|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Przyszła pora i na mnie żeby się ujawnić...Podczytuję Was od samego początku ale jakoś do tej pory się nie odzywałam, zawsze powtarzałam że po kolejnym badaniu jeśli wszystko będzie ok zacznę się udzielać.
To moja druga ciąża, pierwsza zakończyła się poronieniem (mogłam być mamusią październikową 2013), termin porodu wg OM na 17.02.2014, wg ostatniego usg na 21.02.2014. No i na 99% chłopiec ![]() Jako że mieszkam w Norwegii doświadczam trochę innej opieki medycznej, ale zawsze jak jestem w Polsce idę na badania. Tutaj od początku ciąży nie byłam badana ginekologicznie, miałam tylko jedno usg standardowo wykonywane między 18 a 20 tygodniem, mogę szczerze powiedzieć że zazdroszczę tych częstych wizyt u lekarza, na pewno czułabym się spokojniejsza... Witam się jeszcze raz, mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmmm cos do szkoły co jest fajne i modne- jakiś komplet gumek, flamastrów hello kitty czy księżniczki czy inny czort. albo jakąś fajną koszulkę na WF? Albo worek na kapcie? nie wiem. Może zapytaj mamy chrześnicy co ma a co by chciała a nie ma
![]() |
#3125 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Żeby tylko mama nie uznała, że małej by się tablet przydał...ostatnio niebezpiecznie pytać co niektórych rodziców o takie rzeczy ![]()
![]() |
#3127 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 |
Wtajemniczenie
|
Akkma moze jakiś ciuszek,np bluzeczke?wiesz,czym lubi sie bawić?teraz popularne sa te monster high
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czy się mam martwić czy nie ale ostatnio mam straszne pragnienie i piję naprawdę dużo wody . Sikam normalnie więc ta woda nie zostaje mi w organizmie ale nie wiem czy to normalne czy może jednak coś mnie łapie . Mój brat jest chory na cukrzycę więc ja też mogę mieć jakieś skłonności do tego dochodzi nadwaga ale zazwyczaj cukier miałam ok .
Przy cukrzycy powinnam raczej mieć pragnienie na słodsze i odczuwać skoki cukru chociaż tak mi się wydaję . A czuję się dobrze i po za wzmożonym pragnieniem nie zauważyłam innych zmian ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Akmma ja swojej kupiłam gigantyczną pakę klocków żeby z bratem się bawiła . Często jakieś książeczki do rozwiązywania kupuję lub gry edukacyjne |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zrobiło mi się smutno ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do pytania mamy chrześnicy to niestety odpada, bo oni są bardzo bogaci i na każde zapytanie co kupić dostaję odpowiedź 'najlepiej nic, najważniejsze, że będziesz. Jesteś studentką więc trzymaj pieniążki dla siebie ![]() Le_La Wiem co czujesz. Ja również nie chcę karmić piersią, nie ciągnie mnie do tego. Zwyczajnie nie podoba mi się ten widok. Nigdy nie lubiłam jak ktoś wyciągał przy mnie cyca i karmił ;| Pare osób już powiedziało mi, że w takim razie chyba nie dorosłam żeby być matką. Także swietnie :|
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-09-26 o 14:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | ||||
Rozeznanie
|
hejka,
wróciłam od lekarza, przyspieszyli i po usg założyli mi ten hollter, jutro mam ściąganie i wizytę. Ja nie wiem jak będę w tym spała ![]() hehe wyobraźcie sobie, że podczas usg (miałam robione na boku) lekarza córka kopała po ręce, bo opierał o mój brzuch ![]() ![]() w h&m byłam ale nic nie mierzyłam, zresztą okazało się że nie ma ubrań ciążowych tylko w innej galerii. lidkaa82 ![]() ![]() gosia261282 ![]() iwantyou99, majka8686,kayla84 witajcie ![]() ![]() ![]() upadly_aniol00 to trochę delikatna i krępująca sytuacja ze szwagierką.. z jednej strony obiecała i nie daje a drugiej strony Tobie głupio dopominać się... rozumiem Cię magnusia ja kupowałam te paczki body i śpiochów w smyku stacjonarnie na wyprzedażach, opłacało się, dalej zostały Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja chcę karmić ale NIE WYOBRAŻAM sobie dziecka ssącego mój sutek. Odrzuca mnie to. Może jestem nienormalna, ale tak mam, irytują mnie wszelkie drażnienia sutka ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-09-26 o 14:13 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3132 |
Przyczajenie
|
Pytanie do dziewczyn które są już zaopatrzone w takie rzeczy
![]() Jakiej firmy kupiłyście wkładki laktacyjne, podkłady higieniczne na łóżko i krem do pupy dla dziecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze jest trochę czasu więc niedługo pewnie 'zakocham się' w innym modelu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
pilotka nosiłam holtera dwa razy przed ciaza jeszcze. Polecam z całego serca spać w spodniach z kieszeniami, wtedy wkładasz to ustrojstwo do kieszeni i spisz normalnie
![]()
#3137 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą ostatnio zaczęłam się zastanawiać jak to będzie karmić dziecko piersią gdy ktoś będzie patrzył - mąż to mąż, ale ktoś inny? Bracia, rodzice, krewni? Wyganiać z pokoju? A w naszej kawalerce to niby gdzie ich wygonić, do kuchni? Albo samej wyjść z dzieckiem? Tak, wiem, sama sobie wynajduję problemy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A swoją drogą to okropna pogoda dzisiaj... Jestem już po kawie, a teraz wzięłam paracetamol, bo głowa boli coraz mocniej i boję się, że dostanę migreny. A tu trzeba się zawlec do gin i rozmawiać jeszcze z sensem. Próbowałam się zdrzemnąć, ale podświadomy stres przed wizytą jest, więc nie ma mowy o spaniu Akmma nie wiem jaki to typ charakteru dziewczynki, ale kiedyś widziałam na allegro takie żółwie, które w nocy się włącza i one robią zmieniające się niebo na suficie... To nie jest taka typowa zabawka, ale myślę że fajnie byłoby usypiać przy czymś takim ![]() Nowe mamusie - witajcie! Zapraszamy serdecznie ![]()
18.05.2013 - Żona ![]() ![]() Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-09-26 o 14:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Wtajemniczenie
|
Vacuity ja nigdy nie karmiłam przy kimś...zbyt krępujące dla mnie to było.jak ktoś u was będzie,to poproś,żeby na pare minut wyszedł do kuchni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
Le la mam podobne odczucia co do karmienia. Ale z drugiej strony przeraża mnie ilosc rzeczy, ktore trzeba robic przy ściąganiu, bo nie dość, ze laktator "ssie" duzo wolniej niz dziecko to jeszcze trzeba to wszystko myć, no i karmić dziecko...
#3140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
witaj ![]() ![]()
![]() |
#3141 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() hmmm ale to rozumiem, że ściągałaś z tego pasa ten "komputerek" i wkładałaś do kieszeni?? Cytat:
![]() ![]() rozumiem karmienie zakrywając się np pieluszką przy rodzinie, nieznajomych... chociaż cudze gołe piersi karmiące mi nie przeszkadzają, ![]() ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-09-26 o 15:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Rozeznanie
|
Kurczę, Dziewczyny, w mojej rodzinie to wszystkie babki karmią przy kimś i nie robią z tego problemu. Myślałam, że to ja jestem inna, bo mam jakieś opory, ale widzę że są kobiety które myślą tak jak ja - to pocieszające, nie czuję się już dziwna
![]()
#3145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi się wydaje że to i krępujące dla mnie samej, ale też dla maluszka. Pamiętam, że jak siostra karmiła i ktoś nagle wpadał do pokoju to i mały się strasznie denerwował.
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam zamiaru cycka przy wszystkich wystawiać. Nie jestem jakaś pruderyjna ale uważam, że nie muszę narażać każdego na widok moich sutów i mleczarni.
Rozumie, że karmienie to rzecz naturalna- OK ale na litość boską nie znoszę jak w CH, sklepie, restauracji czy gdzieś indziej kobieta nagle wyciąga bufet i karmi ![]() Jeśli nie ma pokarmu w butelce aby dać dziecku to można przecież "schować się" jakoś na uboczu czy jakimś pomieszczeniu (o ile jest) a nie od razu prezentować swoje walory całemu światu. Kiedyś w MC Donald's byłam świadkiem jak laska na środku sali wywaliła co miała w staniku i dzieciaka przystawiła ![]() ![]()
#3147 |
Zakorzenienie
|
Tak, wszystkie kable pod pizamą i możliwe duzo do kieszeni spodni razem z komputerkiem.
#3148 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
Też się zastanawiam jak to będzie karmić przy kimś i trochę się wstydzę
![]() ![]() Dziewczyny kupujecie takie śpiworki do wózka http://allegro.pl/uniwersalny-spiwor...567623040.html ?? Kurcze peg perego nie ma w zestawie i będę musiała kupić ![]()
#3150 |
Wtajemniczenie
|
Ja nawet wychodzilam do toalety,jak była czysta(siadałam na zamkniętym kibelku) albo do samochodu.jak była możliwość,to siadałam w takim miejscu,żeby nie rzucało sie to w oczy i zawsze miałam na sobie coś maskujacego (jak np bluzkę wiązaną z przodu i bluzkę do karmienia albozarzucalam pieluszke tetrowa)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.