|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XVII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- To mi się trafiło
|
|
#3902 |
|
Rozeznanie
|
Dziś rano jak Tż jechał do pracy z podporzadkowanej wyjechał mu rowerzysta... damian nie chcac go potracic uskoczył w rów, gosciowi nic sie nie stało ale samochodu pół rozdupczone i typek jeszcze prosił zeby nie dzownić po policje bo On jest biedny i nie ma na mandat... jednak D. zadzownił bo nie daj boże by później temu typkowi jednak coś się stalo to byłoby że uciekł z miejsca wypadku etc. Policja typowi mandatu nie dała bo ich tam uprosili ale ma zapłacic za remont samochdu (cały prawy bok jest do malowania )
|
|
|
|
#3903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze Twój D. zrobił! mam nadzieję, że typ okaże się uczciwy i zapłaci, a Wy będziecie mieli jak najmniej kłopotów |
|
|
|
|
#3904 |
|
Rozeznanie
|
obiecał mu D. że jakby nie miał całości na raz to rozłozy mu na raty zwrot kosztów, bo typek mówi że sam mieszka, nie ma nikogo i tylko 900 zł emerytury... szkoda Nam go ale nie będziemy też sami płacić za to skoro to nie D. wina a i teraz samochód znacznie starcił na wartości bo jak malowany to zaraz ludzie kręcą nosem. Grunt, że nic nikomu się nie stało
|
|
|
|
#3905 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mam nic do rowerzystów, ale niektórzy nie powinny w ogóle wsiadać na rower. Przykład. W sobotę jadę z mamą samochodem,a tu wyskakuje mi koleś na rowerze, który chyba nie wie co to przepisy drogowe, wyjeżdżał, omijał, przejeżdżał z lewej do prawej strony ulicy, i spokojnie mógł spowodować jakiś wypadek, i to w centrum miasta! |
|
|
|
|
#3906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3907 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#3908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Głównym problemem jest to, że ścieżek jest za mało i rowerzyści muszą jeździć po ulicach, co dla mnie jest poronionym pomysłem, bo nie każdy czuje się na tyle pewnie, żeby uczestniczyć w normalnym ruchu drogowym. A z perspektywy kierowcy - czasami piany dostaję, jak patrzę co Ci ludzie wyprawiają, ale to samo jest ze skuterami! Co to w ogóle za pomysł, żeby wpuszczać na ulicę ludzi, którzy nie mają żadnych uprawnień - toż na skuter wystarczy dowód |
|||
|
|
|
#3910 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3912 |
|
Konto usunięte
|
Wjeżdżając na ulicę, rowerzysta uczestniczy w ruchu drogowym = musi znać kodeks drogowy. Większość chyba nawet nie wie co jest, i chyba nie zdaje sobie sprawy jakie sprawia niebezpieczeństwo, nie tylko sobie, ale wszystkim na ulicy. Jeśli nie zna, to niech zejdzie z roweru i idzie po chodniku. Kilkukrotnie byłam świadkiem jak rowerzysta jeździł pod prąd, zmieniał sobie swobodnie pasy,a o sygnalizacji już nawet nie będę wspominać.
|
|
|
|
#3913 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]() . Oraz odrobina rozsądku i trochę kultury. Do szału doprowadzają mnie rowerzyści, którzy pchają się na wąski chodnik, wyzywają, gdy im nie ustąpisz (na pewno będę szła po trawie z siatami), a po drugiej stronie ulicy mają piękną ścieżkę rowerową
|
|
#3914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
wydaje mi się, że trochę za cichy jest ten filmik. Cytat:
A tu w DE to rowerzyści jeżdżą jak chcą, każdego to wkurza delikatnie mówiąc, bo nagle potrafią ci wyjechać z boku, z drogi, z chodnika. Trzeba mieć oczy naokoło głowy bo oni nie uważają zbyt specjalnie. |
|||
|
|
|
#3915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Widziałam wcześniej dyskusję na temat wosków - ja zamówiłam w ubiegłe-ubiegłe święta kilka wosków YC, chyba 8 i jeszcze 2 mi zostały jakoś zupełnie do mnie nie przemawia taka forma 'aromatyzowania' domu, zdecydowanie bardziej trafiają do mnie zwykłe olejki. Poza tym zwykle nie czuję zapachu jeśli nie stanę przy kominku albo przy świecy zapachowej - jedynym wyjątkiem są waniliowe świece z Ikea, które mi pachną na całe mieszkanie Po inne sięgam rzadko.
|
||||
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio dostałam w prezencie świeczki z Ikei i chyba tam jest ta waniliowa, więc już nie mogę się doczekać aż odpalę zimniejsza porą |
|
|
|
|
#3919 |
|
Zadomowienie
|
Hej
A co tu dziś taka cisza? Co do rowerzystów to jak widzę co oni czasem robią na drodze to masakra. A Ci na chodnikach to są jeszcze gorsi. U mnie nowy post
|
#3920 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
no. Cytat:
o to to. na rower każdy może wejść, a są takimi samymi uczestnikami ruchu jak kierowcy... A potem sytuacja jak u As i nagle biedny rowerzysta... powinien się cieszyć, że kierowca chociaż okazał trzeźwość umysłu i mu tyłka nie przetrącił. grrr. Cytat:
wczoraj woski kliknęłam a dzisiaj rano już o 11 miałam status, że wysłane. )
|
|||
|
|
|
#3922 |
|
Raczkowanie
|
..
Edytowane przez migotka35 Czas edycji: 2013-08-26 o 19:54 |
|
|
|
#3923 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Szukam identycznego odcienia![]() Cytat:
W ten sposób można uniknąć wyrzucenia pieniędzy w błoto![]() Witaj różana siostro Cytat:
Cytat:
Ja wkurzyłabym się na tę osobę, na którą musiałam czekać... Nienawidzę, gdy ktoś nie szanuje mojego czasu... |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3924 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3925 |
|
BAN stały
|
Moja nowa praca niezbyt przypadła mi do gustu... Na szczęście mój nastrój uległ diametralnej poprawie po spotkaniu z przyjacielem. On zawsze potrafi mnie uspokoić. Poza tym uznaliśmy, że na razie darujemy sobie wyjazd na Wyspy. Jak tutaj nam nie wyjdzie, to spróbujemy swoich sił w Warszawie. A nuż znajdziemy pracę w zawodzie. Szkocja to ostateczność.
|
|
|
|
#3926 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3927 |
|
BAN stały
|
Pracuję w biurze (branża IT). Na razie nie jest najgorzej, ale później zacznie się praca po 12 h, soboty i niedzieli też spędzałabym w pracy. Na razie tam zostanę, ale równolegle zamierzam szukać czegoś lepszego
Praca w soboty i niedziele nie jest mi straszna, ale 12 h w biurze oznacza brak jakiegokolwiek życia prywatnego...
|
|
|
|
#3928 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
.
|
|
#3929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
A ja trochę się dziwię nagonki na rowerzystów, sama jeżdżę codziennie do pracy na rowerze i jak na razie to spotykam się tylko ze złym zachowaniem ze strony pieszych/kierowców aut.
Np. piesi potrafią iść po drodze rowerowej i mają gdzieś że równolegle idzie chodnik, a jak się ich szybko minie to jeszcze mają pretensję. Nie pilnują dzieci/psów którym zdarza się wbiec znienacka na drogę rowerową. Hamowanie z dużej prędkości tylko dlatego że ktoś nie umie iść chodnikiem nie jest przyjemne ![]() Dzisiaj na przejeździe dla pieszych i rowerów samochody dwa razy próbowały wymusić na mnie pierwszeństwo (mimo że miałam zielone), jeden prawie we mnie wjechał i jeszcze miał pretensje ![]() Czasami trzeba jechać po chodniku mimo że jest wąski (np. w Poznaniu są takie ulice że jest tam zbyt ciasno dla rowerów i samochodów, ale zawsze takimi chodnikami jadę powoli i nawet nie "dzwonię" na przechodniów-ewentualnie powiem przepraszam, a i tak często mają pretensję- mimo że ruch rowerowy jest dopuszczony na takich chodnikach). Zawsze punkt widzenia zależy od tego z której strony się patrzy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

o to to. na rower każdy może wejść, a są takimi samymi uczestnikami ruchu jak kierowcy... A potem sytuacja jak u As i nagle biedny rowerzysta... powinien się cieszyć, że kierowca chociaż okazał trzeźwość umysłu i mu tyłka nie przetrącił. grrr.
Lush & China Glaze lover!