![]() |
#151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Biegle wladanie angielskim-samodzielna nauka ?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
do nauki słówek zdecydowanie polecam program Profesor Henry
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Biegle wladanie angielskim-samodzielna nauka ?
Cytat:
![]() Tłukę tez prof. Henrego, na razie słownictwo, całych zdan nie rozumiem ![]() Cwiczyłam tez na busuu, ale bez wersji premium za wiele sie nie nauczę. Można tam tez rozmawiać z innymi uzytkownikami, ale ja sie jeszcze nie odwazylam.
![]() |
![]() |
#154 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Biegle wladanie angielskim-samodzielna nauka ?
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Rozeznanie
|
Dużo rozumiem jeśli ktoś do mnie mówi po angielsku ale choćbym chciała nie wiem ile powiedzieć to i tak wydukam dwa proste słowa i na tym rozmowa się kończy.
Btw, któraś z Was polecała strone omegle.com bo można sobie swobodnie popisac po angielsku. Tak szybko jak włączyłam tak i wyłączyłam. Mam wrażenie że siedzą tam same napalone dzieciaki szukające przygody. A szkoda, bo miałam nadzieję poćwiczyć angielski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() owszem jest sporo zbokow. ale ja klikam z 20 razy losuj zanim zatrzymam saie na kims kto jest spoko. ostatnio pisalam z samem z texasu, 22 lata, fajny chlopak ![]() ![]() innym razem tez milo mi sie gadalo. al ejak widze jakiesgos kolesia wiecej niz 30 lat, i ciemnej skory - co wskazuje ze muzlumanin tez od razu przelaczam. wybieram ludzi ze skandynawii lub holandii lub stanow |(biala skora) do rozmow. nie zniecham sie bo bym nigdy nie ruszyla z angielskim szukajac ciagle problemow ![]()
![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
nazywaj to jak chcesz, nie jestem rasistka :P
po prostu nie naucze sie angielskiego od ludzi z arabii saudyjskiej, zjednoczonych emiratow arabskich, turcji itp wole rozmawiac z kims kto ma biegly ten jezyk bo go uzywa na codzien, dlatego skandynawia, holandia i stany zjednoczone ![]()
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
Uwierz, że chciałam. Nawet chyba bardziej niz z mężczyznami.
![]() ![]() Serio, chciałabym kogoś takiego poznać, kto byłby chętny pogadać ze mną po angielsku ale miałby cierpliowość do mojego dukania i robienia błędów ![]() też o tym pomyślałam ![]() a długo już tam jesteś? od jakiego czasu uczysz się sama w domu? i co Twoim zdaniem daje najlepsze/ najszybsze efekty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Rozeznanie
|
Również tak to odbieram
![]() Wszyscy chcą być kosmopolitami, chcą posługiwać się językami, jeździć za granicę, kręcić z obcokrajowcami, a na każdym kroku przemawia przez nas zwykła ksenofobia. Smutne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Konto usunięte
|
Jak już wchodzę na takie strony i znajdę kogoś ubranego
![]() ![]() ![]() Chociaż przydałaby się taka strona gdzie będą tylko ludzie co chcą wymieniać tylko doświadczenia językowe. Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2013-08-19 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez 9 mcy - i przeskoczylam z a1/a2 na b2 (niskie) --- przez nauke samodzielna w domu ![]() od czerwca nie ruszalam angielskiego ale teraz ruszylam od sierpnia, cel to za rok w czerwcu mocne C1. ![]() Najskuteczniejsze wg mnie to:
To wszystko mnie motywuje, bo moj cel to Kanada albo Nowy Jork we wrzesniu 2014 ![]() Na parę lat, jak skończę mgr ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42341397]Jak już wchodzę na takie strony i znajdę kogoś ubranego ![]() ![]() ![]() Chociaż przydałaby się taka strona gdzie będą tylko ludzie co chcą wymieniać tylko doświadczenia językowe.[/QUOTE] Ja odpuszczam takiej metody na etapie jak nie mam jeszcze dobrego angielskiego, tzn mam niskie B2 al eto dla mnie jeszcze mało. Wiec unikam rozmawiania z kims kto ma na tym samytm poziomie lub gorszym od mojego angielski, mialam zajecia z nativami jak i znajomi ktorzy naczyli sie angieslkiego --- wszytscy jednoglosnie mowia jak chcesz nauczyc sie angielskiego, ucz sie od najlepszych, od lepszych od siebie ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2013-08-20 o 07:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Myślę, że na Facebooku'u nie ma lepszej i tak wartościowej strony, która uczy a nie podaje same słówka i zrób z nimi co chcesz! Będę polecać znajomym. Raz jeszcze wielkie dzięki. A znacie jeszcze inne stronki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.facebook.com/AngielskieP...Idiomy?fref=ts
![]() |
![]() |
#168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#170 |
Konto usunięte
|
Ja w dokładnie trzy lata przeskoczyłam z a1 (w sumie to znałam ok. 20 słówek angielskich to wszystko ) na b2 przy samodzielnej nauce (żadnych kursów, książek, w szkole też nic) Nie zapłaciłam ani grosza. Jak? rozmowa z nativami. Nie wkuwałam żadnych słówek ani nic. Nie miałam za bardzo czasu na to (miałam wymagającą szkołę). Więc jeśli ty dodatkowo wspomożesz się rożnymi stronami i częściej będziesz rozmawiać po angielsku oraz poświęcisz czas na naukę słówek, myślę że szybciej niż ja przeskoczysz na b. dobry poziom
![]() Edytowane przez 7d5d1bdea3fbb18ab1155295525c8aaba14b73cc_5fbc4d44b3770 Czas edycji: 2013-08-26 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
[1=7d5d1bdea3fbb18ab115529 5525c8aaba14b73cc_5fbc4d4 4b3770;42459695]Ja w dokładnie trzy lata przeskoczyłam z a1 (w sumie to znałam ok. 20 słówek angielskich to wszystko ) na b2 przy samodzielnej nauce (żadnych kursów, książek, w szkole też nic) Nie zapłaciłam ani grosza. Jak? rozmowa z nativami. Nie wkuwałam żadnych słówek ani nic. Nie miałam za bardzo czasu na to (miałam wymagającą szkołę). Więc jeśli ty dodatkowo wspomożesz się rożnymi stronami i częściej będziesz rozmawiać po angielsku oraz poświęcisz czas na naukę słówek, myślę że szybciej niż ja przeskoczysz na b. dobry poziom
![]() Dokładnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Rozeznanie
|
Biegle wladanie angielskim-samodzielna nauka ?
Cytat:
![]() www.theblondelifestyle.com Sent from iPad |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zaczynałam rok temu od Desperate Housewives. Teraz łapię się na tym, że niektóre zdania, wyrażenia jakby pamiętam. No i czasem nie zastanawiam się jak coś powiedzieć w jakim czasie, tylko bardziej automatycznie to idzie. I wcześniej nie szło mi czytanie książek po angielsku, teraz jest o wiele lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
BAN stały
|
Cytat:
O rety! Naprawdę? Ile Ci to zajęło czasu? Bazowałaś na samych filmach? Napisz coś więcej ![]() Mnie trochę denerwuje jak muszę przerywać oglądanie filmu szperaniem po internecie w celu poszukiwania zwrotów czy słów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co nam z tego że rozumiemy co ktoś do nas mówi lub pisze, jeśli sami nie potrafimy skleić zdania w odpowiedzi? Ja kiedyś miałam konto na takiej stronie dla internetowych pen friendów (bodajże interpals.net). Tam można było ustawić na profilu w jakich językach rozmawiamy, na jakim poziomie i jakich języków nauka nas interesuje i po prostu korespondować. Na początku bywało że aby odpowiedzieć na głupie pytanie "co tam u ciebie?" siedziałam 30 minut, sprawdzając kilka razy czy każde zdanie jest poprawnie napisane xD Z czasem było coraz lepiej i odpowiadałam jak maszyna. Znajomości przenosiły się na skype i tak sobie gadaliśmy i gadaliśmy. Dziś bez problemu mogę przejść z polskiego na angielski <: Ale z tego co pamiętam to na tej stronie jest strasznie dużo turków, którzy wysyłają ogłoszenia że szukają żony. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
BAN stały
|
Dziewczyny, a u mnie ogladanie filmow bez napisow ma sens? Jestem na poziomie b2, to i owo rozumiem. Czy gdybym ogladala filmy hez napisow i nie rozumiala wszystkiego to to cokolwiek by mi dalo? Wejdzie do glowy jezyk bez tlumaczenia danych zdan i zwrotow, od samego sluchania nawet jesli nie rozumiemy wszystkiego co mowia aktorzy?
Laski, a znacie jakies zagraniczne forum typu wizaz? Po angielsku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Rozeznanie
|
Biegle wladanie angielskim-samodzielna nauka ?
Cytat:
![]() ![]() www.theblondelifestyle.com Sent from iPad |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Konto usunięte
|
A ja właśnie nie mogę przejść na poziom biegły bądź prawie idealny
![]() ![]() 3 lata temu zaczęłam naukę. Wtedy nie wiedziałam dosłownie nic. Po jakim czasie uzyskałyście biegłość? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.