Biegłe władanie angielskim-samodzielna nauka ? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Nauka języków obcych - kącik językowy

Notka

Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-07, 23:37   #151
ahsen
Rozeznanie

Dot.: Biegle wladanie angielskim-samodzielna nauka ?

Cytat:
Napisane przez Selentia Pokaż wiadomość
Cześć Ja też uczę się sama angielskiego.
Korzystałyście z takiej stronki jak memrise.com ?
Ja tu nauczyłam się bardzo bardzo dużo słownictwa
Chciałabym spróbowac, ale na razie nie mogę znaleźć mojego języka
Stary 2013-08-12, 23:01   #152
iamvegas
Wtajemniczenie

do nauki słówek zdecydowanie polecam program Profesor Henry bardzo przyjemny w użytkowaniu i naprawdę efektywny, jeśli się zachowuje systematyczność

Marilyn Manson
iamvegas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 10:15   #153
Madaaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Biegle wladanie angielskim-samodzielna nauka ?

Cytat:
Napisane przez Selentia Pokaż wiadomość
Ogólnie ta stronka jest naprawdę super, bo można się na niej nauczyć praktycznie wszystkiego, nie tylko języków obcych. Są różne kursy. Jeśli się ktoś zdecyduje to może mnie śledzić, wtedy możemy porównywać swoje wyniki
memrise.com/user/Selentia/ - to moje konto
Fajny podstaawowy kurs angielskiego Ja jestem bardzo początkująca. Szybko łapie i zapamiętuje słowka z tego kursu.
Tłukę tez prof. Henrego, na razie słownictwo, całych zdan nie rozumiem

Cwiczyłam tez na busuu, ale bez wersji premium za wiele sie nie nauczę. Można tam tez rozmawiać z innymi uzytkownikami, ale ja sie jeszcze nie odwazylam.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-13, 11:20   #154
ahsen
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Biegle wladanie angielskim-samodzielna nauka ?

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Fajny podstaawowy kurs angielskiego Ja jestem bardzo początkująca. Szybko łapie i zapamiętuje słowka z tego kursu.
Tłukę tez prof. Henrego, na razie słownictwo, całych zdan nie rozumiem

Cwiczyłam tez na busuu, ale bez wersji premium za wiele sie nie nauczę. Można tam tez rozmawiać z innymi uzytkownikami, ale ja sie jeszcze nie odwazylam.
Nie masz się czego wstydzić! Przecież tysiące osób, które się tam uczą, są tam właśnie dlatego, że nie są profesjonalistami, a dopiero zaczynają Jesteś kompletnie anonimowa i na pewno Twoje umiejętności wystarczą, żeby się porozumieć Jak otworzysz okno czatu będzie tam dodatkowo lista pomocnych zwrotów, które możesz wykorzystać w rozmowie
Stary 2013-08-18, 20:02   #155
paulinciax07
Rozeznanie

Dużo rozumiem jeśli ktoś do mnie mówi po angielsku ale choćbym chciała nie wiem ile powiedzieć to i tak wydukam dwa proste słowa i na tym rozmowa się kończy.

Btw, któraś z Was polecała strone omegle.com bo można sobie swobodnie popisac po angielsku. Tak szybko jak włączyłam tak i wyłączyłam.
Mam wrażenie że siedzą tam same napalone dzieciaki szukające przygody.
A szkoda, bo miałam nadzieję poćwiczyć angielski.
paulinciax07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-18, 20:34   #156
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paulinciax07 Pokaż wiadomość
Dużo rozumiem jeśli ktoś do mnie mówi po angielsku ale choćbym chciała nie wiem ile powiedzieć to i tak wydukam dwa proste słowa i na tym rozmowa się kończy.

Btw, któraś z Was polecała strone omegle.com bo można sobie swobodnie popisac po angielsku. Tak szybko jak włączyłam tak i wyłączyłam.
Też kiedyś byłam na tej stronie i masakra.... Same zboki
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-18, 23:32   #157
ahsen
Rozeznanie

Cytat:

Niestety - na większości stron, które oferują opcję konwersowania w różnych językach powtarza sie ten sam schemat. Ja przestałam dodawać zdjęcie profilowe na tego typu stronach, ale ku mojej rozpaczy, niektórych wcale to nie zniechęca Radzę rozmawiać z dziewczynami - to zawsze jakieś rozwiązanie
Stary 2013-08-19, 09:54   #158
Friese
Zakorzenienie

Cytat:

ja polecalam

owszem jest sporo zbokow.
ale ja klikam z 20 razy losuj zanim zatrzymam saie na kims kto jest spoko.
ostatnio pisalam z samem z texasu, 22 lata, fajny chlopak gral mi na girarze, rozmawialismy o szkole, o stanach, o muzyce i filmach. fajnie

innym razem tez milo mi sie gadalo.
al ejak widze jakiesgos kolesia wiecej niz 30 lat, i ciemnej skory - co wskazuje ze muzlumanin tez od razu przelaczam.

wybieram ludzi ze skandynawii lub holandii lub stanow |(biala skora) do rozmow.

nie zniecham sie bo bym nigdy nie ruszyla z angielskim szukajac ciagle problemow
Friese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-19, 10:51   #159
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
ja polecalam

owszem jest sporo zbokow.
ale ja klikam z 20 razy losuj zanim zatrzymam saie na kims kto jest spoko.
ostatnio pisalam z samem z texasu, 22 lata, fajny chlopak gral mi na girarze, rozmawialismy o szkole, o stanach, o muzyce i filmach. fajnie

innym razem tez milo mi sie gadalo.
al ejak widze jakiesgos kolesia wiecej niz 30 lat, i ciemnej skory - co wskazuje ze muzlumanin tez od razu przelaczam.

wybieram ludzi ze skandynawii lub holandii lub stanow |(biala skora) do rozmow.

nie zniecham sie bo bym nigdy nie ruszyla z angielskim szukajac ciagle problemow
zalatuje na rasizm
Stary 2013-08-19, 11:03   #160
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
zalatuje na rasizm
nazywaj to jak chcesz, nie jestem rasistka :P

po prostu nie naucze sie angielskiego od ludzi z arabii saudyjskiej, zjednoczonych emiratow arabskich, turcji itp

wole rozmawiac z kims kto ma biegly ten jezyk bo go uzywa na codzien, dlatego skandynawia, holandia i stany zjednoczone
Stary 2013-08-19, 13:53   #161
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
nazywaj to jak chcesz, nie jestem rasistka :P

po prostu nie naucze sie angielskiego od ludzi z arabii saudyjskiej, zjednoczonych emiratow arabskich, turcji itp

wole rozmawiac z kims kto ma biegly ten jezyk bo go uzywa na codzien, dlatego skandynawia, holandia i stany zjednoczone
ok rozumiem już

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 17:48   #162
paulinciax07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ahsen Pokaż wiadomość
Radzę rozmawiać z dziewczynami - to zawsze jakieś rozwiązanie
Uwierz, że chciałam. Nawet chyba bardziej niz z mężczyznami. Z dziewczyną to i o zakupach pogadam i o facetach, generalnie o życiu, a i szybciej poczuję sympatię i jest szansa na dłuższą znajomość
Serio, chciałabym kogoś takiego poznać, kto byłby chętny pogadać ze mną po angielsku ale miałby cierpliowość do mojego dukania i robienia błędów

Cytat:
zalatuje na rasizm
też o tym pomyślałam

Cytat:
ja polecalam
a długo już tam jesteś? od jakiego czasu uczysz się sama w domu? i co Twoim zdaniem daje najlepsze/ najszybsze efekty?
paulinciax07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-19, 21:23   #163
ahsen
Rozeznanie

Cytat:
zalatuje na rasizm
Również tak to odbieram A co gorsza - uprzedzenie ze względu na religię. Co więcej, Turcy są zazwyczaj bladzi. Nie zauważyłam tam nikogo "ciemniejszego" ode mnie, słowianki.

Wszyscy chcą być kosmopolitami, chcą posługiwać się językami, jeździć za granicę, kręcić z obcokrajowcami, a na każdym kroku przemawia przez nas zwykła ksenofobia. Smutne
Stary 2013-08-19, 21:42   #164
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Jak już wchodzę na takie strony i znajdę kogoś ubranego to pogadam. Ale powiem szczerze że też wolę native speakerów. Właśnie na tym omegle jak trafię na jakiegoś turka to zazwyczaj on mówi gorzej odemnie, ale nie powiem, raz z jednym przez komunikator sporo czasu uczyliśmy się wspólnie angielskiego Nie skreślam kogoś od razu, jak widzę że możemy razem poćwiczyć angielski to ćwiczymy Nie żebym miała coś do innych narodowości, ale wchodzę tam w konkretnym celu- poćwiczyć trochę angielski.
Chociaż przydałaby się taka strona gdzie będą tylko ludzie co chcą wymieniać tylko doświadczenia językowe.

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2013-08-19 o 21:44
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 07:36   #165
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
a długo już tam jesteś? od jakiego czasu uczysz się sama w domu? i co Twoim zdaniem daje najlepsze/ najszybsze efekty?

przez 9 mcy - i przeskoczylam z a1/a2 na b2 (niskie) --- przez nauke samodzielna w domu
od czerwca nie ruszalam angielskiego ale teraz ruszylam od sierpnia, cel to za rok w czerwcu mocne C1.

Najskuteczniejsze wg mnie to:
  • wkuwanie słówek - ja z TŻ mamy zasade ze codziennie 20 slowek. Jak ktoregos nie umiemy to 1 zł na wspolne konto nie chodzi o te pieniazki ale o tą motywacje najpierw sciagnelam takie 2000 slowek podstawowych (na isel.pl są), potem przy czytaniu ksiazki po angielsku, albo z NY TIMES'owych artykulow wypisywalam sobie wszystkie slowka ktorych nie znam, i tak tworzę te listy 20 slowek dziennie do wkucia)
  • omegle.com - klikam jakies 30 razy zanim znajdę sobie osobę jaka mi pasuje. Tak jak pisalam wczesniej - gdy mnie posadzono o rasizm, co jest nieprawdą, bo mam znajomych z Afryki (część należąca do Francji kiedys) i nie razi mnie religia czy kolor skory - ale przy omegle.com cenię sobie swoj czas i nie rozmawiam z innymi ludzmi jak tylko ze Stanami Zjednoczonymi, Skandynawią lub Holandią --- bo oni ten język mają we krwi. I nie nauczą mnie blednej wymowy, zwrotow itp. Anglię sobie odpuscilam - bo to jeszcze za wysoki poziom dla mnie

To wszystko mnie motywuje, bo moj cel to Kanada albo Nowy Jork we wrzesniu 2014
Na parę lat, jak skończę mgr

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42341397]Jak już wchodzę na takie strony i znajdę kogoś ubranego to pogadam. Ale powiem szczerze że też wolę native speakerów. Właśnie na tym omegle jak trafię na jakiegoś turka to zazwyczaj on mówi gorzej odemnie, ale nie powiem, raz z jednym przez komunikator sporo czasu uczyliśmy się wspólnie angielskiego Nie skreślam kogoś od razu, jak widzę że możemy razem poćwiczyć angielski to ćwiczymy Nie żebym miała coś do innych narodowości, ale wchodzę tam w konkretnym celu- poćwiczyć trochę angielski.
Chociaż przydałaby się taka strona gdzie będą tylko ludzie co chcą wymieniać tylko doświadczenia językowe.[/QUOTE]

Ja odpuszczam takiej metody na etapie jak nie mam jeszcze dobrego angielskiego, tzn mam niskie B2 al eto dla mnie jeszcze mało.

Wiec unikam rozmawiania z kims kto ma na tym samytm poziomie lub gorszym od mojego angielski, mialam zajecia z nativami jak i znajomi ktorzy naczyli sie angieslkiego --- wszytscy jednoglosnie mowia jak chcesz nauczyc sie angielskiego, ucz sie od najlepszych, od lepszych od siebie i tego sie trzymam.

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2013-08-20 o 07:34
Stary 2013-08-20, 11:44   #166
gosia_28
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kamilaa7 Pokaż wiadomość
Jedna z naszych koleżanek kiedyś o ile pamiętam na Wizazu podała fajne linki do roznych stron. Mnie przypadły do gusty 2 propozycje.
www.bbc.com i tam jest specjalna sekcja dla uczacych sie ang. Druga, ktorej używam codziennie to:
www.facebook.com/gettinenglish
Jak juz siedzę na fejsie to w ciekawy sposob i bez wysiłku sie moge nauczyc duzo! Lepiej robić cos niż nic, prawda dziewczyny? No I obowiazkowo w tle angielska TV I muza
A Wy co polecice. ? Podzielcie sie
Dzięki Kamilaa za sugestię! Byłam i zalajkowałam, bardzo ale to bardzo odpowiada mi taka forma nauki. Nie mogę się doczekać ich stronki )
Myślę, że na Facebooku'u nie ma lepszej i tak wartościowej strony, która uczy a nie podaje same słówka i zrób z nimi co chcesz! Będę polecać znajomym. Raz jeszcze wielkie dzięki. A znacie jeszcze inne stronki?
gosia_28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 11:52   #167
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia_28 Pokaż wiadomość
Dzięki Kamilaa za sugestię! Byłam i zalajkowałam, bardzo ale to bardzo odpowiada mi taka forma nauki. Nie mogę się doczekać ich stronki )
Myślę, że na Facebooku'u nie ma lepszej i tak wartościowej strony, która uczy a nie podaje same słówka i zrób z nimi co chcesz! Będę polecać znajomym. Raz jeszcze wielkie dzięki. A znacie jeszcze inne stronki?
Ja mam jeszcze wyświetlane na FB posty od: Angielskie Przysłowia i Idiomy
https://www.facebook.com/AngielskieP...Idiomy?fref=ts
Stary 2013-08-20, 13:14   #168
ahsen
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam jeszcze wyświetlane na FB posty od: Angielskie Przysłowia i Idiomy
https://www.facebook.com/AngielskieP...Idiomy?fref=ts
Tę stronę prowadzi mój kolega ze studiów, z grupy ....
Stary 2013-08-20, 13:29   #169
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ahsen Pokaż wiadomość
Tę stronę prowadzi mój kolega ze studiów, z grupy ....
ooo proszę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 13:08   #170
7d5d1bdea3fbb18ab1155295525c8aaba14b73cc_5fbc4d44b3770
Konto usunięte

Ja w dokładnie trzy lata przeskoczyłam z a1 (w sumie to znałam ok. 20 słówek angielskich to wszystko ) na b2 przy samodzielnej nauce (żadnych kursów, książek, w szkole też nic) Nie zapłaciłam ani grosza. Jak? rozmowa z nativami. Nie wkuwałam żadnych słówek ani nic. Nie miałam za bardzo czasu na to (miałam wymagającą szkołę). Więc jeśli ty dodatkowo wspomożesz się rożnymi stronami i częściej będziesz rozmawiać po angielsku oraz poświęcisz czas na naukę słówek, myślę że szybciej niż ja przeskoczysz na b. dobry poziom

Edytowane przez 7d5d1bdea3fbb18ab1155295525c8aaba14b73cc_5fbc4d44b3770
Czas edycji: 2013-08-26 o 13:29
7d5d1bdea3fbb18ab1155295525c8aaba14b73cc_5fbc4d44b3770 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 23:29   #171
ahsen
Rozeznanie

[1=7d5d1bdea3fbb18ab115529 5525c8aaba14b73cc_5fbc4d4 4b3770;42459695]Ja w dokładnie trzy lata przeskoczyłam z a1 (w sumie to znałam ok. 20 słówek angielskich to wszystko ) na b2 przy samodzielnej nauce (żadnych kursów, książek, w szkole też nic) Nie zapłaciłam ani grosza. Jak? rozmowa z nativami. Nie wkuwałam żadnych słówek ani nic. Nie miałam za bardzo czasu na to (miałam wymagającą szkołę). Więc jeśli ty dodatkowo wspomożesz się rożnymi stronami i częściej będziesz rozmawiać po angielsku oraz poświęcisz czas na naukę słówek, myślę że szybciej niż ja przeskoczysz na b. dobry poziom [/QUOTE]

Dokładnie Ja w ten sam sposób nauczyłam się bułgarskiego w 2 tygodnie Na poziomie komunikatywnym oczywiście
Stary 2013-08-26, 23:47   #172
Gonya_waw
Rozeznanie

Biegle wladanie angielskim-samodzielna nauka ?

Cytat:
Napisane przez sandrusz Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Bardzo mi zalezy na tym by w nastepne wakacje biegle wladac jezykiem angielskim, a wlasciwie bede musiala porozumiec sie anglikami tip. Czyli mam ponad rok czasu na szlifowanie, nauke. Sytuacja wyglada tak, ze jestem w 3 klasie liceum angielski mam niestety podstawowy... Z gramatyka problemow raczej nie mam, wiem kiedy ktory czas zastosowac no i oczywiscie ogarniam rowniez te inne, ze tak powiem odlamy gramatyki- conditionale itp. Slownictwo dosc ubogie, bo tylko to co w ksiazce, a potem wylatuje z glowy niestety!
Gdy idzie sie porozumiec z obcokrajowcem po prostu leze ;/ Cos z siebie wydusze, ale to jakies glupoty sa.
Czy ktoras z was opanowala angielski dosc dobrze uczac sie samej? Moze polecic jakies materialy? Bo ja nie wiem od czego sie zabrac. Ksiazek nie chce kupywac, zadnych plyt- to odpada. Poroumiewanie sprawia mi problem, a wlasnie to jest mi potrzebne, a tu nawet nie mam zkim pogadac w obcym jezyku ehh.
Myslalam, by zaczac sie uczyc najpierw 2700 najwazniejszych slowek w ang (przynajmniej polowe to i tak bede znala,ale przypomne i naucze tych nowych). Potem zaczac sie takich tematycznych uczyc (np z zakresu biznesu,pracy,itp) czyli to co moge znalezc na stronach internetowych + przypominac sobie cala gramatyke. Ale co dalej? Probuje np ogladac filmy po angielsku i starac sie jak najwiecej zrozumiec, ale mozolnie to idzie, chcialabym tez przeczytac ksiazke po angielsku... Co myslicie... No stawiam sobie za cel opanowanie tego angielskiego. Wiem, ze czasu jest moze niewiele, ale mysle ze dam rade,poniewaz mam motywacje. Tylko prosze o jakies rady z Waszej strony, jak wspomoc ta moja nauke!
Bardzo dziekuje z gory ;*
Ja jestem samoukiem. Ściągaj filmy lub wypożyczaj i oglądaj je po angielsku z napisami angielskimi! Żadnej pomocy z języka polskiego. Przez pierwsze kilka miesięcy była masakra, a teraz mówię biegle. Dla mnie nie ma różnicy w tym momencie czy mówię po polsku czy po angielsku a ludzie z zagranicy pytają czy przypadkiem nie jestem z californii bo mam akcent jak z zachodniego wybrzeża

www.theblondelifestyle.com
Sent from iPad

Gonya_waw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 08:03   #173
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gonya_waw Pokaż wiadomość
Ja jestem samoukiem. Ściągaj filmy lub wypożyczaj i oglądaj je po angielsku z napisami angielskimi! Żadnej pomocy z języka polskiego. Przez pierwsze kilka miesięcy była masakra, a teraz mówię biegle. Dla mnie nie ma różnicy w tym momencie czy mówię po polsku czy po angielsku a ludzie z zagranicy pytają czy przypadkiem nie jestem z californii bo mam akcent jak z zachodniego wybrzeża

Sent from iPad
Też ściągam filmy i oglądam z angielskimi napisami, a czasem bez(szczególnie jak online oglądam).
Zaczynałam rok temu od Desperate Housewives. Teraz łapię się na tym, że niektóre zdania, wyrażenia jakby pamiętam. No i czasem nie zastanawiam się jak coś powiedzieć w jakim czasie, tylko bardziej automatycznie to idzie. I wcześniej nie szło mi czytanie książek po angielsku, teraz jest o wiele lepiej
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 08:13   #174
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:

Sent from iPad

O rety! Naprawdę? Ile Ci to zajęło czasu? Bazowałaś na samych filmach? Napisz coś więcej!! I jak oglądałaś film a czegoś nie rozumiałaś to odpalałaś translator czy oglądałaś dalej i staarałaś się zrozumieć z kontekstu??
Mnie trochę denerwuje jak muszę przerywać oglądanie filmu szperaniem po internecie w celu poszukiwania zwrotów czy słów.
Stary 2013-08-27, 10:32   #175
vorpalxbunny
Przyczajenie

Cytat:

Sent from iPad
Też tak samo robiłam. Oglądałam bez napisów. Po kilku odcinkach jakiejś serii rozumiałam praktycznie wszystko. Oglądanie i czytanie po angielsku jest dobrą metodą jak chce się osłuchać z językiem, nauczyć słówek i gramatyki, jednak trzeba samemu używać tego języka w mowie i piśmie, żeby móc powiedzieć że się go zna dobrze.
Co nam z tego że rozumiemy co ktoś do nas mówi lub pisze, jeśli sami nie potrafimy skleić zdania w odpowiedzi?

Ja kiedyś miałam konto na takiej stronie dla internetowych pen friendów (bodajże interpals.net). Tam można było ustawić na profilu w jakich językach rozmawiamy, na jakim poziomie i jakich języków nauka nas interesuje i po prostu korespondować. Na początku bywało że aby odpowiedzieć na głupie pytanie "co tam u ciebie?" siedziałam 30 minut, sprawdzając kilka razy czy każde zdanie jest poprawnie napisane xD Z czasem było coraz lepiej i odpowiadałam jak maszyna. Znajomości przenosiły się na skype i tak sobie gadaliśmy i gadaliśmy.
Dziś bez problemu mogę przejść z polskiego na angielski <:
Ale z tego co pamiętam to na tej stronie jest strasznie dużo turków, którzy wysyłają ogłoszenia że szukają żony.
vorpalxbunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 12:23   #176
KinkyGirl
BAN stały

Dziewczyny, a u mnie ogladanie filmow bez napisow ma sens? Jestem na poziomie b2, to i owo rozumiem. Czy gdybym ogladala filmy hez napisow i nie rozumiala wszystkiego to to cokolwiek by mi dalo? Wejdzie do glowy jezyk bez tlumaczenia danych zdan i zwrotow, od samego sluchania nawet jesli nie rozumiemy wszystkiego co mowia aktorzy?

Laski, a znacie jakies zagraniczne forum typu wizaz? Po angielsku?
Stary 2013-08-27, 13:03   #177
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a u mnie ogladanie filmow bez napisow ma sens? Jestem na poziomie b2, to i owo rozumiem. Czy gdybym ogladala filmy hez napisow i nie rozumiala wszystkiego to to cokolwiek by mi dalo? Wejdzie do glowy jezyk bez tlumaczenia danych zdan i zwrotow, od samego sluchania nawet jesli nie rozumiemy wszystkiego co mowia aktorzy?

Laski, a znacie jakies zagraniczne forum typu wizaz? Po angielsku?
Mój poziom to jest właśnie mniej więcej b2, oglądam filmy oraz seriale bez napisów i rozumiem ok. 90% filmu Spróbuj, jak nie zrozumiesz dużo na początku, to włączysz napisy. Z czasem powinno być lepiej Trzeba się po prostu osłuchać.
7d5d1bdea3fbb18ab1155295525c8aaba14b73cc_5fbc4d44b3770 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 15:18   #178
201706121151
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
Ja jestem na poziomie C1 i sama wszystkiego nie rozumiem . Ale oglądając bez napisów typowo amerykańskie filmy i seriale, szybko zauważysz, że 50-70% tych produkcji wypchanych jest prostymi, ciągle powtarzającymi się frazami, wyrażeniami. Po jakimś czasie na pewno je zapamiętasz.
201706121151 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 16:05   #179
Gonya_waw
Rozeznanie

Biegle wladanie angielskim-samodzielna nauka ?

Cytat:

Sent from iPad
Więc na początku byłam bardzo sfrustrowana . Więc nie było grzebania w słowniku, tylko próba dopasowania treści do obrazu uwierz mi przez pierwsze pare miesięcy "nudziłam" się oglądając te filmy

Sent from iPad

Gonya_waw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 16:58   #180
Konto usunięte

A ja właśnie nie mogę przejść na poziom biegły bądź prawie idealny Spokojnie mogę się dogadać z każdym na różne tematy po angielsku, ale wciąż robię błędy (w czasach, articles...) Rok temu opanowałam angielski na dosyć dobry (bardzo dobry? ) poziom i właśnie od roku nie zauważyłam poprawy. Tzn. jest jakaś tam poprawa, ale nie bardzo znacząca. Oglądam filmy i seriale bez napisów oraz dużo czytam. Jest to trochę frustrujące
3 lata temu zaczęłam naukę. Wtedy nie wiedziałam dosłownie nic. Po jakim czasie uzyskałyście biegłość?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości