|
|
#1711 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Nie było Cię rano, bo bym poczęstowała. Myślałam o Tobie, bo zastanawiałam się, czemu Tobie te naleśniki nie wyszły. My już po wizycie. Bardzo szybko się zebrałam, bo okazało się, ze pediatra zaraz jedzie do domu. I w sumie to cieszę się, że pojechałam (dzięki Figarro A teraz idę się z Maluchem trochę położyć, bo ta dzisiejsza noc dała mi w kość. Obiad mam gotowy, więc mogę się przespać. |
|
|
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1713 |
|
Raczkowanie
|
to mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej
sorry za truizmy, źle zrozumiałam
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo Aniu jak szybko
) szybko ja zwalczycie i bedzie wszystko dobrze |
|
|
|
|
#1715 |
|
Raczkowanie
|
a w ogóle znów się zacznie katarowy sezon, ech...
Anusia korzystając z tego, że wróciłam wcześniej z pracy zrobiłam ... naleśniki zupełnie spontanicznie więc jadłam z dżemem winna była patelnia - wcześniej robiłam na ceramicznej - teraz na takiej starej ( rączka jej nawet odpadła ) żeliwnej i odeszły bez problemu. Omnimom pycha. Ciekawe czy będę miała karę za tę rozpustę rano na wadze.dziś menu 5,15 górskie, mleko 0,5%, dżem 9,00 grillowana pierś, sałata lodowa, pomidor, papryka, ogórek, ziarna słonecznika i dyni, oliwa 12,00 jabłko 13 naleśniki - 2 białka jaja, fruktoza, mąka, mleko 0,5%, dżem, starte jabłko 18,00 reszta fasoli adzuki z pieczarkami i pomidorami, makaron ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- a jak już tak chorobowo na wątku to się wyżalę, że okazało się, że przyjaciela syn na bardzo ciężką chorobę genetyczną ... załatwiałam im całą papierologię na orzeczenie o niepełnosprawności, jak dostanie kwalifikację poszukam fundacji i założymy mu subkonto na 1% i powiem Wam, że nie mogę przestać o tym myśleć, ten człowiek tyle przeszedł, jak Hiob
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
#1716 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu syna przyjaciela. Mam nadzieję, że wszystko jednak będzie dobrze. Chyba narobiłam Ci smaka na te naleśniki... Ale pyszne były. I jednak bardzo wiele zależy od patelni. A moje dzisiejsze menu jest tak kiepskie, że nie wiem, czy nadaje się do publikacji. Niby nie odbiega jakoś bardzo od mm, ale każdy posiłek dzisiaj właściwie w biegu i tak nie do końca wszystko dobrze. Ś - jak już pisałam, naleśniki z serkiem, trochę dżemu, cynamonu, fruktozy O - fasolka po bretońsku K - mozzarella z pomidorem, cebulką i oliwą Edytowane przez Anusia1584 Czas edycji: 2013-09-12 o 21:28 |
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
jakie nalesniki? przeoczylam
![]() dajcie przepis
|
|
|
|
|
#1718 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1719 | |
|
Raczkowanie
|
chodziło bardziej nie o same naleśniki, ile o to, że moje pierwsze naleśniki na MM nie dały się oderwać od patelni i przewrócić na drugą stronę
na długo mnie zniechęciły do dalszych prób naleśnikowych dopiero wczoraj zrobiłam drugie, udane podejście. Myślę, że winna była patelnia Cytat:
najgorsze, że pomimo tego, że R ma żonę, to z różnorakich względów jest z tym zupełnie sam ... mam nadzieję, że uda się sprawnie załatwić subkonto żeby chociaż, z tych pitów, które ja robię ludziom zaczęły spływać jakieś pieniądze...
|
|
|
|
|
#1720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i kupilam sobie calkiem inna patelnie do nalesnikow, teraz wychodza pyszne przykra sprawa z tym chlopcem ![]() ja mam znajoma, na ktora zbieralismy tez 1% podatku ...ech
|
||
|
|
|
|
#1721 |
|
Raczkowanie
|
ano bez wdawania się w szczegóły można było może tego uniknąć - matka obciążona wywiadem rodzinnym ( dwoje braci zmarło na DMD ) a to matka zawsze jest nosicielem wadliwego genu
wystarczyło zrobić badania genetyczne na obecność uszkodzonego genu bądź choćby sprawdzić poziom kinazy kreatynowej bardziej winię system niż ich - przy tak obciążonym wywiadzie kierowanie na diagnostykę powinno być z automatu ... Jej siostrze udało się mieć zdrowych synów więc ona założyła sobie, że będzie ok albo "jak bóg da" wrrrr i ją może jeszcze zrozumiem, ale R ? a współczuję im szczególnie bo sama przeszło rok rehabilitowałam dziecko ( akurat ja metodą Vojty ) i wiem jaka to jest droga przez mękę ... zresztą co innego rehabilitować dziecko ku zdrowiu a co innego rehabilitacją przedłużać mu życie ... ![]() przepraszam dziewczyny, że offtopuję, nie mogę przestać myśleć - poprawię się ![]() a ja w związku z R wzięłam dwa dni wolnego na pozałatwianie różności i stwierdzam, że MM w domu jest genialne jednak pojemniczkowe menu traci na uroku ![]() właśnie pożarłam jaja sadzone z mizerią a i po wczorajszym nawale węgli ( się jakoś złożyło ) na wadze rano szok - pozytywny - z 92,8 na 91,6 po dwutygodniowym zastoju - ciekawe co jutro ![]() Anusia mam nadzieję, że synek zdrowszy, za mój ssak kicha, smarka, pokasłuje czyli jesień w przedszkolu - dałam wapno, mucosolvan zobaczymy
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-09-13 o 11:22 |
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
mam kolezanke z pos. zanikiem miesni
ech ....sama mam podejrzenie ciezkiej choroby, rok musialam czekac do ponownego rezonansu, dla porownania obrazow, (juz tuz tuz 25 wrzesnia bede go miala) pozniej dopiero rusza wlasciwa diagnostyka...ech... ale zakladam, ze bedzie dobrze, nie bede dopuszczac do siebie zlych mysli ![]() a jesli chodzi o badania genetyczne, to powinna byla sie im poddac, ale teraz to juz zbyt pozno... w zeszlym roku kolezanka stracila dziecko, Adas mial 3 miesiace...urodzil sie z zespolem edwardsa wiem, ze teraz zaskarżyla lekarza, bo chciala sie poddac wnikliwym badaniom genetycznym, to nie widzial wskazan w ciazy, ciagle powtarzal, ze wszystko ok tez przepraszam za te zale
Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2013-09-13 o 12:05 Powód: literowka |
|
|
|
|
#1723 | |
|
Raczkowanie
|
Przykro czytać o chorobach.... ech życie.
Sama też przez to przechodziłam ... niby ciąża wszystko ok, tylko na usg dziecko cały czas małe... no i .... nie przeżyło doby. Diagnoza po sekcji - wielowadzie. Czy wszyscy lekarze byli ślepi?? Moje menu: jabłko 9.00 - 3 kromki wasy twaróg chudy, pomidor (niestety dzisiaj śniadanie po 3 godz od wstania, bo byłam na pobraniu krwi) 13.00 - sałata lodowa, papryka, cebula, ogórek, wędzona pierś kurczaka, pół cammeberta 17.00-18.00 - roladka ze schabu (z ogórkiem kiszonym i cebulą) i mizeria, chyba że wymyślę jakąś surówkę inną. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
No trzeba mieć naprawdę koncepcję, żeby przygotować 2 posiłki do pracy .... a ja nie mam wyjścia i muszę tak kombinować Ja cały czas mam problem z węglowymi posiłkami szczególnie na kolację, bo rano to albo owsianka, albo wasa więc węglowe, w pracy raczej tłuszczowe - czy makaron/ryż z warzywami to węglowy? i co ewentualnie jeszcze można na kolację żeby było węglowo? Edytowane przez Izulek72 Czas edycji: 2013-09-13 o 11:59 |
|
|
|
|
|
#1724 |
|
Raczkowanie
|
ech dziewczyny buziaki dla Was
mi się akurat podoba "prywatny" charakter wątku Izulek nie wyobrażam sobie tego, co przeszłaś, przytulam ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Izulek ja niestety muszę dwa w pracy stąd często nuda w jedzeniu bo nawet jak jest koncepcja to muszę mieć zapasy i czas ja staram się węglowe kolacje szału może w menu nie ma ale jem makaron/ryż/warzywa/pieczarki/kapusta kwaszona/strączki makaron/ryż/warzywa/tuńczyk/łosoś/makrela/strączki albo makaron/ryż plus jakieś leczo albo sałatka z makreli ( może robię żle ale czytałam, że nawet tłuste ryby mogą być do węgli ) palomeetka mi kiedyś odpowiedziała na podobne pyt. tak " kolacja: strączki (fasola biała, czerwona, fasolka mung, adzuki, ciecierzyca, soczewica zielona/czerwona, soja) na milion sposobów - gotowane, w sosach, w zupie, z warzywami lub wędzone ryby, lub z puszki (sprawdzaj skład, aby były bez świństw, cukru) lub makaron, ryż co sobie zażyczysz☠"
|
|
|
|
#1725 |
|
Raczkowanie
|
Minęło już 12 lat... ciężko było...
ale Bóg wynagrodził mi bliźniakami ![]() Dzięki za propozycje kolacji. Z tymi strączkami to kiepsko trochę u mnie... a można np. fasolkę w sosie pomidorowym (tak jak po bretońsku ale bez kiełbasy) z makaronem? |
|
|
|
|
#1726 |
|
Raczkowanie
|
ja tak jem fasolkę, myślę, że można
a jak z kiełbasą to do tłuszczów i bez makaronu
|
|
|
|
#1727 | ||
|
Raczkowanie
|
menu
7,30 górskie, mleko, dżem 10,30 dwa jajka na 5 plasterkach krakowskiej, mizeria ( ogórki, śmietana 12%, cebula, koperek ) 14,30 biała kiełbaska z szynki, pomidor, ogórek 18,30 łosoś wędzony, lodowa, fasola adzuki, musztarda, papryka czerwona na zagrychę ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() ja cały czas ściemniam i odwlekam ... ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]() ja cały czas ściemniam i odwlekam ... ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- a w ogóle koszmarnie wspominam swój reznonas, huk tych młoteczków,klaustrofobicz ność, niemożliwość ruchu, oczywiście wszystko mnie swędziało brrr współczuję, Ale jak mus to mus.
||
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem jak to brzmi, ale na forum nie dam rady wiecej napisac ![]() hmmmm a dlaczego MM-ki nie maja prywatnego klubu ![]() musimy go sobie zalozyc tam to juz bysmy mogly sie bardziej poznac
|
|
|
|
|
|
#1729 |
|
Raczkowanie
|
tak, tak, tak choć nawet nie wiem co to ów klub
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- to życzę Ci, żeby było tak jak chcesz nie żebym się porównywała z Tobą ale współczuję ... bardzo... sama łażę z cykającą bombą zegarową i czasem strach zagląda w oczy jak pomyślę o przyszłości, taki strach, że się człowiek oblewa zimnym potem ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- a ja słucham "mercy street" i łza mi się kręci... lubię się czasem powzruszać
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-09-13 o 19:21 |
|
|
|
|
#1730 |
|
Raczkowanie
|
Ale poruszacie trudne tematy... Nie będę ściemniać, że wiem o czym piszecie. Nie mam wśród najbliższych osób nikogo jakoś bardzo poważnie chorego. Tzn z tatą i jego kręgosłupem nie jest najlepiej, ale cały czas liczę, że jeszcze wszystko się poukłada.
Więc tak jak już pisałam, nie do końca znam te tematy. Ale przykro się to wszystko czyta. Trzymam za Was mocno kciuki, żeby było tak jak trzeba. |
|
|
|
|
#1731 |
|
Raczkowanie
|
Anusia to tylko się cieszyć, że nie wiesz
obyś nigdy nie poznała, jak synuś?---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- ja się kiedyś zabrałam na stopa, był koniec ósmego msc ciąży, pech chciał, że facet miał tętniaka mózgu, stracił przytomność i spowodował wypadek, drugi samochód uderzył centralnie we mnie . I tak miałam więcej szczęścia niż rozumu. Nie zapięłam pasów, mi to zaszkodziło ale uratowało dziecko. W czwartej dobie po wypadku odeszły wody i musieli mi robić cesarkę. Żyję Aneczko, dużo przewartościowałam - już mniej planuję, mniej wybiegam w przyszłość. Córkę rehabilitowałam przeszło rok, siebie dobre pół roku. Człowiek jak musi może wszystko. Bylebym tylko się nie położyła na amen bo krąg mam wbity w rdzeń kręgowy i jeśli się kiedyś przesunie to wiesz co. Tymczasem widzę, że z roku na rok coraz mniej mogę. Stąd lęk przed przyszłością. Sorki już jestem grzeczna, to wino winne buziaki
|
|
|
|
#1732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sjeeny przykro mi. Miałaś pecha, ale z drugiej strony dużo szczęścia. Ja od kilku lat wierzę, że każdy ma "gdzieś tam na górze" zapisaną swoją historię. I jeśli coś ma się stać, to po prostu się stanie. Ale wiem, że nie jest to za bardzo pocieszające, jak spotyka nas coś złego. A co do synusia, to w nocy już nie gorączkował. Ale dzisiaj po południu coś mu ewidentnie dokuczało, był nieznośny, prawie cały czas płakał. Mam wrażenie, że trójki, które mu niedawno się przebiły, jeszcze mu dokuczają. |
|
|
|
|
|
#1733 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widocznie mam coś jeszcze do zrobienia kilku ludziom już pomogłam Przykro mi z powodu taty, mam nadzieję, że okaże sie, że nie jest tak źle ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- a może to infekcja mu też dokucza :/
|
|
|
|
|
#1734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzisz, pewnie masz jeszcze kilku osobom pomóc. I pewnie robisz to dobrze. A co do taty, to już nawet nie chodzi o to, co mu na badaniach wychodzi, jego po prostu cały czas boli. I chyba jest coraz gorzej. |
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Raczkowanie
|
"cisza i większa cisza gdy świerszcze wahają się"
gdzie was wywiało menu 5,15 górskie, mleko 0,5%, dżem jagodowy 9,00 kawałek kiełbasy ( skład ok, bez fosforanów ) obsuszona domowym sumptem, papryka, sałata lodowa, ogórek, ziarna dynia i słonecznik 13,00 kawałek białej kiełbasy z szynki ( wiem, dużo ale już pokończyłam prawie zapasy ) , papryka czerwona, pomidor, pół camemberta 17,00 fasola adzuki, leczo ( cukinia, pieczarki, cebula, papryka czerwona, passata pomidorowa ), troche ugotowanej białej kapusty
|
|
|
|
#1736 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem, czytam. Ale nie mam co pisać. Dzień trochę pracowity i pewnie znowu ciężka noc przede mną. A jutrzejszy dzień znowu na wyjazdach - rodzice zmieniają samochód i jedziemy na giełdę i gdzieś do kogoś z ogłoszenia. Ciekawe czy coś znajdziemy i jutro kupimy.
A tak zastanawiałam sie ostatnio - gdzie podziewa się Młoda to głupia, ciekawe... |
|
|
|
|
#1737 |
|
Raczkowanie
|
jak mały? cały czas coś go męczy?
|
|
|
|
#1738 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1739 |
|
Raczkowanie
|
za każdym razem jak już tracę nadzieję, że na forum się ktoś pojawi w ilości sztuk więcej niż jedna Palomeetka wynurza się jak feniks z popiołów i robi się tu ruch
![]() myślę, że to tylko weekendowa zapaść ![]() zresztą jaki mamy wybór, innego na wizażu raczej nie ma ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- może to infekcja się rozwija albo jeszcze nałożył się na to jakiś skok rozwojowy współczuję
|
|
|
|
#1740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obiecuję, że ja nie zniknę z forum, przynajmniej nie na dłużej. A może i reszta dziewczyn wróci. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

miło mi, trzeba było poczęstować 

) szybko ja zwalczycie i bedzie wszystko dobrze

wystarczyło zrobić badania genetyczne na obecność uszkodzonego genu bądź choćby sprawdzić poziom kinazy kreatynowej 

wiem jak to brzmi, ale na forum nie dam rady wiecej napisac