Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 21:25   #2611
modro
Rozeznanie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Przemusiowe dwa myje każdego wieczoru silikonową szczoteczkę na palec. uwielbia to i chichra się jak wariat niedługo kupię jakąś pastę do ząbków

a ja zapytam: jaki krem kupujecie maluchom na chłodniejsze dni? zastanawiam się nad Bambino albo Babydream, chyba że macie jakieś inne fajne typy?
Ja kupuję emolium krem specjalny, mam przetestowany przy starszej córce.
Witam się z Wami cytując
Do tej pory Was podczytywałam, również na poczekalni. Nie włączałam się w rozmowy, bo pewnie rzadko kiedy zdołam coś napisać (no chyba że nauczę się wielocytowania), ale mimo to ... przyjmiecie?

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:29   #2612
deb
Zakorzenienie

Cytat:
w Kato? ma duże rozmiary?

masakra dzień ... psiaczków mi najbardziej żal

może lekkie odparzenie ... Przemek kilka razy miał takie lekkie zaczerwienienie, albo taką obwódkę u nasady czerwoną, ale przemyłam, poleżał trochę na golasa, potraktowałam sudocremem i zniknęło. też ciekawa jestem co zrobić
Lonely - mi też zaczerwienienie jedynie z odparzeniem się kojarzy, najlepszy chyba bepanthen albo sudocrem?

Vil - tak w Kato, na giszowcu, ma duże rozmiary
tą szczoteczkę na palec kupiłaś w aptece? chcę męża wysłać ale nie wiem gdzie

Justii - jak to przemywasz wodą? że w środku?

Justyna_g4- z tego co wiem to ciemieniucha do roku może się robić ale nie wiem czy to prawda
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:29   #2613
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
mądra wypowiedź ...

niestety rzeczywistośc jest inna..

rodzice by chcieli ..owszem..żeby dziecko bawiło się "bezpieczną i mądrą zabawką" ale to nie zawsze się udaje..szybko właśnie sie nudzi...bo rodzice mają "lepsze" zabawki....
mały Wiktor..ma prawie wszystkie te które wymieniłas..z bączkem włącznie i co wszystko "lezy" w pokoju zabaw..i tylko leży...nawet tam przestał wchodzic...
interesowały go od zawsze..młotki ..wkrętarki..komórki..pil oty..sprzęty..wszystkie dziurki żeby włożyć śrubki
i wszystko co mówiło grało śpiewało.....
uczyłam go "bawic" się tymi mądrymi zabawkami..ale one szybko go nudziły...
oj i tu tez się zgadzam najlepsze zabawki to nie zabawki u nas w rodzinie tez dzieci uwielbiają szafki kuchenne (bo przecież jest maka, ryz, kasza i inne cuda :P), garnki, przykrywki, pojemniczki...piloty, komórki. Vil pytala o ZABAWKI, które może rodzinie pozwolić kupic wiec wymienialam to co jednak fajnie żeby w domu było...

miałam isc na ciuszki i co? obudziłam się taka zmasakrowana, ze zrezygnowałam. chwycilo mi cala lewa strone: ucho, szczeka, migdal, gardlo, zatkana dziurka w nosie. ehhh i znow stan podgaraczkowy. przespałam pol dnia i trochę mi lepiej. uwielbiam moja mame. nie wiem jak ona to robi, ze ledwo zamkne oczy, a po chwili jest obiad, wszystko wyprane, zakupy i jeszcze Nela kwiczy podczas zabawy
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:31   #2614
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja od początku przemywam paszczę przegotowaną wodą i jak wyjdą pierwsze ząbki mam zamiar to kontynuować + używać szczoteczki na palec
ale na gazik i do buzi szorowac po dziasełkach?

Cytat:
Przemusiowe dwa myje każdego wieczoru silikonową szczoteczkę na palec. uwielbia to i chichra się jak wariat niedługo kupię jakąś pastę do ząbków

a ja zapytam: jaki krem kupujecie maluchom na chłodniejsze dni? zastanawiam się nad Bambino albo Babydream, chyba że macie jakieś inne fajne typy?
kurcze musze kupic szczoteczke...

ja kupilam babydreama, ale nie uzywalam, tak z rozpedu bardziej.. ale ogólnie po co ten kremik bo do konca nie czuje idei? ja siebie niczym na zimno nie smaruje...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:33   #2615
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Witam się z Wami cytując
Do tej pory Was podczytywałam, również na poczekalni. Nie włączałam się w rozmowy, bo pewnie rzadko kiedy zdołam coś napisać (no chyba że nauczę się wielocytowania), ale mimo to ... przyjmiecie?
coraz więcej mam zza krzaków cześć
o wielocytowaniu było 150 razy to ten przycisk między cytuj a odpowiedz zaznaczasz przy interesujących Cię postach (chyba max 10 można, później wcina resztę), klikasz odpowiedz i komentujesz
Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość

Justii - jak to przemywasz wodą? że w środku?
Tak, w środku Język, podniebienie, dziąsła i policzki od środka zwilżonym w przegotowanej wodzie gazikiem

myślę, że to bardzo ważne zwłaszcza u dzieciaczków które piją mm ale przy kp też warto

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:33   #2616
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się z Wami cytując
dzięki i witaj

Cytat:

Vil - tak w Kato, na giszowcu, ma duże rozmiary
tą szczoteczkę na palec kupiłaś w aptece? chcę męża wysłać ale nie wiem gdzie
to następnym razem dasz mi namiary
nie w aptece, na allegro. pytałam w kilku aptekach ale nie było albo były takie duże. w aptece na Piotrowickiej jest w komplecie z pastą (od 6 miesiąca) po 19,90 - tylko ja nie kupowałam bo P. przyzwyczaił się do takich mniejszych i zamawiałam przez allegro za 6 zeta (wzięłam od razu 2)

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:34   #2617
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z Wami cytując

Witaj
Pewnie, że przyjmiemy
Cytat:
Justyna_g4- z tego co wiem to ciemieniucha do roku może się robić ale nie wiem czy to prawda
Właśnie mi mama mówiła, że ciotka z moją kuzynką jeszcze niedawno do dermatologa chodziła bo miała ciemieniuchę dalej a ma 14 lata wiec nie wiem

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:36   #2618
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A co ćwiczysz? Na mnie nic tak nigdy nie zadziałało
a u mnie motywacji wciąż brak. ktoś mnie musi w dupkę kopnąć żebym w końcu kupiła karnet na jakiś fitnesik

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam się nie pochwaliłam jacy lekarze są odpowiedzialni
byłam dzisiaj u dermatolog bo mi jakaś wysypka wyskoczyła, no i gadałam z nią,że karmię ile ma synek, że włosy lecą itp. wypisała mi maść...
poszłam do apteki i farmaceutka nie miała tej maści i chciała mi dać odpowiednik więc zapytałam czy można przy karmieniu a ona w szoku, że te maści to są sterydy i na ulotkach obie mają, że nie wolno przy tym karmić:mur : zadzwoniła do lekarki a ona, że jje umknęło i wypisała mi coś innego i muszę po receptę podjechać ciekawe kto byłby winny gdyby małemu się coś stało
masakra

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
hej ponadrabiałam sobie Was i mi się trochę humor poprawił szalone laski bo miałam nieciekawy TŻ nie zdał egzaminu o maluteńki włos... 250zł w plecy, ale to nie ważne, wierzę w niego później pojechaliśmy znów na grzyby gdzie napaść nas chciała banda jakichś wyrostków z łancuchami na szyi, czaicie to? Dramat. Kręcą się po leśnych drużkach autem i szukają samotnie stojących samochodów do obrobienia, najpierw się zaczaili na TŻ ale był dzielny, później zatrzymali się koło samochodu aszego w którym siedziałam ja ale oni mnie nie widzieli bo z tyłu mamy ciemne szyby, zatrzymali się, wychodzą i podchodzą do mnie aaaaaa jaka adrenalina, jak zobaczyli że ktoś siedzi w samochodzie to szybko że niby coś im pod maskę wpadło i szukali, ale spojrzeie mega groźne, ja panika ale na szczęście już nadchodził TŻ to się zabrali... koszmar co za czasy nastały następa przykra przygoda, jedziemy z tego lasu w stronę domu mojego ojca i co widzimy? Te 2 piesiaczki którego wysłałam Wam zdj tu ostatnio jednego z nich, leżą przerażone nieruchomo na mega ruchliwej wylotówce pod tirem który na szczęście się zatrzymał! Serce mi staneło! Matka je tak wyprowadziła na spacer, sama uciekła a maluszki przerażone znieruchomiały na tej autostradzie szybko wybiegliśmy z samochodu i je zabraliśmy, aż się bidulki zsikały ze strachu
co za dzień

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
Mysia Mysz znam ten problem, moja przyjaciółka była u GINEKOLOGA z infekcją pochwy i ..... dostała leki, owszem, ale mogące wywołać poronienie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:36   #2619
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

ja kupilam babydreama, ale nie uzywalam, tak z rozpedu bardziej.. ale ogólnie po co ten kremik bo do konca nie czuje idei? ja siebie niczym na zimno nie smaruje...
tak, gazikiem

wiesz, maluszki mają bardzo delikatną skórę i jak będzie bardzo chłodno to może się uszkodzić, będzie przesuszona... sama czasem zimą czuję, że skóra chce mi popękać to tak jak z ochroną przed promieniowaniem słonecznym ale tutaj możemy dziecka po prostu nie wystawiać, z mrozem ciężej wygrać

Stary 2013-09-24, 21:37   #2620
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z Wami cytując
witaj
Stary 2013-09-24, 21:38   #2621
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

myślę, że to bardzo ważne zwłaszcza u dzieciaczków które piją mm ale przy kp też warto
Ja tak samo robię

Laura

Stary 2013-09-24, 21:40   #2622
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej
......................... ........................
My dziś mieliśmy dzień pod tytułem: " wizyty u specjalistów"..........ra no z Natka u okulisty bylismy, bo jej stale ropieją oczka i już zwykła biodacyna niepomaga wogóle, i okazało się ze mamy kanalik łzowy zatkany, i ropa się tam zbiera i mam masowac okoloice oczka i leki bierzemy i czekamy czy sie poprawi....a popołudniu kilka godzin czekaliśmy do neurologa (oczywiscie prywatnie i tyle trzeba było czekać) no i tak jak podejrzewaliśmy mała ma lekka asymetrie ale spowodowana tym ze w ciazy zadługa była w jedna strone ułożona, brzuch miałąm mały , natka duża i ruchu dziecko niemiało ale neurolog twierdzi ze to ze mała przechyla lekko główke w lewo to sie samo naprostuje bo pozatym jest nadrogramowo ruchliwa i rozwinieta no i zabardzo charakterna jak na 4mc i żadnych ćwiczeń niemamy robić, tylko poprostu inaczej nosić mała na rekach niż do tej pory robiliśmi. Przynajmniej sie uspokoiłam ze wszystko w porzadku

podczytam co tam naskrobałyście
A jak Wam ten masażyk kazał robić? Bo ja robię tak jak mi okulistka kazała ( też mamy zatkany kanalik) i mimo 2ch tygodni masowania brak efektów.
Właśnie dziś miałam z tego powodu doła.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:43   #2623
Mysia mysz
Zakorzenienie

Zrobiłam MelB brzuch, poślady i abs zainsiprowana color. O masakra, jutor nie wstane:P

ide się kapać i spać
ps. wybiorę się na pole dance zobaczyc czy mi to pasuje
Stary 2013-09-24, 21:45   #2624
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Eh, lato trwalo dwa dbi i znow plucha... O to ja chcialam napisac...

ach. Komiskowa, az mnie ciarki.przeszly... Jakie szczescie, ze "tylko" auto do kasacji... wyobrazam sobie ile strachu sie wszyscy najedliscie... a gosc co to niby chcial sie ugadac nieoficjalnie -> czyzby jego zona nie pierwszy raz taka akcje odstawila

Axella za to, ze wszystko sie udalo. Super, ze masz to juz za soba.

piszecie o siadaniu dzieciaczkow. Moja przechodzi sama siebie. ciale robi brzuszki no chyba, ze akurat obraca sie na brzuszek to jej 2 ulubione zajecia. Ale jeszcze nie zczaila ze moze sobie pomoc raczkami przy tych probach siadania, wiec o nic sie nie podciaga tylko rwie do gory silami miesni brzucha-Chodakowska bylaby z niej dumna

Lonely farsz do nalesnikow robilam z mieszanki warzyw, tylko nie z mrozonki, a swiezych. Byla tam marchew, kapusta wloska, kielki fasoli mung, pieczarki, cebula i chyba wsio. poddusilam, dodalam toche sosu z blue dragon i faszerowalam nalesniki. Mialam ochote na cos a la sajgonki, ale poszlam na latwizne i zrobilam z ciasta nalesnikowego, bo nie chcialo mi sie szukac przepisu na prawdziwe sajgonki
cos jeszcze chcialam napisac... Ale nie pamietam

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-09-24 o 21:49
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:46   #2625
ankaaa206
Wtajemniczenie

chciałam odciągnać mleko na jutro, bo idę do fryzjera i dupa - aż 10 ml z dwóch cyców będe musiała w nocy wstać i pobawić się z "wibratorem"
idę spać, bo pokłóciłam się z tż

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:46   #2626
diabli
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=718366

Stary 2013-09-24, 21:47   #2627
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Zrobiłam MelB brzuch, poślady i abs zainsiprowana color. O masakra, jutor nie wstane:P

ide się kapać i spać
Nieeee, nie nie prYpominaj hehe :p skora do krwi pozdzierana, zylion siniakow i tysiace zakwasow
Szkoda nog, zywe miecho na poczatku :p
Choc efekty powalające jesli o figure chodzi
Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:48   #2628
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
widziałam to, jakaś laska nie teges, nawet jej posty przejrzałam

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:48   #2629
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:50   #2630
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z Wami cytując
pewnie ze przyjmiemy, widziałam czasami Twoj nick i się zastanawialam kto to. Napisz coś o sobie

Cytat:
tak, gazikiem

wiesz, maluszki mają bardzo delikatną skórę i jak będzie bardzo chłodno to może się uszkodzić, będzie przesuszona... sama czasem zimą czuję, że skóra chce mi popękać to tak jak z ochroną przed promieniowaniem słonecznym ale tutaj możemy dziecka po prostu nie wystawiać, z mrozem ciężej wygrać
dobra przekonałaś mnie

Cytat:

ide się kapać i spać

ja miałam się zapisać na pole dance, ale się przeprowadziłam i stąd by mi bylo daleko.. ale nieźle babki podjarane z tych zajęc wychodzily.. i mocno męczące

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 21:52   #2631
modro
Rozeznanie

Cytat:

kurcze musze kupic szczoteczke...

U nas (przy starszej córce) bez kremu zimą nie było mowy o wyjściu, bo skóra na twarzy robiła jej się szorstka i zaczerwieniona od zimna.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A jak Wam ten masażyk kazał robić? Bo ja robię tak jak mi okulistka kazała ( też mamy zatkany kanalik) i mimo 2ch tygodni masowania brak efektów.
Właśnie dziś miałam z tego powodu doła.
Ja nie wywołana do tablicy, ale dorzucę trzy grosze: nam też okulistka kazała robić masaż oka, po wyjściu ze szpitala mała miała strasznie zaropiałe jedno oko, 10 minut po przemyciu solą fizjologiczną i usunięciu ropy z oczka - znowu miała całe oko w ropie. Masaż miałam robić tuż przy kąciku oka, ale jeszcze na nosku, tak jakby masować to zejście z nosa do kącika oka (nie wiem, czy logicznie mi wyszedł ten opis).

Stary 2013-09-24, 21:53   #2632
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Bartuś dziś pospał do 10 teraz bawi się na macie i.... 20 minut temu przepięknie obrócił się z plecków na brzuszek... ale mówię Wam! Zawodowo A jaką minę miał w szoku był ale zadowolony jak cholerka
dalej na tym brzuszku leży... a raczej wędruje po całej macie
Pękam z dumy!!
fiu fiu, zdolniacha! nie mogę się doczekać kiedy Nelcia zalapie jak to się robi na razie swietnie jej wychodzi obrot z brzuszka na plecki i tez zawsze pekam z dumy. w ogole ona uwielbia pozycje na brzuchu, lezy, cieszy się gada, slini czasem już nie ma sil, ale dalej walczy i oglada swiat z tej fajnej innej prespektywy
Stary 2013-09-24, 21:56   #2633
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

ja miałam się zapisać na pole dance, ale się przeprowadziłam i stąd by mi bylo daleko.. ale nieźle babki podjarane z tych zajęc wychodzily.. i mocno męczące
Byłam na tym raz w ramach mojego wieczoru panieńskiego.Laski, jakie ja miałam siniaki, wszystkie miałyśmy.
Wygladałam jak po ciężkim wypadku, jak znajdę zdjęcia siniaków to wstawię, ale chyba je skasowałam.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:00   #2634
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam ten wątek!!! biedna nie wie w jakim świecie żyje
Cytat:
fiu fiu, zdolniacha! nie mogę się doczekać kiedy Nelcia zalapie jak to się robi na razie swietnie jej wychodzi obrot z brzuszka na plecki i tez zawsze pekam z dumy. w ogole ona uwielbia pozycje na brzuchu, lezy, cieszy się gada, slini czasem już nie ma sil, ale dalej walczy i oglada swiat z tej fajnej innej prespektywy
no Bartek też leży na plecach i marudzi, marudzi, dam go na brzuszek i od razu zadowolony a dziś położyłam go tak na przewijaku ale nie przodem do ściany jak zwykle a przodem do pokoju, jeeeej ale się cieszył

Stary 2013-09-24, 22:00   #2635
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

ide się kapać i spać
czy ja jako jedyna nie ćwiczę? wstyd mi

Cytat:
Stary 2013-09-24, 22:02   #2636
diabli
Zakorzenienie

Colorek - napisz sobie maile do wszystkich producentow mleka, jakies takie pitu pitu, ze nie wiesz jakie mleko wybrać, ze zaczynasz zastanawiać się nad mlekiem po 6 mies itd. i czy mogą przeslac probki. ja poprosiłam o probki jedyneczki, bo chciałam sobie je porownac "smakowo" itd. przed szpitalem, ale oni maja zakaz przesylania początkowego, wiec dostalysmy sporo dwojek. bebiko przyslalo 4 saszetki, bebilon 1, enfamil 2. inni jakos wolno pracują, bo z przesylka nie zdazyli nutricia bobovita przyslala fajny poradnik zywienia, bebiprogram fajna teczke (przyda się na nelkowe papiery) i sliniak.
Stary 2013-09-24, 22:03   #2637
modro
Rozeznanie

Mam 2 córki, jedna 3-latka i druga urodzona w czerwcu br.
Obie cc (przy drugim porodzie do końca miałam nadzieję, na sn, ale niestety, w tym życiu nie dane mi będzie to przeżyć).
1 córka wykarmiona mm, teraz wyłącznie kp.
1 córka dała nam tak popalić, że głowa mała i książka by o tym mogła powstać, 2 córka przez pierwsze trzy miesiące była aniołem po prostu - sama zasypiała, pięknie ssała, bardzo wcześnie zaczęła się uśmiechać i głużyć, nie miała ani jednej kolki, już w szpitalu przesypiała noce z 1 pobudką na karmienie o 4 rano (dzięki czemu wszystkie położne patrzyły na mnie jak na zło wcielone, że nie umiem dziecka na karmienie dobudzić, a wypadałoby, bo mała się urodziła). O mm/ kp, ich zaletach i wadach mogłabym pisac i pisać, ale po co
Teraz mamy jakiś regres, młoda zmieniła się o 180 stopni, nakarmić ją to wyzwanie, usypiam ją po 2 godziny w wielkim bólu, z płaczem, krzykiem i rozpaczą i jej i moją, 1 pobudkę na karmienie ma o 22, czyli niestety właśnie teraz

Stary 2013-09-24, 22:06   #2638
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja też nie ćwiczę
Cytat:
Mam 2 córki, jedna 3-latka i druga urodzona w czerwcu br.
Obie cc (przy drugim porodzie do końca miałam nadzieję, na sn, ale niestety, w tym życiu nie dane mi będzie to przeżyć).
1 córka wykarmiona mm, teraz wyłącznie kp.
1 córka dała nam tak popalić, że głowa mała i książka by o tym mogła powstać, 2 córka przez pierwsze trzy miesiące była aniołem po prostu - sama zasypiała, pięknie ssała, bardzo wcześnie zaczęła się uśmiechać i głużyć, nie miała ani jednej kolki, już w szpitalu przesypiała noce z 1 pobudką na karmienie o 4 rano (dzięki czemu wszystkie położne patrzyły na mnie jak na zło wcielone, że nie umiem dziecka na karmienie dobudzić, a wypadałoby, bo mała się urodziła). O mm/ kp, ich zaletach i wadach mogłabym pisac i pisać, ale po co
Teraz mamy jakiś regres, młoda zmieniła się o 180 stopni, nakarmić ją to wyzwanie, usypiam ją po 2 godziny w wielkim bólu, z płaczem, krzykiem i rozpaczą i jej i moją, 1 pobudkę na karmienie ma o 22, czyli niestety właśnie teraz
może znów się odmieni

Stary 2013-09-24, 22:18   #2639
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

Ja też nie

Laura

Stary 2013-09-24, 22:21   #2640
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie dostałam przesyłkę z FP Bardzo fajna ta grzechotka! Zaraz wyparzam
no i kupony rabatowe
tez dostaliśmy ale na tz. pamiętam, ze najpierw zarejestrowałam się na siebie i nie dostałam maila, wiec sprobowalam na niego i gładko poszlo. jeśli dostaniemy podwojnie to będzie na prezent fajny lewek. super, ze tylu dzieciakom forumowym zrobiłam prezent

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
my tez czekamy, przy udrece otoczenia tylko 85 letni dziadek mnie rozumie : "Marta, nie daj sie im, to mosz najzdrowsze, taki wielki synek ci rosnie"
jaki wspanialy dziadziuś!!! słuchaj go, bo madrze gada
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości