|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Jak czuje kopniaki ponad pępkiem to znaczy, że mały się juz obrócił???
I co z tym ktg? Ja nigdy nie miałam może w Szkole Rodzenia robią? Jutro mam iść...
|
|
|
|
#3962 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dziewczyny, siedzę na tlmaczeniem książki na egzamin- tj najpierw muszę sobie ją przetłumaczyć, a potem wykuć i stwierdzam, że ciąża mi mózg zżera :/
Taszanta, co do fotelika na stelażu, to ja, tak jak dziewczyny piszą: mam zamiar go montować na stelaż tylko na zakupy, bo łatwiej wtedy się poruszać. Ale spacery w gondoli Łapie mnie chyba depresja ciążowa, bo patrzę na mój brzuch, myślę, że to niby już całkiem niedługo i ryczeć mi się chce. Ledwo łażę, a tu coraz gorzej. Po porodzie to już w ogóle będzie kosmos... Nie wiem jak i czy dam sobie radę. Zwariuję chyba . Sama w domu, z dzieckiem, które jest dla mnie czarną magią. I to zimą, gdy ciemno i zimno.... Kiepsko to widzę. |
|
|
|
#3963 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do przyczyny-moja mama ma zawsze jakas przyczyne.A ja zal ze juz jako 16 latka musialam oddawac jej pieniadze, ktore zarobilam na dorywczych pracach.Potem musialam placic za mieszkanie u niej po 550 zl ale najlepiej sie nie kapac i samej zywic. A moja siostra ma wszystko i rozpieszczaja ja jak moga. U nas nie moze byc dobrze, bo moja mam zaraz wywleka jakies stare dzieje i konczy sie klotnia. |
|
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę kupić jakąś kurtkę bo jest zimno a ja nie mam w czym chodzić
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
Antibia, ale przystojniak
i mina jak prawdziwy macho Co do urlopu po porodzie - u nas to w ogóle nie wiadomo jak będzie, bo mój mąż pracuje na umowę-zlecenie, więc jako tako ani urlop ani ojcowski mu się nie należy. A dodatkowo zamierzam rodzić nie we Wrocławiu tylko w naszym rodzinnym mieście. Więc i tak będzie musiał wziąć kilka dni wolnego na czas mojego pobytu w szpitalu, więc nie wiem czy dostanie jeszcze trochę na czas jak wrócimy ze szpitala.
|
#3967 |
|
Raczkowanie
|
Alemnie tu dawno nie było!
![]() Najpierw wakacje, później brak neta i jakoś tak się uzbierało ![]() Ale z Marcelkiem czujemy się dobrze ![]() Zaczynamy 32 tydzien No i dziś wizyta jestem ciekawa ile mały waży ![]() Ile ważyly wasze dzidziusie w tym tygodniu? ![]() Wieczorem postaram się wszystko nadrobić, miłego dnia
|
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój na pewno weżmie tacierzynski, od razu jak urodze poza tym ma 40 dni urlopu jeszcze jak psu buda![]() a od 23.12 u nas w firmie jest przestój,wiec pewnie caly grudzień będzie ze mną |
|
|
|
|
#3969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Byłam dzisiaj na wizycie. Wszystko jest w porządku, tylko hemoglobina znowu spadła. Kazała zwiększyć dawkę buraka Miałyście robiony wymaz z pochwy i odbytu? Dostałam skierowanie, za tydzień mam zrobić
|
|
|
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z biblioteki....moja Mała ma czkawkę coraz częściej się Jej zdarzają...to dziwne chyba jest....
A ja tak z innej beczki teraz czytałyście może książkę K. Talko? "Dziecko dla profesjonalistów" lub "Dziecko dla odważnych"? NIE?!!! To polecam Dziecko dla odważnych jest dość gruba ale zaśmiewałam się niesamowicie. Teraz będę czytać "dziecko dla profesjonalistów" a poza tym wypożyczyłam jeszcze książkę Pawła Zawitkowskiego "Mamo, Tato co Ty na to?" |
|
|
|
#3973 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dzisiaj wstałam o 10.10, masakra jakaś :P Ale odespałam na 100%. Strasznie buro u mnie za oknem i zimno, zaraz pewnie będzie lało. Wczoraj mi się włączyła chandra i trzyma do teraz. Niby nie mam na co narzekać bo ciążę znoszę wzorowo,mam nieduży brzuszek, przytyłam tylko 3,5 kg i powinnam być zadowolona z życia a jednak... tym bardziej mi głupio jak pomyślę, że niektóre z Was mają tak ciężko, jakieś problemy, leżenie itd... Jestem taka przygnębiona, że mi nie wygodnie, nie mogę się ułożyć, brzuch ciąży, ciężko wstać, ciągle chce mi się sikać a przede mną jeszcze 3 miesiące i będzie coraz ciężej. Glupia jestem, że narzekam...i tak do mnie dociera skąd się ta nazwa "ciąża" , bo tak ciężko jest i brzuch ciąży... Całe 3 miesiące, tyle czasu jeszcze...i jesień idzie, znowu się będzie ciemno robiło o 16, a ja ciągle w domu sama jak ten palec, wszędzie daleko. Źle mi i smutno i w ogóle... przepraszam, że smęce. Mam nadzieję, że mi szybko minie.... Cytat:
Cytat:
Fajnie to brzmi. A młody jaki model! WOW!Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42583936] Zobaczcie co upolowałam wczoraj w Tesco i w Pepco [/QUOTE]Śliczności! Ten kaftanik jaki uroczy ![]() Cytat:
za nogi! Może już nie będą puchły!Ktoś pytał o tacierzyński, chęć pójścia na urlop ojcowski trzeba zgłosić na 14 dni wcześniej więc raczej zaraz po porodzie to się nie uda. My planujemy, że ok 1-2 tyg urlopu wypoczynkowego mąż weźmie po porodzie. Może w przyszłym roku tacierzyński. Ale u nas to nie ma tak lekko, nie może sobie pójść ot tak na urlop bo przyniesie do domu najniższą krajową. Zarobki są proporcjonalne do pracy i tak teraz pracuje od 8 do 23 czasami... sam sobie tą pracę organizuje i sam musi ją wykonać, także ten urlop niby będzie a tak naprawdę to i tak będzie musiał z domu wychodzić... myslę, że tak naprawdę to tylko tydzień po porodzie będzie z nami cały czas, albo prawie cały... Jadę na zakupy...
|
|
#3974 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Daj koniecznie znać jak po wizycie i ile waży maluda... bo jestem strasznie ciekawa... (bo Nasi wagowo do tej pory szli prawie łeb w łeb)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#3975 |
|
Zadomowienie
|
Co do urlopu TŻ...
Mój pracuje na umowę o dzieło, bo tak jest u niego w firmie. Jako, ze jest studentem- składki go nie obowiązują, więc kasa na rękę większa. Ale za to z urlopem kiepsko- no bo na dzieło tacierzyńskiego nie ma. Więc po porodzie dadzą mu 5 dni luzu w pracy, nie będzie musiał iść, ale potem wrócić musi. Kiepsko to widzę. I jeszcze te jego studia. Wiadomo, skończyć musi. Z każdym zamkniętym rokiem studiów ma w pracy 750zł więcej do wypłaty Poza tym: w zawodzie programisty raczej bez studiów nie przyjmują do pracy- ciężko się tego samemu w domu nauczyć ![]() Czasem myślę, że ta wpadka to nam się tak rok za wcześnie zdarzyła.. No ale: Bejzbiola nie zamieniłabym na nic
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a Twój był już ważony po tym 27 tygodniu co ważyli 1kg z groszem? Mój nie i mam nadzieje, że go dziś zważy i że nie dostane zawału
|
|
|
|
|
#3977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no to nieciekawie z tym urlopem, może jakoś uda się rozplanować żeby był z Wami więcej TŻ
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#3978 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny myślę, że Wasze złe nastroje są wynikiem tej jakże brzydkiej pogody na zewnątrz ale damy radę i przezwyciężymy to....uwaga, uwaga...
wszystkie źle samoczujące kobietki prosze o przymusowy uśmiech, próbujemy, próbujemy....nie pomogło?To zjadamy coś słodkiego i czekamy z 15- 20 min jak to nie pomogło...to może jakaś komedia? A jak to nie pomaga to później powrzucam Wam śmieszniejsze kawałki książki Talka, na pewno się zaczniecie śmiać.... ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- o np. "Największą przeszkodą w pisaniu o dzieciach są dzieci. Mojej żonie, która siedziała z dziećmi, kiedy ja opisywałem, jak z nimi siedzę." |
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam robiony wymaz z pochwy i odbytu tydzień temu. a jutro odbieram wyniki.
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli zaczęłaś już 8 miesiac ![]() muszę ogarnąć trochę chałupę a totalnie nie mam siły a gdzie jeszcze zrobić obiad? idę na łatwiznę i robię fasolkę szparagową TŻ będzie miał kotleta z wczoraj a ja albo zjem samą albo z kiełbasą smażoną
|
|
|
|
#3982 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny ! Witam się z Wami we Wrześniu , nasz czas się nieubłaganie zbliża
![]() Trele - Cieszę się że z Majeczką wszystko ok ! Dobrze że pojechałaś , przynajmniej spokojniejsza jesteś ![]() Cytat:
mam nadzieję że teraz będę miała To normalnie gin w gabinecie może zrobić ? czy wysyłają gdzieś na zrobienie KTG ?Cytat:
![]() Ja póki co mam zapas pampersów "2" w sumie 160 sztuk
|
||
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra ![]() a co do KTG, to u mnie można w przychodni zrobić
|
|
|
|
#3984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kolejną mam za tydzień w środę więc wtedy dopiero zrobi wszystkie pomiary itd. Przez tą aure jesienną senna jestem... Co do KTG, ja jeszcze nie miałam robionego... zobaczymy jak będzie na następnej wizycie.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-02 o 12:36 |
||
|
|
|
#3985 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to na wypoczynkowy pójdzie Cytat:
![]() chociaż ja dziś nawet humor mam ok, na razie chandra mnie nie dopada ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Trele u mojej koleżanki - jest w 35 tyg. - było tak smao z tymi ruchami! pojechala na ktg bo slabo czuła małego,a tam w ciągu 15-20 min poruszyl się prawie 10 razy
|
|||
|
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
..........."- Skąd ja Ci wezmę Mikołaja?- syknąłem scenicznym szeptem, kiedy dzieci oddaliły się demonstracyjnie, pokazując, że są grzeczne.
- Zadzwonisz i zamówisz- wytłumaczyła Monika. - Chyba żartujesz- jęknąłem.- Mikołaje na Wigilię są już dawno poumawiani. Mogą przyjść w drugi dzień Świąt. - No to sam się przebierzesz- machnęła ręką moja zdroworozsądkowa żona. - Poradzimy sobie. - Poradzimy sobie- powtarzałem w duchu, wertując przepisy kucharskie. Cóż, gotuję całkiem nieźle, ale raczej nie po polsku. W jaki sposób zrobić pierogi, skoro każdy przepis był inny? A jeśli już ciasto na pierogi wydawało się zaporą nie do przejścia, to co wspominać o makowcu? - Pierogi zostawimy na później- zasugerowała Monika.- Zajmij się piernikami. One muszą skruszeć do Świąt. Ba, pisma dla rodziców pełne są zdjęć roześmianej rodziny wspólnie przygotowującej świąteczne łakocie. A wszystko to w sterylnie czystych wnętrzach, najwyraźniej nietkniętych dziecięcą ręką. Właśnie się ponuro zastanawiałem, ile trwa sesja zdjęciowa i ile sprzątaczek musi czyhać w gotowości poza obiektywem, by wbiec na plan i usunąć ślady radosnej działalności dzieci. U nas niestety, czyhała tylko Monika. - Kochanie, byłbyś tak dobry i uważał, co one robią?- zapytała. - Robimy masę piernikową- mruknąłem, szukając imbiru w szafce. - Może wydaje ci się, że robicie, ale mnie sie wydaje, że Pitu smaruje tą masą Kudłatą. Rzeczywiście, Kudłata przypominała polukrowany piernik. Wytarłem ją i zacząłem sypać składniki piernika do misy. Dzieci były zachwycone, wysypując je z powrotem. "Być może podane w przepisie proporcje trzeba pomnożyć przez dwa, z góry zakładając że połowa i tak zostanie wtarta w rodziców, rodzeństwo i podłoże?"- zastanawiałem się ponuro." ...... |
|
|
|
#3987 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to u dziewczyn tam już na całego porody się zaczęły ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3988 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeleciałam na szybko, wyłapałam tyle, co nic, ale
Antibia model śliczny Domi myślałam, że mama też coś w kierynku fryzjerstwa i tak Jej pomagasz i że to cięzko już tak Tobie z takim brzuchem na nogach, ale tle godzin przy sprzątaniu, to jeszcze gorzej wytrzymać. Odpocznij sobie już, jesli możesz sobie na to pozwolić Trekle dobrze, ze strach był niepotzrebny, al dobrze zrobiłas, że sprawdziłaś |
|
|
|
#3989 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki
Długo mnie u was nie było ale miałam urwanie głowy z sukienką i trochę problemów zdrowotnych. Napiszę szybko co u mnie a potem będę nadrabiać co tam u was , dużo naskrobałyście ![]() Znalazłam sukienkę do ślubu http://www.happymum.pl/sklep3/d515b,...dre_dress.html Tak naprawdę w rzeczywistości jest o wiele ładniejsza bo zdjęcie nie oddaje jej uroku. Znając moje zamiłowanie do ćwiczeń i spalania kalorii to będę mieć ją też do chrztu Leosia Cieszę się jak małe dziecko bo już myślałam że do ślubu pójdę w dresie. Bardzo fajny ten sklep ale ceny też mają niczego sobie chociaż materiały i wykonanie to najwyższa klasa. Poza tym to polska firma a nie jakaś chińszczyzna. Zamówiłam też sobie ale ze sklepu internetowego taką sukienkę na zimę. http://www.happymum.pl/sklep3/d298d,...ess_sale!.html Potem po porodzie będę mogła ją też wykorzystać. Teraz z innej beczki . Obciążenie 75mg glukozą wykazało u mnie nietolerancję glukozy i cukrzycę Dzisiaj dowiem się konkretnie kiedy w domu nastąpi armagedon z burzeniem całej łazienki Która mnie przyjmie do siebie po porodzie jak w domu będzie jeszcze nie daj Boże tona gruzu? |
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolałabym to sobie sama zrobić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

może w Szkole Rodzenia robią? Jutro mam iść...

Dostałam skierowanie, za tydzień mam zrobić 
mocz I cisnienie ok.
. Nie stać nas na prywatne a kiedy był czas na składanie papierow w panstwowych ja lezalam w szpitalu walczac o zycie Malego.
za nogi! Może już nie będą puchły!
mam nadzieję że teraz będę miała 
No to u dziewczyn tam już na całego porody się zaczęły 
. Obciążenie 75mg glukozą wykazało u mnie nietolerancję glukozy i cukrzycę
jak w domu będzie jeszcze nie daj Boże tona gruzu?