga 414 gram. Co do płci to potwierdziła się opinia lekarza z Polski - chłopiec
Widzieliśmy jak maluszek ssie kciuka tak mu bródka chodziła wtedy ślicznie

Proszę o wpisanie płci

super, że wszystko OK i jaki duży już

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
ojjj będzie się działo
trzeba się w dobrego mopa zaopatrzyć
Stary 2013-08-23, 17:12   #1333
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
super, że wszystko OK i jaki duży już

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

trzeba się w dobrego mopa zaopatrzyć
Dziękuję
U mnie też będzie potrzebny stojak, bo mała łazienka jet w tym mieszkaniu, które być może wynajmiemy
Stary 2013-08-23, 17:16   #1334
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
No właśnie, te imiona. Mi bardzo podobał się Maksymilian, ale od jednej znajomej już jest na świecie, drugi za miesiąc pewnie też już będzie. I jest to bliska znajomość i często będziemy się widywać i dwóch małych Maksiów to chyba nieee...
Dziewczynka będzie Łucja i tu się zgadzamy.
Co do chłopca to mi się podoba się Gabriel (Gabryś) i Beniamin (Beni, Benek)

Łucja bardzo mi sie podoba. Z chlopiecych chyba wybralabym Benka

Chciałabym fotel bujany, ale taki na łożyskach, nie na płozach. Zobaczymy, czy cos z tego wyjdzie
Stary 2013-08-23, 17:19   #1335
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
ojjj będzie się działo
A może rozłożycie stojak na czas kąpieli w pokoju maluszka?Wanienka z wodą nie jest aż tak cięzka...więcej przestrzeni byście miały no taki noworodek raczej nie nachlapie

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Też mi się marzy fotel bujany...ale nie pomyślałam o świętach...cudowny prezent by był
Stary 2013-08-23, 17:22   #1336
_Shiloh_
Wtajemniczenie

zjadłam obiad i mi się syn zaczął wściekać jak nie wiem, kopie aż mi cała lewa strona podskakuje
Stary 2013-08-23, 17:36   #1337
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
zapisałam sobie do zakładek, daj znać, jak dotrą, czy szybko i jak z jakością, to może spapuguję

a tych pieluszek są różne rozmiary, doradzi któraś z mamuś, czy różnica jest tylko w ilości materiału, czy ma to znaczenie dla dziecka? skoro do przewijania będę używać pampersów, to może takie lepiej mieć od razu większe, żeby na dłużej starczyły?

p.s. po Waszych odpowiedziach/ poradach wcześniejszych coraz bardziej podobają mi się pieluchy flanelowe)
Ja głównie kupiłam je do podłożenia albo jak maluszek uleje to do wytarcia,tetrowe można często prać a flanela nawet jako lekki kocyk może służyć,biała w formie prześcieradełka do wózka...dużo można z nimi kombinować dlatego kupiłam te większe

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Zauważyłam że co raz więcej rzeczy przenoszę z folderu "trzeba kupić" do "kupione" ale dużo jeszcze pozostało do kupienia zwłaszcza te grubsze sprawy

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
zjadłam obiad i mi się syn zaczął wściekać jak nie wiem, kopie aż mi cała lewa strona podskakuje
Mój dzidziuś dziś też się często rusza,z reguły jak się kładę wieczorami do spania to go czuje a dziś cały dzień się wierci....uwielbiam te jego ruchy
Stary 2013-08-23, 17:36   #1338
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Dziękuje za słowa wsparcia to był koszmarny poranek. Niestety dziś mam chandrę niewiem jak poprawić sobie humor.
Jednak okazuje się, że szefa mam super, zadzowniłam do niego opowiedzieć całą sytuację... powiedział, że mam mieć ich.. w de głęboko, że mam nie dać po sobie jeździć klientom ani kontrahentom. (Zawsze mówił jak klient zaczyna krzyczeć odłóż słuchawkę, nieważne najwyżej odejdzie). Ze stażystą on sobie poradzi przyjedzie to ogarnie nam wszystko. Potem jak już zaczęłam krzyczeć z płaczem na końcu nosa, to zaczął się śmiać i mówi, czym ty się tak przejmujesz, olej to nie denerwuj się tak. Chyba tego potrzebowałam. Bałam się, że do tego wszystkiego jeszcze od niego mi się oberwie, a tu taki szok. Na prawdę takich szefów ze świeczką szukać...

Jeszcze tż zarzucił mi LEMON płytę a tam same smuty piękne ale smuty... łzy mi po du..e nawet ciekną :P
Stary 2013-08-23, 17:38   #1339
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja głównie kupiłam je do podłożenia albo jak maluszek uleje to do wytarcia,tetrowe można często prać a flanela nawet jako lekki kocyk może służyć,biała w formie prześcieradełka do wózka...dużo można z nimi kombinować dlatego kupiłam te większe

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Zauważyłam że co raz więcej rzeczy przenoszę z folderu "trzeba kupić" do "kupione" ale dużo jeszcze pozostało do kupienia zwłaszcza te grubsze sprawy

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Mój dzidziuś dziś też się często rusza,z reguły jak się kładę wieczorami do spania to go czuje a dziś cały dzień się wierci....uwielbiam te jego ruchy
Ja już nie wyobrażam sobie, że się nie rusza
A z tymi zakupami, to ja Cię proszę Kobieto, Ty mnie nie dobijaj, bo ja nic nie mam :P
Stary 2013-08-23, 17:39   #1340
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Dziękuje za słowa wsparcia to był koszmarny poranek. Niestety dziś mam chandrę niewiem jak poprawić sobie humor.
Jednak okazuje się, że szefa mam super, zadzowniłam do niego opowiedzieć całą sytuację... powiedział, że mam mieć ich.. w de głęboko, że mam nie dać po sobie jeździć klientom ani kontrahentom. (Zawsze mówił jak klient zaczyna krzyczeć odłóż słuchawkę, nieważne najwyżej odejdzie). Ze stażystą on sobie poradzi przyjedzie to ogarnie nam wszystko. Potem jak już zaczęłam krzyczeć z płaczem na końcu nosa, to zaczął się śmiać i mówi, czym ty się tak przejmujesz, olej to nie denerwuj się tak. Chyba tego potrzebowałam. Bałam się, że do tego wszystkiego jeszcze od niego mi się oberwie, a tu taki szok. Na prawdę takich szefów ze świeczką szukać...

Jeszcze tż zarzucił mi LEMON płytę a tam same smuty piękne ale smuty... łzy mi po du..e nawet ciekną :P
Smutno Ci ??? A może budyń?
Stary 2013-08-23, 17:43   #1341
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
A może budyń?

o fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuu
Stary 2013-08-23, 17:59   #1342
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
o fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuu
Ja uwielbiam czekoladowy zawsze poprawia mi humor

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Dziewczyny macie zamiar kupić typową gruszkę do noska czy aspirator np.o taki http://allegro.pl/aspirator-do-noska...475859287.html?
Stary 2013-08-23, 18:01   #1343
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja uwielbiam czekoladowy zawsze poprawia mi humor

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Dziewczyny macie zamiar kupić typową gruszkę do noska czy aspirator np.o taki http://allegro.pl/aspirator-do-noska...475859287.html?
ja kupię i to i to, bo nie wiem co mi się lepiej sprawdzi a w sumie nie jest to duży koszt

Budyń ale taki gęsty
Stary 2013-08-23, 18:05   #1344
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

przerażasz mnie.... nie mam pojęcia, nie myślałam o tym
rany ja nic dla tego dziecka nie mam !!
Stary 2013-08-23, 18:07   #1345
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
przerażasz mnie.... nie mam pojęcia, nie myślałam o tym
rany ja nic dla tego dziecka nie mam !!
Ja też nie brawa dla Nas
Stary 2013-08-23, 18:09   #1346
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Budyń ale taki gęsty

no nieeeee taki najgorszy jest a jak jeszcze zimny i taki zakrzepły z kożuchem to jest to produkt mieszczący się w pierwszej 10-tce niejadalnych paskudnych i wybełtnych specjałów kulinarnych

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Ja też nie brawa dla Nas
będą latać z gołymi dupami i kerscherem je myć będziemy na myjni
Stary 2013-08-23, 18:11   #1347
Sheperdess
Rozeznanie

Dziewczyny, muszę się podzielić: synu właśnie kopie, pierwszy raz widać kopniaki. Szkoda, że mąż w pracy.

Shiloh, gratuluję USG i dużego chłopaka.
Stary 2013-08-23, 18:11   #1348
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
no nieeeee taki najgorszy jest a jak jeszcze zimny i taki zakrzepły z kożuchem to jest to produkt mieszczący się w pierwszej 10-tce niejadalnych paskudnych i wybełtnych specjałów kulinarnych
Uwielbiam taki
Stary 2013-08-23, 18:11   #1349
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

będą latać z gołymi dupami i kerscherem je myć będziemy na myjni
Ja mam tylko wózek, łóżeczko i bujaczek - wszystko jeszcze stoi u koleżanek.
Za wózek nawet jeszcze nie zapłaciłam jednej

Sheperdess: dziękuję, właśnie Pani mówiła, że chłopak duży jest a co najlepsze, że ja mierzę 160, TŻ 172, i przytyłam tylko 4 kg to skąd to dziecko takie wielkie

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-08-23 o 18:13
Stary 2013-08-23, 18:12   #1350
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Dziewczyny, któraś z was pisała, że bolała ja kość ogonowa/dolny odcinek kręgosłupa. Samo przeszło?! Bo ja dzisiaj nie domagam.... ((

Dziś byłam na odbiorze sukienki [nie ma zdjęcia]. Rodzice płacili za wszystko. Kiedy zobaczyłam rachunek... i 350 zł za szal i welon... kurde.. mogłam zamówić na allegro

_Shiloh_ - Gratulacje ))
lejdi_aga13 - Także gratulacje, i witamy w mniejszości
Negrid - Ładny brzuś! i imię dla chłopca Gabriel.... gdybym miała chłopca, to tak właśnie miałby na imię Tylko mój narzeczony, jakiś negatywnie nastawiony, i stanęło że gdyby był, to Staś
A bujany fotel... i jeszcze przed kominkiem super!

Któraś dziewczyna pisała [nie umiem zlokalizować] że jej kotka to Felicja, witam w klubie - moja także Widocznie charakter nadany z imieniem

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Edytowane przez marieee
Czas edycji: 2013-08-23 o 18:19
marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości