Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 07:54   #2671
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja też nie ćwiczę

może znów się odmieni
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja też nie
no to mam doborowe towarzystwo co nie zmienia faktu że od porodu minęły 3 miesiące a ja się wciąż nie mogę zmobilizować do ćwiczeń
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:54   #2672
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
KUPCIE SOBIE TE PILECZKI Z KOLCAMI I BAWCIE SIE W WANIENCE CHOC PRZEZ CHWILE 0 stymulacja całego ciala, dloni. fajna sprawa.

Jakie piłeczki, bo ja nie w temacie jestem?

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Moja córka kolejny raz uznała, że po jedzeniu ok. 4 nie pójdzie już spać... Dopiero mąż jakoś ją spacyfikował, ale o 6 musiał wstać i krótko potem mała też się obudziła.
Hmm jakbym czytała o mojej, ona co noc mi robi takie przeboje że o 4-5 stwierdza że zaczął się dzień i pora brykać.
Bosh dziewczyny dzisiaj znowu się ciągle budziła, najpierw zasnęła o 21 to jak mąż z psem wrócił o 21,30 to się obudziła. Jak już usnęła to budziła się co 1,5-2 godziny. Ja już wysiadam, nic jej wtedy nie uspokaja tylko cycuś, nie raz je porządnie, a nie raz tylko cmoknie kilka razy i śpi Wcześniej budziła się koło 2 a potem między 5-7 różnie.
Macie jakieś pomysły? Jem to co wcześniej, nic nowego, czy może teraz jej coś szkodzić i w brzuszku przeszkadzać co wcześniej nie przeszkadzało? Nie ma problemów z kupką, cały czas jest tak samo ale może coś jej jeździ w brzuchu w nocy czy co spadam bo terrorystka nie będzie siedzieć dłużej w leżaczku
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:55   #2673
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Dostaniesz

Moja zasnęła ok. 21.30, jadła koło 0.30, koło 4, po czym nie chciała iść spać, zasnęła na mężu koło 5.30, 6.15 się obudziła, wzięłam ją do łóżka i pospała jeszcze 1,5h z cycem w buzi. Wygoniła mnie z łóżka, a teraz spryciula kima na poduszce do karmienia, a ja już nie mam jak

Ładnie Ci spał, może dzisiejsza noc to wyjątek Moja przed 21 to rzaaaadko chodzi spać i nie ma szans, żeby spała 12h, jeszcze z jedną pobudką. Marzenie
nasz jak ma akcje gadani w nocy to go odkładamy do łóżeczka pogada pogadai pójdzie spać, ale rozumiem, że u Was to nie działa?

spi 12h owszem ale w dzień ma 4 drzemki po 40minut
Stary 2013-09-25, 07:57   #2674
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to mam doborowe towarzystwo co nie zmienia faktu że od porodu minęły 3 miesiące a ja się wciąż nie mogę zmobilizować do ćwiczeń
proszę mnie nie dobijać bardziej...ja już 4 miesiące po porodzie

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nasz jak ma akcje gadani w nocy to go odkładamy do łóżeczka pogada pogadai pójdzie spać, ale rozumiem, że u Was to nie działa?

rozumiem że uważasz ż e 4 drzemki po 40 min tu mało?
zamieńmy się na dobę dziećmi to zmienisz zdanie
Stary 2013-09-25, 08:01   #2675
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Jakie piłeczki, bo ja nie w temacie jestem?

Hmm jakbym czytała o mojej, ona co noc mi robi takie przeboje że o 4-5 stwierdza że zaczął się dzień i pora brykać.
Bosh dziewczyny dzisiaj znowu się ciągle budziła, najpierw zasnęła o 21 to jak mąż z psem wrócił o 21,30 to się obudziła. Jak już usnęła to budziła się co 1,5-2 godziny. Ja już wysiadam, nic jej wtedy nie uspokaja tylko cycuś, nie raz je porządnie, a nie raz tylko cmoknie kilka razy i śpi Wcześniej budziła się koło 2 a potem między 5-7 różnie.
Macie jakieś pomysły? Jem to co wcześniej, nic nowego, czy może teraz jej coś szkodzić i w brzuszku przeszkadzać co wcześniej nie przeszkadzało? Nie ma problemów z kupką, cały czas jest tak samo ale może coś jej jeździ w brzuchu w nocy czy co spadam bo terrorystka nie będzie siedzieć dłużej w leżaczku
naszemu dziecko bardzo rzadko się zdarza budzić w nocy tak często, ale jeśli marudzi godzinę po karmieniu to dostaje smoka i zasypia, jeśli ma przerwę 2h to próbuje smoka i łatwo poznać czy głodny bo ssie warcząc a po 3h to biorę na karmienie od razu, także polecam smoka i się nie daj jesli bierze tylko kilka łyków to głodna nie jest

tak btw.poznałam ostatnio dziewczyne która karmi prawie 3 letniego synka co 2h w nocy bo on tego potrzebuje i nie może go zostawić nawet na jedną noc bo mąż go nigdy nie usypiał i ona nie jest gotowa

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
\

rozumiem że uważasz ż e 4 drzemki po 40 min tu mało?
zamieńmy się na dobę dziećmi to zmienisz zdanie
no mało tu są dziewczyny których dzieci spią do 10 czy 12 i mają drzemki po 1,5 czy 3 h a że mój to żarłok i je co 2h 10-20 minut to niewiele wolnego zostaje;P
Stary 2013-09-25, 08:02   #2676
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze udało mi się zrobić wielocytowanie
Ja sobie codziennie obiecuje że będę ćwiczyć, ale jutro już środa więc się nieopłaca...zacznę od poniedziałku

o, też tak sobie mówię. w tym tygodniu już mam mnóstwo zajęć, a od poniedziałku zacznę działać

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

nadrobiłam i znow mamy noc wracam do formy. jeszcze tylko przegonić to przeziębienie i będzie ekstra. rano zdejmuje opatrunek. znajoma ze szpitala zdejmowala dzisiaj i jest zalamana dziura po rurce, okropnymi szwami (15). pojechala zdjąć szwy (bo nie pisałam Wam, ale jako jedyna dostałam rozpuszczalne i nie wiem czym sobie na to zasluzylam) i dostala ochrzan od babki w poradni, bo jeszcze za wcześnie i na wypisie to sobie takie głupoty mogą pisać...ma przyjechać za tydzień. psikac octaniseptem i wietrzyć, a nie opatrunek. zatem hmm, jutro się uwolnie i zobaczymy co to będzie. trochę się boje takiej bezpośredniej ekspozycji przy Neli, bo ona ma dziwne pomysły na zajecie rak.

kolorowych!
wracaj do formy jak najprędzej

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Jakuego mam cwaniaka w domu to glowa mala. Wczoraj pojechalam k8lka sotaw zalatwic i Niki został z opiekunka. Miala mu dac mm bo postanowilam nie bawic sie w takich sytuacjach ww odciaganie. Bylam poza domem przez 5 godz i w tym czasie Niki nie zechcial jesc a w nocy jak poszedl spac o 20 to wstal ba jedzenie o 22, 23, 24,1, 2, 3 i 5.30
Jak wczoraj byl znajomy u nas to pytal czemu on jest taki ruchliwy, raczki i nozki tylko mu lataja, stwierdził ze mi wspolczuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
masakra z tymi pobudkami, to ja już wolę terror co 2-3h

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Chyba kopniak w dupę też mi nie zadziala, może jakby net padł
jakby net padł to bym była zła, i musiałabym się pocieszyć czekoladą

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
dostane w rossmanie takie saszetki mm?
kurcze coś mnie laktator nie lubi, ściągnęłam 50 ml, zapomniałam w nocy wstać się wydoić i watpie bym coś ściągneła do 12
jest bebilon w rossie
Stary 2013-09-25, 08:07   #2677
xal
Zakorzenienie

Cytat:
tak btw.poznałam ostatnio dziewczyne która karmi prawie 3 letniego synka co 2h w nocy bo on tego potrzebuje i nie może go zostawić nawet na jedną noc bo mąż go nigdy nie usypiał i ona nie jest gotowa
O ja pier... masakra, ta kobieta wie co robi dziecku?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:08   #2678
deb
Zakorzenienie

Cytat:
naszemu dziecko bardzo rzadko się zdarza budzić w nocy tak często, ale jeśli marudzi godzinę po karmieniu to dostaje smoka i zasypia, jeśli ma przerwę 2h to próbuje smoka i łatwo poznać czy głodny bo ssie warcząc a po 3h to biorę na karmienie od razu, także polecam smoka i się nie daj jesli bierze tylko kilka łyków to głodna nie jest

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

no mało tu są dziewczyny których dzieci spią do 10 czy 12 i mają drzemki po 1,5 czy 3 h a że mój to żarłok i je co 2h 10-20 minut to niewiele wolnego zostaje;P
No smok działał jeszcze przedwczoraj jak obudziła się godzinę po jedzeniu...teraz jest ryk jak próbuje dać jej smoczka, normalnie jest wściekła a ja jestem wykończona nie mam siły lulać jej co godzinę na rękach, no i może źle robię z tym cycem ale już nie mam siły obracanie jej na boczki, głaskanie, klepanie, no nic to nie daje bo jest napad wściekłości. Kocykiem jeszcze ją miziam po buzi (w dzień to pomaga) ale jest tylko WSCIEKŁOŚĆ.

Ja cie smole co 2 godziny do 3 roku życia??? Chyba bym umarła

A jeśli chodzi o spanie to każde dziecko jest inne. Ja uważałam że moja mało śpi w porównaniu do dzieci tutaj. Ale właśnie ładnie noce przesypiała po 12 godzin, więc wydaje mi się że jak dziecko tak ładnie śpi w nocy to w dzień może dokazywać. Gdzieś czytałam że 14 godzin snu na dobę to normalne u dzieci po 3 miesiącu. Inn mogą potrzebować nawet 18 godzin na dobę i to też nie powinno dziwić. Mój chrześniak bardzo dużo spał - aniołek taki z niego był A ja mam diabełka

Edytowane przez deb
Czas edycji: 2013-09-25 o 08:11
Stary 2013-09-25, 08:16   #2679
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
O ja pier... masakra, ta kobieta wie co robi dziecku?
cóż, powiedzialami, że pierwsze pół roku z nikim nie zostawiła dziecka bo uważała, że tylko ona się dobrze nim zajmiei nie spi z mężem tylko dzieckiem

Cytat:
No smok działał jeszcze przedwczoraj jak obudziła się godzinę po jedzeniu...teraz jest ryk jak próbuje dać jej smoczka, normalnie jest wściekła a ja jestem wykończona nie mam siły lulać jej co godzinę na rękach, no i może źle robię z tym cycem ale już nie mam siły obracanie jej na boczki, głaskanie, klepanie, no nic to nie daje bo jest napad wściekłości. Kocykiem jeszcze ją miziam po buzi (w dzień to pomaga) ale jest tylko WSCIEKŁOŚĆ.

Ja cie smole co 2 godziny do 3 roku życia??? Chyba bym umarła

A jeśli chodzi o spanie to każde dziecko jest inne. Ja uważałam że moja mało śpi w porównaniu do dzieci tutaj. Ale właśnie ładnie noce przesypiała po 12 godzin, więc wydaje mi się że jak dziecko tak ładnie śpi w nocy to w dzień może dokazywać. Gdzieś czytałam że 14 godzin snu na dobę to normalne u dzieci po 3 miesiącu. Inn mogą potrzebować nawet 18 godzin na dobę i to też nie powinno dziwić. Mój chrześniak bardzo dużo spał - aniołek taki z niego był A ja mam diabełka
myślę, że jak ładnie spała wcześniej to ma skok u nas teżjest skok ten od 14 do 19 tygodnia, pierwsyz tydzień był koszmarny w dzień spał bo wyciu i przy odkurzaczu a teraz tylko dużo je
Stary 2013-09-25, 08:19   #2680
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:

Lo matko pieknie spi moj w nocy ojolo 10 h a w dzien bywaja 2 drzemji po 30 min albo i 15 min

Cytat:
Chyba kopniak w dupę też mi nie zadziala, może jakby net padł

Wiesz, jakbym prawie czytała o swojej ... w szpitalu obudzić na karmienie się nie dało, lekarka kazała na siłę "no jak można dziecka nie potrafić obudzić" a my z mężem na siebie popatrzylismy, próbowaliśmy i nic, jeść 2 razy nie chciała. Stwierdziliśmy, że w dzień dużo je to pewnie potrzebuje więcej snu i olaliśmy lekarkę
Z karmieniem już lepiej, daję troszkę rzadziej i ... ładniej zjada a nie rozgląda sie po paru łyczkach po pokoju, może tak spróbuj.
Zasypianie też nam się popsuło, ale ja przestawiam z plecków na brzuszek.
Hehe, wizaż mnie nie lubi
To ja poleciałam wiekszym kalibrem bo suszone. Może się ureguluje.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Jak to zrobiłaś? Moja włączyła gadulca 6 rano, usypianie na nic, przełożyłam na brzuszek, wyoglądała wszystko co można i padła ... Może jak uda się pospać rano dłużej niż zwykle to później pójdzie spać, jutro później wstanie .... i tak powoli przestawimy się na czas zimowy

Zerknę dzisiaj. Od samego patrzenia też spadają cm?
Jak teściową nastraszę, że pierwszego "baba" nie usłyszy to może zacznie ubierać

Ja się już składami nie sugeruję, no, może tylko wspomagam, bo akurat mojej hipp nie bardzo leżał ...
Z kremów na lato miałam ziajkę (babydream masakra przy smarowaniu, a też coś nie tak było z buźką) i chyba poszukam z tej firmy na zimę. Kuzynka miała niveę, ale się boję bo dzieci różnie na to reagują.
Sam sie przestawil i po przestawieniu zegarkow bedzie chodzilno 20 hehe ale wykombinowalam hii

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:22   #2681
colorblue
Zakorzenienie

Witajcie

Chłopcy już w szkole, a ja ogarnęłam póki co kuchnie i uspałam terroryste Tymka

Teraz na szybko jem śniadanie bo jak się obudzi to nie zjem.. i biorę się za porządki.

Błagam POWIEDZCIE mi ,że w 16 tygodniu jest SKOK
Bo jeśli to nie skok to sobie w łeb strzele chyba!!!
Od wczoraj mały przechodzi samego siebie!
Owszem noce przesypia,ale w dzień funduje mi koszmar.. ciągle marudzi,płacze, a nieraz wręcz drze się jakbym mu conajmniej doopke ogniem podpalała
Przed każdym zaśnięciem cyrk bo zmęczony a usnąć nie może..i tylko ręce. chociaż i na rękach też popłakuje..
Kutwa dom błaga wręcz mnie o sprzątanie...

Także jem i lece

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 08:26   #2682
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witajcie

Teraz na szybko jem śniadanie bo jak się obudzi to nie zjem.. i biorę się za porządki.

Owszem noce przesypia,ale w dzień funduje mi koszmar.. ciągle marudzi,płacze, a nieraz wręcz drze się jakbym mu conajmniej doopke ogniem podpalała
Przed każdym zaśnięciem cyrk bo zmęczony a usnąć nie może..i tylko ręce. chociaż i na rękach też popłakuje..

Także jem i lece

jest skok od 14 do 1 u nas trwa
http://tatapad.pl/dziecko/marudzi-i-...kok-rozwojowy/
Stary 2013-09-25, 08:28   #2683
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:

Zwykle działało odłożenie do łóżeczka pod karuzelę - po ok. 30 minutach było wołanie, chwilka przy cycu i spanie, dziś nie podziałało.

Moja potrafi pospać w ciągu dnia 2-4 razy, czasem zdarzy się nawet 2h, ale w domu zasypia przy cycu i potem śpi tylko na mnie lub na mężu, więc wtedy mogę co najwyżej też pospać, ale na pewno nic nie zrobię

Cytat:
cóż, powiedzialami, że pierwsze pół roku z nikim nie zostawiła dziecka bo uważała, że tylko ona się dobrze nim zajmiei nie spi z mężem tylko dzieckiem
Niezła znajoma...

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:29   #2684
banka26
Zakorzenienie

Znalazlam sposob na lezenie na brzuszki klade go lozeczka i tam najdluzej wytrzymuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130925_092100.jpg (98,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130925_092023.jpg (127,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130923_181357.jpg (101,9 KB, 15 załadowań)
Stary 2013-09-25, 08:42   #2685
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Wychodzi na to,że u nas też bo mniej więcej od tego 14stego tygodnia zaczęło się marudzenie.. teraz jest przełom 16/17 i jest armagedon.. a na obrazku w tym momencie burza wszystko się zgadza...
Padne jeszcze przez min 2 tyg jeśli ten skok będzie trwał książkowo

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Znalazlam sposob na lezenie na brzuszki klade go lozeczka i tam najdluzej wytrzymuje

I ten cudny bez zębny uśmiech

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 08:49   #2686
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Cudny jest
Stary 2013-09-25, 08:51   #2687
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
proszę mnie nie dobijać bardziej...ja już 4 miesiące po porodzie
spoko, zaczniemy od poniedziałku jak nie tego, to kolejnego

Cytat:
Witajcie

Także jem i lece
mamy to..
Stary 2013-09-25, 08:57   #2688
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Sam sie przestawil i po przestawieniu zegarkow bedzie chodzilno 20 hehe ale wykombinowalam hii
Ja dążę do pobudek po 6 rano i ciężko mi to idzie ... co mu zrobiłaś, przyznaj się
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
spoko, zaczniemy od poniedziałku jak nie tego, to kolejnego
kolejnego

Stary 2013-09-25, 09:18   #2689
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
dostane w rossmanie takie saszetki mm?
kurcze coś mnie laktator nie lubi, ściągnęłam 50 ml, zapomniałam w nocy wstać się wydoić i watpie bym coś ściągneła do 12

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

barwniczku a mały nie płakal z głodu przez te 5 godzin? chciał sobie w nocy zrekompensować Twoje wychodne pewnie jak zombi dziś będziesz
Zaczal plakac ale nie wiadomo czy z głodu, bo jak dostal butelke to podziamal i zaczal gadac, wiec zabrala mu butelke i od tej pory nie chcial. Jak wrocilam to spal na dworze. Obudzil sie i wcale nue plakal.
A ja chodze codziennie jak zombie, wczoraj z tego nagromadzenia zmeczenia zaczelam sie zataczaca dzisiaj z ja kucnelam i wstałam to zatkalo mnie w klatce, nie moglam powietrza nabrac.
Ciezko przy takim zmeczeniu zajmowac sie dzieckiem, byc usmiechnieta, sprawna i zabawna. Ja jestem z tych co
Sa marudni jak sa niewyspani

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Dzięki

Wychodzi na to,że u nas też bo mniej więcej od tego 14stego tygodnia zaczęło się marudzenie.. teraz jest przełom 16/17 i jest armagedon.. a na obrazku w tym momencie burza wszystko się zgadza...

U nas jak sie zaczelo swego czasu marudzenie tak nie przeszlo do tej pory czyli ponad miesiac

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Witajcie

Także jem i lece
A jak sie z nim bawisz albo go nosisz to tez jest marudny?

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 09:23   #2690
szprotka_mada
Wtajemniczenie

W końcu się wbiję Co nadrabiałam, cytowałam, to coś wypadało i tak kilka dni z rzędu. Poza tym mam nawrót choroby i humor do du.py. Potrzebuję na gwałt jakiegoś wypoczynku i odstresowania żeby mój stan się poprawił, ale to chyba nie możliwe... Teraz siedzę i przeszukuję neta czy mogłabym się uraczyć przy kp żeby sobie ulżyć- nie lada wyczyn No nic, nie zanudzam Was.

Komiksowa- jak dobrze, że Wam się nic nie stało!!!

Mysia- miałam pisać do Ciebie pw, ale nie mogę się dogadać z Mężem. Jak dojdziemy do porozumienia (odnośnie nosidełka) to się odezwę

Lonely- mój Kuba też miał końcówkę pysiora czerwoną akurat jak byliśmy na wizycie przed szczepieniem. Wg lekarza to było delikatne opuchnięcie. Małego nie bolało przy dotykaniu. Kazała przemywać wodą (ale jak przemywasz rumiankiem, to extra) i obserwować. Nawet nie wiem kiedy to zniknęło

Axella- dobrze, że już po rozprawie!

To tak na szybko, bo tak jak u Color- moje mieszkanie błaga mnie o ogarnięcie, bo ostatnimi czasy mam mega spadek formy (chyba już mnie dopadło przesilenie) i priorytetem jest dla mnie dziecko i spacer a nie porządek na czym cierpi wizerunek mojego M4

Dodam, że po weselu ok. Kubuś był dzielny. Mam całe 2 zdjęcia z wesela na które nie mogę patrzeć, bo wyglądam na nich jak ogr Trzeba było kupić sobie aparat odchudzający a nie pogrubiający

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 09:55   #2691
xal
Zakorzenienie

Dziewczyny starszych maluszków, kiedy jest etap, że dziecko samo potrafi sobie dobrze wsadzić smoka do buzi i jeszcze go znaleźć tam gdzie wypluło albo wypadł? Moja zasypia, bawi się smokiem i nie potrafi nim znowu trafić, albo jej wypadnie i nie ma w buzi i ryk ...

Stary 2013-09-25, 09:57   #2692
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny starszych maluszków, kiedy jest etap, że dziecko samo potrafi sobie dobrze wsadzić smoka do buzi i jeszcze go znaleźć tam gdzie wypluło albo wypadł? Moja zasypia, bawi się smokiem i nie potrafi nim znowu trafić, albo jej wypadnie i nie ma w buzi i ryk ...
Heee moj ma prawie 5 i dalej nie ogarnia rak i smoczka ale D. Majac 5 mc juz operowal nim sam

Cytat:
Dzięki

taa bosko wygladaja hee

Cytat:
Cudny jest

Stary 2013-09-25, 10:00   #2693
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Hej hoł laski Zunia przespala noc, o 5zjadla i spala do 7

I wygralam znow w zdrapce szok zostane zdrapkowa hazardziatska hehhe.
Teraz zu żuje grzechotke.

Jakim cudem i skarbem i szczesciem jest dziecko poki nie wrzeszczy hehehe

Jutro moj drufi dzień bez Z, jade na lumpy i jakies dobre zarlo z kumplem. Odstress part 2

Czas na rowerek!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 10:14   #2694
banka26
Zakorzenienie

Dziewczyny w smyku sa spiworki po 39,99 nie moge foty cos dodac
Stary 2013-09-25, 10:18   #2695
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

gratulacje wygranej
Stary 2013-09-25, 10:21   #2696
banka26
Zakorzenienie

Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Ktoras cos pisala niepochlebnego o priori MC , weszlam na testy i ma ADAC same 4 dostal to chyba nie jest jakis marny wynik skoro 5 najwyzsza ocena

Stary 2013-09-25, 10:37   #2697
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Zaczal plakac ale nie wiadomo czy z głodu, bo jak dostal butelke to podziamal i zaczal gadac, wiec zabrala mu butelke i od tej pory nie chcial. Jak wrocilam to spal na dworze. Obudzil sie i wcale nue plakal.
A ja chodze codziennie jak zombie, wczoraj z tego nagromadzenia zmeczenia zaczelam sie zataczaca dzisiaj z ja kucnelam i wstałam to zatkalo mnie w klatce, nie moglam powietrza nabrac.
Ciezko przy takim zmeczeniu zajmowac sie dzieckiem, byc usmiechnieta, sprawna i zabawna. Ja jestem z tych co
Sa marudni jak sa niewyspani

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

U nas jak sie zaczelo swego czasu marudzenie tak nie przeszlo do tej pory czyli ponad miesiac

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

A jak sie z nim bawisz albo go nosisz to tez jest marudny?

Jak go zagaduje, bredze głupoty, nosze to jest super ( pomijając wczorajszy atak wku.rwu :/ ).. ale jak tylko go położę i zniknę z pola widzenia to marudzenie,które szybko przeradza się w płacz,krzyk..
No a ja nie mogę go non stop nosić i bawić bo w domu się samo nie zrobi i do tego 2 dzieci prócz niego jest..

Ogólnie zrobił się bardzo wymagającym dzieckiem

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Jutro moj drufi dzień bez Z, jade na lumpy i jakies dobre zarlo z kumplem. Odstress part 2

Czas na rowerek!

super!!!!
pochwal się co to za zdrapki? nazwa, fotka??? pójdę kupić

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-09-25, 10:40   #2698
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny w smyku sa spiworki po 39,99 nie moge foty cos dodac
Na ich stronie najtańsze 51 z groszem. Skąd masz tą promocję?

Stary 2013-09-25, 10:42   #2699
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Na ich stronie najtańsze 51 z groszem. Skąd masz tą promocję?
Strona smyka nie ma nic wspolnego ze sklepem stacjonarnym , moja sis dala cynka bo tam pracuje i jakas gazetka jedienna jest i tam jest

http://dzieci.pl/kat,1034459,title,M...uticaid=6115eb
Poplakalam sie
Stary 2013-09-25, 10:46   #2700
sharpnowaja
Zakorzenienie

hejka
nuna podziel się deserkami

u mnie piękna pogoda w słoneczko 20 stopni zaliczyłyśmy godzinny spacerek. Oczywiście w porze spania, Karola spała 40 min
a dziś zrobiła mi pobudkę o 6 rano. Nie ma to jak śpiewający budzik

antoine ślicznie Julcia śpi.
Dziewczyny zakładacie już takie ciepłe kurteczki?
bo ja mam taką cieńszą jakby wiatrówkę i pod to daję bluze/sweterek. A pod to jeszcze body z długim rękawem, a czasami z krótkim.

Mam kurtki jeszcze 2 ale są o wiele grubsze (ale jeszcze nie na zimę).

deb jak chcesz kupony to mogę oddać. Bo nie skorzystam z nich na pewno. Szczeniaczka mamy a reszta mi niepotrzebna.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości