|
|
#991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Efekty olejowania paznokci
[1=d5b8657d233dd8561165538 22027d50f8da9b6c6;4256599 1]dobra wrzuce fotki nie padnijcie na zawał :P[/QUOTE]Ja i tak niektóre mam krótsze
|
#992 |
|
Raczkowanie
|
white_countess widzę że mamy podobny problem - mega krótka różowa część paznokcia
ale ja wierzę że olejowanie się opłaci i w końcu będziemy miały piękne paznokcie, z których będziemy dumne
|
|
|
|
#993 |
|
Konto usunięte
|
wrona92 podniosłaś mnie na duchu, już myślałam , że nikt takich nie ma :P jak olejki nie pomogą to ja już chyba nic nie zadziała ! lecz nie zamierzam się zniechęcać , bo za mało czasu minęło, żeby stwierdzić skuteczność bądź nieskuteczność olejowania.
|
|
|
|
#994 |
|
Przyczajenie
|
[1=d5b8657d233dd8561165538 22027d50f8da9b6c6;4256634 9]wrona92 podniosłaś mnie na duchu, już myślałam , że nikt takich nie ma :P jak olejki nie pomogą to ja już chyba nic nie zadziała ! lecz nie zamierzam się zniechęcać , bo za mało czasu minęło, żeby stwierdzić skuteczność bądź nieskuteczność olejowania.[/QUOTE]
Na pewno się uda, tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość, bo na efekty przy olejowaniu czeka się długo Ale będzie dobrze, masz moje słowo
|
|
|
|
#995 |
|
Raczkowanie
|
Niestety czekać trzeba ale u mnie paznokcie już są mocniejsze co na początek dla mnie jest dużym plusem i oznaką działania
Już nie pamiętam kiedy się któryś złamał |
|
|
|
#996 |
|
Konto usunięte
|
podnosicie na duchu
no łamanie i rozdwajanie to moi stali towarzysze, jeszcze trochę mi się rozdwajają ale żaden się jeszcze nie złamał.zobaczymy za miesiąc, dwa jakie będą kolejne postępy
|
|
|
|
#997 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się zaczęły pojawiać na nowo rozdwojenia mimo dalszego olejowania
wcześniej łykałam jeszcze tabletki mega krzem i wydaje mi się, że one też mi trochę pomagały, bo jak przestałam je brać to parę dni później pojawiło się pierwsze rozdwojenie od ponad miesiąca
|
|
|
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
Teraz trochę zdjęć ode mnie
![]() Olejuję od czerwca, ale z przerwami - nie zawsze miałam czas/pamiętałam/byłam w rozjazdach. Więc jak na takie 3 miesiące uważam, że efekty są świetne. Nadrabiałam za to w niektóre dni, kiedy pracowałam przy komputerze, smarowałam paznokcie olejami nawet kilka razy dziennie. Odkąd zaczęłam nie mam problemu z rozdwajającymi się paznokciami, co było moją największą zmorą. Miałam cienkie, przeźroczyste łamliwe paznokcie. Aktualnie mam taką długość o której kiedyś mogłam pomarzyć (na ostatnich zdjęciach widać krótki paznokieć kciuka u prawej dłoni - efekt przerwy i mojej nieuwagi). Moja pierwsza mieszanka była z: oleju rycynowego, rybek a+e (ok 2-3 szt.), olej z pestek winogron. Teraz dodałam jeszcze troszkę olejku alverde, awokado. |
|
|
|
#1000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Rozeznanie
|
zuzawpaski pisałaś że kupiłaś dużo ciekawych olejków w aptece, ile mniej więcej kosztuje buteleczka takiego olejku?
|
|
|
|
#1002 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak się zmartwiłam tą onycholizą, że ścięłam wszystkie paznokcie na krótko i będę obserwować. Zastanawiam się tylko od czego mogłaby się u mnie rozpocząć.
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
[1=d5b8657d233dd8561165538 22027d50f8da9b6c6;4256634 9]wrona92 podniosłaś mnie na duchu, już myślałam , że nikt takich nie ma :P jak olejki nie pomogą to ja już chyba nic nie zadziała ! lecz nie zamierzam się zniechęcać , bo za mało czasu minęło, żeby stwierdzić skuteczność bądź nieskuteczność olejowania.[/QUOTE]
Nie znam osoby, u której olejki się nie sprawdziły, nawet w minimalnym stopniu, więc głowa do góry. Dziękuję Wam za miłe słowa. To dzięki Wam głównie mam motywację, bo widzę Wasze efekty. Trzymam kciuki za pozytywne efekty także u Was!
|
|
|
|
#1004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1005 |
|
Rozeznanie
|
Witam, podczytuję was od kilku tygodni i dziś z racji, że jest 1 dzień miesiąca zaczynam olejowanie . Moje paznokcie szybko rosną, są twarde, grube, z widocznie białą końcówką, pomyślicie czego ja jeszcze od nich chce, a otóż chce żeby mi przestały się rozdwajać końcówki ( czasem mogę ściągnąć 1 warstwę paznokcia) i żeby mi się nie łamały boki paznokci ( widać na zdjęciach), generalnie końcówki mam tak jakby z mikro urazami, bo ostatnio czerwonego lakieru nie mogę domyć, co "siedzi" gdzieś w zakamarkach paznokcia. A właśnie bo zauważyłam, że chyba tylko jedna wizażanka napisała o olejowaniu paznokci u stóp, ja też będę je olejować bo paznokieć u dużego palca jest jakby "wgnieciony"/ złamany i wogóle nie rośnie;/ z lewej strony jest taki cieniutki i nawet jak urośnie z 1 mm to od razu się strzępi i zadziera. Mam nadzieję, że moja odzywka mu pomoże.Moja mieszanka to: olej z pestek moreli olej migdałowy 2-3 krople olejku rycynowego 3 kapsułki wit A+E olej kokosowy olej karite oliwka BD co sądzicie o tym składzie ? A mam problem bo wymyłam buteleczkę po lakierze zmywaczem i pędzelek też i on mi się jakby skleił ;/, jest mega twardy, czy to odmoknie ? czym czyściłyście pędzelki ? |
|
|
|
#1006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam wczoraj olejek rycynowy ale oni tam piszą, że to na przeczyszczenie się nadaje
czy mogę ten rycynowy kłaść solo? nie zaszkodzi?
|
|
|
|
#1008 |
|
Zadomowienie
|
Można używać zarówno do włosów i paznokci, ma właściwości nabłyszczające, ale należy też pamiętać, że może przesuszać, zatem mieszanie go z innymi olejkiem / olejkami jest jak najbardziej wskazane.
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na Twoim miejscu, wymieszałabym go choćby z odrobiną oliwą z oliwek. |
|
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny
|
|
|
|
#1011 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym masz całkiem niezłe pazurki
|
||
|
|
|
#1012 |
|
Raczkowanie
|
ostatnio moje paznokcie były w szczytowej formie, wyglądały lepiej niż kiedykolwiek, długie i równiutkie..aż miałam się pochwalić fotkami..
ale wczoraj złamał mi się jeden, a dziś drugi;/ ale pierwszy to kciuk i nie tak tragicznie, więc nie rozpaczłam, zaś ten dzisiejszy to środkowy i to dość ostro i stwierdziłam oo nie, nie zaprzepaszczę tylu tygodni, nie spiłuję go i użyłam super glue.. trzyma się póki co w tydzień lub półtora odrośnie, to spiłuję
|
|
|
|
#1013 |
|
Raczkowanie
|
Cara_Mel jak będę miała takie paznokcie jak Ty to będę w pełni usatysfakcjonowana
|
|
|
|
#1014 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wczoraj zrobiłam mieszankę :
Alterra migdał i papaja Olejek arganowy Oliwa z oliwek Oliwka BD Jak myślicie może być? )))
Edytowane przez creazyREDlips Czas edycji: 2013-09-02 o 13:41 |
|
|
|
#1015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam taką samą mieszankę, tylko zamiast arganowego mam olejek rycynowy (który w sumie i tak jest w olejku Alterra...). Czy olejek arganowy kupię w aptece?Tak w ogóle to poprzez to, że olejuję dłonie i paznokcie, od wczoraj zaczęłam stosować oczyszczanie twarzy metodą OCM (za pomocą olejków), jestem ciekawa co z tego wyjdzie... Włosy za to zaczęłam olejować od mniej więcej 4 tygodni. Są bardzo miękkie, ale i tak nie są gładkie nadal mi wystają takie jakby strąki ;p przy głowie.
Edytowane przez Linanna Czas edycji: 2013-09-02 o 10:45 |
|
|
|
|
#1016 |
|
Raczkowanie
|
Czytam o waszych paznokciach, widzę efekty i dzisiaj ruszam do Rossmanna po olejki. Wprawdzie obcięłam wczoraj wszystkie paznokcie na krótko, ale mam nadzieję, że to nie przeszkadza w rozpoczęciu olejowania.
|
#1017 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak się chce.
Edytowane przez creazyREDlips Czas edycji: 2013-09-04 o 07:08 |
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
O jejku ile mnie tu nie było ; o właśnie przyleciałam z wakacji i było tak sobie bo zapomniałam mojego olejku do paznokci, czyli rycyna i DB :c
Od dzisiaj jestem znów systematyczna i nadal używam odżywki Herome i nie mam już rozdwojonych paznokci !No dziewczynki szkoła już dla nie których...-.- Powodzenia w szkole i w pielegnacji paznokci
|
|
|
|
#1020 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

ale ja wierzę że olejowanie się opłaci i w końcu będziemy miały piękne paznokcie, z których będziemy dumne
no łamanie i rozdwajanie to moi stali towarzysze, jeszcze trochę mi się rozdwajają ale żaden się jeszcze nie złamał.zobaczymy za miesiąc, dwa jakie będą kolejne postępy
wcześniej łykałam jeszcze tabletki mega krzem i wydaje mi się, że one też mi trochę pomagały, bo jak przestałam je brać to parę dni później pojawiło się pierwsze rozdwojenie od ponad miesiąca

Tak się zmartwiłam tą onycholizą, że ścięłam wszystkie paznokcie na krótko i będę obserwować. Zastanawiam się tylko od czego mogłaby się u mnie rozpocząć.

czy mogę ten rycynowy kłaść solo? nie zaszkodzi?