Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-05, 13:46   #4231
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZER

Ash brawa dla Sofii za to, że taka dzielna! No i pięknie waży!

Happy mówisz, że Helena śmiech zapodała? Super!!! Oby teraz jak najczęściej!
A co do ubranek, to mam nadzieję, że się później podzielisz tym co babcia uszyła, jak byłam jesczze w ciąży i Babcia żyła to też miałam plany, że będzie szyć Matyldzie właśnie takie hmm proste ubrania, a sama raczej zapędów nie mam, bo brak mi wyobraźni i już lepiej szycie idzie mojemu R. niż mi, ale w wolnej chwili może uszyję jakieś spodnie, może co z tego będzie

karolina
lepiej że będziecie chodzić na reha bo ja np połowy ćwiczen nie pamiętam i serio nie wiem czy moje ćwiczenia coś dają.. i udało Wam się na nfz czy prywatnie?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 13:47   #4232
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ile tego mleka jej podawałaś?
dawałam chwilę przed jedzeniem co by głodna była. I zależy na ile mi pozwoliła, czasami 3 łyżeczki a czasami 10

diabli fotek z jedzenia nie mamy, ale filmiki są

Elusiek podałam przez 3 dni marchewkę ze słoiczka. Dziś już sama gotowałam marchewkę i ziemniaka.

Elusiek moja Karolcia też do nie dawna od razu płakała jak się ją położyło na brzuszku. Pomogły książeczki przed nią, lub jak leży na kimś. Teraz też dopóki ma siłę trzymać głowę to jest ok, ale jak się zmęczy to jest płacz.

nuna no to możecie mieć skok.
Ja też mam do zrobienia 4 zęby. Tzn już dwa
Stary 2013-09-05, 13:51   #4233
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Kurcze vil zaintrygowałaś mnie tym krzesełkiem. Bo ja też bym już chciała ale się wszyscy na mnie rzucili że to za wcześnie. A ja chciałam dziennie tak 10-20 min, tylko jak Karolcia będzie jeść zupkę.
W foteliku czy bujaczku to też raczej taka siedząca pozycja.
Już sama nie wiem co robić.

happy co za sąsiadka też bym od razu łapki myła.
A mój TŻ to w gorącej wodzie kąpany. Trochę sobie przeskrobał więc żeby żonę udobruchać to wymyśla co mi kupimy. Już mi tableta wymyślił. Szkoda że nie myśli czy nas na to stać
Krzywdy Karolci na pewno nie zrobisz ja tak całkiem siedząco bym nie posadziła, ale wydaje mi się że w tym krzesełku jak się odchyli oparcie to jest nawet lepiej niż w leżaczku

to musiał bardzo przeskrobać jak tableta chce kupować

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 13:51   #4234
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakocha

Mysia jak rozwiązać problem drzemek 30-40 min?

Ashy za szczepienie

jak z tym zjazdem w krk?
Stary 2013-09-05, 14:07   #4235
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Mysia dzięki za odpowiedź, a czy kurier dzwoni jak np. nie ma nikogo w domu? Bo dzisiaj wyjeżdżamy i jak jutro przyjedzie to będzie lipa.....
zadzwoni napewno

Cytat:
a co z tym jedzeniem

Kinga jak masz numer przesyłki do zadzwoń do nich i poproś o kontakt do kuriera z Twojego rejonu, zadzwoń do niego albo niech oni Cię połączą i dogadaj się z nim Ja tak często robię

zaraz wrzucę fotki, ale już mogę powiedzieć, że działa mały je co 2,5h i śpi już łączne 4 h od rana i ani raz nie marudził

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Hipertoniczny obkurcza wszystko i to po prostu BOLI. Nie uzyje tego na Z bo dla mnie to bylo bardzo niemile. Zwykly daje rade

Wlasnie scielam sobie wlosy xD

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja używam i mnie nie boli ale chyba bym maluskzowi nie dała
Stary 2013-09-05, 14:26   #4236
Mysia mysz
Zakorzenienie

Wrzucam fragmenty o jedzeniu i spaniu spania jeszcze nie testowałam za bardzo bo byłam z hump w kinie ale uspiłam małego 2 razy już w domu bez żadnego problemu i od rana nie było żadnego marudzenia zaklinaczka jets lepsza od języka bo tutaj łatwy plan wygląda już zupełnie inaczej i uwzględnia tylko 2 drzemki w wypadku dziecka do 4 miesięcy cała książka jest na temat dzieci do ok 2 lat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130905_144810.jpg (88,8 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130905_144820.jpg (107,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130905_144831.jpg (108,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130905_144901.jpg (105,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130905_145047.jpg (116,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130905_145056.jpg (120,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130905_145108.jpg (114,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130905_145117.jpg (106,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130905_145134.jpg (94,1 KB, 25 załadowań)
Stary 2013-09-05, 14:32   #4237
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie scielam sobie wlosy xD

pokaż
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 14:36   #4238
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakocha

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Mysia jak rozwiązać problem drzemek 30-40 min?

Ashy za szczepienie

jak z tym zjazdem w krk?

wrzuciłam książke

ja zapraszam do domu albo na kawkę
Stary 2013-09-05, 14:44   #4239
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Wrzucam fragmenty o jedzeniu i spaniu spania jeszcze nie testowałam za bardzo bo byłam z hump w kinie ale uspiłam małego 2 razy już w domu bez żadnego problemu i od rana nie było żadnego marudzenia zaklinaczka jets lepsza od języka bo tutaj łatwy plan wygląda już zupełnie inaczej i uwzględnia tylko 2 drzemki w wypadku dziecka do 4 miesięcy cała książka jest na temat dzieci do ok 2 lat
super, w takim razie wracam do zawijania i próbujemy zasypiać bez lulania
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 14:55   #4240
vil84
Wtajemniczenie

moja mama dostała wypowiedzenie z pracy ... z jednej strony tragedia, bo mieszka sama i nie starczy jej z zasiłku nawet na opłaty, ale z drugiej ta praca wykańczała ją psychicznie, sama mówiła że chce się zwolnić ale nie może bo wtedy nawet zasiłku nie dostanie. ale nie wiem jak to teraz będzie ... my jej nie możemy pomóc, ja bez pracy, mąż aktualnie ma najniższą krajową ... no ale nie chcę się żalić, trzeba coś wymyśleć, jedyny plus to taki że będzie mogła się więcej Przemciem zająć i przyjeżdżać do nas

Dziewczyny, poradźcie nam tylko (Xal?) czy na wypowiedzeniu może nie być powodu wypowiedzenia, jeśli umowa była na czas określony do listopada? i czy okres wypowiedzenia ma być podany "od-do" czy tylko do kiedy?
tak się pytam tylko bo mama ostatnio była świadkiem w sądzie pracy przeciwko tej firmie (no i dlatego pewnie wyleciała) bo bezpodstawnie zwolnili jedną osobą, która wygrała sprawę, i teraz mama się zastanawia czy czasem też nie ma powodów do założenia sprawy

Justi, umawiamy się na poniedziałek? któraś jeszcze na warsztaty?

Stary 2013-09-05, 14:59   #4241
ankaaa206
Wtajemniczenie

ciasto ze śliwkami w piekarniku, maluch śpi - więc czas na relax, pedicure z maską na włosach
Mysia dzięki za skan
jutro spróbuje tego zasypiania w lóżeczku bo moj panicz tylko zaśnie przy cycku, ale nie narzekam śpi ładnie - od godziny do 3, bardzo rzadko sie zdarza żeby spal mniej niż godzinkę nieprzerwanie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:11   #4242
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Motylku prywatnie będziemy chodzic bo chcemy jak najszybciej a na nfz wiadomo jakie są terminy... od poniedziałku pierwsze zajęcia. Nam z ćwiczeń to kazała łączyć rączki i nóżki, pidkladac kocyk pod nóżki żeby mu bylo łatwiej podnieść i na brzuszsku trzymać za pupe i rączki rozkładać żeby się na nich opierał.mówiła też żeby przy kamieniu rączki kłaść mu na butli ale nie wiem jaj ona to sobie wyobraża... jedną ręką podtrzymuje mu głowę a druga trzymam butelkę, więc jak mam te ręce na butli położyć? nogą ?

Stary 2013-09-05, 15:22   #4243
becik_4
Zadomowienie

mysia rzucilam okiem na ten skan o jedzeniu bo u nas jest problem tego typuze je co dwie godziny i to gora 5 min nie moge go dluzej przystawiac bo po prostu nie chce i sie zastanawiam czy go brac na przedluzenie do 3 jak je mi tak krotko? bo nie za bardzo to wynika z tej cesci co przeczytalam
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:24   #4244
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Justi, umawiamy się na poniedziałek? któraś jeszcze na warsztaty?
Taaaak Jedzie jeszcze Anoxee z Leonem, Potterka z Rafałkiem i chyba Xal się wybierała

Przykro mi z powodu Twojej mamy, mam nadzieję, że coś znajdzie gdzie pracowała?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 15:39   #4245
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Taaaak Jedzie jeszcze Anoxee z Leonem, Potterka z Rafałkiem i chyba Xal się wybierała

Szaleństwo super ja może Przemcia w domu zostawię i poproszę mamę żeby przyjechała jak ma teraz czas bo on jest straszna maruda, na dworze wytrzyma z dwie h i zaczyna się marudzenie, domator się nam znalazł ale zobaczę jeszcze

mama pracowała w jednej szkole prywatnej jako dyrektor (to tylko tak brzmi, zarabiała niewiele więcej niż ja w księgarni ) ale przekręty niesamowite tam robili, mama musiała się pod wszystkim podpisywać, niektóre rzeczy robione na lewo były ... boi się teraz że ją w coś wplączą bo nadal mają jej pieczątki. no nic, przynajmniej ma wakacje teraz, chociaż w jej wieku może być ciężko coś znaleźć. najchętniej by pracowała znów jako nauczyciel bo jest naprawdę dobra i uczniowie ją uwielbiali ale likwidują tylko etaty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 15:47   #4246
becik_4
Zadomowienie

vil84 przykro mi ,kurcz nie ciekawa sytuacja z ta praca i jeszcze tak jak mowisz nauczycielskie etaty tylko likwiduja ale miejmy nadzieje ze dzieki swojemu sporemu doswiadczeniu cos znajdzie w zawodzie
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:04   #4247
salviae
Zadomowienie

Hej, ponadrabiałam od wczoraj na szybko, widziałam, że pisałyście i moczeniu uszek, my od początku moczyliśmy Vil Przemek wymiata w tej wanience, Kuba tak robił jakiś miesiąc temu i przestał, chyba ma już za mało miejsca ale dzisiaj przyjadą płytki do łazienki na górze i zaczynamy urządzanie łazienki z wanna mam nadzieje, że za miesiąc już będzie, a po obejrzeniu filmików z zajęc na basenie i podchwytliwym telefonie do Pani prowadzącej szkołę dla maluchów idziemy w niedziele na basen sami i zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
zaczęłam czytać 'Zaklinaczka niemowląt' jak rozwiązywać problemy wychowawcze i jets super gorąco polecam, 2 problemy które zaczynam od dziś rozwiązywać to:
-jedzenie co godzinę
-drzemki po 30-40 minut
wg. książki mały jest 'podjadaczem' i co mnie nie zdziwiło moja w tym wina
to że śpi krótko to również moja wina więc wprowadzimy zmiany: otulanie, smok i spanie w sypialni a nie ze mną na dole

dam znać jak mi idzie
hmm, muszę poszukać tej książki, może wie ktoś gdzie sciągnąć ?
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak sobie radziłyście lub radzicie z katarkiem u Waszych dzieci? U nas dziś jest 3ci dzień i poprawy nie widzę, więc zastanawiam się co mogę jeszcze robić, a przecież to ważne by ten nosek był drożny.
Poproszę Was o rady.
Jutro co prawda idę do pediatry by zerknął czy cały czas to tylko nosek i nic się nie poszerzyło ( tfu tfu tfu mam nadzieję, że nie) ale nie wiem jak z tym noskiem sobie poradzić.
Na katar Nasivin 3xdzieniie i mas majerankowa pod nosek po ok 4 dniach przeszło

Cytat:

Ale sie Wam imprezka szykuje, fajnie

aaa kupiłam małemu smoka NUK genius i burzuazja go zaakceptowała, az uwierzyc nie mogłam, ze moje dziecko ssie smoka bez przytrzymywania i kupiłam mu wiekszy 6-18m
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:04   #4248
vujka
Raczkowanie

Hej Paweł grzeczny więc mam chwilę by coś napisać Chociaż pewnie nikt już o mnie nie pamięta! Nie wiem jak Wy to wszystko ogarniacie

U nas wszystko w porządku Paweł dzisiaj kończy 3 miesiące i pierwszy raz przespał całą noc spał od 22.30 do 6.15 Aniołek mój mały nakarmiłam go, troche pogadał i spał do 10.

Nie wiem czy pamiętacie jak kiedyś pisałam wam że choruję na MIZS. Cały czas mialam nadzieję, że wytrzymam bez lekow az Paweł skończy 6 miesięcy. Lecz niestety, stawy skokowe bolą tak, że czasem zwijam się z bólu, a tu trzeba wszystko przy małym zrobić... Wczoraj byłam u reumatologa i wracam do leków... a na sam początek sterydy... niby bezpieczne przy KP, ale i tak się boję... No to się wyżaliłam

Jak nam się uda to wybierzemy się z Pawłem na warsztaty do Katowic tylko muszę to jakoś zaplanować Justi, Vil mogę się jakoś z Wami umówić?
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:08   #4249
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Szaleństwo super ja może Przemcia w domu zostawię i poproszę mamę żeby przyjechała jak ma teraz czas bo on jest straszna maruda, na dworze wytrzyma z dwie h i zaczyna się marudzenie, domator się nam znalazł ale zobaczę jeszcze

mama pracowała w jednej szkole prywatnej jako dyrektor (to tylko tak brzmi, zarabiała niewiele więcej niż ja w księgarni ) ale przekręty niesamowite tam robili, mama musiała się pod wszystkim podpisywać, niektóre rzeczy robione na lewo były ... boi się teraz że ją w coś wplączą bo nadal mają jej pieczątki. no nic, przynajmniej ma wakacje teraz, chociaż w jej wieku może być ciężko coś znaleźć. najchętniej by pracowała znów jako nauczyciel bo jest naprawdę dobra i uczniowie ją uwielbiali ale likwidują tylko etaty
Chcemy Przemka!!

cholerka to faktycznie nieciekawie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

Ale sie Wam imprezka szykuje, fajnie
dołączycie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Nie wiem czy pamiętacie jak kiedyś pisałam wam że choruję na MIZS. Cały czas mialam nadzieję, że wytrzymam bez lekow az Paweł skończy 6 miesięcy. Lecz niestety, stawy skokowe bolą tak, że czasem zwijam się z bólu, a tu trzeba wszystko przy małym zrobić... Wczoraj byłam u reumatologa i wracam do leków... a na sam początek sterydy... niby bezpieczne przy KP, ale i tak się boję... No to się wyżaliłam

Jak nam się uda to wybierzemy się z Pawłem na warsztaty do Katowic tylko muszę to jakoś zaplanować Justi, Vil mogę się jakoś z Wami umówić?
Mam nadzieję, że faktycznie leki są bezpieczne

Jasne! Zapisałaś się już?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 16:08   #4250
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Diabli dzieki jestes wspaniała

Sharp kupiłam w poniedziałek w Lidlu.Wczoraj upieklam pierwszy raz ale za dużo drożdży dodałam i mi ciasto opadlo w smaku ok. jutro spróbuje znowu

Vil Przemek cudny

Byliśmy w poradni rehabilitacyjnej i niestety nie jest dobrze :/ przez miesiąc 2 razy w tygodniu wizyty u fizjoterapeuty i potem do kontroli czy się polepszylo ... ma asymetrie i nie radzi sobie ma brzuszku -zamiast podpierac się na rękach podnosi głowę siłą karku, słabo podnosi nóżki i główkę trzyma opuszczona zamiast prosto... zdolowalam się trochę... jedyne czym była zachwycona to jego gadatliwosc, na szczęście powiedziała że ma potencjał, więc mam nadzieję że będzie dobrze

Kurcze oby było lepiej:-* ja na szczepieniu muszę również zwrócić na to uwagę lekarzowi bo jak czytam Twój opis to Tymek ma podobnie:-/

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale się teraz w☠☠☠☠.....
No więc podczas zabiwgu ja miałam wyjść a TŻ trzymał Darka i ja się wszędzie naczytalam, że to zajmuje 2-5 min, a moje dziecko tam płakało rozpaczliwie jakieś 15min. Naprawdę aż opadł z sił...i co?! I rozmawiam z TŻ'tem dlaczego jak długo?
Okazało się, że szukała kanalika najpierw w tym oczku z zapaleniem, nie znalazła to poszła do drugiego, tam przetkała i znów wróciła próbować do pierwszego.
Ja rozumiem, że trza szukać, ale jak widzi, że zapalenie, że nie może kanalika znaleść to mogła szybciej przerwać i dziecka nie doprowadzać do takiego stanu, a mój TŻ zamiast pomyśleć i pogadać co w związku z tym zapaleniem czy to w ogóle możliwe by coś zrobić to trzyma to krzyczące dziecko.
Aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! się wkurzyłam
biedny Daruś!!!:-*

Cytat:
Diabli Bartuś lubi jak mama śpiewa "mały Bartuś farmę miał, ija ija o! A na tej farmie chodował, ija ija o! Krówki muuuu, owce meeee, osiołki ioo iooo" i tak w kółko zmieniając zwierzęta sąsiedzi pewnie słuchać mnie już nie mogą
ha ha ha

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Zanim postaram się nadrobić muszę się wyżalić... Moje dziecię spało dzisiaj bez przerwy od 24 do 6:30. I nie, nie cieszy mnie ten fakt...
Rano cycki jak głazy... Już sobie zapodałam Ibuprom i czekam co dalej...

:-*

Cytat:
Jeeeeeee! Mam forum w kom! Już zawsze będę z Wami

jupi!!

Tymek ma bunt na cycka:-/ nie chce i koniec!!! Mleko jest bo jak nacisnęłam to po oczach napryskałam sobie i jemu:-P a on głowe odgina,krzyczy,płacze. Dzisiaj po godzinie walki z cyckiem dałam mu to mm i co??? Dossał się i cisza:banghead:

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:14   #4251
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Tymek ma bunt na cycka:-/ nie chce i koniec!!! Mleko jest bo jak nacisnęłam to po oczach napryskałam sobie i jemu:-P a on głowe odgina,krzyczy,płacze. Dzisiaj po godzinie walki z cyckiem dałam mu to mm i co??? Dossał się i cisza:banghead:

może to ten bunt, o którym pisała Cloche??

Stary 2013-09-05, 16:18   #4252
whatIthink
Raczkowanie

tak na szybko vil : powód wypowiedzenia tylko przy umowie na czas nieokreślony musi być. okres wypowiedzenia wynika z przepisów o umowie na czas określony i zależy od jej długości.

Umowa na czas określony- może być wypowiedziana tylko jeśli została zawarta na okres dłuższy niż 6 miesięcy, oraz jeśli zastrzeżenie taki zostało w umowie zamieszczone, okres wypowiedzenia wynosi: 2 tygodnie.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:19   #4253
nuna2
Zakorzenienie

karolina my też idziemy w środę prywatnie do fizjoterapeutki, bo widzę, że ćwiczenia w domu mało dają, bo neurolog pokazała nam tylko 3 Fizjoterapeutka ma nam pokazać jak nosić, jak układać, poćwiczyć z nami i jak trzeba będzie, to będziemy jeździć i co tydzień.

Co do napięć, to może faktycznie czasem lekarze przesadzają, ale jak widzę, że moja mała ani myśli podnieść główki to się zaczynam martwić bo to 12 tydzień.

vil przekichane z twoją mamą... Mam nadzieję, że w nic ją nie wplączą przez te przekręty...

MysiaMysz tak mnie zainspirowałaś tą książką, że chyba sobiekupie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-05, 16:22   #4254
salviae
Zadomowienie

Cytat:
dołączycie
ja się tak daleko sama autem nie wypuszczam
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-09-05 o 16:23
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 16:25   #4255
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
ja się tak daleko sama autem nie wypuszczam
szkoda, my już niestety nie mamy miejsca w aucie i tak nie wiem jak się wcisnę pomiędzy dwa foteliki

Stary 2013-09-05, 16:28   #4256
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MA

Cytat:
może to ten bunt, o którym pisała Cloche??
Oświeć mnie błagam bo przez tego małego terrorystę na raty czytałam i przegapiłam albo skleroze mam

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-09-05, 16:35   #4257
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Oświeć mnie błagam bo przez tego małego terrorystę na raty czytałam i przegapiłam albo skleroze mam

coś było, że dziecko sobie uświadamia, że cyc nie jest jego, że należy do mamy i niektóre bardzo się buntują, trzeba cierpliwości, to mija

mieliśmy ubaw z dziecka M. stał nad nim i mu delikatnie dmuchnął w twarz a młody wciągnął to powietrze z wystraszoną miną nawet z metra działa

Stary 2013-09-05, 16:51   #4258
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach za

Cytat:
coś było, że dziecko sobie uświadamia, że cyc nie jest jego, że należy do mamy i niektóre bardzo się buntują, trzeba cierpliwości, to mija

mieliśmy ubaw z dziecka M. stał nad nim i mu delikatnie dmuchnął w twarz a młody wciągnął to powietrze z wystraszoną miną nawet z metra działa
Aaaa to czytałam, nie skojarzyłam jakoś poprostu;-)

Tymek ma tak samo. Wystarczy delikatny podmuch wiaterku lub ten podmuch mały który jest podczas nakrywania kocykiem czy kołderką a mały zapowietrza się wtedy

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Jutro mija tydzień jak @ przyszła i nadal jest:banghead:

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-09-05, 16:56   #4259
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

to mój tż tak mu robi jak udaje psa, mały to uwielbia!

ale Nikodem zrobił cyrk na spacerze płacz i zanoszenie się, wiec go wzięłam na ręce i jakimś cudem doczołgałam wózek do domu, czyli pod wielką górę, napociłam się jak mysz i jeszcze panicza na 3 piętro na rączkach od teraz nie ruszam się z domu bez chusty!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-05, 17:10   #4260
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach za

Cytat:

Moj to samo robi nawet jak pieluche rzuce i powietrze poleci to tak dziwnie je lapie i mina ma nie tega hee

Bylam w smyku bardzo fajne czapaje na zime sa bez wiazania ale z takimi trokami od uszu boskie ale musze zajrzec do kombinezonu i zobaczyc czy kolory pasuja
Kupilam M. Rajstopki i skiety bardzo fajne ale wszytkie takie waskie chyba bede musiala nacinac bo mojemu pulpetowi odciskaja sie na maksa a i lyzeczke silikonowa z canpolu , jutro marchew sprobuje mu dac
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości