Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 01:19   #3871
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
No wiec ja juz w lozku ..
Przyjechalam , podlaczyli mnie pod KTG I godzine lezalam .
Serce bije uff.. Po 20 min zaczela sie imprezka w moim brzuchu , widzac mine tej poloznej I mojego Tz poczulam sie jak idiotka .
Tlumaczylam sie ze naprawde caly dzien prawie nic nie czulam a w tym czasie mloda tak fikala ze wszystko golym okiem bylo widac.
Dostalam guziczek I mialam klikac kiedy cos poczuje . 40 min - 8 konkretnych kopniakow.
Od 10 rano do 20 tez 8
Wyslali mnie do izby przyjec.
Co tam widzialam ?
3 babki czekaly na 4cm rozwarcie zeby zostac przyjete , widocznie nie chcialy wrocic do domu. Jedna co skurcz to kladla sie na podlodze
Moj Tz mowi ; ona chyba troche przesadza? Chyba nie mine miał najstraszniejsza z nas wszystkich.
Wzieli I mnie . Pochwalili ze przyjechalam mocz I cisnienie ok.
Brzuch odpowiada 38tc .
Aha ; skurcze nie pisza sie zadne .. Nawet najmniejsze - szkoda.
I tyle ..
Zrobilam sobie wycieczke, dziecko ze mnie zadrwiło ) ale nie zaluje .. Przerazilam sie nie na zarty , nie moglabym spac. Teraz ze mnie wszystko zeszlo , padne jak kawka ..
Dziekuje , niepotrzebnie sie martwiłyscie. ;**

Aha .. W moim brzuchu znowu cisza , Od momentu jak przekroczyłam próg domu. Jutro sobie z nia pogadam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dobrze że wszystko w porządku, Maja zrobiła Wam psikusa.
Dobrej nocy dziewczyny.

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 03:27   #3872
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
De trudno czasami trzeba dać sobie spokój i przestać walczyć o taką rodzinę. Masz teraz swoją własną i to ona jest najważniejsza. Trudno na siłę nie będziesz super córką i siostrą, musi Ci wystarczyć, że jesteś super mamą
Hehe, no taka super mama to pewnie tez nie jestem

Nemosek-nie da sie. Od 13 lat tak jest. I w maju bylam tam na jedna noc, myslalam ze moze to cos zmieni. Ale niestety nic. Choc wiedzieli, ze jestem w ciazy. Zadnego zapytania, jak sie czuje, moze cos ci potrzeba. Ale co ja sie dziwie, przez tyle lat nie bylo zainteresowania to i teraz nie bedzie. Mojego synka widzieli raz albo dwa razy, na slub nie przyjechali, na chrzest tez nie.

trele
-hehe, pewnie mala sie tak ulozyla, ze jej nie czulas.Moj sie teraz tak uklada, ze nie czuje, ze jestem w ciazy. Dopiero jak zmienia pozycje.
A co do boli- bol porodowy nie mozna do niczego porownac, wiec sie ne dziwie ze kobieta lezala na podlodze. Ale nie kazda tak to odczuwa.

A ja nie moge spac. Moj dziec obudzil sie z placzem o 1 30 i odtad nie moge zasnac. A o 8 mam wizyte i gina.Moj maz mial byc ze mna a znow mu spotkanie wyskoczylo. Ehh i znow musze isc sama na usg. Pewnie ostatnie.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 05:58   #3873
ania_cz79
Raczkowanie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Hej dziewczyny widzę, że nie tylko ja nie śpię. Od 4 miałam taką mega dyskotekę, że aż mnie to obudziło. Chyba pierwszy raz. I właściwie tak przez 2 godz. Teraz jem kanapkę bo od tego leżenia zgłodniałam.

Trele - dobrze, że wszystko ok, a spokój najważniejszy więc uważam że dobrze było się upewnić.

Ja w piątek miałam wizytę u lekarz, zrobili KTG wszystko ok. Mały ma ok 980 g rośnie ładnie i trzyma się wyznaczonego terminu.
Skontaktowałam się również z położną, którą mi polecono ale jest na urlopie, więc ma się odezwać.
Rozmawiałam też z lekarzem o moim zaświadczeniu od okulisty, powiedział, że jak trzeba to będzie cc. Już się boję.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 07:11   #3874
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Witam na spokojnie tym razem

Cala noc nie spalam, dzisiaj pojechalismy do jego mamy I wzielam ja sobie na strone, ze tak powiem. Okazalo sie ze jej zwierzal sie troche bardziej niz mi I kobitka go usprawiedliwila odrobine I powiedziala, zupelnie jak nasza Dzidzia, zeby po prostu"odsunac sie" w miare mozliwosci (rozumie ze nerwy mi puscily I ze sama mialaby go ochote za ten stres jaki mi zafundowal udusic) , poradzila zeby zdystansowac sie I ze to "juz prawie koniec tej meki" z odstawka lekow. Takie kryzysy zaliczal, ze byl zgryzliwy jak jakis stary, umeczony zyciem dziad. Ale wzielam sobie sukinsyna na poprawke

Poza tym mama TZ zrobila mi pysznie owocowo cukrowa kapiel I dala slodka zagryche, kochana powiedziala ze zawsze moge przyjsc I ze zwsze mi pomoze bo dam jej najwiekszy skarb jaki moze miec
Pokazala mi kolejny zestawik jaki robi dla malego. Czapeczke, niedrapki I ocieplane stopki z bialej welny. Ach, zmiekczyla I uspokoila mnie tym wszystkim.... Pierwszy raz mama tz jest niczym zloto, wszystkie mamy bylych to byly delikatnie mowiac jak wiedzmy...
Anka, tak wczoraj myślałąm o tym Twoim TŻ, On nie chce wybrać się na żadne spotkania coś na zasadzie AA tylko oczywiście do grupy zgodnie ze swoim uzależnieniem? Jakakolwiek terapia, psycholog, psychiatra, terapeuta? Bo wiesz.. wg mnie to On za szybko odstawił te leki, organizm wariuje bo nie dostaje już leków i stąd te jes=go zachowania, powinien stopniowo je odtsawiać ewentualnie skonsultować to z lekarzem i dać jakiś zamiennik, oczywiście nie jakiś mega silny, żeby "oszukać organizm"..
Może spróbuj go jakoś namówić na wizytę u specjality, myślę że jakby ktoś bestronyy zaczął pracę z nim Twój TŻ inaczej by to przechodził, przy okazji jakaś terapia u psychologa
siedziałam trochę w uzależnieniach, z racji swojego wykształcenia :P
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
A dla mnie ciąża to piękny czas,ale pewnie dlatego że nie miałam tfu tfu żadnych problemów.Uwielbiam mój brzuszek i cieszę się z każdego dnia
Ale chwile trudne też się zdarzały
powiem Ci, że dla mnie to tez jest taki w miarę piękny czas, mimo ych kilogramów, cellulitu itd :P bo też przechodzę ją bezproblemowo
Cytat:
Dziewczyny wszystko okey, jade do domu . Napisze jak dojade

uff
Cytat:
Z ciekawości weszłam na komentarze allegro do tej hurtowni, co ją opisywałam wcześniej i stwierdzam, że zostałam potraktowana przez nich i tak delikatnie. Potrafią klientkę nazwać półmózgim Yeti Zresztą przeczytajcie same.
http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_recvd_neg
Matko jak się cieszę, że nie zdecydowałam się na żaden zakup u nich.
Cytat:
No nie da się ukryć Macie jeszcze co tej biednej dziewczynie napisali w jej komentarzach http://allegro.pl/show_user.php?uid=...e=fb_recvd_neg
Buraki jakich mało.
ja bym zgłosiła tą hurtownię do allegro za te odzywki

poziom ich języka powala
Cytat:
Serce bije uff.. Po 20 min zaczela sie imprezka w moim brzuchu , widzac mine tej poloznej I mojego Tz poczulam sie jak idiotka .
Tlumaczylam sie ze naprawde caly dzien prawie nic nie czulam a w tym czasie mloda tak fikala ze wszystko golym okiem bylo widac.
Dostalam guziczek I mialam klikac kiedy cos poczuje . 40 min - 8 konkretnych kopniakow.
Od 10 rano do 20 tez 8
Co tam widzialam ?
3 babki czekaly na 4cm rozwarcie zeby zostac przyjete , widocznie nie chcialy wrocic do domu. Jedna co skurcz to kladla sie na podlodze
Moj Tz mowi ; ona chyba troche przesadza? Chyba nie mine miał najstraszniejsza z nas wszystkich.
Brzuch odpowiada 38tc .
I tyle ..
Zrobilam sobie wycieczke, dziecko ze mnie zadrwiło ) ale nie zaluje .. Przerazilam sie nie na zarty , nie moglabym spac. Teraz ze mnie wszystko zeszlo , padne jak kawka ..

Aha .. W moim brzuchu znowu cisza , Od momentu jak przekroczyłam próg domu. Jutro sobie z nia pogadam

no to faktycznie napędziłą Wam stracha, co za Maja nooo...
Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Ja w piątek miałam wizytę u lekarz, zrobili KTG wszystko ok. Mały ma ok 980 g rośnie ładnie i trzyma się wyznaczonego terminu.
Skontaktowałam się również z położną, którą mi polecono ale jest na urlopie, więc ma się odezwać.
Rozmawiałam też z lekarzem o moim zaświadczeniu od okulisty, powiedział, że jak trzeba to będzie cc. Już się boję.
już miałaś KTG? w którym tygodniu jesteś? u mnie robi się chyba dopiero od 36 tygodnia, ja pewnie dostanę teraz skierowanie żeby zrobić

hej:P
coś ostatnio z moim pęcherzem jest nie tak, bo w nocy prawie znowu się posikałam i musiałam lecieć na szybcika do łazienki

dziewczyna pododawałam trochę pozycji na mojej liście wyprawkowej, chce jeszcze któraś? I pousuwam ceny zeby była lepsza

gardło mnie boli i jakoś tak podejrzanie mam nos zatkany i co raz smarczę, ale typowy katar to to nie jest
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 07:14   #3875
Antibia86
Rozeznanie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Trele cieszę się że jest oku mnie na termometrze 12 stopni masakra jakas a ja oczywiście nie mam w co sue ubrać....zaraz szykuje się na rozpoczecie roku.mam stresa jakbym co najmniej ja szła do szkoływieczorem wizyta u gina ciekawe co tam u Patryczka słychaćmiłego dnia dziewczynki

Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 07:20   #3876
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Trele
- to teraz mozesz spac spokojnie.

nemosek
-no jest lepiej.Narazie.Mam nadzieje,ze ten dwutygodniowy dol sie nie powtorzy. Ale w mojej sytuacji chyba wiekszosc z was mialaby takie samopoczucie. Ale ludzi nie zmienie i nie mam na nich wplywu. Ale ciezko jest, gdy wlasna rodzina ma cie w d..e, matka nawet nie zapyta jak ciaza, siostra od maja nawet emaila nie napisze.A czlowiek sie zawsze staral o kontakt, przestal to widzi, ze nikt sie nie oddzywa i nie interesuje. Przykre to.
przykre lecz prawdziwe, ale nie martw się widocznie tak miało być.. pomyśl sobie co ja mam ze swoją T. wolałabym z nią nie utrzymywać adnych kontaktów.. a tak to ciągle wpieprza sie w nasze życie a przez to cierpi moja rodzina... u Ciebie sie nie wpieprzają, ale też nie ineteresują.. eh.. rodziny sie nie wybiera. .. Pamiętaj że Ty możesz -i na pewno tak będzie- stworzyć najwspanialsza rodzinę nie popełniając błędów swojej..

a dla mnie i tak jesteś meeeeeega mamuśką i to jeszcZE w ciąży!

Cytat:
Od 10 rano do 20 tez 8
Co tam widzialam ?
Brzuch odpowiada 38tc .
I tyle ..

dbrze że wszystko ok, aczkolwiek śniło mi sie że urodziłaś i wysłałaś nam zdjęcie Majeczki- miała ciemne łoski, proste takie krótkie, ja wiem z 2 cm... i tak sie miło uśmiechała

ale mam jazdę od 3........ łeb mnie boli, że spać nie mogę, chce mi sie do wc( nr.2) ale nie mogę i przez to brzuch też mnie boli, do tego kręgosłup to mi sie chyba dzisiiaj połamie :/

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Anka, tak wczoraj myślałąm o tym Twoim TŻ, On nie chce wybrać się na żadne spotkania coś na zasadzie AA tylko oczywiście do grupy zgodnie ze swoim uzależnieniem? Jakakolwiek terapia, psycholog, psychiatra, terapeuta? Bo wiesz.. wg mnie to On za szybko odstawił te leki, organizm wariuje bo nie dostaje już leków i stąd te jes=go zachowania, powinien stopniowo je odtsawiać ewentualnie skonsultować to z lekarzem i dać jakiś zamiennik, oczywiście nie jakiś mega silny, żeby "oszukać organizm"..
Może spróbuj go jakoś namówić na wizytę u specjality, myślę że jakby ktoś bestronyy zaczął pracę z nim Twój TŻ inaczej by to przechodził, przy okazji jakaś terapia u psychologa
siedziałam trochę w uzależnieniach, z racji swojego wykształcenia :P

powiem Ci, że dla mnie to tez jest taki w miarę piękny czas, mimo ych kilogramów, cellulitu itd :P bo też przechodzę ją bezproblemowo

uff

ja bym zgłosiła tą hurtownię do allegro za te odzywki

poziom ich języka powala

no to faktycznie napędziłą Wam stracha, co za Maja nooo...

już miałaś KTG? w którym tygodniu jesteś? u mnie robi się chyba dopiero od 36 tygodnia, ja pewnie dostanę teraz skierowanie żeby zrobić

hej:P
coś ostatnio z moim pęcherzem jest nie tak, bo w nocy prawie znowu się posikałam i musiałam lecieć na szybcika do łazienki

dziewczyna pododawałam trochę pozycji na mojej liście wyprawkowej, chce jeszcze któraś? I pousuwam ceny zeby była lepsza

gardło mnie boli i jakoś tak podejrzanie mam nos zatkany i co raz smarczę, ale typowy katar to to nie jest
u mnie KTG od 28 sie wykonuje i już miałam :P

co do wyprawki, pytałam bo widze duże zainteresowanie czy nie możn byłoby wstawić ją na 1 stronie? ;>
Stary 2013-09-02, 07:24   #3877
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

co do wyprawki, pytałam bo widze duże zainteresowanie czy nie możn byłoby wstawić ją na 1 stronie? ;>
to każda przychodnia/ lekarz widocznie sam sobie ustala od kiedy KTG jest :P

o widzisz, zapomniałam Ci napisać, że jasne że tak, tylko ją weżmę wrzucę na google żeby było prościej, bo teraz mam ją w Excelu

https://docs.google.com/document/d/1...it?usp=sharing spróbujcie to otworzyć, jak się uda to można wrzucić na pierwszą stronę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-02 o 07:30
Stary 2013-09-02, 07:29   #3878
ania_cz79
Raczkowanie

Jestem w 28 tyg. i to było moje pierwsze
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 07:33   #3879
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem w 28 tyg. i to było moje pierwsze
yhym, czyli u Ciebie też wcześniej robią, nie to co u mnie

w ogóle wczoraj wzięłam się za czytanie "Ciężarówki..." i wyczytałam że potrzeba jest 8 cieńszych kocyków(ciekawe po co komu 8 kocyków plus oczywiście ze 2 grubsze) i że tygodniowo schodzi 60 pampersów (ja mam zapas na 2 tygodnie i jak to powiedziałam TŻ to się za głowę złapał)

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 07:39   #3880
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

w ogóle wczoraj wzięłam się za czytanie "Ciężarówki..." i wyczytałam że potrzeba jest 8 cieńszych kocyków(ciekawe po co komu 8 kocyków plus oczywiście ze 2 grubsze) i że tygodniowo schodzi 60 pampersów (ja mam zapas na 2 tygodnie i jak to powiedziałam TŻ to się za głowę złapał)
ok działa, wiec wrzuce na 1 str. dzięki
o maaatko, no po co komu te kocyki? znaczy sie az tyle...
a z pampersami moze być 60 tyg..
haha, to ja mam na 8 dni pampersów.,
Stary 2013-09-02, 07:49   #3881
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
ok działa, wiec wrzuce na 1 str. dzięki
o maaatko, no po co komu te kocyki? znaczy sie az tyle...
a z pampersami moze być 60 tyg..
haha, to ja mam na 8 dni pampersów.,
właśnie nie wiem po co tyle tych kocyków, ja mam 3 czy 4 kocyki ciekie i 2 grubsze ja nie robię aż takich zapasów pampersów bo będzie zonk jak moje dziecię będzie musiało nosić szybko 2 pampersy

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 07:50   #3882
niunia32
Zakorzenienie

dzień dobry

kurde zimno już się zrobiło.... jeszcze chwila i trzeba się będzie klimatyzacją dogrzewać...

Trele dobrze, że wszystko ok. Ty masz spokojną przynajmniej spokojną głowę, że pojechałaś i sprawdziłaś.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 08:00   #3883
lubieolowki
Raczkowanie

Hej dziewczyny Potwierdzam - u nas też zimno jak nie wiem :/ zaraz się przerzucę na jesienną kurtkę ;p Nie chce mi się dzisiaj nic chociaż wstałam z TŻ jak się szykował do pracy i miałam mnóstwo energii. Jak wyszedł z domu to wszystko odpuściło ;p Do tego jakoś mnie przy żebrach boli jakbym przydusiła podczas spania :/:/ też tak macie czasami?

Za dwa dni wizyta i zobaczymy Kubusia znowu

Trele - dobrze, że pojechałaś Jakby się coś złego działo i byś nie pojechała to by była masakra, a tak uspokoiłaś się i sprawdziłaś czy wszystko ok, a to najważniejsze!

babku - co to za sprzedawca?! W życiu tak bezczelnego człowieka nie widziałam. Jeszcze jakby to był jeden przypadek, a tak... W głowie mi się nie mieści!

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 08:01   #3884
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Od 10 rano do 20 tez 8
Co tam widzialam ?
Brzuch odpowiada 38tc .
I tyle ..

Wg.mnie bardzo dobrze,ze pojechalas...wychodze z zalozenia,ze lepiej o raz za duzo niz raz za malo. Majeczka swoja droga psotnica mala dobrze,ze wszystko w porzadku

A ja na 10 do poradni diabetologicznej,na jakas taka kontrolna wizyte,te cukry pilnuje i nawet mi to wychodzi,wiec licze,ze dalej bez insuliny sie obedzie,ale tak prewencyjnie jakas jedna para kciukoe chociaz sie przyda pozatym panie w tej poradni za specjalnie mile nie sa :/ wizyty tam tez nie bardzo, ale naszczescie duzo tych wizyt juz nie bedzie,moze ze 2 jeszcze max

Edytowane przez peppermint patty
Czas edycji: 2013-09-02 o 08:05
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 08:05   #3885
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie nie wiem po co tyle tych kocyków, ja mam 3 czy 4 kocyki ciekie i 2 grubsze ja nie robię aż takich zapasów pampersów bo będzie zonk jak moje dziecię będzie musiało nosić szybko 2 pampersy
a ja wlasnie planuje miec 78 szt jedynek - te z kaufa kupiłam i teraz kupić dwójki z dada, a jedynki mam jeszcze jedna mała paczke z dada, wiec jedynek chyba mi starczy a jak cos to mi maz dokupi...

czyli mam chyba106 szt-1 i mysle ze to starczy, a potem na dwojki skoczymy

aLE sie fatalnie czuje..........:/
Stary 2013-09-02, 08:06   #3886
lineczka1989
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...yzys-w-zwiazku

czytałyście?

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 08:06   #3887
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
przykre lecz prawdziwe, ale nie martw się widocznie tak miało być.. pomyśl sobie co ja mam ze swoją T. wolałabym z nią nie utrzymywać adnych kontaktów.. a tak to ciągle wpieprza sie w nasze życie a przez to cierpi moja rodzina... u Ciebie sie nie wpieprzają, ale też nie ineteresują.. eh.. rodziny sie nie wybiera. .. Pamiętaj że Ty możesz -i na pewno tak będzie- stworzyć najwspanialsza rodzinę nie popełniając błędów swojej..

a dla mnie i tak jesteś meeeeeega mamuśką i to jeszcZE w ciąży!

ale mam jazdę od 3........ łeb mnie boli, że spać nie mogę, chce mi sie do wc( nr.2) ale nie mogę i przez to brzuch też mnie boli, do tego kręgosłup to mi sie chyba dzisiiaj połamie :/

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Normalnie lezka mi sie w oku zakrecila
A co do kregoslupa-sprobuj pilates, joge- moj sie teraz inaczej ulozyl i bol kregoslupa minal.

Cytat:

8 kocykow?Po co? Co do pampersow to niestety prawda. Z 50 to na pewno. Drugi synek w bruchu taki delikatny jest, tylko sie przemieszcza.A pamietam ze w tym czasie lezalam w szpitalu z pierwszym,to az mnie wszystko bolalo od kopniakow.

Moj maly sie nie wyspal i poszedl w zlym humorze do przedszkola. Nie chcial wstac (nie mogl wczoraj zasnac do 21 30) nie chcial sie ubrac ani umyc zebow.O malo go w pizamie nie zanioslam

Daniel

Christian
Stary 2013-09-02, 08:06   #3888
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Wg.mnie bardzo dobrze,ze pojechalas...wychodze z zalozenia,ze lepiej o raz za duzo niz raz za malo. Majeczka swoja droga psotnica mala dobrze,ze wszystko w porzadku

A ja na 10 do poradni diabetologicznej,na jakas taka kontrolna wizyte,te cukry pilnuje i nawet mi to wychodzi,wiec licze,ze dalej bez insuliny sie obedzie,ale tak prewencyjnie jakas jedna para kciukoe chociaz sie przyda pozatym panie w tej poradni za specjalnie mile nie sa :/ wizyty tam tez nie bardzo, ale naszczescie duzo tych wizyt juz nie bedzie,moze ze 2 jeszcze max
Stary 2013-09-02, 08:08   #3889
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Lineczka-ja z nudow czytalam cos podobnego dzisiaj. I u nas niestety byl i czasami sie pojawia.Choc maz mi pomaga i wstaje w nocy do malego. Ale jest juz tym zmeczony. Tym, ze nie mamy dla siebie czasu albo jest go malo. Ale u nas jeszcze doszlo kupno domu jak maly mial 10 miesiecy i ciagle remonty. Zajezdzic sie mozna bylo.

U nas 8 stopni, ale to teren gorzysty-nawet w lato w nocy temperatura spada.
Uciekam na ctg i na badanie.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-09-02 o 08:09
Stary 2013-09-02, 08:11   #3890
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Do tego jakoś mnie przy żebrach boli jakbym przydusiła podczas spania :/:/ też tak macie czasami?
nie mam tak
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
jak się pilnujesz to będzie dobrze, zobaczysz!
Cytat:
8 kocykow?Po co? Co do pampersow to niestety prawda. Z 50 to na pewno. Drugi synek w bruchu taki delikatny jest, tylko sie przemieszcza.A pamietam ze w tym czasie lezalam w szpitalu z pierwszym,to az mnie wszystko bolalo od kopniakow.

Moj maly sie nie wyspal i poszedl w zlym humorze do przedszkola. Nie chcial wstac (nie mogl wczoraj zasnac do 21 30) nie chcial sie ubrac ani umyc zebow.O malo go w pizamie nie zanioslam
może na kazde miejsce oddzielny kocyk, do wózka, na przewijak, na łóżko, do łóżeczka itd
może mu w przedszkolu przejdzie zły humor

dziewczyny, jakie tabletki na gardło możemy zażywać? bo nie wiem czy mnie TŻ nie zaraził

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 08:12   #3891
ryba91
Zakorzenienie

". Ona – złości się, że mąż nie widzi jej ciężkiej pracy. On – boi się, że nie sprosta trudnemu zadaniu, jakim jest zapewnienie zabezpieczenia materialnego swojej rodzinie."

u nas na bank pojawi sie ten problem, bo podobny przechodziliSmy ... De- kurcze nawet chciałabym,ale ja ledwo chodze, od wczoraj to już w ogóle.. całe krocze mnie boli ;/
a może mu sie poprawi jak wróci w końcu spotka dziciaki i sie wybawi
Stary 2013-09-02, 08:13   #3892
lineczka1989
Zakorzenienie

Post Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Lineczka-ja z nudow czytalam cos podobnego dzisiaj. I u nas niestety byl i czasami sie pojawia.Choc maz mi pomaga i wstaje w nocy do malego. Ale jest juz tym zmeczony. Tym, ze nie mamy dla siebie czasu albo jest go malo. Ale u nas jeszcze doszlo kupno domu jak maly mial 10 miesiecy i ciagle remonty. Zajezdzic sie mozna bylo.

U nas 8 stopni, ale to teren gorzysty-nawet w lato w nocy temperatura spada.
Uciekam na ctg i na badanie.
ja się własnie tego boję, ze i nas ten kryzys dopadnie... TŻ jest o tym przekonany, bo ja już teraz się zachowuję strasznie nieracjonalnie a co będzie potem jak mała już będzie..
powiem Wam że jak przeczytałam ten artykuł to zaczęłam się bać macierzyństwa chyba

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 08:22   #3893
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
ja się własnie tego boję, ze i nas ten kryzys dopadnie... TŻ jest o tym przekonany, bo ja już teraz się zachowuję strasznie nieracjonalnie a co będzie potem jak mała już będzie..
powiem Wam że jak przeczytałam ten artykuł to zaczęłam się bać macierzyństwa chyba
no ja to samo pomyślałam nt macierzyństwa, a poza tym tez zachowuje sie nieracjonalnie jak to mój mąż określił ;/
jak wczoraj byłam w miare spokojna, tak wieczorem zaczelam czuc niepokój dot. porodu, jakies takie obawy ze nie dam rady... a teraz se ,ysle poród porodem, minie, ale życie dalej toczyc sie bedzie, a nie chce sie kłócić i zadnego kryzysu przechodzić.. straszne ze cos takiego moze nadejsc...
Stary 2013-09-02, 08:29   #3894
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
no ja to samo pomyślałam nt macierzyństwa, a poza tym tez zachowuje sie nieracjonalnie jak to mój mąż określił ;/
jak wczoraj byłam w miare spokojna, tak wieczorem zaczelam czuc niepokój dot. porodu, jakies takie obawy ze nie dam rady... a teraz se ,ysle poród porodem, minie, ale życie dalej toczyc sie bedzie, a nie chce sie kłócić i zadnego kryzysu przechodzić.. straszne ze cos takiego moze nadejsc...
u mnie jest trochę inaczej, bo niby wiem co mnie czeka (dzięki wizażowi, księżkom i tym inym), wiem jak mniej więcej poród wygląda co się dzieje podczas, i w sumie to jakoś mnie nie przeraża, ale przeraża mnie to ze nie dam rady jak już urodze, będę chodziła wiecznie zmęczona, niezadowolona, wkurzona będę się wyżywała na TŻ (a teraz już mi się to czasami zdarza, a potem zaczynam ryczeć że dlaczego tak robię, bo trafił mi się najlepszy mąz pod słońcem mimo paru wad itd)
czasem mam już sama siebie dosyć

w ogóle od dzisiaj w Lidlu są fajne kalosze ocieplane po 49,99, nie ocieplane po 39,99, płaszcze przeciwdeszczowe fajne za 55 zł i parasole duże po 24,99.. chciałabym się załapać na kalosze bo kupiłam w zeszłym roku w Daichamnnie za 80 zł i mi pękły

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-02 o 08:32
Stary 2013-09-02, 08:44   #3895
ryba91
Zakorzenienie

a widziaam w reklamie
z jednej strony- co bedzie to bedzie- z drugiej.. możemy nad tym "jakoś" zapanować..

niby też przeczytałam jak wyglada poró i kilka róznych opisow-gorszych i lepszych, ale każdy poród jest inny.. poza tym na wątku mam wrześ-paź jest dziewczyna z moich okolic która rodziła w szpitalu który też brałabym pod uwagę jak cos i czekam na jej opis porodu bo niedawno urodziła i ona napisała ze jej opis bedzie na biało, żeby nie przestraszył nikogo.. wiec chyba to mnie przeraziło .. a co bedzie potem? mój tż sie chyba sprawdzi w roli ojca.. juz teraz widze jak 'współpracuje" z dziecmi, że bardzo sie wzajemnie lubią, wiem ze bedzie chciał kąpać i spędzać duzo czasu z małym, wiec mam nadzieje ze w tym czasie bede odpoczywać i to zmęczenie jakoś sie zmniejszy.. i kilka innych problemów odpłynie.. a jak mi nie bedzie pomagał to wiadomo ze nie dam rady i fizycznie i psychicznie..
Stary 2013-09-02, 08:50   #3896
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
a widziaam w reklamie
z jednej strony- co bedzie to bedzie- z drugiej.. możemy nad tym "jakoś" zapanować..

niby też przeczytałam jak wyglada poró i kilka róznych opisow-gorszych i lepszych, ale każdy poród jest inny.. poza tym na wątku mam wrześ-paź jest dziewczyna z moich okolic która rodziła w szpitalu który też brałabym pod uwagę jak cos i czekam na jej opis porodu bo niedawno urodziła i ona napisała ze jej opis bedzie na biało, żeby nie przestraszył nikogo.. wiec chyba to mnie przeraziło .. a co bedzie potem? mój tż sie chyba sprawdzi w roli ojca.. juz teraz widze jak 'współpracuje" z dziecmi, że bardzo sie wzajemnie lubią, wiem ze bedzie chciał kąpać i spędzać duzo czasu z małym, wiec mam nadzieje ze w tym czasie bede odpoczywać i to zmęczenie jakoś sie zmniejszy.. i kilka innych problemów odpłynie.. a jak mi nie bedzie pomagał to wiadomo ze nie dam rady i fizycznie i psychicznie..
to że TŻ będzie dobrym ojcem to i ja wiem z tym że u nas kicha jest taka, że będzie wychodził do pracy rano wracał na jakąś 19, więc ja cały dzień prakycznie będę sama z małą to teżjakoś tak depresyjnie będzie na mie działało niby mam mamę za ścianą ale też nie będę jej ciągać co chwilę żeby przyszła
teraz ustaliliśmy z TŻ że On w tygodniu nie wstaje do małej tylko ja, bo nie chcę żeby jeźdźił do pracy zmęczony a w weekendy On bęzię się zajmował, no ja cycka będę dawać tylko.. co z tego wyjdzie.. zobaczymy

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-02, 09:02   #3897
nemosek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Hehe, no taka super mama to pewnie tez nie jestem

Nemosek-nie da sie. Od 13 lat tak jest. I w maju bylam tam na jedna noc, myslalam ze moze to cos zmieni. Ale niestety nic. Choc wiedzieli, ze jestem w ciazy. Zadnego zapytania, jak sie czuje, moze cos ci potrzeba. Ale co ja sie dziwie, przez tyle lat nie bylo zainteresowania to i teraz nie bedzie. Mojego synka widzieli raz albo dwa razy, na slub nie przyjechali, na chrzest tez nie.

trele
-hehe, pewnie mala sie tak ulozyla, ze jej nie czulas.Moj sie teraz tak uklada, ze nie czuje, ze jestem w ciazy. Dopiero jak zmienia pozycje.
A co do boli- bol porodowy nie mozna do niczego porownac, wiec sie ne dziwie ze kobieta lezala na podlodze. Ale nie kazda tak to odczuwa.

A ja nie moge spac. Moj dziec obudzil sie z placzem o 1 30 i odtad nie moge zasnac. A o 8 mam wizyte i gina.Moj maz mial byc ze mna a znow mu spotkanie wyskoczylo. Ehh i znow musze isc sama na usg. Pewnie ostatnie.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Trele cieszę się że jest oku mnie na termometrze 12 stopni masakra jakas a ja oczywiście nie mam w co sue ubrać....zaraz szykuje się na rozpoczecie roku.mam stresa jakbym co najmniej ja szła do szkoływieczorem wizyta u gina ciekawe co tam u Patryczka słychaćmiłego dnia dziewczynki

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny widzę, że nie tylko ja nie śpię. Od 4 miałam taką mega dyskotekę, że aż mnie to obudziło. Chyba pierwszy raz. I właściwie tak przez 2 godz. Teraz jem kanapkę bo od tego leżenia zgłodniałam.

Trele - dobrze, że wszystko ok, a spokój najważniejszy więc uważam że dobrze było się upewnić.

Fajnie że z małym ok

Szybko ci to KTg zrobili

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:05   #3898
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Trele prawda to-wiele dzieci sie wycisza ale reguły nie ma.

Dzastin szampon? Ale szamponu to sie praktycznie nie używa... Tak po roku może. Jak wzięłas babydream kopf bis fus to nim też się myje wloski ale poki dziecko nie jest mobilne to woda.

A no widzisz- nie wiedziałam.. pisało od 1 dnia życia i wzięłam

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Myślę, że mąż ma rację Ja też zawsze wieczorem mam mniejszy brzuch niż rano np, więc pewnie jest to możliwe.

Widzę, że będziemy miały bardzo podobny zestaw kosmetyków. Chociaż ja jeszcze nic nie kupiłam to dokładnie to samo mam zapisane na liście z tych samych firm

My dzisiaj z mężem pojechaliśmy zrobić moją brzuszkową sesję. Coś tam z tego wyjdzie, chociaż w sukience, którą ubrałam jeszcze jednak ten brzuch trochę za mały i nie widać go tak super. Znowu jak zdjęcia robiłam w staniku i kurtce to pierwsze co na zdjęciach to rzuca się w oczy mój wielki cyc zamiast brzucha
Jak będą jakieś obrobione to coś Wam pokażę.

A teraz zmykamy do znajomych. Także do wieczora!
Czekamy na efekty sesji

Cytat:
Od 10 rano do 20 tez 8
Co tam widzialam ?
Brzuch odpowiada 38tc .
I tyle ..

Uff.. czytałam to wszystko w wielkim napięciu ale najważniejsze,że wszystko się dobrze skończyło.

Dzień Dobry

Ja dzisiaj średnio wyspana..., mój Tż ma od tego miesiąca dyżury nocne i musi być pod tel więc po 5 rano obudziły mnie 2 telefony,później wstałam na siusiu, zasnęłam... po 7 dzwonek do drzwi,kumpel przyjechal po mojego brata do pracy ,a ten sobie śpi w najlepsze...Położyłam się to Kamilo sobie urzadził mega imprezkę w brzuszku.. taką,że nie dało się zasnąć.. no więc musiałam wstać..

U Nas zaledwie 15 stopni na termometrze... brrrrrrrrrr
Dziś popołudniu umówiłam się z kumpelą,a później czekam na moje seriale "Pierwszą Milość" i "M jak miłość"

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:13   #3899
nemosek
Zakorzenienie

De To pewnie chwilowy kryzys przedszkolniany i już jutro pójdzie z uśmiechnieta minką.

Ryba,Lineczka Nie nastawaiajcie się od razu że będzie źle w związku.A jak nawet to wszelkie kryzysy przezwyciężycie innej opcji nie ma

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
A no widzisz- nie wiedziałam.. pisało od 1 dnia życia i wzięłam

Czekamy na efekty sesji

Uff.. czytałam to wszystko w wielkim napięciu ale najważniejsze,że wszystko się dobrze skończyło.

Dzień Dobry

Ja dzisiaj średnio wyspana..., mój Tż ma od tego miesiąca dyżury nocne i musi być pod tel więc po 5 rano obudziły mnie 2 telefony,później wstałam na siusiu, zasnęłam... po 7 dzwonek do drzwi,kumpel przyjechal po mojego brata do pracy ,a ten sobie śpi w najlepsze...Położyłam się to Kamilo sobie urzadził mega imprezkę w brzuszku.. taką,że nie dało się zasnąć.. no więc musiałam wstać..

U Nas zaledwie 15 stopni na termometrze... brrrrrrrrrr
Dziś popołudniu umówiłam się z kumpelą,a później czekam na moje seriale "Pierwszą Milość" i "M jak miłość"
Jest już dzisiaj M-ka?

ale to chyba przypomnienie odcinków sprzed wakacji czy już nowe?

dla reszty wizytujących

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:15   #3900
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
De To pewnie chwilowy kryzys przedszkolniany i już jutro pójdzie z uśmiechnieta minką.

Ryba,Lineczka Nie nastawaiajcie się od razu że będzie źle w związku.A jak nawet to wszelkie kryzysy przezwyciężycie innej opcji nie ma

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Jest już dzisiaj M-ka?

ale to chyba przypomnienie odcinków sprzed wakacji czy już nowe?

dla reszty wizytujących
Z tego co zapowiadali to nowe odcinki

za wizyty!!!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości