|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() a ja wiem ze dopne swego predzej czy poźniej armie trza koniecznie zbadać , zrob badanie i powiedz ze to jest juz drugie , bo poprzednie jest z przed roku ale nie masz go przy sobie ale jest podobne d tego świeżego i co teraz dalej
|
|
|
|
|
#1172 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
na specjalne zyczenie Isi
![]() dzis udalo mi sie uchwycic,co wcale nie jest latwe,bo oczywiscie jezyczek sprawnie broni terytorium. to zaczne podkrecac ciaze zbiorowa,a co tam niech sie wysypia wszystkie objawy nasze ![]() ja 3 dni mialam mega chcice na slodkie i poraz pierwszy w zyciu tak sie objadlam ciastkami,ze az niedobrze mi bylo.Za co chyba dzis moj biedny Synek odpokutowal zatwardzeniem.Dopiero wieczorem przed spaniem udalo Mu sie pozbyc ciezaru.Pozatym ciagnie mnie do coli,gdzie po cole siegam bardzo zadko, ups w czasie ciazy czasem pilam po 2-3 lyki zeby lepiej przetrawic jedzenie,a tak to jak jestesmy w McDonaldzie. i taki mega dlugi objaw,ktory trwa juz prawie 18 miesiecy,chce mi sie spac jakos ciagle jestem niewyspana
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1174 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Cytat:
![]() Slow mag jem ja. Kupilam ostatnio bo nie bylo asmagu. Cytat:
Kciuki za ciaze
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#1176 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobry wieczór spodnie garniturowe w kant przyprawiły mnie prawie o płacz, już nie poprawiam
|
|
#1177 | |||
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do invitro i leżenia przez tydzień w szpitalu i całej stymulacji cyklu na NFZ i płacenia tylko za samo invitro w Warszawce ok 6,5 to nie jest w ramach tego całego programu uchwalonego przez rząd tylko normalnie przysługuje każdej parze po max 6 nie udanych IUI i tak jak pisałam stymulka na nfz za resztę się płaci. Natomiast co do refundacji to u nas w poradni istenieje taka możliwość że jak się para zakwalifikuje na tą refundację to mogą skorzystać ze stymulacji cyklu na NFZ oferowanej przez poradnię i mają też za darmo invitro refundowane przez rząd. Eh się rozpisałam mam nadzieję że nie namieszałam. A mam kolejny objaw ciąży smakuje mi spalony popcorn |
|||
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Meldujemy,że żyjemy i powiem wam jedno mamuśki zaciążone i przyszłe mamuśki: UCZCIE DZIECKO PIĆ Z BUTLI, POMIMO , ŻE KARMICIE PIERSIĄ. Mam nauczkę-nie podawałam małe butli-bo po co, bo cycuś etc. SKutek?? Moja mała mi butli nie chwyciła, zmieniłam, kupiłam inną też pe i od kilku dni wzięłam się za to porządnie. wrzask, płacz, rozżalenie.... w końcu zassała, ale też jak jej padnie. Na dziś byłam umówiona do dentysty. Wzięłam znieczulenie i wiedziałam ,że małą nie będę mogła karmić... Zjadła z butli, ale jeszcze jedno karmienie muszę odczekać i mam stracha-chwyci czy nie. Bo jak się uprze, to mimo, że głodna wypluwa. Więc pamiętajcie butla to nic złego![]() santom wyłapałam piękny wynik-gratulacje!! bazile ale słodki ![]() ![]() iza super, że powoli kompletujecie wyprawkę Linka narobiłaś ochotę na serniczek
|
#1179 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) każda mama wie najlepiej co jest dobre dla jej dziecka i kiedy będzie czas na 'nauki i przyzwyczajenia' tymbardziej że w Twoim odczuciu coś go męczy.Cytat:
czy to prawda czy nie - nie mam pojęcia, ale w przypadku Twojej kotki to się sprawdza! ![]() santom... błagam Cie nie przypominaj o spaniu, prawie o nim zapomniałam i chwile byłam przytomna! haha mniamu. Słodkości nie toleruje :/ no ze słodkiego to tylko kwaśne żelki hihi :PPobolewa mnie brzuch od czasu do czasu. Czasem mocno zakłuje to z prawej to z lewej nie wiem od czego to... Cycki mnie nie bolą tak mocno, dopiero jak sie złapie za nie :P kandulska a Ty jak tam? ![]() santom - gratuluje bety pięknej! może jednak to Ty otworzysz bliźniakowy ciąg? ![]() yhy, ze mną sie nie da rozmawiać. Albo zaraz krzyczę, albo stwierdzam 'nie odzywaj sie do mnie' (jak w podstawówce haha) i sie rozłączam i chce mi sie płakać. Jak teraz jest tak dziwnie, to ja nie wiem co będzie dalej. Oby ludzkość przetrwała moją ciążę... dobrze że dinozaury wyginęły wcześniej przez wielkie BOOM a nie teraz przez moje himery, bo byłoby im głupio no i to jeden z moich kolejnych objawów. Gadanie totalnych głupot... Miała to któras też? :PCytat:
to jeszcze masz czas u każdej działa inaczej jedna pisała że nawet w 15 tyg czuła ruchy, mi to sie wydaje że gazy miała i się pomyliła bo to przecież za szybko by było co? a moze wlasnie sie myle... mamusie wypowiedzcie sie na temat pierwszych ruchów! kiedy mniej wiecej poczułyście i co przypominały Cytat:
22 lata no niestety, mamy swoje aniołki... To tak jest, przecież rzadko się udaje za pierwszym razem bezproblemowo. Duuuuzo znam dziewczyn które poroniły pierwszą/pierwsze podejścia...Cytat:
jakby co, to się będę stosować ![]() brr, dentysta, na samo słowo miękko mi w kolanach i nogi się uginają... nawet mimo tego, że leżę tak na mnie działają dentyści... Laski, ide spać śpijcie też sobie bardzo ładnie i spokojnie, nie zamartwiajcie się niczym, a mamusiom które wstają w nocy życzę powodzenia! ps. mmmmm czekałam na ten błogi sen od momentu kiedy sie rano obudziłam...
|
|
#1180 | ||
|
Raczkowanie
|
GRATULACJE!!!!! pytałąs jak się czuję no więc..szczerze to nawet dobrze
bolą mnie cycki,troche brzuch pobolewa i nie mam w ogóle apetytu Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- mmmmmmrau ja też mam tak z cyckami,że dopiero jak dotkne too bardzo bolą i też słodkości nie toleruje,mam straszna ochote na bigos... chyba jutro zrobie co do kłucia to dziś mnie właśnie w pachwinie troche bolało,tjb ciagnęlo,chwilami kuło.Zaczynam też troche zapchy intensywniej czuc.. ![]() ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Dobranoc
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
santom gratuluję pięknej Bety, trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli
![]() Witam się ![]() Padłam wczoraj po południu i spałam 3h!!!! no i wkręcam sobie kolejny objaw ciąży - senność wczoraj zadzwoniła moja starsza siostra, że jest w ciąży z drugim dzieckiem (wiedziała już wcześniej, ale nie chciała blokować mnie psychicznie) i mówi, że trzyma kciuki, żebyśmy urodziły w tym samym roku no nie powiem, fajnie by było ![]() Zaraz idę gotować rosołek i szykować się na wesele (a raczej przyjęcie dla 26 osób) mam nadzieję, że zaraz wyjdzie słonko, bo jak na razie to pogoda w Kielcach nie napawa optymizmem ![]() Miłego dnia Dziewczynki
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
mmrau ja czulam ruchy juz na poczatku 16 tygodnia i na pewno nie bylo to nic innego
Z tego co pamietam to chyba Lunka i nasz Koocurek tez wczesnie ruchy czuly. Tego nie da sie pomylic z czym innym |
|
|
|
#1183 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale mam jedną wątpliwość. Jeśli dziecku spodoba się bardziej karmienie butlą i nie będzie chciało cyca? Ja bym tak bardzo chciała karmić piersią. Marzę o tym ![]() Cytat:
A w 15 tygodniu jest to możliwe. Kocurek chyba tak szybko poczuła. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam się weekendowo już! TŻ dzisiaj szedł do pracy więc obudziłam się razem z nim i już zasnąć nie mogłam. Wstałam, wypiłam inkę i zabrałam się za odkurzanie. I chyba przy schylaniu się celem podłączenia odkurzacza do kontaktu ścisnęłam sobie żołądek do tego stopnia, że od razu poleciałam do kibla i ta inka mi się zwróciła. W pierwszym trymestrze zwróciłam raz a w drugim już dwa razy. Nie powinno być przypadkiem odwrotnie???
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nuna jak tam kolki małej?? U mnie nuda..dziecko spi....ja zaraz będę pokarm odciągać ![]() ooo "kupon" idzie Mi Kasaka spłynęła z Zusu i chciałam zakupy zrobić i kurczę nie mam kodów do konta ![]() Szukam czarnej, rockowej kurteczki ![]() p.s. Kocham moje dziecko!!!!!!!!!!!!!! Jakie mini wali, że głowa mała! Isia a jak odciągasz pokarm to gdzie podgrzewasz? Lunka - jak się czujesz? Jak z Tż? Kwitka Na resztę się nie wypowiem bo nie znam się na inseminacjach itp. U nas 29.09 chrzciny. Robimy obiadek w Mazacie...ech....ale będzie wyżerka! ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cebulowa - a tam, nic nie musi być książkowo! |
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja mam cykle 32-33 dniowe szczerze? Musiałby zdarzyć się jakiś CUD, żebym zaszła w ciążę, bo od kilku miesięcy nie obserwuję u siebie śluzu płodnego i nie wiem czym to jest spowodowane ale od kolejnego cyklu starań (yyy to będzie już 8) zaczynam brać Wiesiołka i Castagnusa, i zobaczymy co z tego wyniknie
Edytowane przez czarna_mala Czas edycji: 2013-08-31 o 09:28 |
|
|
|
|
#1186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Porobie fotki łóżeczka i zakupów jak wszystko przyjdzie ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki![]() Cytat:
Witam się w 24 tc Niesamowitą radość sprawia mi patrzenie na to łóżeczko i kupowanie rzeczy Z ciuszkami jestem w lesie do końca wrześnie chciałabym już mieć komplet żeby w pazdzierniku poprać,poprasować i wszystko poukładać.Bede spokojniejsza jak wszystko będzie gotowe wcześniej.Dziś wieczorem przychodzą znajomi A jutro po południu teściowie Bede musiała przeżyć.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-08-31 o 09:34 |
|||
|
|
|
#1187 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i nie dziwię się, że radość Ci sprawia kompletowanie wyprawki. Ja mam łóżeczko już wybrane, ale póki co nie kupuję. Jeszcze poczekam, bo teraz mamy nieco rozgrzebane mieszkanie i nie mam gdzie stawiać gratów. Ciuszków mam tylko kilka, resztę zacznę kupować jak będzie mi znana płeć maleństwa. Wtedy zacznę robić maratony po lumpeksach ![]() Zjadłam jajecznicę, ledwo bo ledwo, ale zjadłam. Mam nadzieję, że nie wróci. A teraz zmykam do mamy robić gołąbki
|
|
#1188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja musze w pon podzwonic co, gdzie i kiedy, bo od tego cyklu bede juz robic Nie byloby pospiechu gdyby nie ta zasr*** endometrioza |
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może to skierowanie miał na myśli mój gin, do którego chodzę obecnie? Mówił mi,że jakby co powinnam się udać do kliniki ale nie mówił nic o skierowaniu .. mam nadzieję, że w końcu mi da. A takie badania jak piszesz to ja już miałam, aczkolwiek powtórzyć nie zaszkodzi. Leżałam właśnie 3 dni i badali mi wszystkie hormony, cukier, cholesterol, jakieś tam inne wskaźniki (do tej pory nie wiem co) no i usg, ale to było 4 lata temu. Może po takiej historii leczenia dadzą mi w końcu te iui chociaż, w ostateczności to ivf .. A nie wiecie, czy można się zapisać w kolejkę na ivf robiąc jeszcze te iui na nfz? Bo z tego co doczytałam kolejki są spore i się długo czeka ![]() p.s. pochwalę się, że tempka poszła dziś do góry, już myślałam, że ten cykl będzie bez owu, bo mało śluzu było i w ogóle jakoś tak się nie czułam, ale jednak i wychodzi na to, że trafiliśmy idealnie, teraz czekać ..
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2013-08-31 o 10:24 |
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sernik pierwsza klasa!!! słodziłam stevią i tak jakoś lekko gorzkie się zrobiło..ale lepszy niż te serniki z paczki no i ma mało kalorii około 100 na porcję a nie 250 Cytat:
sluzu płdonego nie musisz wcale obserwować na zewnątrz ja tak czesto mam ze nie mam go za wiele albo wydaje mi się białawy a lekarz widzi ewidentnie szklisty,rozciągliwy Cytat:
Ja dopiero co wygramoliłam się z łozka teraz ide sprzątać..a wieczorem idziemy na 'wódkę' do kuzyna z zoną |
|||
|
|
|
#1192 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
) troszke można się nakręcić ale pamiętaj żeby nie za mocno, żebyś siie nie rozczarowała później ... Aczkolwiek póki nie ma @ wszystko jest możliwe, z tym że uważaj kochana żeby nie przeholować ja sie czułam inaczej, nie jakieś spektakularne zmiany, ale czułam się przed @ inaczej. Bo nigdy mnie przed @ tak długo nie ciągnęło w taki sposób tak dziwnie i nie pokłuwało... Jakoś tak coś czułam innego :P Cytat:
jeja to musi być fajne dla mnie to takie niesamowite jak kobieta nosi w brzuszku dziecko i ono się rodzi, jest takie namacalne! czesto jak widze kobiety w ciąży zaawansowanej, to sobie myślę nie jaki ona ma duzy brzuch :P tylko 'jeja tam w środku jest DZIECKO' i to jest takie niesamowite :PCytat:
)Tymczasem czas wstac i iść do pracy. Jutro wolne jeeeeee Miłego dnia dziewczyny!! i piszcie piszcie, będę miała co nadrabiać wieczorem!
WARTO! Gdy się urodziłam, diabeł powiedział ''o kurde!" Edytowane przez mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau Czas edycji: 2013-08-31 o 11:35 |
||||
|
|
|
#1193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak to z butla bywa roznie,jedne dzieci bardzo ladnie jedza od poczatku,a inne walcza i walcza.Moja Bratowa wlasnie walczyla i sie poddawala,rada byla taka,ze to Tatus zostawal sam z Synkiem i nie bylo wyboru,musial wkoncu zjesc czy sie napic,a Tatus by wytrwaly bo poprostu nie mogl wyciagnac cyca a musieli malego przyuczac,bo Mama wracala do pracy.Zas u mnie,moj dosc szybko zalapal i niedawno dawalam Mu na noc po troche sztucznego pokarmu i smakowalo Mu od poczatku. Ciezko to wszystko stwierdzic,tak jak np u Luny Kamilek tez walczyl. a co do ciazy,to jak narazie nie mam zadnych objawow-teraz moge juz przyrownywac do pierwszej ciazy,ale wiem ze ciaza ciazy nie rowna. Zobaczymy w piatek albo w sobote bede testowac.Takze potestuje razem z Czarna Mala
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-08-31 o 11:35 |
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sobie razem testujcie a ja trzymam kciukasy |
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe mnie się ciągle wydaje, że jeszcze mam trochę czasu, z drugiej strony przyzwyczaiłam się do życia we dwoje (tzn we troje - z kotem ) no i nie mam ciśnienia. Ale może powinnam hehehe, nawet moja mama już mnie ciśnie, żebym poszła do "lekarza od dzidziusiów"
|
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przepraszam, ze bez nadrabiania i cytowania....
Mamy ktore rodzilu, powiedzcie czy wzystkie z Was skorcze porodowe, z ktorymi trzeba jechac do szpitala bolaly? bo czoraj w nocy dobre 2 godz non stop twardnial mi brzuch.... nie bylo to jakos bolesne...tylko takie... no czulam ze idzie twardnienie... pozniej taki dyskomfort.. i puszczalo... i tak z 2 godz. Zasnac nie moglam chyba z emocji Teraz tez cos tam twardnieje sobie ale jak sie krece po domu to tak nie czuje... to przepowiadacze?czy co:P
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Posprzątałam,przygotowała m obiad i czekam na tżta.Znajomi bedą dopiero ok 19:00.
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Dziewczyny jak się czuje to twardnienie brzucha
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, skoro nie wiesz to znaczy, ze nie twardnieje
Magbes, czyzby sie zaczynalo ![]() Ja sie witam z pracy pozniej ide na wyzerke do moejej szefowej tylko problem w tym, ze dzis mam mala kulke w gardle
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszcze jedzonka
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i ważne jeszcze czy przechodzą jak zmieniasz pozycje?No i licz koniecznie ruchy dziecka U mnie zaczęło się skurczami w niedziele, urodziłam w środę ![]() No i ja miałam skurcze co 10 minut cała niedziele. ![]() Jeszcze się nie stresuj, weź sobie kąpiel, najedz się konkretnie (później już nie będziesz mogła), i koniecznie się wyśpij!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

na slodkie i poraz pierwszy w zyciu tak sie objadlam ciastkami,ze az niedobrze mi bylo.Za co chyba dzis moj biedny Synek odpokutowal zatwardzeniem.Dopiero wieczorem przed spaniem udalo Mu sie pozbyc ciezaru.

spodnie garniturowe w kant przyprawiły mnie prawie o płacz, już nie poprawiam 

Meldujemy,że żyjemy i powiem wam jedno mamuśki zaciążone i przyszłe mamuśki: UCZCIE DZIECKO PIĆ Z BUTLI, POMIMO , ŻE KARMICIE PIERSIĄ. Mam nauczkę-nie podawałam małe butli-bo po co, bo cycuś etc. SKutek?? Moja mała mi butli nie chwyciła, zmieniłam, kupiłam inną też pe i od kilku dni wzięłam się za to porządnie. wrzask, płacz, rozżalenie.... w końcu zassała, ale też jak jej padnie. Na dziś byłam umówiona do dentysty. Wzięłam znieczulenie i wiedziałam ,że małą nie będę mogła karmić... Zjadła z butli, ale jeszcze jedno karmienie muszę odczekać i mam stracha-chwyci czy nie. Bo jak się uprze, to mimo, że głodna wypluwa. Więc pamiętajcie butla to nic złego
Póki co czekam cały czas na wtorek jak na szpilkach. Tak bardzo bym już chciała zobaczyć moje dziecko.